עבור לתוכן
Shai B

Hola Israel, desde Buenos Aires

Recommended Posts

פורסם

אל תיבהלו, יש עדיין מקלדת בעברית (למרות שזה טיפה לא נוח להקלדה' מקלדת סיליקון זה די יעיל לנסיעה, מתגלגלת יפה יפה בתיק ולא מרגישים אותה יותר).

*הקדמה קלה לאלה שהלכו לאיבוד-שי מרטין "בנגי" ביאנקי בן 16 בעוד 5 ימים ארגנטינאי בגנים שעשה את חייו וישראל ועזב אותה ב-23 בפברואר לטובת בואנוס איירס בירת ארגנטינה http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=15982&highlight=dont+cry+for*

אז כמו שאתם אולי מתארים לעצמכם יש הרבה יותר מדי לספר מכמעט 3 חודשים וחצי שעברו מאז שנסעתי, אבל ככה בכללי נזרוק לכם טיזר לפני טופיק שאולי יבוא עם הרבה מהתמונות שצילמתי בנסיעה, בברצלונה ובבואנוס איירס (אי אפשר הכל כי זה מעבר ל-400... :D ).

הגענו אני והוריי לבואנוס איירס בוקר 28 לפברואר והיישר לדירה הזמנית שלנו בשכונת פלרמו שהיא עצמה יותר מפי שתיים אילת בגודל, ולישוןןןןןןןןן. אותו ערב אחרי בערך 10 שעות שינה שלמעשה בקושי הספיקו כדי להשאיר את העפעפיים פתוחים יצאנו לאכול במסעדה לציין את הגעתינו ליעד. עכשיו מי שפעם אכל במסעדה ארגנטינאית, בארגנטינה או לא, אולי מכיר את הסיפור, אבל נסביר: נכון במסעדות בישראל שרוצים לאכול בשר, מסתכלים בתפריט ואז אומרים למלצר שאחרי המון זמן מביא צלחת עם מה שביקשתם? יפה. במסעדות טובות בארגנטינה זה לא עובד ככה. מבקשים מהמלצר "Parrilla"-מנגל. ואחרי כמה דק' הוא אשכרה חוזר עם מנגל מפוצץ בבשר לשולחן, ואתה מגיש לעצמך מה שאתה רוצה (ומנסה למהר כי בד"כ אתה לא אוכל לבד...:X ). אז הזמנו כזה ל-4 אנשים (למרות שאנחנו 3... נחשו מי דאג לעודפים :wink: ), וסה"כ כל הארוחה-מנגל לארבעה אנשים, סלט, 3 כוסות יין, 2 בקבוקי קולה קטני, ובקבוק סודה, עלתה רק 40 שקל יותר ממה שיכול לעלות סטייק אחד 300 ג' במסעדה טובה באילת של לפני כמה חודשים כשלא היה מע"מ (תעדכנו אותי שנייה, באמת יש עכשיו מע"מ באילת? לא הספקתי לשאול).

וככה המשכנו, אותו סוף שבוע נפגשנו עם דודה שלי ומשפחה שלה בעיר שנמצאת שעה דרומית לבואנוס איירס-La Plata, ונשארנו שם סוף שבוע, פגשתי מחדש את בני דודים שלי ולראשונה בת דודה שלא הכרתי פעם אחרונה שנסענו לפני כמעט 9 שנים, אכלנו שוב במסעדה יוקרתית (אני אכלתי סטייק 3 פעמים העובי ופעמיים השטח של אנטריקוט 300 ג' שהייתי די מרוצה ממנו בישראל).

ב-12 למרץ התחלתי בצפר, עדיין בדירה הזמנית בהמתנה ממושכת לקונטיינר שצריך להגיע עם הדברים שלנו (והמחשב שלי... :| ). בצפר הולך די סבבה ויש סיכוי סביר שבטרימסטר הזה (פה אין סמסטרים, שנת הלימודים היא 9 חודשים ומחולקת לטרימסטרים של 3) אני אכשל רק במקצוע אחד (מה אתם רוצים, שפה אחרת :P ). הבצפר הוא סיפור אחר לגמרי בהשוואה לקודם שלי בישראל, אבל ככה זה בתי ספר בעיר-פה זה בניין (6 קומות אבל בניין) ובישראל הלכתי לבצפר בקיבוץ שזה ממש ענק ויש מקומות שצריך לצאת 5 דק' קודם כדי להגיע בזמן), אבל בסה"כ הוא בצפר יוקרתי כל המורים מרצים באוניברסיטה וכל מיני מקצוענים כאלה ולא יודע מה... יש רשתות בשערים (לפחות זה) ויש מחשבים עם XP ואינטרנט שהתלמידים אשכרה יכולים להשתמש בהם. בימי שישי מחלקים לנו אוכל חינם :D ומשהו חזק-בגלל שיש ימים עד 1630, יש לנו 50 דק' הפסקה שאנחנו יכולים לצאת מבצפר ולאכול בחוץ (או ללכת הביתה או מה שרוצים).

בתחילת מאי פחות או יותר הגיעו הדברים, המחשב, הפסנתררר... אבל עד שחיברנו והרכבנו הכל היה פה בלאגן יותר משבועיים... אבל עכשיו הדירה (עוד שינוי קשה...לעבור מבית של 2 קומות לדירת בניין :? ) כבר מסודרת מחשב עובד פתחנו את המסך החדש 19" WIDE SCREEN שקנינו בישראל לפני הנסיעה. ואחרי מלא פשלות ומזל חרא סוף סוף גם יש אינטרנט ושבוע הבא גם כבלים דיגיטלי :P .

אז ככה בכללי אני די מתגעגע עדיין אבל בבצפר לימודים יחסית בסדר, חברתית גם סבבה, כיף שיש את האופציה לראות את המשפחה המורחבת (כל המשפחה 100% כאן חוץ מאחותי שנשארה בישראל ובאה עוד שנה ובן דוד שנמצא בפריס וחוזר בחודשים הקרובים... אבל כולם ארגנטינאים :) ).

אז ככה רק להודיע שאני עדיין חי ועדיין בפורום, אני מבקר פה כמעט כל יום מאז שגיליתי שיש אינטרנט ככה חופשי לתלמידים בבצפר, שמרתי על קשר עם כמה מהחברים פה בפורום וועם החברים מאילת ומבצפר, ככה שהכל עדיין טוב ואני מקווה להמשיך להיות פעיל במידת האפשר וגם בטיסות (סוף שבוע הבא אם לא נוסעים ללה פלטה לדודים אני מקווה לעשות את הטיסה הראשונה, התקנתי את הסימולטור והעומס בלימודים נגמר חמישי הבא ואני חוגג גם סוף שבוע ראשון כבן 16 וגם סוף טרימסטר :D ).

ושתצפו להרבה הרבה תמונות שצילמתי עם המצלמה החדשה, גם מאילת, גם מת"א מהטיסה, מברצלונה ובודדות מבואנוס איירס, שכשאמצא את הזמן אעלה (עומס לימודיםםם...)

כיף לכתוב פה שוב :D

שלכם מבואנוס איירס,

שי ביאנקי

נ.ב

לא, עוד לא מצאתי את לופילטו :-# אבל עובד על זה :)

פורסם

שי אתה אחלה גבר אפילו שלא יצא לי לראות אותך אישית דיברת איתי והדרכת אותי בתחילת דרכי על ה-767 עם חן

שמח שהסתדרת בארץ החדשה

ואל תדאג ף אחד לא ישכח אותך :)

תעלה תמונות מהטיסה :lol::lol:

פורסם

שי? בעברית??

:P

שמח שהולך לך טוב שם בארגנטינה, הכי בהצלחה לך בהמשך הדרך במדינה החדשה!!

טוב לשמוע ממך! :D

(שלושה חודשים בארגנטינה ואין זכר ללופליטו? :shock: אני מאוכזב ממך!) :wink:

פורסם

שי לא יארגן לך משחק של בוקה :roll:

למעשה הוא הביא נאחס כבר בליברטדורס הלילה :cry:

אסדו זה כבר סיפור אחר :lol:

ואגב, איך בכלל יצאת ריבר עם משפחה בLP?!

כיף לשמוע ממך ובהצלחה בעיר האוויר המשובח!

פורסם

נחמד לשמוע שהכל נפל על הצד הטוב!

דירה בפלרמו? זמנית?! הלוואי עלי... :mrgreen:

אני עוד 3 חודשים עובר בבואנוס איירס, נראה אולי נקפוץ לבקר אם יהיה זמן! :)

בכל מקרה, ב AEP יש פינת ספוטרים ממש טובה ואין ביטחון ככה שגם את זה הרווחת...

בהצלחה בבצפר ומקווה לראות אותך מתישהו אם יצא!

אה ועזוב את לופליטו... בעע. P:

פורסם

נחמד לשמוע ממך! אני שמח שאתה עושה מוי כיף!

אתה חייב להשיג איזה תמונה של לופילטו ככה אורגינל. אגב, היא השומר מסך בפלא שלי.

בהצלחה בהמשך ולהשמע!

פורסם

שיייקו חח אחי כבר מתגעגע היו ימים שהיית עוזר לא אשכח זאת בחיים!

שיהיה לך המון הצלחה בחיים בארגנטינוס :).

וכשיזדמן לך תבוא לביקור בארץ הקודש!

ואל תשכח לשמור על קשר אפילו שקשה,ואל תשכח את השפה העברית :wink: .

פורסם

שי שי ,יופי שאתה שומר עם החברים על קשר ,אני בטוח שהקשר ימשיך לאורך ימים ,תודיע לחברים כשתגיע לארץ לביקור ונארגן פגישה שכל כך רצית להיות בו לפני נסיעתך ,אולי תקח תפקיד על עצמך כשגריר VATIL בארגנטינה תפיץ אצל החברים החדשים שלך שם את החטיבה הנפלאה שלנו שיטוסו אלינו לארץ,תמשיך לכתוב ולצלם בכייף וזכור,הרבה בשר=הרבה כולסטרול.

ביי מוצ'צו'ס ושמור על עצמך.

פורסם

שי!!!

האמת שיצא לנו לדבר במסנג'ר שהיית בארגנטינה כבר כמה פעמים,

בזמן האחרון קצת פחות...

אז קודם כל הרבה הרבה מזל טוב!!!!!! :new-bday:

תצליח בכל מה שתעשה, ואני מאחל לך ולמשפחתך רק טוב!!!

כיף לי לשמוע שהכל כבר הסתדר.. גם אחרי העיכוב הגדול עם הקונטיינר :P

מחכה בקוצר רוח לתמונות משם!

אז נדבר במסנג'ר בהזדמנות,

אמרת לי לפני שנסעת שאתה בא לכאן בקיץ.. אם אני לא ייהיה כבר חייל, אז כמובן שניפגש :)

שוב הרבה בהצלחה, ושייהיה רק טוב!

רן בונפיל

פורסם
שי לא יארגן לך משחק של בוקה :roll:

למעשה הוא הביא נאחס כבר בליברטדורס הלילה :cry:

אסדו זה כבר סיפור אחר :lol:

ואגב, איך בכלל יצאת ריבר עם משפחה בLP?!

כיף לשמוע ממך ובהצלחה בעיר האוויר המשובח!

מה?! מה זאת אומרת 'איך יצאתי ריבר"?!?! אחי אני בוסטרו בדם, כבר שכחת את זה?:

http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 9%E5%F8%F1

שלא תעשה כאלה טעויות בפעם הבאה... :x

ואגב! שכחתי לציין, בברצלונה, כאוהד טוב ואמיתי של ברסה (:D ) הלכתי למשחק בקמפ נואו :P אז חכו גם לתמונות מהאצטדיון.... :)

תודה כולם כולם על התגובות, ממש כיף לקרוא!!

פורסם

יאווו! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

איך אני חי בטעות הזו כל הזמן... אם לא הייתי טועה ככה לא הייתי נותן לך לעזוב את הארץ בכלל :cry:

פיצוי:

hinchas1280xe6.jpg

martinpalermovsgimnasiaar2.jpg

palermovsestudiantesko6.jpg

palermoriquelmevspinchabq5.jpg

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר


×
×
  • יצירת חדש...