Chen Cohen פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אם מישהו במקרה יודע: עד כמה תואר מעלה את הסיכויים שתתקבל לאלעל? ידוע שבוגרי קורס טיס הם גם בעלי תואר. אבל תכלס, עד כמה מייחסים לזה חשיבות במבחני הקבלה? אני מניח שהסיכוי עולה, תחשוב על עצמך בתור בעל עסק, האם אתה תקבל לעבודה אצלך אדם עם השכלה תיכונית או אדם עם השכלה אקדמית?
Tomer Haim פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אם מישהו במקרה יודע: עד כמה תואר מעלה את הסיכויים שתתקבל לאלעל? ידוע שבוגרי קורס טיס הם גם בעלי תואר. אבל תכלס, עד כמה מייחסים לזה חשיבות במבחני הקבלה? ברגע שלכל בוגרי קורס טיס בחיל אויר כבר יש תואר, אז זה שיש לך תואר לא ממש יתרום לדעתי לקבלה למוסד שמתנהל כמו אלעל. המקרה היחיד שבו תואר יכול לעזור באלעל הוא רק אם המרצה שלך הופך לחברך הטוב ביותר ובמקרה הוא גם טייס באלעל וגם אז רק אחרי שנגמרו להם טייסים מח"א לקחת ונגמרו להם שאר חברים לקחת ואז תבוא אתה...
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אם מישהו במקרה יודע: עד כמה תואר מעלה את הסיכויים שתתקבל לאלעל? ידוע שבוגרי קורס טיס הם גם בעלי תואר. אבל תכלס, עד כמה מייחסים לזה חשיבות במבחני הקבלה? ברגע שלכל בוגרי קורס טיס בחיל אויר כבר יש תואר, אז זה שיש לך תואר לא ממש יתרום לדעתי לקבלה למוסד שמתנהל כמו אלעל. המקרה היחיד שבו תואר יכול לעזור באלעל הוא רק אם המרצה שלך הופך לחברך הטוב ביותר ובמקרה הוא גם טייס באלעל וגם אז רק אחרי שנגמרו להם טייסים מח"א לקחת ונגמרו להם שאר חברים לקחת ואז תבוא אתה... רק שתדע שבאלעל VA המצב הרבה יותר טוב :mrgreen:
oz sessler פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 לדעתי, אין מה לחזור בכלל לארץ לפני שעבדת בחברת תעופה או כטייס כלשהו (דו מנועי ומעלה...) בחו"ל לפחות כמה שנים טובות... ואלעל... אלעל דורשים 1000 שעות טייס מפקד! ובואו נהיה ריאלים, טייס מפקד על ססנה 172 זההההה לא רציני... במילים אחרות 1000 שעות מפקד לאלעל זה כמה אלפי שעות טיסה ברוטו.. לידעתכם בחברות האחרות בארץ (ארקיע ישראייר) הדרישה היא 1000 שעות. אני כמו ידידי אמיר גם מדפדף בצורה קבועה במודעות הדרושים בעיתון, וכל פעם אני מופתע מחדש כשאני רואה בגדול : "דרושים טייסים" זה ממש עושה לי טוב על הלב שמעתי הרבה שמועות וגם מהמורה לטיסה שלי שהמודעות האלו הם ליחסי ציבור בלבד... לא יודע... אני תמיד אופטימי
Itay Zecharia פורסם נובמבר 4, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 חברים הכל עניין של עצה וביקוש. כמו בכל ענף ברגע שיהיה חוסר בטייסים (מה שקורה ממש עכשיו בUSA) אז מקבלים טייסים בני 21 עם 300 שעות ומעבירים אותם הכשרה זריזה והם מטיסים CRJים למיניהם. באלעל מה שקורה זה שרוב הזמן אין מחסור, אז התחרות גדולה. מה שכן, אין להתייאש, ואני מכיר סיפורים אישית של אנשים שלא היה להם סיכוי להתקבל מעולם והם כיום קצינים ראשונים בצי ה-76 של אלעל.
EvyatarM פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 יש לי שאלה, טייס מתלמד שרוצה לפתח קריירה בתעופה- עד כמה הסיכוי שלו להתקבל לחברת תעופה בארצות הברית ולהמשיך הלאה בתחום ממשי?
mickey lip פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות... מאיפה המצאת את השטות הזו? יש לך על מה לבסס את ה טענה ל3000 שעות? אני מכיר טייסים שבאו מהתעופה האזרחית עם לפחות חצי מהמספר הזה.
omerd17 פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות... מאיפה המצאת את השטות הזו? יש לך על מה לבסס את ה טענה ל3000 שעות? אני מכיר טייסים שבאו מהתעופה האזרחית עם לפחות חצי מהמספר הזה. גם אני מכיר ועוד משהו אני רואה שיש פה הרבה אנשים שמתכננים/עושים רשיון באמריקה ואחרי זה הולכים לצבור שעות.. וצבירת שעות זה די יקר אז חשבתי לעצמי (לא להרוג אותי!!) שעם יש פה נגיד 10 חבר'ה אז כבר עדיף לקנות אחרי הרשיון פחנוע נגיד ב 40 אלף דולר (אפשר למצוא משו חמוד וגם הכלב בדשבורד עלי ) וכול השנה שהמטוס יהיה אצל חברה שמשכירה מטוסים והם יתחזקו אותו ונגיד שאתם רוצים לטוס הוא יהיה שלכם לפי איזה הסכם שאפשר לנסח ... יאללה תגובות ודברים שלא חשבתי אליהם
Itay Zecharia פורסם נובמבר 4, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 תמיד יש את המחשבה על רכישה של אחד, ואחד מתפוז עשה את זה... אני לא יודע למה אנחנו לא עושים את זה. אולי בגלל הטיפולים היקרים?
omerd17 פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 שמע עם אתה אומר שעשו את זה (וזה שווה?) אז למה לא לארגן את כול החבר'ה ולחסוך כמה שקלים ? והינה דוגמא למטוס נחמד ועכשו גם די זול http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1969-PA28-180-Piper-Cherokee-180-D-Very-Clean-No-Damage_W0QQitemZ190170182662QQihZ009QQcategoryZ63677QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות... מאיפה המצאת את השטות הזו? יש לך על מה לבסס את ה טענה ל3000 שעות? אני מכיר טייסים שבאו מהתעופה האזרחית עם לפחות חצי מהמספר הזה. מיקי אני לא מבסס את עצמי על הזדמנויות, אני מנסה לבוא על בטוח. אני יודע ומכיר אנשים שנכנסו עם 500 שעות לארקיע ועם 700 שעות לאלעל (בלי חיל אוויר). אבל מדובר במיקרים בודדים בלבד. המדריך שלי רועי אדום שני נכנס בגיל 35-40 (לא יודע בדיוק) לארקיע כקצין ראשון לאחר 15 שנות הדרכה בהרצליה ועם 3000 שעות טיסה. ולעומת זאת אותו בחור צעיר שהיה מאבטח מטוסים והיום על ה 767 נכנס ב 500 לארקיע בזמנו. כמו בכל דבר יש קיצון. אבל בוא נגיד ככה: בהנחה שיש לי עכשיו ברגע זה 1500 שעות טיסה 200 - דו מנועי. ואני שולח מחר קורות חיים לאלעל, אני משער שיקח לי בין שלוש לחמש שנים עד שאני יצליח להתקבל אם בכלל. תומר הסביר את זה יפה מאוד.
Almog Atar פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות... מאיפה המצאת את השטות הזו? יש לך על מה לבסס את ה טענה ל3000 שעות? אני מכיר טייסים שבאו מהתעופה האזרחית עם לפחות חצי מהמספר הזה. מיקי אני לא מבסס את עצמי על הזדמנויות, אני מנסה לבוא על בטוח. אני יודע ומכיר אנשים שנכנסו עם 500 שעות לארקיע ועם 700 שעות לאלעל (בלי חיל אוויר). אבל מדובר במיקרים בודדים בלבד. המדריך שלי רועי אדום שני נכנס בגיל 35-40 (לא יודע בדיוק) לארקיע כקצין ראשון לאחר 15 שנות הדרכה בהרצליה ועם 3000 שעות טיסה. ולעומת זאת אותו בחור צעיר שהיה מאבטח מטוסים והיום על ה 767 נכנס ב 500 לארקיע בזמנו. כמו בכל דבר יש קיצון. אבל בוא נגיד ככה: בהנחה שיש לי עכשיו ברגע זה 1500 שעות טיסה 200 - דו מנועי. ואני שולח מחר קורות חיים לאלעל, אני משער שיקח לי בין שלוש לחמש שנים עד שאני יצליח להתקבל אם בכלל. תומר הסביר את זה יפה מאוד. במקום לדבר על שעות דמיוניות לך לטוס ולצבור שעות אמיתיות :mrgreen:
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות... מאיפה המצאת את השטות הזו? יש לך על מה לבסס את ה טענה ל3000 שעות? אני מכיר טייסים שבאו מהתעופה האזרחית עם לפחות חצי מהמספר הזה. אגב הרי חוקי המשחק דיי ברורים: לפחות ככה זה נראה כלפי חוץ: א.יוצאי חיל אוויר. ב.יוצאי חברה ישראלית אחרת (ארקיע ישראייר) ג.בעלי נסיון מחברה זרה ד.ללא נסיון חריגים (אותם 2000-3000 שעות) ה.אם המצב ממש מצריך - לוקחים בחור עם 1000 שעות ססנה+פה ושם דו מנועי גיל - 28-35 (לסעיפים ג-ד-ה) לגבי ב ו- א הגיל לא ממש משנה. מאיפה הנתונים האלו? מהשטח. מאנשים שניסו להכנס אני לא רוצה להגיד דברים כמו "קומבינות" ואבא שלי... עזר ודחף כי אני לא מכיר מקרים כאלו. תומר גם דיבר על זה... קומבינות יש בכל מקום זה לא סוד.
schone פורסם נובמבר 5, 2007 דיווח פורסם נובמבר 5, 2007 אז עלעלתי קצת בעמודים פה כדי לקבל איזשהו מושג על מה הוויכוח והחלטתי לתרום תכמה גרושים שלי לשריפת יערות הזאת שמתחוללת פה. לגבי שאלת הכמות\איכות.... זה מדהים שלא משנה איפה הולכים בעולם התעופה ובאיזה שפה מדברים באותו מקום - שאלת האיכות עולה וכל אחד יטען לאיכותו שהיא בכמה רמות יותר טובה מאיכותם של כל השאר. אם כך, נשאלת השאלה, מי באמת איכותי וכמה זה באמת משנה. אז לעניות דעתי לכל אחד יש תטייק שלו בנושא הזה, אבל אני חושב שברוב המקומות שבן אדם יכול ללכת אליהם , אלא אם כן יש שם למקום והיסטוריית תאונות ארוכה, אם המטוסים מתניעים בפעם הראשונה המקום בד"כ בסדר. כבר יצא לי להיתקל בכמה מקומות שהיה שמה היסטוריה גרועה למדי וכשנכנסים למטוס כבר היית מבין בדיוק לאן נפלת.... אבל כל הקטע של איכות, כי המדריך שלי לקח לי עוד 10 דולר לשעה או המדריך שלי יודע איפה מדינת ישראל על המפה או המדריך שלי חיכה לי עם בקבוק שמפניה או דלי מיים בסוף הסולו - כל זה באמת לא משנה. את אותם מצרכים שבן אדם צריך לדעת בשביל טוב בשביל לעבור את המבחן והמסביב שלהם כמעט כל מדריך יוכל להסביר, חלקם עם דרכים יותר טובות וחלקם פחות - לא כולם נולדו מורים מלידה וגם לא כולם אוהבים לעשות את זה (שוב, דבר שאפשר לקבל תתחושה שלו כבר מההתחלה ולהחליף מדריך אם לא מתאים). ואת שאר הדברים, גם המדריך הכי טוב בעולם לא יוכל ללמד, כמו שאומרים , אין חכם כבעל הנסיון. בטייס בדיוק כמו בכל דבר אחר, הדברים שנלמדים הכי טוב הם המצבים הקשים יותר, אולי אפילו המסוכנים יותר.... יש מקומות בחיים כנראה שצריך להגיע אליהם כדי לדעת שלא תרצה להגיע אליהם שוב. (הכל בפרופורציה.... רובנו לא נולדנו איבל קאניבל ואין שום צורך לעשות דברים כאלו באוויר) לגבי שאלת המחיר, הלוא היא השאלה שמעניינת אותנו היהודים באשר אנו. אז כמובן שהנסיון שלי דל כיוון שאני יכול לדבר רק על אמריקה. בקנדה לא למדתי באוסטרליה לא התעניינתי וממדינת ישראל קיבלתי חום עוד לפני שנכנסתי לתנור הזה שנקרא תעופה אזרחית (או צבאית). אז אני באופן אישי לא הלכתי ל WFC, אלא הלכתי לביצפר בדיוק כמו ה WFC שהוא ביצפר קטן לא של ישראלים באיזשהו חור אחר בארהב ולמזלי עשיתי שם רק תפרטי לפני שלמדתי את פיסת המידע הבאה. שעות מולטי לכל מי שעדין לא הפנים, הן השעות החשובות ב-י-ו-ת-ר. כל אחת כזאת לפני שהגעת לאיירליין או להטיס מטוס עם שני מנועי ג'ט מאחורה (טורבופאן,טורבוג'אט או טורבופרופ, ראםג'אט וכו'...) בצורה אחרת, הן כמו ביציים זהובות שצריך לאסוף בשקיקה ובמחיר הכי זול שאפשר. בואו נעשה לרגע השוואה קטנה של מה חשוב ומה לא.... ואולי זה ידליק לכמה מאיתנו מנורות. בשביל שעת מולטי במחיר שכמעט שווה ערך לשעת סינגל הייתי -: - זורק את ה GPS המדהים בססנה 172 שתלמיד רשיון פרטי לומד בה (אין שום צורך בזה). - מוותר על כל טיסות ההנאה שבהם אני משלם גם למדריך על זמנו היקר (והוא יקר) לראות הרים נופים ואגמים ו\או לטוס לשדות תעופה גדולים (CLASS לג'ויריידס למיניהם. אפשר לעשות את זה אחרי הוצאת הרשיון בכיף יותר גדול עם המשפחה (חברה\חברים) ובפחות עלות. - הייתי לוקח מדריך שמדבר כל שפה אפילו צ'רקסית בתור שפת אם. ריאליטי צ'אק חברה - שפת התעופה היא אנגלית. אם הוא\היא יכולים להעביר תמסר באנגלית והם זולים יותר, לוקחים אותם. בין אם הם עשו צבא במדינת ישראל או לא... יש עולם שלם בחוץ. - אני מניח שהנקודה האחרונה היא אולי הכי פחות חשובה אבל זה מנסיוני האישי שלי ואפחד לא חייב להסכים, אבל אם אפשר לעשות את כל הרשיונות ב PART 61 הייתי עושה את זה וחוסך לעצמי ימבה כסף בכל מיני תוכניות 141 בעלות פייז צ'אקס למיניהן.... ביזבוז של זמן, כסך ואנרגיות.... תודה לאל כשכל אחד מאיתנו יגיע לאיירליינס יהיו מספיק צ'אקס לתקופת חיים, לא צריך להתחיל את זה מוקדם מידי. אי לכל הכתוב למעלה ובהתאם לזאת, אני מצטער לפוצץ את הבועה אבל מבחינת מהירות, ועלות מ0 שעות לקוקפיט של איירליין או קוקפיט של משו שיש לו שני שואבי אבק מאחורה - אני אומר ALLATP.... יש שלא יסכימו בהכרח עם הטריינינג, אבל באובר אול השעות שבן אדם מקבל שמה (והלינה, למרות שזה מגורים משותפים והספרות והכל מביאים שעת טיסה למחיר נמוך יותר מכל מקום אחר) טובות יותר מכל דבר אחר. ושם הם כבר הוסיפו את ה GPS המטופש... אז לפחות לכל אלה שממש רוצים שיהיה תקוע במטוס שלהם המכשיר הזה, הנה הוא. [באמת אבל באמת שאין בזה צורך לטייס שלומד רשיון פרטי... או מסחרי. מכשירים אני יכול להבין... חוסך לזה איזה גישת אן די בי מזופטת...] ולסיכום: התרבות הישאלית מלמדת אותנו שרק מי שעבר חיל האוויר או היה קרבי בצבא או עשה משהו הירואי שקרוב לזו של טרומפלדור יכול להיות מדריך טיסה ולא סתם מדריך טיסה אלא אחד טוב. כמובן שבבועה שאנחנו חיים בה זה לא משנה איפה.... אם הוא היה מפקד בצה"ל אז הוא מדריך טיסה מעולה בארה"ב, אין ספק בכלל....... ט-ע-ו-ת! לא לרמוז שמי שיוצא צה"ל או מדינתנו הצנועה הוא לא טוב, חס וכרפס... [אין כמו ישראלים] אבל חברה בואו נתבגר קצת, יש עוד עולם שלם בחוץ אנשים שיודעים לא פחות מאיתנו ואם בשאלת הטייס יש שאלה חשובה מאוד היום, הרי שלדעתי היא שאלת הכסף. את כל שאר האספקטים יכול היום בן אדם ללמוד מהנסיון ובייחוד אנשים שמתעתדים ללכת לאיירליינ מייד אחרי הוצאת הרשיון כיוון שהסביבה היא כל כך שבלונית בעלת מסגרת נוקשה שמסבירה איך לחשוב. אני באופן אישי בעד לעשות שעות בחוץ ולחוות קצת על הבשר, אבל זה ויכוח אחר שתאמת - אני לא רואה סיבה אם למישהו מציעים ב 250 שעות טיסה לבוא להטיס CRJ סיבה ולו רק אחת שיסרב..... אם מציעים לך, קח\י. עד כאן להיום..... שבוע טובבבבב אגב: מאיפה כולם מכירים את ג? [הטייס באלעל שהוחלפו עליו חוויות בעמודים 1 ו 2...] ------------------------------------- דניאל פירסט אופיסר CRJ חברת תעופה באמריקה
Asaf Brietbard פורסם נובמבר 5, 2007 דיווח פורסם נובמבר 5, 2007 שלום לך.... מאחר ורוב האנשים לא מכירים אותך (גם אני לא) אשמח אם תרשום את שמך בחתימה ותספר לנו מהיכן הנסיון שלך בתחום, והאם אתה עוסק בכך היום? תודה!
Izik Bakshi פורסם נובמבר 5, 2007 דיווח פורסם נובמבר 5, 2007 שלום לך....מאחר ורוב האנשים לא מכירים אותך (גם אני לא) אשמח אם תרשום את שמך בחתימה ותספר לנו מהיכן הנסיון שלך בתחום, והאם אתה עוסק בכך היום? תודה! דניאל הציג עצמו בעבר כאן בפורום, בבקשה: http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... ht=#190553
Itay Zecharia פורסם נובמבר 5, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 5, 2007 דניאל, אני אישית מבולבל מעט- מצד אחד אתה ממליץ על אקדמיה שתתרום לאיכות שלך כטייס אני מניח שהנקודה האחרונה היא אולי הכי פחות חשובה אבל זה מנסיוני האישי שלי ואפחד לא חייב להסכים, אבל אם אפשר לעשות את כל הרשיונות ב PART 61 הייתי עושה את זה וחוסך לעצמי ימבה כסף בכל מיני תוכניות 141 בעלות פייז צ'אקס למיניהן.... ביזבוז של זמן, כסך ואנרגיות.... תודה לאל כשכל אחד מאיתנו יגיע לאיירליינס יהיו מספיק צ'אקס לתקופת חיים, לא צריך להתחיל את זה מוקדם מידי. ומצד שני אתה אומר ללכת אל המקום הזול ולצבור שעות יש שלא יסכימו בהכרח עם הטריינינג, אבל באובר אול השעות שבן אדם מקבל שמה (והלינה, למרות שזה מגורים משותפים והספרות והכל מביאים שעת טיסה למחיר נמוך יותר מכל מקום אחר) טובות יותר מכל דבר אחר. ושם הם כבר הוסיפו את ה GPS המטופש... אז לפחות לכל אלה שממש רוצים שיהיה תקוע במטוס שלהם המכשיר הזה, הנה הוא. [באמת אבל באמת שאין בזה צורך לטייס שלומד רשיון פרטי... או מסחרי. מכשירים אני יכול להבין... חוסך לזה איזה גישת אן די בי מזופטת...] או שאני לא הבנתי כראוי. אשמח אם תפרט ותמקד את הדעה שלך בכוון אחד.
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 קראתי כאן כמה דברים שיש לי דיעה עליהם, אצטמצם הפעם: - זורק את ה GPS המדהים בססנה 172 שתלמיד רשיון פרטי לומד בה (אין שום צורך בזה). עם כל הכבוד, אין לזרוק GPS החוצה. זהו האמצעי החשוב ביותר לניווט מאז הומצא ה-INS, אך מע' GPS עולה מליונית מהחלופה שהזכרתי, והאחזקה היחידה הנדרשת לפעולתה היא אספקת מתח. על GPS מתבססת (או נעזרת) כיום כל מערכת ניווט מוטסת ראויה, ובקרוב תתבסס עליה גם מערכת בקרת התעבורה החדשה ADS-B. גם אם בסילבוס רישיון פרטי לא כלול תרגול עמה במקום זה או אחר, היא פתרון ניווט לעילא ואין לוותר עליו. אז עלעלתי קצת בעמודים פה כדי לקבל איזשהו מושג על מה הוויכוח והחלטתי לתרום תכמה גרושים שלי לשריפת יערות הזאת שמתחוללת פה.לגבי שאלת הכמות\איכות.... זה מדהים שלא משנה איפה הולכים בעולם התעופה ובאיזה שפה מדברים באותו מקום - שאלת האיכות עולה וכל אחד יטען לאיכותו שהיא בכמה רמות יותר טובה מאיכותם של כל השאר. אם כך, נשאלת השאלה, מי באמת איכותי וכמה זה באמת משנה. אז לעניות דעתי לכל אחד יש תטייק שלו בנושא הזה, אבל אני חושב שברוב המקומות שבן אדם יכול ללכת אליהם , אלא אם כן יש שם למקום והיסטוריית תאונות ארוכה, אם המטוסים מתניעים בפעם הראשונה המקום בד"כ בסדר. כבר יצא לי להיתקל בכמה מקומות שהיה שמה היסטוריה גרועה למדי וכשנכנסים למטוס כבר היית מבין בדיוק לאן נפלת.... אבל כל הקטע של איכות, כי המדריך שלי לקח לי עוד 10 דולר לשעה או המדריך שלי יודע איפה מדינת ישראל על המפה או המדריך שלי חיכה לי עם בקבוק שמפניה או דלי מיים בסוף הסולו - כל זה באמת לא משנה. את אותם מצרכים שבן אדם צריך לדעת בשביל טוב בשביל לעבור את המבחן והמסביב שלהם כמעט כל מדריך יוכל להסביר, חלקם עם דרכים יותר טובות וחלקם פחות - לא כולם נולדו מורים מלידה וגם לא כולם אוהבים לעשות את זה (שוב, דבר שאפשר לקבל תתחושה שלו כבר מההתחלה ולהחליף מדריך אם לא מתאים). ואת שאר הדברים, גם המדריך הכי טוב בעולם לא יוכל ללמד, כמו שאומרים , אין חכם כבעל הנסיון. בטייס בדיוק כמו בכל דבר אחר, הדברים שנלמדים הכי טוב הם המצבים הקשים יותר, אולי אפילו המסוכנים יותר.... יש מקומות בחיים כנראה שצריך להגיע אליהם כדי לדעת שלא תרצה להגיע אליהם שוב. (הכל בפרופורציה.... רובנו לא נולדנו איבל קאניבל ואין שום צורך לעשות דברים כאלו באוויר) לגבי שאלת המחיר, הלוא היא השאלה שמעניינת אותנו היהודים באשר אנו. אז כמובן שהנסיון שלי דל כיוון שאני יכול לדבר רק על אמריקה. בקנדה לא למדתי באוסטרליה לא התעניינתי וממדינת ישראל קיבלתי חום עוד לפני שנכנסתי לתנור הזה שנקרא תעופה אזרחית (או צבאית). אז אני באופן אישי לא הלכתי ל WFC, אלא הלכתי לביצפר בדיוק כמו ה WFC שהוא ביצפר קטן לא של ישראלים באיזשהו חור אחר בארהב ולמזלי עשיתי שם רק תפרטי לפני שלמדתי את פיסת המידע הבאה. שעות מולטי לכל מי שעדין לא הפנים, הן השעות החשובות ב-י-ו-ת-ר. כל אחת כזאת לפני שהגעת לאיירליין או להטיס מטוס עם שני מנועי ג'ט מאחורה (טורבופאן,טורבוג'אט או טורבופרופ, ראםג'אט וכו'...) בצורה אחרת, הן כמו ביציים זהובות שצריך לאסוף בשקיקה ובמחיר הכי זול שאפשר. בואו נעשה לרגע השוואה קטנה של מה חשוב ומה לא.... ואולי זה ידליק לכמה מאיתנו מנורות. בשביל שעת מולטי במחיר שכמעט שווה ערך לשעת סינגל הייתי -: - זורק את ה GPS המדהים בססנה 172 שתלמיד רשיון פרטי לומד בה (אין שום צורך בזה). - מוותר על כל טיסות ההנאה שבהם אני משלם גם למדריך על זמנו היקר (והוא יקר) לראות הרים נופים ואגמים ו\או לטוס לשדות תעופה גדולים (CLASS לג'ויריידס למיניהם. אפשר לעשות את זה אחרי הוצאת הרשיון בכיף יותר גדול עם המשפחה (חברה\חברים) ובפחות עלות. - הייתי לוקח מדריך שמדבר כל שפה אפילו צ'רקסית בתור שפת אם. ריאליטי צ'אק חברה - שפת התעופה היא אנגלית. אם הוא\היא יכולים להעביר תמסר באנגלית והם זולים יותר, לוקחים אותם. בין אם הם עשו צבא במדינת ישראל או לא... יש עולם שלם בחוץ. - אני מניח שהנקודה האחרונה היא אולי הכי פחות חשובה אבל זה מנסיוני האישי שלי ואפחד לא חייב להסכים, אבל אם אפשר לעשות את כל הרשיונות ב PART 61 הייתי עושה את זה וחוסך לעצמי ימבה כסף בכל מיני תוכניות 141 בעלות פייז צ'אקס למיניהן.... ביזבוז של זמן, כסך ואנרגיות.... תודה לאל כשכל אחד מאיתנו יגיע לאיירליינס יהיו מספיק צ'אקס לתקופת חיים, לא צריך להתחיל את זה מוקדם מידי. אי לכל הכתוב למעלה ובהתאם לזאת, אני מצטער לפוצץ את הבועה אבל מבחינת מהירות, ועלות מ0 שעות לקוקפיט של איירליין או קוקפיט של משו שיש לו שני שואבי אבק מאחורה - אני אומר ALLATP.... יש שלא יסכימו בהכרח עם הטריינינג, אבל באובר אול השעות שבן אדם מקבל שמה (והלינה, למרות שזה מגורים משותפים והספרות והכל מביאים שעת טיסה למחיר נמוך יותר מכל מקום אחר) טובות יותר מכל דבר אחר. ושם הם כבר הוסיפו את ה GPS המטופש... אז לפחות לכל אלה שממש רוצים שיהיה תקוע במטוס שלהם המכשיר הזה, הנה הוא. [באמת אבל באמת שאין בזה צורך לטייס שלומד רשיון פרטי... או מסחרי. מכשירים אני יכול להבין... חוסך לזה איזה גישת אן די בי מזופטת...] ולסיכום: התרבות הישאלית מלמדת אותנו שרק מי שעבר חיל האוויר או היה קרבי בצבא או עשה משהו הירואי שקרוב לזו של טרומפלדור יכול להיות מדריך טיסה ולא סתם מדריך טיסה אלא אחד טוב. כמובן שבבועה שאנחנו חיים בה זה לא משנה איפה.... אם הוא היה מפקד בצה"ל אז הוא מדריך טיסה מעולה בארה"ב, אין ספק בכלל....... ט-ע-ו-ת! לא לרמוז שמי שיוצא צה"ל או מדינתנו הצנועה הוא לא טוב, חס וכרפס... [אין כמו ישראלים] אבל חברה בואו נתבגר קצת, יש עוד עולם שלם בחוץ אנשים שיודעים לא פחות מאיתנו ואם בשאלת הטייס יש שאלה חשובה מאוד היום, הרי שלדעתי היא שאלת הכסף. את כל שאר האספקטים יכול היום בן אדם ללמוד מהנסיון ובייחוד אנשים שמתעתדים ללכת לאיירליינ מייד אחרי הוצאת הרשיון כיוון שהסביבה היא כל כך שבלונית בעלת מסגרת נוקשה שמסבירה איך לחשוב. אני באופן אישי בעד לעשות שעות בחוץ ולחוות קצת על הבשר, אבל זה ויכוח אחר שתאמת - אני לא רואה סיבה אם למישהו מציעים ב 250 שעות טיסה לבוא להטיס CRJ סיבה ולו רק אחת שיסרב..... אם מציעים לך, קח\י. עד כאן להיום..... שבוע טובבבבב אגב: מאיפה כולם מכירים את ג? [הטייס באלעל שהוחלפו עליו חוויות בעמודים 1 ו 2...] ------------------------------------- דניאל פירסט אופיסר CRJ חברת תעופה באמריקה
Tomer Haim פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 דניאל לא אמר שלא צריך GPS לטייס פרטי.. הוא התכוון לכך שבאבונותינו GPS עדיין נחשב מכשיר אמנם זול לעומת ה INS אבל יוקרתי.. בלי קשר לעלות תחזוקת מכשיר, רוב חברות ההשכרה לוקחות 20$ נוספים לשעה על מטוס שסך הכל יש בו GPS.. וטייס פרטי ש10 שעות מתוך הלימוד מבצע הקפות ועוד 10 שעות, תרגילי טיסה שונים, לא צריך מטוס עם GPS ובטח שלא צריך לשלם עבורו 20$ נוספים לשעה. בניווט זה משהו אחר...
schone פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 דניאל, אני אישית מבולבל מעט- או שאני לא הבנתי כראוי. אשמח אם תפרט ותמקד את הדעה שלך בכוון אחד. הבנת שלא כראוי. פארט 141 אלו אקדמיות. אני אמרתי שעדיף לדעתי לעשות הכל פארט 61, דהיינו עם מדריך בצורה הכי פרטית והכי חסרת סילאבוס שאפשר....חיסכון של זמן וכסף. מה שתומך פביסקא השניה שציטטת אותי. ברור עכשיו??
schone פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 קראתי כאן כמה דברים שיש לי דיעה עליהם, אצטמצם הפעם:- זורק את ה GPS המדהים בססנה 172 שתלמיד רשיון פרטי לומד בה (אין שום צורך בזה). עם כל הכבוד, אין לזרוק GPS החוצה. זהו האמצעי החשוב ביותר לניווט מאז הומצא ה-INS, אך מע' GPS עולה מליונית מהחלופה שהזכרתי, והאחזקה היחידה הנדרשת לפעולתה היא אספקת מתח. על GPS מתבססת (או נעזרת) כיום כל מערכת ניווט מוטסת ראויה, ובקרוב תתבסס עליה גם מערכת בקרת התעבורה החדשה ADS-B. גם אם בסילבוס רישיון פרטי לא כלול תרגול עמה במקום זה או אחר, היא פתרון ניווט לעילא ואין לוותר עליו. כמו שכתב תומר וכתב זאת יפה מאוד הייתי אומר. אתה באמת חושב שבשביל לעשות הקפות? להגיע לשטח אימונים וחזרה או לעשות סלואו פלייט, פרימארי סטודנט צריך GPS??? אתה חושב שזה מצדיק באמת עוד 15-20$ לשעה כפול 40-45 שעות?? על מחיר שהוא גם ככה אסטרונומי (אלו המחירים בארהב, אני אפילו לא נכנס לכלבת שנקראת מדינת ישראל). סלח לי כשאני חוזר ומדגיש שאין שום צורך לא בשטיח מדהים ולא בתאורת קוקפיט מדהימה ולא ב GPS מדהים ובטח ובטח שלא ב GARMIN 1000 ולא בשום דבר מהדברים הנוצצים שאנשים מסויימים כותבים באתר שלהם שיש בססנה 172 המדהימה שלהם בשביל ללמד תלמיד לעשות סולו או לקבל רשיון טייס פרטי. הדבר הבא שיתחילו לשווק זה טייס אוטומטי שיכול להיות קופלד למערכות LNAV ו VNAV שיקחו מידע מאיזה מחשב FMC.... וכל זה בססנה 172. המטוס עוד יצא וויט רסטריקטד!
Izik Bakshi פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 אני אפילו לא נכנס לכלבת שנקראת מדינת ישראל מי הדביק אותך במונח כלבת...?
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 אני אפילו לא נכנס לכלבת שנקראת מדינת ישראל מי הדביק אותך במונח כלבת...? מבין 12 המרגלים שעלו לתור את הארץ כשבני ישראל היו במדברסיני, דווקא היה אחד שבאמת קראו לו כלב - כלב בן יפונה. ודווקא הוא ויהושע בו נון היו היחידים שלא הוציאו את דיבת הארץ רעה, כמו שקורה יותר מידי בשרשור הזה. לעניננו, היום עם כל עזרי הניווט למיניהם וכמובן כשיש GPS שכבר הפך להיות מכשיר זול זמין ועממי, מה לדעתכם צריך לדעת חניך טייס על ניווט? האם עדיין צריך ללמד ניווט מגע כמו פעם? ללמד על נווטונים, שעון - מפה שטח? או שאפשר לסתום את הגולל על השיטות האלה?
Itay Zecharia פורסם נובמבר 6, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 דניאל, אני אישית מבולבל מעט- או שאני לא הבנתי כראוי. אשמח אם תפרט ותמקד את הדעה שלך בכוון אחד. הבנת שלא כראוי. פארט 141 אלו אקדמיות. אני אמרתי שעדיף לדעתי לעשות הכל פארט 61, דהיינו עם מדריך בצורה הכי פרטית והכי חסרת סילאבוס שאפשר....חיסכון של זמן וכסף. מה שתומך פביסקא השניה שציטטת אותי. ברור עכשיו?? בדיוק אותה מסקנה שהגענו אליה עוד בעמוד השלישי לפני שהדיון התעורר בשנית. אבל מה עם "האיכות" שאתה דוגל בה? במקרה שאתה מציג עדיף לעשות הכל Part 61 ולצבור שעות. שורה תחתונה כפי שהצגת בהודעה הראשונה שלך, אין חכם כבעל ניסיון זה נכון. אבל, אין ספק שאתה לומד מהמדריך שלך הרגלים, נהלים וכו' וכו', דבר שמאוד משפיע עליך כטייס חדש. אלה דברים שאתה לוקח איתך הלאה גם בקריירה שלך כיום ובעתיד.
schone פורסם נובמבר 6, 2007 דיווח פורסם נובמבר 6, 2007 דניאל, אני אישית מבולבל מעט- או שאני לא הבנתי כראוי. אשמח אם תפרט ותמקד את הדעה שלך בכוון אחד. הבנת שלא כראוי. פארט 141 אלו אקדמיות. אני אמרתי שעדיף לדעתי לעשות הכל פארט 61, דהיינו עם מדריך בצורה הכי פרטית והכי חסרת סילאבוס שאפשר....חיסכון של זמן וכסף. מה שתומך פביסקא השניה שציטטת אותי. ברור עכשיו?? בדיוק אותה מסקנה שהגענו אליה עוד בעמוד השלישי לפני שהדיון התעורר בשנית. אבל מה עם "האיכות" שאתה דוגל בה? במקרה שאתה מציג עדיף לעשות הכל Part 61 ולצבור שעות. שורה תחתונה כפי שהצגת בהודעה הראשונה שלך, אין חכם כבעל ניסיון זה נכון. אבל, אין ספק שאתה לומד מהמדריך שלך הרגלים, נהלים וכו' וכו', דבר שמאוד משפיע עליך כטייס חדש. אלה דברים שאתה לוקח איתך הלאה גם בקריירה שלך כיום ובעתיד. אין לי מושג מה מדריכים מלמדים פה ובאילו שיטות. לא זכור לי שדיברתי על איכות. אני אמרתי שאיכות רוכשים בהמשך ובדיוק כמו שכתבתי שאין חכם כבעל הנסיון לזה בדיוק התכוונתי. אני מצטער לספר לך שמעטים המדריכים שיוכלו (וירצו) לתת לך נסיון אמיתי שבאמת ישנה משו.... רוב הדברים היותר משמעותיים שתצטרך תקבל רק כאשר תחווה אותם. למדריך אין זמן בשיעור של שעה כשאתה מנסה להבין איך מטיסים מטוס בקונפיגרציות שונות לתת לך אקסטרא. מדריך מלמד אותך מה שאתה צריך. המראה, נחיתה, שיוט, סלואו פלייט, סטולס וכדומה... הוא יכול להציע לך טכניקה, לנסות לשפר מעט דברים שלא הולכים אבל בתכלס את רוב הטריקים שנופלים לקטגוריית טכניקה לא תבין וכאשר תבין זה יהיה דאון דה ליין אחרי מספיק שעות שיתאימו כדי שכל החלקים בפאזל יובנו למה הטכניקה עושה את מה שהיא עושה. בקיצור, איכות לדעתי זה מיתוס... וזה גם ההתרגלות הנוראית הזאת שמאכילים אותך בכפית. בשום איירליין אפחד לא מאכיל אותך בכפית את הנהלים והחוקים לעומק בדיוק כמו שמדריך טיסה לא מלמד אותך את הלופהולס בחוקי התעופה. נותנים לך ספרים, מלמדים אותך מה שצריך (מערכות, מינימום של חוקים לגבי תלבושת, כמה חוקים לגבי דיספאטצ'ינג) וקדימה לדרך! את השאר אתה מלמד את עצמך מקריאה ושקידה על הספרים, מנסיונם של אנשים אחרים ומההבנה שלך כאשר דברים מתחברים. כל ההרגל המגונה הזאת שמדריך מאכיל מישהו ואותו מדריך הוא אלוהים כל יודע זה בולשיט שאין לי מושג מאיפה אנשים מגרדים אותו, וכמה שיותר מהר מתגברים על הרעיון הזה כך יוטב לכל אחד ואחד מאיתנו. האחריות היא שלנו, כשאנחנו יום אחד נעשה משו למתכת שאותה אנחנו מטיסים הבן היחידי שיהיה אפשר להאשים זה אותנו, לא תמדריך.