עבור לתוכן
Yahav Barzilay

סיכום אירוע - פסטיעיט - וואו!

Recommended Posts

פורסם

ערב טוב אנשים!

טוב, אני אמור לכתוב סיכום לאירוע הזה, אבל באמת שאין לי מילים חוץ מ...... וואו!!! :shocked!:

קצת מהוואי הטיסה מנקודת מבט של עיט (מבנה עיט).

התחלה טיפל'ה צולעת, חלק מהפקחים "קצת" איחרו, בכל מקרה מבנה עיט ממריא בשלישיה טורית מהרצליה בהמשך מתכנסים במבנה משולש ישירות לשדה דב, שם מטפסים לצלע מתה, ופונים מזרחה לכיוון הבקעה. טיסה מדהימה בבקעה משייטים על 230 עם פלוטו, בהמשך מנמיכים לדשא כשהתוכנית היא נגיעה בראש פינה, מפאת עומס תנועה בשדה נמנע ממנו, ולכן המשכנו לצלע מתה. המשכנו להצפין לכיוון דלתון ולאחר מכן מתחילים לרדת על קו החוף של עכו בדרך לנגיעה על 34 בחיפה. עד כאן נשמע כמו טיסה רגילה, נכון? הדקו חגורות אנחנו מגיעים למגידו.

מבנה עיט מכונס מבקש להיכנס למגידו, וכמובן נענה בשלילה בגלל אדון מריה, תוך כדי טיסה דרומה אנחנו מבחינים בדבר העצום הזה :shock: פשוט אי אפשר לפספס אותו, 1000 רגל מתחתנו חותך אותנו מטוס ע-צ-ו-ם !-!-! מה שהלך שם על הקשר הפנימי שלנו...

בהמשך אנחנו "נכנסים" למגידו, ומתחילים בהמתנות שונות מעל שדה התעופה, למטה, עיני הטייסים המקיפים והחונים נשואות למעלה להסתכל במבנה המשולש שחותך את שמי מגידו. כל זה בעת שהקשר פשוט ל-א מ-פ-ס-י-ק ל-ה-ר-ע-י-ש! כאן אני חייב להכניס תודה ענקית!! לאיציק, היה פשוט מדהים!

לאחר מספר דקות המריה מתכונן לנחיתה ואנחנו צופים מלמעלה במחזה המטורף הזה.

עוברות עוד מספר דקות ובורג הראם מבקש להצטרף למבנה שלנו לחליפה נמוכה מעל המסלול.

יוצאים מערבה ומתארגנים עם ראם, ובמבנה יהלום מדהים כאשר הראם מוביל אנחנו עוברים מעל המסלול בגובה 50 רגל!!!!! אתם צריכים להבין את רמת האנדרנלין בגוף בכל הסיטואציה הזאת.

סוף מסלול, כל אחד נפרד לדרכו הראם חוזר למרכז והעיטים לנחיתה טורית.

זאת הייתה החוויה מנקודת מבט של מבנה עיט, אני חושב שזה מסכם המון!

תודות:

- בראש ובראשונה תודה ענקית מגיעה לצוות ואטיל בראשותו של ברק פכט, בנאדם כל הכבוד לך - אני בטוח שבלי ההתלהבות שלך והמוטיבציה שלך האירוע לא היה נראה אותו דבר =D>

-תודה לא פחות גדולה מגיעה למסטר רוזנטל, IAT2 על כל העבודה המשותפת הזאת בהכנת האירוע =D>

- תודה גם מגיעה גם לעומר IAT3, היה תענוג לטוס איתך במבנה. וכמובן איך לא ל-IAT1 עומרי שסוגר 21 בעובדה על זה שהפרעת לנו עם טלפונים באמצע המבנה רק כדי להתעדכן מה קורה עם האירוע!=D>

- תודה ענקית לפקחים שנטלו חלק באירוע המדהים הזה (למרות האיחור פוזה :wink: ):

* מיקי ליפ - הרצליה.

* רן בן-שמואל - שדה דב.

* פקחי שדה התעופה בן גוריון.

* מתן מיכאלי , ערן רגנשטרייף- גישה בן גוריון.

* רן פינקלס - תל אביב.

* אסף בריטברד - ראש פינה.

* ניב מלין - חיפה.

ושני הכובים של הערב:

* אלמוג עטר - פלוטו.

* איציק בקשי - מגדל מגידו המבריק!!!

=D> =D> =D>

תודה רבה רבה רבה לכל מי שלקח חלק בחגיגה הזאת מצד הטייסים, היה פשוט תענוג לשמוע כל-כך הרבה אנשים על הקשר!!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

תרשו לי להשוויץ קצת, אבל אם זה לא היה האירוע הגדול והמוצלח ביותר של החטיבה הישראלית אין לי מושג מה כאן יכול להיות.

אני לא מוצא דרך טובה יותר לסיים את הסיכום, מאשר לתת לכם כמה תמונות מרגעי השיא במבנה שלנו.

אומרים שתמונה שווה 1000 מילים, קבלו עוד 6000 מילים לסיכום האירוע:

רגע לפני תזוזה, תגידו שלום למבנה עיט (מימין לשמאל: יהב, עידו, עומר):

F1-1.jpg

המבנה שלנו מעל צומת אחיהוד בפניה לקו החוף:

F2-1.jpg

קשר עין ראשוני עם מריה:

F3-1.jpg

המריה רגע לפני נחיתה:

F4-1.jpg

על רקע הכדורים הפורחים המפרסמים את עיט ואת BB2 (בקרוב עדכון בנושא :mrgreen: ) מבנה עיט אחרי התכנסות עם בורג משלימים יהלום ביעף נמוך:

F5-1.jpg

הרבה אנשים טובים!! (מימין לשמאל: עומר, עידו, יהב וברק)

F6-1.jpg

אני מקווה שהמנהלים לא יותר מדי עצבניים על מספר השרשורים לכבוד האירוע, איתכם הסליחה :mrgreen:

כל אחד מוזמן להגיד תודה לכל אחד מהאנשים הגדולים האלה שבלעדיהם האירוע לא היה אותו הדבר, וגם לצרף את חווית הטיסה מנקודת מבטו.

אני פשוט גאה בכולכם!!! =D>

להתראות בפסטיעיט הבא (ויהיה כזה),

יהב ברזילי.

פורסם

אז הסיכום של מגדל חיפה לאירוע,

ראשית אני מתנצל על האיחור האופנתי (אגב דאגתי למחליף- תודה אלעד!) שלא מתאים לי, אבל מה לעשות שהעלייה לחרמון משכה את זמן חזרתי בעוד כשעה.

בכל מקרה, התנועה הייתה חביבה פלוס אצלי בחיפה, אבל מה שראו במגידו היה נדיר ביותר ומרהיב!

כל הכבוד למארגני האירוע שעבדו ימים כלילות, שעות נוספות, ערבי חג ושבתות כדי להרים את האירוע שהוגדר כהצלחה, והשאיר הרבה טעם של עוד להמשך!

נתראה באירועים נוספים וביומיום. (ואל תשכחו לבוא לטוס גם לא רק באירועים!)

פורסם

אני עם הסקאוט בדרך ל 09 עם המבנה למעלה וכל התנועה =] (אין פה סינרי לצערי כי בטיסה הלוך לא שמתי לב שהתקנתי את כל הסינרים חוץ ממגידו..בטיסה חזור היה)

scout.jpg

פורסם

היה אירוע באמת מדהים :)

כשהצטרפתי למגידו היה עומס מטורף, איציק הכניס אותי להקפה על צלע מתה ואז לנחיתה. ואם חשבתי שזה עמוס, אז הגיעה המפלצת של בן ושלישיית עיט ובכלל היה שמח.

באמת היה אירוע לתפארת וכל הכבוד לכל מי שארגן ופיקח וטס.

מצפה לעוד הרבה כאלה.

(שאלה לסיום - איציק, שמעתי בחצי אוזן שמישהו נכנס לPause באמצע הטיסה, מה היה הסיבה?)

פורסם

היה פשוט מדהים, אחלה נתיב, המראה ממצדה למגידו, פשוט נתיב מומלץ ביותר, היה אחלה פיקוח, ועומס מטורף אבל כיפי במגידו, כל הכבוד על הניהול של השדה איציק!

הינה כמה תמונות מהאירוע, שבו טסתי עם המרשטי האהוב שלי:

2007-05-23-21-54-54-21.jpg

עוברים הר תבור

2007-05-23-21-58-42-31.jpg

הינה מה שהלך בעם הרוח במגידו, בפיינל בשניות האחרונות של היום

2007-05-23-22-06-15-40.jpg

פיינל

2007-05-23-22-06-25-56.jpg

אחת אחרונה לסיום

2007-05-23-22-10-19-21.jpg

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שבא לטוס ולפקח, היה מעולה, נהנתי כמו שלא נהנתי הרבה זמן בטיסה בארץ, פיקוח מלא, עומס של מטוסים, פשוט תענוג.

ובכל זאת 2 תודות ענקיות!

קודם כל ליהב על הרעיון, הארגון וההתמדה, נראה לי שאתה לא מתפטר אחרי הכל :mrgreen:

וכמובן לברק שבהתלהבות שלו דחף וסחף גם אותנו ואתכם לארוע שכזה

הארוע הזה מסמל פתיחה של סופ"ש עם כמה עדכונים נעימים מעיט אחרי תקופת לא קלה שאנחנו מדדים כש"המוח" מאחורי BB לא זמין במיוחד

פורסם

היה מדהים! :shock:

היה ערב לא רגיל עם תנועה מגוונת, הגעתי למצבים של 5 מטוסים בהקפה ועוד 707 ושלישית עיט מרתקים מעל השדה, כמעט כל האירוע הפעלתי מגדל וירטולי ופיקחתי איתו לרוב, ובכלל אילתרתי המון דברים בשדה כמו גבהי הקפה שונים, תודה לכל הטייסים היקרים שלקחו חלק, היה פשוט כיף לא נורמלי.

בתחילת האירוע היה לי איזה מקרה דחוף לטפל בו ולכן נעדרתי קצת מהקשר ובנוסף היו הפרעות מהבית, אני מתנצל על כך, היו כמה מצבים שהטונים על הקשר עלו מעט, גם פה התנצלות אם מישהו הרגיש לא נעים.

המטוס שביקש לעצור את הסימולטור קיבל עקב תקלה אצלו, אני פשוט חששתי שהוא ימשיך את הטיסה שמישהו בפיינל לכן ביקשתי ממנו להמשיך טיסה באישור שלי.

תודה וכל הכבוד לצוות עיט תעופה על אירוע מדהים ובכלל רעיון מבריק, אז תודה עידו, יהב, עומר ועומרי, שיחקתם אותה עם אירוע מדהים! =D>

מברוק על השיפשוף הראשון לברק ומתן :wink: .

ותודה ענקית לפקחים היקרים, וכל הכבוד לאלמוג עטר שניהל את פלוטו למופת.

אני מצרף תמונה אחת שלי והולך "להרחיב" פה קצת את השרשור סלחו לי על כך :mrgreen: .

בתמונה מבנה של יהב, עידו, עומר ואמיר שטס עם 707 (יהב יש לך טעות בתמונה שלך מקודם), אותו מבנה גם על המכ"ם וגם על המגדל הוירטואלי, למטה תוכלו לראות את הטקסט בין רן ואלמוג על ליגת האלופות :lol: .

מי ניצח בגמר? :mrgreen:

untitled5be7.jpg

פורסם

ערב טוב רבותיי,

ראשית תרשו לי להגיד לכם כמה אני גאה בכל אחד ואחד שהגיע היום והשתתף בחוויה הבאמת חד-פעמית הזו.

לקחת שדה כמו מגידו ולעשות ממנו דבר כזה חלומי, אני אספר לכם סוד שגם בחלומות הורודים ביותר שלי ושל יהב לא הגענו למספרים האלו.

כמה תודות גדולות ומשפט חשוב בסוף ברשותכם:

יהב - פלפל חבל על הזמן, היה לי ברור שזה הולך בכיוון הנכון עוד בהכנות, גם שבהתחלה לא ידעתי בעצמי אם זה הרעיון הנכון לקחת "חור" ולעשות ממנו איזור מלחמה, הוכחת לי אחרת ובשיתוף מלא איתך השגנו את המטרה בהצלחה גדולה !

עידו - כנ"ל היה לי העונג לתכנן ולתאם איתך צעד אחרי צעד מה יהיה ואיך יהיה.

מתן מ. - תותח ! אין לי מה להוסיף מעבר לזה...

איציק - באמת צריך לרשום למה ?

צוות הפקחים - מיקי, רן, מתן, ערן, אסף, ניב, אלעד, ירדן, אלמוג ואיציק..

עכשיו משפט חשוב שהיא גם התודה האחרונה בעצם.

אני חושב שאת האירוע הראשון ארגנתי לפני איזה 4 שנים כבר, טסנו איזה 8 חבר'ה מת"א לג'נבה. (אגב עד היום יש לי מצגת של האירועון הזה פעם אני יפרסם פה שתראו מה זה :))

כמובן שהייתה טיסה כיפית ופיקוח נחמד הכל טוב ויפה אין מילים, אבל (בדיוק כמו אז) הדבר הכי חשוב שבעצם הוא המדד המרכזי לאירוע מוצלח או לא זה הטייסים ותו לא !

שלא יהיה ספק קליל גם שבלי תכנון של עיט כל זה היה קורה, אבל מצד שני וזה באמת כמו שיהב הגדיר, "הגמול" זה לראות בשעת השיא 35 טיסות במגידו, אכן חג שמח לכולנו !!

-------------------------------------------------------------------------------------

ועכשיו נחדול קצת את החפירות וניגש קצת לתמונות !!!!

האמת היא שבגלל הגעתי המאוחרת הספקתי להמריא מש"ד לעשות הקפת סרק אחת בהרצליה ולהמשיך בנמוך עד מגידו. את כמעט כל התמונות צילמתי מהקרקע במגידו, תבלו !

דבר ראשון מבט חטוף של הסרבאינפו :

3.jpg

המטוס שלנו להיום, CGK :

5.jpg

מבט ראשון לעבר מגידו, בשלב הזה בדרך מצומת מגידו לצומת עפולה :

1.jpg

בסוף עם הרוח ימנית ל-09 גובה 1000 :

2.jpg

לצידי המסלול, לימיני צבי ולשמאלי האמת ששכחתי מי זה היה :? :

4.jpg

התמונה ללא ספק, אמיר בתור בורג נוגע וחולף מעלי, הייתם צריכים לראות את זה ומיד אחרי זה ההתפצלות של המבנה :

6.jpg

בשלב זה, צבי מתיישר להמראה, יהב כבר חונה לידי אחרי נחיתת המבנה :

8.jpg

תמונה אחרונה עם כל המבנה: יהב, עידו ועומר. כבוד :

10.jpg

בואו נקווה כולנו לעוד אירועים לא פחות מוצלחים מזה !! (למרות שלא יהיה פשוט:))

פורסם

היה מדהים !!! מדהים מדהים מדהים.

התחברתי באיחור אופנתי של 5 דקות והמכ"ם היה ריק אבל לא להרבה זמן.

במכה באו אלי שלושה מטוסים ומשם זה רק המשיך והגיע למצב שפלוטו עמוווסססס משהו כמו 30 מטוסים וכולם תיפקדו מעולה... איציק כל הכבוד על הניהול של מגידו מה שראיתי זה רק גוש ירוק במכ"ם (התעצבנתי והגדרתי מחדש את הפילטרים :lol: ). סליחה על זה שהעברתי 2-3 מטוסים טיפה מאוחר.

היה מדהים וקודם כל תודה לצוות עיט : יהב, עידו, עומר ועומרי

תודה ענקית גם לברק ומתן מיכאלי על אירגון מדהים של האירוע הגדול הראשון שלהם.

וכמובן תודה רבה לאיציק ואמיר על ההדרכות, ואמיר אתה עוד צריך לתלות לי כמה מדפים, מקדחה ומברג מחכים :lol: .

תודה לכל מי שטס היה מדהים !!!!

דרך אגב, מילאן ניצחה 2-1 :lol: רן, אתה בטח ישן אבל אני אגיד את זה שוב.. לך לישון :lol:

פורסם

החלט נראה מרשים מאוד כל הכבוד לצוות עייט על הארוע לצערי לא הגעתי בגלל החג

וגם הערב הזה נגמר לא בטוב כי ליברפול הפסידה!!!

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!! :(

פורסם

כל הכבוד עייט, אחלה של ארוע עם יופי של ירוקים.

תודה לשמוליק שדפק לי את התוכנית לעשות הופעת אורח או עם ה 767 ישיר מאתונה \ 742 ישיר מב"ג :D

ולאלמוג פלוטו, אכן ישנתי ואכן התאכזבתי לראות בבוקר 2:1 למילאן.

לפחות זה הלך לקבוצה ראויה ולא לצ'לסי :mrgreen:

תודה ענקית לכל המארגנים, כן ירבו ארועים מסוג זה.

פורסם

היה כיף, אין כמו לפקח באירועים.

שמחתי לעזור , ותודה שעזרתם לי להשתפשף עוד( אפילו זכיתי לטיפ מעופר- תודה שוב).

לגבי מילאן, נו שוב פעם הגביע הולך לקבוצה שמשחקת הכי מגעיל.

אבל מה זה משנה , העיקר הבירות הוודקה והפיצוחים, כל השאר , צרות של אחרים.... :lol:

פורסם

כל הכבוד !

למארגנים על הרעיון המטורף של אוסף תנועות בשדה כזה קטן, עם מאפיין עצום - מסלול ארוך.

אני לא רוצה לשכוח אף אחד אז אני פשוט מודה לכולם 8)

המראתי עם 707 חיל אוויר מב"ג תחת הכינוי "בורג".

יוצאים צפונה NAT DEP קוראים לפלוטו (שלום בורג...:)) ואז מתחיל האקשן, אני מוצא עצמי מיוצב פיינל 09 שומר מספר 2 אחרי איילינדר (עלק שומר...) 170 קשרים, קצת רוח צפונית ומטוס מקפץ. מה אני יגיד לכם - נדבק לי חיוך של דביל על הפנים :) פשוט נהנתי!

לא עוד ILS או ביצוע STAR. גישה למסלול ברוחב שירותים עם 707.

לאחר הנחיתה (שהיתה לא פשוטה - גישה שטוחה מאוד) המראתי ל "הקפות" והצטרפתי למבנה עיט לגיחה בגובה נמוך מעל השדה. אז כבר התחלתי להזיע(באמת). איציק מנהל קשר ברמת JFK, כל המערכות בתא שורקות (מד גובה אלקטרוני,GEAR, PULL UP, SINK RATE) ועוד ניהול קשר מול המבנה ששומר יהלום בשעה 6 שלי - בקיצור מוד לחימה :lol: כל זאת בהנמכה ל 100 רגל שמירה על 170 קשר, ושוב - איציק :lol: שממשיך לבצע תאום בזמן אמת ולסנכרן בינינו לשאר התנועות.

חלפנו בגובה נמוך מאוד (כ 50 רגל לפי המד האלקטרוני) ללא גלגלים :) טיפוס על הציר - שבירת מבנה וחזרה "הביתה".

חברים המון זמן שלא נהנתי ככה מטיסה ברשת.

מודה לכולכם! בתקווה לעוד אירועים דומים!

פורסם

היה פשוט נהדר,תודה רבה לכל המארגנים ,תודה רבה לכל הפקחים ,תודה רבה לטסים ,מצטרף לכל המברכים לפניי,כן ירבו אירועים כאלה בעתיד.מגיע לכולם =D>

פורסם
  Amir Paz כתב:
כל הכבוד !

למארגנים על הרעיון המטורף של אוסף תנועות בשדה כזה קטן, עם מאפיין עצום - מסלול ארוך.

אני לא רוצה לשכוח אף אחד אז אני פשוט מודה לכולם 8)

המראתי עם 707 חיל אוויר מב"ג תחת הכינוי "בורג".

יוצאים צפונה NAT DEP קוראים לפלוטו (שלום בורג...:))

לאחר הנחיתה (שהיתה לא פשוטה - גישה שטוחה מאוד) המראתי ל "הקפות" והצטרפתי למבנה עיט לגיחה בגובה נמוך מעל השדה. אז כבר התחלתי להזיע(באמת). איציק מנהל קשר ברמת JFK, כל המערכות בתא שורקות (מד גובה אלקטרוני,GEAR, PULL UP, SINK RATE)

LOW ALTITUDE LOW ALTITUDE :lol:

בניגוד למקומות אחרים נתתי הוראות לא ? :lol: תהיה בריא.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...