eorubin פורסם דצמבר 30, 2006 דיווח פורסם דצמבר 30, 2006 לא חייבים להיות מיליונרים כדי לקנות מטוס פרטי, לחברת Velocity Aircraft יש מטוסים להרכבה, (KIT), ומרכיבים אותם תוך שלושה ימים. הדגם הרגיל עולה $31,950, והדגם המשופר עולה $42,950. נו, אז, לשחרר כסף, 32 חברים, כל אחד 1000$ ויש מטוס לואטיל . הפרסומת על המטוס, עליי . http://www.velocityaircraft.com תעיינו באתר, מטוס לא רע בכלל. נמשיך לחלום, אלדד.
avihai פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 המחיר הנקוב שם הוא ללא מנוע, ומדובר על 55,000 דולר לכל הפחות כדי לסיים את המטוס בתצורתו הפשוטה ביותר. בנוסף לכך, זמן הבניה של הקיט המהיר הוא כ-800 שעות עבודה ולא שלושה ימים כפי שציינת.
eorubin פורסם דצמבר 31, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 המחיר הנקוב שם הוא ללא מנוע, ומדובר על 55,000 דולר לכל הפחות כדי לסיים את המטוס בתצורתו הפשוטה ביותר. בנוסף לכך, זמן הבניה של הקיט המהיר הוא כ-800 שעות עבודה ולא שלושה ימים כפי שציינת. אביחי, מה הבעיה, נחסוך עוד קצת, יותר תשלומים, ונעבוד יותר שעות :mrgreen:. עכשיו ברצינות, אפילו 55,000 דולר זה לא מחיר מפוצץ בשביל מטוס חדש ל4 נוסעים, והתכוונתי לרשום תוך שלושה חודשים, קורה לפעמים. אל תהיה כבד, קח את החיים בקלות . שתי תמונות יפות של המטוס. http://www.velocityaircraft.com/Images/Climb%20Out1.JPG http://www.velocityaircraft.com/files/roomy.jpg אלדד.
danb2000 פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 האווירון הזה, שורשיו נעוצים ב-Long EZ, מטוס הקיט שתוכנן ע"י ברט רוטאן האגדי. אני הייתי שמח לשים ידיים על סטיק של כל דבר שיצא מתחת ידיו. מעניין בכמה יתנפח המחיר אם ייבאו אותו לארץ. יש מישהו שבונה - Long EZ בארץ שמתעד את הפרוייקט בבלוג שכרגע איני מוצא את הקישור אליו. זה מעשי!!!!! השאלה היא "כמה זה עולה לנו" :cry: לחלום זה בחינם
ראם אדם פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 יש בואטיל קצת יותר מ-200 אנשים אם כל אחד ישים קצת כסף ובאמת יש לואטיל מטוס קטנטן חחחחחח
גידי פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 היי חברה זה באמת אחלה רעיון אבל לא לשכוח שחוץ מלקנות מטוס צריך גם לתחזק אותו, לשלם על חנייה, ועוד הרבה דברים אחרים שגם עולים כסף ולא מעט...
avihai פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 האווירון הזה, שורשיו נעוצים ב-Long EZ, מטוס הקיט שתוכנן ע"י ברט רוטאן האגדי.אני הייתי שמח לשים ידיים על סטיק של כל דבר שיצא מתחת ידיו. מעניין בכמה יתנפח המחיר אם ייבאו אותו לארץ. יש מישהו שבונה - Long EZ בארץ שמתעד את הפרוייקט בבלוג שכרגע איני מוצא את הקישור אליו. זה מעשי!!!!! השאלה היא "כמה זה עולה לנו" :cry: לחלום זה בחינם מטוס הקנארד שכרגע בשלבי סיום בישראל הוא ה-Cozy MKIV ולא ה-Long EZ, והוא נבנה על-ידי יאיר גיל. תיעוד שלבי הבנייה שלו נמצאים בקישור הזה: http://www.maddyhome.com/canardpages/pages/yairgil/index.html
avihai פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 דרך אגב, במקום להסתבך עם רת"א בתשלום אינסוף אגרות והבאת המסמכים על-מנת שיכירו בקיומו של כלי הטיס הזה בישראל ויאפשרו לו לטוס, עדיף כבר לחסוך את כאב הראש הזה ולקנות ססנה 172 ב-52,000 דולר כולל חניה בהרצליה (ולמצוא חניה למטוס חדש בהרצליה זה לא קל במיוחד כיום).
yaakovbl1 פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 דרך אגב, במקום להסתבך עם רת"א בתשלום אינסוף אגרות והבאת המסמכים על-מנת שיכירו בקיומו של כלי הטיס הזה בישראל ויאפשרו לו לטוס, עדיף כבר לחסוך את כאב הראש הזה ולקנות ססנה 172 ב-52,000 דולר כולל חניה בהרצליה (ולמצוא חניה למטוס חדש בהרצליה זה לא קל במיוחד כיום). אתה ראית איזה ריפודים יש למטוס החדש הזה?? אתה משווה עם 172??..
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 בשעתו עבדתי על פרויקט כזה, בשלב התכנון בלבד, לבסוף לא יצא לפועל. התכוונתי לרכוש LANCAIR IVP. זהו מטוס 4 מושבי מדוחס, חב' המדחפים HARTZELL פיתחה עבורו מדחף ייחודי. עם מנוע לייקומינג מקובל בן 320 כ"ס לבלימה, משייט ב-296 קשר אמיתי בגובה 29,000 רגל מעל מזג האוויר, בתצורת 4 מושבים מגיע לנאפולי ועם 2 כסאות, מיכל נוסף ומזוודות קלות- לג'נבה. מהרצליה טיפוס על J14 ו- H4A לתירוש מאפשר להיות במרחק גלישה מחוף ידידותי בדרך לקפריסין, אח"כ אתה מאריך מעט את הנתיב האופטימאלי ומגיע לחוף ללא קושי. הרעיון לשוטט במרחב בו טסתי אלפי שעות והכרתי כל נקודת גובה לצרכי בילוי, נראה לי לא מוצלח. העדפתי לצאת בזריחה עם קרואסון ותרמוס, ובצהריים פיצה נאפוליטנה מקורית. ניתן לאחר פירוק כנפיים מהיר לגררו על עגלה בכביש תקני, כלומר אינך חייב לאכסנו בשדה כל העת. לפני 8 שנים היה אפשרי לרכשו בשתי תצורות: א. מוכן להרכבה סופית בת 1000 שעות עבודה. ב. FAST BUILD KIT הדורש 500 שעות הרכבה סופית. מחיר 110,000 דולר כולל מנוע משופץ ל- 0 שעות (מקטין עלות לעומת חדש ללא הבדל מהותי באיכות). לבסוף מירוץ הזמן השיג אותי, נהייתי עסוק בפרוייקטים ממושכים בחו"ל ולא התאפשר. עם 3 שותפים, ההשקעה הראשונית דומה לאותו אחד בן שלושים וכמה אלף, רק זה טס, נראה וצורך דלק כמו אאודי קופה חזק.
avihai פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 דרך אגב, במקום להסתבך עם רת"א בתשלום אינסוף אגרות והבאת המסמכים על-מנת שיכירו בקיומו של כלי הטיס הזה בישראל ויאפשרו לו לטוס, עדיף כבר לחסוך את כאב הראש הזה ולקנות ססנה 172 ב-52,000 דולר כולל חניה בהרצליה (ולמצוא חניה למטוס חדש בהרצליה זה לא קל במיוחד כיום). אתה ראית איזה ריפודים יש למטוס החדש הזה?? אתה משווה עם 172??.. הריפודי עור שראית בתמונות קיימים בגירסת XL שקיט שלה עולה 42,950 דולר ושעלותו כאשר יהיה במצב טיסה תהיה כ-150,000 דולר.
eorubin פורסם דצמבר 31, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 דרך אגב, במקום להסתבך עם רת"א בתשלום אינסוף אגרות והבאת המסמכים על-מנת שיכירו בקיומו של כלי הטיס הזה בישראל ויאפשרו לו לטוס, עדיף כבר לחסוך את כאב הראש הזה ולקנות ססנה 172 ב-52,000 דולר כולל חניה בהרצליה (ולמצוא חניה למטוס חדש בהרצליה זה לא קל במיוחד כיום). אביחי, אין מה להשוות את המטוס הזה לססנה 172, הן ברמת הטיסה, נוחות, חדשנות. ססנה 172חדשה עולה למעלה מ 250,000 דולר, אלא אם אתה קונה ענתיקה. http://www.planecheck.com/index.asp?ent ... 3695&cor=y וש.ת הרצלייה זה לא המקום היחיד להחנות מטוס אתה יודע, יש עוד מקומות. עופר, יש לך תמונות של המטוס המדובר, מעניין אותי לראות את הקיט. אלדד.
avihai פורסם דצמבר 31, 2006 דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 דרך אגב, במקום להסתבך עם רת"א בתשלום אינסוף אגרות והבאת המסמכים על-מנת שיכירו בקיומו של כלי הטיס הזה בישראל ויאפשרו לו לטוס, עדיף כבר לחסוך את כאב הראש הזה ולקנות ססנה 172 ב-52,000 דולר כולל חניה בהרצליה (ולמצוא חניה למטוס חדש בהרצליה זה לא קל במיוחד כיום). אביחי, אין מה להשוות את המטוס הזה לססנה 172, הן ברמת הטיסה, נוחות, חדשנות. ססנה 172חדשה עולה למעלה מ 250,000 דולר, אלא אם אתה קונה ענתיקה. http://www.planecheck.com/index.asp?ent ... 3695&cor=y וש.ת הרצלייה זה לא המקום היחיד להחנות מטוס אתה יודע, יש עוד מקומות. עופר, יש לך תמונות של המטוס המדובר, מעניין אותי לראות את הקיט. אלדד. כמו בכל דבר, יש ויש. ענתיקה היא לא תמיד מילת גנאי, למשל לפני יותר משנתיים שכרתי בצרפת מטוס מודל 49 שטס כאילו היה בן חודש. (קוראים למטוס JODEL) דרך אגב, באותו ההנגר שכן מטוס משופץ מימי מלחמת העולם הראשונה שהיוק שלו היה מעוצב כהגה של ספינה. בכל מקרה, הכל תלוי ברמת התחזוקה ואיך שמרו על המטוס. ססנה 172 חדשה עולה 250,000 דולר, אבל בארץ רובם המוחלט של ה-172 יוצרו בשנות ה-70 ותחילת ה- והם ממשיכים לטוס יופי, כך שמבחינתי להוציא 52,000 על מטוס יותר ריאלי מאשר לבנות אחד סכום גבוה יותר. האנשים שבונים את המטוסים שלהם ברוב המקרים לא עושים זאת על מנת לחסוך כסף אלא כי הם אוהבים את זה,יש להם את הזמן בשביל זה ורוצים להכיר כל חלק במטוס שיטוסו עליו בעתיד.
eorubin פורסם דצמבר 31, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 31, 2006 אביחי, יש טיסה ויש טיסה, אתה מבין את כוונתי. אבל מה זה משנה, כל אחד וטעמו שלו. העיקר לטוס . אלדד.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 1, 2007 דיווח פורסם ינואר 1, 2007 כל הנתונים והתמונות: http://www.lancair.com/Main/iv_ivp.html המפרט השתפר מאז והמחיר לא נורא. יש לך תמונות של המטוס המדובר, מעניין אותי לראות את הקיט.אלדד.
eorubin פורסם ינואר 1, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 1, 2007 עופר, ווואו, זה המטוס המרשים ביותר שראיתי שמיועד להרכבה עצמית, לא יאמן :shock:. כמה תמונות שאהבתי במיוחד. http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... vp_lrg.jpg http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... et_lrg.jpg http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... _3_lrg.jpg ומה שמדהים הוא, שמטוס חדש עולה $95,000, לא יאמן. עופר, תודה רבה. אלדד.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 1, 2007 דיווח פורסם ינואר 1, 2007 הסיבה העיקרית שמטוס כזה זול בהרבה ממטוס מקביל המיוצר על-ידי חברה הינו עניין של חוק, חבות. דוגמא למטוס שיוצר על-ידי ססנה- אלמנה של טייס ובעלי ססנה 172, בעלה נהרג עקב התקעות מאזנות. המטוס היה בן 17 עם הרבה שעות והוא היה יד חמישית. לקחה עו"ד טוב שהוציא מססנה 2.5 מליון דולר פיצוי לאותה אלמנה. מי משלם על זה, כל חיובי השיווק, G&A וכו'? קונה המטוס והשירותים הנלווים, כמו הסכמי ידע ולוגיסטיקה מתמשכים. במקרה של מטוס ה- LANCAIR IVP, כאשר אתה מבצע הרכבה עצמית בערך של 51% מהמוצר הסופי, אתה הוא היצרן. זהו כל ההבדל!! לכן ססנה 172 עולה 250 אלף 'ולר ונותנת עשירית ממה שהמטוס הנ"ל נותן. מטוס כזה אתה מקבל כמעט גמור בשליש מחיר. לצורך ההרכבה אתה רשאי לקחת עוזרים, רצוי שאחד, בעל רישוי מתאים ילווה ויפקח על התהליך. כך תוכל להראות למינהל התעופה שתהליכי ההרכבה היו מתאימים, תנאי כמעט בלעדי לקבלת תעודת הסוג. המתחרה הרציני היחיד שלו בשעתו היה GLASAIR III. עופר,ווואו, זה המטוס המרשים ביותר שראיתי שמיועד להרכבה עצמית, לא יאמן :shock:. כמה תמונות שאהבתי במיוחד. http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... vp_lrg.jpg http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... et_lrg.jpg http://www.lancair.com/Main/secondary_p ... _3_lrg.jpg ומה שמדהים הוא, שמטוס חדש עולה $95,000, לא יאמן. עופר, תודה רבה. אלדד.
yaakovbl1 פורסם ינואר 1, 2007 דיווח פורסם ינואר 1, 2007 אגב, תיקון טעות קלה: המטוס הראשון בשרשור יעלה מוכן כ-84,000 $, בגרסת ה VFR עם מנוע וכל השאר. עופר, אתה מתאר את ה א-ב בכלכלת שוק. כל כך הרבה משולם על הדברים "שמסביב" למוצר עצמו, לפעמים גם ללא הצדקה.
אורח פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 יאיר גיל מהפורום השכן מתקן את העלויות ... מקווה שאחרי שהוא נרשם לפורום שלנו, יאיר יאיר את עיינינו המפנטזות על לרדת מהכבדים לפחנועים המתפרקים של הרצליה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=421&msgid=91734056 תודה יאיר על התיקון, שיט עוד חלון נגוז ...
יאיר גיל פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 נועד רק לתקן כמה אמירות בהחלט לא נכונות. זה שקוף, ואני גם יודע (לפחות בגלל הצבע שיש לי בשיער) שהכל דיבורים. רק לאינפורמציה, וולוסיטי, לא רק שהוא נחשב בין מטוסי ה"קנארד" עגלה(לפחות בין בוני ה-COZY) הוא באמת מטוס כבד ומעט גדול עבור המנוע והמדחף שלו. מחיר מטוס וולוסיטי מושלם "על הכביש" לא יפחת מ-250 אלף דולר (ואני מאמין שהרבה הרבה יותר). ברור גם שקבוצת בונים עלולה להתקל בבעיה לקבל רישוי למטוס שנמצא בקטגורית EXPERIMENTAL HOMEBOILD. אתם תמיד מוזמנים לבקר ב- www.cozy.too.co.il המטוס גמור, תוך שבועיים (כשתהיה כאן הפוגה בגשם באיזה סוף שבוע) נבצע שקילה ותוכלו לראות באתר תמונה של מטוס שלם ומורכב, יעד העברה לשדה תעופה בתחילת פברואר לאחר שאתפנה מעיסוק אחר. יאאלה, גמר חתימה טובה יאיר גיל
OmriSoudry פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 אם רוצים להגשים חלום, אפשר להסתפק במשהו פשוט יותר: לארגן 4 חבר'ה, כל אחד ישקיע 40,000 שקל, ויש לכם ססנה 172. ואז כדי לתחזק, כל אחד מה-4 צריך לשלם בסביבות ה-1300 שקל לחודש (בהנחה ובסך הכל טסים כ-10 שעות טיסה בשבוע כל ה-4 ביחד). ככה לפחות אמר לי מישהו שבדק את העניין... :roll:
eorubin פורסם ינואר 2, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 2, 2007 מחיר מטוס וולוסיטי מושלם "על הכביש" לא יפחת מ-250 אלף דולר (ואני מאמין שהרבה הרבה יותר). יאיר גיל, נעים מאד, אני בספק אם אתה צודק באומרך שמטוס וולוסיטי על הכביש יעלה 250,000 דולר ויותר. ברגע שאתה קונה מטוס להרכבה בקיט, ומחירו מוצהר כ 50,000 דולר, לא הגיוני שמחירו יוכפל פי 5 ממחירו המקורי, א. זה לא ריאלי. ב. החברה הייתה מוצפת תביעות מכל הגלובוס. ג. החברה כבר לא הייתה קיימת, כי בסכום שאתה נוקב יש מתחרים הרבה יותר טובים. אך אם לקוח קונה מטוס, ומשפר אותו לפי יכולתו הפיננסי, זה אחרת. בנוסף אני מאמין שלקוחות יקנו קיט המתאים למצב הפיננסי שלהם, ולחברה הנ"ל יש להציע יותר מסוג אחד מסויים של קיט. מה שאני לא מאמין, שאדם יקנה מטוס ב50,000 דולר, ולאחר מכן יספרו לו סיפורים שכדי שהמטוס יטוס הוא יצטרך להוסיף עוד 200,000 דולר, קבל ציטוט כתובWith a mid-time used engine, a two bladed wood prop and VFR instrumentation, a fixed gear Velocity SE can be built for as little as $55,000 dollars. On the other end of the scale, with an XL RG, all the fast build options, factory new engine, M-T three bladed constant speed prop, IFR instrumentation, leather interior, etc., etc., expect to put at least $150,000 into your airplane. A new Mooney with similar equipment would sell for at least $350,000. וזה עדיין לא 250,000 דולר ויותר. בברכה, אלדד.