Xyples פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 אז לקחת סיכון גדול, כי אף אחד לא ידע אם הבגרות תהיה קשה או קלה, אפילו שהיה כתוב בעיתון שתהיה קשה, מסתבר שצדקו. נראה לי העיתונים הגזימו לגמרי, בחדר מורים ראיתי בזווית העין כותרות כמו "יום הדין" - חבר'ה כולה מתמטיקה בואו לא נקפוץ מהגגות...
Yahav Barzilay פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 ברור.. אבל בהתחשב שהמגן שלי לא היה בשמים, זה היה סיכון שיכלתי לקחת על עצמי. שמח שהפעם המזל היה איתי. בעיקרון הייתי נגד זה יש לי השנה עוד הרבה בגרויות והתכוניות השתנו כליל בעקבות זה שלא ניגשתי לבגרות, הרי מתחילת שנה בניתי על א'. היומיים האלה קיצרו לי את החיים בשנתים אני מקווה שלפחות ייצא מהם משהו טוב. גם הסיפור עם # וגם הקונפליקט היום הרסו לי את החיים.
Eldar Sella פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 לא היה לך מה להפסיד אם היית ניגש לבגרות היום, כי בכל מקרה אם לא היית מצליח היית עושה מועד ב'. אבל יצא לך במזל
Yarden Antebi פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 מה רק 3 יחידות כתבו את הבחינה על הטופס עצמו? לא נתנו לנו מחברת בחינה,על הטופס עצמו היו לנו משבצות כדי לענות...
Or Netzer פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 בסופו של דבר 15 דקות לפני הבחינה החלטתי לא לגשת למועד א' כדי לא לשרוף את המגן שלי ולנסות ולהשיג את המירב בחודשים שנשאר למועד ב'. בהתחלה לא ידעתי אם עשיתי את הדבר הנכון, לבסוף אני כן חושב שבחרתי נכון, כך גם ארוויח מגן גבוה וגם אגש לבחינה קלה הרבה יותר ותהיו בטוחים שזה מה שיהיה במועד ב'.ד"א גם אצלנו המורים אמרו: "בחינת ה-05 הכי קשה שהיתה" בהצלחה לכולם. ההודעה למועד ב' עלי זה ממש לא חכם מה שעשית. המגן נשאר אותו דבר הוא לא נשרף. הבגרות עושים את שני המועדים ולוקחים את הציון הגבוה מבין השניים. הפסד שלך. יש מצב היית מקבל פה יותר גבוה. שטויות. לא בוכים על 005 שנשפך.
Yahav Barzilay פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 בסופו של דבר 15 דקות לפני הבחינה החלטתי לא לגשת למועד א' כדי לא לשרוף את המגן שלי ולנסות ולהשיג את המירב בחודשים שנשאר למועד ב'. בהתחלה לא ידעתי אם עשיתי את הדבר הנכון, לבסוף אני כן חושב שבחרתי נכון, כך גם ארוויח מגן גבוה וגם אגש לבחינה קלה הרבה יותר ותהיו בטוחים שזה מה שיהיה במועד ב'.ד"א גם אצלנו המורים אמרו: "בחינת ה-05 הכי קשה שהיתה" בהצלחה לכולם. ההודעה למועד ב' עלי זה ממש לא חכם מה שעשית. המגן נשאר אותו דבר הוא לא נשרף. הבגרות עושים את שני המועדים ולוקחים את הציון הגבוה מבין השניים. הפסד שלך. יש מצב היית מקבל פה יותר גבוה. שטויות. לא בוכים על 005 שנשפך. אור ברגע שאתה ניגש לבגרות המגן שלך נשמר לך עד סוף י"ב ואתה לא יכול לשנות אותו, כמובן שהוא נשאר רק לאותו שאלון. לכן אם הייתי ניגש לשאלון עכשיו לא היה לי סיכוי לשפר את המגן המצחיק שלי. לכן עדיף לא לגשת לשפר את המגן ולגשת על בטוח. כשגם אם אני לא אוציא ציון טוב יהיה את המגן שאיתו אני אוכל לגשת מתי שאני ארצה עד י"ב בציון טוב.
Xyples פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 מה רק 3 יחידות כתבו את הבחינה על הטופס עצמו?לא נתנו לנו מחברת בחינה,על הטופס עצמו היו לנו משבצות כדי לענות... נשמע מוזר איזה שאלון ? אני עשיתי 003 וכתבתי במחברת בחינה... ד"א לכל מי שעוד לא ראה: פתרונות לבגרות: לחץ כאן
Yarden Antebi פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 001... נתנו את הטופס עם משבצות ריקות אחרי כל שאלה..
yoni revivo פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 יהב, אצלנו לפחות, ישנה אפשרות לשנות את המגן עד י"ב. לפעמים בקבלת מבחן חוזר או כיתת השלמה. מציע לך לבדוק את הנושא. בכל מקרה, 007 היום היה יותר קל מכפי שציפיתי. אני ומתמטיקה נפרדים, לפחות נכון לעכשיו
Yahav Barzilay פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 יהב,אצלנו לפחות, ישנה אפשרות לשנות את המגן עד י"ב. לפעמים בקבלת מבחן חוזר או כיתת השלמה. מציע לך לבדוק את הנושא. בכל מקרה, 007 היום היה יותר קל ממש שציפיתי. אני ומתמטיקה נפרדים, לפחות נכון לעכשיו דבר ראשון מזל טוב ובשעה טובה על הפרידה דבר שני, לא יודע אם הבנת שעל זה אני מדבר. אבל המגן לשאלון 05 ברגע שאתה ניגש לבגרות זה יהיה המגן שלך לשאולן 05 בלבד עד סוף י"ב. כלומר לשאלון 06 תצטרך כבר מגן אחר אבל המגן נשאר קבוע לאותו שאלון בלבד, מרגע שניגשת לאותה בגרות. אתה בטוח שאם היום (לפי מה שאתה אומר) אני ניגש על מגן 90 לשאלון 05 אני אוכל לשפר את המגן שלי עד למועד ב' ולגשת לשאלון 05 מועד ב' על 100? לא נראה לי.
yoni revivo פורסם מאי 29, 2006 דיווח פורסם מאי 29, 2006 לא דיברתי על מועד ב', אלא על לגשת מחדש בחורף/קיץ הבא. כמובן שלמועד ב' מותאם אותו מגן של מועד א'.
oz פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 לא דיברתי על מועד ב', אלא על לגשת מחדש בחורף/קיץ הבא. כמובן שלמועד ב' מותאם אותו מגן של מועד א'. גם אם אתה ניגש למועד חורף או קיץ הבא המגן נשאר אותו מגן.... משרד החינוך זה לא מקום כלכך נחמד שרוצה לעזור לילדים....
yoni revivo פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 עוז, אני לא זורק סתם דברים לאוויר. אל תסיק שהגורם הוא משרד החינוך. אצלי בבית הספר ישנה לעיתים אפשרות לשנות את המגן במסגרת כיתת השלמה/מבחן חוזר. אני בעצמי ניגשתי עם מגן מחודש בי"א לבגרות בלשון. סופי 92. מלבד זאת, ראה זו כאזהרה לגבי גישתך לחינוך. אם אנשים היו מחכים למורים שילמדו אותם כל מה שצריך, אני לא חושב שהיינו מגיעים היכן שאנו היום. אתה יכול ללמוד גם 20 יח"ל מתמטיקה בבית באופן עצמאי, למרות שזו מסגרת בלתי פורמלית ומוכרת.
Niv Malin פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 עוז, אני לא זורק סתם דברים לאוויר.אל תסיק שהגורם הוא משרד החינוך. אצלי בבית הספר ישנה לעיתים אפשרות לשנות את המגן במסגרת כיתת השלמה/מבחן חוזר. אני בעצמי ניגשתי עם מגן מחודש בי"א לבגרות בלשון. סופי 92. מלבד זאת, ראה זו כאזהרה לגבי גישתך לחינוך. אם אנשים היו מחכים למורים שילמדו אותם כל מה שצריך, אני לא חושב שהיינו מגיעים היכן שאנו היום. אתה יכול ללמוד גם 20 יח"ל מתמטיקה בבית באופן עצמאי, למרות שזו מסגרת בלתי פורמלית ומוכרת. היה בחדשות לא מזמן על הורים שהחליטו שילדיהם לא ילכו ללימודים רגילים בביה"ס מסודר אלא הילדים ילמדו אצליהם בבית ע"י ההורים עצמם! כמובן שיש עם כל זה בעיה בגלל חוק חינוך חובה וכדומה ומשרד החינוך לא בעד העניין הזה כל כך...
yoni revivo פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 אתה כבר לוקח את זה לתחום אחר... בכל גישה קיצונית ישנם חסרונות רבים. הנקודה שלי היתה שאין להיות בוטים שמקבלים פקודות ובכל פעם שמקבלים ציון לא נאה מאשימים את המורה. זה נכון שלא כל המורים הם המילה האחרונה בתחום ההוראה, אך זה לא אמור להוות גורם משמעותי לכישלון משום שיש גם רצון והשקעה עצמית.
OmriSoudry פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 אני לא רוצה סתם לבאס אתכם או לגרום לגל המוני של זלזול בבי"ס, אבל ממה שזכור לי מטפסי ההרשמה לאוניברסיטאות שראיתי בחיים שלי - הם מבקשים שם ציון בגרות. הם אפילו מדגישים את זה. הם רוצים את ציון הבגרות, לא הציון הסופי. הם אפילו כותבים שם איפה למצוא את הציון הזה בתעודת הבגרות (כשמסתכלים עליה). סתם חומר למחשבה.. :roll:
אורח פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 לדעתי הם רוצים ציון סופי, לפחות כך זה היה כשאני נרשמתי.
Ohad Shalev פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 אורן כשאני נרשמתי לפני שנה כמעט הם ביקשו ציון בגרות לא ציון סופי... אבל מה שכן צריך להיות זכאי לבגרות ז"א שבכל מקרה אתה חייב לעבור את ה-55 בציון הסופי...
אורח פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 אני לא יודע לאיפה נרשמת, אבל... ציון הבגרות הוא הציון הסופי. באוניב' ת"א ובר אילן מעולם לא התייחסו לכל ציון אחר.
Itay Zecharia פורסם מאי 30, 2006 דיווח פורסם מאי 30, 2006 אז מה כל הרעש הגדול על השכלולים והבונוסים אם לוקחים בחשבון רק את ציון הבגרות? זה מבטל אוטומטית את כל ה'חישובים' והתוספות שהתלמיד אמור לקבל ולהגיע עוד בסוף איכשהו לציון תלת ספרתי גבוה מאוד.
אורח פורסם מאי 31, 2006 דיווח פורסם מאי 31, 2006 ציון הבגרות הוא הציון הסופי. אין שום משמעות לכל מספר אחר.
Jonathan Perelmuter פורסם מאי 31, 2006 דיווח פורסם מאי 31, 2006 אורן זה לא מדוייק, לנבחנים אינטרניים ציון סופי הוא ממוצע בין ציון המגן לבין ציון הבגרות ולנבחנים אקסטרניים (או אינטרניים אחרי סוף י"ב, כלומר נטולי מגן) ציון הבגרות הוא הציון הסופי גם
אורח פורסם מאי 31, 2006 דיווח פורסם מאי 31, 2006 זה מדוייק מאוד. הציון הקובע הוא הציון הסופי. ולא מעניין אף אחד איך חישבו אותו. הציון הסופי הוא ציון הבגרות בין אם יש ציון מגן ובין אם לא. אין שום ציון אחר. ובואו אני אגלה לכם סוד, ברגע שיהיה לכם תואר ראשון, אין יותר תעודת בגרות. וכשיש תואר שני, אין יותר תואר ראשון. וכשתהיו דוקטורים, זה לא יעניין אף אחד אם נדפקתם בגלל ציון המגן בבגרות במתמטיקה ויצא לכם 72 במקום ה-85 שקיבלתם במבחן הבגרות עצמו. אבל עדיין ציון הבגרות שלכם יהיה 72 ולא יעזר לכם כלום... (חוץ מזיו כספי). יותר מזה, יש בעיה עם ציוני המגן האלה. יש בתי ספר שמעלים את ציוני המגן כדי שלתלמידיהם יהיו ציוני בגרות גבוהים. למה זה משנה בכלל? כי כמו שאמרתי, הציון הגבוה הוא הציון הסופי. כתוצאה מכך יש שתי פגיעות אפשריות באובייקטיביות ציוני הבגרות. מצד אחד, בתי ספר שכותבים בחינות מגן קלות וכתוצאה מכך ציוני המגן שלהם גבוהים ולכן הציונים הסופיים גבוהים, פוגעים בסיכויי הקבלה לאוניבסיטאות של שאר תלמידי ישראל. מצד שני, מתי ספר מחמירים, שנותנים מבחני מגן קשים, גורמים לכך שלתלמידיהם שלמדו קשה (כי ממילא המורים מחמירים) נפגעים ע"י ציוני מגן נמוכים. לכן האוניברסיטאות לא יוותרו לעולם על הפסיכומטרי. כאן לפחות המבחן אחיד לכולם (אם כי כמובן יש הטיות סוציו-אקונומיות).
Asaf Brietbard פורסם מאי 31, 2006 דיווח פורסם מאי 31, 2006 הכל עניין של סמנטיקה. לדעתי אין מוסד אקדמי כיום שמקבל רק את ציוני מבחן הבגרות. ציון הבגרות, כפי שנדרש ע"י המוסדרות, הוא למעשה הציון הסופי שנובע מממוצע של ציון המגן וציון מבחן הבגרות. נבחנים אקסטרניים (או לצורך העניין משפרי בגרות, אחרי הצבא), לא זכאים לציון מגן ולכן ציון הבגרות (הסופי) הוא רק ציון המבחן. בוגרי בית ספר מכירים את תעודת הבגרות הרשמית - שם כתובים בדיוק הציונים - בלי חלוקה למגנים, ציונים פנימיים וכו' - אלא רק ציון בגרות ומספר יחידות לימוד. זה הציון שהולך למוסדות להשכלה גבוהה. בהצלחה. עריכה: נזכרתי שמעתודאים יתכן וביקשו ציונים חלקיים (כלומר רק ציוני בגרות או רק מגנים) במהלך בחינות המיון לעתודה.
אורח פורסם מאי 31, 2006 דיווח פורסם מאי 31, 2006 הכל עניין של סמנטיקה.לדעתי אין מוסד אקדמי כיום שמקבל רק את ציוני מבחן הבגרות. ציון הבגרות, כפי שנדרש ע"י המוסדרות, הוא למעשה הציון הסופי שנובע מממוצע של ציון המגן וציון מבחן הבגרות. נבחנים אקסטרניים (או לצורך העניין משפרי בגרות, אחרי הצבא), לא זכאים לציון מגן ולכן ציון הבגרות (הסופי) הוא רק ציון המבחן. בוגרי בית ספר מכירים את תעודת הבגרות הרשמית - שם כתובים בדיוק הציונים - בלי חלוקה למגנים, ציונים פנימיים וכו' - אלא רק ציון בגרות ומספר יחידות לימוד. זה הציון שהולך למוסדות להשכלה גבוהה. בהצלחה. בדיוק.