עבור לתוכן
Barak

ONLINE DAY 15.9 מ-10 עד חצות !

Recommended Posts

פורסם

חייב קצת להשוויץ:

לקחתי עכשיו את הבארון 58 שלי לטיסה IFR נתב"ג לראש פינה, קיבלתי NAT3E.

ביציאה אני יוצר קשר עם שגיא ומבצע את הSID, אחרי כמה דקות הוא אומר לי "יופי של טיסה" ואני לא מבין למה, עכשיו אחרי שנחתתי אני מבין:

2134js3.th.png

:lol:

תודה לדני, שגיא ואיציק על הפיקוח, ניפגש שוב היום בטיסה חזרה! :wink:

פורסם

עשיתי היום רק הקפות(טענות לאיציק :) )

בשדה דב,חיפה,נתב"ג והרצליה...

היה אחלה...היו מלא צחוקים...במיוחד מאלעד לוי...חכה חכה :)

חבר'ה..אחלה אירוע...היו הרבה דקות מתות באירוע...אבל עבר בלי בעיה..וכיף...

סוכות עוד אירוע?:)

פורסם

אני מאוכזב מהאירוע - אבל האמת שכנראה הטעות במקור הייתה שלי.

מעבר לכך, מחר אני אפרט ואמנה כמה סיבות למה לדעתי האירוע לא היה טוב.

בינתיים לילה טוב ושבוע טוב לכולם !

פורסם

ברק אל תתבאס כפרה ממה שאני אכתוב לך...אבל אין לך ממה להתאכזב מהאירוע...הרי real ops שהיה לפני פחות מחודש...ארים את הרף הצפיות אצלך...וזה לא אמור להיות ככה...אל תקח את זה בתור עבודה או משהו...קח את זה בתור כיף(ברור שזה הכל כיף)...אולי זה בגלל הכמות הקטנה של פקחים(היו הרבה חורים האמת..תחלס אני אומר) אוי בגלל הכמות המזערית של הטייסים...אבל אין מה לעשות...אם תשים לב שהרבה אירועים בעולם אין כל כך הרבה התעניינות כמו שבנתב"ג...גם בגלל הסינרי המדהים..ואולי גם הגישת ארנב שצריך לעשות..ואולי זה בגלל עוד מליון ואחת סיבות...אבל העניין הוא שהיה אירוע מצויין למרות הכל.

פורסם

לדעתי האירוע היה בסדר פיקוח,תנועה בעיקרון היה בסדר כמובן שלא כמו הREAL OPS :wink: אבל עדיין היה נחמד מאוד,בהזדמנות הודה לפקחים שפיקחו עלי ביצאתי מב"ג למינכן.

ERO5095 אצרף כמה תמונות מהשיוט בקרוב.

פורסם

ברק - בוא ניקח דברים בפרופורציות. אני לא יודע מה היו הכוונות שלך לגבי האירוע. אבל לי אישית היה די ברור שמדובר בFFF שמתפרש על קצת יותר שעות.

אני גם חושב שקהל היעד לאירוע הזה די ברור שהיה צריך להיות VATIL בלבד. הרי בכנות, מה הסיכוי שטייס אמריקאי כלשהו יבוא לטוס VFR בארץ?

באירוע אתמול, אני אישית ביצעתי שתי טיסות: IFR נתב"ג ר"פ, וחזרה IFR-CVFR משולב ר"פ ש"ד. בשתיהן היה לי פיקוח מלא לאורך כל הדרך וקשה להגיד שלא הייתה תנועה.

אם לוקחים בפרופורציות הנכונות, היה אחלה כיסוי לדעתי, וכל שאיפה מהאירוע ליותר מזה לדעתי מיותרת וסתם יוצרת אכזבות.

תודה לכל הפקחים, הטייסים וכמובן לצוות האירועים שלא מפסיק ליזום! :)

פורסם
אני מקווה להצליח לבצע 2-3 לגים פנימיים ארוכים היום בשילוב 2 ארוחות משפחתיות שבתקווה לא תהינה ארוכות מדי :lol:

להישמע בקרוב!

אני ממש מצטער שלא הגעתי בסופו של דבר - בעיות חיבור אינטרנט בבוקר+ בעיות עם FSINN כבר כמה ימים + התקווה לארוחות קצרות לא עזרה.... :oops: :cry:

מבטיח לפצות בהזדמנות הראשונה.

שנה טובה!

פורסם

ערב טוב,

אני יסגור זריז את האירוע הזה עם כמה דברים ונמשיך הלאה, אין יותר מדי מה לתחקר כאן.

2 מטרות מרכזיות של האירוע: לתת קצת רוח חיים בתעופה הצבאית, ובתעופה הקלה במרחב הישראלי.

מתוך 2 המטרות הללו אני חושב שהשגנו חצי מטרה אחת. הצבאי לא הלך בכלל והקלה הצליח בצורה חלקית.

כמה מסקנות :

1. אנחנו נתחיל לעבוד על אירועים קצרים יותר בזמן ב-50% מהאירוע הנ"ל לפחות בהתאם לכוח אדם של הפקחים והטייסים.

2. אנחנו נמרכז יותר את הפיקוח, מכיוון שאם נותנים יותר מדי "ספייס" התנועה מתפזרת יותר מדי ולא באופן שווה.

3. במהלך האירוע לקחו חלק כ-14 פקחים שהוכשרו ע"י החטיבה. כרגע סה"כ יש 37 פקחים פעילים. אולי אני מגזים אבל תסבירו לי אתם איך קורה מצב שבו אני ומתן כמעט מתחננים לאנשים שיקחו משמרת של שעתיים בזמן שיש אנשים כמו איציק בקשי שתופרים 8 שעות בלי להוציא מלה מהפה. זאת תופעה לא יפה ואני שומר פה על איפוק גדול מאוד. תחשבו על זה שמספיק שכל פקח היה נותן משמרת אחת וזהו וככה היינו ממלאים את כל היום הזה בפיקוח.

כמה תודות :

תומר - אמנם עבדנו קשה, אבל בסוף מזל מזל שלא הוצאנו את העניין לפועל עם אירוע כזה.

מתן - מקצועיות נטו, אתר ברמה גבוהה, תיאום ברמה גבוהה - כל הכבוד !

רן - על העזרה עם האתר והקפצת החדשות באתר החטיבה.

פקחים - איציק בקשי, אלעד זיירמן, אור נצר, אוהד שלו, גלעד שפוצ'ניק, שגיא ינאי, דני מנוסיס, אלמוג עטר, יהב ברזילי, מתן סולומון, ברק גוטמן, אורן טרנר, עומר אפרת וליאב נפש.

תודה מיוחדת לניב מלין על העזרה והפיקוח לאורך כל היום - מעריך את זה מאוד !

מילה טובה לחברת שחקים ולנתי קלומר - הנוכחות שלכם הולכת וגדלה מאירוע לאירוע ואין מאושר ממני על כך, לאט לאט נמנף אתכם עד איפה שרק אפשר !

לילה טוב !

* אני מבקש להסתכל על הסעיף ה-3 כביקורת בונה ולא לקחת את זה אישית כל אחד, פשוט תחשבו על זה.

פורסם
3. במהלך האירוע לקחו חלק כ-14 פקחים שהוכשרו ע"י החטיבה. כרגע סה"כ יש 37 פקחים פעילים. אולי אני מגזים אבל תסבירו לי אתם איך קורה מצב שבו אני ומתן כמעט מתחננים לאנשים שיקחו משמרת של שעתיים בזמן שיש אנשים כמו איציק בקשי שתופרים 8 שעות בלי להוציא מלה מהפה. זאת תופעה לא יפה ואני שומר פה על איפוק גדול מאוד. תחשבו על זה שמספיק שכל פקח היה נותן משמרת אחת וזהו וככה היינו ממלאים את כל היום הזה בפיקוח.

ברק אתה צודק בכל מילה.

המצב הזה פשוט עצוב, כבר מה-ROPS יצא לי לדבר עם פקחים שונים שכן לוקחים על עצמם משמרות ארוכות, וכמו שאמרת תופרים שעות, והאחרים לא עוזרים על-אף המשמרות המטורפות שכל פקח נותן.

ולא מדובר כאן במספר פקחים מצומצם, שאפשר להגיד שזה נובע מסיבות ש"פשוט אין זמן", רוב הפקחים פשוט לא משתתפים באירועים, ולא מוכנים לקחת על עצמם אחריות!

רק תחשבו כמה אנשים משקיעים על מנת להסמיך, והתודה שבסוף מקבלים, כשבאמת צריכים עזרה זה משמרות של 8 שעות.

התופעה לא חדשה והיא חוזרת על עצמה באירועים האחרונים.

לא מתאים, בטח לא לחטיבה ולצוות פיקוח ברמה של VATIL.

פורסם

ברק אתה צודק בכל מילה.

המצב הזה פשוט עצוב, כבר מה-ROPS יצא לי לדבר עם פקחים שונים שכן לוקחים על עצמם משמרות ארוכות, וכמו שאמרת תופרים שעות, והאחרים לא עוזרים על-אף המשמרות המטורפות שכל פקח נותן.

ולא מדובר כאן במספר פקחים מצומצם, שאפשר להגיד שזה נובע מסיבות ש"פשוט אין זמן", רוב הפקחים פשוט לא משתתפים באירועים, ולא מוכנים לקחת על עצמם אחריות!

רק תחשבו כמה אנשים משקיעים על מנת להסמיך, והתודה שבסוף מקבלים, כשבאמת צריכים עזרה זה משמרות של 8 שעות.

התופעה לא חדשה והיא חוזרת על עצמה באירועים האחרונים.

לא מתאים, בטח לא לחטיבה ולצוות פיקוח ברמה של VATIL.

בהחלט ברק ויהב מסכים איתכם לחלוטין!

ובאירוע הנוכחי לא יכול להיות תירוץ של חוסר זמן, לחץ בלימודים וכו'... זה תחילת שנה, חופש של 4 ימים, שמתוכו האירוע רק משתרע על יום אחד, וגם על מגוון רחב של שעות כאשר כל אחד יכול להתאים את עצמו לשעות שהוא פנוי מכל עיסוק אחר או לחלופין לפנות שעות (כמו שרבים וטובים אכן עושים) בשביל לעזור לצוות החטיבה ולקחת אחריות למלאת משמרות.

אני כולי תקווה שההערות הנ"ל הם כביקורת בונה (כפי שברק אמר) והאנשים הנכונים מבינים אותם ולהבא נראה יותר רצון ולהט (כן כן אף אחד לא צריך להכריח אתכם לעלות לפקח זה צריך לבוא אך ורק ממכם) לעלות לפקח ולהפגין נוכחות.

ואגב יש מן אוירה כאילו אין מספיק פקחים בחטיבה, חברים יש כל כך הרבה פקחים מוסמכים שאיציק וצוות ההדרכה עמלו קשה מאוד כדי להעביר להם את הידע שלהם, להרים אותם לרמה מקצועית גבוהה שיהיו מוסמכים 200% על העמדה, ועצוב לי לראות שאחרי כל ההשקעה הרבה באותם האנשים נעלמות עיקבותיהם, ולא ממשים את כל מה שרכשו.

גמר חתימה טובה לכולם!

פורסם
ערב טוב,

כמה תודות :

תומר - אמנם עבדנו קשה, אבל בסוף מזל מזל שלא הוצאנו את העניין לפועל עם אירוע כזה.

מתן - מקצועיות נטו, אתר ברמה גבוהה, תיאום ברמה גבוהה - כל הכבוד !

רן - על העזרה עם האתר והקפצת החדשות באתר החטיבה.

פקחים - איציק בקשי, אלעד זיירמן, אור נצר, אוהד שלו, גלעד שפוצ'ניק, שגיא ינאי, דני מנוסיס, אלמוג עטר, יהב ברזילי, מתן סולומון, ברק גוטמן, אורן טרנר, עומר אפרת וליאב נפש.

תודה מיוחדת לניב מלין על העזרה והפיקוח לאורך כל היום - מעריך את זה מאוד !

מילה טובה לחברת שחקים ולנתי קלומר - הנוכחות שלכם הולכת וגדלה מאירוע לאירוע ואין מאושר ממני על כך, לאט לאט נמנף אתכם עד איפה שרק אפשר !

לילה טוב !

* אני מבקש להסתכל על הסעיף ה-3 כביקורת בונה ולא לקחת את זה אישית כל אחד, פשוט תחשבו על זה.

תודה רבה למחלקת האירועים ולכל מי שלקח חלק באירוע הזה, לדעתי היה אירוע מעולה, תודה שוב לכל מי שלקח בו חלק: צוות החטיבה, הפקחים של החטיבה שארגנו אירוע כזה ואיפשרו לטייסי שחקים ולכלל הטיסים לטוס ולהנות.

אני בהחלט הייתי מרוצה מהנוכחות של שחקים, שאני מקווה שהיא תגדל!!

מצפה לעוד אירועים.

פורסם

בקשר לפקחים,

אני חושב שזה בגלל השעות, אפילו שזה יום שבת אף אחד לא אוהב לקום מוקדם (אני יודע שאני לא).

אני לא האמנתי באירועים כ"כ ארוכים מהבית כשהייתי בתפקיד, הייתי מאמין באירועים מרוכזים , 3 שעות פיקוח ולתפור כמה שיותר תנועה בזמן הזה.

הבעיה שבשבתות גם בצהריים זה זמן משפחה אנשים רק קמים אחרי בילוי שישי, או סתם שלפטונדה .

צריך לזכור שזה גם זמן ביתספר, לחלק יש מבחנים .

פורסם
בקשר לפקחים,

אני חושב שזה בגלל השעות, אפילו שזה יום שבת אף אחד לא אוהב לקום מוקדם (אני יודע שאני לא).

אני לא האמנתי באירועים כ"כ ארוכים מהבית כשהייתי בתפקיד, הייתי מאמין באירועים מרוכזים , 3 שעות פיקוח ולתפור כמה שיותר תנועה בזמן הזה.

הבעיה שבשבתות גם בצהריים זה זמן משפחה אנשים רק קמים אחרי בילוי שישי, או סתם שלפטונדה .

אור לא קראת את התגובה שלי....

שים לב שהאירוע ישתרע על מגוון רחב של שעות (למשכימים יכולת לכייל משמרת מוקדמת, לכאלה שמתעוררים מאוחר- משמרת צהריים, לכאלה שאחרי בילויים של משפחה וחברים-משמרת אחר הצהריים/ערב, ולכאלה שאוהבים לסגור עניין וחיות הלילה-משמרת לילה (נו טוב רק עד חצות),

וביה"ס לדעתי לא תירוץ כאן בגלל שזה תחילת שנה וגם אנחנו וגם המורים עוד רדומים מהחופש הגדול. התירוץ היחידי שמתקבל הוא הפסיכומטרי בשבוע הבא שרבים וטובים חורשים אליו. (אהמ יהב :) ).

כך שלסיכום דווקא עניין השעות והתאריך היו מותאמים לכל אחד ואחד.

פורסם
בקשר לפקחים,

שים לב שהאירוע ישתרע על מגוון רחב של שעות (למשכימים יכולת לכייל משמרת מוקדמת, לכאלה שמתעוררים מאוחר- משמרת צהריים, לכאלה שאחרי בילויים של משפחה וחברים-משמרת אחר הצהריים/ערב, ולכאלה שאוהבים לסגור עניין וחיות הלילה-משמרת לילה (נו טוב רק עד חצות),

וביה"ס לדעתי לא תירוץ כאן בגלל שזה תחילת שנה וגם אנחנו וגם המורים עוד רדומים מהחופש הגדול. התירוץ היחידי שמתקבל הוא הפסיכומטרי בשבוע הבא שרבים וטובים חורשים אליו. (אהמ יהב :) ).

אם כבר מדברים על זה, אז יכול להיות שעשיתי טעות.. בכל מקרה לא נגעתי בחומר (חוץ מהמפגש עם המדריך פעמיים בשבוע) כבר חודש.

יהיה ניסיון נחמד, אבל כך או כך, כמו הרוב שלמדו אני כנראה אצטרך לעשות שוב בעתיד, אחרי הצבא.

ועד אז... אלוהים גדול.

פורסם
בקשר לפקחים,

לא יודע מה איתך כל מי שאני מכיר כבר הספיק לעבור 3-4 מבחנים :wink:

פורסם
בקשר לפקחים,

לא יודע מה איתך כל מי שאני מכיר כבר הספיק לעבור 3-4 מבחנים :wink:

דווקא אצלינו הם בתירוץ שאסור לערוך מבחנים ובחנים בגלל העיצומים... (ומי אנחנו שנגיד לא לזה... :lol: )

פורסם

תחשבו על זה שאם כל הפקחים הפעילים היו לוקחים חלק, אז זה היה מסתכם בשעה (ואולי אף פחות) של פיקוח לכל אחד, ואם חצי מהפעילים היו לוקחים חלק אז זה היה מסתכם בשעתיים לכל אחד (ואולי אף פחות).

טיפה קטנה של מאמץ והשקעה מכל אחד או מחצי מכמות הפקחים הפעילים והיה אפשר למלא את כל העמדות, התרומה היא כפולה - לכל אחד בפרט ולקהילה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...