Tomer Haim פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 גם השאלה הזו מתיחסת לדפית של נפולי מספר 10-4 ILS TANGO RWY 24 הנך יוצא OUTBOUND מ POM על רדיאל 043, במטוס שני מכשירי VOR: האחד מכוון לרדיאל 043 ועליו אתה טס, והשני מכוון לרדיאל 050. לאורך כל נתיב זה מחט ה VOR השני תהיה: א) כמעט 4 נק' לימין אבל ככל שנתרחק המחט תתרחק ימינה ב) 2 נק' לשמאל אבל ככל שנתרחק המחט תפתח שמאלה ג) FULL DEFLACTION לשמאל ד)כמעט 4 נק' לימין
matan פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 אני משוכנע שזו א' אבל אני צריך עוד לחשוב על הסבר הגיוני ומדויק
Tomer Haim פורסם יולי 10, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 10, 2006 מי שעונה, שיתן הסבר מדוייק למה התשובה שהוא בחר היא הנכונה והאחרות לא, כך נוכל גם ללמוד וגם... הפתעה..
Ran Bonfil פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 א) מכיוון שאם נדמיין את המעגל ואת הרדיאלים, בקרבת הVOR הרדיאלים צפופים יותר וההפרשים קטנים, לכן המחט תייהיה יותר קרובה למרכז, וכאשר נתרחק יותר מהVOR הרדיאלים ייתרחקו זה מזה, והמרחק מרדיאל לרדיאל על אותה הקשת ייגדל, בנוסף, רדיאל 050 (ביחס לכיוון הטיסה שלנו), דרומי לרדיאל 043, לכן המחט תפתח ימינה.
אורח פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 לדעתי ד' - הנקודות מייצגות סטיה במעלות ולא במרחק. כך שכמה שלא תתרחק מה-VOR על רדיאל 043 תמיד תהיה 7 מעלות שמאלה לרדיאל 050. לכן התשובה "כמעט 4 נקודות לימין" היא הנכונה.
Asaf Brietbard פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 מסכים עם אורן. תשובה ד' נכונה - סטייה במעלות ולא קשור לטווח. זו הסיבה שא' לא נכונה. תשובה ב' וג' לא נכונות, והבלבול יגרם אם נטוס בכיוון TO (INBOUND) ה-VOR. FULL DEFLACTION כנראה לא יקרה במרווחי רדיאלים הנתונים בשאלה.
Tomer Haim פורסם יולי 10, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 10, 2006 אסף ואורן, תשובה מלא ונכונה וואו הפרש של 9 דקות ואורן הקדים, כל הכבוד לאורן ואסף!!!!!!!! מכשיר ה VOR אינו יודע מה המרחק בין המטוס לתחנה, לכן הוא גם לא יכול לדעת מה המרחק מהמטוס לרדיאל, זה נכון שהמרחק הפיסי לרדיאל גדל ככל שנתרחק מהתחנה אך הזוית בין הרדיאל עליו נמצא המטוס 050 לבין רדיאל 043 נשארת קבועה כ 7 מעלות, כל נקודה על המכשיר מסמלת 2 מעלות לכן מדובר ב 3 וחצי נקודות שהן "כמעט 4" זכרו סקלת ה VOR אינה מייצגת מחחק, היא מייצגת מעלות. טוב כיוון שענו על השאלה יחסית מהר, אני אתן הזדמנויות לעוד אנשים (אסף ואורן.. לא לענות) אני שואל שאלה שקשורה להבנת השאלה הקודמת: טייס טס על רדיאל 270 OUTBOUND, הדגלון מראה FROM והמחט נמצאת בצד ימין בדיוק על הנקודה הרביעית, אין רוח והמטוס שומר כיוון 270, מה יקרה למחט? א) המחט תזוז ימינה ב) המחט תזוז שמאלה ג) המחט לא תזוז כלל הרי המטוס טס מקביל לרדיאל הנבחר מי שעונה שיכתוב גם מה הסיבה...
תומר עינבר פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 כיוון שהמטוס שומר על כיוון 270 ללא רוח והרדיאל הוא גם 270 והמחט נמצאת 8 מעלות משמאל לרדיאל אז אנחנו נמצאים במצב של OFFSET והמחט לא תזוז לשום מקום... התשובה הנכונה היא ג'...
Ran Bonfil פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 התשובה הנכונה היא ב)המחט תזוז שמאלה: אני אסביר; כשאנחנו נמצאים במרחק מסוים מהרדיאל ומקבילים אילו, אמנם אנחנו שומרים כיוון מקביל, אבל באינסוף הזיות בין הרדיאל שהמטוס נמצא עליו לבין רדיאל 270 תיהייה כה מזערית ככה שהמחט תצביעה אפילו על המרכז, כיוון שהסקלה מראה סטיה במעלות, ולא במרחק, שכן המרחק שלנו מהרדיאל ישאר קבוע, אבל אנחנו כל פעם "נחצה" רדיאל אחר ולבסוך נגיע מאוד קרוב ל270.
Tomer Haim פורסם יולי 10, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 10, 2006 התשובה של רן נכונה ומדוייקת, הנה תמונה המטוס בחר את רדיאל 270, הזוית בין רדיאל 270 לרדיאל עליו המטוס נמצא (קו האדום) היא 8 מעלות.. ככל שהמטוס מתקדם מקביל לרדיאל הזוית קטנה (קו ירוק) לכן המחט שמייצגת זוית... נכנסת פנימה (שמאלה).... כל הכבוד לרן
matan פורסם יולי 10, 2006 דיווח פורסם יולי 10, 2006 תדבר עם תומר.הבנאדם פשוט נהנה לעזור ולהסביר בכייף.ולא אכפת לו אם הוא גילה לך,פשוט איש ענק.תדבר איתו אתה תהיה מרותק לכיסא