Tomer Haim פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 טוב, רציתי לשתף אתכם בחוויה שעברתי היום בהרצליה, מראש אני אתנצל ואומר ששכחתי את המצלמה בבית אבל אני אנסה להעביר את החוויה במילים. ביצעתי שעור טיסה.... במסוק!.. רובינזון 22 מ ד ה י ם נתחיל מהסוף, רק היום אני קולט.. שאני... אחרי שנתיים לא יודע לטוס הטיסה התחילה בשעה 16:00 שם פגשתי מדריך בשם אלי.. טייס מסוקים במיל.. אלי ניגש איתי למסוק, רובינזון 22, מסוק קטן דו מושבי מונוע בוכנה.. ממש כמו המסוק שיש לכל אחד בסימולטור. אלי ישב איתי שעה לפני הטיסה וניסה להפוך לי את הראש ממטוס למסוק, ההסבה הזו קשה. בדיקות חיצוניות וכניסה למסוק, כבר בהתנעה משהו מוזר.. שומעים רעש שדומה להתנעת מטוס אבל כלום לא זז, אלי מושך בקולקטיב והמסוק מרחף, הריחוף אינו נחשב להמראה.. רק אח"כ הוא מקבל אישור להמראה על 11, מושך עוד, מוריף אף והמסוק מאיץ, במהירות 50 קשר מרים אף ומטפס צפונה לאיזור 8. גובה 250 רגל ואני לא מזהה את האיזור, בטח שלא בגובה הזה, מהירות 75- קשר והכל רועד. אני לוקח, ומה אגיד לכם.. הכל כל רך רגיששששששש, מזזים את הסטיק מילימטר, והכל "משתגע". טסים מעל העצים נמוך ואני מרגיש כאילו עם היד יכול לגוע בקרקע, לקח דקות ארוכות לקלוט שיש צורך ברגל שמאל ולא בימין בטיפוס.. ובפניות מתונות כמעט שלא משתמשים ברגליים, זה לא דבר שבא בקלות אחרי שחונכתי להשתמש בסטיק ורגל יחד בכל פניה ובכל תיקון עד היום, טסנו ופניני מעל האיזור הדרומי של שטח 8, פתאום האיזור גדל, הוא לא סתם רצועה.. יש בו פרדסים, תעלות, עצים וגבעות. המשכנו מערבה לצוקים שמצפון לוינגייט, שם בני לקח, הוריד את האף, זה מפחיד!, האף יורד, מד שעור הנמכה ב 1500 רגל לדקה, ומיישר את המסוק מטרים בודדים מעל המים בצבירת מהירות מתחת לצוק, הרמת קולקטיב, משיכה והמסוק מעל הצוק באיזור בו אלי הדגים נחיתה בשטח, מסוק נוגע וזו הפעם הראשונה בחיי שנגעתי בקרקע הטבעית עם כלי טיס.. ועוד באיזור 8, איזור האימונים שבו התאמנתי בנ"א כ"כ הרבה פעמים, ממריאים שוב וטסים בגובה 300 לשטח הירוק הפתוח והידוע לשמצה ממערב לבית הכלא.. (זה השטח שבדרך כלל מתאמנים עליו בנ"א באיזור , אלי הדגים ריחוף ואז אני לקחתי... אחרי רבע שעה של האבקות החלקות, דחיפת רגלים ומשיכות חזקות הצלחתי לרחף.. התלוננתי ובני אמר לי: "אתה טייס אתה אמור לדעת לטוס.." אז זהו שלא. בסוף הצלחתי, ריחפתי כמה דקות וגם נחתתי בשטח, זהו, נגמר השעור.. המראה מדהימה, טיסה בתוך תעלה וקרוב לכבלי מתח, מעבר מעל גבעה שם אנשים עשו לנו "שלום" מעבר מעל מגדל המים ומחיתה, את ההסעה לחניה עושים בריחוף. זהו מה אני אומר לכם טיסה מדהימה! אלמנט אחר שלא הכרתי, ראות מדהימה, זה המימד השלישי בהתגלמותו ואני עדיין עם פה פעור. מסוק הוא כלי מדהים אבל יקר.. מחר חוזר ל 172
Elad Levy פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 וואי מגניב אני גם ההיתי רוצה לנסות נו תומר אולי תכין לנו מסוקXD
ohad פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 חחח באמת מגניב נו תומר, תעשה שיפור לביצועים של הרובינזון הדיפולטי?
yossilevy פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 כדאי שתיתאמן טוב בסימולטור ורק אז תיקח שיעור מעשי יכול לעזור
Ran Bonfil פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 מדהים תומר! סיפור יפה מאוד! נשמע חוויה בהחלט מאתגרת וכייפית!
zvi rodes פורסם ינואר 11, 2007 דיווח פורסם ינואר 11, 2007 סיפור יפה ומרגש,מזכיר לי את העבר הרחוק בעת השירות שלי בטייסת הבלים 205 בביה"ס לטיסה. בחלק מהזמן שמשתי כמכונאי מוטס ,אני זוכר את ימי הניווט שלי בתוך חצי האי סיני ,סנטה קטרינה,שארם ,אבו רודס (לא שייך למשפחתי ) ,טיסה בגובה נמוך ונופי המידבר הקסומים,שעות רבות עברו עלי בטיסה עם המסוקים אכן חוויה מהממת שקשה לתאר.
Doron_Angel פורסם ינואר 12, 2007 דיווח פורסם ינואר 12, 2007 גם אני מכיר את ההרגשה ביצעתי טיסה דומה "במאה הקודמת" :wink: בשנת 1996. חוויה וכיף, ונכון, קשה להתרגל למימד הנוסף בהטסה, במיוחד לאחר הטסת מטוס בעל כנף קבועה.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 12, 2007 דיווח פורסם ינואר 12, 2007 לי הטיסה הראשונה במסוק נראתה אחרת. סיימתי קורס טייס קרב ב-1965, 3 מבוגרי הקורס נשלחו לתגבר את מערך המסוקים המתעורר, ביניהם אני. אחרי טיסה ראשונה הודעתי למפקד הטייסת כי העסק לא נראה לי, לא לשם כך התנדבתי. רק אחרי שהראה לי את הדלת לכיוון 3 שנים ליד שולחן במטה ח"א הסכמתי לוותר ולהמשיך. בלי קשר להעדפתי האישית אז, טיסה מבצעית במסוק פותחת אופקים חדשים מצד אחד, ומצד שני למרות שאתה טס, אתה נשאר במגע הדוק עם הנעשה על פני הקרקע ועם האנשים הנמצאים עליה, כגון חיילי זרוע היבשה. בין הטיסות אתה נמצא לעתים לא בבסיס המוצא אלא עם האנשים בשדה, חולק את תנאי מחייתם וחוויותיהם, לי זה חשוב.