Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 קודם כל, העריכה היחידה של ההודעה שלי היא שכתבתי להשתמט במקום להשתמט משרות קרבי. זה שאני מנהל פורום לא קשור, ולא יעצור אותי מלהגיד את דעתי. מבחינתי תתלונן שיחליפו אותי, זה לא פסגת חיי לנהל את פורום VATIL. אתה נותן דוגמא של בנאדם שהתגייס עם (אני מנחש) פרופיל נמוך או אולי לחילופין היה עתודאי ורצה להיות לוחם, אין דבר כזה מישהו שרוצה להיות לוחם ומשבצים אותו בתפקיד אחר. ברור שאחרי מלחמות רבות אפשר לצאת מזה... (עריכה: שכחתי, אפילו חברי לצוות במסלול היה חימושניק בדרגת סמל, אבל כן הוא עשה מסלול מאפס ולא הפך ללוחם ביום אחד!) אבל אדם כזה שהוא כולו חדור מוטיבציה לא ילך להיות פקח מלכתחילה. אני מדבר על זה שלא צריך לעודד אנשים שיכולים להיות לוחמים לא להיות כאלה, אני מדבר על אותם אנשים שלא כל כך רוצים אבל יש הרבה אנשים שלא רוצים וזו הבעיה, וה"הישג" שלך פותח פרצה לכל אותם לוחמים בפוטנציה, ואני מאמין גם שכל בנאדם שחבר בVATIL ויגיע ליחידה לוחמת לא יסיים את התפקיד שלו כחפ"ש אלא כסמל לפחות, למה כי כמו שאמרת יש הרבה אנשים שיכולים לרוץ על ג'בלאות אבל אין הרבה אנשים שמתאימים להנהיג אותם. וכמו שאתה מדגיש גם אני יכול: מועמד שיכול להיות לוחם ומפקד והולך להיות פקח הוא מבוזבז זוהי דעתי, בדיוק כמו שאני חושב שאתה מציע פה פתח להשתמטות ואני לא חוזר בי מזה.
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 נערך-אלעד- תזכירו לי בבקשה, מי אחראי הפורום?????
Elad Zeierman פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 נערך-אלעד- תזכירו לי בבקשה, מי אחראי הפורום????? יש 3 תבחר..
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 נערך-אלעד- תזכירו לי בבקשה, מי אחראי הפורום????? יש 3 תבחר.. ספרתי 2, כנראה אני עדיין בהשפעת אדי אקונומיקה
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 עוד דבר: אתה כל הזמן דואג לציין שזה אח"כ גם פותח אפשרות למשרה באזרחות. חשיבה כזו לדעתי היא אגואסטית, איך הצבא יעזור לי במקום איך אני יעזור לצבא. תאמין לי שאפשר להגיע רחוק גם בלי הצבא, הרבה חברה שלומדים איתי שרתו כלוחמים (3 מהם אפילו היו איתי בתקופה זו או אחרת של השרות), כנראה שאנחנו לא כאלה מטומטמים אחרי הכל...
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 נערך-אלעד- תזכירו לי בבקשה, מי אחראי הפורום????? יש 3 תבחר.. ספרתי 2, כנראה אני עדיין בהשפעת אדי אקונומיקה השלישי כנראה עסוק בללמוד למועדי ב' :mrgreen:
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 קודם כל, העריכה היחידה של ההודעה שלי היא שכתבתי להשתמט במקום להשתמט משרות קרבי.זה שאני מנהל פורום לא קשור, ולא יעצור אותי מלהגיד את דעתי. מבחינתי תתלונן שיחליפו אותי, זה לא פסגת חיי לנהל את פורום VATIL. אתה נותן דוגמא של בנאדם שהתגייס עם (אני מנחש) פרופיל נמוך או אולי לחילופין היה עתודאי ורצה להיות לוחם, אין דבר כזה מישהו שרוצה להיות לוחם ומשבצים אותו בתפקיד אחר. ברור שאחרי מלחמות רבות אפשר לצאת מזה, אבל אדם כזה שהוא כולו חדור מוטיבציה לא ילך להיות פקח מלכתחילה. אני מדבר על זה שלא צריך לעודד אנשים שיכולים להיות לוחמים לא להיות כאלה, אני מדבר על אותם אנשים שלא כל כך רוצים אבל יש הרבה אנשים שלא רוצים וזו הבעיה, וה"הישג" שלך פותח פרצה לכל אותם לוחמים בפוטנציה, ואני מאמין גם שכל בנאדם שחבר בVATIL ויגיע ליחידה לוחמת לא יסיים את התפקיד שלו כחפ"ש אלא כסמל לפחות, למה כי כמו שאמרת יש הרבה אנשים שיכולים לרוץ על ג'בלאות אבל אין הרבה אנשים שמתאימים להנהיג אותם. וכמו שאתה מדגיש גם אני יכול: מועמד שיכול להיות לוחם ומפקד והולך להיות פקח הוא מבוזבז זוהי דעתי, בדיוק כמו שאני חושב שאתה מציע פה פתח להשתמטות ואני לא חוזר בי מזה. אתה מנהל בפורום הזה. אז תשמש דוגמא. לכתוב שאני גורם לאנשים להשתמט - תתבייש לך. עד לא מזמן אנשים התלוננו ושאלו - איך עם כל הידע שיש לי אני לא מצליח להגיע לפיקוח טיסה בחיל האוויר. ואז הגיע פרצת הדרך - וכרגיל באים אלו שמבלבלים תמוח גם כשיש פתרון. אני התגייסתי עם פרופיל 97 כעתודאי לתפקיד שטח בחיל האוויר - נחש מה אפילו נתנו לי מקצור עם אלביט, לא הייתי מוגדר כלוחם אבל הייתי ישן לילות בשטח. כן כן בחיל האוויר הכחול והנפלא. אתה לא מכיר את חיל האוויר, ובכלל את עולם הבקרה והפיקוח. לכן אתה לא מבין מה החשיבות של האנשים הטובים שיש פה לחיל הזה. קשה למצוא אנשים עם חשיבה תעופתית כמו שיש לרבים בתחביב הזה. קל יותר למצוא מפקדים תאמין לי. לסיכום- עולם פיקוח הטיסה בחיל האוויר פותח דלתות לטובים והמתאימים שבכם. דלת שמובילה לעוד דלתות בהמשך. אם אתה חושב שפיקוח טיסה או יותר נכון - כל תפקיד אחר שהוא לא קרבי זה להשתמט. כנראה שאתה לא מבין מה זה הארגון הזה שנקרא צבא. אגב- אני מבין שהיית לוחם בפלס"ר גבעתי לפי הדברים שאתה כותב. ואם כן - לבריאות. רק תן לאלו שרוצים להתקדם במה שהם אוהבים לנסות - ולא לבלבל להם תמוח בפוליטיקות.
Elad Zeierman פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 עוד דבר: אתה כל הזמן דואג לציין שזה אח"כ גם פותח אפשרות למשרה באזרחות. חשיבה כזו לדעתי היא אגואסטית, איך הצבא יעזור לי במקום איך אני יעזור לצבא.תאמין לי שאפשר להגיע רחוק גם בלי הצבא, הרבה חברה שלומדים איתי שרתו כלוחמים (3 מהם אפילו היו איתי בתקופה זו או אחרת של השרות), כנראה שאנחנו לא כאלה מטומטמים אחרי הכל... מי יישמע אופציה באזרחות- ספציפית בתחום הזה צריך יותר גנטיקה מאשר כל כישור מיקצועי שלא יהיה.. :mrgreen:
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 התכוונתי מי רשומים כמנהלים לא מי מכסחים הודעות בפועל.... :mrgreen: ושלא תבינו לא נכון אין לי בעיה שתשימו לי ברקסים כשהקריז עולה לראש... רק רציתי שהכל יהיה ברור
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 עוד דבר: אתה כל הזמן דואג לציין שזה אח"כ גם פותח אפשרות למשרה באזרחות. חשיבה כזו לדעתי היא אגואסטית, איך הצבא יעזור לי במקום איך אני יעזור לצבא.תאמין לי שאפשר להגיע רחוק גם בלי הצבא, הרבה חברה שלומדים איתי שרתו כלוחמים (3 מהם אפילו היו איתי בתקופה זו או אחרת של השרות), כנראה שאנחנו לא כאלה מטומטמים אחרי הכל... כל צבא ההגנה לישראל חושב בצורה אגואסטית. אני חושב איך להוציא את המקסימום מהצבא. אבל באותה מידה אני גם נותן - את המקסימום שלי. אני מאוד בעד מסלול קצונה ותרומה של מעל 3 שנים. כן אפילו הרצתי קצת צבא קבע בעצמי. אפשר להגיע רחוק בלי הצבא. זה לא קשור. אני רק אומר שמי שאוהב את התחביב ורוצה לעסוק בו - זו הכתובת. ותתבייש לך - שאני גורם לאנשים להשתמט. פשוט הגזמת עידו. אני קורע תתחת בשביל כל אחד ואחד שמבקש ומנסה שזה יצליח. אין לך מושג בשיט כמה הביקוש לתחום הוא גדול בקרב חברי החטיבה.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 עוד דבר: אתה כל הזמן דואג לציין שזה אח"כ גם פותח אפשרות למשרה באזרחות. חשיבה כזו לדעתי היא אגואסטית, איך הצבא יעזור לי במקום איך אני יעזור לצבא.תאמין לי שאפשר להגיע רחוק גם בלי הצבא, הרבה חברה שלומדים איתי שרתו כלוחמים (3 מהם אפילו היו איתי בתקופה זו או אחרת של השרות), כנראה שאנחנו לא כאלה מטומטמים אחרי הכל... מי יישמע אופציה באזרחות- ספציפית בתחום הזה צריך יותר גנטיקה מאשר כל כישור מיקצועי שלא יהיה.. :mrgreen: האמת - עוד דרך לנחם את עצמך. גם אני שואף לחשוב ככה. אבל כנראה שהאמת היא שמי שפיקח בצבא יפקח באזרחות - אם הוא ממש ממש ירצה.
Elad Zeierman פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 התכוונתי מי רשומים כמנהלים לא מי מכסחים הודעות בפועל.... :mrgreen: ושלא תבינו לא נכון אין לי בעיה שתשימו לי ברקסים כשהקריז עולה לראש... רק רציתי שהכל יהיה ברור מבנה ארגוני של הנהלת הפורום: 2 אחראיי פורום- עידו ואסף- אחראים על אכיפת חוקי הפורום בשוטף (נעילה מחיקה וכו..), רשאים השעות. 1- מנהל ראשי - אני - אחראי על תיפקוד האחראים ואכיפת חוקי בדיוק כמו האחראים וניהול טכני של הפורום, ביצוע השעיות בפועל.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אם אתה חושב שפיקוח טיסה או יותר נכון - כל תפקיד אחר שהוא לא קרבי זה להשתמט. כנראה שאתה לא מבין מה זה הארגון הזה שנקרא צבא.אגב- אני מבין שהיית לוחם בפלס"ר גבעתי לפי הדברים שאתה כותב. ואם כן - לבריאות. רק תן לאלו שרוצים להתקדם במה שהם אוהבים לנסות - ולא לבלבל להם תמוח בפוליטיקות. אני לא חושב שמי שלא לוחם משתמט. אני חושב שמי שיכול להיות לוחם אבל הוא לא רוצה ומעדיף לתת לאנשים אחרים לרוץ על הג'בלאות, כהגדרתך, במקומו הוא משתמט. בשום מקום פה לא התפארתי במה שעשיתי בצבא, אם אתה כל כך להוט לדעת מה עשיתי בצבא אז הייתי מט"ק. ועם כל הכבוד אמיר, גם לא צריך להיות איינשטיין או איזה עילוי אחר בשביל להיות פקח...
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אם אתה חושב שפיקוח טיסה או יותר נכון - כל תפקיד אחר שהוא לא קרבי זה להשתמט. כנראה שאתה לא מבין מה זה הארגון הזה שנקרא צבא.אגב- אני מבין שהיית לוחם בפלס"ר גבעתי לפי הדברים שאתה כותב. ואם כן - לבריאות. רק תן לאלו שרוצים להתקדם במה שהם אוהבים לנסות - ולא לבלבל להם תמוח בפוליטיקות. אני לא חושב שמי שלא לוחם משתמט. אני חושב שמי שיכול להיות לוחם אבל הוא לא רוצה ומעדיף לתת לאנשים אחרים לרוץ על הג'בלאות, כהגדרתך, במקומו הוא משתמט. בשום מקום פה לא התפארתי במה שעשיתי בצבא, אם אתה כל כך להוט לדעת מה עשיתי בצבא אז הייתי מט"ק. ועם כל הכבוד אמיר, גם לא צריך להיות איינשטיין או איזה עילוי אחר בשביל להיות פקח... כמעט שנתיים עוברות מרגע שחייל מוצב במגדל הפיקוח ועד שהוא מפקח על עמדת ההקפה לבדו. מה שמשאיר שנת שירות. המון פוסלים מקצוע בדרך מיאוש. והמון לא מתאמים - כן צריך תכונות מסוימות על מנת לפקח, זה לא עניין של כמה חכם הוא. זה שילוב של חלוקת קשב, חשיבה מהירה, תכנון נכון ומהיר, ובעיקר אסרטיביות. אם לוקחים מישהו כזה מהרשת שיש לו את כל היכולות האלו (ויש הרבה כאלו) ומוסיפים על זה את הידע שהוא צבר ואת האהבה שלו לדבר, מקבלים מוצר סופי של פקח טיסה בעל מקצוענות יוצאת דופן משאר האנשים ויכלות גבוהה יותר לתרום ולקדם. אני לא להוט לדעת מה עשית בצבא. לפי הדברים ציפיתי לשמוע שהיית בסיירת ולא מפקד טנק - אבל מה זה משנה כרגע.
Liav Nefesh פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 רציתי לומר המון המון המון (ועוד המון..) תודות לאמיר פז שישבתי לו על הווריד והוא ישב לדדי כדי שכל המהלך יצא לפועל וכדי שיעדענו אותי במה שהולך באמת אין מילים! כרגע נשאר לי לעשות רק את הירפ"א ואת המיונים שיערכו בעוד כשבועיים ואז אני יוכל להתחיל את הקורס בעובדה. זו החלטה לא קלה לעבור באמצע שרות תפקיד ולהתחיל (כמעט) הכל מחדש, להיות כמו איזה צעיר ולטחון תורנויות וגם לקבל יחס כזה כשבקורס אני יהיה יותר פזמניק מהמדריכים... אבל בשביל חלום (וזה אני אומר גם לעידו, אלעד וכל השאר) : עושים הכל! שוב, אמיר - אתה מלך (: תודה!
Atar_Omri פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אני לא מבין מה זה כל השטויות שנרשמו פה עד עכשיו.. עידו- מי שיש לו פרופיל קרבי ולא הולך לקרבי הוא משתמט? תגיד, אתה יודע שיש תפקידים שהצבא מעדיף בהם את הנתונים האישיים לפני הפרופיל? אני אתן לך דוגמא לאחד- מדריך חובשים בצבא, בנאדם עם פרופיל 97 לאחר שסיים ולא עבר גיבוש טייס, קיבל מיונים להדרכת חובשים ועבר בהצלחה וגם סיים את השירות שלו בתור מדריך. וזה בלי שום קשר לזה שעם האכויות והנתונים שיש לו הוא גם יכל להיות קצין באחת מיחידות החי"ר המובחרות (מי שמסיים גיבוש טייס צריך רק ראיון כדי להתקבל לצנחנים, אין צורך בגיבוש). אז אם הצבא מעדיף לפעמים לקחת אנשים עם פרופיל קרבי לתפקידים שהם עורפיים מאוד (מדריך חובשים בחוליה ארצית\פיקודית משרת 2-3 ימים בשבוע לחוץ), למה שהצבא לא ינצל אנשים לתפקידים שהם רוצים וטובים בהם, באיחוד שבתפקיד הזה קיים חוסר. אין כאן שום עניין של השתמטות משירות, ואתה יודע מה? אני כן חושב שצריך להוציא מהצבא מה שאפשר לחיים באזרחות, וזה בלי שום קשר לכמה שאתה תורם לצבא. מצטער אבל דעתי האישית אומרת שאם אני נותן מהחיים שלי 3 שנים קשות לצבא, אני רוצה לקבל משהו בתמורה גם, מעבר להרגשה הטובה של מה שאתה תורם. ומה לעשות שבמדינה שלנו הרבה מאוד מקומות עבודה מסתמכים על השירות הצבאי שלך, ויש הרבה מאוד תחומים שאתה לא יכול להגיע אליהם בלי שעסקת בהם בצבא, מה שנוגע אלינו זה פיקוח טיסה, שיש הרבה מאוד אנשים פה שרוצים לעסוק בזה בחיים האמיתיים והסיכוי היחיד שיש להם זה לעסוק בזה בצבא אז למה לא לעזור להם להגשים את החלום?
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 לפי הדברים ציפיתי לשמוע שהיית בסיירת ולא מפקד טנק - אבל מה זה משנה כרגע. נורא מצטער שאיכזבתי אותך. אגב לא הייתי אני עדיין, גורר 2 נכשלים מסמסטר שני בגלל מילואים, אבל אני לא בוכה על זה ולא מחפש לברוח מזה למרות שבטח שאני לא נהנה מזה. ליאב חלום לא צריך לבוא על חשבון המדינה שלך עם כל הכבוד, אבל המקרה שלך בכלל לא קשור לויכוח :wink:
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אני לא מבין מה זה כל השטויות שנרשמו פה עד עכשיו..ומה לעשות שבמדינה שלנו הרבה מאוד מקומות עבודה מסתמכים על השירות הצבאי שלך, ויש הרבה מאוד תחומים שאתה לא יכול להגיע אליהם בלי שעסקת בהם בצבא, מה שנוגע אלינו זה פיקוח טיסה, שיש הרבה מאוד אנשים פה שרוצים לעסוק בזה בחיים האמיתיים והסיכוי היחיד שיש להם זה לעסוק בזה בצבא אז למה לא לעזור להם להגשים את החלום? עומרי, זו דעתך וזכותך לחשוב כך. אני נתתי את דעתי, חבל שאתה חושב שזה שטויות. שורה תחתונה איש הישר בעיניו יעשה, לא יצאתי פה נגד אף אחד אישית ונזהרתי מאוד בדברי... ניסיתי לתת את הפרספקטיבה שלי, מי שחילחל אליו אחלה, מי שלא לא, מי שחושב שהוא יתרום למדינה יותר בלהגיד "אתה מספר אחת, תקרא פיינל" במקום לעשות "רשת דייג" שיבושם לו.
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 יש לכם טעות יסודית: הצבא הוא ארגון גדול, קשוח ומסורבל. על כל תפקיד רצוי יש המון קופצים. בסופו של דבר בוחרים מבין אלה שנראה לצבא שהם מתאימים כמות מסויימת לפי מכסות. לא תמיד כל מי שמתאים לתפקיד מגיע - ולכן אמיר זה לא תמיד תלוי רק בבן אדם, גם אם המקרה שלך שיחק המזל, בנוסף כמובן ליכולות ולכישורים שלא באתי לערער עליהם - לא תמיד כל מי שמגיע לתפקיד מתאים (בתור מי שכבר עבר "תחת" כמה קצינים, אני יכול להעיד שיש גם כאלה שלא מתאימים בכלל בכלל להיות מפקדים, טקיטקנים וכו'. מי שרוצה ויכול להגיע לתפקיד נחשק שיבושם לו. וגם אני לא רואה פסול בזה שהתפקיד בצבא יעזור למישהו באזרחות. נראה לי, אמיר שפתחת כאן תיבת פנדורה כשכתבת שזה "במקום לרוץ על ג'בלאות". שכחת שיש כאן כאלה שכן רצו על ג'בלאות אם מתוך בחירה או מתוך ברירת מחדל. - גם מט"ק זה תפקיד אחראי וחשוב. ואני לא הייתי מט"ק. ובכלל נימת כתיבתך בהחלט מביעה סוג של זילזול בירוקים ואיזה שהוא ביטחון שאין לי מושג מהיכן הוא בא שלחיל האויר יש איזשהוא יתרון. אין בכלל מקום להשוואה, והם גם אינם נמדדים באותם פרמטרים בכלל. להזכירכם הרמטכ"ל האחרון היה מחיל האויר והוא בעצמו הגיע למסקנה שהוא לא מספיק טוב לתפקיד. ומצידי תמחקו וותחסמו אותי אבל זה עובדה!!!!
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 יש לכם טעות יסודית:הצבא הוא ארגון גדול, קשוח ומסורבל. על כל תפקיד רצוי יש המון קופצים. בסופו של דבר בוחרים מבין אלה שנראה לצבא שהם מתאימים כמות מסויימת לפי מכסות. לא תמיד כל מי שמתאים לתפקיד מגיע - ולכן אמיר זה לא תמיד תלוי רק בבן אדם, גם אם המקרה שלך שיחק המזל, בנוסף כמובן ליכולות ולכישורים שלא באתי לערער עליהם - לא תמיד כל מי שמגיע לתפקיד מתאים (בתור מי שכבר עבר "תחת" כמה קצינים, אני יכול להעיד שיש גם כאלה שלא מתאימים בכלל בכלל להיות מפקדים, טקיטקנים וכו'. מי שרוצה ויכול להגיע לתפקיד נחשק שיבושם לו. וגם אני לא רואה פסול בזה שהתפקיד בצבא יעזור למישהו באזרחות. נראה לי, אמיר שפתחת כאן תיבת פנדורה כשכתבת שזה "במקום לרוץ על ג'בלאות". שכחת שיש כאן כאלה שכן רצו על ג'בלאות אם מתוך בחירה או מתוך ברירת מחדל. - גם מט"ק זה תפקיד אחראי וחשוב. ואני לא הייתי מט"ק. ובכלל נימת כתיבתך בהחלט מביעה סוג של זילזול בירוקים ואיזה שהוא ביטחון שאין לי מושג מהיכן הוא בא שלחיל האויר יש איזשהוא יתרון. אין בכלל מקום להשוואה, והם גם אינם נמדדים באותם פרמטרים בכלל. להזכירכם הרמטכ"ל האחרון היה מחיל האויר והוא בעצמו הגיע למסקנה שהוא לא מספיק טוב לתפקיד. ומצידי תמחקו וותחסמו אותי אבל זה עובדה!!!! נחש מה- לי המזל לא שיחק - והגעתי עד מפקד חיל האוויר בשביל להגיע לפיקוח טיסה - ולא אישרו לי. ירדתי מזה לתקופה.(כן נכנעתי) ואז לפני השיחרור פנה אלי רמ"ד פיקוח טיסה ושאל אם אני רוצה לחתום קבע בשדה דב כפקח - סירבתי. הכל תלוי בבן אדם - ובכישורים שלו כמובן. המעז מנצח ורק ככה דברים עובדים בצבא. בכל המקומות. צורת הכתיבה שלי מביעה זילזול? היא מביעה זילזול בדבר אחד - בשטויות שעידו רשם. בזה שאני גורם לאנשים להשתמט - בושה וחרפה. אז במקום לטפל בהד שנוצר - אולי נרד לשורש הבעיה וניתן את צומת הלב לאלו שמשאימים אותי כמעודד אנשים להשתמט משירות "חיוני". לא פתחתי שום תיבה, "לרוץ על ג'בלאות" זה מונח, ולא נימת זילזול. לא אני המצאתי את המונח הזה להזכירך. אני גאה ומעריך את הכוחות הקרקעיים שלנו. עבדתי איתם לא מעט בשירות שלי (כתומך לחימה) ובהם בטח ובטח שלא מזלזל. אבל אני כן כועס על אלו שרואים את "העורף" כמשהו שאין לו חשיבות. לא יודע מה אתה מכיר אני מאמין שלא הרבה ממה שאני הולך לספר לך אבל: לאחר 7 שנות פעילות בתחביב, ולאחר זה שלא אישרו לי להיות פקח טיסה בצבא. יש לי את העונג והכבוד לסגור מעגל ו"לשלוח" אנשים מהתחביב הזה אל העולם האמיתי. זה תקדים שאין כמוהו לדעתי ברשת. נכון שיש עוד פרויקטים שיתופיים כמו אלעל ועוד כמה בעולם ב VATSIM. אבל פה מדובר בתקדים ש"ילד" שגדל ברשת הזו יוצא לעולם האמיתי עם הגיוס. ופתאום מפקח שדה דב אמיתי אחרי 4-5 שנים מול מסך המחשב. לשלוח אחד כזה להיות כל דבר אחר בצבא - לא משנה מה--- זה ביזבוז! טחנו את הנושא מספיק לדעתי. הדברים ברורים. בנוגע למלחמה - יש לי מה להגיד, אבל זה באמת לא המקום רבותי.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 הזלזול נטף ממך עוד מהתגובה הראשונה שלך אלי ("לא מכיר את הצבא") והמשיך והחמיר, תאמין לי שאם לא היית פותח בדיון אני הייתי ממשיך בהבלגה שלי לכל הנושא, כמו שברוכי אמר פתחת תיבת פנדורה. ועכשיו אחרי כמה נשימות עמוקות אני חוזר על מה שאמרתי מההתחלה. אני לא רואה בשרות בעורף משהו שצריך לזלזל בו, ובשום מקום לא אמרתי את זה. אני חושב שיש סדרי עדיפויות, ומי שקצת איכפת לו ורוצה לתת חזרה למדינה צריך לשרת כלוחם ולא כפקח, בעצמך אמרת שיש ביקוש גדול לתפקיד פה בחטיבה, אני בטוח שיש הרבה שהם לא בעלי פרופיל קרבי פה שיכולים למלא את החסכים שיש ליחידה שלך. תעזוב את המועמדים לשרות קרבי בשקט. גם ככה אף מעטים אלו שיעשו את זה בלי שידחפו אותם לשם. הדברים שכתבתי אולי חמורים. חייל שילך לכלא בגלל שהוא שמע שאמיר מושך אנשים לקורס פיקוח חמור עוד יותר.
Or Netzer פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אנשים, מנהלים, חברי צוות לשעבר, חברי צוות בפועל, ראש הממשלה, הגברת נשיאת המדינה, נשיא המדינה הנבצר, כל שרי המדינה הנחקרים במשטרה וכו'. בזה תם דיון ה"אנטי קרבי" וכו' וכו' וכו'. תודה.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 הזלזול נטף ממך עוד מהתגובה הראשונה שלך אלי ("לא מכיר את הצבא") והמשיך והחמיר, תאמין לי שאם לא היית פותח בדיון אני הייתי ממשיך בהבלגה שלי לכל הנושא, כמו שברוכי אמר פתחת תיבת פנדורה. ועכשיו אחרי כמה נשימות עמוקות אני חוזר על מה שאמרתי מההתחלה.אני לא רואה בשרות בעורף משהו שצריך לזלזל בו, ובשום מקום לא אמרתי את זה. אני חושב שיש סדרי עדיפויות, ומי שקצת איכפת לו ורוצה לתת חזרה למדינה צריך לשרת כלוחם ולא כפקח, בעצמך אמרת שיש ביקוש גדול לתפקיד פה בחטיבה, אני בטוח שיש הרבה שהם לא בעלי פרופיל קרבי פה שיכולים למלא את החסכים שיש ליחידה שלך. תעזוב את המועמדים לשרות קרבי בשקט. גם ככה אף מעטים אלו שיעשו את זה בלי שידחפו אותם לשם. הדברים שכתבתי אולי חמורים. חייל שילך לכלא בגלל שהוא שמע שאמיר מושך אנשים לקורס פיקוח חמור עוד יותר. זה לא משנה מה תגיד עכשיו. זה באמת לא משנה כי אם אני קצת משכתי עם המילים שלי וכתבתי שאתה לא מכיר את הצבא, את האופי שלו. זה לא אומר שאתה צריך לכתוב שאני "גורם לאנשים להשתמט". פשוט הגזמת עידו. "למלא את החסכים ליחידה שלי", אתה ממשיך עם הנימה הזו אני מבין, חבל. עידו רוזנטל, עדיף שפשוט תשמור על זכות השתיקה שלך, ויש כזו. מאשר לכתוב שאנשים הולכים לכלא בגללי כי אתה מתחיל להגזים! כשאנשים מדברים איתי ושואלים אותי מה אפשר לעשות - אני אומר להם את האמת. אני אומר להם שאם אתה חייל ואתה רוצה לעבור אז שום טופס 55 לא יעזור, ושום שיחה עם מפקד לא תעזור, ושום כלום. רק דבר אחד - עקשנות. ועקשנות עולה ביוקר בצבא (כן גם בכלא). מדובר בילדים גדולים. כל אחד והשיקול שלו. אני לא מושך אף אחד ואני לא "מקמבן" אף אחד. אני רק מעביר שמות של אנשים שיש להם פוטנציאל והם מעונינים להיות פקחים - זה הכל. מכאן ועד הצלחה - זה תהליך. אין פה בום וגמרנו. שכל אחד יפעל איך שנראה לו. אבל להאשים אותי, ואללה עידו - אתה מגזים.
Asaf Brietbard פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 טוב, אין ספק שהויכוח הזה זלג מהגבולות של ויכוח בפורום. אבל הוא כאן, ואני מניח שכל הצדדים כבר נשמו עמוק. עידו - אין לי ספק שמה שאמיר מנסה לעשות זה רק לטובת המערכת, כפי שהוא רואה אותה. אני בטוח שהוא לא מרוויח כלום (בייחוד לאור העובדה שהוא כבר לא במערכת) מצירוף חיילים/חיילים לעתיד לחיל האוויר. אני לא חושב שיש לזלזל באף גוף בצבא, למרות יכולותיו/כשלונותיו. לא חושב שזה המקום להזכיר את המלחמה - גם כי אנחנו נמצאים בשטח סטרילי מבחינה פוליטית, וגם כי לכל אחד יש דיעות אחרות. ויעברו עוד הרבה שנים עד שנצא עם מסקנות מה קרה שם באמת (תראו למשל את יום כיפור שנחקרת בצורה כזו או אחרת עד היום). בגדול, אני מסתכל על הדיון הזה כמו שיחה בין שני טירונים, אחד בגולני ואחד בצנחנים (שיהיה). כל אחד מספר מור"קים וכמה יש ליחידה שלו יותר גדול, בלי באמת לדעת את כל האמת. ועם כל הכבוד - גם אמיר וגם עידו - שניכם לא באמת יודעים מה חשוב יותר לצה"ל (או ליחידות שמהן יצאתם). לא חושב שצה"ל בעצמו בטוח מה הוא מעדיף. שירתתי בכמה תפקידים, חלקם במטה וחלקם ביחידות לוחמות, וראיתי את צורת ההסתכלות. בכל מקום רואים את האמת "האובייקטיבית" שלהם, כך שאף אחד מכם לא ישכנע את השני. עידו, אני חושב שהגזמת בניסוח הדברים. לא חושב שאמיר מנסה לגרום למישהו להשתמט. חוץ מזה, אם מישהו מנסה לברוח מהשריון לחיל האוויר דרך כזו קומבינה, אני בטוח שמי שצריך להבין יבין, שכשימאס לאותו חבוב לשמור בש"ג בעובדה הוא יפסול שוב מקצוע ויהפוך לטבח (קרבי!). משתמט ישאר משתמט, כנראה שינהג בלי חגורה ויעלים מס כשיהיה גדול-זה עניין של חינוך, לא קשור לצבא. המדינה שלנו בנויה מאנשים שאיכפת להם, נותנים את הלב והנשמה, ומעלוקות. זה לא חדש, ואני מאוד לא מעוניין לפתוח גם את זה לדיון (למרות שאשמח לשבת עם מי מכם על בירה (יין בפסח) ולספר את דיעותי בנושא). לסיכום - מבקש מכולם להוריד טונים, לנסות להציץ טיפה גם לצד השני של המטבע ו...לדבר חלש :mrgreen: . עידו, שמח שאתה דואג לי - סיימתי (כמעט) מועדי ב'. בכל אופן, רס"ר פורום איז פיל ביית, אז דיר בלאק :wink:
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 המשפט הראשון שלי שאתה עוזר לאנשים להשתמט - טעות, מצטער, התבטאות לא מוצלחת שלי. שמע אני לא רוצה להכנס לפרטים במקרה הספציפי של הכלא, גם ככה אני מצטער שבכלל העליתי אותו. אבל עם העובדות אי אפשר להתווכח פה, נקודה. הדברים שלי קשים, נכון, אבל בניגוד למה שהבנת אני לא מאשים אותך, אני אומר שזה מה שיצא מהשרשור הזה. אני אסכם מבחינתי כי זה נהיה מסטיק: אם הפרופיל שלכם מאפשר לכו להיות לוחמים, לא, אין מקצוע מקביל באזרחות למפקד טנק או למטוליסט אבל אני מבטיח לכם סיפוק אדיר, יש עוד דברים בעולם חוץ מאוירונים... אבל מה אני מבין, אני סתם מט"ק דפ"ר שרץ על הג'בלאות ואני לא יודע איך מתנהל הצבא. עריכה: אסף אין שום תגובה לאבטר שלי ? נעלבתי :mrgreen: