עבור לתוכן
AaronDagan

PMDG - הפעלת ספוילרים ידנית מודרגת.

Recommended Posts

פורסם

שאלות לאלה שיודעים:

1. בתהליך הנמכה ליעד מגובה שיוט, יש צורך לעיתים די קרובות להפעיל גרר (DRAG) כדי

להאיט את המטוס. אפשר כמובן גם להתחיל הנמכה מוקדם מהמתוכנן אבל נשאיר את זה

לפעם אחרת.

כידוע לרובכם, המערכת המיועדת לכך הינה הפעלה ידנית מודרגת של הספוילרים, כך גם

נהוג בתעופה האמיתית עד לפתיחת מדפים. איך עושים את זה ב-PMDG?

2. איפה ניתן להגדיר את רמת ה-V/S (קצב טיפוס או לחילופין הנמכה) ב-FMC של PMDG?

התרשמתי שהגדרות המערכת לא מציאותיות לעיתים קרובות, ונותנות קצב טיפוס או

הנמכה מוגזמים בלשון המעטה (לעיתים אפילו 4000 FPM ויותר).

אודה על תשובות קצרות ומהירות מבלי להכנס לנוהל "טלנובלה". :lol:

תודה מראש לכולכם (מיקיליפ ו-או איתי חריט - שחקו אותה!).

פורסם

V/S אינו פרמטר בהנמכה סטנדרטית, כי אם תוצר לוואי של הנמכה במנוע בסרק ועם זווית אף כך שתישמר מהירות הנמכה אקונומית. לכן, לא תוכל גם לשנות את ה-V/S בתכנון הנמכה מקורי בפני עצמו. המטוס מחשב זאת יחסית יפה. במציאות הוא עושה זאת בדיוק מדהים וללא צורך בגרר נוסף, בסימולטור הוא לעיתים שואף לעודף פוטנציאל, אך בהחלט לא בצורה לא פרופורציונלית.

בעקיפין, תוכל להקטין את שיעור ההנמכה בעזרת זריעת נקודות מרחפות בעלות מגבלות גובה נוקשות יותר מקו הגלישה המקורי. במקרה זה, הFMS יעדיף לא לבצע זאת בקצב הנמכה מירבי ובהנמכת מדרגות, כי אם בהנמכה רציפה, מה שיתן לך תוצר לוואי של שיעור גלישה נמוך מהמקורי.

ככלל, וכאן אני מתחבר לתחילת תשובתי - מהירות אנכית כלל אינה פרמטר, ואין שום סיבה להתייחס אליה. אל לך לשכוח שנוסעים אינם מרגישים מהירות, כי אם תאוצה. הם ירגישו G שלילי חזק, לא שיעור גלישה גבוה. כל עוד הורדת האף נעשית בהדרגה ולא במכה, אין שום סיבה להמנע ממהירות אנכית שפחותה מהנמכה ב-4500 רגל לדקה.

לגבי מחבלי זרימה, ספיד ברייקס בעברית צחה, לא ידועה לי דרך לפתוח אותם שלא בעזרת ציר שליטה מסויים (כגון ג'ויסטיק ומצערת) באופן שאינו מלא או פרופורציוני לדרישה (להזכיר, יש שני סוגים של "מלא", אחד על הקרקע, ואחד באוויר).

עריכה - נכון הדבר שאם ברצונך לבצע הנמכה עם V/S בשליטה מלאה וחד משמעית, תכנן את ההנמכה בעצמך מתוך כוונה להנמיך במוד V/S, עם המהירות הרצויה לך. עדיין, מבחינה תפעולית, זהו אינו ברירת מחדל ולא מומלץ כאשר לא נצרך. ה-FMS יודע לתכנן הנמכות יפה מאוד.

פורסם
V/S אינו פרמטר בהנמכה סטנדרטית, כי אם תוצר לוואי של הנמכה במנוע בסרק ועם זווית אף כך שתישמר מהירות הנמכה אקונומית. לכן, לא תוכל גם לשנות את ה-V/S בתכנון הנמכה מקורי בפני עצמו. המטוס מחשב זאת יחסית יפה.

הבהרה להסר ספק ולמניעת הטעיה.

ה-FMS מחשב מראש את פרופיל ההנמכה כאילו שהוא מחשב VNAV SPD, דהיינו, מחשב פרופיל הנמכה המתאים למנוע בסרק ואף שומר על מהירות הנמכה אקונומית. לחישוב זה הוא משקלל את הנתונים ב-DES FORECAST וב-LEGS. כך למעשה המחשב מחשב מראש את ההנמכה. בפועל, הוא שומר על הפרופיל המחושב מראש באמצעות VNAV PTH. דהיינו - זוית העלרוד תשמור על פרופיל ההנמכה המתוכנן, והמנוע ישמור סרק (במצב ARM, דהינו מוכן להכנס לפעולה ב-FMC SPD אם המהירות יורדת. אם המהירות עולה - תיפלט קריאת DRAG REQUIRED).

פורסם
V/S אינו פרמטר בהנמכה סטנדרטית, כי אם תוצר לוואי של הנמכה במנוע בסרק ועם זווית אף כך שתישמר מהירות הנמכה אקונומית. לכן, לא תוכל גם לשנות את ה-V/S בתכנון הנמכה מקורי בפני עצמו. המטוס מחשב זאת יחסית יפה.

הבהרה להסר ספק ולמניעת הטעיה.

ה-FMS מחשב מראש את פרופיל ההנמכה כאילו שהוא מחשב VNAV SPD, דהיינו, מחשב פרופיל הנמכה המתאים למנוע בסרק ואף שומר על מהירות הנמכה אקונומית. לחישוב זה הוא משקלל את הנתונים ב-DES FORECAST וב-LEGS. כך למעשה המחשב מחשב מראש את ההנמכה. בפועל, הוא שומר על הפרופיל המחושב מראש באמצעות VNAV PTH. דהיינו - זוית העלרוד תשמור על פרופיל ההנמכה המתוכנן, והמנוע ישמור סרק (במצב ARM, דהינו מוכן להכנס לפעולה ב-FMC SPD אם המהירות יורדת. אם המהירות עולה - תיפלט קריאת DRAG REQUIRED).

בכמה המהירות תעלה עד שתקבל הודעה על צריכת סמים? ( חניך תורן, תשובות יפות, אבל אם כבר ,תן לו תשובה מלאה :wink: ).

לפני שאיתי עונה, מי יכול לענות על שאלה זו?

פורסם

PMDG B737NG:

א. תא 2D-

1) בעזרת לוח מקשים/ כפתור ג'ויסטיק ניתן להרים למצב דריכה ולמצב מלא, כלומר עד מצב FLT DETENT באוויר ועד מצב מלא מעלה על הקרקע. לא ניתן להורידם בחזרה ממצב דריכה.

2) פועל בעזרת עכבר, ללא מצבי ביניים.

ב. תא VC:

1) בעזרת לוח מקשים/ כפתור ג'ויסטיק - כמו בתא 2D.

2) בעזרת עכבר ניתן להרים במספר שלבים עד מצב דריכה (לא מציאותי). אחריו רק מצב מרבי לטיסה ועל הקרקע בהתאמה.

PMDG B747-400/F:

א. תא 2D:

1) בעזרת לוח מקשים/ כפתור ג'ויסטיק ניתן להרים למצב דריכה ולמצב מלא, כלומר עד מצב FLT DETENT באוויר ועד מצב מלא מעלה על הקרקע. ניתן להורידם בחזרה ממצב דריכה, ניתן להורידם ממצב מופעל כלשהו למצב דריכה.

2)פועל בעזרת עכבר, 10 מצבים במרחקים שווים בכל התחום.

ב. תא VC:

1) בעזרת לוח מקשים/ כפתור ג'ויסטיק - כמו בתא 2D.

2) בעזרת ג'ויסטיק ניתן להפעילם כמו במציאות כלומר לבחור כל מצב.

PS1: פועל כמו במטוס במציאות.

איתי,

א. הנמכה בשיעור מוגדר שימושית במצב בו אתה משום מה לא מפעיל VNAV, וכן בגישות אי-דיוק.

ב. הנמכה בשיעור מוגדר תיתכן עקב הוראת בקרה.

ג. עקרונות טיסה- הנמכה מהגובה במנוע סגור אינה פרופיל ביצועים מיטבי. בפרופיל ביצועים מיטבי המנוע נסגר בהדרגה עם ירידת הגובה.

בהזדמנות זו אציין כי בישראל בטיסות בנתיבי ATS קיימים תכתיבי שיעורי הנמכה ונסיקה: אלא אם נקבע אחרת, נסיקה חייבת להיות בת לפחות 500 רגל לדקה, והנמכה בת לפחות 1000 רגל לדקה.

פורסם

כך הדברים כבר 25 שנה, מאז FS1 למאק. אין בדבריך פרט כלשהו שלא כתבתי, למעט ציון המקש הפרטני, אותו אני מניח שמכירים, וגם ניתן לשנות.

נסה ב- B737NG להוריד SB ממצב דרוך באמצעות מקש. עובד?

עופר, לגבי ה737: כניסה לFLT DETENT מתבצעת באמצעות מקש ה "/".

סגירה חזרה מתבצעת באמצעות המקלדת משום מה ע"י Shift-"/".

פורסם
איתי,

א. הנמכה בשיעור מוגדר שימושית במצב בו אתה משום מה לא מפעיל VNAV, וכן בגישות אי-דיוק.

ב. הנמכה בשיעור מוגדר תיתכן עקב הוראת בקרה.

ג. עקרונות טיסה- הנמכה מהגובה במנוע סגור אינה פרופיל ביצועים מיטבי. בפרופיל ביצועים מיטבי המנוע נסגר בהדרגה עם ירידת הגובה.

בהזדמנות זו אציין כי בישראל בטיסות בנתיבי ATS קיימים תכתיבי שיעורי הנמכה ונסיקה: אלא אם נקבע אחרת, נסיקה חייבת להיות בת לפחות 500 רגל לדקה, והנמכה בת לפחות 1000 רגל לדקה.

כמובן. התייחסותי היתה לחישוב הנמכה מיטבית ללא מסגרת הליך מסויים, לצורך העניין מגובה שיוט ל-IAF.

גישות NON-ILS נוהגים לבצע בעזרת V/S, אך גם בעזרת VNAV (היום אפילו מומלץ VNAV לסוג זה של גישות). כפי שאמרתי, ברגע הכנסת גבהים ומהירויות לנקודות לאורך הגישה, ה-FMS ידע להנמיך בשיעור הנמכה אחיד ומדויק ובדיוק על קו הגלישה, ללא מדרגות.

הנמכה אקונומית מול הבקרה:

בבסיס, הכוונה היא לבצע הכל בעזרת VNAV PTH המקורי שתוכנן, כהנמכה מיטבית. באם הבקר הורה להנמכה מוקדמת, קודם כל נהוג להנמיך על DES NOW (או ALT INTV, אותו דבר לצורך העניין), דהיינו בשיעור נמוך וליירט את הפרופיל המקורי. אם שיעור זה מקובל על הבקר - יעזוב אותנו לנפשנו ויתן לנו ליירט את הפרופיל המקורי. אם הוא מתעקש על שיעור גבוה, הוא יכול להורות:

1. הוראת שיעור מפורש, כגון 1500 רגל לדקה. כמדומני לא נהוג לתת שיעור גבוה מהנ"ל בד"כ. במצב כזה - העברה למוד הנמכה V/S.

2. הוראת שיעור גבוה יותר / מירבי, במקרה כזה כל האמצעים תקפים - VNAV SPD / LVL CHG, הגברת מהירות, ולעיתים אף ספיד ברייקס.

פורסם

חברים,

ראשית, תודות על התייחסותכם. אני חושב שקיבלתי די והותר מידע בכדי לתרגל את מה שבעצם

הטריד אותי בהפעלת ה-PMDG לסוגיו.

שנית, אני חושב שבשלב זה מיצינו את הנושא שלדעתי הוא בהחלט מעניין ומהווה חלק חשוב

בכל תכנון טיסה המבוססת על אוטומציה (FMC וצפונה).

אני מכבד מאד את כל הערותיכם, בבחינת "מכל מלמדיי - השכלתי".

תודה רבה לכולכם, וכמובן מי שיש לו מה להוסיף ולחדש - חופשי לעשות זאת.

יום טוב.

פורסם
כך הדברים כבר 25 שנה, מאז FS1 למאק. אין בדבריך פרט כלשהו שלא כתבתי, למעט ציון המקש הפרטני, אותו אני מניח שמכירים, וגם ניתן לשנות.

בהחלט - כמו שכתבתי, Shift-/ מחזיר לך גם ממצב דרוך.

פורסם
חברים,

ראשית, תודות על התייחסותכם. אני חושב שקיבלתי די והותר מידע בכדי לתרגל את מה שבעצם

יום טוב.

אני רואה שאתה זקוק למקצה שיפורים.

תזיז את הישבן אלי בהזדמנות איש יקר.

פורסם
חברים,

יום טוב.

אני רואה שאתה זקוק למקצה שיפורים.

תזיז את הישבן אלי בהזדמנות איש יקר.

סגרנו.

תן לי איתות לנייד לתאום, לנוחיותך.

תודה.

פורסם

ציטוט: נראה לי שהוא עדיין מחכה לתירגולים על המוקאפ באלעל סוף ציטוט...

משה, ידידי,

אכן, כן, לא הייתי מתנגד לתרגולים על המוקאפ של אל על, אם היה אפשרי וזמין.

לצערי (לא מדוייק...), אני צריך להסתפק בשלב זה בציוד הביתי העומד לרשותי ביום-יום, לכן

אני מקבל בשמחה והערכה את נכונותו ורצונו הטוב של מיקי להעמיד לרשותי את הציוד המגוון

שמצוי ברשותו, שעליו כבר התנסיתי בעבר.

תרגולים ואימונים שוטפים תפקידם ומטרתם לשפר את הביצועים שלנו.....נכון? :lol:

פורסם

Not entirely sure if its applicable on the NG and can't check it right now but wouldn't shift + / toggle between arm and disarm?

פורסם

תפעול מ"א מורכב ב-B737NG של PMDG:

מצב מטה: לדרוך אפשר רק עם עכבר. להרמה -(מרבית בלבד אפשרית) מקש / , ובהפעלת שיפט אין כל שינוי.

מצב מעלה: מקש / מוריד אותם מלא. ביחד עם שיפט אין כל פעולת מ"א.

מצב דרוך: כניסה אליו ויציאה ממנו למצב הורדה מלאה ניתן רק בעזרת העכבר. הרמה והורדה ממצב זה כרגיל, אך שוב- אי אפשר לצאת ממצב דריכה ללא עכבר.

Not entirely sure if its applicable on the NG and can't check it right now but wouldn't shift + / toggle between arm and disarm?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...