עבור לתוכן
Eldar Sella

הקשר בין תעודת בגרות לבין טיס בחיל האויר.

Recommended Posts

פורסם

ערב טוב,

פתחתי לפני שנה דיון על הקשר בין לימודי פיזיקה בתיכון לבין קורס טיס בחי"א, הבנתי שלא כל כך. הפעם נושא דומה מעט שגם מעניין אותי מאוד:

האם לתעודת הבגרות יש השפעה בקבלה לקורס טיס בחי"א, או בכלל בשביל לעבור את הקורס?

אם כן, אז עד כמה ובאיזה רמה?

ידוע לי שהיום שולחים את הטייסים לעשות תואר באוניברסיטה, אבל משהו מעבר לכך? ציונים נמוכים בבגרות מהווים מכשול בדרך להיות טייס בחיל האויר?

תודה רבה ושבוע טוב.

פורסם

נכתב על כך בעבר, גם אני הוספתי התייחסות.

כאדם שעסק לאורך שנים בפיקוד ובמיון מועמדים, חניכים, טייסים, מדריכים ומפקדים בכל הרמות בבית הספר לטיסה של ח"א, אומר בביטחה כי קיים קשר מובהק בין סיכויי ההצלחה של מועמד ליכולת הקוגניטיבית והפסיכו-מוטורית שלו.

ערב טוב,

פתחתי לפני שנה דיון על הקשר בין לימודי פיזיקה בתיכון לבין קורס טיס בחי"א, הבנתי שלא כל כך. הפעם נושא דומה מעט שגם מעניין אותי מאוד:

האם לתעודת הבגרות יש השפעה בקבלה לקורס טיס בחי"א, או בכלל בשביל לעבור את הקורס?

אם כן, אז עד כמה ובאיזה רמה?

ידוע לי שהיום שולחים את הטייסים לעשות תואר באוניברסיטה, אבל משהו מעבר לכך? ציונים נמוכים בבגרות מהווים מכשול בדרך להיות טייס בחיל האויר?

תודה רבה ושבוע טוב.

פורסם

ראיתי פעם בחוברת הרשמה לטכניון שצריך ממוצע כלשהו בבגרות או ציון מסויים בפסיכומטרי שמן הסתם גבוה, ואז יש בונוס ענק לממוצע של תעודת הבגרות. כך שציונים זה לא הכל.

פורסם
אלדר אתה מתדרדר.

שנה הבאה תשאל אם צריך בכלל תעודת בגרות לקורס טייס..LDS הורסים לך את העתיד

לא אני לא מתדרדר בכלל :P

והשאלות באמת נשמעות רע אבל הנושא ממש מסקרן אותי, זה לא שאני לא מתכוון להוציא תעודת בגרות או משהו כזה :roll:

בשביל מה אני חוזר כל יום הביתה ב 15:00

:?

פורסם
לפי דעתי צריך לפתוח אשקול בנעוץ על התקבלות ודרישות לחיל האוויר..

זה יועיל לכולנו, כיוון שזהו נושא מאוד חשוב ומסקרן רבים.

מצד שני, אנחנו גם לא מדור גיוס חובה.

:|

פורסם

בתור אחד לפני גיבוש, אני אגיד לך שלדעתי הקשר הוא קטן מאוד...

זאת אומרת שאין ספק שצריך לדעת מתמטיקה טוב בשביל לעבור ירפות, ואין ספק שאם אתה לומד פיזיקה זה בהחלט עוזר לך בהרבה מאוד דברים...

הדבר היחיד שיכול להפיל אותך זה אצל הפסיכולוגית בירפ"א ב' שלפעמים איכשהו פשוט שואלת אותך איך זה שיש לך ציונים כאלו נמוכים (עלי כנראה לא היה מה לשאול אבל כבר חברים שלי כבר שאלו אותם על ציונים נמוכים בתעודות אחרונות) אבל אין לזה ממש קשר לבגרות...

אני מתאר לעצמי שעופר התכוון לאנשים מבחינת היכולת לעבור בגרות, אבל אם מישהו בנאדם חכם מאוד ופשוט לא השקיע או לא ישב על התחת והבגרויות לא עניינו אותו לדעתי אין יותר מידי קשר...

פורסם

עד כמה שאני יודע וגם מה שלפי ההגיון, יש חובה להיות בעל תעודת בגרות בקורס טיס החדש מאחר ובמהלך הקורס לומדים לתואר ראשון באוניברסיטת ב"ג, אין אפשרות בארץ לקבל תואר ראשון ללא תעודת בגרות, כן יש אפשרות לקבל תואר ראשון (חוץ ממקצועות הנדסה ומדעים) בלי פיזיקה בבגרות.

בעבר שהיה את הקורס במתכונת שנתיים היה בממוצע בכל קורס 1-2 טייסים ללא בגרות.

פורסם
אני מתאר לעצמי שעופר התכוון לאנשים מבחינת היכולת לעבור בגרות, אבל אם מישהו בנאדם חכם מאוד ופשוט לא השקיע או לא ישב על התחת והבגרויות לא עניינו אותו לדעתי אין יותר מידי קשר...

עופר התכוון לכך שיכולת הלמידה קובעת סיכויי הצלחה. לבאר מעט יותר, תוצאות הבגרות של מועמד מצביעות על יכולת הלמידה שלו. מפעם לפעם משתנות דרישות הכניסה, כן בגרות בפיסיקה או לא, אך החשוב לזכור הוא שהמשפט שכתבתי לא משתנה ולא ישתנה והוא שקובע בסופו של יום.

פורסם

אני מניח שחיה"א רוצה לראות שהוא לא הולך לתת לאיזה חאפר שבקושי סיים בצפר לעשות את הקורס הכי מובחר בצבא.אם בצפר הוא לא סיים אז קורס טייס כן?אני חושב שזה עיקר המבט של חיה"א כלפי תעודת בגרות,כל השאר זה רצון והתמדה.

פורסם

אז ככה.., לא מזמן הייתי בקורס צלילה (בפסח), חדר לידי היו קבוצה של טייסי קרב, טייס תובלה ומסוקים שבידיוק חולקו לבסיסים והכל הם באו ביחד לקורס צלילה.., עכשיו ישבנו בערבים ודיברנו ועלתה השאלה שבידיוק שאלתה, והם אמרו שיש המון אנשים שאין להם בגרויות והם בקרוס טייס איתם, והסטיגמה שכל טייס שני הוא בן של טייס זה לא נכון ובקוס שלו היו רק איזה 2-3 שהם בנים של טייסים...

פורסם

טל,

בא נחשוב מעט אנאליטי:

בישראל 7.15 מליון איש אשה וטף, נניח שקיימים באוכלוסיית ישראל 100,000 בחורים המתאימים לגיוס. את הקורס נניח לרגע שמסיימים 40 בוגרים. נאמץ גם לרגע את הנתון של 2 בוגרים בני טייסים באותו קורס.

עכשיו חשבון פשוט:

א. שכיחות בוגרי קורס טייס בכלל אוכלוסית ברי גיוס:40:100,000=0.0004

ב. שכיחות בני טייסים בין בוגרי הקורס: 2:40=0.05

כלומר כבן טייס, ההסתברות שתסיים בהצלחה היא פי 125=500:4 יותר גבוהה מאשר של מועמד שאינו בן טייס.

חשבון אחר לקבלת מושג עם מספרים מעט מעוותים בכוונה:

מתוך 700 מועמדים בגיבוש מסיימים בהצלחה את הקורס 35, חמישה אחוזים.

בני טייסים מסיימים בהצלחה בת 85% את הקורס. יוצא פי 17.

גם אם החשבון אינו מדויק מדעית, התופעה מוכיחה הבדל עצום ועיקבי. זה אינו מיתוס, זו עובדה מתועדת ומוכחת.

אז ככה.., לא מזמן הייתי בקורס צלילה (בפסח), חדר לידי היו קבוצה של טייסי קרב, טייס תובלה ומסוקים שבידיוק חולקו לבסיסים והכל הם באו ביחד לקורס צלילה.., עכשיו ישבנו בערבים ודיברנו ועלתה השאלה שבידיוק שאלתה, והם אמרו שיש המון אנשים שאין להם בגרויות והם בקרוס טייס איתם, והסטיגמה שכל טייס שני הוא בן של טייס זה לא נכון ובקוס שלו היו רק איזה 2-3 שהם בנים של טייסים...
פורסם
טל,

בא נחשוב מעט אנאליטי:

בישראל 7.15 מליון איש אשה וטף, נניח שקיימים באוכלוסיית ישראל 100,000 בחורים המתאימים לגיוס. את הקורס נניח לרגע שמסיימים 40 בוגרים. נאמץ גם לרגע את הנתון של 2 בוגרים בני טייסים באותו קורס.

עכשיו חשבון פשוט:

כלומר כבן טייס, ההסתברות שתסיים בהצלחה היא פי 125=500:4 יותר גבוהה מאשר של מועמד שאינו בן טייס.

מתוך 700 מועמדים בגיבוש מסיימים בהצלחה את הקורס 35, חצי אחוז.

בני טייסים מסיימים בהצלחה בת 85% את הקורס. יוצא פי 170.

גם אם החשבון אינו מדויק מדעית, התופעה מוכיחה הבדל עצום ועיקבי. זה אינו מיתוס, זו עובדה מתועדת ומוכחת.

והאם אתה יכול לתת הסבר לתופעה?

האם בנים של טייסים יותר מוכשרים? האם אכן המפקדים מסתכלים אם אתה בן של טייס/טייסת? האם ההצלחה בקורס ובשלבים המקודמים נובעים מהכנה מוקדמת מהבית (גידול הילד בידיעה שבעתיד ירזיק מטוס/מסוק קרב באויר).

פורסם
נכון, ומי שהיה בגיבוש יודע טוב מאוד מזה ח"ל ואין צורך לפרט :)

הדבר אינו כך, ואני יודע זאת היטב כי הייתי מקבל ההחלטות שנים, ומכיר את המערכת טוב- היא לא כזאת. והצד השני של המטבע- שום טייס לא רוצה שבנו ייהרג לחינם, וזו התוצאה הצפויה היחידה של הפקדת מטוס צבאי בידיים לא אמונות.

המיון מורכב מחוות דעת מפקדים ומדריכים, אך נשלט באופן מוחלט בידי המפקד הממונה שלרשותו בלבד תוצאת נוסחת המיון. כל זאת בכדי שלא ייפלטו אנשים מתאימים עקב מפגשים אישיים סובייקטיביים או מצבים רגעיים. ולידיעה- המשתנה של בן טייס לא נכנס לנוסחה המנצחת, רק למען ההזדמנות השווה. מתן- בדיוק ההיפך ממה שכתבת.

האם בנים של טייסים יותר מוכשרים? האם אכן המפקדים מסתכלים אם אתה בן של טייס/טייסת? האם ההצלחה בקורס ובשלבים המקודמים נובעים מהכנה מוקדמת מהבית (גידול הילד בידיעה שבעתיד ירזיק מטוס/מסוק קרב באויר).

לא מוכשרים יותר, אלא בעלי סוציאליזציה מתאימה. הכוונה לאווירה, דרך החשיבה, הסתכלות על והבנת הנושא. קחו את איתי חריט לדוגמא- הוא חוקר את הנושא ומביע דעות כשל איש תעופה בוגר ומבין.

פורסם

לדעתי-גנים לחלוטין. אין דבר כזה ח"ל.

אני לא מאמין שזה גנים.

זה פשוט דרך החינוך של ההורים בבית- זה הכל.

פורסם
טל,

בא נחשוב מעט אנאליטי:

עכשיו חשבון פשוט:

משהו לא מסתדר לי עפר, שכחת כאן נתון והוא כמות בני הטייסים שלא מתקבלים לקורס.

פורסם

אני לא מאמין שזה גנים.

נכון וכמו שעופר כתב, האוירה בבית משפיעה רבות על הילד, ומעצבת לו אופי וכישורים שונים גם ללא כל התערבות אקטיבית לכך. כמו שבן לחבר כנסת יגדל ויושפע רבות מהפוליטיקה ומהדעות הפוליטיות במשפחה, כך ילד לטייס גדל על ערכים של תעופה וכל הכרוך בכך.

פורסם

אני לא מאמין שזה גנים.

נכון וכמו שעופר כתב, האוירה בבית משפיעה רבות על הילד, ומעצבת לו אופי וכישורים שונים גם ללא כל התערבות אקטיבית לכך. כמו שבן לחבר כנסת יגדל ויושפע רבות מהפוליטיקה ומהדעות הפוליטיות במשפחה, כך ילד לטייס גדל על ערכים של תעופה וכל הכרוך בכך.

עם כל הכבוד לחינוך בבית ישנם דברים אשר אינם נרכשים כמו מבנה פיזי, כישורים שכליים מסויימים ומיומנויות שלא "עוברות" בחינוך.

חינוך הוא חלק קטן מאוד מ"נוסחת הפלא" שהופכת מלש"ב לטייס.

פורסם

הבדיקה השנייה היתה מנקודת הזמן של קבלה לקורס.

אם נבדוק שיעור בני טייסים שהלכו למבדקי קורס טייס ולא התקבלו לגיבוש, לדעתי השיעור נמוך ולא ישנה שום מובהקות בתופעה שהצגתי.

טל,

בא נחשוב מעט אנאליטי:

עכשיו חשבון פשוט:

פורסם
הבדיקה השנייה היתה מנקודת הזמן של קבלה לקורס.

אם נבדוק שיעור בני טייסים שהלכו למבדקי קורס טייס ולא התקבלו לגיבוש, לדעתי השיעור נמוך ולא ישנה שום מובהקות בתופעה שהצגתי.

טל,

בא נחשוב מעט אנאליטי:

עכשיו חשבון פשוט:

למדתי את הנושא הסתברות ואני נבחן עליו בסוף החודש בבגרות במתמטיקה.

האם יש לך נתון משוער של כמה בני טייסים מועמדים לקורס טייס וכמה מתקבלים בסופו של דבר לקורס?

כנ"ל לגבי שאר האוכלוסייה כלומר בני לא טייסים, רק התקבלות לקורס...

תודה.

פורסם
אף נתון שציינתי לא מדויק בכוונה, ומאותה סיבה גם לא אענה על שאלות אלה. למה אתה רוצה לדעת?

תרגול בהסתברות, אין לי שום דבר אחר לעשות עם המידע הזה.

בכוונה הוספתי את המילה משוער, אני לא מחפש נתונים מדוייקים.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...