Opher Ben Peretz פורסם ינואר 7, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 7, 2006 אבי שלום, ציינתי כי לא עשיתי מחקר בנושא והדברים הם מזכרוני בלבד. אני כאן ללא ספרי. בא אספר לך עוד על המידע: כרקע אציין כי כטייס מסוק של אותו עידן, הטסתי ושהיתי סביב טיסות במחיצת כל ראשי ממשלת ישראל (למעט שרת) ונשיאיה וחלק ניכר ממקביליהם ומפקדים בכירים שהתארחו בארץ. בהזדמנויות כאלה אתה לא ממתין במסוק בין נתיבים ויעדים, אלא אותם אנשים או עוזריהם מזמינים אותך להתלוות אליהם. גם ניהלתי שיחות אחד על אחד עם אנשים כאלה לא אחת, למשל עם שרון במסוק מעל האגם המר. לא פעם ישבתי בתא נוסעי מסוק חונה בנקודת תצפית בסופת חורף, ושמעתי כדוגמא את טליק ואריק רגב מציגים לגולדה מבצע כזה או אחר, ועוד כאלה מצבים כלחם חוק. כך הייתי עם רבין בחפ"ק פוריה בתקרית באפריל 1967 בה ח"א תקף יומיים את מוצבי רמת הגולן, וצפינו משם בהפלת 3 מ- 6 מיג 21 סוריים שח"א הפיל על אדמת ירדן בגדה הדרומית של הירמוך. במלחמת יום כיפור, טייסתי הצמידה מסוק לכל אוגדה, ובתחילת המלחמה גם לשר הביטחון ולכל אלוף פיקוד, חלק מהאחרונים הוחלפו במהלך הזמן בערבה, ווסט-וינד ובל 205. שר הביטחון לדוגמא טס עמנו בכל יום לפחות פעם אחת לפיקוד צפון בהר כנען ופעם לפיקוד דרום בג'בל אום חשיבה, בכדי להתעדכן בתמונת מצב, לדון עם האלופים ולהחליט עם תכניות המשך. קיבלתי דיווח מלא ושוטף מטייסי על התפתחויות אלה כשלא נכחתי אישית. במלחמה זו והתקופה שלאחריה שהינו בחפ"קי / חמ"לי האוגדות, וידענו מהקשר ומהדיונים שחלקם נערכו בנוכחותנו מה קורה אצלנו ובצד השני. כמה מהאישים שעמם נפגשתי במהלך המלחמה באופן שוטף: שר הביטחון משה דיין ומזכירו אבנר שלו, הרמטכ"ל (מזכירתו לאורך שנים ובמהלך המלחמה אסנת מרדור היא בת-דודתי), חיים ברלב, , גנדי, יונה אפרת, חקה חופי, שמואל גונן עמו היה לי קשר אישי של ידידות מאז ששת הימים, ישראל טל, אברהם אדן, מוסה פלד, אלברט מנדלר, ג'קי אבן, אורי בן ארי, קלמן מגן, פינקו, אריק שרון, רפאל איתן, מוטה גור שהגיע באמצע מוושינגטון, ועוד כמה שהשמטתי. לא הזכרתי מח"טים דומיננטיים כמו יוסי פלד, ידיד עוד כמג"ד 9 בששת הימים, ומח"ט 214 שהחזיק את גזרת הגשרים ערב הצליחה. מה שקלטתי כתוב בהודעתי המקורית, ורק על כך הוא מתבסס. לא קראתי ספרים, שתמיד מוטים לצד כלשהו, פשוט הייתי שם ולא כילד. עריכה: אוסיף עוד קטע להבהרת איכות מקורות המידע שלי: השר שמואל תמיר, היה חברו של אריק לדרך המדינית באותם ימים. בנו בכורו דוד היה חניכי על יסעור וילד טיפוחי, ולאחר שנהרג בחוף העשרה נוצר קשר אישי עם המשפחה. נגה אחותו שירתה אצלי כפקידת מבצעים, אביה היה מגיע לקחת ולהביא אותה עם הקרייזלר הכסוף שלו, שהיה מצויד בטלפון והיה במהלך המלחמה בקשר רצוף עם שרון. תמיר ביקש ממני לקבל את בתו השניה אורנה במלחמה כיוון שלא גויסה, ולאחר קבלת אישור היא עבדה כמו אחותה במשמרות בחדר מבצעים שלי, כך שתמיר הגיע בכל בוקר לפני 7 עם אחת הבנות מהרצליה פיתוח, וממנו קיבלתי תמצית פני הדברים שקלט מאריק בטלפון דקות קודם לכן. טעות לעולם חוזרת. שלום,מעבר לויקיפדיה- את תפקידו כראש מה"ד מילא כאל"מ ולא אלוף ככתוב שם. אז הכרתיו לראשונה, היה רזה, חטוב ונמרץ. במלחמת יום כיפור גוייס ופיקד על אוגדתו 143, שלחמה בגזרה הצפונית בתעלה. שרון לא נשמע לאלוף הפיקוד שמואל גונן, נוצרו בעיות קשות בניהול הלחימה בחזית הדרום ולכן החליטו שר הביטחון דיין והרמטכ"ל דוד אלעזר למנות את אלוף חיים ברלב לתפקיד מפקד חזית הדרום מעל אלוף הפיקוד, בכדי לרסן את שרון ולנצל את יכלתו כמצביא. לפי הזכור לי, ולא למדתי את הנושא לעומק, חציית התעלה שביצע היתה ביוזמתו ובניגוד להחלטות הממשלה והנחיות המטכ"ל והפיקוד. עם תום המלחמה חנתה אוגדתו בגזרה הצפונית מערבית לתעלה, כשמפקדתו ממוקמת בידית 36, כ- 8 ק"מ צפונית לאיסמעיליה 2 ק"מ מערבית לתעלה, וחוסמת את הארמיה המצרית השניה שממזרח לתעלה. שרתתי במלחמה זו כמפקד טייסת מסוקי סיור 125, וטסתי עם שרון פעמים רבות לשם ובחזרה. הוא היה נערץ על כל פיקודיו. כבר אז היה מגודל כהיום, ולא הצליח לחגור כראוי את חגורת ההצלה הימית שחגרנו כשטסנו בגובה 15 רגל מעל לאגם המר הגדול בכדי להימנע מירי טילים מצריים נגד מטוסים. בעת המראתו עם אחד מטייסי במסוק אלואט 2 מהמפקדה באותו זמן, נכשל מנוע המסוק מיד לאחר המראה, והסג"מ, קברניט יום צעיר, הנחית אותם יפה ובבטחה ליד המפקדה. המסוק פונה במשאית ריו דרך הגשר מעבר לתעלה ולמחרת כבר טס טיסת מבחן אחרי החלפת מנוע בטייסת בשדה דב, ובחזרה לעבודה. מקווה שייצא מזה בשלום ...!אגב הזכיר לי את מקרה עפרה חזה ז"ל ב2000. (תרופות לא נכונות,פריצה למהדורות החדשות, בזבוז זמן ייקר בפינוייה לבית חולים.) עופר,אשמח אם תספר לי מה היה חלקו של שרון במלחמת יום הכיפורים,וב101 . תודה,ושוב איחולי החלמה מהירה. עופר שלום, צר לי על שאני נאלץ לתקן אותך. עד היום בכל הידיעות שלך היית מאוד מדויק ותמיד אני נהנה לקרוא אותך. שרון ציית לכל הפקודות תוך מחאה חריפה ומתמשכת. והסיבה למינוי בר לב לא קשורה במישרין לשרון. שרון דאג, בטרם ביצע את כול הפקודות שניתנו לו, הלא נכונות לדעתו, לנסות ולהעמיד את הפיקוד העליון, על האסון שיגרם, במידה ולא יקבלו את המלצותיו ותוכניות מתקפת הנגד שהציע. כולל חציית התעלה לצד המצרי והתווכח רבות עם הפיקוד הבכיר באותה עת, בטענה שהם יושבים בתל אביב ולא מבקרים בשטח ולא מבינים מה מתרחש. שרון קיבל מפי החיילים והעם את הכינוי "שרון מלך ישראל" בזכות ביצוע מתקפת הנגד שביצעה "אוגדת שרון" אשר חצתה את תעלת סואץ והכריעה את מלחמת יום כיפור. לאחרונה התפרסם ספר "בשם הרועה - ספור חייו של אריאל שרון" ביוגרפיה אשר לאחר קריאתו נראה לי כי הוא יחסית אובייקטיבי ולא נוקט בעמדה חד צדדית. ספר זה מנסה, למיטב הבנתי, להביא את כל הזויות האפשריות מנקודות מבט שונות. (אישית יש לי נקודות השוואה רבות בין חלק מהארועים המוזכרים בספר לבין המציאות מאחר ונפלה בזכותי האפשרות לעבוד בצמוד לשרון, בין השאר גם, כעוזרו ויועצו של אריאל שרון שנים רבות (1976-1986)בתקופות מאוד מעניינות בחייו ובחיי המדינה) ולכן אני ממליץ בפניכם לרכוש את הספר. נתפלל ונקווה שאריאל שרון בן ורה שינרמן יחלים במהרה וישוב להנהיג את עם ישראל.
OmRI פורסם ינואר 7, 2006 דיווח פורסם ינואר 7, 2006 שלום,מעבר לויקיפדיה- את תפקידו כראש מה"ד מילא כאל"מ ולא אלוף ככתוב שם. אז הכרתיו לראשונה, היה רזה, חטוב ונמרץ. במלחמת יום כיפור גוייס ופיקד על אוגדתו 143, שלחמה בגזרה הצפונית בתעלה. שרון לא נשמע לאלוף הפיקוד שמואל גונן, נוצרו בעיות קשות בניהול הלחימה בחזית הדרום ולכן החליטו שר הביטחון דיין והרמטכ"ל דוד אלעזר למנות את אלוף חיים ברלב לתפקיד מפקד חזית הדרום מעל אלוף הפיקוד, בכדי לרסן את שרון ולנצל את יכלתו כמצביא. לפי הזכור לי, ולא למדתי את הנושא לעומק, חציית התעלה שביצע היתה ביוזמתו ובניגוד להחלטות הממשלה והנחיות המטכ"ל והפיקוד. עם תום המלחמה חנתה אוגדתו בגזרה הצפונית מערבית לתעלה, כשמפקדתו ממוקמת בידית 36, כ- 8 ק"מ צפונית לאיסמעיליה 2 ק"מ מערבית לתעלה, וחוסמת את הארמיה המצרית השניה שממזרח לתעלה. שרתתי במלחמה זו כמפקד טייסת מסוקי סיור 125, וטסתי עם שרון פעמים רבות לשם ובחזרה. הוא היה נערץ על כל פיקודיו. כבר אז היה מגודל כהיום, ולא הצליח לחגור כראוי את חגורת ההצלה הימית שחגרנו כשטסנו בגובה 15 רגל מעל לאגם המר הגדול בכדי להימנע מירי טילים מצריים נגד מטוסים. בעת המראתו עם אחד מטייסי במסוק אלואט 2 מהמפקדה באותו זמן, נכשל מנוע המסוק מיד לאחר המראה, והסג"מ, קברניט יום צעיר, הנחית אותם יפה ובבטחה ליד המפקדה. המסוק פונה במשאית ריו דרך הגשר מעבר לתעלה ולמחרת כבר טס טיסת מבחן אחרי החלפת מנוע בטייסת בשדה דב, ובחזרה לעבודה. מקווה שייצא מזה בשלום ...!אגב הזכיר לי את מקרה עפרה חזה ז"ל ב2000. (תרופות לא נכונות,פריצה למהדורות החדשות, בזבוז זמן ייקר בפינוייה לבית חולים.) עופר,אשמח אם תספר לי מה היה חלקו של שרון במלחמת יום הכיפורים,וב101 . תודה,ושוב איחולי החלמה מהירה. עופר שלום, צר לי על שאני נאלץ לתקן אותך. עד היום בכל הידיעות שלך היית מאוד מדויק ותמיד אני נהנה לקרוא אותך. שרון ציית לכל הפקודות תוך מחאה חריפה ומתמשכת. והסיבה למינוי בר לב לא קשורה במישרין לשרון. שרון דאג, בטרם ביצע את כול הפקודות שניתנו לו, הלא נכונות לדעתו, לנסות ולהעמיד את הפיקוד העליון, על האסון שיגרם, במידה ולא יקבלו את המלצותיו ותוכניות מתקפת הנגד שהציע. כולל חציית התעלה לצד המצרי והתווכח רבות עם הפיקוד הבכיר באותה עת, בטענה שהם יושבים בתל אביב ולא מבקרים בשטח ולא מבינים מה מתרחש. שרון קיבל מפי החיילים והעם את הכינוי "שרון מלך ישראל" בזכות ביצוע מתקפת הנגד שביצעה "אוגדת שרון" אשר חצתה את תעלת סואץ והכריעה את מלחמת יום כיפור. לאחרונה התפרסם ספר "בשם הרועה - ספור חייו של אריאל שרון" ביוגרפיה אשר לאחר קריאתו נראה לי כי הוא יחסית אובייקטיבי ולא נוקט בעמדה חד צדדית. ספר זה מנסה, למיטב הבנתי, להביא את כל הזויות האפשריות מנקודות מבט שונות. (אישית יש לי נקודות השוואה רבות בין חלק מהארועים המוזכרים בספר לבין המציאות מאחר ונפלה בזכותי האפשרות לעבוד בצמוד לשרון, בין השאר גם, כעוזרו ויועצו של אריאל שרון שנים רבות (1976-1986)בתקופות מאוד מעניינות בחייו ובחיי המדינה) ולכן אני ממליץ בפניכם לרכוש את הספר. נתפלל ונקווה שאריאל שרון בן ורה שינרמן יחלים במהרה וישוב להנהיג את עם ישראל. אותו הספר שדיברתי עליו,זה שסיימתי לקרוא כבר חודש שעבר ואני גם כמו אבי ממליץ לרכוש אותו ולקרוא אותו. שם תלמדו כמה צריך להעריך את שרון ואת מעשיו בעבר ואיך הם משפיעים על היום.
Aeroflot פורסם ינואר 7, 2006 דיווח פורסם ינואר 7, 2006 אני רוצה לאחל לאריאל שרון הרבה בריאות והחלמה מהירה כולנו איתך
David Aronovich פורסם ינואר 8, 2006 דיווח פורסם ינואר 8, 2006 אני מאחל רפואה שלמה לראש הממשלה אריאל שרון שיצא מזה כמה שיותר מהר