עבור לתוכן
Opher Ben Peretz

משפחת כרטיסים גראפיים חדשה של ATI

Recommended Posts

פורסם

תודה עופר.

אני חייב לציין שמקריאה של הרבה כתבות לאחרונה שסוקרות את חברת AMD, נראה לי אישית שמדובר בחברה בשקיעה (יתכן זמנית בלבד), המעבדים שהוציאה רק לאחרונה לא ממש מגרדים את מעבדי אינטל בנוכחיים, ובכלל מפגרים אחרי המוצרים החדשים של אינטל (סדרת מעבדי 4 ליבות החדשה שצפויה לצאת בעוד כשבועיים- והפעם QUAD אמיתי ולא ליבות ללא CATCH).

כידוע AMD רכשה את ATI ומאז גם ATI נמצאת קצת מאחור כל הזמן. בעבר המלחמה מול NVIDIA היתה שכל סדרה מקדמת את הטכנולוגיה ומוציאה מוצר מתקדם יותר לשוק, אבל לאחרונה נראה ש ATI כל פעם מנסה "לסגור" על NVIDIA ומוציאה כרטיסי מסך פחות טובים. לראיה, מדברים בכתבה על צריכת החשמל ולא כוח העיבוד או מס' טרנזיסטורים ליח' שטח.

אישית, הייתי בודק טוב טוב בנצ'מרקים והשוואות לפני שהייתי בוחר מוצר של ATI או AMD. במצב שתיארתי, חברות נוטות לעשות טעויות ולשחרר לשוק מוצרים לא גמורים (AMD כבר עשתה את זה - מעבדי הברצלונה יצאו עם באג ועדיין לא הוחלפו לכל הרוכשים, יש כתבה ב YNET על הנושא).

ונתון אחרון - מניית AMD בבורסת ארה"ב התרסקה בחודשים האחרונה בכ-50%, עוד לפני הצרות הנוכחיות שם... מה שאומר שגם משקיעי החברה מבינים שיש בעיה.

פורסם

איני מומחה בנושא, העברתי קישור לידיעה. בידיעה מדובר על כך שהמעבד הבא במשפחה, כפול ליבה שכבר הוצג בתערוכה, טוב בביצועיו מכל מעבד קיים של כל מתחרה. קיימים מאז נובמבר מאמרים על הסידרה שאז היתה בפיתוח. מותר לחברה להיות מספר 2 בשוק, גם חברות טובות נסוגות בקטעי זמן מסוימים. אותי פחות מעניינת התחרות, או כפי שהיא מתוארת בתקשורת המלחמה בין השתיים, אלא איכות ומחירי המוצרים. אישית לא השתמשתי במעבד גראפי שאינו של ATI ומכל החומר שקלטתי נראה שכך אמשיך.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...