Arie Halperin פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 החזרתם אותי שנים אחורה גם אני הייתי בשיריון 401 שהיתה עדיין בסיני על המגחים אני שרציתי חיל האויר הלכתי לשיריון לא היתה לי פרוטקציה מה לעשות נלחמתנו כמה מילחמות וברוך השם שרדנו היום אני רואה הכל כחויה אחת גדולה אבל היו ימים לא קלים שיהיה לכם בהצלחה שתחזרו בשלום מה שזכור לי עד היום זה הגריז שלא נדע תחזיקו מעמד שם בהצלחה אריה
×�פיק פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 חזרנו הביתה היה שבוע חוויה אבל לא הכי קל. עוז, אם אתה תרד עוד פעם אחת על 188 אתה מת. תודה לכולם, עוד 36 שעות יוצאים לשבועיים. כיף =\ שבועיים טובים לכם!
אורח פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 החזרתם אותי שנים אחורהגם אני הייתי בשיריון 401 שהיתה עדיין בסיני על המגחים אני שרציתי חיל האויר הלכתי לשיריון לא היתה לי פרוטקציה מה לעשות נלחמתנו כמה מילחמות וברוך השם שרדנו היום אני רואה הכל כחויה אחת גדולה אבל היו ימים לא קלים שיהיה לכם בהצלחה שתחזרו בשלום מה שזכור לי עד היום זה הגריז שלא נדע תחזיקו מעמד שם בהצלחה אריה גריז זה דבר מגעיל, אבל מבחינת חומרים שמנוניים הכי שנאתי את הסולר. גריז יורד כשאתה שוטף ידיים ומערבב סבון עם חול או משתמש בסינטבון, אבל הריח של הסולר הולך איתך הביתה. באיזה גדוד היית?
E.Z פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 החזרתם אותי שנים אחורהגם אני הייתי בשיריון 401 שהיתה עדיין בסיני על המגחים אני שרציתי חיל האויר הלכתי לשיריון לא היתה לי פרוטקציה מה לעשות נלחמתנו כמה מילחמות וברוך השם שרדנו היום אני רואה הכל כחויה אחת גדולה אבל היו ימים לא קלים שיהיה לכם בהצלחה שתחזרו בשלום מה שזכור לי עד היום זה הגריז שלא נדע תחזיקו מעמד שם בהצלחה אריה גריז זה דבר מגעיל, אבל מבחינת חומרים שמנוניים הכי שנאתי את הסולר. גריז יורד כשאתה שוטף ידיים ומערבב סבון עם חול או משתמש בסינטבון, אבל הריח של הסולר הולך איתך הביתה. באיזה גדוד היית? מה שמגניב בגריז שהוא משתזף בשמש :mrgreen: בסולר הייתי צולל-איזה תקופה.... לכל השיריונרים החדשים בהצלחה הטירונות זאת התקופה הכי נקייה בשירות שלכם.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 1, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 חזרנו הביתההיה שבוע חוויה אבל לא הכי קל. עוז, אם אתה תרד עוד פעם אחת על 188 אתה מת. תודה לכולם, עוד 36 שעות יוצאים לשבועיים. כיף =\ שבועיים טובים לכם! האמת כואבת יא בזוי :mrgreen: אורן מה זה סינטבון ? :shock: אנחנו היינו שוטפים את הגריז בסולר... אבל אין על גריז 080, הייתי יכול שנים לגרז את הווי גרירה ב080, זה היה הפטיש שלי
אורח פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 אורן מה זה סינטבון ? אנחנו היינו שוטפים את הגריז בסולר... סבון כביסה - צריך לתת פרס נובל לבנאדם שהמציא את זה. זה אמנם מוריד שתי שכבות אפידרמיס יחד עם הגריז, אבל זה מוריד את הגריז וזה מה שחשוב. סולר באמת מוריד גריז יפה, הבעיה היא שאז יש עלייך סולר. ואת זה שום דבר לא מוריד, לפחות לא את הריח.
Arie Halperin פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 טוב לפי התגובות אני רואה שהרבה טייסים בפוטנציה היו בשיריון אז אני מתנחם לאורן - הייתי בגדוד 195 ב401 לפני יום כיפור אחרי קורס מטקים עברתי לטנקי גישור וכך גם במילואים אריה
Izik Bakshi פורסם דצמבר 1, 2006 דיווח פורסם דצמבר 1, 2006 אגב, גם מטוסים צריך לגרז מפעם לפעם, והיו כמה פעמים שמצאתי את עצמי מלא בגריז כי לא ידעתי לגרז ולהישאר נקי...
oz פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 החזרתם אותי שנים אחורהגם אני הייתי בשיריון 401 שהיתה עדיין בסיני על המגחים אני שרציתי חיל האויר הלכתי לשיריון לא היתה לי פרוטקציה מה לעשות נלחמתנו כמה מילחמות וברוך השם שרדנו היום אני רואה הכל כחויה אחת גדולה אבל היו ימים לא קלים שיהיה לכם בהצלחה שתחזרו בשלום מה שזכור לי עד היום זה הגריז שלא נדע תחזיקו מעמד שם בהצלחה אריה גריז זה דבר מגעיל, אבל מבחינת חומרים שמנוניים הכי שנאתי את הסולר. גריז יורד כשאתה שוטף ידיים ומערבב סבון עם חול או משתמש בסינטבון, אבל הריח של הסולר הולך איתך הביתה. באיזה גדוד היית? מה שמגניב בגריז שהוא משתזף בשמש :mrgreen: בסולר הייתי צולל-איזה תקופה.... לכל השיריונרים החדשים בהצלחה הטירונות זאת התקופה הכי נקייה בשירות שלכם. חחח ביום חמישי עשינו מסדר מחלקתי במחלקה שלנו ומעלינו פלוגה אחרת התכוננה למסדר המפקד אז הם ניקו את כל האבק אז איזה אחד עושה למפקד שלנו המפקד הם מעיפים עלינו אבק אז המפקד צוחק ואומר לו חכה עוד כמה חודשיים תראה איזה כמות אבק תעוף עליך חחחח
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 2, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 טוב לפי התגובות אני רואה שהרבה טייסים בפוטנציה היו בשיריוןאז אני מתנחם לאורן - הייתי בגדוד 195 ב401 לפני יום כיפור אחרי קורס מטקים עברתי לטנקי גישור וכך גם במילואים אריה גם אני מ195 אבל בתקופה שלגדוד קראו "אדם" ולא "רומח" והוא היה ב500
אורח פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 עד חודשים לפני לבנון TAKEII, היתי פלחיק של איזו חטיבת שיריון, שטובי החוקרים בשב"כ לא יצליחו להוציא ממני את מספר החטיבה.... אין לי פשוט מושג מה שכן אני יודע וזה רק בגלל שבתרגיל האחרון שהיתי קיבלתי מעיל פליז שחור עם סמל שכתוב עליו פלחי"ק הראל. כאחד שהגיע מחיל האויר לשיריון, השריונרים ולא משנה אם תפקיד מינהלתי או על הטנקים עצמם, חורנים ברמות שאפילו לא היו מביישות גולנצ'יקים. לימדתי אותם כמה טריקים חדשים שהם לא הצליחו לחשוב עליהם בכל 15 שנות המילואים שהם עשו. איזה כיף להיות עם תעודת שיחרור שיחרורי, שחרור הדרגתי שחרור ררררררררררררר מהמילואים :mrgreen:
oz פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 טוב לפי התגובות אני רואה שהרבה טייסים בפוטנציה היו בשיריוןאז אני מתנחם לאורן - הייתי בגדוד 195 ב401 לפני יום כיפור אחרי קורס מטקים עברתי לטנקי גישור וכך גם במילואים אריה גם אני מ195 אבל בתקופה שלגדוד קראו "אדם" ולא "רומח" והוא היה ב500 גם אני ב195:) כיום הוא שייך ל460 ומכשיר את השיריונרים לעתיד של חטיבה 7
אורח פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 המעיל כנראה ישן. חטיבת המילואים הראשונה שלי היתה חטיבת הראל, ועברנו חטיבה כשהיא פורקה ב-99 או משהו כזה. צבא אומלל, אם כך מרגישים לוחמיו. איך הם מרגישים?
אורח פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 המעיל כנראה ישן. חטיבת המילואים הראשונה שלי היתה חטיבת הראל, ועברנו חטיבה כשהיא פורקה ב-99 או משהו כזה.צבא אומלל, אם כך מרגישים לוחמיו. איך הם מרגישים? חדש מהניילונים
Raz Gueta פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 צבא אומלל, אם כך מרגישים לוחמיו. צבא מצויין! לא פחות מפעם! החיילים איכותיים ובעלי מוטיבציה באמת שלא פחות ואולי יותר מ"פעם". זה שדרגי הפיקוד הגבוהים לא מציירים את הצבא בצורה טובה זה משהו אחר, אבל הצבא צבא- הלוחמים והשטח מלח הארץ!, ורחוקים מלהיות אומללים או שייכים לצבא אומלל!.
E.Z פורסם דצמבר 2, 2006 דיווח פורסם דצמבר 2, 2006 צבא אומלל, אם כך מרגישים לוחמיו. צבא מצויין! לא פחות מפעם! החיילים איכותיים ובעלי מוטיבציה באמת שלא פחות ואולי יותר מ"פעם". זה שדרגי הפיקוד הגבוהים לא מציירים את הצבא בצורה טובה זה משהו אחר, אבל הצבא צבא- הלוחמים והשטח מלח הארץ!, ורחוקים מלהיות אומללים או שייכים לצבא אומלל!. עוד לא עשית באמת צבא.. חכה למילואים ואז תרשום כאן פוסט :mrgreen: בכל מקרה בואו נשאיר את הפוליטיקה מיחוץ לשרשיר הזה והכי חשוב שהשיריונרים הטריים יחזרו בשלום מי שבאמת הולך ליסבול זה לא הם מהגריז והסולר אלא ההורים שלהם שכנראה ב 3 שנים הקרובות לא יישנו בלילות כמו שצריך.
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 צבא אומלל, אם כך מרגישים לוחמיו. איך הם מרגישים? אני שרציתי חיל האויר הלכתי לשיריון לא היתה לי פרוטקציה מה לעשות עכשיו תראה איך זה לאכול את הלב כשחיפה משחקת באירופה ואותך מתזזים כמו חמור איזה צעירים פעורים יא אללה ותצטרכו לשיר למ"פ שלכם את ההימנון 15 פעמים כדי להראות כמה אתם רוצים הביתה לא פוגעים ממטר 401 כבוד! די.... שנתיים עברו מאז השחרור והרעל עדיין כאן 7 לא פוגעים ממטר 401 כבוד! די.... שנתיים עברו מאז השחרור והרעל עדיין כאן אין בוודאת אבל יש מספיק צרות אחרות קצין מ401 אמר לי להתרחק משם 401- 4 אפסים בטנק אחד! להיות היום שיריונר זה כבר לא מה שהיה פעם אני מניח... ראו ערך מלחמת לבנון השניה, הורידו טנקים כמו ברווזים... TO NAME A FEW! יש לי קושי להבין את כל משמעות הטקסט, אך בוודאי אינו מצביע על רוח יחידה כפי שאני מכיר ויודע שצריכה להיות.
E.Z פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 צוטט כאן דברים מעורבבים לחלוטין- חלק מציגים ססמאות מורל מהיחידות השונות חלק דעות לגבי הצבא ואופן תפקודו וחלק עובדות.. לדוגמא מה שקובי רשם- זאת עובדה מה שרשמתי לגבי ההימנון- היה עובדה למשל בתקופתי.
אורח פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 מה הבעיה בזה? 401 כבוד! ואם כבר - אז מה הבעיה בזה: 401- 4 אפסים בטנק אחד! זה מה שהמפקדים של הכוסיות מלמדים אותם להגיד, מה אתה רוצה שיגידו? שמרכבה לא פוגעת ממטר? אני יכול להבין את הצורך שלהם בסיסמאות האלה. זה משפט שפשוט לא הבנת את המשמעות שלו - די.... שנתיים עברו מאז השחרור והרעל עדיין כאן מה אתה מבין ממנו? אני מבין שהכותב עדיין מורעל על היחידה שלו, שנתיים אחרי השחרור.
אורח פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 אין מוראל? צבא אומלל? אני הוספתי את "שקד" כשמי השני בתעודת הזהות לאחר שהמפקד שלי נהרג כאות הזדהות ושייכות לגדוד שלי - גדוד שקד. אני בן 24 אגב.
Asaf Brietbard פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 אין בי שום רצון להיכנס לפוליטיקה, אבל תגובתך עופר, זהה לתגובת התקשורת ומצב הרוח הכללי בארץ לאחר המלחמה האחרונה. קיימת אווירה, מובלת ע"י פנסיונרים של צה"ל וחבריהם העיתונאים, שכל מה שהקימו בישראל חרב, המוראל והיכולת שואפים ל-0, ובכלל, עדיף שנסגור את המדינה ונחזור לאירופה.... בתור מילואימניק גאה בחיל הים, אני חייב לאמר שבכל מלחמה ובכל תקופה היו אלמנטים חיוביים ושליליים בצבא. בדיוק כמו שנוח לכולם כרגע לדוש בלקחי המלחמה ולהציגה בתור כשלון מוחלט (יום כיפור כבר אמרתי?) - דווקא מי שקרוב לעשייה מכיר את ההישגים של המלחמה. ויש רבים! כמובן שלא אפרטם בציבור, אך אשמח לנדב פרטים. ולו לרגע איני מנסה להתעלם מהכישלונות והמחדלים, אשר נחקרים, ואני מאמין שיטופלו. מסיפורי משפחתי (שמגיעים לטרום הקמת המדינה) ומהנסיון האישי שלי במערכת הבטחון, תמיד היתה אווירת שטות (גונבים תרנגולים בפלמ"ח, עזר ויצמן עושה באז על מכוניות בכביש הבקעה, מג"ח-סובארו עם תותח), תחרות בין יחידות, סיסמאות כאלו ואחרות - אך תמיד, אם תשאל את הלוחם בקצה - אם זה במטוס קרב או בסטי"ל או בטנק - המדינה והמקצוע הצבאי מעל הכל. בייחוד בימות מלחמה. אני סולד מאמירתך "צבא אומלל". בייחוד לאור המקום ממנו אתה כותב. מילא עיתונאים בורים ואינטרסנטים אומרים זאת השכם וערב, אבל ברגע שאיש בעל רקורד כשלך מתפאר באמירה כזו, ועוד מחפש צידוקים לה - כנראה שאתה כבר באמת מנותק.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 אין מוראל? צבא אומלל? אני הוספתי את "שקד" כשמי השני בתעודת הזהות לאחר שהמפקד שלי נהרג כאות הזדהות ושייכות לגדוד שלי - גדוד שקד. אני בן 24 אגב. מה גם אתה? יאאלה כשאני הייתי בשקד (אוגוסט 1990) היה לנו רס"פ אחד שקנה אוטו רק בגלל שבלוחית זיהוי שלו היה כתוב באמצע 424...
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 3, 2006 דיווח פורסם דצמבר 3, 2006 כדאי להירגע!! לא התפארתי בדבר, אמרתי את דעתי בהתייחס לשאלה של אורן. שוב הפעם- כשיש הבדלי דיעות כמה חברים מתחממים, מאבדים פרופורציה ופוגעים בכבוד אחרים. כדאי להקשיב למנוסים ובעלי הפרספקטיבה, בעיקר לצעירים, לא ביקשתי מאיש מכם שיסכים, רק לקיים דיון מכובד, מבלי לחלק לחבריכם ציונים אם ביטוייהם אומללים או שהם מנותקים. כמו שלא אכתוב לאדם זה או אחר שהוא לא מנותק כי עוד אין לו פרספקטיבה של זמן ועומק בכלל להבין לאן העניינים מתקדמים בדהרת אמוק בארצנו. ועוד דבר, פנסיונרים אינו מעמד בזוי. באשר למדינה, צורת התנהלות השלטון, בית נבחרינו, ובין אדם לחברו, יורשה לי לומר כי הרבה יותר גרוע לא יכול להיות לעניות דעתי. יש מדינות שבהן עניינים גרועים יותר, אולם אנו יושבים במקום טוב למעלה בקצב הריסת כל ערך שבנו מקימי המדינה ומייסדיה. חילוקי דיעות מעמידים במבחן את התרבות שלנו, אותה תרבות שצה"ל לטוב ולרע נשען עליה בכל עת ובשעת מבחן (אתם כתבתם- כוסיות כדוגמא לתת-תרבות שהפכה לתרבות מקובלת). נא להירגע, תודה. אין בי שום רצון להיכנס לפוליטיקה, אבל תגובתך עופר, זהה לתגובת התקשורת ומצב הרוח הכללי בארץ לאחר המלחמה האחרונה. קיימת אווירה, מובלת ע"י פנסיונרים של צה"ל וחבריהם העיתונאים, שכל מה שהקימו בישראל חרב, המוראל והיכולת שואפים ל-0, ובכלל, עדיף שנסגור את המדינה ונחזור לאירופה....בתור מילואימניק גאה בחיל הים, אני חייב לאמר שבכל מלחמה ובכל תקופה היו אלמנטים חיוביים ושליליים בצבא. בדיוק כמו שנוח לכולם כרגע לדוש בלקחי המלחמה ולהציגה בתור כשלון מוחלט (יום כיפור כבר אמרתי?) - דווקא מי שקרוב לעשייה מכיר את ההישגים של המלחמה. ויש רבים! כמובן שלא אפרטם בציבור, אך אשמח לנדב פרטים. ולו לרגע איני מנסה להתעלם מהכישלונות והמחדלים, אשר נחקרים, ואני מאמין שיטופלו. מסיפורי משפחתי (שמגיעים לטרום הקמת המדינה) ומהנסיון האישי שלי במערכת הבטחון, תמיד היתה אווירת שטות (גונבים תרנגולים בפלמ"ח, עזר ויצמן עושה באז על מכוניות בכביש הבקעה, מג"ח-סובארו עם תותח), תחרות בין יחידות, סיסמאות כאלו ואחרות - אך תמיד, אם תשאל את הלוחם בקצה - אם זה במטוס קרב או בסטי"ל או בטנק - המדינה והמקצוע הצבאי מעל הכל. בייחוד בימות מלחמה. אני סולד מאמירתך "צבא אומלל". בייחוד לאור המקום ממנו אתה כותב. מילא עיתונאים בורים ואינטרסנטים אומרים זאת השכם וערב, אבל ברגע שאיש בעל רקורד כשלך מתפאר באמירה כזו, ועוד מחפש צידוקים לה - כנראה שאתה כבר באמת מנותק.