Ran Bonfil פורסם אוגוסט 21, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 21, 2006 כל הכבוד לכל הפקחים והטייסים, המשיכו כך! בנתיים שני ערבים מעולים ומלאי פיקוח ועומסי תנועה אדירים! ממש כיף לטוס כך, אתמול נהנתי מערב כזה, היום בצהריים מקרקע וAPP, כיף לא רגיל! :mrgreen:
Barak Palesznicki פורסם אוגוסט 21, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 21, 2006 טיסה קצרה מלרנקה כדי שלא יברח הפיקוח, היה פשוט תענוג..., אמן ירבו ערבים כאלה!
Eldar Sella פורסם אוגוסט 21, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 21, 2006 אתמול לצערי לא הספקתי לטוס, אבל היום הייתי ה FINISH עם פיקוח מצוין של ניב על קרקע מערב, מושיקו על קרקע מזרח, ואלמוג שבאמת הרשים אותי עם הפיקוח המקצועי על גישה הלוואי שזה יימשך
Shai B פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לילה מעניין :? המראה לאיסטנבול כמעט כמעט עם פיקוח אבל דולב ברח לי ברגע האחרון בגלל שהלכה לו ההשגחה... באיסטנבול פיקוח גישה די נחמד, בהגעה לגייט כבר מתחיל הכנות לטיסה חזור... עכשיו הטיסה חזור היא החלק המעניין: קודם כל תודה לעופר על הפיקוח ת"א, משם פיקוח מעולה של מתן מיכאלי על גישה... ואז התחיל הבאג המעצבן שרק מצערת אחת עובדת->ריסט למטוס->טייסת אוטומטית משתגעת, בנסיון להשתלט עפתי מצד לצד והחלטתי ללכת סביב. ציר מסלול, טיפוס ל-3, ווקטורים לגישה חוזרת, בערך באותה נקודה של ההליכה סביב הקודמת לקחתי מצערת ידנית ולסרק במטרה להגיע למהירות נחיתה... ואז-לחיצה בשוגג על ALT->סימ' נתקע. נותן לו כמה שניות, ומגיע הסואנד המרטיט של היוק שייקר->מיזעור החלון והגדלתו מחדש, יוצא בהצלחה מההזדקרות בגובה של לא יותר מ-100 רגל לדעתי, לא טרחתי לבדוק... אני נוטה להאמין שאם לא הייתי יוצא מזה הייתי מפזר קצת את חיריה לשטח מעט נרחב יותר. הליכה סביב נוספת עם טעם קצת מר בפה עקב העבודה שכמעט התרסקתי בפיינל :| ומשם איציק לקח פיקוד והביא אותי לסיור מעניין במרחבי ארץ ישראל והים התיכון לגישה חוזרת. פה כבר נחתתי יפה והופניתי לפיקוח מצוין של ניב עד לשער... ו-SECURE עד הפעם הבאה :wink: *אגב, כל הטיסה הזאת עם IRU כבוי ימין שהחליט למות לי מסיבה לא ידועה :roll: * תודה רבה לעופר מתן איציק וניב על פיקוח מעולה
אורח פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 רן, כיף לראות אותך מחייך.כבר מעכשיו תחמש TCAS.... איזה עין איזה עין :fist: בהנמכה לסולין אחרי שמיקי חטף הולד עף הסימולטור :cry: מעצבן חבל היה יופי של פיקוח ויופי של טיסה עד אותה נקודה. רק שתבין איציק, בהמראה מיקי היה כבר ב 20 מייל הפרדה ממני, רק שהגעלה שלו לא סוחבת ניראה לי שפעם הבאה אני משאיל לו APU אחד שיהיה לו עוד איזה שליש מאך לשיוט :wink: תודה לכל הפקחים ושוב מתנצל על ההעלמות המוקדמת והלא צפויה גל לי עף הסימולטור בפיינל, אחרי כמה דקות התחברתי שוב ברימון באישורם של איציק ומתן לסיים את הטיסה הזאת! תודה לעופר, איציק, מתן וניב על ערב של פיקוח איכותי.
Meitar Lugasi פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 רק אני כבר שבוע לומד למבחן וחופף משולשים כל היום בזמן שאתם טסים! למה ??!! טוב יום חמישי זה נגמר
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 שלום, רשמי פיקוח ת"א נוספים מהיומיים האחרונים: אני רואה כביזיון את הצורך לכתוב: יש למלא אחר הנוהלים ולנהוג לפי המידע שלרשותכם. חלק מתקשרים ליד SOLIN, (כולל ELY002, מפתיע), אחרים שמעו כי אני מעלה דרישות שונות ומשונות ומתקשרים מרחוק לשאול מתי לקרוא לי. הכל כתוב באתר, להלן ציטוט מדף http://www.vatil.org/vatil/charts/aero/ Aeronautical Information Inbound Traffic to Ben Gurion - Tel Aviv (LLBG) Ben Gurion airport has no STAR procedures. However, for proper approach, we use the real life procedures which are as follows: From The West & North Arrivals from UG18 (LEDRA) and UW13 (VELOX), when passing LEDRA or VELOX you should establish first contact with Tel Aviv control (LLLL_CTR). באתר יש התייחסות לנוהל הגעה בהיעדר STAR בנתב"ג, כלולה שם התייחסות לגובה ב-SOLIN. כמה אנשים הגיעו בגבהים משונים. האחד מעל FL250, שלחתי אותו מערבה כי ב-SOLIN מעגל המתנה מוגבל עד FL200. גם אז המשיך להנמיך ב-1000 רגל לדקה, והפריע לעזיבה ללרנקה. כשבדקתי עם הטייס, הסתבר כי בכדי לאבד 13000 רגל גובה מיותר לא עלה בדעתו לסגור מצערות לסרק ולהוציא מעצורי אוויר. שאלתי מדוע לא ביצע הוראתי EXPEDITE DESCENT TO FL120, הטייס ענה כי נוחיות הנוסעים בראש מעייניו. רבותי- מעייני הנוסעים הינם לטוס בנהלים ובביטחה ולבצע הוראות הבקרה, כי הם רוצים להגיע חיים ובזמן, ולא לשלם מחיר כפול עקב בזבוזי זמן ודלק של המוביל שלהם. לא מעניין ולא צריך לעניין אותם מתי תוציאו גרר ואיזה, ואם זה מפריע להם, חלקו סוכריות בהנמכה. אני מתייחס לטייסים ותיקים, אם כי גם טייס חדש רשאי להיכנס לתא (ברשת AS REAL AS IT GETS) רק אחרי שהפנים את המידע הדרוש. סדר פעולות טייס: AVIATE NAVIGATE COMMUNICATE. משמעו כאן- קיבלת וקטור או הוראה, למשל לפנות ימינה 180- בצע מיד, ורק אח"כ אשר בקשר. רק כך תפגוש פחות מטוסים חולפים באופן בלתי מתוכנן קרוב מדייייי. למה מטוסים אחרים על הערוץ צריכים לסבול ולשמוע את כל העניין הזה? כאמור עצם הצורך בהערותי לאלה הנו ביזיון, או כמו שאיציק אומר- כל הכבוד חבר'ה, תמשיכו להשקיע ולהשתפר.
Zeev Bucki פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 שלום לכולם! הגעתי אתמול בלילה הביתה בשעה 22.00 מיום ההדרכה הראשון עם טייסי אל על 767-300ששם קבלנו הרצאה מאלפת מקצין ראשון של המטוס על הכנת המטוס לטיסה ממצב של COLD AND DARK כל שלבי ההתנעה כולל המראה ונחיתה בILS 12 וכמובן תפעול הFMC. לאחר מכן ישבנו עם הטייסים החדשים של אל על שרובם טייסי F16 יוצאי חייל האויר כאשר כל אחד מאיתנו מקבל שני טייסים ומתחיל לעזור להם לתרגל את אשר שמענו מפי הקצין הראשון.בקיצור חזרתי הביתה לנתניה עייף מאוד ורציתי רק להתקלח ולנוח.ואז אחרי המקלחת אמרתי לעצמי תעיף מבט בסרבאינפו ואז להפתעתי ראיתי ים של פקחים וטייסים ועוד משהו נדיר באיזורנו:פקח סנטר בבירות OLBA!!! נו ואז למרות עייפותי הרבה לא יכולתי לעמוד בפיתוי ולקחתי את ה"מלכה"747-400 לטיסה לבירות.וכאן אני פונה אל כל חברי הטייסים בשאלה ובקשה:מדוע רק אני טסתי אתמול בערב מלא טייסים לבדי לבירות? דרך אגב פקח הסנטר קבל אותי בידידות רבה ואמר לי שלום בעברית והביע תקווה לשלום בין שני העמים והלואי במציאות זה היה כמו ברשת אז חברים בפעם הבאה בואו בהמוניכם לשכנים שלנו מצפון! בוקי זאב:4X-MJB
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 עופר, בוא תספר לנו איך אתה הטסת בסימולטור כשהיית בן 16. שום דבר כאן לא ביזיון, אף אחד כאן לא יודע מושלם, ותמיד לומדים עוד. תעיר בכיף זה רק עוזר וזה רק מלמד אבל אל תכתוב שזה ביזיון כי זה ממש לא. עם כל הכבוד לידע שלך, זה לא אומר שכולם יודעים כמוך, כולם כאן לומדים משהו חדש בכל טיסה.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 צר לי אם המילה ביזיון פגעה, כי לא זו הכוונה, אסביר. תרגומה לאנגלית הינו DISGRACE, ביטוי עדין המתאר מצב מביש, לא נאה. באשר לשימושי בו בהודעתי, הוא לא התייחס לבן 16 שביצועיו הושוו לבוגר מנוסה אלא למשהו שונה לחלוטין. התייחסתי בה למצב של אי הכרת נהלים מחייבים, או פגיעה בנהלים מוכרים ומחייבים. איני מבין למה מאן דהו יכול להרגיש נפגע אם הדבר אינו נוגע לו. ואם הדבר נוגע לו, עליו להרגיש הרבה יותר גרוע מאשר נפגע ממילה כזו או אחרת, פגיעה ללא בסיס. לפי בקשה שהופנתה אלי, גם אם איני מסכים אתה כלל, אני מבקש להתעלם מהמילה ביזיון בדברי כאילו לא נכתבה. אשתדל לזכור כי בקהילתנו לא מקובל לומר אמת צרופה גם אם מעט בוטה. כזו, שלו נעשה בה שימוש מושכל, החברה הישראלית היתה נראית אחרת, ואסונות רחקו ממנה.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 התחלתי לטוס בסימולטור בגיל 18, של NORTH AMERICAN TEXAN המוכר בארץ כהרווארד, ושל GLOSTER METEOR N.F. 13. לו באתי פעם אחת לא מוכן לגיחה, הייתי מיד עומד למשפט צבאי, נידון לריתוק למחנה, ולו הדבר חזר על עצמו, הייתי זוכה בהעברה לשריון. בני הבכור היה טס ב-FS1 על מקינטוש עם מסך 7" קרבות אוויר בגיל 9 ומפיל את המטוס שהוטס בידי הסימולטור בכל פעם. מקווה שענה לך על שאלתך. באשר ליתר קביעותיך, אתה רשאי כמו גם אני וכולנו, להביע דעתך, אך היא היתה מקבלת יותר תוקף לו הבנת את דברי כראוי, ובעיקר את המשמעות וההקשר של המילה. איני רואה ביקורת על דעתו של אדם אחר מעשה חוכמה, בעיקר לא של אדם בוגר, מנוסה, משכיל ורחב אופקים שמקפיד להתבטא בענייניות ומרשה לעצמו להתבטא בפורום זה בחופשיות, לא במריחות לשם פופוליזם. יש לך דיעה אחרת, הבע אותה בלי הקשר אישי למישהו. עופר, בוא תספר לנו איך אתה הטסת בסימולטור כשהיית בן 16.שום דבר כאן לא ביזיון, אף אחד כאן לא יודע מושלם, ותמיד לומדים עוד. תעיר בכיף זה רק עוזר וזה רק מלמד אבל אל תכתוב שזה ביזיון כי זה ממש לא. עם כל הכבוד לידע שלך, זה לא אומר שכולם יודעים כמוך, כולם כאן לומדים משהו חדש בכל טיסה.
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 22, 2006 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 חברים לקחת הערות בפרופורציה הנכונה, עופר העיר לנוהל פשוט מאוד, לא דרש ולא ביקש מאף אחד להטיס באופן מושלם 747, אלה רק לפעול לפי נהלים שכתובים וברורים. אני מאוד נהנהתי אתמול בדיוק כמו כולם.
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לא התכוונתי שאנשים עושים טעויות בגלל הגיל, ואני לא נפגעתי כי לא טסתי תחת הפיקוח שלך אתמול. אבל אפשר להעיר גם בלי לכתוב ביזיון.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 צר לי אם המילה ביזיון פגעה, כי לא זו הכוונה, אסביר. תרגומה לאנגלית הינו DISGRACE, ביטוי עדין המתאר מצב מביש, לא נאה. באשר לשימושי בו בהודעתי, הוא לא התייחס לבן 16 שביצועיו הושוו לבוגר מנוסה אלא למשהו שונה לחלוטין. התייחסתי בה למצב של אי הכרת נהלים מחייבים, או פגיעה בנהלים מוכרים ומחייבים. איני מבין למה מאן דהו יכול להרגיש נפגע אם הדבר אינו נוגע לו. ואם הדבר נוגע לו, עליו להרגיש הרבה יותר גרוע מאשר נפגע ממילה כזו או אחרת, פגיעה ללא בסיס. לפי בקשה שהופנתה אלי, גם אם איני מסכים אתה כלל, אני מבקש להתעלם מהמילה ביזיון בדברי כאילו לא נכתבה. אשתדל לזכור כי בקהילתנו לא מקובל לומר אמת צרופה גם אם מעט בוטה. כזו, שלו נעשה בה שימוש מושכל, החברה הישראלית היתה נראית אחרת, ואסונות רחקו ממנה.
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 העניין הוא שהמילה ביזיון פוגעת באנשים שלומדים לטוס כאן, ולדעתי ההערות שכתבת הן לא ביזיון אלא עוד צעד בלמידה. אבל אם לא התכוונת לכך, הכל טוב
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 נמאס לי לשמוע ממך הטפות מה לכתוב ואיך להתבטא. זו כבר חוצפה! לא התכוונתי שאנשים עושים טעויות בגלל הגיל, ואני לא נפגעתי כי לא טסתי תחת הפיקוח שלך אתמול.אבל אפשר להעיר גם בלי לכתוב ביזיון.
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לא כתבתי לך איך להתבטא, וחבל שאתה גורר את השיחה לריב זו לא הייתה הכוונה שלי.
Almog Atar פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 שלום עופר, אני הייתי על הערוץ שלך כ50 מייל לפני SOLIN ויצרתי איתך קשר בדיוק בעת שליחת ההודעה שלך, ערב קודם כאשר יצרתי קשר עם איציק בERIMO הוא אמר לי בפשטות לקרוא לו מתקרב לSOLIN ונגמר הסיפור. כאשר התקרבתי לSOLIN יצרתי איתו קשר שוב וקיבלתי קוד והכל. אם טעיתי אז טעיתי, כולנו בני אדם לא ? תיהיה בטוח שאני כבר אלמד לפעם הבאה, לכולנו יש מה ללמוד, אף אחד פה לא מושלם.... ושוב תודה על הפיקוח שלך.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 שלום אלמוג, פעולותיך בראשון בערב עם איציק היו נכונות. הנוהל מגדיר את תפקיד הטייס. באשר לפעולות ושיקולי הבקר ,הוא זיהה אותך זיהוי ראשוני ונזעק לטפל בבעייה שהפריעה לתעבורה ודרשה את תשומת ליבו באותה עת. אין הדבר אומר כי במעשהו או בכל פעולת בקר אחרת, תוקף או תוכן הנוהל השתנה. ממך ציפיתי לשמוע באותה נקודה, ולא אחריה. ביקורתי בשרשור אינה כלפיך אלא כלפי כמה טייסים שטסים חודשים על חודשים ופתאום כשאני בעמדה, מתגלה להם סוד שמור- שזו אחריות הטייס לקרוא לבקר, כי הבקר אינו מזכירה אלקטרונית, וכי קיים נוהל מיוחד לכניסה למרחב ישראל. כדאי לא לקחת דברים אישית אלא להסתכל עניינית על התחקיר- מטוס לא קרא בנקודה כמתחייב. אותך הזכרתי (בלי שם אלא במספר טיסה) כי עבור רבים אתה משמש דוגמא חיובית. שלום עופר,אני הייתי על הערוץ שלך כ50 מייל לפני SOLIN ויצרתי איתך קשר בדיוק בעת שליחת ההודעה שלך, ערב קודם כאשר יצרתי קשר עם איציק בERIMO הוא אמר לי בפשטות לקרוא לו מתקרב לSOLIN ונגמר הסיפור. כאשר התקרבתי לSOLIN יצרתי איתו קשר שוב וקיבלתי קוד והכל. אם טעיתי אז טעיתי, כולנו בני אדם לא ? תיהיה בטוח שאני כבר אלמד לפעם הבאה, לכולנו יש מה ללמוד, אף אחד פה לא מושלם.... ושוב תודה על הפיקוח שלך.
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 עופר, איך אתה מסביר את העובדה שלא קרה פעם אחת בשנה האחרונה שאני הייתי צריך לקרוא לפקח לבדי? לא קרה לי בגרמניה, לא קרה לי בשוויץ, לא קרה לי בהונג קונג, לא קרה לי בטורונטו, לא קרה לי בספרד, לא קרה לי בטוקיו, לא קרה לי בארה"ב. כולם טועים? ובמציאות נוהל הכניסה לישראל הוא בכלל דרך תדר הזדהות 118.8 אז מה אתה מציע גם להוסיף אותו ב VATSIM? :?
Ben Zwebner פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 עופר, איך אתה מסביר את העובדה שלא קרה פעם אחת בשנה האחרונה שאני הייתי צריך לקרוא לפקח לבדי? לא קרה לי בגרמניה, לא קרה לי בשוויץ, לא קרה לי בהונג קונג, לא קרה לי בטורונטו, לא קרה לי בספרד, לא קרה לי בטוקיו, לא קרה לי בארה"ב.כולם טועים? ובמציאות נוהל הכניסה לישראל הוא בכלל דרך תדר הזדהות 118.8 אז מה אתה מציע גם להוסיף אותו ב VATSIM? :? ALLL RIGGHT... TIME OUT boys.... :mrgreen: Eldar, Opher is a well seasoned Pilot. he has more info and experiance than all of us here put together... With that, Opher is known, here within VATIL and within Europe (he does EuroControl as well) for his strictness. Strictness is not a bad thing. Opher does a hell of a job. He does the best that he can and he follows the written rules. As a controller, when you follow the rules, you expect the pilot to follow as well. Like it or not, it is YOUR responsibility as the PILOT IN COMMNAD to initiate contact with the controller. Forget what you had in Hong Kong and the USA and wherever... In the end of the day, it is the Pilots responsibility to contact ATC.. Ask ANY one of the Washington DC guys who just got their Pilots lisence this year.. They cant enter a CLASS B airspace before THEY contact ATC, once they depart from an airport in Class B airspace (other than the primary airport) THEY, the Pilot must contact ATC as soon as possible. When you are at the D6 in your 747, when do you contact Ground control? do you contact him when you are ready for push back? or do you push back and taxi to the KILO and expect him to contact you first? Same thing.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 מעניין, לא הייתי שם בכדי לקבוע חוות דעת מבוססת, אך ממה שכתבת התרשמתי כי המערכת המתוארת פעלה בניגוד לנהליה. זה מובן מאליו, לא? זו המגרעת של בן אנוש ומערכות אנושיות- שאינן מחוסנות מטעויות חמורות. הסתכל על הגגות מסביבך ותבין למה התכוונתי. נוהל הכניסה הכולל קריאה מוקדמת בקשר לת"א בנקודות שצויינו נועד לדמות בדיוק את אותה קריאת זיהוי ראשוני של מטוסים המתקרבים לחופינו, וזאת למרות שבמציאות קפריסין מזהה אותם קודם. איני מציע כל שינוי. אלדר, צא מזה. עופר, איך אתה מסביר את העובדה שלא קרה פעם אחת בשנה האחרונה שאני הייתי צריך לקרוא לפקח לבדי? לא קרה לי בגרמניה, לא קרה לי בשוויץ, לא קרה לי בהונג קונג, לא קרה לי בטורונטו, לא קרה לי בספרד, לא קרה לי בטוקיו, לא קרה לי בארה"ב.כולם טועים? ובמציאות נוהל הכניסה לישראל הוא בכלל דרך תדר הזדהות 118.8 אז מה אתה מציע גם להוסיף אותו ב VATSIM? :?
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 עופר, איך אתה מסביר את העובדה שלא קרה פעם אחת בשנה האחרונה שאני הייתי צריך לקרוא לפקח לבדי? לא קרה לי בגרמניה, לא קרה לי בשוויץ, לא קרה לי בהונג קונג, לא קרה לי בטורונטו, לא קרה לי בספרד, לא קרה לי בטוקיו, לא קרה לי בארה"ב.כולם טועים? ובמציאות נוהל הכניסה לישראל הוא בכלל דרך תדר הזדהות 118.8 אז מה אתה מציע גם להוסיף אותו ב VATSIM? :? ALLL RIGGHT... TIME OUT boys.... :mrgreen: Eldar, Opher is a well seasoned Pilot. he has more info and experiance than all of us here put together... With that, Opher is known, here within VATIL and within Europe (he does EuroControl as well) for his strictness. Strictness is not a bad thing. Opher does a hell of a job. He does the best that he can and he follows the written rules. As a controller, when you follow the rules, you expect the pilot to follow as well. Like it or not, it is YOUR responsibility as the PILOT IN COMMNAD to initiate contact with the controller. Forget what you had in Hong Kong and the USA and wherever... In the end of the day, it is the Pilots responsibility to contact ATC.. Ask ANY one of the Washington DC guys who just got their Pilots lisence this year.. They cant enter a CLASS B airspace before THEY contact ATC, once they depart from an airport in Class B airspace (other than the primary airport) THEY, the Pilot must contact ATC as soon as possible. When you are at the D6 in your 747, when do you contact Ground control? do you contact him when you are ready for push back? or do you push back and taxi to the KILO and expect him to contact you first? Same thing. בן, הכוונה שלי היא שלא קרה לי אף פעם שהייתי צריך לקרוא לפקח לבד (קשר ראשון) בלי שהוא יגיד לי לקרוא לו, בגלל שאין אף אחד שיפנה אותי אליו. כמובן שזה לא תקף כאשר אני מבקש מירשה. כמו כן, שלשום ניסיתי לקרוא באופן עצמאי לפקח בשוויץ כאשר נכנסתי למרחב האוירי שלו והוא אמר לי לחכות שהוא יקרא לי.
Ben Zwebner פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 בן, הכוונה שלי היא שלא קרה לי אף פעם שהייתי צריך לקרוא לפקח לבד (קשר ראשון) בלי שהוא יגיד לי לקרוא לו, בגלל שאין אף אחד שיפנה אותי אליו. כמובן שזה לא תקף כאשר אני מבקש מירשה. \you have a little box in your Squack box screen. within that box it tells you which controllers are online and what frequencies they are.. it is your job as a pilot to know where you are and who you need to contact.
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 פעלתי כך שלשום והפקח אמר לי להמתין שהוא יקרא לי.