Ido Rosenthal פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 צריך לזכור שאישוני הנהג שמאחור מותאמים למצב חשיכה והאור האדום המוגבר מפריע ומציק מאוד. א. דיברתי על יום ולא לילה, מעולם לא הסתנוורתי מאור כזה ביום, מסכים איתך שבלילה הוא מסנוור, אורות מעבר מספיקים בלילה. ב. תסע במהירות של 100 קמ"ש כשלפניך מכונית או יותר גרוע כשאתה עוקף משאית והכביש רטוב, תקבל אותו אפקט של ערפל כבד. אם הרכב שנמצא בתוך הענן רסיסי מים האלה לא מפעיל את אותו אור "מעצבן" אתה לא רואה אותו, נקודה. ואור, אור גבוה זה אור דרך ולא ערפל.
Or Netzer פורסם מרץ 23, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2007 צריך לזכור שאישוני הנהג שמאחור מותאמים למצב חשיכה והאור האדום המוגבר מפריע ומציק מאוד. א. דיברתי על יום ולא לילה, מעולם לא הסתנוורתי מאור כזה ביום, מסכים איתך שבלילה הוא מסנוור, אורות מעבר מספיקים בלילה. ב. תסע במהירות של 100 קמ"ש כשלפניך מכונית או יותר גרוע כשאתה עוקף משאית והכביש רטוב, תקבל אותו אפקט של ערפל כבד. אם הרכב שנמצא בתוך הענן רסיסי מים האלה לא מפעיל את אותו אור "מעצבן" אתה לא רואה אותו, נקודה. ואור, אור גבוה זה אור דרך ולא ערפל. החוק אומר בדיוק מה שיעקב אמר. אולי החוק אולי דפוק בעייניך, אבל זהו החוק. החוק אומר להפעיל אורות מעבר (שמפעילים גם פנסים קדמיים וגם פנסים אדומים אחוריים) ומשמשים בדיוק למצב שתיארת. ועידו, בשבילך אני מקווה שאתה יכול להתאפק ולא לעקוף יותר מדי גם משאית, על כביש רטוב ובמז"א גרוע.
אריק א. פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 ועידו, בשבילך אני מקווה שאתה יכול להתאפק ולא לעקוף יותר מדי גם משאית, על כביש רטוב ובמז"א גרוע. אור, עם כל הכבוד, ישנו טון כלשהוא של התנשאות בדרך שאתה מגיב.... במז"א גרוע, לנסוע מאחורי משאית זה כמו לטוס במז"א אויר גרוע ולהידבק לענן CB.... רצוי להתרחק ממנו. אני מעריך, וגם אתה יכול להבין את זה, שעידו לא התכוון לביצוע עקיפות של משוגעי העקיפות והמהירות אשר נמצאים בארץ. כדי לחדד את הנקודה, בכביש דו מסלולי בכיוון הנסיעה, אני חושב שנכון לשקול עקיפה במידה והישארות מאחורי רכב גורמת לסיכון בנסיעה. בכביש חד מסלולי כמובן שעקיפה בערפל הינה שטות מסוכנת. בנושא זה ובנושא האורות, אני מצטט מתוך האתר של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים : נסיעה בתנאי ערפל הערפל הוא כמו מסך שחור לעיניו של הנהג. אתה לא רואה בעדו, קרני האור של הפנסים שלך אינם חודרים אותו ומי שבא מולך לא רואה אותך. לכן, סע לאט יותר ובמהירות המאפשרת עצירה בתחום הנראה. רצוי להשתמש באורות המעבר אורות הדרך יגרמו לסנוור שלך. רצוי להשתמש באורות ערפל אך ביציאה מן הערפל יש לעבור מיידית לאורות מעבר אחרת הם יסנוורו את הנהגים מולך. אסור לצאת לעקיפה בתנאי ערפל, השתמש במגבים במהירות נמוכה ודאג להפעיל מזגן על מנת שלא ייווצרו אדים על החלון. בחורף לא בטוח לעקוף בשל התנאים המכבידים בחורף, פעולת העקיפה שגם במזג אויר טוב היא מורכבת ביותר, הופכת מסוכנת ביותר בחורף. רצוי מאוד בחורף להקפיד לפני קבלת החלטה על עקיפה לבדוק קודם כל אם היא כדאית ולא מיותרת, רצוי לא להסתכן לחינם ואם מחליטים בכל זאת לקחת את הסיכון לבדוק טוב טוב את כל הפרמטרים הכרוכים ביציאה לעקיפה. סופ"ש נעים ובטוח, אריק
Ben Cohen פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 אני חייב להגיד, שגם נוסע יכול להציל חיים בכך שיעיר לנהג אם הוא נוסע מהר מדי, לא חוגר חגורת בטיחות וכו'. אני עוד לא בגיל המתאים לרישיון, אבל בעוד שנה כשאעשה רשיון אני חושב ששירשור כזה יכול להתאים. מאחל לכולם נסיעות בטוחות.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 שאלה לנהגים צעירים: נדבק אליך רכב ונוסע קרוב מאחור, פעולותיך.
3Dvg פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 שאלה לנהגים צעירים: נדבק אליך רכב ונוסע קרוב מאחור, פעולותיך. לוחץ על הברקס עד הסוף.......ואז הולכים לחנות וקונים אוטו חדש! סתם, ראשית אם יש עוד נתיב, עובר נתיב (בד"כ לימני) שידהר כמה שהוא רוצה, רק שיעזוב אוית בשקט, אם אין עוד נתיב, לחיצות עדינה על הברקס שיראה את האורות ויבהל ולהאיט לאט לאט את המהירות, זאת שאם יצוץ משהו המהירות הנמוכה תאפשר לו את המרווח זמן המתאים להגיב או במידה והוא לא יצליח הפוטנציאל שיהיה לו יהיה נמוך יותר וע"י כך פחות נזק תכנית יותר מזה אין כולכך מה לעשות, לתת לו לעכוף אתך, לא ניתן? להוריד מהירות.... אבל שוב זה לא מדע מדויק נסיעה בטוחה
Niv Malin פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 שאלה לנהגים צעירים: נדבק אליך רכב ונוסע קרוב מאחור, פעולותיך. כמה הבהובים עם אורות החירום, נגיעה רכה ביותר בבלמים רק כדי שהידלקו אורות הבלימה שיבין הנהג מאחורה שהוא נדבק אלינו, בהתאם לתנאי הדרך לאפשר לנהג הנדבק עקיפה.
Yahav Barzilay פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 שאלה לנהגים צעירים: נדבק אליך רכב ונוסע קרוב מאחור, פעולותיך. אם המרחק מאפשר אז נגיעה בבלמים ע"מ שידלקו האורות בלימה ואולי "יזכירו" לנהג שהוא קצת קרוב מדי. אם אין מספיק מרחק בודק את השוליים, שם את את הקו הצהוב באמצע מאט קצת ונותן לו לדהור קדימה. או לחילופין בדיקה במראות לוודא שהשמאלי פנוי ( כמובן אם יש) איתות-סטיה הנמכת מהירות כמובן עם חצי עין במראה האחורית וכשהנתיב פנוי חזרה לימין.
Niv Malin פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 שאלה לנהגים צעירים: נדבק אליך רכב ונוסע קרוב מאחור, פעולותיך. אם המרחק מאפשר אז נגיעה בבלמים ע"מ שידלקו האורות בלימה ואולי "יזכירו" לנהג שהוא קצת קרוב מדי. אם אין מספיק מרחק בודק את השוליים, שם את את הקו הצהוב באמצע מאט קצת ונותן לו לדהור קדימה. או לחילופין בדיקה במראות לוודא שהשמאלי פנוי ( כמובן אם יש) איתות-סטיה הנמכת מהירות כמובן עם חצי עין במראה האחורית וכשהנתיב פנוי חזרה לימין. למרות שאם הנהג מאחורה נדבק אלינו כנראה שהחוק הבא לא כל כך יזיז לו אבל בכל מקרה אסורה העקיפה מימין!
E.Z פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 יש כאן כמה הבטים 1. עידוד עקיפה מצד ימין לא הדבר הכי בריא 2. נהג מסנוור אותך מסכן אותך בכך שהוא מקטין לך את שדה הראייה הפיתרון הנכון - בהחלט לעבור נתיב ולתת לו לדהור אל הלילה השחור. במידה ואין ברירה והנתיב ימין לא פנוי כדי שתוכל לעבור אז כדי למנוע המשך סינוור שלך שמסכן אותך וכנראה גם את הרכבים השכנים- להוריד את הרגל מהגז- בהחלט לא לבלום הורדת המהירות תרמוז לו שהוא לא בסדר וא םהוא יוכל הוא יעבור נתיב- אבל זה רק בהנחה שזה מוצא אחרון, גם אם הוא כבר מתנהג כמו חמור ונדבק לך לתחת זה לא סיבה מספיק טובה לעודד אותו לעקוף מימין למרות שזאת בעיה שלו שהוא עובר על החוק.
Asaf Brietbard פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 נחלק את התשובה ל-2: 1. אני במהלך עקיפה, בנתיב השמאלי (כי לא בעקיפה אין לי מה לעשות שם)- דבר ראשון לא נלחץ ממנו. תאונות רבות קורות בגלל תגובות עצבניות/מפוחדות כמו חיתוך חד לנתיב ימין או לכיוון אחר (שוליים?), ללא בדיקה במראות. דבר שני, אם אני נוסע אחרי רכב אחר, פותח מרחק ביטחון אקסטרה מהרכב שלפני - כדי שבמקרה שהוא בולם, אני אוכל לבלום פחות בפתאומיות, ולמנוע מצב שהאיש שמאחורי נכנס בי. כמו כן מוודא פנס איתות פועל בכיוון ימין כדי להבהיר לנצמד שאני במהלך עקיפה ומתעתד לחזור לנתיב ימין מיד.... וזה בכדי שלא ינסה לעקוף מימין. 2. נסיעה בנתיב ימין, כביש דו סטרי (נתיב בודד לכל כיוון) - אפתח מרווח בטחון מהרכב שלפני מאותן סיבות שפירטתי. כמו כן, לא אבצע שינויי מהירות פתאומיים - האצה כדי להתרחק ממנו או בלימה. באופן אישי משתדל להאט במידת מה את מהירות הנסיעה שלי, כדי לאפשר לעצמי ולנצמד זמן תגובה רב יותר במקרה של בלימת פתע.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 תודה לעונים. תשובת DOT האמריקאי שנכנסה גם לקורסי נהיגה מונעת של משרד התחבורה בארץ, ביצעתי קורס כזה ב--1978 כשהפכתי משקיף תנועה צבאי. נא לשים לב שבשאלה אין ציון של יום, לילה, חד סטרי, דו מסלולי וכו', כי כל אלה לא משנים כלום: מאיטים בעדינות מתחת למהירות הממוצעת בכביש. פעולה זו מונעת שתיכנס לסנדוויץ' בין רכב מלפנים ומאחור, ומעודדת את הנדבק מאחור לעקוף כשיוכל. אין להשתמש בבלמים כמובן. כדאי לא להתייחס לכל הנע בכביש כחמור, הוא בסך הכל נהג ישראלי (או אמריקאי) בכביש. אין לאותת בתאורות או לעשות כל פעולה שתגרום להעלות דופק ולחץ דם. בלוס אנג'לס מוציאים מהחלון רובה צייד קצוץ-קנה ונותנים לו לענות, אם רק היה נדמה להם שרציתם להגיד "דביל". אתם לא רוצים לשתות (דם), אלא להגיע ליעד בכיף.
yaakovbl1 פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 תודה לעונים. תשובת DOT האמריקאי שנכנסה גם לקורסי נהיגה מונעת של משרד התחבורה בארץ, ביצעתי קורס כזה ב--1978 כשהפכתי משקיף תנועה צבאי. נא לשים לב שבשאלה אין ציון של יום, לילה, חד סטרי, דו מסלולי וכו', כי כל אלה לא משנים כלום:מאיטים בעדינות מתחת למהירות הממוצעת בכביש. פעולה זו מונעת שתיכנס לסנדוויץ' בין רכב מלפנים ומאחור, ומעודדת את הנדבק מאחור לעקוף כשיוכל. אין להשתמש בבלמים כמובן. כדאי לא להתייחס לכל הנע בכביש כחמור, הוא בסך הכל נהג ישראלי (או אמריקאי) בכביש. אין לאותת בתאורות או לעשות כל פעולה שתגרום להעלות דופק ולחץ דם. בלוס אנג'לס מוציאים מהחלון רובה צייד קצוץ-קנה ונותנים לו לענות, אם רק היה נדמה להם שרציתם להגיד "דביל". אתם לא רוצים לשתות (דם), אלא להגיע ליעד בכיף. עופר, ןמה אם אין בטווח הנראה לעין ל"קרציה" הזדמנות לעקוף (שיירות וכו')? אני לעיתים, כשאין ברירה, נכנס למפרץ חניה של תחנת אוטובוס ונותן לו לחלוף. צעד מעט קיצוני, אבל אנחנו בשדה קרב..
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 יעקב ברוך השב לשמינו, במידה ולא ניתן לעקוף, יעשה האחורי מה שעושים בכל העולם, יסע מאחור. במקומותי, קיימים עדיין כבישים ראשיים (למשל קטעים בני מאות קילומטרים של E50 שהוא ציר אירופי ראשי) חדי מסלול, נוסעות בהן שיירות ארוכות לעתים 5 דקות ולעתים שעתיים, בקצב של המשאית שמלפנים. המפתח הוא דרך ארץ. באפריקה כשדורסים אדם, בורחים מהר שלא יהרגו אותך. כל ארץ והדרך שלה. מי שחושב שהכביש הוא שדה קרב, שילך בשדה ולא יסע בכביש. כשיש ערפל, לא נוסעים ולא משנה מה הנהג חושב. תודה לעונים. תשובת DOT האמריקאי שנכנסה גם לקורסי נהיגה מונעת של משרד התחבורה בארץ, ביצעתי קורס כזה ב--1978 כשהפכתי משקיף תנועה צבאי. נא לשים לב שבשאלה אין ציון של יום, לילה, חד סטרי, דו מסלולי וכו', כי כל אלה לא משנים כלום:מאיטים בעדינות מתחת למהירות הממוצעת בכביש. פעולה זו מונעת שתיכנס לסנדוויץ' בין רכב מלפנים ומאחור, ומעודדת את הנדבק מאחור לעקוף כשיוכל. אין להשתמש בבלמים כמובן. כדאי לא להתייחס לכל הנע בכביש כחמור, הוא בסך הכל נהג ישראלי (או אמריקאי) בכביש. אין לאותת בתאורות או לעשות כל פעולה שתגרום להעלות דופק ולחץ דם. בלוס אנג'לס מוציאים מהחלון רובה צייד קצוץ-קנה ונותנים לו לענות, אם רק היה נדמה להם שרציתם להגיד "דביל". אתם לא רוצים לשתות (דם), אלא להגיע ליעד בכיף. עופר, ןמה אם אין בטווח הנראה לעין ל"קרציה" הזדמנות לעקוף (שיירות וכו')? אני לעיתים, כשאין ברירה, נכנס למפרץ חניה של תחנת אוטובוס ונותן לו לחלוף. צעד מעט קיצוני, אבל אנחנו בשדה קרב..
yaakovbl1 פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 יעקב ברוך השב לשמינו,במידה ולא ניתן לעקוף, יעשה האחורי מה שעושים בכל העולם, יסע מאחור. במקומותי, קיימים עדיין כבישים ראשיים (למשל קטעים בני מאות קילומטרים של E50 שהוא ציר אירופי ראשי) חדי מסלול, נוסעות בהן שיירות ארוכות לעתים 5 דקות ולעתים שעתיים, בקצב של המשאית שמלפנים. המפתח הוא דרך ארץ. באפריקה כשדורסים אדם, בורחים מהר שלא יהרגו אותך. כל ארץ והדרך שלה. מי שחושב שהכביש הוא שדה קרב, שילך בשדה ולא יסע בכביש. כשיש ערפל, לא נוסעים ולא משנה מה הנהג חושב. תודה לעונים. תשובת DOT האמריקאי שנכנסה גם לקורסי נהיגה מונעת של משרד התחבורה בארץ, ביצעתי קורס כזה ב--1978 כשהפכתי משקיף תנועה צבאי. נא לשים לב שבשאלה אין ציון של יום, לילה, חד סטרי, דו מסלולי וכו', כי כל אלה לא משנים כלום:מאיטים בעדינות מתחת למהירות הממוצעת בכביש. פעולה זו מונעת שתיכנס לסנדוויץ' בין רכב מלפנים ומאחור, ומעודדת את הנדבק מאחור לעקוף כשיוכל. אין להשתמש בבלמים כמובן. כדאי לא להתייחס לכל הנע בכביש כחמור, הוא בסך הכל נהג ישראלי (או אמריקאי) בכביש. אין לאותת בתאורות או לעשות כל פעולה שתגרום להעלות דופק ולחץ דם. בלוס אנג'לס מוציאים מהחלון רובה צייד קצוץ-קנה ונותנים לו לענות, אם רק היה נדמה להם שרציתם להגיד "דביל". אתם לא רוצים לשתות (דם), אלא להגיע ליעד בכיף. עופר, ןמה אם אין בטווח הנראה לעין ל"קרציה" הזדמנות לעקוף (שיירות וכו')? אני לעיתים, כשאין ברירה, נכנס למפרץ חניה של תחנת אוטובוס ונותן לו לחלוף. צעד מעט קיצוני, אבל אנחנו בשדה קרב.. עופר, כנראה שענית בחופזה בלי לשים לב להקשרים. 1. כשנהג נצמד מאחור, ממש לא מומלץ להמשיך כמה מאות ק"מ בצורה כזאת. סופך יהיה להתעכב בצד, להחליף פרטים ולהמתין לגרר.. האמן לי אני רואה את זה כמעט כל יום. להכנס למפרץ חניה ולתת לו לעבור הוא רעיון לא רע לטעמי. 2. אם הכביש הוא לא שדה קרב מבחינת היקף החללים, אני לא יודע שדה קרב מהו.. שיהיו רק בשורות טובות! שבת שלום
Arie Halperin פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 שלום לכולם קראתי חלק מהדברים שכתבתם פה קדם כל טוב שמעלים את הדבר הזה זה חשוב אני מורה לנהיגה במיקצועי - ומתנדב במשטרת התנועה עברו דרכי הרבה לומדי נהיגה - אני בטוח שכל מי שקיבל רישיון הוא לא מומחה לנהיגה הניסיון בנהיגה נרכש אחרי קבלת הרישיון כאשר הכיילים הבסיסיים ניתנו בלימוד הנהיגה כמובן ש28 שיעורים שנידרשים היום לקבלת הרישיון הם לא מספיקם ללימוד מושלם ולקבלת ניסיון - האחריות לאחר קבלת הרישיון חלה על הנוהג ואלו שנותנים לו את המכונית לנהוג העיקר הוא החינוך ונורמת ההתנהגות שנהוגה בארצינו שלצערי הם מהמקולקלות בעולם נהגתי בגרמניה בשוויץ בארצות הברית ובעוד כמה מדינות אחרות ההבדל הוא בהתנהגות הנהגים על הכביש באדיבות אחד כלפי השני ובכיבוד הזולת בקיצור ה ת נ ה ג ו ת כמו בכביש כמו בכל מקום אחר בחיים וזהו העיקר ברגע שנפנים את זה כמות התאונות תרד נסיעה בטוחה לכולם אריה הלפרין
Or Netzer פורסם מרץ 24, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 24, 2007 שלום לכולםקראתי חלק מהדברים שכתבתם פה קדם כל טוב שמעלים את הדבר הזה זה חשוב אני מורה לנהיגה במיקצועי - ומתנדב במשטרת התנועה עברו דרכי הרבה לומדי נהיגה - אני בטוח שכל מי שקיבל רישיון הוא לא מומחה לנהיגה הניסיון בנהיגה נרכש אחרי קבלת הרישיון כאשר הכיילים הבסיסיים ניתנו בלימוד הנהיגה כמובן ש28 שיעורים שנידרשים היום לקבלת הרישיון הם לא מספיקם ללימוד מושלם ולקבלת ניסיון - האחריות לאחר קבלת הרישיון חלה על הנוהג ואלו שנותנים לו את המכונית לנהוג העיקר הוא החינוך ונורמת ההתנהגות שנהוגה בארצינו שלצערי הם מהמקולקלות בעולם נהגתי בגרמניה בשוויץ בארצות הברית ובעוד כמה מדינות אחרות ההבדל הוא בהתנהגות הנהגים על הכביש באדיבות אחד כלפי השני ובכיבוד הזולת בקיצור ה ת נ ה ג ו ת כמו בכביש כמו בכל מקום אחר בחיים וזהו העיקר ברגע שנפנים את זה כמות התאונות תרד נסיעה בטוחה לכולם אריה הלפרין אריה איזה ית"מ אתה? או מתנ"א?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 שמתי לב. ציטטתי את תשובת US DOT, והוספתי גם מחשבות משלי כתשובה לשאלות מאוחרות יותר. יש לי ניסיון חיובי בנהיגה בכמאה מדינות על פני מעל 46 שנים. הייתי מעורב פעם בתאונה, כאשר מלפנים חצה בפתאומיות רכב שחנה בצד וחצה 3 מסלולים, לפני נהג סטה למסלול שלי ובלם, ומאחורי רכב נכנס בי בבלימה ומחץ את רכבי. 3 שניות לפני המכה לא היה רכב במסלול שלי. נתבעתי על-ידי משטרת ישראל על שורה של עבירות, ישבתי באולם בית המשפט 4 פעמים כמה שעות בהמתנה לתורי, ואני היחידי מתוך עשרות רבות של תיקים ששמעתי, שיצא זכאי לחלוטין. לעומת זאת, ראיתי מקרוב מאוד תאונות קטלניות בהתרחשן, כולל שני רוכבי אופניים שנדרסו למוות בידי מכוניות, בבירמינגהם ב-1962 ובוושינגטון ב-1980. בטיסה לאורך 36 שנה אינטנסיביות, כולל הרבה מאוד לילה נמוך בלי אמצעי ראייה והרבה מבצעים מעבר לגבול ,מלחמות ונ"מ שחטפתי, הייתי מעורב ב-1968 בתאונה אחת. בליל טביעת המשחתת אח"י אילת במסגרת פעולות הצלת מלחיה מול פורט סעיד במוצ"ש בלילה, נכשל כן נסע והתפוצץ בהסעה אחר תדלוק בש"ת אל עריש. המסוק טעון בנזין אוקטן גבוה נדלק וכובה תוך 10 שניות עם נזק מזערי. H-34A מספר 36 קיבל מכה שנה ומשהו קודם בששת הימים בעת חילוץ הטייס רפי לב בן קיבוץ יגור בלילה בסיני ליד קדש ברנע. הקברניט לא רצה להדליק אורות כי נעו בסביבה כוחות צבא מצריים ונגע תוך תנועה מהירה הצידה. נערכה אחרי זה בדיקה, אך זו לא גילתה סדק מילימטרי שהתפתח עם הזמן, ואצלי נכשל הכרע. המסוק תוקן אחרי המקרה שלי וחזר במהרה לשירות. אותו קברניט מחלץ חנן איתן בן קיבוץ הזורע והמחולץ, נהרגו ביום כיפור, חנן כסמ"ט טייסת עייט. יעקב ברוך השב לשמינו,במידה ולא ניתן לעקוף, יעשה האחורי מה שעושים בכל העולם, יסע מאחור. במקומותי, קיימים עדיין כבישים ראשיים (למשל קטעים בני מאות קילומטרים של E50 שהוא ציר אירופי ראשי) חדי מסלול, נוסעות בהן שיירות ארוכות לעתים 5 דקות ולעתים שעתיים, בקצב של המשאית שמלפנים. המפתח הוא דרך ארץ. באפריקה כשדורסים אדם, בורחים מהר שלא יהרגו אותך. כל ארץ והדרך שלה. מי שחושב שהכביש הוא שדה קרב, שילך בשדה ולא יסע בכביש. כשיש ערפל, לא נוסעים ולא משנה מה הנהג חושב. תודה לעונים. תשובת DOT האמריקאי שנכנסה גם לקורסי נהיגה מונעת של משרד התחבורה בארץ, ביצעתי קורס כזה ב--1978 כשהפכתי משקיף תנועה צבאי. נא לשים לב שבשאלה אין ציון של יום, לילה, חד סטרי, דו מסלולי וכו', כי כל אלה לא משנים כלום:מאיטים בעדינות מתחת למהירות הממוצעת בכביש. פעולה זו מונעת שתיכנס לסנדוויץ' בין רכב מלפנים ומאחור, ומעודדת את הנדבק מאחור לעקוף כשיוכל. אין להשתמש בבלמים כמובן. כדאי לא להתייחס לכל הנע בכביש כחמור, הוא בסך הכל נהג ישראלי (או אמריקאי) בכביש. אין לאותת בתאורות או לעשות כל פעולה שתגרום להעלות דופק ולחץ דם. בלוס אנג'לס מוציאים מהחלון רובה צייד קצוץ-קנה ונותנים לו לענות, אם רק היה נדמה להם שרציתם להגיד "דביל". אתם לא רוצים לשתות (דם), אלא להגיע ליעד בכיף. עופר, ןמה אם אין בטווח הנראה לעין ל"קרציה" הזדמנות לעקוף (שיירות וכו')? אני לעיתים, כשאין ברירה, נכנס למפרץ חניה של תחנת אוטובוס ונותן לו לחלוף. צעד מעט קיצוני, אבל אנחנו בשדה קרב.. עופר, כנראה שענית בחופזה בלי לשים לב להקשרים. 1. כשנהג נצמד מאחור, ממש לא מומלץ להמשיך כמה מאות ק"מ בצורה כזאת. סופך יהיה להתעכב בצד, להחליף פרטים ולהמתין לגרר.. האמן לי אני רואה את זה כמעט כל יום. להכנס למפרץ חניה ולתת לו לעבור הוא רעיון לא רע לטעמי. 2. אם הכביש הוא לא שדה קרב מבחינת היקף החללים, אני לא יודע שדה קרב מהו.. שיהיו רק בשורות טובות! שבת שלום
Asaf Brietbard פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 אור, אם אתה רוצה לדבר עם אורי, עבור למסנג'ר :2gunfire:
אריק א. פורסם מרץ 24, 2007 דיווח פורסם מרץ 24, 2007 בטיסה לאורך 36 שנה אינטנסיביות, כולל הרבה מאוד לילה נמוך בלי אמצעי ראייה והרבה מבצעים מעבר לגבול ,מלחמות ונ"מ שחטפתי, הייתי מעורב ב-1968 בתאונה אחת. בליל טביעת המשחתת אח"י אילת במסגרת פעולות הצלת מלחיה מול פורט סעיד במוצ"ש בלילה, נכשל כן נסע והתפוצץ בהסעה אחר תדלוק בש"ת אל עריש. המסוק טעון בנזין אוקטן גבוה נדלק וכובה תוך 10 שניות עם נזק מזערי. H-34A מספר 36 קיבל מכה שנה ומשהו קודם בששת הימים בעת חילוץ הטייס רפי לב בן קיבוץ יגור בלילה בסיני ליד קדש ברנע. הקברניט לא רצה להדליק אורות כי נעו בסביבה כוחות צבא מצריים ונגע תוך תנועה מהירה הצידה. נערכה אחרי זה בדיקה, אך זו לא גילתה סדק מילימטרי שהתפתח עם הזמן, ואצלי נכשל הכרע. המסוק תוקן אחרי המקרה שלי וחזר במהרה לשירות. אותו קברניט מחלץ חנן איתן בן קיבוץ הזורע והמחולץ, נהרגו ביום כיפור, חנן כסמ"ט טייסת עייט. אבי הוא מן הניצולים של אותו לילה שחור. תודה על השיתוף בסיפור המעניין. שבוע טוב, אריק