mic פורסם אפריל 18, 2004 דיווח פורסם אפריל 18, 2004 האם מישהו שמבין יכול לפרט בבקשה, מתי צריך להדליק, ומה התפקיד של כל אור במטוס?
E.Z פורסם אפריל 18, 2004 דיווח פורסם אפריל 18, 2004 ANTI COLLISION- מהבהב אדום מודלק לפני שמניעים את המטוס להזהרה. STROBE נצנצים לבנים בקצה הכנף מודלקים לפני ההמראה משמשים להזהרה באוויר יש לכבות אחרי פינוי המסלול בנחיתה למניעת סינוור. NAV LIGHT אדום בצד שמאל ירוק בצד ימין משמש למטוסים נוספים באוויר לדעת את כיוון טיסת המטוס דולקים בדרך כלל כל הזמן גם שהמטוס במצב סטטי TAXI LIGHT תאורת הסעה משמשת להסעה על הקרקע מופעלת עם תחילת תנועת המטוס על הקרקע ונשארת דולקת כל הזמן בדרך כלל תאורת נחיתה - פעילה מרגע ההתישרות על המסלול לצורך ההמראה ונשארת עד חציית גובה 10 אלף בנחיתה היא מודלקת מתחת ל -10 אלף רגל ונשארת עד פינוי המסלול נחיתה. חוץ מיזה יש קישוטים כמו אורות הלוגו של הזנב בדרך אין חובה מיוחדת להפעלתה שלהם לפי דעתי כל השאר לפי מה שהזכרתי אם שכחתי משהו או טעיתי אתם מוזמנים לתקן..
Avshalom פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 לדעתי, ממה שקראתי פעם, את אורות ה STROBE צריך לכבות גם בערפל כדי למנוע סינוור. וסתם לידע כללי, אורות הNAV הן בזווית של 110 מעלות בערך, פחות או יותר, כלומר אפשר לראות אותן מזווית של 110 מעלות סביבן.
Levon Melik פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 אלעד,ברשותך תיקון קטן. אורות נחיתה מדליקים ביחד עם אורות הסעה מיד עם תחילת הסעת המטוס ועד המראה,אני לפחות רואה את זה כל יום.
Barak פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 בהמשך למה שאמר לבון.. אורות הסעה מכבים מספר שניות לאחר הניתוק אבל אורות הנחיתה ממשיכים לעבוד.
Eranre פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 לדעתי, ממה שקראתי פעם, את אורות ה STROBE צריך לכבות גם בערפל כדי למנוע סינוור. לא מכבים את הSTROBE בערפל וזה בדוק מהאמיתי
Avshalom פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 הצלחתי למצוא את האתר, תקראו מכאן: http://www.agur4u.co.il/text/l.htm זה אתר של מדריך טיסה מקצועי, ויש שם גם את הזוויות המדויוקות של האורות. מומלץ לקרוא, ורשום שם על כיבוי ה STROBE בערפל. ובכלל, אני ממליץ לכולם לקרוא את כל התדריכים והמדריכים שרשומים שם, דבר כזה לא מוצאים הרבה ברשת ואולי לא בעברית... שווה קריאה! (למרות שאת רוב החומר אנחנו יודעים כבר בע"פ) הנה האתר: http://www.agur4u.co.il
e_dor פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 תעזרו לי להבין משהו בבקשה, כשיש ערפל נורת ערפל מסנוורת וכשאין היא לא ? :roll:
Avshalom פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 לפי מה שהבנתי מהאתר, כשיש ערפל, נורת הSTROBE עלולה לסנוור טייסים אחרים ורשום שם שצריך לכבות אותה.. אבל ערן אמר שלא.. גם אני קצת מבולבל
Eranre פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 אני טסתי עם VARIG בתוך ברזיל והיה ערפל כבד. הSTROBE היה מופעל ותחשבו על זה אם יש ערפל אז איך יכול להיות שזה מסנוור טייסים אחרים?
Avshalom פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 (רק כדי שנהיה שנינו בטוחים, אנחנו מדברים באמיתי ולא בסימולטור) נכון, גם לי זה נראה מוזר שזה יסנוור טייסים אחרים בערפל. ככה היה רשום באתר.. אולי הכוונה על הקרקע..? בכל אופן זה לא חשוב לסימולטור
Shmulik Lin פורסם אפריל 19, 2004 דיווח פורסם אפריל 19, 2004 סתם לידיעה כללית בהרצליה כשקוראים לפקח להניע להקפות ,אזורים או לאיזשהו מקום אחר חובה להדליק את האדום המהבהב ע"מ שהפקח יראה באיזה מטוס מדובר ואיזה מטוס יוצא להסעה ל-29\11