Tomer Haim פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 אחרי הכל, כל אחד רשאי להביע את דעתו בכל נושא שהוא, וחבל שאנחנו חוזרים לדיקטטורה שהיתה פה לפני תקופה ארוכה בה נמחקו דיונים והודעות (כמו של אריאל מVFS ואסי בלו וכו'). זכריה אם יש לך בעיות אתה מוזמן ללכת לפורום של בן דוד שלך, בינתיים אם אין לך מושג מה על מה אתה מדבר עדיף שלא תשמיץ אותנו על לא עוול בכפנו. ערן - להיות טייס איירלינר זה לאו דווקא לוותר על חיי משפחה, אולי אותו אדם מעדיף להיות יומיים בבית עם הילדים ולא לראות אותם פעם ביום לחצי שעה בערב אחרי שהוא חוזר מהעבודה. אין לי בעיות, ואני לא משמיץ אף אחד. פשוט חבל שנושא הדיון הוסט לכוון אחר לגמרי. לא רואה שום סיבה למחיקת ההודעה של ברוכי, ואם למישהו יש דעה נגדית הוא מוזמן להביע אותה כנגד ולא למחוק את ההודעה כלא היתה. איתי, אני עד שאף אחד לא מחק את ההודעה של ברוכי, ממש אבל ממש אין צורך לקפוץ על המנהלים בכל הזדמנות, לא היתה מעורבת פה אף יד של ניהול, היתה תקלה, בתעוד של הפורום נראה כי אני מחקתי הודעה אבל אני מחקתי הודעה אחרת, של עצמי שהופיע פעמיים בגלל תקלה, ההודעה של ברוכי היתה לגיטימית לחלוטין בניגוד להסטה ולפגיעה באנשים ולתסיסה והצפפת הפורום של אסי וטושינסקי
Yakov Kraus פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 אני בכלל לא מתלהב ממקצוע שאי אפשר להתפרנס בו בארץ. רוב הסיכוי שמדובר בירידה מהארץ וחיים בחו"ל. אני ציוני במובן הישן. עזבתי את ארה"ב ובאתי לחיות בארץ. וכאן כף לי.
schone פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 אז נראה שהרבה מיים זרמו בנהר של השירשור הזה.... מכל מקום רק רציתי לדעתי את דעתי בנושא או שתיים שעלו פה מאז הפעם האחרונה שפירסמתי. לגבי ההדרכה אני נוטה להסכים עם תומר, כמות ה"חוויות" (הלימודיות) שיש לטייס בארהב בהיצע החוויות העומד לרשותו גדול פי מאות מונים מאלו שמצפים לטייס הישראלי לכשיסיים ויקבל את הרשיון הפרטי. מכאן שאפילו אם יש בסיס ש"איכות" ההדרכה קובעת המון הרי שמייד לאחר קבלת הרשיון, בתקופת זמן נתונה כל נושא ה"איכות" הזה קטן אקספוננטית כל יום יותר ויותר עד ליום שהוא נהיה זניח --כמעט--. כתב פה אחד ממיודענו בקנדה על היום שבו ההובי הופך לג'וב. אני חושב שההודעה הזאת נכתבה הכי טוב שיכלה להיות כתובה. בהחלט עושים משו שאוהבים, אבל גם התחביב שאוהבים מאוד יום אחד נהיה ג'וב ומכאן שנקודת הראיה שונה לחלוטין. לגבי ההטסה, האוטומטית מול הידנית והידע שבניווט "אמיתי" מול ניווט מבוסס FMC שיודע לחשב VNAV PROFILES ויירוט רדיאלים וכדומה.... אני חייב להסכים עם תומר ששב והזכיר שגם בואטסים (שאני בוחרת בשביל אפחד כיצד הוא יטיס ובאילו תנאים) אפשר לעשות טיסת IFR עם ססנה. לטיסה כזאת יש ערך עליון ואם כבר בהיצע ה"חוויות" עסקינן אז למה שלא נלך צעד קדימה וניקח את זה לעולם הסימולטורים שלנו. בארה"ב של ואטסים ישנם עשרות פקחים שישמחו לתת שירותי ATC דומים ולפעמים בדיוק כמו השירותים שינתנים בארה"ב. שום דבר לא מונע מאפחד לקחת ססנה וללכת לעשות PRACTICE APPROACH של כל גישה אפשרית ל VNY או לכל שדה תעופה אחר. כן המונח הזה קיים בארהב.... לא צריך מרשה טיסה מראש לא צריך שום דבר... טסים VFR קוראים לפקח באיזור ומבקשים לקבל סקוואק ואומרים מה רוצים והוא נותן. רוצים גישה מלאה יתן לכם, רוצים ווקטורים יתן לכם גם את זה. בקיצור, קחו איזה ססנה, בלי GPS בלי כלום, עשו לעצמכם טובה ולכו תעשו איזה גישה או שתיים שמסתיימות במיסד אפפרוצ' ל KASE או KTEX... אחרי שתעשו את זה הרווחתם וכל אחד מאיתנו יכול להרוויח כמה וכמה שעות טיסה מאחורי AUTOPILOT שמחובר למערכת FMC עם A/T...! בהצלחה
Almog Atar פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 אני חייב רגע לחזור פה למשהו (לא יכול לעצור את עצמי), בנוגע לידני מול הFMC שכ"כ אוהבים אותו פה. אני מודה, אני התחלתי במטוס גדול (לא מדבר על תקופת VATSIM וגם לא על IVAO בזמנו). חשוב להזכיר שפעם לא היה בית ספר מדהים שלימד אותך כל מה שאתה צריך וחייב לדעת על טיסה, המודעות של טיסות ראייה הייתה אפסית, היה נדיר לראות ססנה 172 טסה בארץ. לאט לאט הבנתי את הטעות הגדולה ופשוט ישבתי ולמדתי להטיס ולשלוט בססנה, הקפות, טיסות CVFR וגם IFR. מה שאני מנסה להגיד זה שיש הבדל בין להטיס מטוסים עם FMC לבין להטיס מטוסים עם FMC אחרי שאתה מכיר ושולט היטב בכל מה שכתבתי למעלה וברוכי אני חושב שמה שיותר מפריע לך (לא רק לך האמת) זה שאנשים פשוט דילגו על השלבים האלה וישר קפצו לכבדים מאשר אנשים שטסים על הכבדים אחרי שעברו את כל השלבים, תקן אותי אם אני טועה (רק השערה והבנה שלי מהתקופה האחרונה). אולי לא רואים את זה (בטוח לא רואים את זה) אבל אני משתדל לעשות לפחות פעם בשלושה שבועות/חודש אימון IFR רציני עם ססנה (בלי GPS ובלי בלאגן) או עם דו מנועי על מנת להנות מכיף אחר, כמו שאסף אם אני לא טועה אמר אני נהנה גם מהכבדים וגם מהטיסות האתגריות (אם אפשר לקרוא לזה ככה).
Ben Cohen פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 כל עוד לא מדובר בטיסה ברשת וגם אם כן, כל עוד לא חורגים על חוק מסויים שנקבע ע"י וואטסים: תנו לאנשים לעשות את מה שהם נהנים ממנו- בסופו של דבר תחביב לא אמור להיות נטל, ואיש איש באמונתו (בין אם היא ראש בחוץ ובין אם היא ראש בFMC) יחייה.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 7, 2007 דיווח פורסם נובמבר 7, 2007 כל עוד לא מדובר בטיסה ברשת וגם אם כן, כל עוד לא חורגים על חוק מסויים שנקבע ע"י וואטסים:תנו לאנשים לעשות את מה שהם נהנים ממנו- בסופו של דבר תחביב לא אמור להיות נטל, ואיש איש באמונתו (בין אם היא ראש בחוץ ובין אם היא ראש בFMC) יחייה. אף אחד לא מתווכח על זה ואין פה שום עניין להכריח או להכתיב למישהו על מה לטוס ועל מה לא. כבר כתבתי את זה לא מזמן בשרשור אחר, וחבל שאנשים חושבים שאני או משהו אחר שחושב כמוני בא להכתיב משהו. תעשו מה שאתם רוצים. מה שאני רוצה, זה שאנשים יטעמו מזה ויטעמו מזה ואז יחליטו. הבעיה היא שאנשים עוברים ישר למטוסים הגדולים ומאבדים הרבה, גם מבחינת ידע והבנה, וגם לדעתי - מבחינת כיף והנאה. וזה טרנד ברור בואטסים בכלל ובואטיל בפרט. אני ממליץ לכל אחד לגוון: לעשות טיסה שבועית אחת על איירליינר, לעשות טיסה שבועית VFR, לעשות טיסה אחת עם טורבו פרופ, טיסה איירובטית אחת. יש לנו את האפשרות הזאת לגוון בזכות הסימולטור, בעלות של כמה קילווואטים חשמל בלבד. תנצלו את התחביב עד הסוף. ---- המלצה בלבד ----
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 קיימת התפתחות בתעופה בנתיבי תובלה, לנוסעים ומטען. בסלון האווירי של דובאי בשבוע שעבר הוזמנו כ-200 מטוסי נוסעים גדולים על-ידי 3 חברות מקומיות. תלויות ועומדות כבר הזמנות קודמות שלהן בסדר גודל דומה. לאמירייטס יהיה בקרוב צי בן 110 מטוסי B777-300ER. מטוסים יצטרכו לטוס בצוות כפול בטיסות ארוכות. למטוס נהוג לאייש כ-7 צוותים כלומר 14 טייסים. מכאן שעל 400 המטוסים ארוכי הטווח שבהזמנה יצטרכו סדר גודל של לפחות 5600 טייסים, חצי מהם קברניטים בטווח של שנים בודדות. נתונים אלה הן של 3 חברות תעופה בלבד. במזרח הרחוק קיימת התפתחות דומה. אני מכיר מהנדס טייס ישראלי שהצטרף ל-ANA על B742 בשעתו והיה מאוד מרוצה. באירופה צופים שילוש התעבורה (מספר טיסות) עד 2020. לא כל המשרות קרובות לבית, אך צפוי מחסור עצום של טייסים בנתיבי תובלה בעשורים הקרובים, ומי שישכיל לרכוש הכשרה וידע מתאימים, כולל אנגלית ראויה, יוכל למצוא עבודה ושכר הולמים. להבהרה, אלה מטוסים לא פול-אוטומאט מהדגם של אורן, אלא מאויישים.
ha5mvo פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 A couple of things to keep in mind though. I doubt that in the near future we'll see any Israeli pilots flying for Emirates, Itihad or other Middle-Eastern companies other than ElAl, Arkia or Israir. The Salaries for Cargo pilots are substantially lower than those of their airline peers (for obvious reasons) I don't know what are the prospects in the Far east, but working in the far east means living there -might not everyone's cup of tea, its a whole different lifestyle out there. Don't know much about the opportunities in the States either. In Canada however, there are basically just two possibilities when it comes to airlines - AC and Westjet and those two are already staffed. A good friend of mine, - a Canadian guy who used to fly for Jetsgo had to relocate to Turkey after the company went bankrupt.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 A couple of things to keep in mind though.I doubt that in the near future we'll see any Israeli pilots flying for Emirates, Itihad or other Middle-Eastern companies other than ElAl, Arkia or Israir. The Salaries for Cargo pilots are substantially lower than those of their airline peers (for obvious reasons) I don't know what are the prospects in the Far east, but working in the far east means living there -might not everyone's cup of tea, its a whole different lifestyle out there. Don't know much about the opportunities in the States either. In Canada however, there are basically just two possibilities when it comes to airlines - AC and Westjet and those two are already staffed. A good friend of mine, - a Canadian guy who used to fly for Jetsgo had to relocate to Turkey after the company went bankrupt. שוב מתנצל שאני ספויילר, אבל בנוסף לדברי מיכאל, וכמו שכבר כתבתי בעבר: לדעתי, התקרבות מחיר הנפט למספר תלת ספרתי מהלכת אימים על כל תחום התעופה. אשמח עופר אם תתייחס לבעיה הזו. ואכן לא מפתיע שמי שכן רוכשים מטוסים הם בדיוק אלה שגם תופסים את כולנו בXXXX... בכל הקשור למחיר הנפט.
Itay Zecharia פורסם נובמבר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 הזדמן לי לדבר עם מדריך טיסה (בן 25) שהדריך במשך שנה בסין, וכרגע בארה"ב מסיים טייפ רייטינג על A3XX לאחר שצבר 1500 שעות ורישיון ATP, והתוכניות שלו להמשיך להודו. לאחר בדיקות וממצאים שביצע ראה כי יש מחסור באיזור וביקוש רב לטייסי תובלה אזרחיים. זה רק מחזק את מה שעופר אמר. אבל לחיות רחוק מהבית? הרי יש מן הסדרים שמאפשרים לטייס לחיות במדינה שלו, כגון-ישנם טייסי אלעל שחיים בצרפת והם מבצעים את הקו הסדיר של TLV-CDG ותו לא. זו אפשרות שקיימת בחברות נוספות, לפחות כך נדמה לי. אשמח אם מישהו בקיא בעניין ישפוך קצת אור על הנושא.
Tomer Haim פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 הזדמן לי לדבר עם מדריך טיסה (בן 25) שהדריך במשך שנה בסין, וכרגע בארה"ב מסיים טייפ רייטינג על A3XX לאחר שצבר 1500 שעות ורישיון ATP, והתוכניות שלו להמשיך להודו. לאחר בדיקות וממצאים שביצע ראה כי יש מחסור באיזור וביקוש רב לטייסי תובלה אזרחיים. זה רק מחזק את מה שעופר אמר.אבל לחיות רחוק מהבית? הרי יש מן הסדרים שמאפשרים לטייס לחיות במדינה שלו, כגון-ישנם טייסי אלעל שחיים בצרפת והם מבצעים את הקו הסדיר של TLV-CDG ותו לא. זו אפשרות שקיימת בחברות נוספות, לפחות כך נדמה לי. אשמח אם מישהו בקיא בעניין ישפוך קצת אור על הנושא. סין, הודו.. אם רחוק עדיף ללכת על מקור התעופה עצמה.. ארה"ב ואם קרוב אז ישראל שמעתי דברים לא ממש טובים על התעופה בסין, שמעתי שאיזורי הטיסה שלהם קטנים מאוד ושחיל האויר סוגר איזורים שונים כל הזמן ושיש להם בעיות עם הממשלה בכל הקשור לתעופה קלה וללימוד טיסה והאגרות שם גבוהות, אבל מי אנחנו שנדבר...
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 א. חברות במפרץ יעסיקו ישראלים בעלי דרכון נוסף, אירופי למשל. בעיקר בעת מחסור. דרכון אירופי אפשר לקנות. ב. מיכאל אמר כי החברות שלידו מאוישות בטייסים. בכל חברה טייסים פורשים עקב גיל ושאלות בריאות. אם משך עבודת טייס בחברת תעופה הוא בממוצע 30 שנה בהנחה שהצטרף לקראת גיל 30, פורשים בכל שנה 3% עקב גיל ועוד 1% עקב בריאות, לפחות. אם נאמר שלאייר קנדה 50 מטוסים ו-750 טייסים, פורשים בכל שנה 30 טייסים כלומר יש לקלוט 30 בעוד מועד במקומם. אם בחברות תעופה בעולם פועלים 6,000 מטוסי נוסעים ו-90,000 טייסים, מצטרפים 3,600 בכל שנה עקב פרישת אחרים. חילות אוויר הולכים וקטנים ביכלתם לספק את הצורך ולכן מגיעים אנשים רבים משוק הטיס האזרחי. ג. לגבי מחיר הדלק וביקוש מול הספקתו, הדבר אינו פועל לטובת התעופה. פירושו עם הזמן עלית מחירים ולכן צמצום מרכיב החופשות והנתיבים המאוד זולים. לא יופסקת טיסות אנשי עסקים ובעלי הכנסת צווארון לבן. זו התחזית ל-20 שנה הבאות, לא שלי אלא של המומחים בנושא. בהמשך יעלו שאלות טכנולוגיות הנעה ודלק חלופיים.
Itay Zecharia פורסם נובמבר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 עופר, האם התהליך של רכישת דרכון אירופי מסתיים ב"קנייה" בלבד? ואם כן, בכמה יכול להסתכם מחירו?
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 אני לא עוסק בכך ואין לי פרטים, יש לחפש באינטרנט. אם איני טועה בלגיה מכרה כאלה באיזור 20,000 יורו בשעתו. אולי קפריסין. עופר, האם התהליך של רכישת דרכון אירופי מסתיים ב"קנייה" בלבד? ואם כן, בכמה יכול להסתכם מחירו?
oz sessler פורסם נובמבר 14, 2007 דיווח פורסם נובמבר 14, 2007 עופר, לטייס שעבד בחול בחברת תעופה זרה וצבר בה כמה אלפי שעות טיסה,יהיה קל יותר (ואם בכלל...) לחזור לארץ ולהתקבל לאחת מחברות התעופה הישראליות? כמובן שיש עוד כמה פרמטרים כמו ביקוש והיצע,ועוד... שאלתי היא באופן כללי.
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 כמובן. עופר, לטייס שעבד בחול בחברת תעופה זרה וצבר בה כמה אלפי שעות טיסה,יהיה קל יותר (ואם בכלל...) לחזור לארץ ולהתקבל לאחת מחברות התעופה הישראליות?כמובן שיש עוד כמה פרמטרים כמו ביקוש והיצע,ועוד... שאלתי היא באופן כללי.
ha5mvo פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 עופר, האם התהליך של רכישת דרכון אירופי מסתיים ב"קנייה" בלבד? ואם כן, בכמה יכול להסתכם מחירו? I'm selling a British/Canadian bundle at an attractive price, we can discuss a Vatil discount.....
אורח פורסם נובמבר 16, 2007 דיווח פורסם נובמבר 16, 2007 ג. לגבי מחיר הדלק וביקוש מול הספקתו, הדבר אינו פועל לטובת התעופה. פירושו עם הזמן עלית מחירים ולכן צמצום מרכיב החופשות והנתיבים המאוד זולים. לא יופסקת טיסות אנשי עסקים ובעלי הכנסת צווארון לבן. זו התחזית ל-20 שנה הבאות, לא שלי אלא של המומחים בנושא. בהמשך יעלו שאלות טכנולוגיות הנעה ודלק חלופיים. אני אומר - להעיף את הטייס מהמטוס! הוא עולה יותר מהדלק, וממילא סלרון 300 יכול לעשות את העבודה שלו! :wink: לא כל המשרות קרובות לבית, אך צפוי מחסור עצום של טייסים בנתיבי תובלה בעשורים הקרובים, ומי שישכיל לרכוש הכשרה וידע מתאימים, כולל אנגלית ראויה, יוכל למצוא עבודה ושכר הולמים. להבהרה, אלה מטוסים לא פול-אוטומאט מהדגם של אורן, אלא מאויישים. וברצינות - ככל שיהיה קשה ויקר יותר לאייש טייסים, התמריץ להגיע לאוטומציה גדל. ואם יהיה צריך באמת, אז יקרה במהירות מדהימה. לגבי מחירי הנפט - כמו שכל תחום חיים אחר - יהיה צריך למצוא פתרון אחר. גם דבר זה - גם אם הוא רחוק, אינו בלתי מושג. וויאג'ר 1 עדיין פעילה אחרי 30 שנה, והיא עברה כבר מרחק גדול יותר מכל המטוסים שאי פעם טסו בהיסטוריה. דלק גרעיני, אנרגיה סולארית, גאז או מטוסי היבריד הם עניין של זמן. והאופנה הירוקה משפיעה באופן דומה לעלויות.
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 אני אומר - להעיף את הטייס מהמטוס! הוא עולה יותר מהדלק הנחות עבור B747-400: ת"א-> ניו יורק 180,000 ליברות צריכת דלק משוער. ליברה דלק עלות 1.2 דולר. 400 נוסע, משלמים 500 דולר כ"א בממוצע. טייס משתכר חודשית בממוצע 6000 דולר, עלות טייס חודשית 20,000 דולר כולל כלכלה, מלונות ומוניות. 3 טייסים בתא. טייס מבצע בממוצע 6 טיסות הלוך וחזור כאלה בחודש. עלות דלק בחודש עם אותו טייס: 260,000 דולר עלות הטייסים באותו חודש: 60,000 דולר. הכנסה מהמטוס לחודש שייצרו אותם טייסים: 480,000 דולר עלות סלרון: 5 דולר קדימה אורן, סע!!
ha5mvo פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 הכנסה מהמטוס לחודש שייצרו אותם טייסים: 480,000 דולר Pilots don't generate income any more than the screws that hold that plane together (each of which costs..what??) Saving 3/4 Mil per annum if one is to get rid of the crew is certainly considerable though
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 מרכיב העמידה בדרישות העלאת אמינות החומרה לבדו יעלה פי כמה מהחיסכון עקב הוצאת טייסים מהמטוס. הכנסה מהמטוס לחודש שייצרו אותם טייסים: 480,000 דולר Pilots don't generate income any more than the screws that hold that plane together (each of which costs..what??) Saving 3/4 Mil per annum if one is to get rid of the crew is certainly considerable though
אורח פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 אני לא בטוח - יכולת להגיד את אותו הדבר על הרובוטים שמייצרים לוחות PCB ומעגלים מודפסים. אבל זה אולי היה בהתחלה. בשורה התחתונה הם זולים יותר מסיני שמרוויח 2 דולק ליום. השכר שציינת יפה וטוב אבל תוסיך בבקשה גם ביטוח מנהלים/פנסיה, קרנות השתלמות, בונוסים, עלויות הפסדי החברה עקב שביתות טייסים ופיצויי פיטורין. דלק לפחות לא שובת (רק הבז"נ). אבל אנחנו שוב גוררים את זה למקום אחר...
oz sessler פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 עופר, לך קל להגיד... אחרי קריירה עשירה של 40 שנה... אבל מה אתנו?? שחולמים להגיע לנחלה. אותי מפחידה המחשבה שיום אחד לא יצטרכו יותר טייסים- והיום הזה סביר להניח יגיע מתישהו-זה לא אומר שנפסיק לטוס, אבל זה בהחלט פוסל הרבה חלומות...
ha5mvo פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 מרכיב העמידה בדרישות העלאת אמינות החומרה לבדו יעלה פי כמה מהחיסכון עקב הוצאת טייסים מהמטוס. הכנסה מהמטוס לחודש שייצרו אותם טייסים: 480,000 דולר Pilots don't generate income any more than the screws that hold that plane together (each of which costs..what??) Saving 3/4 Mil per annum if one is to get rid of the crew is certainly considerable though It didn't stop from kicking the engineer or navigator out of the cabin. This is all a question of technology, and in that, not an extremely far reaching one. Someone decided that an automatic engineer is more economical and at least as reliable as its human variant, I can't see why this rational won't apply to the other members in the cabin
Yarden Antebi פורסם נובמבר 17, 2007 דיווח פורסם נובמבר 17, 2007 אני אומר - להעיף את הטייס מהמטוס! הוא עולה יותר מהדלק הנחות עבור B747-400: ת"א-> ניו יורק 180,000 ליברות צריכת דלק משוער. ליברה דלק עלות 1.2 דולר. 400 נוסע, משלמים 500 דולר כ"א בממוצע. טייס משתכר חודשית בממוצע 6000 דולר, עלות טייס חודשית 20,000 דולר כולל כלכלה, מלונות ומוניות. 3 טייסים בתא. טייס מבצע בממוצע 6 טיסות הלוך וחזור כאלה בחודש. עלות דלק בחודש עם אותו טייס: 260,000 דולר עלות הטייסים באותו חודש: 60,000 דולר. הכנסה מהמטוס לחודש שייצרו אותם טייסים: 480,000 דולר עלות סלרון: 5 דולר קדימה אורן, סע!! 180,000 ליברות ת"א-ני יורק? לא הגיוני. 180 אלף זה סביבות ה 90 טון, ולניו יורק משתמשים בלפחות 130 טון.