עבור לתוכן
razmatus

המלצה על TrackIR.

Recommended Posts

פורסם

אתמול הגיע לי מכשיר TrackIR 4 PRO.

ואני חייב להודות שזה התוספת הכי שווה אי פעם לסימ'.

כמעט ואפשר להרגיש את ה-G השלילי בפיינל :lol:

בקיצור אם אתם רוצים להשקיע ודבר שיביא לכם כיף אין סופי זה הדבר.

אולי אני יעלה סירטון בקרוב.

פורסם

זה בדיוק הדבר הבא ברשימת הקניות שלי.

אתה טס על קלים או כבדים? אני טס על קלים בלבד ורציתי את זה בעיקר לשיפור התחושה המרחבית בזמן הקפות ונחיתות.

אשמח לקבל רשמים בנושא.

תתחדש,

שי

פורסם

רז, בזמנו צבי השאיל לי TRACKIR ישן (מדבקה בודדת). בסוף 2 טיסות ניסוי איתו, יצאתי עם כאב צוואר ועמידה של בת יענה בגלל הנסיון להשאיר את הראש באותה פוזה כל הטיסה. כל שינוי בגובה, מרחק מהמחשב וכו' העיף אותי למבט קרוב על זנב המטוס.

האם במכשיר החדש יש פתרון יותר טוב? האם יש פתרון לבעייה ייצוב הראש במרחב (גובה הראש, קרבה למכשיר)?

וכמובן, האם ניתן לרכוש בארץ?

תודה.

פורסם

נראה לי שהיו לך בעיות היות והשתמשת במדבקה אחת בלבד, צריך לפחות שלוש מדבקות כאלה, אז אני לא נתקלתי בבעיות דומות וכן אפשר לרכוש בארץ אבל לא עשיתי את את זה בגלל המחיר הגבוה, אם תרצה בכל זאת דבר איתי.

לשי:

אני טס על קטנים בדרך כלל.

ה- TrackIR משפר כל טיסה אך בעיקר במטוסים קלים בגלל השטח הגדול שניתן לראות.

פורסם

חברים !

אל תמהרו לקנות את זה כל עוד אתם לא חובבים גם של סימ' קרביים.

אני חבר בצוות הפיקודי של טייסת של פאלקון אלייד פורס.

אני ועוד כ6 אנשים בטייסת משתמשים בטרק'איי'אר וזה שימושי בעיקר לקרבות אוויר אוויר.

קרה לי מקרה שנכנס לי לשטח מטוס אוייב ויצאנו אני ועוד 2 אנשים שיש להם ארק'איי'אר ופשוט זה מדהים כמה שזה נוח לעקוב עם הראש אחרי המטרה שטסה ובשניה שצריך אז לתת לחיצה בפיקל.

אני לא ניסיתי אותו בFS9 אבל לפאלקון הוא מתאים!

הוא גם שימושי אם אתה צריך מהר להסתכל על מערכת משונה בF16, פניה עם הראש לפאנל המבוקש והנה הוא מול העניים.

יש לך מעיין צ'יפ נלבש על כובע, אתה יושב בבית עם כובע, והצ'יפ שם לב לאן אתה מזיז את הראש וככה הטכנולוגיה עובדת.

תקראו הרבה לפני שאתם רוכשים מוצר שכזה, זו הוצאה לא קטנה.

פורסם

יש לי את המכשיר. בהתחלה התלהבתי - אבל לאחר מכן הגעתי למסקנה שזה לא מתאים לפלייט סימולטור.

יש קושי להעזר בדפיות מפות או רשימות. נקודת המבט יורדת מהמסך.

אסור להטות את הראש יותר מדי.

יש קושי לשמור על אופק בגלל השינויים במבט - יש צורך לא להזיז את הראש אפילו אם בא לך להתעטש.

המכשיר פועל רק בוירטואל פאנאל ושם התזוזה דרך הג'ויסטיק מספיקה בהחלט.

פורסם

אני מהממליצים בחום על TRACKIR בהסתייגויות הנגזרות מסוג הטיסות שאתה מבצע.

פירטתי על כך בהרחבה בשרשור אחר ולכן לא אחזור על עצמי, אתה יכול לבדוק כאן.

יש לי את המכשיר. בהתחלה התלהבתי - אבל לאחר מכן הגעתי למסקנה שזה לא מתאים לפלייט סימולטור.

יש קושי להעזר בדפיות מפות או רשימות. נקודת המבט יורדת מהמסך.

אסור להטות את הראש יותר מדי.

יש קושי לשמור על אופק בגלל השינויים במבט - יש צורך לא להזיז את הראש אפילו אם בא לך להתעטש.

המכשיר פועל רק בוירטואל פאנאל ושם התזוזה דרך הג'ויסטיק מספיקה בהחלט.

יעקב - לגבי דבריך.

צודק כעקרון בתיאורך אבל יש פתרון די פשוט שימזער / יפתור את התופעות שציינת.

מדובר בהגדרה פשוטה של שני מקשים (אצלי שני כפתורים על היוק), אחד מהם עושה PAUSE ל-TRACKIR כך שאם אתה מוריד את הראש לדפית אתה יכול לפני זה "לנעול" את נקודת המבט הרצויה לך ואז להזיז את הראש חופשי (במצב הזה ד"א הכפתור מבטים של הסטיק עדיין פעיל כך שאתה יכול להשתמש בו בזמן ש-TRACKIR נמצא במצב נעילה).

המקש / כפתור השני פשוט מאפס את נקודת המבט למצב של "ישר וקדימה" ללא קשר לתנוחת הראש כך שגם אם מצאת תנוחה שבה הראש לא "ישר פלס" ומקביל בדיוק לפאנל הקדמי אתה יכול להגדיר את התנוחה הזאת כ"נקודת האפס" למבט ישר קדימה.

לגבי הרגישות לתנודות הראש (מקרה ההתעטשות כפי שתיארת :P ) גם זה ניתן לכיוונון דרך הגדרות התוכנה כך שהמבט לא יזוז עם כל תנועה מקרית ומזערית של הראש, (דרך אגב, גם אם תעשה אפצ'י במציאות במטוס, הראש והמבט שלך יקפצו :P - כך שזה די מציאותי :mrgreen: ).

איך בדיוק מגדירים את זה תמצא במדריך של התוכנה ואם לא תסתדר עם זה אתה מוזמן לצור קשר ואדריך אותך.

מאד מאד ממליץ על ביצוע ההגדרות האלה - זה באמת יעשה את ההבדל בין משהו "חביב" לתוסף שתנצל ותהנה ממנו כהלכה ולא תרצה לטוס VFR בלעדיו.

פורסם
חברים !

אל תמהרו לקנות את זה כל עוד אתם לא חובבים גם של סימ' קרביים.

אני חבר בצוות הפיקודי של טייסת של פאלקון אלייד פורס.

אני ועוד כ6 אנשים בטייסת משתמשים בטרק'איי'אר וזה שימושי בעיקר לקרבות אוויר אוויר.

קרה לי מקרה שנכנס לי לשטח מטוס אוייב ויצאנו אני ועוד 2 אנשים שיש להם ארק'איי'אר ופשוט זה מדהים כמה שזה נוח לעקוב עם הראש אחרי המטרה שטסה ובשניה שצריך אז לתת לחיצה בפיקל.

אני לא ניסיתי אותו בFS9 אבל לפאלקון הוא מתאים!

הוא גם שימושי אם אתה צריך מהר להסתכל על מערכת משונה בF16, פניה עם הראש לפאנל המבוקש והנה הוא מול העניים.

יש לך מעיין צ'יפ נלבש על כובע, אתה יושב בבית עם כובע, והצ'יפ שם לב לאן אתה מזיז את הראש וככה הטכנולוגיה עובדת.

תקראו הרבה לפני שאתם רוכשים מוצר שכזה, זו הוצאה לא קטנה.

צודק לא מומלץ רק לפלייט סימולטור אלה גם לקרבות, נהיגה וכו'.

לי יש את ה-TrackClip כך שזה יותר נוח מהחיישנים על הכובע וגם ככה המצחייה לא מסתירה את המסך כשמביטים מטה

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...