עבור לתוכן
Shai B

שנתיים

Recommended Posts

פורסם

שלום,

היום אני מציין שנתיים ל"גילוי" החטיבה והצטרפות אליה. חשוב לי לכתוב את ההודעה הזאת כדי לחלוק עם כולכם את הכבוד האדיר שאני מרגיש בהיותי חלק מהחטיבה. אני אכתוב פה די הרבה, פחות או יותר את כל ההסטוריה שלי עד היום בתחום התעופה. ההודעה תכלול הרבה מאוד תודות ומסקנות, שאולי גם יעזרו לחדשים כמו וותיקים בכל מיני דברים... אז ... :

מגיל 0, היה לי קטע מוזר פשוט לעקוב בפנאטיות אחרי כל מטוס שאני רואה, כמעט משהו לא נשלט. כל היסודי כשלא שיחקתי כדורגל בהפסקות, הטסתי מטוסים מנייר בצורה אובססיבית בחצר של בית הספר בנסיונות מתמשכים להשאיר את המטוס כמה שיותר זמן באוויר. כשהגעתי לכיתה ז', בבית ספר חדש, שמעתי 2 ילדים מהכיתה שלי, גם חובבי תעופה [אבל לא מתקרבים לרמות המדאיגות שלי לדעתי], כשהם מדברים כל הזמן על סימולטורים שונים ועל טייסות וירטואלית ועוד. מהשיחה הראשונה ששמעתי מהם כבר נתפסתי חזק, ומעט זמן אחרי זה כבר היה לי ג'ויסטיק וסימולטור F-16 מסכן, NOVALOGIC. תוך כדי כבר הספקתי לשמוע על ה-FS2004, וכבר חלמתי לקנות אותו... אבל רגע, צריך לסיים את VICE CITY נכון? :wink: ואז, באמצע שיעור ספורט תוך כדי שיחה, חבר מספר לי שהוא כבר יושב על משחק הרבה יותר טוב מ-GTA, שקוראים לו FLIGHT SIMULATOR 2004. אותו אחד אגב, אבא שלו פקח מגדל אילת והיום פקח דרום. החלטתי להתחיל מייד, קניתי את הסימ' ב-250 שקל, קיבלתי עצה טובה מאותו חבר להתחיל עם ססנות וכך עשיתי [וחלקכם יוכלו לספר כמה עמוק ה"שיעור" הזה נשאר חרוט לי במוח :D ]. ומפה הרבה תקופות שטסתי הרבה והרבה שלא טסתי בכלל, עד אותו אוקטובר 2004... בו בא אליי אבא כשהייתי אצלו בעבודה ונותן לי פתק קטן עם לינק, משהו בסגנון:

www.vatil.org .

בבית, נכנסתי, קראתי [באתר הישן] את המדריכים שהיו שמה בצד, התעניינתי ונדלקתי מייד, סיפרתי בהתלהבות לאבא שלי ולאמא שלי והאמת שכ"כ התלהבתי שסיפרתי לכל מה שזז. וכאן מגיעה תודה ענקית ליהב ברזילי - אותו אחד שהביא לאבא שלי את הלינק לואטיל הוא דוד של יהב שעובד עם אבא שלי באותו משרד, ששמע מאבא שלי שאני בסימולטור ואמר ליהב שיתן לו את הלינק לחטיבה שיתן לאבא שלי שיתן לי [ :shock: ].

ואז הגיע, שבוע לאחר ההרשמה...:

http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... ght=#41093

וזאת הזדמנות גם להודות לכל אלה שהפנו אותי לאן שאז היה צריך להפנות, ומה לעשות, גם להודות לארגון - זה-שאסור-לנקוב-בשמו, כי סה"כ שם התחלתי, ואת הידע הבסיסי שהביא אותי עד פה אני חייב להם. ומפה, טיסה ראשונה ראשונה אי פעם ברשת, עוד בתקופה שלא העזתי ללחוץ על ה-PTT, ב-12 בנובמר, חודש אחרי ההצטרפות. הקפות בהרצליה, CVFR לחיפה, ר"פ, ש"ד... ולפי המונה בואטסים, 94 שעות טיסות CVFR במטוסים מססנה ועד ביצ'קרפט סחבתי עד שהחלטתי שאפשר להתקדם - ל-IFR. אז הלימוד הראשוני קיבלתי מחגי יהב, לאחר מכן מסיבות אישיות לא יכל להמשיך להדריך אותי. מפה התחלתי לקרוא מדריכים ולנסות להבין לבד, אבל עם הרבה מאוד עזרה מהרבה מאוד אנשים. ולמרות שאני בטוח אפספס את הרוב אני חייב לציין את שמותיהם של אלה שאני זוכר שפשוט נצמדו אלי המון זמן בנסיון להחדיר לי את עקרונות ה-IFR, שאני זוכר בבירור שאת רוב הידע שלי בתחום הזה אני חייב להם - רועי [ברוק], ודן פדנוס. פשוט אלה הם שממש ממש אחרי הדרכה שלהם היה לי את הבסיס הכי בסיסי אבל החשוב כדי ללמוד. מפה היו עוד המון המון שהטרדתי אותם בשאלותיי, שכמובן ברובן היו מטומטמות ומעצבנות, שלהם אני חייב תודה על הסבלנות והרצון. אז הנה הגיע IFR ראשון... מראש פינה [מחניים] לבן גוריון:

http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... hlight=ifr

[פה תראו תודות יותר מפורטות בין השאר :P ].

אז עכשיו...כ-50 שעות לפי המונה של ואטסים IFR פנים ארצי, עד הבינלאומי הראשון. ופה מגיעה הבינלאומית הראשונה - או לפחות הנסיונות לבינלאומית הראשונה... עם 737. היו לפחות פעמיים של נסיונות להתחיל טיסה מת"א ללרנקה אבל תמיד זה נגמר איכשהו בבום גדול של הסימ', עד הפעם, עד כמה שאני זוכר, השלישית, שבה הגעתי להתיישרות והגיעה הבעיה שרק מנוע שמאל עובד [ולא, E+1+2 לא עבד], כשהדרך היחידה לפתור את הבעיה היא ריסט למטוס שמוחק את כל המידע מה-FMC, אז הדרך היחידה בפועל הייתה לנסות ולדחוף את מנוע ימין עם העכבר על הפדסטל אבל זה נגמר פחות או יותר בגוש מתכת גדול ליד 26... אז הבינלאומית הראשונה בסופו של דבר הייתה טיסה צולעת מפלמה דה מיורקה למדיירה. בכל מקרה באותה תקופה לא ידעתי בגרוש כלום, היה לי ידע פחות או יותר כמו של צלחת בנושא הטסת ה-73, הייתי נוב כבד של נקודות ב-FMC, ישר LNAV VNAV, מגיע 100 מייל מהשדה אף למטה וכשרואים את המסלול GEAR DOWN ושהנוסעים יהיו בריאים. לאחר חרישת הנתיב הזה התחלתי קצת אתונה לת"א ולרנקה לת"א [בצורה די פנאטית] עד שקניתי את ה-76 של LDS.. ופה ... עולם חדש. אומנם הייתי נוב [כמעט] באותה מידה כמו עם ה-73 רק שאת ה-76 ממש אהבתי, אז הייתה מגמת השתפרות משמעותית בנושא ה-76. התחלתי ללמוד, עם הרבה עזרה של הרבה מאוד אנשים. תקופה ארוכה טסתי עם ידע מאוד מינימלי באשליה שאני תותח ויודע הכל, טסתי רק עם LNAV, טיפסתי הנמכתי עם VS... [הסיבה היחידה הייתה שמ-100 שעות על ה-73 בלי ש-VNAV יעבוד, התרגלתי והנחתי שזאת טיסה תקינה ונכונה לחלוטין...]. פה, זאת הזדמנות נהדרת להודות לאלכסנדר ג'ורג' "ספידברד" סינב, על הדחיפה המשמעותית שהוא נתן לי בעלייה לרשת לטיסות בינלאומיות. ואז כבר למדתי להשתמש ב-VNAV, קצת לחשב משקלים, להתחיל מ-COLD AND DARK [בצורה תקינה :P ]... ומפה הרמה הלכה והשתפרה. כבר הספקתי להיות פקח קרקע [לא התקדמתי הרבה מאז אני יודע :D ], להיות באלעל וירטואל, לעצב איזה 100 חתימות ואפילו קצת להדריך אחרים... ובשלב מסוים החלטתי באמת להשקיע ולשאוף למצוינות, ולהיות תמיד בהנחה שיש משהו שאני עדיין לא יודע. קראתי את המנואל ונסעתי לקורס של השת"פ בין אלעל לואטיל... הכל בשביל להיות הכי טוב שאפשר. ופה מגיעה תודה לכל אלה שעזרו כל הדרך עם ה-76 וכמובן לאלעד זיירמן ואביב גלעדי בקורס המכין בשת"פ עם אלעל.

אז הנה אני כאן, שנתיים בואטיל. רציתי להודות שוב לכל אלה שעזרו, וגם לבקש סליחה מכל אלה שפגעתי בהם במהלך הזמן, אם עשיתי איזה מהומה קטנה [או גדולה :roll: ] וכו'. היו עליות וירידות, היו בעיות עם מנהלים ועם משתמשים אחרים, היו תקלות ועוד, אבל בין כל אלה תמיד יש לי אהבה ענקית לכל מי שנמצא כאן, ותורם את חלקו הקטן למראית עין אבל לדעתי, הבאמת מאוד חשוב לקיום החטיבה.

עוד תודה חשובה מאוד היא לחברים הבאמת מאוד קרובים שהיו לי עד היום מהתחלה עד היום, כפיר זגורי בהתחלה וגם טל עזריאל, אלכס, וכמובן רן בונפיל, אלדר סלע וחן כהן. כולכם עזרתם, אולי בלי לשים לב, בעצם זה שהייתם פה איתי תמיד ותמיד רציתם לעזור, ועזרתם בגדול. תודה!

לסיכום... כאן זה המקום העיקרי שבו אני יכול לחלוק את התשוקה ואת האהבה האינסופית והמדהימה, שאני בטוח שמי מכם שיש לו אותה גם יבין אותי מעולה, לתעופה.

אני מרגיש שהתעופה זה חלק ממני, ואני חלק ממנה, המחשבות שלי בכל תחום הולכות לשם, אם אני מטייל עם הכלב, יושב באוטובוס, ישן... תמיד תמיד אני חושב על תעופה.

קשה לי לתאר את מה שאני מרגיש כשאני כותב את ההודעה הזאת, משהו עם הרבה מאוד התרגשות אבל גם הרבה, הרבה מאוד כבוד.

אז אחרי הרבה מאוד עזיבות וכעסים ובעיות, ולמרות כל אלה, רציתי להגיד - שאני גאה להיות חלק מהחטיבה. אני גאה בזה שיש לי את הזכות והאפשרות להיות פעיל בדיונים בפורום, להדריך ולתרום בכל דרך שאוכל, ובעיקר בתרומה הבסיסית והחשובה מאוד שרובכם המכובד תורמים בשפע-להיות פעילים בפורום ולספר עלינו בעולם שבחוץ. אז כאן גם מגיעה תודה לכולכם על תרומתכם הפשוטה והחשובה לחטיבה, שבאמת מחזיקה אותה קיימת ומחזיקה אותה קיימת באמת. וכמובן - תודה למנהלי הפורום ולצוות החטיבה, שעובדים קשה ובאמת מחזיקים את החטיבה למעלה, איפה שהיא שייכת, ועושים עבודה פשוט מאוד מקודשת ומדהימה, שבאמת חשובה לי בצורה שקשה לתאר. אז...

תודה ואטיל.

חג שמח.

פורסם

Shai, thank you very much for good words.

I am very happy for you, for your advancements and achivements within the worlds of virtual and real aviation.

It is my pleasure and honor to admit that you was my most determined and talented student.

I have enjoyed every minute of flight with you and sometimes it wasn't easy to answer your questions. :wink:

Thank you.

פורסם

שנתיים...צעיר :mrgreen:

סתם סתם. שי, אתה אחד החבר'ה שיצא לי קצת יותר "ללוות" במהלך הדרך, דווקא מהיבטי הפיקוח. כל הזמן התרשמתי מהרצון שלך ללמוד ולחקור. גם בפעם ההיא שהסברתי (ניסיתי... :roll: ) לך מהו אינטרגל על שטח סגור :). ורק אחרי חצי שעה אמרת שאתה בכיתה ח' או משהו כזה... ותאמין לי שלא שמתי לב.

בקיצור, תמשיך באותו כיוון, (גם בפיקוח !!, עצלן :)), וסחטיין על הודעת השנתיים.

אתה מעמיד סטנדרטים גבוהים לקראת הודעת השלוש שנים :).....

שבת שלום.

פורסם

כל הכבוד שי!

נהנתי מאוד לקרוא, ותודה רבה שסיפרת לכולנו את סיפור ה"התמקצעות" שלך בחטיבה, שאני חושב שיש מספר לא קטן של חבר'ה חדשים (וגם ותיקים) שהסיפור שלהם לא שונה בהרבה.

תמיד שמח לעזור לך בכל נושא!

רן

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר


×
×
  • יצירת חדש...