BlackRaven פורסם אפריל 23, 2004 דיווח פורסם אפריל 23, 2004 לגבי הזיכרון, תראה בוא אני יסביר לך בפשטות איך זה עובד, הלוח שלך תמוך ב-Dual, כלומר אם אתה לוקח 2 של 256 כאשר כל אחד פועל ב-400MHZ, הם יפעלו ביחד ב-800MHZ, והכל טוב ויפה, אבל אז פתאום ייתן וצריך עוד זיכרון(ובכל המחשבים שהיו לי לא היה אחד שלא הוספתי לו זיכרון), ואז תצטרך לקנו 2 של 256 כדי לא לאבד את ה-Dual, או במילים אחרות אם תוסיף שבב אחד של 512 אתה מאבד את ה-dual הזה, עכשיו בחלק מהלוחות אם יש רק 3 סלוטים לזיכרון ופה זה כבר בעיה, עוד פאקטור זה האם ימכו 256ים כאשר הסטנדרט יהיה 1024 ? לכן אני ממליץ לך לקחת אחד של 512 ככה שלא תיהיה לך שום בעיה והתשדרג בעתיד, אבל בתכלס זו החלטה שלך תעשה מה שאתה רואה לנכון. לגבי הלוח אם, איזה דגם בדיוק לגבי ה-ASUS(לא הצ'יפסט!), אגב אני אישית הייתי הולך על ASUS אם תשאל אותי, פשוט חברה מעולה... GigaByte היא חברה מעולה בקטע של כרטיסי המסך, וגם העיצוב שלהם מאוד יפה אתה בסוף לוקח את ה-XT ? ומה זה לא אמרו מי מייצר את הזכרונות ?! DDR זה סוג של זכרונות לא חברה, אם הם לא אומרים לך שם אז זה 100% ג'נרי, כלומר חברה לא ידועה שאין שמעו עליה והאיכות שלה נחותה ביחס לשל חברות אחרות, זה יכול גם משהו כמו "שמשון זכרונות". ואני שוב רוצה להציע לך לגבי המסך וכל השאר, אני עשיתי בדיוק את מה שאני מציע לך ואני ממש לא מצטער, השארתי את המסך, ת'מקלדת, ת'עכבר, את הרמקולים וגם ת'פלופי השארתי, מכרתי את המחשב הקודם שלי שלא היה לי בכלל מה לעשות איתו(חות מלהדביק עליו הצעת מחיר עסיסית), היה לי הרבה יותר כסף להשקיע במחשב הרבה הרבה יותר טוב ועכשיו יש לי גם מספיק כסף ליוק ופדלים שבקרוב אני מזמין אין לך מושג איזה מחשב מעולה אפשר לקנות ב-6200 שקל !!! אבל שוב גם זה לשיקולך האישי... אני רק אומר לך שאני לא הצטערתי !!! אגב מאיפה אתה קונה ? אולי למישהו כבר יש ניסיון אישי אם אותה חברה... ועוד דבר, אני מציע לך לבקש הצעה למפרט ב-X שקל בפורום הזה : http://www.pctip.co.il/forum/index.php?board=12 (כמובן תציין את כל מה שאתה רוצה שלא שייך למפרט עצמו, DVD, CD, צורב, מסך, מקלדת, אני הייתי הולך על עוד מאורר 120 בשביל סירקולציה במחשב[לי אישית זה מאוד חשוב שהמחשב ישאר קריר, במיוחד בימים החמים של הקיץ] וכן הלאה)
yonix4 פורסם אפריל 23, 2004 דיווח פורסם אפריל 23, 2004 תתחדש ובהחלט כמו שטל אמר עדיף אחד של 512 וDDR לא כמו שאלירן אמר RDRAM כי RDRAM כמעט שייצא כבר מהשוק בגלל שלא משתלם לקנות אותו בגלל מחירו היקר. אני גם מקווה לשדרג קצת תמחשב שלי בזמן הקרוב :roll:
OmriSoudry פורסם אפריל 23, 2004 דיווח פורסם אפריל 23, 2004 איתי תשמע... כשאני לפני פחות מחצי שנה (מקסימום חצי שנה...) הלכתי לחפש מחשב, כל המחשבים שהציעו לי נמכרו עם 256. אני כמובן ביקשתי 512 ונתנו לי. אני חושב שאם היום הסטנדרט לכל חנות שהייתי בה הוא 256 מגה זיכרון, יקח די הרבה זמן עד שהסטנדרט יעלה ל-1024. אני לא חושב שיש היום אנשים שמשתמשים בכל כך הרבה זיכרון - אלא אם כן בא להם להפעיל מסנג'ר, אייסיקיו, אקספלורר, וורד, פלייט סימולטור ואת האתר של VATIL ( :wink: ) באותו זמן... אז זה מותיר בפניך 2 אפשרויות: 1) תקנה צ'יפ של 512 שמתאים לכל דבר (עם אפשרות שלא בטוח שתצטרך אותה בזמן הקרוב של להוסיף עוד 512...) 2) תקנה 2*256 וכשיגיע הזמן ובאמת תרגיש שאתה צריך ג'יגה זיכרון, תקנה מחשב חדש. ההחלטה שלך...
Itay Zecharia פורסם אפריל 24, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 24, 2004 אתם צודקים כולכם. אבל אני חושב שוב, כי הרבה יותר מהנה גם אם כל הציוד ההקפי חדש. תחשבו על זה.
Gal פורסם אפריל 24, 2004 דיווח פורסם אפריל 24, 2004 סבבה אבל אני חושב שלפחות צריך לדעת הכול על כל חלק. איזה יצרן איזה דגם למה הוא עדיף על הגדם בחדש יותר או הישן יותר (אפילו שיקול כלכלי) אבל לדעת. ושוב אנחנו נגיד לך אין דבר כזה לא אומרים לך מי יהצרן לא אומרים לא קונה (שבסוף זה לא יהיה "מישהו ובניו")
Oren Geva פורסם אפריל 24, 2004 דיווח פורסם אפריל 24, 2004 בנוגע לציוד היקפי חדש - זה שיקול שלך. אם יותר כיף לך שיש מקלדת,עכבר ומסך חדשים, על הכיפאק, אני הייתי מוסיף כרטיס מסך קצת יותר טוב, כרטיס קול או רמקולים יותר רציניים, מעבד יותר חזק או עוד זכרון. אלא אם אין לך שום שיקול כספי ולוקח מה שאתה רוצה.
Itay Zecharia פורסם אפריל 24, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 24, 2004 בנוגע לציוד היקפי חדש - זה שיקול שלך.אם יותר כיף לך שיש מקלדת,עכבר ומסך חדשים, על הכיפאק, אני הייתי מוסיף כרטיס מסך קצת יותר טוב, כרטיס קול או רמקולים יותר רציניים, מעבד יותר חזק או עוד זכרון. אלא אם אין לך שום שיקול כספי ולוקח מה שאתה רוצה. לדעתי זה נותן לך הרגשה אחרת... ואתה צודק- הציוד ההקפי מסתכם אולי ב-1100 ש"ח אם לא יותר. מה שיש לי לשפר זה רק את הכ. מסך ל-9800PRO... זהו. אתה יודע במקרה מה ההפרש בינו לבין 9600XT?
spoty1 פורסם אפריל 25, 2004 דיווח פורסם אפריל 25, 2004 אז ככה.... אתה צריך לעשות לעצמך סדר עדיפויות.לקנות בבת אחת מחשב עם כל הדברים האלה-זו הוצאה לא קטנה. מבחינת מעבד-אין ממש הבדל בין ה 2.8 לבין ה-3.-לא משהו שיהיה מורגש(אם בכלל)במהלך השנתיים הקרובות. זיכרון-תקנה 512 DDR-כיום זה מספיק.כרטיס קול-תחבר בינתיים למערכת,אם לא תהנה-תמיד תוכל לקנות מערכת רמקולים למחשב. כרטיס מסך-בכסף שחסכת מהמעבד והזיכרון-תיקנה 9800 PRO -כרטיס מעולה,שיחזיק לך מעמד עוד הרבה זמן.
Itay Zecharia פורסם אפריל 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 25, 2004 אז ככה....אתה צריך לעשות לעצמך סדר עדיפויות.לקנות בבת אחת מחשב עם כל הדברים האלה-זו הוצאה לא קטנה. מבחינת מעבד-אין ממש הבדל בין ה 2.8 לבין ה-3.-לא משהו שיהיה מורגש(אם בכלל)במהלך השנתיים הקרובות. זיכרון-תקנה 512 DDR-כיום זה מספיק.כרטיס קול-תחבר בינתיים למערכת,אם לא תהנה-תמיד תוכל לקנות מערכת רמקולים למחשב. כרטיס מסך-בכסף שחסכת מהמעבד והזיכרון-תיקנה 9800 PRO -כרטיס מעולה,שיחזיק לך מעמד עוד הרבה זמן. אי אפשר להסתפק ב9600XT?
Oren Geva פורסם אפריל 25, 2004 דיווח פורסם אפריל 25, 2004 איתי, אני לא עוקב אחרי שינויי המחירים סתם ככה בשביל הכיף. אבל ההבדל בביצועים בין 9600 ל9800PRO הוא אדיר. אני הייתי הולך על זה.
Itay Zecharia פורסם אפריל 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 25, 2004 איתי, אני לא עוקב אחרי שינויי המחירים סתם ככה בשביל הכיף. אבל ההבדל בביצועים בין 9600 ל9800PRO הוא אדיר.אני הייתי הולך על זה. תודה רבה אורן, כרגע ויתרתי על משהו... למען ה9800PRO... אז אתה אומר שאני צריך לוותר על 700 ש"ח בערך?
Itay Zecharia פורסם אפריל 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 25, 2004 איתי, אני לא עוקב אחרי שינויי המחירים סתם ככה בשביל הכיף. אבל ההבדל בביצועים בין 9600 ל9800PRO הוא אדיר.אני הייתי הולך על זה. תודה רבה אורן, כרגע ויתרתי על משהו... למען ה9800PRO... אז אתה אומר שאני צריך לוותר על 700 ש"ח בערך? אני שוב משנה את דעתי... 700-800 ש,ח זה הרבה. אני צריך לוותר גם על ה-5.1... ואולי גם על המסך. הרי בכל מקרה עוד חודש ייצא כרטיס מסך הרבה יותר טוב מ9800PRO... ואז זה כבר לא יהיה רלוונטי. לכן אני חושב שאשר עם המפרט הזה... בלי ה9800PRO. ציוד הקפי זה ממש הרגשה שונה. במיוחד, ככל שהמסך גדול יותר, כך החוויה גדלה. לא כך?
Oren Geva פורסם אפריל 25, 2004 דיווח פורסם אפריל 25, 2004 תבדוק מחירים, אני לא יודע... אם אין לך בעיה כספית אז על מה בכלל אנחנו מדברים? תקנה הכל הכי חזק הכי מהיר הכי גדול. (ואל תראה את זה לאבא שלך כי הוא ירצח אותי). אבל אם אתה עושה כאן שיקול של מה לקחת, לטעמי עדיף כרטיס מסך חזק על מסך ועכבר חדשים "בשביל ההרגשה". כל אחד ומה שחשוב לו.
Itay Zecharia פורסם אפריל 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 25, 2004 תבדוק מחירים, אני לא יודע...אם אין לך בעיה כספית אז על מה בכלל אנחנו מדברים? תקנה הכל הכי חזק הכי מהיר הכי גדול. (ואל תראה את זה לאבא שלך כי הוא ירצח אותי). אבל אם אתה עושה כאן שיקול של מה לקחת, לטעמי עדיף כרטיס מסך חזק על מסך ועכבר חדשים "בשביל ההרגשה". כל אחד ומה שחשוב לו. בעייה כספית לרובנו יש... לצערי. רציתי לשאול אותך... ההבדל בין 9800SE לבין 9600XT הוא כמה עשרות שקלים. כדאי לקחת את 9800SE?
Gal פורסם אפריל 25, 2004 דיווח פורסם אפריל 25, 2004 ממש לא משתלם הSE של שום דגם!!!. אני רציתי לקנות רק כרטיס ATI 9600XT 256 אבל בסוף החלטתי לחכות קצת ועוד מאט יצא הגירסה החדשה של RADEON ואז ה9800XT יהיה הרבה יותר זול והמחיר יהיה הגיוני.
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם אפריל 25, 2004 דיווח פורסם אפריל 25, 2004 לדעתי תשאר עם ה9600 להוסיף כסף בשביל ה9800 זה בעצם להוסיף 700 שקל בשביל AA. זה פשוט ככה כי הכרטיס לא עושה הרבה חוץ מזה (בין 9600 ל9800) אז תחשוב כמה הדבר הזה חשוב לך תשים את שניהם על המחשב שלך בלי AA וAF תקבל בשניהם אותו אזור של FPS תפעיל את הדברים האלה וב9800 כמעט לא ישתנה לך הFPS.. לא יודע לגבי ה9600 אני מניח שהוא לא יעמוד בזה כל כך טוב אבל קח בחשבון גם כמה זמן המחשב הזה יהיה איתך עד שתחליף לחדש ודברים כאלה... כי נניח אתה בונה על המחשב הזה ל2-3 שנים הבאות? לא יודע מה הגיל שלך אבל אם לדוגמה זה יוצא שעוד שנתיים שלוש אתה הולך לצבא אז זה אומר שזה יהיה המחשב האחרון שלך אז אולי כבר עדיף ללכת על ה9800 ולדעת שבנושא הזה אתה מסודר בקיצור תחשוב מה עדיף לך
Itay Zecharia פורסם אפריל 25, 2004 מחבר דיווח פורסם אפריל 25, 2004 לדעתי תשאר עם ה9600להוסיף כסף בשביל ה9800 זה בעצם להוסיף 700 שקל בשביל AA. זה פשוט ככה כי הכרטיס לא עושה הרבה חוץ מזה (בין 9600 ל9800) אז תחשוב כמה הדבר הזה חשוב לך תשים את שניהם על המחשב שלך בלי AA וAF תקבל בשניהם אותו אזור של FPS תפעיל את הדברים האלה וב9800 כמעט לא ישתנה לך הFPS.. לא יודע לגבי ה9600 אני מניח שהוא לא יעמוד בזה כל כך טוב אבל קח בחשבון גם כמה זמן המחשב הזה יהיה איתך עד שתחליף לחדש ודברים כאלה... כי נניח אתה בונה על המחשב הזה ל2-3 שנים הבאות? לא יודע מה הגיל שלך אבל אם לדוגמה זה יוצא שעוד שנתיים שלוש אתה הולך לצבא אז זה אומר שזה יהיה המחשב האחרון שלך אז אולי כבר עדיף ללכת על ה9800 ולדעת שבנושא הזה אתה מסודר בקיצור תחשוב מה עדיף לך ה-9600XT... שלי!