ely129 פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 שלום לכול גולשי הפורום.. קראתי בעיון רב את התגובות ל737-800 של ירדן והפעם החלטתי להגיב... לאנשי אלעל וירטואל שלום בעברבגלגול הקודם לפני שהאתר שלכם יתרסק גם אני טסתי באלעל וירטואל כיום אני טס בישראל אירליינס ובקבוצת הנמרים... התקדמתי אחרי שהתרסקתם אין לי כוונות לעשות את המבחן שלכם עוד פעם- הוא לא בלתי פתיר כבר עברתי אותו בעבר בגלגול הקודם עקבתי כשהאתר עלה מחדש לרשת... חשבתי האם אני מעוניין לחזור? ומאוד הפריע לי הגישה השחצנית והאלטיסטית שמשתמעת מהביקור באתרכם לכן לא חזרתי ברצוני להביא דבר מסויים לידיעתכם עשו בו כרצונכם תורת האלטיזם קובעת בסופה כי מי שבוחר באלטיזם חייב לדעת את הסיכון המרכזי בה- בסופו של דבר הסביבה מוקיעה את האלטיזם מתוכה... כחו בחשבון האם אתם מעוניינים להיות חברה וירטואלית גדולה ענפה ומוכרת גם מחוץ לגבולות ואטיל? או להיות חברה קטנה ללא טיסים כמעט השמורה רק לטובים ביותר? ההחלטה היא שלכם... איני מתכוון לפתוח כאן התנצחות חסרת טעם רק רציתי להתריע בפניכם את הסכנה הקיימת בבחירה באלטיזם כדרך תקשורת עם ההמונים... שהיה לכם בהצלחה בכול דרך שתבחרו נ.ב- תאמינו לי שהמבחנים לקבוצת הנמרים המעופפים קשים הרבה יותר מהמבחן שלכם וגם הם פתירים.... שגיא
Ilan Jonas פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אין לי כוונה להתערב בנושא חברות תעופה וירטואליות – כבודן של כל אחת ואחת מהן במקומו מונח, כמו גם כבודה של התחרות ביניהן. כחובב סימולטורים וכראש החטיבה, צר לי מאד על כל תוסף ישראלי שלא מופץ לציבור. השקעתי עבודה רבה בכך שהתוספים השונים לישראל יהיו FREEWARE, והיוצרים השונים עשו זאת באדיבותם הרבה. כולם יודעים שלא חסר דבר לחלק גדול מהסנרי שיצאו לישראל כדי להיות ברמת PAYWARE, כמו גם לצביעות הנהדרות של ירדן. והנה, ההעדפה שלהם הייתה לשחרר את העבודות שלהם לציבור – מתוך אדיבות ונדיבות, טוב לב, פטריוטיות ועוד סיבות. הצביעה החדשה לא משוחררת לציבור לפי ההחלטה של ירדן וברק – זו זכותם המלאה ואני מכבד את זה. אבל כאמור, אני מביע על זה צער רב. זו נפילה אחורה ממה שהשגנו עד היום וחבל שהצביעה לא תופץ אלא לקהל מצומצם (מה עם מי שלא טס אונליין בכלל?). בעולם המשפט דבר כזה נקרא אגב "התנית שירות בשירות" – שנחשב למעשה אסור (תחשבו על זה...). אני מביע כאן תקווה שזו תהיה הפעם האחרונה שדבר כזה נעשה ושה"מלחמה" החיובית בין חברות התעופה לא תבוא על חשבון כולם.
e_dor פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אין לי כוונה להתערב בנושא חברות תעופה וירטואליות – כבודן של כל אחת ואחת מהן במקומו מונח, כמו גם כבודה של התחרות ביניהן.כחובב סימולטורים וכראש החטיבה, צר לי מאד על כל תוסף ישראלי שלא מופץ לציבור. השקעתי עבודה רבה בכך שהתוספים השונים לישראל יהיו FREEWARE, והיוצרים השונים עשו זאת באדיבותם הרבה. כולם יודעים שלא חסר דבר לחלק גדול מהסנרי שיצאו לישראל כדי להיות ברמת PAYWARE, כמו גם לצביעות הנהדרות של ירדן. והנה, ההעדפה שלהם הייתה לשחרר את העבודות שלהם לציבור – מתוך אדיבות ונדיבות, טוב לב, פטריוטיות ועוד סיבות. הצביעה החדשה לא משוחררת לציבור לפי ההחלטה של ירדן וברק – זו זכותם המלאה ואני מכבד את זה. אבל כאמור, אני מביע על זה צער רב. זו נפילה אחורה ממה שהשגנו עד היום וחבל שהצביעה לא תופץ אלא לקהל מצומצם (מה עם מי שלא טס אונליין בכלל?). בעולם המשפט דבר כזה נקרא אגב "התנית שירות בשירות" – שנחשב למעשה אסור (תחשבו על זה...). אני מביע כאן תקווה שזו תהיה הפעם האחרונה שדבר כזה נעשה ושה"מלחמה" החיובית בין חברות התעופה לא תבוא על חשבון כולם. צודק בכל מילה לדעתי ! חבל מאוד ואני חושב (בתור מישהו ששחרר 2 טקסטורות שאחת מהם זכתה ל-277 הורדות) שזה כיף לשחרר טקסטורות ובמיוחד עם כל כך הרבה אנשים שאוהבים את זה. אני (אני אומר באופן אישי, כמו אילן גם אני לא אומר את זה כדי לשכנע או להתעמת) לא הייתי עושה את הטקסטורות שלי מבלי לשחרר אותם לכולם, זה מה שעשה לי את הכיף בעשייה ! אבל, תעשו מה שאתם מחליטים. רק תקחו בחשבון שכולנו נשמח לטוס עם הטקסטורות הנ"ל. תודה.
yossid פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 חברים יקרים באל-על וירטואל, לא זו הדרך למשוך טייסים לחברה החדשה. ההיפך הוא הנכון. בדרככם זו אתם עושים לעצמכם שרות דב. חבל. יוסי
Nevo Dar-Perl פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 סוף סוף יש אנשים שחושבים את מה שאני חושב... מהרגע שלא עברתי את המבחן של אל על ווירטואל קיבלתי את זה דיי קשה בגלל שהייתי משוכנע שאני יעבור... אני חשבתי שהציון העובר כמו כל מבחן בדר"כ הוא 55 או 60 ונודע לי שזה 75 אחרי שכבר עשיתי את המבחן... וכאמור נכשלתי... אז בסדר קיבלתי את זה ואני כיום ממשיך עם החברה שתמיד טסתי בא... ישראל אירליינס. אבל אז כששמעתי על זה שיש להם מטוסים בלעדיים ושירדן צובע להם אותם !!! אותו ירדן שאני אוהב את מטוסיו וצביעותיו מאוד ושבכמה השנים שעברו תמיד היה צובע מטוסים לכולם ונותן לכולם להוריד אותם מ AVSIM ובכל מקום אחר. כששמעתי שהוא עכשיו צובע אותם רק למספר מוגבל של טייסים.... פחות מ-50 !!!!!! ומה עם כל הפקחים או האנשים שלא טסים בשום חברה ווירטואלית או בכלל לא טסים ברשת ? אם הם טסים להנאתם בלבד באופליין ??? כל כך הרבה אנשים שלא קשורים לארץ בכלל גם הם נורא אוהבים את ירדן ואת צביעותיו.... והם אפילו לא ידעו בעתיד שהוא צובע מטוסים...... כי הוא צובע אותם לחברה אחת ובכלל לא מוכרת עדיין... חבל מאוד שירדן צובע מטוסים רק לפחות מ-50 אנשים ושכל 403 הטייסים של IA (ישראל אירליינס) לא יכולים גם לטוס איתם ??? כמה דברים: 1) הרבה מאוד אנשים מאוכזבים מאל על ווירטואל... מי שלא התקבל ונראה לי שהרבה דווקה לא התקבלו... 2) ירדן וברק !!!!!!! הגיעו להחלטה שרק באתר ניתן להוריד את המטוסים הללו..... אז אני שוב אומר: ירדן ! ירדן בן-דור !!! של מי המטוסים האלה ? מי צבע אותם ? מי הבעלים שלהם ? : אל על ווירטואל או ירדן בן-דור שצובע אותם ??????? שלך ? או שלהם ? 3) יש קהילה גדולה בישראל של חובבי תעופה.... ברשת של VATSIM או אופליין כולם אוהבים את הסינרים ואת המטוסים של ירדן..... ועכשיו אל על ווירטואל לוקחים לעצמם מטוסים של אדם שתמיד נתן את המטוסים הללו לכולם.... למה ? למה זה צריך להיות ככה ? מסקנה: ירדן..... או כל אדם אחר שצובע מטוסים או כל דבר אחר.... אל תעשו את זה.. אל תתנו רק למספר מוגבל של אנשים להשתמש במוצרים שלכם שאתם בונים.... כי בכל מקרה.... למה אתם בונים ? אתם בונים כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להנות מהם ? ככה זה צריך להיות ולא אחרת ! אל על ווירטואל גרמה לנתק פשוט מאוד התנתקות בין כמה אנשים לבין הקהילה בישראל (חובבת תעופה) ובכלל לקהילה העולמית שחובבת תעופה !!! הצעה: תתנו ליותר טייסים אפשרות להגיע לחברה יותר בפשטות... לדוגמא: מבחן קצת יותר קל....תנאי קבלה קלים יותר או אפילו אפשרות לעשות את המבחן שוב פעם... אחרי תקופה מסויימת.... ודבר שהרבה מאוד אנשים היו רוצים...... אני בטוח בזה ואני מאוד מאוד עד מאוד הייתי רוצה שירדן במקרה הספציפי הזה יתן לכולם להוריד את המטוסים הללו.... שכולם יוכלו לטוס איתם... שהמטוסים יהיו גם ב AVSIM או בכל מקום אחר.... ירדן... הרבה מאוד אנשים רוצים זאת.... אלה הם המטוסים שלך ולא של אף אחד אחר... אתה מחליט ולא אף אחד אחר ! (גם לא אל על ווירטואל)... אני מקווה שתתיחסו לכל ההיערות של כולם לא רק אני..... וכמובן שכל התוכן של הודעה זאת ממני היא כמובן לשיקול דעתך בלבד ואתה יכול לעשות כרצונך.. אני מקווה שאולי שינתי משהו בכל הסיפור הקצת מביך ומוזר הזה שיכול להיפתר ממש מהר... מקווה שתקחו את זה לתשומת לבכם....... תודה על הקריאה. ובברכה, נבו דר-פרל
Almog Atar פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 למה אתם חייבים לרדת על אל על תביעו את דעתכם אבל להגיד חברה לא מוכרת שאין בה טייסים לעומת 403 של ישראל איירלינס שחצי מהם לא עוברים 10 שעות. זכותו של ירדן מה לעשות עם זה גם לי יש קצת בעיות במבחן שחלק מהשאלות לא יכולות לעשות משהו אבל זה ידע טוב אבל מה לעשות תטוסו בישראל איירלינס לא בעיה שלי אני רק מזכיר לכם שאיך שאל על וירטואל נפתחה התחלתם תחרות ישר. במקום כל התחרויות תשקיעו כל אחד בחברה שלו ..... חומר למחשבה
Oren Geva פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 נכון אלמוג, זכותו של ירדן לעשות כרצונו ביצירות שלו. גם זכותה של אל על ושל כל חברה אחרת לבחוק את פרופיל הטייסים שלה, להגדיר את מי היא מקבל ואת מי לא, ולבחור איך היא רוצה לבנות את עצמה. אבל עדיין, חבל מאוד שאל על מוצאת לנכון למנוע צביעות של ירדן מכלל הקהילה.
Or Netzer פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אנשים על תעשו פה מלחמה זה לא נכון לא נכון סה"כ זה החלטה של ירדן בלבד (ולא כל צוות אלעל כי ירדן צבע ולא צוות אלעל עם כל הכבוד) בקהילה מנסים להגיע לרמת סימולציה וגרפיקה ברמה שהכי קרובה למציאות וזה שסוגרים את חלק מהדברים שמגיעים לרמה הזאת הוא לא הדרך להיות חברה גדולה.. נכון יזראל אירלינס יש להם הרבה טייסים אבל הטייסים מקבלים כל מה שהם צריכים וגם מי שלא חבר בחברה החל ממטוסים לסינרים ודיספצ'ר... אני לא יכנס גם לדיון וקרב פה אבל זה נקרא מה שאלעל עושים סנוביות. תחשבו על זה בצוות אלעל אם אתם רוצים להתקרב ליזראל אירלינס ברמה.. כי בינתיים אני נשאר ביזראל אירליינס ולא אצלכם! יום טוב
Almog Atar פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אנשים על תעשו פה מלחמה זה לא נכון לא נכון סה"כ זה החלטה של ירדן בלבד (ולא כל צוות אלעל כי ירדן צבע ולא צוות אלעל עם כל הכבוד) ומה שכנראה אתה לא יודע ירדן כן בצוות אל על
hagay פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אני בדרך כלל לא ניכנס לוויכוחים מהסוג הזה, אבל כאן רציתי לומר כמה מילים ברשותכם. דבר ראשון ולפני הכל אל תשכחו את מה שירדן עשה עד עכשיו, אלף אלפי תודות לך ירדן. ואם קרה וירדן לא רוצה לתת לכולם את עבודתו זו זכותו ואין עוררין על זה כמו שכולם כתבו לפני, ועדיין אני אמשיך להגיד לך ירדן תודה על כל מה שעשית עד עכשיו. רק דבר אחד רציתי להסביר לך ירדן מדוע כולם מגיבים כך, לדעתי מה שהכאיב זה שפרסמתם כאן שיש את החבילה בלי אפשרות לתת להוריד אותה, וזו גם דעתי. אז בכל מקרה ירדן תודה על כל מה שצבעת ותרמת עד היום ובתקוה שגם הצביעה האחרונה תשוחרר לקהל הרחב. בכבוד חגי.
Oren Geva פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 חגי, אני מסכים עם כל מילה. אלפי תודות לירדן על כל מה שהוא עשה עד היום. אבל הפירסום בפורום פשוט שלח מסר לכולם - יש לנו מטוסים יפים, לכם אין וגם לא יהיו לכם!!! נא לכם! מו הא הא הא הא! וזה מה שמרגיז כאן את כולם - ודי בצדק. אלמוג - ירדן חלק מצוות אל על או לא, זה לא רלוונטי. זכויות היוצרים על הצביעה הן שלו וההחלטה היא שלו בלבד - שלו כירדן ולא שלו כצוות אל על. אלא אם הוא מסר את הזכויות לאל על וירטואל ואז הזכויות הן של החברה. כך או כך, מה שירדן/אל על עשו כאן זה אנטגוניזם לשמו, לא יותר מזה.
Shadi Abo Ahmad פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 מכיוון שהמטרה היתה להעניק פרסום לחברה החדשה, אפשר היה (ועדיין) להציע את הצביעה בכמה דרכים תוך כדי השגת המטרה השנייה והיא קידום אלעל וירטואל: * הפצה בלעדית מוקדמת באתר של החברה, אחרי זה בתקופה קצרה, החבילה תוצע לקהל הרחב באתרי ההורדה השונים. * הפצה בלעדית אך ורק באתר החברה, אבל לתת גישה להורדה למי שרוצה ... תוצאה : הרבה כניסות ופרסום לאתר שלכם. * כמו שהרבה יוצרים עושים , נותנים כרדיט ופרסום בתוך קובץ המידע (רידמי) של החבילה. ואז להפיץ את קבצים בכל דרך אפשרית. ...שתי האגורות שלי בנושא זה
Yarden Ben-Dor פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 בעקבות של ההכפשות של רבים ממכם כנגדי וכנגד אל על וירטואל הגעתי להחלטה שלא לשחרר את החבילה לאף אחד, גם לא לאל על וירטואל ולשים אותה לשימוש עצמי כמו שעשיתי עם ה737-700 למשך זמן רב. עד להרגעת הרוחות כאן אני לא מתכוון לחשוב אפילו על שחרור החבילה לציבור. חבילות רבות אני כן משחרר, ואני לא חייב לאף אחד כלום אם לעשות את החבילה או לאן לשים אותה. בשל היותי חבר בהנהלת אל על וירטואל, אנחנו בהנהלה רצינו לקדם את עצמנו ולעשות דברים בלעדיים רק לנו, כמו שגם בישראל איירליינס יש. זוהי זכותה של כל חברה וירטואלית, וחברות וירטואליות רבות עושות ככה. רבים מן התגובות כאן הם פשוט ילדותיות. אנשים כאן חושבים שאני חייב להם משהו בצביעות האלה. ואני מודיע להם שלא. אני מקווה שאתם מבינים את המצב, ואני מצטער שכך עליי לפעול, אך אין ברירה אחרת. כשירגעו הרוחות, נחשוב כל הנהלת אל על וירטואל מה לעשות בקשר לחבילה, אם לפרסם אותה לציבור-או לא. אז בזמן הקרוב החבילה לא תועלה לאף מקום עד לקבלת החלטה בעניין. אני היחיד שברשותו החבילה ולא אף מנהל אחר באל על וירטואל. אז תחשבו על זה כאילו לא סיפרתי לכם שעשיתי משהו, כי ישנם צביעות רבות נוספות שלי, שלעולם לא שיחררתי לציבור. אני שוב מצטער שכך עליי לפעול, ערב טוב לכולם, ירדן
Boeing744 פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 קודם כל, אף אחד לא חולק על הצביעות המעולות של ירדן, שברגע שהוציא את ה 747 זה היה אצלי במחשב בשימוש, ואני נהנה מכל רגע ורגע, ואני בטוח שעוד רבים. מה שכן, אם תשימו לב, בתור אחד מיזראל איירלינס, יש לכולם (אבל לכולם) גישה לדפיות שמפורסמות באתר, למטוסים של אלעל, ארקיע וישראייר ולסינרי שנמצאים שמה. אם ירדן רוצה לשחרר את הצביעה שלו שישחרר למי שהוא רוצה, ומצידי שישחרר רק לאלעל וירטואל, היות וכמו שהוא ציין הם רוצים דברים יחודיים רק להם. מה שמיוחד ביזראל איירליינס זה שכולם יכולים להשתתף באירועים שלהם ולא משנה מאיפה הם באו, כולם יכולים להוריד את הקבצים באתר,להשתמש בדיספצ'ר וכולם יכולים להסתכל בלו"ז החדש של אלעל שמפורסם באתר. זה מה שמיחד את יזראל איירליינס המילה כולם. ואם באלעל וירטואל רוצים לפרסם דברים שרק להם יכולה להיות גישה אליהם, שיפרסמו, זה האתר שלהם והחברה שלהם וזכותם לעשות מה שבא להם. שגם יארגנו אירועים שרק הם ישתתפו בהם אם בא להם, הכל נתון לשיקול ההחלטה שלהם בלבד.
Oren Geva פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 ירדן, אני לא ראיתי שמישהו שלל את זכותך לעשות עם הצביעות שלך מה שאתה רוצה, או מאל על לנקוט באיזו מדיניות שהיא רוצה. אנשים פה הסבו את תשומת ליבכם למה שהם חושבים על האקט שעשיתם - פירסום הצביעות תוך הדגשה והתרסה כלפי כולם שרק ל-17 טייסי אל על תהיה גישה לצביעה הזו. וכל התגובות שלך ושל ברק היו תגובות בונקר. חבל מאוד שזה מה שאתה מרגיש, אבל, כמו שאומרים - נו שוין. ורק בשביל הפרוטוקול - ישראל איירליינס סיפקה את כל שירותיה לכולם. החל מהדיספאצ'ר שהוקעו שעות רבות בתיכנותו והזנת כל הנתיבים אליו, עבור באירועים שלה שההשתתפות בהם פתוחה לכולם, חברים או לא, וכלה בחומר שבאתר וזמין להורדה לכולם - מפות, מטוסים ועוד. כולל מפות שנמצאות באתר החטיבה. אז אם אל על לא רוצה להיות חלק מהקהילה הזאת, אז לבריאות. לפחות אל תעשו כאן טיזינג לכולם. ברק, איתמר או מי שלא יהיה - תורידו אותי מרשימת הטייסים שלכם. יום טוב לכולם.
Nevo Dar-Perl פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 ירדן, אתה צודק.... האמת שמתי לב שכל העניין הזה יצא קצת משליטה ואני מצטער שככה זה היה צריך להיות ולפחות אני הייתי חלק מזה... ואני בשמי מצטער אם גרמתי לך אי נוחות ואני בטוח שכך גם עשו עוד כמה אנשים... אם אפשר אני אשמח אם רק טענה לי על שאלה אחת: התכנון היה לתת את החבילה רק (ואני מדגיש: --רק--) לטייסי אל על ווירטואל ? או שלתת לכולם להוריד את המטוסים מהאתר של אל על ווירטואל ? בכל מקרה לכולם יש הזדמנות להוריד את המטוס או רק למי שטייס ורשום באל על ווירטואל ? אם טענה אני אשמח...... תשמע כל הדברים הם רק במסגרת: הצעות בלבד ! אף אחד לא בא בטענות זה בסה"כ מראה שכולם מאוכזבים מכל העניין שלא לתת את המטוסים לכולם....... אבל שוב אלה המטוסים שלך ורק אתה יכול להחליט כל משאני רוצה זה שתחשוב על זה.... יש דרכים אחרות לפרסם את אל על ווירטואל לא ככה צריך לעשות את זה.... אבל זאת רק דעתי... שוב סליחה ואני שוב אומר שכל העניין הזה היה רק הצעה למה שאני חושב שכדאי לך לעשות... הכל אני שוב אומר לשיקול דעתך בלבד ואני מצטער אם קצת הגזמתי... בברכה, נבו דר-פרל
Itay Zecharia פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אני חושב שצוות אל-על וירטואל צריך לחשוב על זה בכובד ראש, ולהחליט מה טוב עבורו.
Gal פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אני חושב משהו פשוט מאוד, ירדן אני ממליץ לך ורק לך לחשוב מה לעשות עם הצביעה שלך. לי ברור שאם אתה תחשוב עם צוות אלעל וירטואל יופחת הסיכוי שהוא יגיע לידי הרוב (ואני מאוד מבין כל אחד רוצה בלעדיות). לכן אני חושב שתעשה חושבים שבוע שבועיים חודש ואז תחליט.
BlackRaven פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 אני לא הולך להכנס פה לויכוח ולהשוואות בין אל על ל-IAL, אני רק רוצה להגיד שיהיה חבל אם יווצר מצב שבו אנשים יצטרכו להרשם לאל על רק בשביל להגיע לדברים ההיחודיים שהם מציעים, הרי אחרי כל בסוף, המטרה של חברת תעופה וירטואלית הוא למנות טייסים רצינים שייצגו את החברה בכבוד...
mickey lip פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 לאחר שעברתי על כל ההודעות והתגובות פה ברצוני להודות לירדן על כל העבודות הנפלאות שהוא תרם לנו עד כה הצעה לי אליך אל תשחרר את הצביעה הנוחכית אין כבר טעם וריח לצביעה הזאת לי אישית יצא כל החשק המלצה לי אליך בעתיד אל תפרסם על עבודות שאתה עושה לאחר סיום תחליט מה לעשות איתם כי הם שלך ושלך בלבד וזאת זכותך המלאה לעשות בם ככל העולה על ליבך תודה על תרומתך לקהילה עד כה בברכה מיקי
Itamar-ELY1 פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 טוב , אני הולך להגיב למה שקרה פה למרות שאני בד"כ לא מגיב להודעות בפורום אני מקושר לחטיבה אבל אני לא מהאנשים שקוראים הודעות בפורומים במקרה ידעו אותי לגבי מה שקרה פה. למי שעדיין לא הבין , זה איתמר . טוב , נתחיל מזה שלא ידעו אותי בכלל לגבי הצביעה הזאת. ירדן החליט לבצע את הצביעה הזאת על מנת שלטייסים שלנו , ואני מדגיש , לטייסים שלנו , יהיה מטוסים יותר טובים לטוס איתם. אם למישהו כאן זה לא נראה , זה ממש לא בעיה של ירדן. ירדן כמפתח לא חייב לכם כלום , ההפך הוא הנכון , הוא זה שקובע את החוקים , זה יצירה שלו. ירדן קיבל את ההחלטה לפרסם את החבילה רק באתר שלנו , ומבחינתי זה היה בסדר ,אני ממש לא התכוונתי להתערב ואני גם לא מתכוון להתערב. לירדן ולכל איש צוות אחר באלעל וירטואל , ראש על הכתפיים והוא יודע טוב מאוד מה לעשות איתו. בעניין החבילה אני אתן לו לנקוט בצעדים המתאימים לו ולא לי או לחברה.. כך שאין מה לקשר בכלל בין החברה הוירטואלית לצביעותיו של ירדן או שאולי אתם קטנים מספיק להבין שאין קשר ... :? בנוגע לבלעדיות של החברה ולהיותנו הטובים ביותר : בוא נתחיל בכך שאני בנאדם מאוד צנוע בקטע הזה , אני ממש לא מחפש להתחרות עם אף חברה אחרת , מבחינתי ישראל ארליינז לא קיימים :| אני ממשיך בדרכי בלי שום קשר אליהם וד"א אף פעם לא נכנסתי למירוץ איתם , אני חושב שהם פשוט זרקו אותי לשם כשישנתי או משהו כזה.. אני ורק אני בעזרת הצוות שלי קובע את הסטנדרטים של הטייסים בחברה , הסטנדרטים שלי הם מאוד גבוהים , לפחות אני חושב שהם גבוהים יחסית לחברה וירטואלית נורמלית שמכבדת את עצמה , לא חברה של זאטוטים שמתקבלים עם שליחת האימייל הראשון בנוגע להצטרפות. הבחינה קשה להרבה אנשים בחטיבה מהיותם חדשים ולא מכרים עם המושגים החדשים , אני מוכרח לציין שקיבלתי תגובות ממש מטומטמות בנוגע לבחינה שלנו , כמו : " למה לא תתן להכנס ולהנות וזהו ? , מה רק הבחינה זה מה שמעניין אותך ?" או " יאללה נו , עוד אחד תוסיף , מה זה משנה ?! " לא תיארתי לעצמי שזה הרמה של טייסים בחטיבה שלנו של חלקם החדש לפחות נחזור רגע לנושא היותנו קטנים ומצומצמים מאוד , אין בזה שום דבר רע , ההפך , מבחינתי זה הכי נכון לעשות ורק לציין עובדה לרוב האנשים כאן , כשאני הייתי ב IVAO בין הראשונים , או ב VATSIM עם הקמת החטיבה , היינו בהרכב מצומצם אך מובחר , והיינו נודעים בכל רחבי VATSIM ו IVAO בשל הפיקוח המורחב שלנו והטייסים המקצועיים שלנו אז אנא אל תשפטו את החברה בצורה כזאתי שטחית בלי לבדוק אפילו מה אתה רוצים מעצמכם , כי תגיעו בסופו של דבר למבוי סתום ... אני לא מתכוון לשנות את הגישה של החברה , כי ככה אני רוצה לנהל את החברה הוירטואלית שלי , ככה הצוות שלי מאמין שאנחנו רוצים להראות בשבילו להיות מציאותיים כמו אלעל , אומר : להיות הכי טובים , עם הטייסים הכי מקצועיים שנמצאים אי שם .. יש לנו טייסים מכל העולם , משהו שאין ל IA אז בבקשה תפסיקו להיות כאלה מרירים אחרי שלא עברתם את הבחינה שאני רואה שזה מה שחלקכם עושים ... הבחינה לא בשמיים , היא הרבה יותר גבוהה מהרבה חברות , אבל עדיין לא בשמיים והיות האתר שלנו כמעט סגור לכל מבקרים היא פשוט החלטה שלי רוב האופציות שם הם אופציות בלעדיות לטייסים אז אין שום סיבה לפתוח את זה לרוב ציבור המבקרים ... ושוב פעם אני יחזור לעניין הצביעה , תפסיקו לקשר את זה אלינו , כי אני בטח לא הולך להגיד לירדן מה לעשות עם העבודות שלו , אם הוא מתכוון לפרסם אותה רק אצלנו באתר , אז רק שם היא תיהיה וזה לא נותן לנו בלעדיות שאדי :/ , הבלעדיות היא של ירדן מאחר והוא המפתח שהפיץ את החבילה. תודה על הקריאה בכל מקרה ויום טוב לכולם.... איתמר ארג'ואן מנכ"ל - אלעל נתיבי אויר וירטואליים לישראל
Ilan Jonas פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 איתמר שלום, לא ראיתי אף אחד מהנהלת חברה וירטואלית אחרת מתקיף אתכם כמו שאתה מתקיף (בחוצפה) את IAL. אני לא מקבל גישה כזו בפורומים האלה, בטח לא כשאין לזה שום בסיס. זו חוצפה לכנות את IAL חבורה של זאטוטים – אני משוכנע לחלוטין שממוצע הגילאים אצלם גבוה מאצלכם (כמה מבוגרים יש אצלכם בכלל? או יותר מזה, למה זה חשוב?). בקשר לירדן – הספקתי להכיר אותו מספיק בשביל לא להשתכנע מזה שאתה מפיל עליו את התיק. מלבד זאת, הוא פרסם כאן את החבילה שלו אז מה הפליאה שכאן עונים לו? אם זה משהו תמים ופנימי של אלעל, פרסמו את זה בפורום של אלעל. ברור שלא לזה התכוונתם ואין טעם למכור לוקשים: התכוונתם לנפנף בצביעה של ירדן כדי למשוך אליכם טייסים. מספיק עם הבולשיט. הדבר היחיד המוסכם הוא שעם החברה הוירטואלית שלך רק אתה תחליט מה לעשות. אבל אל תצפה שהקהילה תתרום לכם במשהו אם אתם מחליטים לפגוע בה. שלכם, בשם האנשים שאולי "קטנים מספיק להבין שאין קשר", אילן