David Misha פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 מצב אידיאלי של "חתרן" בחברת התעופה שלך :shock: :shock: תכנס את כל העובדים ותבצע חקירה אישית ומקיפה של כל אחד מהם..מישהו מנסה לחבל לך !!! :roll: :roll: :roll:
mickey lip פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 עוד לא הצלחתי להשלים כמעט אף משימה של TFC : בטיסה לוושינטון קפאה לי מד המהירות והתרסקתי מעודף מהירות :oops: בחלק השני של הטיסה לקובה נחתתי מהר מדי ונפלתי לים בסופ המסלול :oops: בטיסה לבהמה הסינרי היה ריבועים רבועים :? בטיסה לסט מרטן בגישה לנחיתה נכבו המנועים למרות שבמיכל האמצעי היה דלק - לא נעים. :oops: זה שהיה דלק לא אומר שהמשאבות היו פתוחות, תבדוק את זה.
Baruch Spiegel פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 עוד לא הצלחתי להשלים כמעט אף משימה של TFC : בטיסה לוושינטון קפאה לי מד המהירות והתרסקתי מעודף מהירות :oops: בחלק השני של הטיסה לקובה נחתתי מהר מדי ונפלתי לים בסופ המסלול :oops: בטיסה לבהמה הסינרי היה ריבועים רבועים :? בטיסה לסט מרטן בגישה לנחיתה נכבו המנועים למרות שבמיכל האמצעי היה דלק - לא נעים. :oops: זה שהיה דלק לא אומר שהמשאבות היו פתוחות, תבדוק את זה. וזה שהמשאבות היו פתוחות לא אומר ששסתומי העברה היו פתוחים. בנוסף, את הדלק במיכל גוף גומרים לפני הדלק בכנפיים כדי לא להתקרב למגבלת משקל ZWFW. (מגבלת משקל מותר מקסימלי כאשר הדלק במיכלי כנפיים אזל. - נובע משיקולי חוזק מבנה ומאמצים בשורש הכנף.)
Yakov Kraus פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 כל פעם אני המום מהמקצוענות שלכם. אכן הטיסה לסנט מרטן כשעתיים הייתה הכי ארוכה שלי .ולא עלה בדעתי שיש בעייה בהעברות דלק. לא הבנתי למה הפקח אומר לי להגביר מהירות כשהסתכלתי ראיתי שגם אני מנמיך והמנועים כבויים. בנסיון נואש לחצתי על המקש E לנסות להדליק אותם. שניות לפני ההתרסקות קלטתי שבמכלי הכנפיים אפס דלק והמון דלק המיכל הגוף. למוחרת יום שישי טסתי עם 5% דלק במכלי הכנפיים ו10% במכל המרכזי. התופעה חזרה על עצמה. אבל הפעם הייתי מוכן העברתי לCROSS FEED והדלקתי את המנועים. שוב כל הכבוד למקצוענות
Ran Ben Shmuel פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 כמה דברים.. דבר ראשון המקש E לא אמור להדליק את המנועים.. הוא בוחר מנוע. בעיקרון את המנועים אמורים להדליק לפי הפרוצדורה. דבר נוסף שהפריע לי, לא הבנתי בניסיון השני שלך למה "הדלקת את המנועים". אתה לא אמור להגיע בשום פנים ואופן למצב שנכבים לך המנועים במהלך הטיסה
danb2000 פורסם מרץ 12, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 12, 2007 כל פעם אני המום מהמקצוענות שלכם.אכן הטיסה לסנט מרטן כשעתיים הייתה הכי ארוכה שלי .ולא עלה בדעתי שיש בעייה בהעברות דלק. לא הבנתי למה הפקח אומר לי להגביר מהירות כשהסתכלתי ראיתי שגם אני מנמיך והמנועים כבויים. בנסיון נואש לחצתי על המקש E לנסות להדליק אותם. שניות לפני ההתרסקות קלטתי שבמכלי הכנפיים אפס דלק והמון דלק המיכל הגוף. למוחרת יום שישי טסתי עם 5% דלק במכלי הכנפיים ו10% במכל המרכזי. התופעה חזרה על עצמה. אבל הפעם הייתי מוכן העברתי לCROSS FEED והדלקתי את המנועים. שוב כל הכבוד למקצוענות יעקב. בעיקרון דלק לטיסה מחושב מהסוף להתחלה בתוספת דלקי חירום - כלומר אתה קובע מה הכמות המינימלית שאיתה אתה רוצה לנחות בתסריט המחמיר ביותר, ולכמות הזאת אתהמוסיף את כמויות הדלק הנצרך שמחושב בכפוף לגורמים שונים ומשונים בכל טיסה וטיסה, ולא מחליט מראש על 5% במיכל זה או 30% במיכל אחר. אני ממליץ לך בכל לשון של המלצה לעבור על פרק "שיוט וחישוב דלקים" במדריך PMDG. יש שם הסבר מאד מאד ממצה וברור על תהליך החישוב בעזרת טבלאות וכן כמה דוגמאות ותרגיל לדוגמה. בנוסף - ל-737 קיים מחשבון דלק מאד ידידותי הניתן להורדה מאתר PMDG אבל ממליץ לך להשתמש בו רק אחרי שתלמד את החישוב ה"ידני". ----------------------------------------------------------------------------------- טוב - השרשור הזה זכה ל"חיי מדף" הרבה מעבר למתוכנן - אלוהים, יצרתי פה מפלצת אתם חייבים דחוף תדריך חדש - הנושא בטיפול :wink: ......
mickey lip פורסם מרץ 12, 2007 דיווח פורסם מרץ 12, 2007 כל פעם אני המום מהמקצוענות שלכם.אכן הטיסה לסנט מרטן כשעתיים הייתה הכי ארוכה שלי .ולא עלה בדעתי שיש בעייה בהעברות דלק. לא הבנתי למה הפקח אומר לי להגביר מהירות כשהסתכלתי ראיתי שגם אני מנמיך והמנועים כבויים. בנסיון נואש לחצתי על המקש E לנסות להדליק אותם. שניות לפני ההתרסקות קלטתי שבמכלי הכנפיים אפס דלק והמון דלק המיכל הגוף. למוחרת יום שישי טסתי עם 5% דלק במכלי הכנפיים ו10% במכל המרכזי. התופעה חזרה על עצמה. אבל הפעם הייתי מוכן העברתי לCROSS FEED והדלקתי את המנועים. שוב כל הכבוד למקצוענות כמו שדן כבר ציין- גש למדריכים. בנוסף, ישנו הליך שלם בנוגע להעברת דלק. 737- על קצה קצהו של המזלג , כמובן שמתחילים עם המיכל המרכזי, ואז עוברים לכנפיים. אם יש לך פחות מ 2300KG במרכזי לפני ההמראה , יש לסגור ברזים ולפתוח שוב אחרי חציית גובה 10 או 250 קשר ,מה שבא קודם. בשיוט- סוגרים ברז שמאלי ב 1000KG במרכזי ופותחים קרוס פיד, עד שנשאר 500KG ואז סוגרים לגמרי את 2 הברזים,ועוברים לתצרוכת מהכנפיים. תמיד נשארים עם 500 קילו במרכזי ולא נוחתים איתו ריק. הנמכה- 1400 עושים את אותו נוהל כמו בשיוט. בהצלחה.