Opher Ben Peretz פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 שלום לכל חברינו, לאחר שבועות של פעילות מאומצת ברקע, סיימנו הכנותינו להרכבת צוות חדש, והלילה נכנסנו לתפקידינו כפי שתומר הציג לפניכם. חפצתי להודות: לאילן, המנצח שמיטיב להפיק מהתזמורת מוסיקה נפלאה, על יוזמות והחלטות תבוניות, כניהול החטיבה בעבר, העלאת איזור VATAME על מפת ואטסים והדלקתו באדום, ירוק וכחול, המצאת GULF CONTROL ועוד היד נטויה, ועל כל שטרח, פעל ויצר במו ידיו לקידום תחביבנו בהנהלת ואטסים. זהו משה רבנו של ואטיל. לשאדי, בחור פשוט אדיר, מנומס, תרבותי, תמיד עוזר בשמחה, אדם לדוגמא- תודה. לקובי שהחליף את אילן בחטיבה, השקיע רבות ויצר מציאות חדשה של קשרי עבודה ידידות, שיתוף פעולה והערכה הדדית בחברת אל על, הכרה בחטיבה כמובילה בתחומים רבים, בפיקוח בטייסיה, באירועי חד"ב, בזכייה במיקרופון הברזל עם תוצאה ללא תקדים, ובתוכנית הריאליטי שהתפרסמה בעולם כ"קוקפיט לחבר הפעיל". לכל חברי הצוות היוצא שטרחו והצליחו לקדם את פעילות החטיבה ולהביא להישגיה הבולטים והמיוחדים, שעזרו לכל פונה ותרמו בתבונתם לאווירה חברותית וביתית עבור התחביב המיוחד שלנו. לותיקי החטיבה שהישרו עלינו את רוחם וכיוונו אותנו ליום הזה. לשמוליק המארח אותנו בנדיבות וחמימות מיוחדים במינם פעם אחר פעם. לאיציק ואמיר שהעבירו לי תשתית מוצקה ואיכותית של חומר, רוח ואנשים, ועזרו יום וליל ללא הפסקה. לכולכם תודה. לכל חברי החטיבה, טייסים, בקרים, מדריכים ובוחנים, אומני סינרי וצביעות מטוסים, יוצרי סקטורים ותוכנות עזר, לכולם תודה. מחלקת הדרכה תתמקד בשלושה תחומי הדרכה ותהיה אחראית להגדרת מדיניות ונהלי טיסה ובקרת תעבורה במרחבנו. תחומי פעילות הדרכה: א. הדרכת בקרי תעבורה : זוהי הדרכה נדרשת לכל המעוניין להיות בקר תעבורה, להבטחת רמה נאותה של שירותי בקרת תעבורה. התוכנית תזורז ותיועל מבלי להוריד רמת דרישות, להיפך. גם אם מרבית ותיקינו לא יצליחו להירתם להדרכה כפי שנתבקשו בימים אלה, וכאשר רוב צוות המדריכים הזעיר עוסק בניהול פעילות החטיבה ו-IFS, שהרי הוא כולל את אלעד, איציק, אור ואותי. בחינות מעשיות יערכו רק בשלושה משמונת המגדלים- נתב"ג ושדה דב לפי סדר זה, ואילת בשלב מאוחר יותר. לאחר הסמכה בעמדת גישה, יוכשר בקר בעמדת נתיבים (סנטר) ישירות על ת"א בכל המרחב. יושם דגש לחיזוק למידה עצמית, יתרת ההסמכות במגדלים יבוצעו בלימוד עצמי. יושם דגש על אחריות, אמינות והישגיות, יעשה שימוש במבחני ספר פתוח ללא מבחן מעשי וללא השגחה לבעלי הישגים טובים בחמשת המגדלים הנותרים. נצרף ונכשיר קבוצת מדריכים צעירים בעלי דרגת סטודנט 3 ומעלה להדרכת פקחי מגדל. נבצע מאמץ הדרכתי מרוכז בחופש הגדול למעוניינים. מבחנים מעשיים בעמדות גישה ות"א יהיו גם מבחני דרגה. יעד תוכנית זו הינה לקחת מועמד בגיל 15 שרכש ניסיון בטיסה, ולאחר שנה וחצי להסמיכו כבקר1 בכל המרחב. בעת שכולכם נמים את שנתכם, אנו מכשירים במסלול מזורז כזה 4 בקרים, שניים בעמדת גישה ושניים על ת"א. כל אחד מהם קיבל מדריך אישי צמוד שיכשירו עד למבחן המעשי, או להשגחה צמודה באם תידרש. ב. הדרכת טייסים מתחילים : זו תוכנית רשות לכל המעוטניין בסיודות טיסה ראויים ומציאותיים. מבוצעת בבי"ס לטיסה IFS בהנהלת חבר הצוות ברוך שפיגל, בעצמו טייס במציאות, אסף ברייטברד ואיציק בקשי. השלב הראשון הינו קורס CVFR בססנה 172 כפי שבוצע עד כה, לרמת רישיון טיס פרטי, עם שיפורי מספר תוכן: הקדמת תחילת בטיסות ברשת למועד סמוך לתחילת הקורס , חיזוק יסודות טיסת ראייה, ושימוש בעזרים מתקדמים. בהמשך יופעל קורס הגדר מכשירים, במטוס דו-מנועי. ג. הדרכת טייסים מתקדמים: במסגרת השתתפות חברי ואטיל בהדרכת קורסי הסבה לטייסי אל על חדשים במתקני החברה, נבצע הכנת טייסים להדרכה בתחומי הכרת מטוס נוסעים, מערכותיו ותפעולו, בסגנון השתלמות קרקע לטייס בנתיבי אוויר, במטוסי B737, B744, ו- B75/767. ירוכזו הידע והיכולת, ויוכנו מדריכי ואטיל להדרכות בקורסי ההסבה של חברת אל על. השעה כמעט 3 בבוקר ולכן אשאיר מעט לפעם הבאה, בתקווה שהתוכנית ככלל ברורה ועונה לצפיות. נא לשאול שאלות במידה ויש, ולפנות אלי עם רעיונות יצירתיים שיתרמו למאמץ ההדרכה, שמוקדש כולו רק לכם. מזל טוב ובהצלחה לכולם, וכמעט- בוקר טוב ישראל!
zvi rodes פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 כל הכבוד ,מתחילים לעלות במעלה המקצועיות,הדרך קשה ומיגעת אבל בפיסגה "הרוח נעימה".
Matan Solomon פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 עופר באמת אין מתאים ממך! כל הכבוד והרבה הרבה בהצלחה, אני בטוח שתעלה את כל החטיבה פה רמה אחת למעלה...! מסכים מאוד בענין המעבר מגישה לת"א וכל השינויים, אחלה!
Niv Malin פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 אני נהנתי מכל רגע לקרוא את מה שכתבת עופר, אני בטוח שכל אות שכתבת אכן תתקיים, ואנחנו בדרך הנכונה! בהצלחה!
Izik Bakshi פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 עופר היקר, רשמת רשימת תודות מרגשת ויפה ושכחת את עצמך (אבל ככה אתה, צנוע וישר), תודה לך על העזרה האדירה בעבר, כיום ועל מה שאתה עתיד לעשות בעתיד. כבר משחזרת מהחופשה אתה יושב כל יום מבוקר עד ליל, כותב, עושה ופועל מאחורי הקלעים זה תענוג וכיף אדיר לעבוד בשיתוף פעולה איתך, אז תודה רבה וכל הכבוד!
Or Netzer פורסם מאי 9, 2007 דיווח פורסם מאי 9, 2007 מצטרף לתודות של איציק, כרגע התאריך גיוס נדחה לי ככה שתראו אותי עוד המון דופק בחינות ומדריך פקחים והכי חשוב טס ומפקח. (למי שיש להציע לי עבודה באזור גבעתיים רמת גן מוזמן :mrgreen: )
Ido Rosenthal פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 לא הבנתי משהו, לא תהיה אפשרות לפקח במגדלים אחרים בלי הסמכה על השלושה האלה?
Opher Ben Peretz פורסם מאי 10, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 10, 2007 העיקרון בקצרה- נתב"ג ושדה דב הם ראשונים ובסדר מחייב, כל השאר חופשי. ההיגיון בסדר בתחילה הוא הכנה באנגלית, סדר עולה של מורכבות העבודה בעמדה, והכנה לגישה כעמדה הבאה שגם תעלה את הפקח לדרגת סטודנט3. חוץ מהרצליה שגם נחוץ עבור גישה, כל היתר נחוצים להסמכת בקר1 על ת"א. לא הבנתי משהו, לא תהיה אפשרות לפקח במגדלים אחרים בלי הסמכה על השלושה האלה?
Ido Rosenthal פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 ז"א שבשביל להגיע לעמדה שמעניינת אותי - חיפה/הרצליה ואפילו ראש פינה, אני צריך לעבור דרך של 3 מגדלים. אני יכול להגיד לך שאת המעט אוויר שהיה לי במפרשים אתה הוצאת ברגע זה.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 10, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 10, 2007 לא כך הם הדברים, אין דברי בפתיחת השרשור מסמך מושלם אלא פתיחת שנכתבה ב-3 לפנות בוקר עם החלפת הצוות. תשובה ספציפית למקרה ואדם מעונין כפי שכתבת ומשיקוליו לפקח על מגדל שאינו בין השניים הראשונים: הדבר אפשרי כמסלול מיוחד לבקשתו. המסלול שהכתיב לעצמו יאריך את קידומו, דבר שלא יסייע לחטיבה ולעצמו בקידומו בהמשך בהסמכות בהעלאה בדרגות, ובהסמכה כמדריך מגדלים. כמו-כן, אם לא הוסמך על מגדל נתב"ג ושדה דב, יבצע מבחן מעשי על המגדל אותו ביקש במיוחד, במקום מבחן עיוני בספר פתוח כדרישה יחידה להסמכה במסלול הרגיל. מהתגובות שהתכנית זוכה מצוות מדריכים ותיקים ועד אחרון הפקחים, נראה כי הבחינו ביתרונותיה. אם זאת, נשמח כאמור לקבל משוב מכל אחד במטרה לשפרה ולענות לציפיות. אקווה שדברים אלה מבהירים יותר את החשיבה וגם יסייעו לחידוש נשימתך הסדירה. ז"א שבשביל להגיע לעמדה שמעניינת אותי - חיפה/הרצליה ואפילו ראש פינה, אני צריך לעבור דרך של 3 מגדלים. אני יכול להגיד לך שאת המעט אוויר שהיה לי במפרשים אתה הוצאת ברגע זה.
Ido Rosenthal פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 עופר, שלא תבין לא נכון, התוכנית נשמעת מצויינת, אבל המצב שצריך לעבור 3 מגדלים בשביל לעשות מגדל צפוני יכול לדעתי לגרום למצב שכמעט ולא נראה פיקוח במגדלים האלה, מי שיש לו כבר נתב"ג + שדה דב, יעשה זריז הסמכה להרצליה ויתקדם לגישה. אני דווקא רואה בפיקוח ראש פינה תרומה גדולה מאוד, כמה פקחי נתב"ג/שדה דב/הרצליה יש לך ? מצד שני כמה פקחי ראש פינה יש ?
Opher Ben Peretz פורסם מאי 10, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 10, 2007 עידו, חשוב לנו לשמוע דיעות שונות, תודה לך על כך. להלן התייחסותי: א. לשאלתך- מתוך 54 בקרים ברמת פעילות בינונית ומעלה, 20 מוסמכים מגדל רו"פ או מעליו. התרומה העיקרית לחיזוק שאתה מרמז עליו תהיה בשתי דרכים: 1) אנו מחישים כך וכבר עכשיו הכשרות. רק נכנסנו אתמול וכבר 4 אנשים נוספים עומדים בפיינל ארוך להסמכה בעמדות מתקדמות, 2 מהם על כל המרחב, וכך הכנסת כ-10 בקרים בקרוב, עם פרוץ החופש הגדול, לתפקידי מדריכי פקחי מגדל. תוצאת החשת הקצב תבוטא גם בהגדלת הסמכת וזמינות פקחים בכלל העמדות כולל אך לא רק רו"פ. 2) שיטה שנשקול בעתיד לארגון סדר כלשהו במשמרות פיקוח של אנשים, אולי תורנויות, אך מוקדם לקבוע. הרעיון הינו להעלות כיסוי שירותי בקרת תעבורה ולהתאימו לצרכי התעבורה המקובלת והקיימת בזמן נתון. או אולי למשל קיום מנגנוני תצפית וכוננות, למצב שעולה הביקוש והתעבורה מתעוררת לפתע, בעיקר במרחב הקרוב. בהמשך ארצה להריץ משאל בין טייסינו בכדי לאתר את שיעור הכיסוי שקיבלו במרחבנו ובסביבתו. בעקיפין אני רואה זאת באחריותנו לטפל גם בפיקוח שכן, באמצעות יחסי ציבור וקשרי חוץ עם השכנים. כל זאת -מעבר לנוהג הקיים לפיו לכל דכפין רצון ספונטאני לעלות לעמדה זו או אחרת, פעולה מבורכת לכשעצמה. ב. המסלול שרצית אפשרי כחריג אך אינו יעיל בראייה כוללת. אם נקבע מסלול שונה, המגוייסים לצה"ל יהיו בחלקם הגדול בדרגת S1 עד S3, במקום שיהיו C1 מנוסים על סף התאמה להדרכה בכל העמדות. מכיוון שאנו מקצרים ומאיצים את כל מסלול ההכשרות כמעט, יהיו כך יותר פקחי מגדל וגם ברו"פ. 3) מסלול ההכשרה נקבע בשילוב צרכים בשירותי פיקוח במרחב בטווח הזמן הקצר, עם מתודיקה וצרכי הכשרה טהורים, לבניית כיסוי שירותי פיקוח בכלל המרחב בטווח הבינוני והארוך. ג. אם וכאשר ניצפה חולשה באיזור זה או אחר, נוכל להגמיש את המסלול לטובת חיזוק אותו איזור חלש בתוספת פקחים. אשמח למשוב ממך ומכל חבר. עופר, שלא תבין לא נכון, התוכנית נשמעת מצויינת, אבל המצב שצריך לעבור 3 מגדלים בשביל לעשות מגדל צפוני יכול לדעתי לגרום למצב שכמעט ולא נראה פיקוח במגדלים האלה, מי שיש לו כבר נתב"ג + שדה דב, יעשה זריז הסמכה להרצליה ויתקדם לגישה.אני דווקא רואה בפיקוח ראש פינה תרומה גדולה מאוד, כמה פקחי נתב"ג/שדה דב/הרצליה יש לך ? מצד שני כמה פקחי ראש פינה יש ?
Ido Rosenthal פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 אתה צודק שיהיו לנו יותר פקחים שיכסו את כל המרחב והם יוכשרו מהר יותר, וזה מעולה. אני מבחינתי לא מסתכל על בקרי תעבורה עם הסמכה למגדל ראש פינה כפקחי מגדל ראש פינה, כמה פעמים אתה רואה אותם מתחברים כמגדל ? נדיר מאוד... נכון שהבקרה מכסה גם את המגדל אבל זה לא אותו דבר כמו לטוס גם עם בקרה וגם עם מגדל בכל מקרה אין פה שום ביקורת הרי אתה פתוח להצעות ואני רואה שאתה גם מבין את הצד השני (לא כולנו תלמידי תיכון) וזה מצויין.
Niv Malin פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 אתה צודק שיהיו לנו יותר פקחים שיכסו את כל המרחב והם יוכשרו מהר יותר, וזה מעולה. אני מבחינתי לא מסתכל על בקרי תעבורה עם הסמכה למגדל ראש פינה כפקחי מגדל ראש פינה, כמה פעמים אתה רואה אותם מתחברים כמגדל ? נדיר מאוד... נכון שהבקרה מכסה גם את המגדל אבל זה לא אותו דבר כמו לטוס גם עם בקרה וגם עם מגדל בכל מקרה אין פה שום ביקורת הרי אתה פתוח להצעות ואני רואה שאתה גם מבין את הצד השני (לא כולנו תלמידי תיכון) וזה מצויין. רגע ומה עם מגדל חיפה?! לא רק ראש פינה נמצא בצפון.... אני יכול להגיד לך, מנקודת מבט של פקח מגדל חיפה, אני מנסה להחיות את האזור במתן שעות רבות של שירותים באזור, אבל משמרות שלמות שלי על המגדל (לפעמים 2-3 שעות) עוברות ללא תנועה כלל, ככה שגם כשרוצים להחיות את האזור, האזור לא הכי נחוץ לזה, ומצד שני באותו הזמן, אני פוזל לאזור המרכז, ורואה ששמה יש תנועה, ואפילו לא אחת ולא שתיים, ככה שכמה שמדברים יפה ואומרים שצריך להחיות את הצפון, העדיפות היא עם כל הרצון הטוב דווקא לאזור המרכז (ולשרותי בקרה כלליים) ששמה סטטיסטית יש יותר תנועה שזקוקה לשירותים.
Ido Rosenthal פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 ניב, זה כמו השאלה של הביצה והתרנגולת. אין תנועה כי אין פיקוח, אין פיקוח כי אין תנועה. אני מתחייב שאם יהיה יותר פיקוח בצפון, אנחנו בעיט נדאג לעשות את המקסימום בשביל שהטייסים שלנו יתגברו את השמים. אגב, אני חס וחלילה לא מזלזל בחיפה, אבל התנועה בחיפה ליד ראש פינה נראית כמו מינכן ליד נתב"ג :mrgreen: עריכה: אני מתנצל שאני גורר את הדיון הזה לנושא אחר לגמרי, וזה כיסוי של מרחב הצפון והדרום, אולי כדאי לפתוח דיון נפרד בנושא הזה
Niv Malin פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 ניב, זה כמו השאלה של הביצה והתרנגולת. אין תנועה כי אין פיקוח, אין פיקוח כי אין תנועה. אני מתחייב שאם יהיה יותר פיקוח בצפון, אנחנו בעיט נדאג לעשות את המקסימום בשביל שהטייסים שלנו יתגברו את השמים.אגב, אני חס וחלילה לא מזלזל בחיפה, אבל התנועה בחיפה ליד ראש פינה נראית כמו מינכן ליד נתב"ג :mrgreen: כן אני "אוהב" את הגישה שעולים לפקח רק שיש תנועה, או לחילופין שעולים לטוס רק שיש פיקוח.... כך נוצר מצב שאין כלום, לא פיקוח ולא טיסות! (ועל זה כבר דובר בדיון אחר).