Tomer Haim פורסם פברואר 23, 2008 דיווח פורסם פברואר 23, 2008 מדובר בדגם של FSX לבינתיים העדכון: הוספתי למטוס פנל שישמש אותו בטיסות VFR ובמיוחד בנחיתות, בהם מצב האף גבוהה ולא תמיד מאפשר את ראיית המסלול. הנה 2 תמונות שצולמו בשלב האמצעי של ההצפה, זה ההבדל: מבחינת תרגול נחיתה, פנל VFR אמתי הרבה יותר. VFR:
FlightHut פורסם פברואר 23, 2008 דיווח פורסם פברואר 23, 2008 מעולה! תעשה כזה לFS9 כי ב2004 קשה מאוד לראות מסביב...
Ran Ben Shmuel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 מה ההבדל בין VFR ללא VFR ובין נחיתה ללא נחיתה? גם במציאות לא רואים את המסלול בהצפה
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 תודה רבה תומר! זה כבר באתר שלך? לא ראיתי עדכון בטבלה... צריך להתקין את המטוס מחדש?
Tomer Haim פורסם פברואר 24, 2008 מחבר דיווח פורסם פברואר 24, 2008 המטוס לא בטבלה כי הוא של FSX, כנס לקישור של FSX שם הקובץ לא שונה וצריך להתקין אותו מחדש. פנל VFR הוא פנל נמוך יותר המאפשר טיסה נוחה יותר נניח על כביש, הראש של הטייס נמצא מעל הפנל עצמו, לכן אני תמיד רואה את המסלול בנחיתה (חוץ מהנחיתה הדפוקה שעשיתי שבוע שעבר).
Niv Malin פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 המטוס לא בטבלה כי הוא של FSX, כנס לקישור של FSX שם הקובץ לא שונה וצריך להתקין אותו מחדש.פנל VFR הוא פנל נמוך יותר המאפשר טיסה נוחה יותר נניח על כביש, הראש של הטייס נמצא מעל הפנל עצמו, לכן אני תמיד רואה את המסלול בנחיתה (חוץ מהנחיתה הדפוקה שעשיתי שבוע שעבר).[/quote] אתה מעוניין לשתף אותנו במשהו?
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 מין שיטת תחקיר שכזו- נחיתה דפוקה---> משנים את המטוס :|
Tomer Haim פורסם פברואר 24, 2008 מחבר דיווח פורסם פברואר 24, 2008 אין לי בעיה לשתף: נחתתי רגיל לחלותין, כולל הצפה, מעל המסלול הרמתי את האף ופתאום הרגשתי שקיעה חריפה מהרגיל, (כנראה בגלל איזה זרם יורד או שרוח האף שהיתה הופסקה פתאום) במקום לפתוח מנוע ולנחות כמו בנאדם, הרמתי את האף לשמיים. מאמין שזה קרה לכל טייס. ככה זה נראה: http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 0326634618
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 נחיתה סבירה לחלוטין בהתחשב באוויר הלא יציב. הצופר למד לשיר תאייילנדית במטוס :shock:
Baruch Spiegel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 נחיתה סבירה לחלוטין בהתחשב באוויר הלא יציב.הצופר למד לשיר תאייילנדית במטוס :shock: עופר אתה לא מעודכן. יש בארץ זמרת אחת שרית חדד. אהובה על ז'נר הבכיינים מתורכיה. הצפצוף נלקח מהדיסק האחרון שלה. ובמקרים כאלה וגם אני אהבתי יותר אף לשמיים מפתיחת מנוע. בחיפה יש את הברושים של הטכני מימין לאיזור הנגיעה כשנוחתים על 34. כשיש רכיב רוח מערבית, בגלל העצים יש תופעה שדומה להתנפצות גלים על שובר גלים. -ושם אתה עובר עם 152... גם שם היו כל מיני תופעות מוזרות שלא יוסלאו בפז. במקרה של שקיעה פתאומית העדפתי משיכה בהגה לריכוך הנפילה ולא פתיחת מנוע, שיש לה תופעות לוואי משלה.( למשל כניסה לסחרור בגובה הצפה...)
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock:
Baruch Spiegel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: וכי למה אין לך עילוי? 1.צפצפת אזהרה מצפצפת 5 קשר לפני תחילת הזדקרות. 2.גם הזדקרות היא תהליך הדרגתי שלא קורה בבת אחת על כל שטח הכנף. (בשאיפה מתחיל קרוב לשורש הכנף ומתפשט החוצה - כדי שיהיה לך היגוי מאזנות גם כשהמטוס מתחיל בהזדקרות). 3. מיודעינו - "אפקט קרקע" עובד שעות נוספות בהצפה.
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: וכי למה אין לך עילוי? 1.צפצפת אזהרה מצפצפת 5 קשר לפני תחילת הזדקרות. 2.גם הזדקרות היא תהליך הדרגתי שלא קורה בבת אחת על כל שטח הכנף. (בשאיפה מתחיל קרוב לשורש הכנף ומתפשט החוצה - כדי שיהיה לך היגוי מאזנות גם כשהמטוס מתחיל בהזדקרות). 3. מיודעינו - "אפקט קרקע" עובד שעות נוספות בהצפה. אמרת שבשקיעה פתאומית אתה מעדיף להרים אף. שקיעה עד כמה שאני מבין זו תזוזה מהירה לכיוון מרכז כדור הארץ, כשבדרך אתה אמור לפגוש את האספלט של המסלול. בתרגולי מניעה מהזדקרות שאני מכיר, כשנשמע הצפצוף ויש לך עוד 5 קשר בפלוס דווקא מורידים מעט אף ופותחים מעט מנוע...
Baruch Spiegel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: וכי למה אין לך עילוי? 1.צפצפת אזהרה מצפצפת 5 קשר לפני תחילת הזדקרות. 2.גם הזדקרות היא תהליך הדרגתי שלא קורה בבת אחת על כל שטח הכנף. (בשאיפה מתחיל קרוב לשורש הכנף ומתפשט החוצה - כדי שיהיה לך היגוי מאזנות גם כשהמטוס מתחיל בהזדקרות). 3. מיודעינו - "אפקט קרקע" עובד שעות נוספות בהצפה. אמרת שבשקיעה פתאומית אתה מעדיף להרים אף. שקיעה עד כמה שאני מבין זו תזוזה מהירה לכיוון מרכז כדור הארץ, כשבדרך אתה אמור לפגוש את האספלט של המסלול. בתרגולי מניעה מהזדקרות שאני מכיר, כשנשמע הצפצוף ויש לך עוד 5 קשר בפלוס דווקא מורידים מעט אף ופותחים מעט מנוע... תרגיל מניעת הזדקרות באוויר זה תרגיל שונה לחלוטין משקיעה במהלך הצפה. כשאתה מוריד אף אתה מקטין זווית התקפה ולכן באופן רגעי מגדיל את השקיעה. בגובה לא תרגיש את זה. בגובה מטר מעל המסלול - הגברת השקיעה = כאבים גדולים יותר בישבן. כמו שאמרתי בעיקר אפקט קרקע משנה לחלוטין את כללי המשחק. כרית האוויר שנוצרת מתחת לכנפיים מאפשרת לעשות דברים שונים לחלוטין ממה שאפשר לעשות בגובה. פתיחת מנוע היא פתרון טוב בתנאי שיד ימין שלך מחוברת עם כבל מתוח לרגל ימין והם עובדות ביחד באופן אוטומטי ובלתי מודע. (רגל ימין עם פתיחת מנוע פיצוי על אפקטים של זרם מדחף ו P FACTOR). ללא רגל ימין התוצאות עלולות להיות עגומות.
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 פתיחת מנוע היא פתרון טוב בתנאי שיד ימין שלך מחוברת עם כבל מתוח לרגל ימין והם עובדות ביחד באופן אוטומטי ובלתי מודע ננסה את זה בהזדמנות
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 אחד ההסברים: המכה האנכית בגב הטייס נחלקת כך לשני רכיבים, כשכל אחד קטן מהסכום: א. הצלפת שוט בצוואר מפגיעת הזנב בקרקע. ב. מכה אנכית בעמוד השדרה מהתרסקות כן נסע ראשי במסלול. בכך יתרונה העיקרי של השיטה ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock:
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 אחד ההסברים:המכה האנכית בגב הטייס נחלקת כך לשני רכיבים, כשכל אחד קטן מהסכום: א. הצלפת שוט בצוואר מפגיעת הזנב בקרקע. ב. מכה אנכית בעמוד השדרה מהתרסקות כן נסע ראשי במסלול. בכך יתרונה העיקרי של השיטה ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: סוף סוף תשובה אחת לעניין
Baruch Spiegel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 אחד ההסברים:המכה האנכית בגב הטייס נחלקת כך לשני רכיבים, כשכל אחד קטן מהסכום: א. הצלפת שוט בצוואר מפגיעת הזנב בקרקע. ב. מכה אנכית בעמוד השדרה מהתרסקות כן נסע ראשי במסלול. בכך יתרונה העיקרי של השיטה ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: נחיתה סבירה לחלוטין בהתחשב באוויר הלא יציב.הצופר למד לשיר תאייילנדית במטוס :shock: רגע, אז כן טוב או לא טוב?
Tomer Haim פורסם פברואר 24, 2008 מחבר דיווח פורסם פברואר 24, 2008 בקשר למשיכה הסופית, זה מתאים למטוסים ספציפיים כמו הססנה הסלחנית שלא יקרה כלום גם אם היא קצת תיפול ותמיד ניתן לסחוט ממנה עוד קצת עילוי. מטוסים פחות ייעילים אוירודינמית, כמו פייפר אצטק, יגיבו בהורדת האף ובשקיעה חריפה. אצטק מסכן חטף את אותה השקיעה ברבת עמון, הטייס משך כדי לעדן את השקיעה.. המטוס חזר לארץ עלגבי 2 משאיות נפרדות. היה צריך לגעת עם כוח מנועים. הססנה אמנם סלחנית אבל כשלא רואים את המסלול אם היתה גם רוח צולבת חזקה, במהירות נמוכה המטוס היה נוחת מחוץ למסלול. אישית מעדיף מנוע. (ותיקונים של ההגאים בהתאם)
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 סביר=פחות מטוב. מעט מנוע היה מרכך הנגיעה במחיר של עוד 100 מ' ריצה. אחד ההסברים:המכה האנכית בגב הטייס נחלקת כך לשני רכיבים, כשכל אחד קטן מהסכום: א. הצלפת שוט בצוואר מפגיעת הזנב בקרקע. ב. מכה אנכית בעמוד השדרה מהתרסקות כן נסע ראשי במסלול. בכך יתרונה העיקרי של השיטה ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: נחיתה סבירה לחלוטין בהתחשב באוויר הלא יציב.הצופר למד לשיר תאייילנדית במטוס :shock: רגע, אז כן טוב או לא טוב?
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 נגיעה במטוסי תובלה מכל הגדלים כולל דו-מנועיים קלים נעשית בכוח מנוע זהה לכוח בגישה, הקטנת המהירות והשקיעה הנובעת עד לנגיעה מושגת עקב הפסקת ההנמכה. סגירת המנוע נעשית לאחר נגיעת כני נסע ראשיים ובהדרגה ולא בחטף. טכניקה זו ישימה גם במטוסים חד-מנועיים בהם היצרן שילב פרופיל כנף בעל תכונות אווירודינאמית שאפיונן נפילת העילוי עם הגעה לזווית הזדקרות חריפה, עקב התנתקות שכבת גבול פתאומית ומיידית. לדוגמא, מטוסי SIAI MARCHETTI, כולל דגם האימון SM260. טעות חמורה בתכנון לשלב כנף כזו במטוס אימון. שבריהם נאספים בערימות 500 מ' לפני נקודת הנגיעה. הטכניקה לא ישימה לנחיתה קצרה, אך זהו תרגיל למתקדמים. בקשר למשיכה הסופית, זה מתאים למטוסים ספציפיים כמו הססנה הסלחנית שלא יקרה כלום גם אם היא קצת תיפול ותמיד ניתן לסחוט ממנה עוד קצת עילוי.מטוסים פחות ייעילים אוירודינמית, כמו פייפר אצטק, יגיבו בהורדת האף ובשקיעה חריפה. אצטק מסכן חטף את אותה השקיעה ברבת עמון, הטייס משך כדי לעדן את השקיעה.. המטוס חזר לארץ עלגבי 2 משאיות נפרדות. היה צריך לגעת עם כוח מנועים. הססנה אמנם סלחנית אבל כשלא רואים את המסלול אם היתה גם רוח צולבת חזקה, במהירות נמוכה המטוס היה נוחת מחוץ למסלול. אישית מעדיף מנוע. (ותיקונים של ההגאים בהתאם)
Baruch Spiegel פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 נגיעה במטוסי תובלה מכל הגדלים כולל דו-מנועיים קלים נעשית בכוח מנוע זהה לכוח בגישה, הקטנת המהירות והשקיעה הנובעת עד לנגיעה מושגת עקב הפסקת ההנמכה. סגירת המנוע נעשית לאחר נגיעת כני נסע ראשיים ובהדרגה ולא בחטף. טכניקה זו ישימה גם במטוסים חד-מנועיים בהם היצרן שילב פרופיל כנף בעל תכונות אווירודינאמית שאפיונן נפילת העילוי עם הגעה לזווית הזדקרות חריפה, עקב התנתקות שכבת גבול פתאומית ומיידית. לדוגמא, מטוסי SIAI MARCHETTI, כולל דגם האימון SM260. טעות חמורה בתכנון לשלב כנף כזו במטוס אימון. שבריהם נאספים בערימות 500 מ' לפני נקודת הנגיעה.הטכניקה לא ישימה לנחיתה קצרה, אך זהו תרגיל למתקדמים. בקשר למשיכה הסופית, זה מתאים למטוסים ספציפיים כמו הססנה הסלחנית שלא יקרה כלום גם אם היא קצת תיפול ותמיד ניתן לסחוט ממנה עוד קצת עילוי.מטוסים פחות ייעילים אוירודינמית, כמו פייפר אצטק, יגיבו בהורדת האף ובשקיעה חריפה. אצטק מסכן חטף את אותה השקיעה ברבת עמון, הטייס משך כדי לעדן את השקיעה.. המטוס חזר לארץ עלגבי 2 משאיות נפרדות. היה צריך לגעת עם כוח מנועים. הססנה אמנם סלחנית אבל כשלא רואים את המסלול אם היתה גם רוח צולבת חזקה, במהירות נמוכה המטוס היה נוחת מחוץ למסלול. אישית מעדיף מנוע. (ותיקונים של ההגאים בהתאם) כשמבצעים נחיתה FULL AUTOMAT עם FLARE אוטומטי, שלב ה RETARD קורה לפני שלב ה FLARE ולא לאחר נגיעה.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 ברוכי צודק, השמטתי מהודעתי המקורית בטעות את המלים "מונעי מדחף". זאת על שום העילוי שהמדחפים יוצרים על משטחי העילוי. נגיעה במטוסי תובלה מכל הגדלים כולל דו-מנועיים קלים נעשית בכוח מנוע זהה לכוח בגישה, הקטנת המהירות והשקיעה הנובעת עד לנגיעה מושגת עקב הפסקת ההנמכה. סגירת המנוע נעשית לאחר נגיעת כני נסע ראשיים ובהדרגה ולא בחטף. טכניקה זו ישימה גם במטוסים חד-מנועיים בהם היצרן שילב פרופיל כנף בעל תכונות אווירודינאמית שאפיונן נפילת העילוי עם הגעה לזווית הזדקרות חריפה, עקב התנתקות שכבת גבול פתאומית ומיידית. לדוגמא, מטוסי SIAI MARCHETTI, כולל דגם האימון SM260. טעות חמורה בתכנון לשלב כנף כזו במטוס אימון. שבריהם נאספים בערימות 500 מ' לפני נקודת הנגיעה.הטכניקה לא ישימה לנחיתה קצרה, אך זהו תרגיל למתקדמים. בקשר למשיכה הסופית, זה מתאים למטוסים ספציפיים כמו הססנה הסלחנית שלא יקרה כלום גם אם היא קצת תיפול ותמיד ניתן לסחוט ממנה עוד קצת עילוי.מטוסים פחות ייעילים אוירודינמית, כמו פייפר אצטק, יגיבו בהורדת האף ובשקיעה חריפה. אצטק מסכן חטף את אותה השקיעה ברבת עמון, הטייס משך כדי לעדן את השקיעה.. המטוס חזר לארץ עלגבי 2 משאיות נפרדות. היה צריך לגעת עם כוח מנועים. הססנה אמנם סלחנית אבל כשלא רואים את המסלול אם היתה גם רוח צולבת חזקה, במהירות נמוכה המטוס היה נוחת מחוץ למסלול. אישית מעדיף מנוע. (ותיקונים של ההגאים בהתאם) כשמבצעים נחיתה FULL AUTOMAT עם FLARE אוטומטי, שלב ה RETARD קורה לפני שלב ה FLARE ולא לאחר נגיעה.
Etai Charit פורסם פברואר 24, 2008 דיווח פורסם פברואר 24, 2008 נגיעה במטוסי תובלה מכל הגדלים כולל דו-מנועיים קלים נעשית בכוח מנוע זהה לכוח בגישה, הקטנת המהירות והשקיעה הנובעת עד לנגיעה מושגת עקב הפסקת ההנמכה. סגירת המנוע נעשית לאחר נגיעת כני נסע ראשיים ובהדרגה ולא בחטף. טכניקה זו ישימה גם במטוסים חד-מנועיים בהם היצרן שילב פרופיל כנף בעל תכונות אווירודינאמית שאפיונן נפילת העילוי עם הגעה לזווית הזדקרות חריפה, עקב התנתקות שכבת גבול פתאומית ומיידית. לדוגמא, מטוסי SIAI MARCHETTI, כולל דגם האימון SM260. טעות חמורה בתכנון לשלב כנף כזו במטוס אימון. שבריהם נאספים בערימות 500 מ' לפני נקודת הנגיעה.הטכניקה לא ישימה לנחיתה קצרה, אך זהו תרגיל למתקדמים. בקשר למשיכה הסופית, זה מתאים למטוסים ספציפיים כמו הססנה הסלחנית שלא יקרה כלום גם אם היא קצת תיפול ותמיד ניתן לסחוט ממנה עוד קצת עילוי.מטוסים פחות ייעילים אוירודינמית, כמו פייפר אצטק, יגיבו בהורדת האף ובשקיעה חריפה. אצטק מסכן חטף את אותה השקיעה ברבת עמון, הטייס משך כדי לעדן את השקיעה.. המטוס חזר לארץ עלגבי 2 משאיות נפרדות. היה צריך לגעת עם כוח מנועים. הססנה אמנם סלחנית אבל כשלא רואים את המסלול אם היתה גם רוח צולבת חזקה, במהירות נמוכה המטוס היה נוחת מחוץ למסלול. אישית מעדיף מנוע. (ותיקונים של ההגאים בהתאם) כשמבצעים נחיתה FULL AUTOMAT עם FLARE אוטומטי, שלב ה RETARD קורה לפני שלב ה FLARE ולא לאחר נגיעה. RETARD למנועים נעשה במהלך ההצפה (FLARE). ההצפה נכנסת לפעולה בגובה 50 רגל מעל המסלול. במטוסים האלה מודגש שהאידאל לנחיתה הוא הגעת המנועים לדחף סרק בדיוק עם הנגיעה. לכן, במהלך ההצפה, בסביבות 30 רגל מעל המסלול (אם נדייק - 27 רגל, למרות שאין לזה משמעות מעשית...), המצערת האוטומטית תוריד את המצערות לסרק, מתוך כוונה שהמנועים יגיעו לסרק בנגיעה עצמה, כמובן מטעמי חסכון במסלול (הן בכדי שהדחף יהיה מינימלי עם הנגיעה, והן בכדי להגיע בצורה מהירה ובריאה יחסית להיפוך דחף וללא עיכוב).
Elad Levy פורסם פברואר 26, 2008 דיווח פורסם פברואר 26, 2008 ממתי משיכה בהגה מרככת נפילה כשאין לך עילוי? :shock: וכי למה אין לך עילוי? 1.צפצפת אזהרה מצפצפת 5 קשר לפני תחילת הזדקרות. 2.גם הזדקרות היא תהליך הדרגתי שלא קורה בבת אחת על כל שטח הכנף. (בשאיפה מתחיל קרוב לשורש הכנף ומתפשט החוצה - כדי שיהיה לך היגוי מאזנות גם כשהמטוס מתחיל בהזדקרות). 3. מיודעינו - "אפקט קרקע" עובד שעות נוספות בהצפה. אמרת שבשקיעה פתאומית אתה מעדיף להרים אף. שקיעה עד כמה שאני מבין זו תזוזה מהירה לכיוון מרכז כדור הארץ, כשבדרך אתה אמור לפגוש את האספלט של המסלול. בתרגולי מניעה מהזדקרות שאני מכיר, כשנשמע הצפצוף ויש לך עוד 5 קשר בפלוס דווקא מורידים מעט אף ופותחים מעט מנוע... תרגיל מניעת הזדקרות באוויר זה תרגיל שונה לחלוטין משקיעה במהלך הצפה. כשאתה מוריד אף אתה מקטין זווית התקפה ולכן באופן רגעי מגדיל את השקיעה. בגובה לא תרגיש את זה. בגובה מטר מעל המסלול - הגברת השקיעה = כאבים גדולים יותר בישבן. כמו שאמרתי בעיקר אפקט קרקע משנה לחלוטין את כללי המשחק. כרית האוויר שנוצרת מתחת לכנפיים מאפשרת לעשות דברים שונים לחלוטין ממה שאפשר לעשות בגובה. פתיחת מנוע היא פתרון טוב בתנאי שיד ימין שלך מחוברת עם כבל מתוח לרגל ימין והם עובדות ביחד באופן אוטומטי ובלתי מודע. (רגל ימין עם פתיחת מנוע פיצוי על אפקטים של זרם מדחף ו P FACTOR). ללא רגל ימין התוצאות עלולות להיות עגומות. עם אני לא טועה קוראים לזה טורק או משהו כזה... אני זוכר בארה"ב שהייתי באושקוש 2 מוסטנגים התנגשו...מוסטנג אחד פתח מנוע במכה אחת הטורק של המוסטנג גבוה מה שגרם לסחרור..הוא פגע במטוס על הקרקע ושני הטייסים מתו.