עבור לתוכן
Moshe Mizrahi

בהצלחה לנבחנים במתמטיקה מחר + מספר טיפים

Recommended Posts

פורסם

הזמן המוקצב לכם מספיק כדי לפתור את כל המבחן, להתמודד עם קשיים וגם לחזור ולבדוק את התוצאות. נצלו אותו עד תום ואל תתפתו "לרוץ לספר לחבר'ה". עזבו את המבחן רק לאחר שעניתם על כל השאלות ובדקתם שנית את התוצאות, לא לפני כן.

לא כדאי להילחץ מחוסר ידע או חוסר זמן. קשה ליישם את זה כי זו תגובה טבעית, אבל כמו בורטיגו, גם כאן צריך להאמין למכשירים שאומרים שמצבי חרדה גורמים בדרך כלל לריכוז לרדת.

יש לחץ חיובי בונה, מלא מרץ ומוטיבציה, ויש לחץ שנובע מחרדה ואותו אתם לא רוצים לטפח.

המבחן הוא אמנם במתמטיקה אבל כתוב בעברית. יותר ויותר תלמידים נופלים על הבנת הנקרא במבחן. לפני שניגשים לפתרון רצוי לקרוא פעמיים את התרגיל ולוודא הבנה מלאה, מה רוצים ממני, מה נתון לי, ומה כתוב בין השורות. במיוחד בבעיות מילוליות.

אם נתקעתם בתרגיל או קיבלתם תשובה לא הגיונית נסו לפתור מחדש, מהתחלה! אל תחשבו על התרגיל הבא המחכה בפתח, הקדישו את מלוא תשומת הלב לתרגיל בו אתם מתקשים. נתקעתם גם בפעם השניה? עברו לתרגיל הבא ואת הראשון השאירו לסוף.

תשתדלו לא להגיע ברגע האחרון. הלוגיסטיקה בבתי הספר משאירה לפעמים שיבוצי חדרים חסרים או שגויים, ויתכן ותצטרכו לטפל בכך ולרוץ לסדר את זה.

שיהיה המון בהצלחה 8)

פורסם

בהצלחה לכולם.

אני בכיתה י' והבית ספר שלי החליט שאת שאלון 005 אנחנו נעשה השנה, כדי להקל עלינו הם אומרים, שיהיה.

בכל מקרה, קחו בקלות.

טיפ: אל תאכלו הרבה לפני המבחן, זה חשוב מאוד! אתם תהיו עייפים באמצע המבחן

פורסם

בהצלחה!

תודה רבה רבה משה כמו שאמרת הכי חשוב זה לא להלחץ ולקחת את המבחן בקלות כאילו שאנחנו עושים עבודת בית בצורה הטובה ביותר וככה כל החומר ירוץ לנו בראש ויצא כמו שרצינו וכמו שצריך....

אלדר אני דווקא לא מסכים איתך וצריך לאכול לפני המבחן כדי להיות מרוכזים במבחן עצמו...

פורסם

דווקא כן תאכלו אבל לא הרבה

משהו מתוק

אוכל וסוכר מעלים את רמת הריכוז מנסיון

אז שיהיה לנו בהצלחה ! יאללה מאיות! :wink: 8):lol:

פורסם

תודה רבה משה על העצות!! כל הכבוד לך! :D

אני מחר נבחן על 005, ו006, שייהיה בהצלחה לכל הנבחנים!!!!

לא לשכוח לפחות 2 עטים.. :P שלא ייהיו פשלות באמצע האינדוקציה.. :lol:

לא עט אדום ולא עט ירוק וגם לא עט צהוב כמובן.. חחח :mrgreen: אני מניח שזו השפעה בגלל הלמידה, אנא התחשבו :lol:

פורסם

תודה על הטיפים! :)

המבחן שלי מתחיל ב 15:30 ככה שיש הרבה זמן לתרגל לפני המבחן עצמו גם... :wink:

אנשים אל תשכחו, כשאתם במבחן אתם חייבים להתרכז כמה שיותר, תשכחו מכל הצרות שיש, ברגע שאתם שם זה רק אתם והמבחן, לפני שאתם מסיימים אתם לא חושבים על שום דבר ולא אכפת לכם מכלום, ממש ככה, זה עוזר!

וכמו שרן אמר תביאו יותר מ 3 עטים, ושיהיו עם ג'ל ולא דיו נוזלי כי זה יכול לגרום למצבים לא נעימים על הדף. :oops:

בהצלחה!!! :P

פורסם

בהצלחה לכולם :)

ומנסיון שלי [לא יודע איך זה איתכם], אל תלמדו דקה לפני המבחן, תלמדו הרבה הרבה לפני אבל חצי שעה לפני המבחן תנוחו. אצלי אם אני לומד ממש עד לפני שאני מקבל את הטופס אני שוכח הכל :|

צלחת לכולם!

פורסם
הבגרות שלי מחר בשעה 6 בערב...די באסה אבל יש לי יחסית את כל היום בשביל ללמוד...

טוב,נסתדר כבר,כמה קשה בגרות של 3 יחידות יכולה להיות?

לתלמידי 3 יחידות, שאלון 001 קשה באותה רמה שלתלמידי 5 יחידות שאלון 005 קשה..

פורסם

אתה לא ממש מעודד את הנבחנים..

בכל מקרה לא משנה כמה יחידות תלמדו תצליחו :wink:

בהצלחה :D

פורסם

אתה לא ממש מעודד את הנבחנים..

בכל מקרה לא משנה כמה יחידות תלמדו תצליחו :wink:

בהצלחה :D

גם אני נבחן :|

בכל מקרה רק רציתי להבהיר שלכל אחד יש רמה אחרת.

בהצלחה.

פורסם

ואל תשכחו לבוא לטיסה עוד חצי שעה כן? 8)

אני עושה מחר בבוקר שיעור עם מורה פרטי של 3 שעות, הולך הביתה, אוכל צהריים והולך לבחינה :)

מסכנים 3 יח' באמת תקעו לכם את הבחינה בשעה דפוקה... :|

פורסם

אני אספר לכם סיפור קצר:

# ניגש ל-05 מחר. המורה מקיים 2 מתכונות וציון המגן יהיה ע"פ שתי המתכונת, חצי- חצי.

במתכונת הראשונה הוציא # 94, במתכונת השניה שהיתקיימה היום, יום לפני הבגרות ענה # על כל השאלות, בבדיקה התלבט אם התשובה של שאלה מסויימת (בהסתברות) נכונה, התלבט התלבט התלבט, הוציא דף חדש פתר מחדש והגיש את הבחינה. המורה בגלל סמיכות המתכונת לבגרות בדק באותו רגע את המבחן. # ראה V גדול על השאלה הראשונה (אי-שוויוניים), המשיך וראה V ענק על הגיאומטריה. והיה בטוח, זהו יש לי מגן 95 ביד. אך ההסתברות הייתה שגויה. מסתבר שהדף שאותו לא הגיש עפ הפתרון הוא שהיה הנכון ולא הפתרון החדש!!

ועכשיו תגידו לי, מה אתם הייתם עושים אם הייתם #?

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

פורסם

איזה מסכן #... :roll: - שפעם הבאה ילמד תמיד להגיש מה שיש. גם אם זה יתן לו 2 נקודות על הדרך...

גם אני רוצה לאחל בהצלחה לכל הנבחנים!!!

הטיפ שלי הוא: אל תלמדו יותר מדי לפני הבחינה - זה לא בריא. תתחילו ללמוד יום אחד לפני התכנון המקורי שלכם, ככה שיום לפני הבגרות פשוט תנוחו. לכו לים או משהו...זה קשור לכל הבגרויות, לא רק למתמטיקה.

ומה אתם מתלוננים, אני עשיתי את כל 3 השאלונים של 5 יחידות בכיתה י'. אבל היתה לנו הבגרות הכי קלה אי פעם שהיתה בארץ :D

הבאסה זה שאחרי שאני אחזור הביתה מהעבודה (נכון לרגע כתיבת הודעה זו אני בעבודה) אני צריך לעזור לאחותי ללמוד. ואני כבר חשבתי שסיימתי עם זה... :x

ב-ה-צ-ל-ח-ה ! 8)

פורסם
הזמן המוקצב לכם מספיק כדי לפתור את כל המבחן, להתמודד עם קשיים וגם לחזור ולבדוק את התוצאות. נצלו אותו עד תום ואל תתפתו "לרוץ לספר לחבר'ה". עזבו את המבחן רק לאחר שעניתם על כל השאלות ובדקתם שנית את התוצאות, לא לפני כן.

לא כדאי להילחץ מחוסר ידע או חוסר זמן. קשה ליישם את זה כי זו תגובה טבעית, אבל כמו בורטיגו, גם כאן צריך להאמין למכשירים שאומרים שמצבי חרדה גורמים בדרך כלל לריכוז לרדת.

יש לחץ חיובי בונה, מלא מרץ ומוטיבציה, ויש לחץ שנובע מחרדה ואותו אתם לא רוצים לטפח.

המבחן הוא אמנם במתמטיקה אבל כתוב בעברית. יותר ויותר תלמידים נופלים על הבנת הנקרא במבחן. לפני שניגשים לפתרון רצוי לקרוא פעמיים את התרגיל ולוודא הבנה מלאה, מה רוצים ממני, מה נתון לי, ומה כתוב בין השורות. במיוחד בבעיות מילוליות.

אם נתקעתם בתרגיל או קיבלתם תשובה לא הגיונית נסו לפתור מחדש, מהתחלה! אל תחשבו על התרגיל הבא המחכה בפתח, הקדישו את מלוא תשומת הלב לתרגיל בו אתם מתקשים. נתקעתם גם בפעם השניה? עברו לתרגיל הבא ואת הראשון השאירו לסוף.

תשתדלו לא להגיע ברגע האחרון. הלוגיסטיקה בבתי הספר משאירה לפעמים שיבוצי חדרים חסרים או שגויים, ויתכן ותצטרכו לטפל בכך ולרוץ לסדר את זה.

שיהיה המון בהצלחה 8)

חבר'ה הוא יודע על מה הוא מדבר :mrgreen: הרי שמשה שלנו הוא מדריך את זה :D תודה על הטיפים משה.

נ.ב יש לי עוד שנה לבגרויות :? ......

פורסם
משה, אתה מדבר כמו מורה או משגיח בחינות... :lol:

בהצלחה לנבחנים 8)

לפי השמועות משה הינו מורה למתמטיקה... :)

אכן יש אמת בשמועות

אני גם מלמד מתמטיקה :)

לא תזיק לי חברה במבחן :mrgreen:

פורסם

עוד טיפ: אם לא בא לכם למות מחום תשבו ליד החלון (אלא אם כן הגנן המטורף של הבית-ספר החליט להשותולל עם המכונה המרעישה הזאת שמעיפה עלים- סיוט מניסיון!)

פורסם
ועוד טיפ חשוב ביותר, תגידו לשומרת שהיא נראית טוב היום, אולי ייצא לכם מזה משהו 8)

בבגרות האחרונה שלי בצרפתית המשגיחה הייתה כל כך פוזלת שכשאמרתי לה שהמדבקה שלי (של הבגרות) לא נכונה, היא הסתכלה גם עלי וגם על המדבקה בו זמנית!!! :shock:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...