עבור לתוכן
Or Netzer

**מטס חטיבתי מספר 3 ערב J10** פרטים בפנים 14.10.06

Recommended Posts

פורסם

אכן אכזבה הערב לנוכח התנועה הקטנה בנתיב, אותי מעניין קודם כל מה הסיבה לכך?

האירוע הראשון שנחל הצלחה גדולה ההיה באותה שעה, והיתה כמות טייסים גדולה.

אני האחרון שיגיד למישהו לאן לטוס ומתי לטוס, אבל לדעתי האישית זה פשוט חבל כאשר יש אירוע שמתוכנן מראש, שכולל השקעה של חברים פה כדי לספק פיקוח מלא, ובכל זאת אחרים בוחרים יעדי טיסה אחרים, ואני שואל, לא חבל? (בבקשה לא לקחת אישית, אלה להגיב בצורה כללית)

תנו דעתכם בנושא (כי היא חשובה) כדי שבפעם הבאה נדע לנסות לכוון יותר טוב לשעה/תאריך שונה.

פורסם
יכול להיות שאתם צודקים שלא הייתה תנועה אבל לדעתי...

היו כאן לפחות 3-4 פקחים מיותרים מחלקת ארועים לא ביקשה דליברי וקרקע מזרחיתץץ ועוד כל מיני עמדות שאפשר היה לוותר עליהם

סמכו על שיקול הדעת של המחלקה הזאת היא מבקשת פקחים על פי דרישה.

לדעתי אתה טועה וזו ממש לא הסיבה, אני הוספתי את חגב כדי לגוון ואיתו נוספו עוד 2 פקחים, לא מעט אנשים דיברו בהכנה לאירוע על עומס גדול מאוד, וזה היה חלק מהכנה לאירוע, בתחילת האירוע עלו עוד 2 פקחים מהצפוי שסגרו לאחר שעה שלא היתה תנועה, הסיבה שהם עלו זה כי דיברו הרבה על עומס.

פורסם
אכן אכזבה הערב לנוכח התנועה הקטנה בנתיב, אותי מעניין קודם כל מה הסיבה לכך?

האירוע הראשון שנחל הצלחה גדולה ההיה באותה שעה, והיתה כמות טייסים גדולה.

אני האחרון שיגיד למישהו לאן לטוס ומתי לטוס, אבל לדעתי האישית זה פשוט חבל כאשר יש אירוע שמתוכנן מראש, שכולל השקעה של חברים פה כדי לספק פיקוח מלא, ובכל זאת אחרים בוחרים יעדי טיסה אחרים, ואני שואל, לא חבל? (בבקשה לא לקחת אישית, אלה להגיב בצורה כללית)

תנו דעתכם בנושא (כי היא חשובה) כדי שבפעם הבאה נדע לנסות לכוון יותר טוב לשעה/תאריך שונה.

צודק במאה אחוז, היו לפחות איזה 5 טיסות ליעדים אחרים וחבל, כי אחרי שהם עזבו את תל אביב פיקוח לא היה להם, ובכל מקרה אם אני הייתי מתכנן טיסה כזאת ארוכה של כמה שעות, אני בטוח שטיסה של חצי שעה לאילת לפני הטיסה הארוכה לא הייתה מזיקה :]

פורסם

בושה וחרפה!

הרי ארוע זה תוכנן ממזמן ולכן לא היתה שום סיבה לכך שתהיה כמות טייסים ממש אפסית מה עוד שאנשים דאגו מראש מה יהיה עם העומס...

כל הזמן אנשים מתלוננים על כך שאין מספיק פקחים אז היום היו בשפע בכל העמדות אז לאן נעלמו הטייסים?

כל אחד מאיתנו עזב משפחה ואני למשל עזבתי ארוע משפחתי עם הנכד בת"א וטסתי בכביש הביתה לנתניה להספיק לאירוע ואז אני מוצא את עצמי ממריא מבן גוריון לאילת לבד!!! ונוחת באילת לבד!!!ממש ביזיון שזה קורה באירוע שתוכנן מראש.נקווה שיופקו כל הלקחים לאירועים הבאים.

בוקי זאב:4X-MJB

פורסם

מצטער לשמוע שלא הייתה תנועה. גם אני מהנפקדים למרות שאני מאוד אוהב את הדרך דרומה (סידור המשמרות בעבודה כנראה לא אוהב.... :( )

רעיון לא מקורי כ"כ שלא נותן פיתרון לבעיית התנועה אבל יכול לתת פיתרון לעוגמת הנפש של הפקחים שמצפים לתנועה שלא מגיעה:

לפני ארוע לפתוח עמוד הרשמה לטייסים. הדבר מבוצע לרוב כדי ליצור מטס מאורגן, אבל ניתן לקבל כך גם צפי לגבי כמות הטייסים המתוכננת. כמובן כדי להימנע מהרשמה מוקדמת ולא נכונה, יש לפתוח את עמוד ההרשמה יום לפני. הסיכוי לבלת"מים קטן כך. (כשנרשמים שבוע מראש תמיד מרפי דואג לביטולים). כמובן שמי שלא הספיק להרשם יכול להצטרף גם. הרשימה היא רק כדי לקבל תמונה של כמות, לא של חלוקת זמנים ( אלא אם נדרש).

הדבר גם ימזער אי נעימות שתיווצר כשנבקש מפקחים זרים לעלות והם לא יקבלו תנועה..... (חס וחלילה).

שבוע טוב,

אריק

פורסם
מצטער לשמוע שלא הייתה תנועה. גם אני מהנפקדים למרות שאני מאוד אוהב את הדרך דרומה (סידור המשמרות בעבודה כנראה לא אוהב.... :( )

רעיון לא מקורי כ"כ שלא נותן פיתרון לבעיית התנועה אבל יכול לתת פיתרון לעוגמת הנפש של הפקחים שמצפים לתנועה שלא מגיעה:

לפני ארוע לפתוח עמוד הרשמה לטייסים. הדבר מבוצע לרוב כדי ליצור מטס מאורגן, אבל ניתן לקבל כך גם צפי לגבי כמות הטייסים המתוכננת. כמובן כדי להימנע מהרשמה מוקדמת ולא נכונה, יש לפתוח את עמוד ההרשמה יום לפני. הסיכוי לבלת"מים קטן כך. (כשנרשמים שבוע מראש תמיד מרפי דואג לביטולים). כמובן שמי שלא הספיק להרשם יכול להצטרף גם. הרשימה היא רק כדי לקבל תמונה של כמות, לא של חלוקת זמנים ( אלא אם נדרש).

הדבר גם ימזער אי נעימות שתיווצר כשנבקש מפקחים זרים לעלות והם לא יקבלו תנועה..... (חס וחלילה).

שבוע טוב,

אריק

שלום אריק.

מנסיון העבר סלוטים לא יפתרו את בעייתנו.

לצערי לא יכולתי להגיע היום לראות את האירוע שעמלתי עליו וחשבתי המון אם בכלל לקיים אותו מפחד לכשלון.

צדקתי, הכשלון אדיר, תודה לכל הטייסים.

מזל שלא יכולתי גם לראות את הבושה בעצמי.

לא כיף לי, שתדעו לכם.

שנה טובה

שבת שלום.

מחלקת אירועים.

פורסם

צר לי.. שלא הספקתי להגיע....

הייתי בכוננות ומאוד רציתי להגיע . מראש אמרתי שאני אגיע בשעה מאוחרת יחסית, אבל לצערי לא הספקתי להתפנות בזמן לפני שירד הפיקוח.

לצערי הייתי חייב לעבוד על פרוייקט של היחידה, ולא הספקתי לסיים בזמן.

בכל מקרה לדעתי האישית, אם הייתה הרבה מאוד תנועה באיזור אילת הייתה נוצרת בעייה בשל המשאבים הרבים שנגזלים ע"י הסינרי, והצפיפות הרבה מאוד שהייתה נוצרת בשדה.

הניסיון מראה , שטיסות לחו"ל גוררות כנראה הרבה משתתפים, כמו הטיסה לכרתים והטיסה לבודפשט (שאפילו אני לא האמנתי שאשרוד 3 שעות ו 12 דקות נטו באוויר).

בכל מקרה כל הכבוד לכל הפקחים שהגיעו ולא התייאשו. אני מאוד מקווה שבפעם הבאה אצליח להגיע, ולדעתי כדאי לכוון את השעות לשעות מאוחרות יותר - או יותר נכון לקבוע שעת נחיתה אחרונה ולא שעת המראה ראשונה.

כלומר שטיסות קצרות יצאו בשעות הרבה יותר מאוחרות, וטיסות ארוכות בהתאם, כלומר שלמשל ב 23:00 ינחת המטוס האחרון.

פורסם

לא ממש השתתפתי באירוע,עשיתי כמה הקפות באילת,ראיתי או יותר נכון שמעתי[ :lol: ]שאילת מתלונן על חוסר התנועה וביקשתי להקפות,לאחר מכן הגשתי תכנית לב"ג על J10 וכבר לא היה פיקוח,לא ממש תכננתי לבצע את הנתיב באירוע,אבל בכל-זאת תודה לפקחים שהיו!

מקווה שיהיו עוד ימים מלאי פיקוח!

פורסם
לא ממש השתתפתי באירוע,עשיתי כמה הקפות באילת,ראיתי או יותר נכון שמעתי[ :lol: ]שאילת מתלונן על חוסר התנועה וביקשתי להקפות,לאחר מכן הגשתי תכנית לב"ג על J10 וכבר לא היה פיקוח,לא ממש תכננתי לבצע את הנתיב באירוע,אבל בכל-זאת תודה לפקחים שהיו!

מקווה שיהיו עוד ימים מלאי פיקוח!

תודה שבאת ומתנצל שנאלצתי לפרוש לפני שהמראת ... היתי צריך להתפנות לעינייני משפחה.

פעם הבאה באילת, קפה עלי :wink:

פורסם
צר לי.. שלא הספקתי להגיע....

הייתי בכוננות ומאוד רציתי להגיע . מראש אמרתי שאני אגיע בשעה מאוחרת יחסית, אבל לצערי לא הספקתי להתפנות בזמן לפני שירד הפיקוח.

לצערי הייתי חייב לעבוד על פרוייקט של היחידה, ולא הספקתי לסיים בזמן.

בכל מקרה לדעתי האישית, אם הייתה הרבה מאוד תנועה באיזור אילת הייתה נוצרת בעייה בשל המשאבים הרבים שנגזלים ע"י הסינרי, והצפיפות הרבה מאוד שהייתה נוצרת בשדה.

הניסיון מראה , שטיסות לחו"ל גוררות כנראה הרבה משתתפים, כמו הטיסה לכרתים והטיסה לבודפשט (שאפילו אני לא האמנתי שאשרוד 3 שעות ו 12 דקות נטו באוויר).

בכל מקרה כל הכבוד לכל הפקחים שהגיעו ולא התייאשו. אני מאוד מקווה שבפעם הבאה אצליח להגיע, ולדעתי כדאי לכוון את השעות לשעות מאוחרות יותר - או יותר נכון לקבוע שעת נחיתה אחרונה ולא שעת המראה ראשונה.

כלומר שטיסות קצרות יצאו בשעות הרבה יותר מאוחרות, וטיסות ארוכות בהתאם, כלומר שלמשל ב 23:00 ינחת המטוס האחרון.

שלום רן להזכירך החברים בחרו אילת לא אני בחרתי.

לפני כל מטס , נערך סקר.

אור.

פורסם

שבוע טוב, הדברים שרציתי לכתוב כבר נכתבו בידי רבים. כאיש משפחה אתה עושה תמרונים עם האשה שחוזרת רבע שעה לפני לא להיות אתה בכלל, בכדי לעלות כמה דקות לפני. אתה מכין מפה מיוחדת להמוני נתיבי ה-CVFR שירדו אילתה מכל הכיוונים. מתכנת את חגב, וכשעובר עמדה לדרום להחליף את איציק עובד על טסקט כמה דקות כי הקול לא בדיוק רוצה לעבוד עד שמאתחלים את המכ"מ. ומה אתה עושה בסופו של דבר? מסתכל על אורן, אלעד ועוד אחד, ולבסוף צבי מגיע ומתן בגבוה, ובערך זוהי החטיבה. כמו ממשלת ישראל, 2/3 בחו"ל- טסים למונטריאל ועוד כמה מקומות חשובים, חשובים במיוחד בזמן האירוע. מה- כל חברי החטיבה מתכוננים לבחינת בגרות ואין להם שעה אחת בשבוע למעט כיף? וכך כל מה שהכנת ממוצה בלהסתכל על רן שותה קפה לבד באילת. בסוף כשתחליטו ותבואו לטוס תמצאו את בנק הפועלים.

פורסם

אור, לגבי הסקר, אתה צודק, החברים בחרו, אבל עד כמה שזכור לי לא היו אפשרויות רבות נוספות.

אני מציע להרחיב את הסקרים ליותר אפשרויות.

בכל מקרה אני אהיה בפנים במטס הבא כמו שנראה עכשיו, אני מקווה שהצבא לא יציץ לי עוד משהו לא צפוי.

פורסם

אני גם טסתי ארבעה לגים בשביל לעבור על כל ערוציי הפיקוח

בן גוריון שדה דוב

שדה דוב תימן

תימן מצדה

ומצדה אילת

היה פיקוח כל הדרך ונהנתי מכל רגע בכל ה-3 שעות האלו

זה פשוט כיף לנווט על הכבישים של הערבה ומדבר יהודה

נתיב מומלץ:תימן מצדה !!!!!!

תודה לכל הפקחים שנטלו חלק באירוע היה ממש כיף!!! 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...