Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אבל ככה זה בכל מקום:חיל ירוק: שם השחיטות היא לא תתואר, מה שהולך שם, קצינים בכירים הם מלכי העולם, מזיזים חיילים מפה לשם לפי אינטרס אישי כאילו שיחקו במונופול. רבותי חיילי וקציני צבא היבשה- לכו תעמדו בפינה ותוך כדי זאת טפלו שלא כך יהיה. אחריותכם! הצלחתכם או כשלונכם הוא כולו גם שלנו. אם עד כה חשבנו שיש לנו עסק עם שכנים, בא אחשוורוש ויראה לכולנו מאיפה לפרה יוצא החלב- משחק אחר התחיל! להקות צבאיות: טוב הנושא הזה לא ממש קים היום אבל אחת הסיבות שסגרו את הלהקות היא שבשנות ה 60 ו70 היו הדור הישן של הלהקות כשבשנות ה הדור ה"חדש" יותר היו רובם בנים של... אז סגרו את הלהקות, את שאר הצבא אי אפשר לסגור. היום ניתן לראות פרוטקציה בתחום הזה בכל שורות האמנות במיוחד טלויזיונית. הבנות של צביקה פיק, לא באמת יודעות לשיר. משרדי ממשלה: טוב על פרוטקציה בתחום הזה לא כדאי להרחיב, כולם מבינים על מה אני מדבר אלעל: מפרסמים דרישה לטייסים בעיתון כי הם חייבים, יודעי דבר מתוך החברה טועניש ש: קודם כל חיל אויר אחר כך חברים של... היבט אחד- כדאי להכיר אדם לפני השקעה וסיכון כה גדולים בבחירתו. נכון לגבי טייסים בוגרים אך לא לנוער מתגייס. היבט שני- איני זוכר אם כנפיים בעלת כל המניות ואם לכן אל על פרטית או ציבורית. אם פרטית- שיקול הבעלים ולא עניין הציבור. אחר כך כל השאר אפילו בתעופה פרטית יש דברים כאלו מאז שהייתי בן 3 בבית יש אוירה של טיסה, כל מה שדיברו עליו בבית היה טיסה, אבי היה טיס מסחרי (היום הוא נטש את התחום) ובבית הסתובבו גדולי התעופה האזרחית כמו איתן ראשוני, ראובן ברנט וכו וכו... כל הילדות שלי היתה איתם ועם אחרים ובאויר כל היום ואינטרקציה מלאה עם בתי ספר לתיאוריה שמדברים רק, תעופתית, אז כשבאתי ללמוד לטוס, ידעתי בכל רגע נתון מה הולך לקרות ולמה לצפות והיה ממש קל בקורס עצמו, כשאני חושב על זה, האינפורמציה שאני נחשפתי אליה בילדות, אני לא חושב שיש הרבה טייסים בהרצליה שמכירים. מה זה הרצליה ואיזה מימד של תעופה שולט שם לדעתי לא צריך להיות שם הרבה בכדי להבין. מה שאני לא מבין הוא מה הקשר בין הרצליה ותעופה. אם שם היה השוק הסיטוני היה ברור לי יותר. אומר עוד משהו- פעם ביצעתי שם ביקורת מקצועית. התוצאה היתה הקמת חברת תעופה חדשה, וכמעט פשיטת רגל מוחלטת של זו שבדקתי. וכמו ששיקה מהגשש אמר (במערכון כבד אבז) "זה הכל פרוטקציה, יש עוד פרוטקציה בארץ, רק תגיד עם מי מדברים שאני שובר עליו שולחן" יש הנוהגים לקרוא לתופעה "ויטמין P"... בתעופה יש לזה גם שם ישן: "P FACTOR"
moshe elbaz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 בגדול פרוטקציה דבר גרוע ביותר אבל אם יש לי שני חניכים שווים ברמתם ואת אחד מהם אני מכיר ברקע שלו מהבית ומאיפה הוא בא יש לי פחות סיכוי לעשות טעות בהחלטה שלי ולכן בצורה אולי שלא הוגנת כלפי החניך השני אבל תפחית את הסיכוי שלי לטעות הייתי בוחר במי שאני מכיר. ושוב הסייג במערכת שלנו היא שקורה המון שחילים בצבא תופסים מקומות טובים ואפילו יוצאים לקצונה בגלל p. ד"א יש דברים הרבה יותר גרועים חילים שבאו מעיירות פיתוח הורים גרושים רמת הכנסה נמוכה שתי חדרים בבית וכ'ו וכ'ו ירית הפתיחה שלהם בצבא לא שווה בשום מקרה לאחד שגר ברמת חיים גבוהה אבסורדי ועצוב.
Tomer Haim פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 מה שהולך בהרצליה היום זו זוועת עולם לעומת מה שהיה שם לפני 20 שנה.. גיל ממוצע של טייסים (פרטיים) 55 רמה נמוכה ביותר כי את הרשיון רוכשים בעזרת כסף (והרבה) במקום בעזרת רמה של טייס (אבל זה לפורום אחר), לא על זה רציתי לדבר, התכוונתי לומר שמה שאני רכשתי במשך שנות ילדותי, קשה לרכוש במהלך קורס של 60 שעות (בטח כשאתה גם חניך טיס וגם מנכ"ל של חברה גדולה ואין לך זמן לנשום), אותו דבר בנו של טייס בח"א נושם אויר אחר בבית. בקשר לשחיטויות, לצערי, עורך דין מהטובים במדינה אמר לי משפט: שאם יש משהו שישראל יכולה ליצא לעולם בכמות אדירה, אם יש משהו שאנחנו באמת טובים בו, זו השחיטות, ההונאה, האפשרות לעקיפה, משחק מצליח וכו וכו... לא יודע אם זה נכון, אבל שיהיה.. נתמודד גם עם זה אבל ככה זה בכל מקום:חיל ירוק: שם השחיטות היא לא תתואר, מה שהולך שם, קצינים בכירים הם מלכי העולם, מזיזים חיילים מפה לשם לפי אינטרס אישי כאילו שיחקו במונופול. רבותי חיילי וקציני צבא היבשה- לכו תעמדו בפינה ותוך כדי זאת טפלו שלא כך יהיה. אחריותכם! הצלחתכם או כשלונכם הוא כולו גם שלנו. אם עד כה חשבנו שיש לנו עסק עם שכנים, בא אחשוורוש ויראה לכולנו מאיפה לפרה יוצא החלב- משחק אחר התחיל! להקות צבאיות: טוב הנושא הזה לא ממש קים היום אבל אחת הסיבות שסגרו את הלהקות היא שבשנות ה 60 ו70 היו הדור הישן של הלהקות כשבשנות ה הדור ה"חדש" יותר היו רובם בנים של... אז סגרו את הלהקות, את שאר הצבא אי אפשר לסגור. היום ניתן לראות פרוטקציה בתחום הזה בכל שורות האמנות במיוחד טלויזיונית. הבנות של צביקה פיק, לא באמת יודעות לשיר. משרדי ממשלה: טוב על פרוטקציה בתחום הזה לא כדאי להרחיב, כולם מבינים על מה אני מדבר אלעל: מפרסמים דרישה לטייסים בעיתון כי הם חייבים, יודעי דבר מתוך החברה טועניש ש: קודם כל חיל אויר אחר כך חברים של... היבט אחד- כדאי להכיר אדם לפני השקעה וסיכון כה גדולים בבחירתו. נכון לגבי טייסים בוגרים אך לא לנוער מתגייס. היבט שני- איני זוכר אם כנפיים בעלת כל המניות ואם לכן אל על פרטית או ציבורית. אם פרטית- שיקול הבעלים ולא עניין הציבור. אחר כך כל השאר אפילו בתעופה פרטית יש דברים כאלו מאז שהייתי בן 3 בבית יש אוירה של טיסה, כל מה שדיברו עליו בבית היה טיסה, אבי היה טיס מסחרי (היום הוא נטש את התחום) ובבית הסתובבו גדולי התעופה האזרחית כמו איתן ראשוני, ראובן ברנט וכו וכו... כל הילדות שלי היתה איתם ועם אחרים ובאויר כל היום ואינטרקציה מלאה עם בתי ספר לתיאוריה שמדברים רק, תעופתית, אז כשבאתי ללמוד לטוס, ידעתי בכל רגע נתון מה הולך לקרות ולמה לצפות והיה ממש קל בקורס עצמו, כשאני חושב על זה, האינפורמציה שאני נחשפתי אליה בילדות, אני לא חושב שיש הרבה טייסים בהרצליה שמכירים. מה זה הרצליה ואיזה מימד של תעופה שולט שם לדעתי לא צריך להיות שם הרבה בכדי להבין. מה שאני לא מבין הוא מה הקשר בין הרצליה ותעופה. אם שם היה השוק הסיטוני היה ברור לי יותר. אומר עוד משהו- פעם ביצעתי שם ביקורת מקצועית. התוצאה היתה הקמת חברת תעופה חדשה, וכמעט פשיטת רגל מוחלטת של זו שבדקתי. וכמו ששיקה מהגשש אמר (במערכון כבד אבז) "זה הכל פרוטקציה, יש עוד פרוטקציה בארץ, רק תגיד עם מי מדברים שאני שובר עליו שולחן" יש הנוהגים לקרוא לתופעה "ויטמין P"... בתעופה יש לזה גם שם ישן: "P FACTOR"
Ben Cohen פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 מכיוון שקיבלתי צו ראשון ממש היום, רציתי לשאול: מה שאני אומר בראיון אישי נלקח בחשבון ברצינות (כלומר אם אמרתי שאני מעוניין בתפקיד מסויים, הכל נרשם ונשלח לגורמים הרלוונטיים)? או שהמטרה של הראיון היא רק לראות אם הבנאדם לא פסיכי או שאין לו מוטיבציה לשרת בצבא בכלל? צוות אויר אלו כל הטייסים\נווטים\מכוננים למיניהם. זה נכון שויטמין P מוסיף המון. אבל לא חסרים אנשים הגיעו למקום מסויים בזכות עצמם ואך ורק בזכות עצמם. הכל שאלה של רצון, וקצת יכולת (ברור שאי אפשר להילחם בקרב אבוד מראש). המסקנה שהרבה אנשים טובים הגיעו אלייה היא שבמדינה שלנו צריכים להילחם, ממש להציק, בשביל להגיע לאנשהו.
Etai Charit פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 מכיוון שקיבלתי צו ראשון ממש היום,רציתי לשאול: מה שאני אומר בראיון אישי נלקח בחשבון ברצינות (כלומר אם אמרתי שאני מעוניין בתפקיד מסויים, הכל נרשם ונשלח לגורמים הרלוונטיים)? או שהמטרה של הראיון היא רק לראות אם הבנאדם לא פסיכי או שאין לו מוטיבציה לשרת בצבא בכלל? צוות אויר אלו כל הטייסים\נווטים\מכוננים למיניהם. זה נכון שויטמין P מוסיף המון. אבל לא חסרים אנשים הגיעו למקום מסויים בזכות עצמם ואך ורק בזכות עצמם. הכל שאלה של רצון, וקצת יכולת (ברור שאי אפשר להילחם בקרב אבוד מראש). המסקנה שהרבה אנשים טובים הגיעו אלייה היא שבמדינה שלנו צריכים להילחם, ממש להציק, בשביל להגיע לאנשהו. ראיון אישי למיטב הבנתי, ואני לא בטוח בכך בכלל, המאבחנת מדרגת אותך ע"פ התרשמותה מבחינה פסיכולוגית, היא נותנת איזשהו ציון שמשכלל את הקב"א (פרמטר נוסף), וכן היא לוקחת את העדפותיך. לגורמים הרלוונטיים. כמובן שלגבי צוות אוויר, או שאתה מתאים ותקבל זימונים או שלא. אנקדוטה - שמעתי על מספר אנשים בעלי קב"א 53 (שכאמור בהודעה אחרת, מתחת לסף הכניסה למיונים לצ"א) שהצליחו לקבל מיונים לצוות אוויר. אולי זה המקום לציין שלא שמעתי על אחד כזה שבאמת הצליח במיונים, כל מי ששמעתי עליו (מספר אנשים שניתן לספור על יד אחת) נפל די מהר, עד ירפ"א א', אך זה רק מראה שניתן לקבל זימון למיונים בדרכים עקיפות. לא ממליץ להסתמך על כך, משום שעם קב"א נמוך, כאמור, הסיכוי נמוך. נחזור לנושא הראיון, למיטב הבנתי עיקר הדירוג של המאבחנת הוא כשירותך מבחינה פסיכולוגית, לשירות קרבי. שוב - מדובר בדירוג. עד כאן - השערות. למיטב נסיוני, עד שבוע לאחר הצו הראשון כבר קיבלתי זימון למבדקי צ"א. אולי זה קשור לעובדה שציינתי זאת בראיון האישי, אולי לא. אגב, ידוע לי שהקב"א שלי הוא 56, לא יודע אם גם זה קשור. אני מכיר בחור עם קב"א 54 שאכן קיבל זימון רק כעבור 3 שבועות (שאגב, הספיק ליפול מהמיונים עד עכשיו). קשה לי להאמין שיש קשר, אני מעריך שמדובר בתזמון בלבד. אגב, מצטרף לעופר לנפץ את המיתוס לפיו יש מספר מקומות מוגבל לאנשי צ"א מסיימים בכל שלב. הגישה אומרת, וזה נכון לכל שלבי המיונים (כולל גיבוש) - מי שמאותר כמתאים מהבחינות הנבדקות, ימשיך במסלול עד שאולי קו מגמת ההתקדמות שלו יפול מקו מגמת ההתקדמות הנדרשת מכל המועמדים (בין אם מועמדים לקורס ובין אם פרחי טייס). כפי שעופר ציין - אפילו יסיימו פי 2 פרחי טייס את הקורס מבד"כ - אדרבה. אם כולם עומדים בקריטריונים - ברוכים הבאים. ישנן סטטיסטיקות שנלקחות ונצברות עם הזמן, ובד"כ מספר העוברים כל שלב תואם סטטיסטיקות, אך יש מחזורים יוצאים מהכלל, וזה בסדר גמור. אין כאן עניין של שני מועמדים ובחירה אחת. שני מועמדים, נתונים שווים - שניהם מתקבלים, נקודה. אגב, זה ידוע לי ללא צל של ספק, מאחר וכבר שאלתי את סבי על כך רבות, הוא היה מפקד הקדם מכין בזמן שהתגבשה התצורה הקיימת בו עד היום, אולי עופר זוכר. דבר אחרון - לא אכנס לעומק הנושא, זה לא המקום, רק לציין: קורס טייס וכן שלבי המיונים לקבלה אליו, הוא קרוב לודאי בין הקורסים ה"מתמטיים" ביותר בצה"ל, משמע - כל ציון מכל הערכה מוכנס לנוסחא מסויימת, שהיא סודית בהחלט, וע"פ תוצר הנוסחא נקבע האם אותו מועמד יישאר במסלול או יודח. אותה הנוסחא משמשת גם לדירוג מועמדים ולקיחת סטטיסטיקות לגבי סיכוייהם להצליח בקורס, אך מעבר לכך - היא קובעת בדיוק מי נשאר ומי מודח. למי שזה עדיין לא ברור - התערבות גורם אנושי ופרוטקציה, שניהם אינם פרמטרים בנוסחא. שוב - רק הנוסחא קובעת. אף מפקד קורס לא ישאיר בקורס או במיונים אליו מועמד רק משום שהוא מקושר עם אביו של המועמד. בלתי אפשרי מתמטית (אם מדברים על הנוסחא), ומפקד הקורס אינו מושחת כפי שרבים היו מקווים לחשוב, בתור תירוץ להדחתם שלהם מהקורס. לסיכום - המשחק היחיד, בצורה מעט יותר מופשטת, הוא שיפוע קו מגמת ההתקדמות. אם השיפוע תואם או גובר על מגמת ההתקדמות הנדרשת - המועמד ימשיך במסלול. אם הוא מתון מהנגזרת הנדרשת - יודח.
Eldar Sella פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 עם כל הכבוד לקב"א 56 שלך (לא מבין בכלל למה היית צריך לציין את זה, מיותר), בן אדם עם קב"א 54 או 53 יכול להיות יותר מתאים ממך לטיס. אגב נורא משונה שבינתיים רק המקושרים לטייסים (או הטייסים), בקיצור איתי ועופר, לשניכם קשר מסוים לאנשים בחיל, ואתם אלו שקובעים שפרוטקציות לא עוזרות. סלח לי, אבל בולשיט. אני מכיר את זה מחבר שאביו טייס לשעבר בחיל האויר. הרי היום פרוטקציה היא מרכיב עיקרי בחיים של כולנו, וכולנו צריכים את זה, אם זה בבי"ס, אם זה בצבא, פוליטיקה או בכל דבר אחר בחיים.
Matan Solomon פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אלדר לא יכולת להיות יותר כנה... עופר, אני לא יודע אם לקרוא לזה נאיביות, או איך לתאר את זה, אבל בכמה מילים - נו בחייך! איפה אתה חי ? תפסיקו לנסות להראות שהכל לבן בחיל האוויר, אין קשר בכלל אם אתה בן של טייס או לא וכו' וכו'. אתה בעצמך אמרת פעם שבן של טייס סביר להניח שיש לו יותר "ידע", זה רק מראה שזה כן נכנס בדרך מאוד עקיפה לשיקולים של מי שפעם העביר גיבושים וכו' וכו'. די עם הבולשיט, לא הכל לבן והלוואי שהכל היה ישר כמו שאתם מתארים אותו.
Niv Malin פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אלדר לא יכולת להיות יותר כנה...עופר, אני לא יודע אם לקרוא לזה נאיביות, או איך לתאר את זה, אבל בכמה מילים - נו בחייך! איפה אתה חי ? תפסיקו לנסות להראות שהכל לבן בחיל האוויר, אין קשר בכלל אם אתה בן של טייס או לא וכו' וכו'. אתה בעצמך אמרת פעם שבן של טייס סביר להניח שיש לו יותר "ידע", זה רק מראה שזה כן נכנס בדרך מאוד עקיפה לשיקולים של מי שפעם העביר גיבושים וכו' וכו'. די עם הבולשיט, לא הכל לבן והלוואי שהכל היה ישר כמו שאתם מתארים אותו. עיינו בשרשור הבא: http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 8%E9%E9%F1
Matan Solomon פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 ניב, משם בדיוק אמרתי את מה שאמרתי שעופר רשם. לא צריך יותר מזה לדעתי.
Tomer Haim פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 יודעים מה.. אין פרוטקציה, אבל.. הנוסחא סודית? סבבה, בא האב הטייס אל בנו החניך ולוקח אותו בתוך הבסיס בשרשרת הפיקוד, הבן שכבר שנים חי את הבסיס מתייעץ בפעם האחרונה אם בכירים בחיל שמסרבים להשפיע ולהפעיל פרוטקציה אבל מסבירים לו בדיוק במה הוא צריך להשקיע ולהתמקד.. לדוגמא (לא שאני יודע) בטיסות צ'ק אל תשמור גובה.. אבל תזהה את הישוב כי זה יותר חשוב, או בסדנת שבי ינסו לשבור אותך, פה ופה ופה... זה ההבדל בינו לבין האחרים, נקודת הפתיחה, אבל אל לנו להאשים את חיל האויר שלנו כפי שלבן של נגר יש מטבח הכי יפה בארץ ובחינם, כן גם זה קורה. תחשבו על זה, הנשיא של רוב העולם נכון לעכשיו, בוש, גם הוא בן של...
Etai Charit פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 עם כל הכבוד לקב"א 56 שלך (לא מבין בכלל למה היית צריך לציין את זה, מיותר), חלילה, לשנייה לא ציינתי שיש כבוד מעבר לכל אחד אחר. ציינתי את זה כחלק מהשאלה על כמה זמן לוקח למיונים להגיע, הראיתי השוואה עם חבר, שאותו אני מאוד מעריך ובטח לא חושב שאני טוב ממנו (אלא כל אחד בתחומו הוא). חשיפת פרטיי האישיים ואפילו רמיזה לפרטיו של חבר שלי שאין לו קשר לאף אחד כאן בפורום, אם אתה בוחר לקחת את זה בתור שוויץ - שיהיה לך לבריאות. אני לא בתחרות כאן עם אף אחד. מיותר? כל ההודעה והדיון האלה מיותרים, מדובר בנסיון להעשרת ידע בלבד. מבחינת עד כמה הדיון הזה ישפיע על המערכת? הוא לא, ולכן הדיון לכשעצמו מיותר. הוא קיים להעשיר ידע ולדון בו עם חברי חטיבה, לפי בקשה מיוחדת של חבר חטיבה שואל ותמה. חבל שזה היחס. בכל זאת, אני מקווה שלשואל המקורי עזרתי ולו במעט, ואולי לקורא אחר שטרם הגיב. לא מעניין אותי אם אהבת את השוויץ כביכול שלי או לא, אם אולי קיווית שזה יניע אותי מלהפסיק. לגבי הקב"א עצמו - כבוד ויחס מיוחד? לא. גאה בו? כן. מוכן לשתף במידע הזה? כן, עובדה קיימת. ומכאן, לך ולכל השאר - אמרתי את דבריי שבאו ממקום של ידע, אליו אני בעצמי צמא ובמקרה נפל לאזני מקור ידע, אנושי. איפה שעניתי באופן חלקי ומבוסס על השארות - ציינתי, רוב ההודעה אינה כזו. אם אתם בוחרים שלא להקשיב לדבריי ולחשוב או להאמין אחרת - שיהיה לבריאות. אני תרמתי את פיסת המידע שלי ל(כמעט) מיטב ידיעתי, ושכל אחד יאמין לחבר של אבא של חבר של...
OmriSoudry פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 תשמעו, הפרוטקציה יכולה להביא עד שלב מסוים, אבל משלב מסוים - אם אתה לא מספיק טוב אתה פשוט לא ממשיך. אני רואה את זה הרבה. אני אישית מכיר בן של טייס (לא סתם טייס, אלא אחד הבכירים) שאכן התקבל לקורס, אבל אז בטיסות הוא כל הזמן הקיא. העיפו אותו ישר. אז אוקיי, הפרוטקציה העבירה אותו צוות אויר, ירפ"אות, וגיבוש. מכאן הוא בכוחות עצמו, ועובדה שלא הלך לו. מצד שני............. אני גם מכיר על אנשים שקיבלו מכתב "דור המשך" מחיל אויר לפני הגיוס. אותם אנשים, שההורים שלהם שירתו בחיל האויר בתור צ"א, קיבלו מכתב שמברך אותם על גיוסם הקרוב, מציין להם שהם יהיו חלק ממשפחת חיל האויר, ומזמין אותם למיונים לתפקידים בחיל. אפשר לקרוא לזה "פרוטקציה רשמית". הם קוראים לזה "דור המשך"...
eladbi פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 אוקי דוד שלי בדק לי עכשיו את הפרטים והוא אמר שאם אני מתאים אז בדרך כלל שולחים שנה ליפני גיוס אז זה אומר שיש לי עוד 4 חודשים הוא גם אמר לי שמומלץ להיתקשר ולהגיד שאני רוצה לנסות להיתקבל לקורס טייס אז עדיין הכל פתוח :wink: נחדד קצת את הדברים. מיוני צוות אוויר ראשוניים לא מקבלים שנה לפני הגיוס, אלא חודש לאחר הצו ראשון בממוצע. יש יוצאים מן הכלל שמקבלים כמה חודשים אחרי- אבל זה לא הכלל. מה שכן, אם אתה עובר את המיונים הראשוניים, בגיל 17 וחצי אתה מקבל זימון ירפא א- יחידת רפואה אווירית. תתקשר אל מדור פסיכוטכני ותשאל אותם אם אתה זכאי. מה כ"כ מסובך?
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 תכניס לראש שלך- אבא שלו לא יודע כלום בנושא! אמשיך קו של איתי- לא רק מדריך אישי, מפקד קורס או מפקד טייסת לא יכולים לעזור בפרוטקציה או להעיף מישהו. אני כמפקד בי"ס לטייסי מסוקים הראשון, וקודם מפקד קורס טייסי מסוקים (1968-9) ואחריו מפקד טייסת מתקדם מסוקים (1971-2), הקמתי אותו כמסגרת עצמאית במאי 1977, ופיקדתי עליו יותר זמן מכל מפקד בביס"ט- 3 שנים, אחרים משרתים עד שנתיים לכל היותר. אני בניתי את הסילבוסים, ואת הקריטריונים להצלחה בכל שלב, כולל התאמת נוסחת המיון לטייסי מסוקים וכל תהליך המיון, שקודם לכן בוצע בפוגה/ צוקית. אני ישבתי בראש כל וועדת הערכה של טייסי מסוקים מ- מאי 1977 ועד אפריל 1980, ובכל דיון דרכם של בוגרים בתקופה זו, אשר מסיכומו מזינים שינויים לנוסחת המיון. ובכן, אני כמפקד עם כל הרקע והידע המקצועי במסוקים ובהדרכה ושירתתי קודם בכל טייסות המסוקים וכל סוגי הכלים שהיו קיימים בחיל, בעל הסמכויות, כל האמצעים וכל הנתונים, גם לי ציון נוסחת המיון לחניכים של בית ספרי לא היתה. יכלתי לראות אותה אך לא הסכמתי, בכדי שלא תשפיע על החלטותי. יושב מי שצריך לשבת בדיון, מופקד על שימור נתוני הנוסחא למשל בדרך של מניעת הוצאת חניך כאשר ביצועיו נופלים מתחזית נוסחת המיון שלו. בואו נגיד שמדריך אישי לא מסמפט חניך בינוני, לא רוצה את האישיות שלו כלוחם בטייסת שלו, ומפקד הקורס (הוא מפקד כל החניכים ומרכז את עבודת המדריכים) חושב כמוהו, וכן מדריך מילואים ותיק, כולם מכירים אותו, טסו אתו ובדקו מבחנים והתרשמו מתפקודו על הקרקע ובחרת חניכי הקורס. מפקד הקורס יעלה אותו לוועדת הערכה המתקיימת בין כל שבוע לשבועיים בראשות מפקד המגמה. ידונו ב-25 חניכים 10 דקות, ובאותו חניך שעתיים. מפקד המגמה והמדריך הראשי יתחקרו כל היבט של חוות דעת מפקדי החניך, יפתחו את תיקו האישי ויצליבו הערכות שלו ממפקדים בשלבים קודמים בנושאי הדיון. אז יצלבו שתי וערב את אותן חוות דעת נוכחיות עד שיצא מכולם מיץ, כל זאת בכדי לנטרל גורם אישי, הדרכתי או אחר המוטה לרעה או לטובה. בסוף התהליך, אם ציון נוסחת המיון של החניך טובה, לא יוכלו להדיחו. ואם החניך חלש מהנדרש וסיכוייו בנוסחא חלשים, הוא לא יישאר במקומו בקורס ושום סבא של מישהו או נשיא המדינה לא יוכלו לעשות דבר וחצי דבר. רמת האמינות של נוסחת המיון נסמכת על מאות אלפי המועמדים שהצליחו או נכשלו, ממשיכה להתעדכן בכל תקופת אימון וקולטת נתונים גם כשהאדם 10 שנים טייס. פרוטקציה בטיס? אתם חיים בעולם של אגדות ופנטזיות. אנשים שמחר עשויים להישלח למשימה שתשנה בתוך חצי דקה את מצב המדינה, ופני המזרח התיכון והעולם כפי שאנו מכירים אותו כיום, לא בוחרים באמצעות קלטות היכרות או מכוני עיסוי אישיות. פרוטקציה? לך לאבא שלו ותלמד אותו קצת, שיתחיל בקריאת הודעה זו, נראה כי בתפקיד בכיר בביס"ט הוא לא שירת, ואם כן אז שכח מאיפה בא ומה לימדו אותו. יש גם כאלה בין בוגרי קורס טיס. עצה אישית לך ולכולם, עשו איתה כפי שתרצו- הילחמו על עקרונותיכם. לימדו מהטיבטים. אם אלה העקרונות איתם אתם משלימים, אתם אנשים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך, וילדיכם יחיו חיים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך. יחי ה"כאילו" וישראבלוף! קל לצחוק על רפובליקות הבננות כאשר הן בדרום אמריקה. ומה בישראל? מושבת קופים פועלת לפי כללים נאורים יותר. דבר אחרון: אתה בעצמך מציין כי כותבי הודעות כאן מכירים את החיל מקרוב. לכתוב בולשיט על דבריהם היא תגובה מוזרה אם להתבטא בעדינות, הסתמכותך על מקור כאבא של מישהו היא לא רצינית, כפי שציינתי כבר, וצורת התגובה מעידה על בעיה אלמנטרית ביחס לחברים. גם הביקורת שלך על ציון הקב"א מיותרת. לא נראה לך- התאפק, ספור עד עשר, ולבסוף זכותך לא לכתוב מה הקב"א שלך. הנח לאחרים לנהוג לפי דרכם כל עוד היא מכובדת ועניינית. עם כל הכבוד לקב"א 56 שלך (לא מבין בכלל למה היית צריך לציין את זה, מיותר), בן אדם עם קב"א 54 או 53 יכול להיות יותר מתאים ממך לטיס.אגב נורא משונה שבינתיים רק המקושרים לטייסים (או הטייסים), בקיצור איתי ועופר, לשניכם קשר מסוים לאנשים בחיל, ואתם אלו שקובעים שפרוטקציות לא עוזרות. סלח לי, אבל בולשיט. אני מכיר את זה מחבר שאביו טייס לשעבר בחיל האויר. הרי היום פרוטקציה היא מרכיב עיקרי בחיים של כולנו, וכולנו צריכים את זה, אם זה בבי"ס, אם זה בצבא, פוליטיקה או בכל דבר אחר בחיים.
mickey lip פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 עצה אישית לך ולכולם, עשו איתה כפי שתרצו- הילחמו על עקרונותיכם. לימדו מהטיבטים. אם אלה העקרונות איתם אתם משלימים, אתם אנשים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך, וילדיכם יחיו חיים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך. יחי ה"כאילו" וישראבלוף! קל לצחוק על רפובליקות הבננות כאשר הן בדרום אמריקה. ומה בישראל? מושבת קופים פועלת לפי כללים נאורים יותר. . עופר, שתה מים קרים ותירגע. נימת ההתנשאות והזלזול שלך לא במקום.
Eldar Sella פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 תכניס לראש שלך- אבא שלו לא יודע כלום בנושא!אמשיך קו של איתי- לא רק מדריך אישי, מפקד קורס או מפקד טייסת לא יכולים לעזור בפרוטקציה או להעיף מישהו. אני כמפקד בי"ס לטייסי מסוקים הראשון, וקודם מפקד קורס טייסי מסוקים (1968-9) ואחריו מפקד טייסת מתקדם מסוקים (1971-2), הקמתי אותו כמסגרת עצמאית במאי 1977, ופיקדתי עליו יותר זמן מכל מפקד בביס"ט- 3 שנים, אחרים משרתים עד שנתיים לכל היותר. אני בניתי את הסילבוסים, ואת הקריטריונים להצלחה בכל שלב, כולל התאמת נוסחת המיון לטייסי מסוקים וכל תהליך המיון, שקודם לכן בוצע בפוגה/ צוקית. אני ישבתי בראש כל וועדת הערכה של טייסי מסוקים מ- מאי 1977 ועד אפריל 1980, ובכל דיון דרכם של בוגרים בתקופה זו, אשר מסיכומו מזינים שינויים לנוסחת המיון. ובכן, אני כמפקד עם כל הרקע והידע המקצועי במסוקים ובהדרכה ושירתתי קודם בכל טייסות המסוקים וכל סוגי הכלים שהיו קיימים בחיל, בעל הסמכויות, כל האמצעים וכל הנתונים, גם לי ציון נוסחת המיון לחניכים של בית ספרי לא היתה. יכלתי לראות אותה אך לא הסכמתי, בכדי שלא תשפיע על החלטותי. יושב מי שצריך לשבת בדיון, מופקד על שימור נתוני הנוסחא למשל בדרך של מניעת הוצאת חניך כאשר ביצועיו נופלים מתחזית נוסחת המיון שלו. בואו נגיד שמדריך אישי לא מסמפט חניך בינוני, לא רוצה את האישיות שלו כלוחם בטייסת שלו, ומפקד הקורס (הוא מפקד כל החניכים ומרכז את עבודת המדריכים) חושב כמוהו, וכן מדריך מילואים ותיק, כולם מכירים אותו, טסו אתו ובדקו מבחנים והתרשמו מתפקודו על הקרקע ובחרת חניכי הקורס. מפקד הקורס יעלה אותו לוועדת הערכה המתקיימת בין כל שבוע לשבועיים בראשות מפקד המגמה. ידונו ב-25 חניכים 10 דקות, ובאותו חניך שעתיים. מפקד המגמה והמדריך הראשי יתחקרו כל היבט של חוות דעת מפקדי החניך, יפתחו את תיקו האישי ויצליבו הערכות שלו ממפקדים בשלבים קודמים בנושאי הדיון. אז יצלבו שתי וערב את אותן חוות דעת נוכחיות עד שיצא מכולם מיץ, כל זאת בכדי לנטרל גורם אישי, הדרכתי או אחר המוטה לרעה או לטובה. בסוף התהליך, אם ציון נוסחת המיון של החניך טובה, לא יוכלו להדיחו. ואם החניך חלש מהנדרש וסיכוייו בנוסחא חלשים, הוא לא יישאר במקומו בקורס ושום סבא של מישהו או נשיא המדינה לא יוכלו לעשות דבר וחצי דבר. רמת האמינות של נוסחת המיון נסמכת על מאות אלפי המועמדים שהצליחו או נכשלו, ממשיכה להתעדכן בכל תקופת אימון וקולטת נתונים גם כשהאדם 10 שנים טייס. פרוטקציה בטיס? אתם חיים בעולם של אגדות ופנטזיות. אנשים שמחר עשויים להישלח למשימה שתשנה בתוך חצי דקה את מצב המדינה, ופני המזרח התיכון והעולם כפי שאנו מכירים אותו כיום, לא בוחרים באמצעות קלטות היכרות או מכוני עיסוי אישיות. פרוטקציה? לך לאבא שלו ותלמד אותו קצת, שיתחיל בקריאת הודעה זו, נראה כי בתפקיד בכיר בביס"ט הוא לא שירת, ואם כן אז שכח מאיפה בא ומה לימדו אותו. יש גם כאלה בין בוגרי קורס טיס. עצה אישית לך ולכולם, עשו איתה כפי שתרצו- הילחמו על עקרונותיכם. לימדו מהטיבטים. אם אלה העקרונות איתם אתם משלימים, אתם אנשים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך, וילדיכם יחיו חיים אומללים גם אם אינכם מכירים בכך. יחי ה"כאילו" וישראבלוף! קל לצחוק על רפובליקות הבננות כאשר הן בדרום אמריקה. ומה בישראל? מושבת קופים פועלת לפי כללים נאורים יותר. דבר אחרון: אתה בעצמך מציין כי כותבי הודעות כאן מכירים את החיל מקרוב. לכתוב בולשיט על דבריהם היא תגובה מוזרה אם להתבטא בעדינות, הסתמכותך על מקור כאבא של מישהו היא לא רצינית, כפי שציינתי כבר, וצורת התגובה מעידה על בעיה אלמנטרית ביחס לחברים. גם הביקורת שלך על ציון הקב"א מיותרת. לא נראה לך- התאפק, ספור עד עשר, ולבסוף זכותך לא לכתוב מה הקב"א שלך. הנח לאחרים לנהוג לפי דרכם כל עוד היא מכובדת ועניינית. עם כל הכבוד לקב"א 56 שלך (לא מבין בכלל למה היית צריך לציין את זה, מיותר), בן אדם עם קב"א 54 או 53 יכול להיות יותר מתאים ממך לטיס.אגב נורא משונה שבינתיים רק המקושרים לטייסים (או הטייסים), בקיצור איתי ועופר, לשניכם קשר מסוים לאנשים בחיל, ואתם אלו שקובעים שפרוטקציות לא עוזרות. סלח לי, אבל בולשיט. אני מכיר את זה מחבר שאביו טייס לשעבר בחיל האויר. הרי היום פרוטקציה היא מרכיב עיקרי בחיים של כולנו, וכולנו צריכים את זה, אם זה בבי"ס, אם זה בצבא, פוליטיקה או בכל דבר אחר בחיים. אין לי בכלל ויכוח איתך כאן, דעתי על כך שעל פי דבריכם אין פרוטקציות בחיל האויר: לא נכון. זו דעתי בלבד ועליך לקבל אותה, אתה לא חייב להסכים איתה, אבל קבל אותה. מעבר לכך, לא מתייחס לדבריך.
ha5mvo פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 קל לצחוק על רפובליקות הבננות כאשר הן בדרום אמריקה. ומה בישראל? מושבת קופים פועלת לפי כללים נאורים יותר. On a monkey colony monkeys rule everywhere. Do generals who are clean and pure and full of Trumpeldorian pathos turn into different people when they take off the uniform and turn to, say, politics?? bad, good, corrupt and not corrupt people exist everywhere and I don't believe the army or air force are an exception. Its personnel is a cross-section of the given society and reflect its habits and values - for better or worse. Bad cowboys in black hats and good ones in white exist only in spaghetti westerns.
TDK פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 Bad cowboys in black hats and good ones in white exist only in spaghetti westerns. צודק
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 אין בין "דור המשך" ופרוטקציה שום קשר. יש כאן שני אלמנטים- ניצול אנשים ששוחים בחומר ביחד עם שמירת קשר עם משפחות לוחמיו, רעיון חיובי שלא ח"א המציא. בני דור המשך מתמיינים ומסתווגים כמו כל חייל אחר. יש לי בת כזו והיא הגיעה לאן שהגיעה אך ורק עקב כישוריה ועבודתה. ח"א רק נהנה מכך שיש לו מגע עם אנשים שמבינים ענייני אוויר עוד מהבית. כמו שאתה מבין ענייני אוייר מואטיל, וכמו שאמיר מקשר בוגרינו עם אנשי הפיקוח בחיל. מהיכן שאוב המידע שהקשר של אדם עם אביו הביאו עד נקודה מסוימת? מיקי, כתבת לגבי דברי מלים דומות לא פעם. אני מעריך כי אתה ואני מבינים התנשאות באופן שונה. אם עבורך היות אדם בעל רקע מסוים, יכולת מסוימת, או זה שטס מאך 2 פלוס מעל 50,000 רגל היא התנשאות- אנחנו מבינים אחרת. אם יש משהו אחר שגורם לך שוב ושוב לחוש תחושה זו, היא בוודאי לא קשורה בצורה כלשהי למשהו שאני עשיתי אלא רק לתגובה שלך לדברים חדים ובהירים וחסרי כל התנשאות. אנשים שמכירים אותי שנים רבות לא זיהו תכונה כזו אצלי. על טעות זיהוי או טעות הבנה, אני סולח. תשמעו, הפרוטקציה יכולה להביא עד שלב מסוים, אבל משלב מסוים - אם אתה לא מספיק טוב אתה פשוט לא ממשיך. אני רואה את זה הרבה. אני אישית מכיר בן של טייס (לא סתם טייס, אלא אחד הבכירים) שאכן התקבל לקורס, אבל אז בטיסות הוא כל הזמן הקיא. העיפו אותו ישר. אז אוקיי, הפרוטקציה העבירה אותו צוות אויר, ירפ"אות, וגיבוש. מכאן הוא בכוחות עצמו, ועובדה שלא הלך לו.מצד שני............. אני גם מכיר על אנשים שקיבלו מכתב "דור המשך" מחיל אויר לפני הגיוס. אותם אנשים, שההורים שלהם שירתו בחיל האויר בתור צ"א, קיבלו מכתב שמברך אותם על גיוסם הקרוב, מציין להם שהם יהיו חלק ממשפחת חיל האויר, ומזמין אותם למיונים לתפקידים בחיל. אפשר לקרוא לזה "פרוטקציה רשמית". הם קוראים לזה "דור המשך"...
Baruch Spiegel פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 בקיצור, פרטוקציה או לא, מי שלא מסתדר לו חיל האוויר וצריך פרוטקציה בגבעתי שיפנה אלי :mrgreen: ואם אותי קיבלו, כנראה שאין הגבלה מבחינת קב"א ופסיכוגרעפסי
Ido Rosenthal פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 בקיצור, פרטוקציה או לא, מי שלא מסתדר לו חיל האוויר וצריך פרוטקציה בגבעתי שיפנה אלי :mrgreen: ואם אותי קיבלו, כנראה שאין הגבלה מבחינת קב"א ופסיכוגרעפסי לך תדע אולי יש מגבלת קב"א מקסימלי
Elad Zeierman פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 בשיריון יש פרוטקצייה אבל בכיוון ההפוך- כדי לצאת משם
ha5mvo פורסם מרץ 24, 2008 דיווח פורסם מרץ 24, 2008 נו אז מה השורה התחתונה? ח"א מושחת או לא? no more and no less than any other establishment. Why should it be?