Ran Ben Shmuel פורסם דצמבר 6, 2007 דיווח פורסם דצמבר 6, 2007 חברים יקרים שלום, לאור בעיות שמתגלות לפעמים בהתחברות לפורום בגלל שגיאות של מסד הנתונים, שנגרמות בגלל בעיה אפליקטיבית ולעתים דורשות את התערבותי לפתרונן (כאשר פעמים רבות אינני זמין באופן מיידי) ולאור מספר תקלות נוספות שהתלוננו בפני כמו ניתוקים בלתי מוסברים מהפורום/דגלים שנעלמים (כמו ידיעות חמות, חדשות, שלא נקראו) , בחצות (בעוד 15 דקות) יושבת הפורום לטובת הורדת גרסת תיקונים. הגרסה החדשה אמורה לפתור את הבעיות אותן הצגתי. לאחר הורדת הגרסה משתמשים שמחוברים כבר בLOGIN לפורום עשויים להתקל בקשיים בשליחת הודעות ופעולות נוספות - במקרה כזה יש להתנתק ולהתחבר לפורום מחדש. כמו כן ייתכן ודגלים שקיימים כעת למשתמשים עבור הודעות חדשות/שלא נקראו יאופסו. נושאים במעקב ("עקוב אחרי נושא זה") יישארו כפי שהם ולא יפגעו. הגרסה נבדקה אך עדיין תמיד יתכנו באגים. אם אתם מוצאים אחד כזה נא לפנות אלי. משך ההשבתה המשוער 10 דקות. לילה טוב,
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 7, 2007 דיווח פורסם דצמבר 7, 2007 הייתי מריץ שאלון בכדי לאתר כמות, מקור וסיבות לפני. עדכון כזה כרוך באפשרות לקשיים בכל מיני תחומים בתפקוד הפורום. לי אישית אחרי אלפי חיבורים, לא היתה מעולם בעיית התחברות או פעולת פורום. נשלח מ-OPERA U3
Ran Ben Shmuel פורסם דצמבר 8, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 8, 2007 הייתי מריץ שאלון בכדי לאתר כמות, מקור וסיבות לפני. עדכון כזה כרוך באפשרות לקשיים בכל מיני תחומים בתפקוד הפורום.לי אישית אחרי אלפי חיבורים, לא היתה מעולם בעיית התחברות או פעולת פורום. נשלח מ-OPERA U3 היי עופר, ראשית תודה על ההערה. הצורך נולד בעיקר מכך שתקלה מהסוג שתיארתי בהתחברות לפורום גורמת לתקלה אצל כלל המשתמשים שבו זמנית לא יכולים להתחבר. (ואני יודע זאת לפי כמות הטלפונים כשקיבלתי בפעם האחרונה שזה קרה...). הסיבה לתקלה כרוכה באופן בו מנהל הפורום את העבודה מול מסד הנתונים, וכן בשל הרגלי משתמשים (והרגלים מוצדקים כאשר משתמשים בתדירות כה גבוהה בפורום) שכאשר בשימוש במחשבים אישיים הם אינם מתנתקים מהפורום בסיום העבודה מה שמשאיר sessions פתוחים מול הדטאבייס. נוצרות נעילות (deadlocks) בין סשנים שונים שגורמים לתקיעת הדאטאבייס. כמו כן בעייה נוספת הייתה באג שאפשר למשתמשים שאינם רשומים לפתוח התחברויות רבות מול הפורום. הקוד של תשתית עבודת הפורום מול מסד הנתונים שונה על מנת להתאים לצרכים ולפתור בעיות אלו. השינויים נבדקו היטב טרם הורדו לסביבה המבצעית וכמו כן ישנה אפשרות חזרה לאחור (ולכן ביקשתי תגובות במקרה ויתגלו בעיות). לגבי העדכון השני - בנושא הדגלים שנעלמים - קיבלתי תלונות על כך מכמות מכובדת וגם ראיתי את זה קורה בעצמי . גם כאן לא צפויות השפעות על פעולות אחרות בפורום. תודה ויום טוב,