Opher Ben Peretz פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 שלום, למעוניינים לשפר את רמת הידע, נא לימדו את נוהל LAHSO בכלל ויישומו בנתב"ג בפרט. שאלות כאן אחרי הלימוד. לא פירסמתי קישור למידע, חיפרו והתעמקו נא.
Shai B פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 אני מניח שאתה מדבר על נחיתות על 26 ו-30.. אבל השאלה שלי היא לגבי הליכה סביב. אם 2 מטוסים נוחתים על 2 מסלולים שחוצים זה אתה זה והולכים סביב...לי זה נשמע מסוכן מדי. הפתרונות שההגיון שלי מציע הם או שהליך ההליכה סביב פותר את העניין, או שפשוט הפקחים מסדרים שלא יהיו נחיתות במקביל, אלא בהפרש זמן מינימלי כלשהו... ועוד שאלה, האם אלעל מאפשרת לטייסים לבצע הליכי LAHSO?
Erez Savir פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 LASHO לפי מה שאני יודע זה בעיקר נחיתה אחת והמראה אחת למשל נחיתה על 30 ועצירה לפני הZ לדוגמא,בזמן שיש המראה מ26.
Ran Bonfil פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 גם בראשי עלה הרעיון הזה, אבל במקרה של המראות מ26 נחיתות 30, אך מה יקרה כאשר מטוס ילך סביב בנחיתה על 30? דבר נוסף, לפי מה שהבנתי שהליך הLAHSO הוא תכנון הנחיתה לעצירה ולהמתנה בנקודה מסוימת שהוגדרה מראש, לפני צמתים של דרכי הסעה עם מסלולים, או מסלולים חותכים על מנת ליעל את פעילות השדה ולשמור גם על הבטיחות בתעבורה באותה מידה. קישור למידע: http://www.aopa.org/asf/publications/lahso.html אני מניח שאתה מדבר על נחיתות על 26 ו-30.. אבל השאלה שלי היא לגבי הליכה סביב. אם 2 מטוסים נוחתים על 2 מסלולים שחוצים זה אתה זה והולכים סביב...לי זה נשמע מסוכן מדי. הפתרונות שההגיון שלי מציע הם או שהליך ההליכה סביב פותר את העניין, או שפשוט הפקחים מסדרים שלא יהיו נחיתות במקביל, אלא בהפרש זמן מינימלי כלשהו... ועוד שאלה, האם אלעל מאפשרת לטייסים לבצע הליכי LAHSO?
Ohad Shalev פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 אם הייתם קוראים טוב יותר את הדפית של הנוהל LAHSO בב"ג הייתם מוצאים את הציטוט הבא: :Go-around shall be preformed as follows .Turning LEFT climbing to 1000' to rwy 30 downwnd leg .Under no circumstances, the pilots shell not cross twy Z wetbound while turning on go-around ובנוסף: The procedure shall applay only to propeller acft (CAT A and B only) and helicopter, landingon rwy 30 simultaneosly to other acft taking off from rwy 26. ז"א שנוהל LAHSO בב"ג תקף רק כאשר מטוסים מקטגוריה A או B או מסוקים נוחתים על 30 בלי תלות במטוסים אשר ממריאים מ-26.. במילים אחרות הנוהל תקף על מטוסים שבטוח יעצרו עד ה-Z. ואם במקרה שהם ילכו סביב אז ממש אין סכנה שהם יחצו ציר מסלול 26 בהליכה סביב שלהם.. בכל מקרה הכל מפורסם בדפיות... לא צריך לשבור את הראש
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 20, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2006 שי, ראיתיך מפקח בנתב"ג, אתה חייב להכיר את הנוהל, וכשתכיר אותו תראה כי הערותיך היו ממש לא לעניין (לדוגמא- אין לו כל נגיעה לאל על). חפור קצת. אני מניח שאתה מדבר על נחיתות על 26 ו-30.. אבל השאלה שלי היא לגבי הליכה סביב. אם 2 מטוסים נוחתים על 2 מסלולים שחוצים זה אתה זה והולכים סביב...לי זה נשמע מסוכן מדי. הפתרונות שההגיון שלי מציע הם או שהליך ההליכה סביב פותר את העניין, או שפשוט הפקחים מסדרים שלא יהיו נחיתות במקביל, אלא בהפרש זמן מינימלי כלשהו... ועוד שאלה, האם אלעל מאפשרת לטייסים לבצע הליכי LAHSO?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 20, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 20, 2006 רן, ראה את שכתבתי לשי, והתמקד בנתב"ג. אוהד ציטט חלק אך לא את כל הנוהל, נא לחפור ולהכיר הכל בבקשה. מה יקרה כאשר מטוס ילך סביב בנחיתה על 30?
Shai B פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 שי, ראיתיך מפקח בנתב"ג, אתה חייב להכיר את הנוהל, וכשתכיר אותו תראה כי הערותיך היו ממש לא לעניין (לדוגמא- אין לו כל נגיעה לאל על). חפור קצת. אני מניח שאתה מדבר על נחיתות על 26 ו-30.. אבל השאלה שלי היא לגבי הליכה סביב. אם 2 מטוסים נוחתים על 2 מסלולים שחוצים זה אתה זה והולכים סביב...לי זה נשמע מסוכן מדי. הפתרונות שההגיון שלי מציע הם או שהליך ההליכה סביב פותר את העניין, או שפשוט הפקחים מסדרים שלא יהיו נחיתות במקביל, אלא בהפרש זמן מינימלי כלשהו... ועוד שאלה, האם אלעל מאפשרת לטייסים לבצע הליכי LAHSO? לא ניתקלתי בנוהל LAHSO בשום מדריך שאי פעם נדרשתי לקרוא על מנת להגיע לרמת הידע הנדרשת לבחינת הפיקוח, שבה לא נשאלתי לגביו ולא הוזכר כלל ההליך. כנראה שלא קראתי טוב. לגבי אלעל, קראתי בפורום אירליינרס כמה שרשורים בנושא, באחד מהם נאמר שהחברה בריטיש אירוויס לא מאפשרת ביצוע הליך LAHSO. יש שם שרשור שלם, שלא היה לי זמן לקרוא, בנושא חברות תעופה שהנהלים שלהם אוסרים ביצוע הליך LAHSO, ושאלתי מתוך התעניינות וללא קשר לנושא השרשור המעניין שפתחת, האם אלעל היא אחת מהחברות שנהליה אוסרים ביצוע ההליך. לילה טוב.
Ran Bonfil פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 ערב טוב, העלתי רק השערה לגבי הנוהל בב"ג, אשמח לקבל קישור לנוהל המקורי, קראתי את מה שאוהד שם, אבל כמו שאמרת עופר, זהו רק חלקו. ובדפיות שנמצאות בעמ' ההורדות לא נמצא מידע לגבי זה. בכל אופן, תמיד לומדים דברים חדשים :wink: רן, ראה את שכתבתי לשי, והתמקד בנתב"ג.אוהד ציטט חלק אך לא את כל הנוהל, נא לחפור ולהכיר הכל בבקשה. מה יקרה כאשר מטוס ילך סביב בנחיתה על 30?
Ran Bonfil פורסם מרץ 20, 2006 דיווח פורסם מרץ 20, 2006 קראתי כעת את הנוהל "נחת-עצור" LAHSO, בנתב"ג בפרט מתבצע כאשר נחיתה על 30 המראה מ26, כאשר המטוס הנוחת מקטגוריה A\B, לא אחזור על דבריו של אוהד, רק אוסיף כמה סעיפים מהנוהל: הביצוע מאושר בתנאי מז"א הבאים: ראות 5000, ו- CEILING 2000 רגל, ומסלול יבש ללא רוח גב.רשות הנחיתה לטייס תינתן בתוספת הגבלה לפנות את 30 בפינוי Z תוך ציון אורך המסלול לנחיתה במטרים. אישור הטייס ב- READBACK מהווה אישור והתחייבות לביצוע הנוהל בעת הביצוע יורשו מטוסים מכל הקטגוריות להמריא על מסלול 26 ללא תלות או הגבלה ביחס למטוס הנוחת על 30. טייס שאינו יכול לעמוד בביצוע הנדרש מתבקש לדווח זאת לפקח השדה בהקדם האפשרי, ולקבל מרשה חלופי. לילה טוב.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 21, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 21, 2006 שלום, עם החזרת מסלול 26 לשימוש, חשבתי לרענן את הנוהל. רב הפרטים הוזכרו בשרשור, להלן הנוהל בנתב"ג. הוא משתנה בפרטי הביצוע משדה לשדה אך זהה בנהלי טיסה כלליים המוזכרים בו כגון הצורך לחזור על המירשה. מספר חברות אינן מאשרות קבלת מירשה כזה לטייסיהן, לא ידוע לי כי אל על בינהן.
Ran Bonfil פורסם מרץ 21, 2006 דיווח פורסם מרץ 21, 2006 בוקר טוב, עכשיו, שאלה נוספת, האם הנוהל הזה יכול ליהיות תקף גם ברשת? או שהוא כבר תקף ופשוט לא יצא לי לשמוע אותו מבוצע?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 21, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 21, 2006 העיקרון המנחה אצלנו הוא שאיפה למציאות. איני רואה טעם להוציא כל NOTAM וכל תקנה והוראה בחתימת ואטיל, מספיק שהחטיבה תקבע את המסמכים התקפים, תאפשר עיון בהם ו/או הורדתם, ותפנה אותנו להוראות ותקנות חדשות כאשר אלה יוצאות לאור. בוקר טוב,עכשיו, שאלה נוספת, האם הנוהל הזה יכול ליהיות תקף גם ברשת? או שהוא כבר תקף ופשוט לא יצא לי לשמוע אותו מבוצע?