mickey lip פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 השבוע נמשיך בטיול ונצא מבולגריה להונגריה. היעד הפעם, להינות שוב מהפיקוח המעולה שיש בבודפשט. כרגיל 2100 ברחבה. 2130 המראה ראשונה. תוכנית טיסה: LBBG ESEN1A ESENA ENIMA UT85 MOPUG BUG DODAR LHBP אורך הנתיב - 480NM מז"א: http://weather.gladstonefamily.net/site/LHBP קצת על הונגריה: על פי המסורת נוסדה הונגריה בידי ארפאד, אשר הוביל את שבטי המדיארים אל תוך מישורי הפרובינקיה הרומאית לשעבר פאנוניה, בסוף המאה ה-9 לספירת הנוצרים. ממלכת הונגריה נוסדה בשנת 1000 בידי צאצאו של ארפאד אישטוון הראשון (הקדוש). בתחילה נקשרה ההיסטוריה של הונגריה עם זו של פולין ובוהמיה, והשפעה מצד קיסרי האימפריה הרומית הקדושה. הונגריה נחרבה בחלקה במהלך פלישת המונגולים בשנת 1242. הדרגה הפכה הונגריה לממלכה גדולה ועצמאית, אשר פיתחה תרבות מרכז אירופית משלה עם קשרים אל הציוויליזציה המערב-אירופית. מתיאש הוניאדי שלט בהונגריה בין 1458 ל-1490. הוא חיזק את הממלכה ואת השלטון. תחת שלטונו הפכה הונגריה (ובמיוחד אזוריה הצפוניים, המהווים כיום את סלובקיה) למרכז תרבותי ואמנותי אשר הצטרף לפריחה התרבותית של תקופת הרנסאנס. עצמאותה של הונגריה הסתיימה עם כיבושה על ידי הטורקים העות'מאנים בשנת 1526. החלקים שלא נכבשו סופחו לתחום שלטונו של ארכידוכס אוסטריה או שהפכו לנסיכות טרנסילבניה העצמאית למחצה, אשר שימרה אלמנטים מן העצמאות ההונגרית. לאחר 150 שנות כיבוש טורקי שיחררו הכוחות האוסטריים את כל שטח הונגריה שהיה תחת הכיבוש הטורקי . האוסטרים, תחת שלטון בית הבסבורג ניהלו אחר כך מאבקים נגד הכוחות ההונגריים ששאפו להקים ממלכה עצמאית. בשנים 1704 עד 1711 ניסו ההונגרים בהנהגת פרנץ ראקוצי II להגיע לעצמאות, אך הובסו. מרידה נוספת בשנת 1848 בעת אביב העמים בהנהגתו של לאיוש קושוט נכשלה אף היא, לאחר שהצאר הרוסי נזעק לעזרת קיסר אוסטריה וסייע בדיכוי המרד. לאחר תבוסות האימפריה האוסטרית במלחמות באיטליה ונגד פרוסיה בשנות השישים של המאה ה-19, הצליחו ההונגרים לקבל אוטונומיה במסגרת האימפריה האוסטרו-הונגרית, אשר החזיקה מעמד עד לתבוסתה בשנת 1918 מלחמת העולם הראשונה. בסיום המלחמה נפרדו אוסטריה והונגריה ב31 באוקטובר 1918. מרץ 1919 השתלטו הקומוניסטים על הונגריה, בהנהגתו של עיתונאי יהודי בשם בלה קון. ממשלת "רפובליקת המועצות" של קון לא האריכה ימים. מיוזמת ברית "מדינות ההסכמה", הכוחות הצבאיים הרומנים כבשו את בודפשט ומסרו את המדינה לידי "הצבא הלבן" הימני בהנהגת האדמירל מיקלוש הורטי. בינואר 1920 נערכו בחירות, ובעקבותיהן הוכרז הורטי כעוצר הממלכה. ב-4 ביוני 1920 נקרעו חלקים גדולים מהונגריה בחוזה טריאנון. הונגריה איבדה שני שלישים משטחה ושיעור דומה מאוכלוסייתה. הסכם טריאנון נחשב בדעת הקהל ההונגרית כעין אסון לאומי. הורטי שלט כדיקטטור כמעט עד לסיומה של מלחמת העולם השנייה, תוך שמירה על חרויות פוליטיות מוגדרות. במטרה להחזיר לארצו את השטחים שאבדו, כרת הורטי ברית עם אדולף היטלר בשנות השלושים. היטלר סייע להונגריה לקבל חלק מהשטחים שנמסרו לשכנותיה צ'כוסלובקיה, רומניה ויוגוסלביה, אך דרש שהונגריה תצטרף למלחמה בברית המועצות לצדו. כאשר נראה היה כי הורטי פועל להוצאתה של הונגריה מן המלחמה, כבשו צבאות גרמניה את הונגריה במרץ 1944. אירוע זה הביא לשילוחם לאושוויץ ומותם של למעלה מארבע מאות אלף יהודים בחודשים אפריל עד יולי 1944 (ראו שואת יהודי הונגריה). באוקטובר 1944 הדיחה גרמניה את הורטי והביאה לשלטון בהונגריה את פרנץ סלשי, המנהיג הקיצוני של המפלגה הפרו-נאצית "צלב החץ". הורטי נשלח למעצר בגרמניה. סאלשי המשיך במלחמת חורמה נגד הרוסים, תוך שהוא טובח ביהודים שנותרו בחיים ובצוענים, עד לכיבוש כל הונגריה על ידי כוחות ברית המועצות יחד עם הצבא הרומני, בחודש אפריל 1945. לאחר המלחמה הוא נתפס והוצא להורג. עם סיומה של מלחמת העולם השנייה נכנסה הונגריה לשליטת ברית המועצות, והפכה לאחת ממדינות הגוש המזרחי, תחת הנהגתו של מתיאש ראקושי ואחרים. ב1946 בוטלה המלכות והונגריה הוכרזה "רפובליקה עממית". ב-1953 נתמנה אימרה נאג' לראשות הממשלה. נאג' הוביל רפורמות שהעלו את רמת החיים ואיפשר הקמת משקים פרטיים. הוא אולץ להתפטר מתפקידו עקב היותו מתון וליברלי ומעורר מורת רוח במוסקבה. ההמונים בהונגריה, שקיוו שהרפורמות ישימו קץ לדיכוי הפוליטי ויאפשרו יותר דמוקרטיה, לא היו מוכנים לחזור לאחור, ויצאו לרחובות כדי להתנגד לעריצות. ההונגרים, ששנאו את צבא הכיבוש הסובייטי, ראו בכך שעת כושר להתמרד (ראו המרד ההונגרי), אולם אז הוחזר נאג' לתפקידו והמהומות שככו. למורת רוחו של המשטר במוסקבה, נאג' נסחף אחרי הלחץ המהפכני ברחוב והצהיר כי בכוונתו לכונן משטר רב-מפלגתי ולפרוש מברית ורשה. ברית המועצות לא עברה על כך בשתיקה, ושיגרה כוחות צבא שכבשו את עיר הבירה. אלפים נהרגו או נמלטו, ונאג' הוצא להורג. הונגריה חזרה לחסותה המלאה של ברית המועצות. בין 1956 ל-1988 הונהגה הונגריה בידי יאנוש קאדאר הקומוניסט שהכניס בסוף שלטונו רפורמות מוגבלות מסוימות בכלכלה והרחיב במידת מה את החרויות במדיניות החוץ. מפלגת הפועלים שבהנהגתו המשיכה להיות נאמנה לקו הסובייטי. במהלך הרפורמות שהנהיג מיכאיל גורבצ'וב בברית המועצות בשנות השמונים הפכה הונגריה למנהיגת התנועה שקראה לפירוק ברית ורשה ועברה למשטר דמוקרטי ולכלכלת שוק. לאחר התפרקות ברית המועצות בשנת 1991 הידקה הונגריה את קשריה עם אירופה המערבית, והצטרפה לברית נאט"ו בשנת 1999 ולאיחוד האירופי ב1 במאי 2004. בודפשט - בודפשט (בהונגרית: Budapest) היא עיר הבירה כמו גם המרכז הכלכלי, התעשייתי והתחבורתי של הונגריה. כיום (2004) חיים בה למעלה מ-1,800,000 תושבים (כ-20% מאזרחי הונגריה). בשל סיבות הנעוצות במאזן הגירה שלילי, הן הגירה מחוץ לעיר אל אזורי הכפר, והן הגירה אל מחוץ להונגריה, הולכת אוכלוסיית העיר ופוחתת משיא של כשני מיליון תושבים באמצע שנות השמונים של המאה העשרים. סקרים דמוגרפיים חוזים כי בשנת 2015 תמנה העיר כ 1,780,000 תושבים. יישוב קדום מצוי במקום מאז המאה התשע עשרה לפני הספירה, אך העיר בודפשט המוכרת לנו כיום נוצרה בעקבות איחוד שלוש ערים - בודה, פשט ואובודה בשנת 1873. העיר הינה העיר השישית בגודלה באיחוד האירופי. נהר הדנובה הזורם בעיר מצפונה לדרומה, מחלק את מרכז העיר באופן סכימאטי לשני חלקים עיקריים - פשט, החלק המסחרי, הפיננסי והכלכלי, ובודה, אזור מסחרי פחות, ובו מונומנטים לאומיים כטירת בודפשט, וכן שכונות יוקרה. לבודפשט עשרים ושלושה רבעים. דפשט ממוקמת בלב האגן הקרפטי על שני גדות נהר הדנובה, שהוא הנהר הארוך ביותר באירופה המרכזית. בודפשט מצויה בצפון המדינה, בסמוך לגבול עם סלובקיה. הדנובה הייתה ועודה נתיב תחבורה חשוב, ובודפשט מצויה בצומת דרכים ונתיב מסחר היסטורי בעל חשיבות רבה. ודה ההררית מצויה בגדה המערבית של הנהר, ואילו פשט המישורית בגדתו המזרחית. על הנהר מצוי אי (האי מרגיט). גשרים רבים מחברים את שני חלקי הנהר. העיר השלישית שאוחדה לאגד הערים "בודפשט" היא אובודה, המצויה מצפון לעיר. בבודה ההררית שתי גבעות עיקריות, שעליהן מונומנטים היסטוריים ותרבותיים, גבעת המצודה, וגבעת גלרט. על גבעת גלרט מצויה "אנדרטת השחרור" הענקית, שהוקמה על ידי הרוסים בשנת 1947 לציון שחרור העיר מידי הנאצים. פשט המישורית מוקפת בכבישי טבעת. פשט היא מרכזה התיירותי, המסחרי והפיננסי של בודפשט. מחוץ לה פרברים, שאוחדו עם העיר בתקופת השלטון הקומוניסטי. בודפשט מצויה לאורכו של קו שבר גאולוגי שיצר נביעה טבעית של מעיינות חמים. כמאה ועשרים מעיינות כאלו מצויים בתחומי העיר, ורבים מהם בעלי ערך רפואי. התרבות ההונגרית, אשר ידעה מאה וחמישים שנים של כיבוש טורקי, אימצה את הרחצה במרחצאות, וכיום פעילים מרחצאות רבים בעיר, המהווים מוקד משיכה לתושביה, וצורת בילוי עממי ייחודית. המרחצאות (חלקם מעורבים לגברים ולנשים) מצויים לעתים במקומות פתוחים, וחלקם פעילים עוד מימי הטורקים. הגדול שבמרחצאות העיר, שצ'ני, המצוי ב"פארק הגיבורים", מצוי על נביעה טבעית של מים בטמפרטורה של בין 73 ל 75 מעלות צלזיוס, המוזרמים אל בריכה מרכזית בלתי מקורה בטמפרטורה של 27 מעלות, כמו גם לבריכות מקורות בטמפרטורה הנעה בין 30 ל 36 מעלות. ודפשט היא עיר תיירות מפותחת. אתרי התיירות העיקריים שבה: נהר הדנובה * נהר הדנובה, המציע שיט לאורכו ומקומות בידור צפים. * גשרי הדנובה, כאשר המפורסם שבהם הוא גשר השלשלאות. * האי מרגיט: פינת חמד על הדנובה, שבה אין תנועה של כלי רכב מנועיים, ומוצע בה מגוון רחב של בילויים בחיק הטבע. פשט * בניין הפרלמנט ההונגרי, הבנוי בסגנון נאו-גותי. * מדרחוב ואצי: מדרחוב שוקק חיים, עשיר בבתי קפה, מסעדות וחנויות פאר. המדרחוב משתרע מכיכר וורשמטרי בצפון ועד לשוק המקורה בדרום. * כיכר וורשמרטי: בכיכר זו מתחיל כאמור מדרחוב ואצי. הכיכר היא אחת הכיכרות המרכזיות בבודפשט ונמצאת בה תחנת המוצא של קו הרכבת התחתית M1. בנוסף, נמצא בה בית הקפה ז'רבו הפועל ברצף משנת 1874 וזכה למעמד של מוסד קולינרי בעל שם. * השוק המקורה: שוק בן 2 קומות שהוקם עוד במאה ה-19 ותוכנן בידי גוסטב אייפל. השוק מהווה את נקודת הסיום של מדרחוב ואצי. * בית הכנסת הגדול ברחוב דוהני והמוזיאון היהודי. * בזיליקת אישטוון הקדוש, הבנויה בסגנון נאו-רנסאנס. * קניון "ווסט אנד", הגדול בקניונים שבאירופה המזרחית. * שדרת אנדראשי באורך 2.5 הקילומטרים והאתרים שלאורכה. * כיכר הגיבורים: כיכר זו, הנמצאת בשערי הפארק העירוני של בודפשט, היא נקודת הסיום של שדרת אנדראשי. הכיכר קרויה על שמם של גיבורי העם ההונגרי לדורותיהם ובה נבנתה לפני כ-100 שנים אנדרטה המנציחה את 1000 השנים שעברו מאז נכבשה הונגריה בידי השבטים המדיארים. באנדרטה מוצגים פסליהם של גיבורי הונגריה ומכאן גם שם הכיכר. מלבד האנדרטה, נמצא בכיכר המוזיאון ההונגרי הלאומי ומוזיאונים חשובים נוספים. * בנין אופרה מהיפים באירופה. גם הוא נמצא בשדרת אנדראשי. * היכל הקונצרטים ויגאדו. * מוזיאון ויקטור וסארלי: מכיל אוסף גדול מיצירותיו של הצייר. בודה * גבעת המבצר בבודה. o הארמון המלכותי. o כנסיית מטיאש הגותית. o מצודת הדייגים. * גבעת גלרט. * הציטדלה. שונות * מרחצאות תרמיים, ובתי מרחץ. האתרים ההיסטוריים על גדות הדנובה וטירת בודה הוכרזו כאתרי מורשת עולמית על ידי אונסק"ו בשנת 1987 איך אפשר לצאת לטיסה ללא כמה מתכונים לדרך כמיטב המסורת: מרק גולאש Gulyasleves כולנו מכירים את התבשיל הדלוח של בשר בקר שמן ומים בצבע אדום שנהגו להגיש במטבחים הצבאיים, וקראו לו גולאש. פירוש המילה גולאש (Gulyas בהונגרית) היא בוקר (רועה המטפל בבקר). כאשר ההונגרים אומרים גולאש הכוונה היא למרק שעשוי מקוביות בשר בקר ומתובל כהוגן. צלי בקר ברוטב אדום אינו נקרא גולאש בהונגרית למרות מה שמקובל בארצנו. את הגולאש נהגו הבוקרים ההונגריים לבשל בשטח בסירי יציקה תלויים בשרשרת על חצובה כאשר מקור החם היא מדורה. ועכשו אפשר לגשת למלאכה של הכנת מרק גולאש הונגרי אמיתי. מרק גולאש Gulyasleves מרכיבים: 750 גרם בשר בקר(צלי כתף או צוואר) - חתוך לקוביות 2-3 בצל לבן (בינוני) - קלוף וקצוץ 1 עגבנייה גדולה ובשלה - קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק - מגולען וחתוך לקוביות קטנות 2-3 תפוח אדמה (בינוניים) - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 שום (שיניים) - קלופה ומעוכה 1 כף/ות פפריקה הונגרית - גדושה 1/2 כפית/ות זרעוני כרוויה (קימל) 1 כף/ות רסק עגבניות מלח 6 כוס/ות מים (חמים) שמן אופן ההכנה: בסיר גדול, מחממים מעט שמן ומטגנים/מאדים את הבצל הקצוץ עד שרק מתחיל להזהיב בקצותיו. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם, עד שהבשר משחים. מוסיפים לסיר קוביות עגבניה, קוביות פלפל, זרעוני כרוויה(קימל), שום כתוש, רסק עגבניות ופפריקה. מערבבים ומטגנים/מאדים במשך כמה דקות. מוסיפים מים חמים ומלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי, עד שהבשר מתרכך (יש להוציא קובית בשר ולבדוק). מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד כמה דקות עד שתפוח"א מתרככים. מגישים חם בקערה עמוקה עם לחם לבן בשפע וכוס יין אדום. הערה: טעם הגולאש משתבח לאחר המתנה של יום. מצננים את סיר המרק ומאכסנים במקרר. למחרת מחממים ומגישים. "קרומפלי" - פשטידת שכבות תפוחי אדמה נקניק סלמי, ביצים קשות ושמנת חמוצה מעדן הונגרי וכל מילה נוספת מיותרת... מרכיבים: 8 תפוח אדמה אדומים וגדולים, מבושלים על קליפתם במי מלח - מסיימים הבישול רגע לפני התפוררותם ומכניסים לקירור. 4 שמנת חמוצה - גביעים 8 נקניק סלמי יבש - פרוסות בנות חצי ס"מ כל אחת, קצוצות לקוביות קטנות 6 ביצים קשות - פרוסות מלח ים פלפל שחור גרוס טרי וגס שמן - לשימון התבנית 50 גרם חמאה - חתוכה לקוביות אופן ההכנה: משמנית תבנית אפיה בשמן, קולפים את התפוד"ים ופורסים לפרוסות של כחצי ס"מ. הרכבת המנה: 1. מסדרים שכבה ראשונה של תפוא"ד מתבלים במלח ופלפל, מורחים מעל השמנת ומעליה שכבת ביצים קשות. 2. מסדרים שכבה שניה של תפוא"ד מתבלים במלח ופלפל, מורחים על השמנת ומעליה מפזרים הסלמי. 3. מסדרים שכבה שלישית של תפוא"ד מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את יתרת השמנת ומתבלים שוב. 4. מפזרים מעל את קוביות החמאה. מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהשכבה העליונה זהובה. בתאבון וטיסה נעימה.
David Bendavid פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 בתיאבון תהיה בריא איך אתה מקפיד על המתכונים, וכל מתכון בלי עין הרע.. :wink: זה בחמישי נכון?
אורח פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 שני סינרים מצויינים לשדה. אחד של אירוסופט שווה כל אגורה. השני חינמי נמצא ב AVSIM, לא רע בכלל.
AaronDagan פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 מיקי, תודה רבה. או כמו שאומרים בשפת המקום: CHOKOLO ...... מקווה שלא פיספסתי.......
danb2000 פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 מתכנן להצטרף ל"טיסת הגולאש" השבוע מציע נתיב חלופי שיביא אותנו עד ל-ABONY ששם מתחיל ARR מסודר ABONY1 או ABONY3 לפי המסלול נחיתה שיהיה בשימוש באותו זמן בבודפסט. לשיקולכם, קבלו: LBBG GONG1 GONGO UL622 KOMAN L602 NERDI P984 BURIX UP984 DEGET UY553 ABONY LHBP
Amit Doron פורסם ינואר 13, 2009 דיווח פורסם ינואר 13, 2009 אני אבוא! וכמו תמיד,הנה הדפיות: לחצו כאן להורדה.
AaronDagan פורסם ינואר 14, 2009 דיווח פורסם ינואר 14, 2009 מתכנן להצטרף ל"טיסת הגולאש" השבוע מציע נתיב חלופי שיביא אותנו עד ל-ABONY ששם מתחיל ARR מסודר ABONY1 או ABONY3 לפי המסלול נחיתה שיהיה בשימוש באותו זמן בבודפסט. לשיקולכם, קבלו: LBBG GONG1 GONGO UL622 KOMAN L602 NERDI P984 BURIX UP984 DEGET UY553 ABONY LHBP אח, יה דן דן, שובב אתה!!!!...... גנבת לי את ההצגה כי גם אני בונה על הנתיב הזה בדיוק, והתפלאתי על ליפמן מאיפה הביא את הנתיב שלו. בדקתי אותו ולא נראה שהוא מבוסס על J ROUTES אלא רק על INTSC למעט קטע אחד. אגב, באיזו תוכנת PLANNING אתה משתמש? אני נעזר בתוכנהשהיא גם אתר יפהי בשם VROUTES PREMIUM של בחור הולנדי בשם MICHAEL ROK. יום טוב ולהשמע. מאד מקווה להגיע בזמן ל-RAMP....
danb2000 פורסם ינואר 14, 2009 דיווח פורסם ינואר 14, 2009 מתכנן להצטרף ל"טיסת הגולאש" השבוע מציע נתיב חלופי שיביא אותנו עד ל-ABONY ששם מתחיל ARR מסודר ABONY1 או ABONY3 לפי המסלול נחיתה שיהיה בשימוש באותו זמן בבודפסט. לשיקולכם, קבלו: LBBG GONG1 GONGO UL622 KOMAN L602 NERDI P984 BURIX UP984 DEGET UY553 ABONY LHBP אח, יה דן דן, שובב אתה!!!!...... גנבת לי את ההצגה כי גם אני בונה על הנתיב הזה בדיוק, והתפלאתי על ליפמן מאיפה הביא את הנתיב שלו. בדקתי אותו ולא נראה שהוא מבוסס על J ROUTES אלא רק על INTSC למעט קטע אחד. אגב, באיזו תוכנת PLANNING אתה משתמש? אני נעזר בתוכנהשהיא גם אתר יפהי בשם VROUTES PREMIUM של בחור הולנדי בשם MICHAEL ROK. יום טוב ולהשמע. מאד מקווה להגיע בזמן ל-RAMP.... הי אהרון לשאלתך, בדר"כ את ה-plot הראשוני אני עושה עם ה-autogen של-FSbuild הישנה והטובה (לא הכי נוחה בעולם :roll: - אבל כבר התרגלתי לשגיונות שלה). כמעט תמיד זה לא נותן נתיב מושלם עם DEP ו- ARR אופטימליים ואז אני "לוקח ידנית" ומתקן היכן שצריך. לפעמים זה תיקונים מינוריים ולפעמים יוצא שבסופו של דבר יצא נתיב חדש לגמרי "ידני". כמו כן, לעיתים אני משווה עם מה שנותן route finder (זה נח כי זה נעשה דרך הממשק של FSBuild ולא מצריך לפתוח תוכנה אחרת או דפדפן), וזה גם מה שעשיתי במקרה האחרון כי משהו לא נראה לי בנתיב של מיקי (ושל FSB). גם אם בסופו של דבר אני לוקח נתיב שלא מ-FSB (יכול להיות גם נתיב שמישהו נתן בפורום) אני מעתיק את הנתיב לתוכנה גם בשביל לקבל תצוגה גרפית על מפה וגם בגלל שאפשר ליצא ממנה בלחיצת כפתור את תוכנית הטיסה גם בפורמט של FS9 וגם ישירות לSB ו/או FSINN.
Yarden Antebi פורסם ינואר 14, 2009 דיווח פורסם ינואר 14, 2009 אני ממש שונא את 012 לצערי אני לא אוכל להצטרף לכל הטיסות של אירופה אם לא יותר...
AaronDagan פורסם ינואר 14, 2009 דיווח פורסם ינואר 14, 2009 אני אבוא!וכמו תמיד,הנה הדפיות: לחצו כאן להורדה. תודה, עמית, על השיתוף. הורדתי והדפסתי לשימוש חוזר...... להשמע.
AaronDagan פורסם ינואר 14, 2009 דיווח פורסם ינואר 14, 2009 מתכנן להצטרף ל"טיסת הגולאש" השבוע מציע נתיב חלופי שיביא אותנו עד ל-ABONY ששם מתחיל ARR מסודר ABONY1 או ABONY3 לפי המסלול נחיתה שיהיה בשימוש באותו זמן בבודפסט. לשיקולכם, קבלו: LBBG GONG1 GONGO UL622 KOMAN L602 NERDI P984 BURIX UP984 DEGET UY553 ABONY LHBP אח, יה דן דן, שובב אתה!!!!...... גנבת לי את ההצגה כי גם אני בונה על הנתיב הזה בדיוק, והתפלאתי על ליפמן מאיפה הביא את הנתיב שלו. בדקתי אותו ולא נראה שהוא מבוסס על J ROUTES אלא רק על INTSC למעט קטע אחד. אגב, באיזו תוכנת PLANNING אתה משתמש? אני נעזר בתוכנהשהיא גם אתר יפהי בשם VROUTES PREMIUM של בחור הולנדי בשם MICHAEL ROK. יום טוב ולהשמע. מאד מקווה להגיע בזמן ל-RAMP.... הי אהרון לשאלתך, בדר"כ את ה-plot הראשוני אני עושה עם ה-autogen של-FSbuild הישנה והטובה (לא הכי נוחה בעולם :roll: - אבל כבר התרגלתי לשגיונות שלה). כמעט תמיד זה לא נותן נתיב מושלם עם DEP ו- ARR אופטימליים ואז אני "לוקח ידנית" ומתקן היכן שצריך. לפעמים זה תיקונים מינוריים ולפעמים יוצא שבסופו של דבר יצא נתיב חדש לגמרי "ידני". כמו כן, לעיתים אני משווה עם מה שנותן route finder (זה נח כי זה נעשה דרך הממשק של FSBuild ולא מצריך לפתוח תוכנה אחרת או דפדפן), וזה גם מה שעשיתי במקרה האחרון כי משהו לא נראה לי בנתיב של מיקי (ושל FSB). גם אם בסופו של דבר אני לוקח נתיב שלא מ-FSB (יכול להיות גם נתיב שמישהו נתן בפורום) אני מעתיק את הנתיב לתוכנה גם בשביל לקבל תצוגה גרפית על מפה וגם בגלל שאפשר ליצא ממנה בלחיצת כפתור את תוכנית הטיסה גם בפורמט של FS9 וגם ישירות לSB ו/או FSINN. היי, דן, תודה על ההסבר הממצה. אני מודה שיש לי את FSB 2.3 וניסיתי והשתדלתי (באמת) לתרגל אותה כמה וכמה פעמים, אבל למרות הכל לא הצלחתי להגיע (כמוך) לתוצאות משביעות רצון עבורי. לכן חיפשתי פתרונות אמינים, יעילים ומעודכנים ומצאתי אחד מהם בתוכנה-אתר שציינתי למעלה. יש לו גם גירסה חינמית ללא חישובי דלק ועוד כמה פונקציות, אבל לאחר שהשתמשתי בה כמה שבועות, החלטתי לקנות את השירות PREMIUM וכך הרחבתי את הפוטנציאל שלה ושלי. גם אני השתמשתי בשירותי הR-F ואפילו חצי שנה בתשלום למתכנת שלה. נכון שהיא די יעילה עם מסז נתונים לא רע ומעודכן (AIRAC), אבל מאד סכמטית וקצת פשטנית. לסיכומו: כל אחד יכול לבחור לעצמו מה טוב לו ומה נוח לו, כמו תמיד. וזה בסדר גמור. לעניין טיסת השבוע: מיקי ציין מרחק של 484 NM והתוכנית שלך-שלי 460 NM.הבדל לא משמעותי אבל הנתיב השונה מובנה על נתיבים מזוהים וברורים. להשמע וערב טוב,
mickey lip פורסם ינואר 14, 2009 מחבר דיווח פורסם ינואר 14, 2009 חברים, את תוכנית הטיסה אני מכין דרך הFSB. משתדל לתת נתיב כללי , כי זה מה שהו נותן. כשעה לפני הטיסה אני עובר על הכל ומכניס גם את הSID STAR אחרי שבדקנו נוטאמים. במסגרת הזמן המוגבל שיש לי , זה מה שאני יכול להציע. מכיוון שכל טיסה וכל נתיב הופך להיות דיון מעמיק עם שינויים והערות , וכתוצאה מכך כל אחד טס "איך שבא לו" , אני מסיר את עצמי מתכנון הנתיב. משבוע הבא , התדריך יכלול יעד בלבד. נתיב טיסה, כל אחד לעצמו. טיסה נעימה .
AaronDagan פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 חברים, את תוכנית הטיסה אני מכין דרך הFSB. משתדל לתת נתיב כללי , כי זה מה שהו נותן. כשעה לפני הטיסה אני עובר על הכל ומכניס גם את הSID STAR אחרי שבדקנו נוטאמים. במסגרת הזמן המוגבל שיש לי , זה מה שאני יכול להציע. מכיוון שכל טיסה וכל נתיב הופך להיות דיון מעמיק עם שינויים והערות , וכתוצאה מכך כל אחד טס "איך שבא לו" , אני מסיר את עצמי מתכנון הנתיב. משבוע הבא , התדריך יכלול יעד בלבד. נתיב טיסה, כל אחד לעצמו. טיסה נעימה . מיקי, בקר טוב, התלבטתי אם לענוות לך מעל הפורום או בהודעה פרטית, אבל לאחר חשיבה - ולמען החברים הצעירים שלרובם זו התנסות חדשה עם TFC , אז להלן: א. לדעתי, רעיון TFC הוא לעודד השתלבות חברים בטיסה מקוונת (ככל הניתן), לא בהכרח כקבוצה של X טייסים שטסים אחד צמוד לתחת של השני, אלא מכוונים ליעד מוסכם. ב. מכיוון שכך, רשאי כל אחד מהחברים לתכנן לעצמו את נתיב הטיסה ליעד המוסכם, ואני חושב שכך עדיף, מכיוון שזה רק מאתגר יותר. אם יש למישהו השגות או רעיון שונה, יבורך ויעלה אותם. ג. עד לרגע זה אני עדיין לא מבין - לא שאני לא מכבד - את החלטתך לא להכין יותר נתיב ליעד המוסכם במסגרת התדריך השבועי המאד מפורט ומעניין כשלעצמו. אם אין לך רצון לשתף את כולנו בנתיב שלך - זכותך. אבל להציג את זה כ-"אולטימטום" מכיוון שחברים העלו שאלות בפורום בהקשר למפגש השבועי על תקן התענינות גרידא - זה פשוט לא במקום. לסיכום: אני מכבד את עמדתך, מבין אותה אבל לא מקבל אותה. שיהיה לכולנו יום נעים, שקט ואולי גם טיסה נעימה לכל המשתתפים.
Adam Waiser פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 ראיתי לנכון לעדכן שיצא AIRAC 901 סתם פרט שנראה לי שיכול להועיל לקראת הטיסה הערב
danb2000 פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 חברים, את תוכנית הטיסה אני מכין דרך הFSB. משתדל לתת נתיב כללי , כי זה מה שהו נותן. כשעה לפני הטיסה אני עובר על הכל ומכניס גם את הSID STAR אחרי שבדקנו נוטאמים. במסגרת הזמן המוגבל שיש לי , זה מה שאני יכול להציע. מכיוון שכל טיסה וכל נתיב הופך להיות דיון מעמיק עם שינויים והערות , וכתוצאה מכך כל אחד טס "איך שבא לו" , אני מסיר את עצמי מתכנון הנתיב. משבוע הבא , התדריך יכלול יעד בלבד. נתיב טיסה, כל אחד לעצמו. טיסה נעימה . אח שלי - לקחת קשה מידי. מהכרותי אותך לא מן הנמנע שתקרא שוב את מה שכתבת ותחשוב "מממ אולי היה עדיף לצאת רגע לגג לעשן סיגריה" ורק אז להגיב (אם בכלל....:roll:) לעיקרו של עיניין - אני מצטרף לדברי אהרון - אני חושב שלא רק ב-TFC אלא בוואטיל בכלל אנחנו מנסים לצמצם למינימום את תופעת ה"האכלה בכפיות", ואני יודע שאתה שותף למגמה הזאת. אז מה קרה? פירסמת נתיב ובא מישהו ובדק ומצא נתיב חלופי לשלך (יותר טוב או פחות טוב זה בכלל לא משנה) - ביג פאקינג דיל!!! (ולא בגלל שהמישהו הזה הוא אני - באמת אתה יודע שאין לי שום בעיה איתך ואני מעריך מאד את ידענותך ויכולותיך בתחום). ממתי "דיון מעמיק עם שינויים והערות" (ציטוט מדוייק של דבריך) הפך למשהו שאנחנו מגנים??? דווקא הייתי מצפה שתעודד את התופעה וגם אם לא תעודד בטח לא הייתי מצפה שתתרגז מזה עד לרמה של "ענישה קולקטיבית" בדמות אי פרסום נתיב כחלק מהתדריך. (תודה בינך לבין עצמך שבלי נתיב זה לא ממש תדריך - מקסימום פינת הבישול השבועית של ליפי ) אני אומר - קח סולם ורד מהעץ - חליק לא בריא ללב להתעצבן ועוד מתחביב :!: ------------------------------------------------------------------------------------ ולסיום הערה מנהלית: רוב הסיכויים שבעיית הקול במחשב שלי לא תיפתר עד הערב ולכן אם אצליח להגיע לטיסה אני יהיה text only unicom :!: אני יודע שזה מבאס אבל אבקש לפחות מהמטוסים שיהיו ישירות לפני ומאחורי (בקרקע ובאוויר) לתת דיווח טקסט כדי שלא אקלע לקונפליקטים אתכם. אני בכל מקרה אשתדל לצאת אחרון (גם ככה השעה גבולית מבחינתי). להת' (אולי) בערב וטיסה נעימה לכולם
4x-amr פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 לא מבין מה הבעיה! החליט הבן הבן אדם לא להתעסק עם הנתיב והשלכותיו והסביר שזה מפאת חוסר זמן. אני מוכן לערוך את הנתיב כל שבוע או שתקום "ועדת נתיב" מה הבעיה? אי אפשר לכפות על בן אדם שמשקיע מזמנו הפרטי לתרום יותר ממה שהוא מוכן ויכול ועובדה שהוא תורם (אתמול ערב הדרכה ועוד מדירכים שאני יודע שהוא מכין בימים אלה) ובכלל אין חובת חובת הוכחה. בואו נתרכז במי יכין נתיב ...
mickey lip פורסם ינואר 15, 2009 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2009 חברים, את תוכנית הטיסה אני מכין דרך הFSB. משתדל לתת נתיב כללי , כי זה מה שהו נותן. כשעה לפני הטיסה אני עובר על הכל ומכניס גם את הSID STAR אחרי שבדקנו נוטאמים. במסגרת הזמן המוגבל שיש לי , זה מה שאני יכול להציע. מכיוון שכל טיסה וכל נתיב הופך להיות דיון מעמיק עם שינויים והערות , וכתוצאה מכך כל אחד טס "איך שבא לו" , אני מסיר את עצמי מתכנון הנתיב. משבוע הבא , התדריך יכלול יעד בלבד. נתיב טיסה, כל אחד לעצמו. טיסה נעימה . אח שלי - לקחת קשה מידי. מהכרותי אותך לא מן הנמנע שתקרא שוב את מה שכתבת ותחשוב "מממ אולי היה עדיף לצאת רגע לגג לעשן סיגריה" ורק אז להגיב (אם בכלל....:roll:) לעיקרו של עיניין - אני מצטרף לדברי אהרון - אני חושב שלא רק ב-TFC אלא בוואטיל בכלל אנחנו מנסים לצמצם למינימום את תופעת ה"האכלה בכפיות", ואני יודע שאתה שותף למגמה הזאת. אז מה קרה? פירסמת נתיב ובא מישהו ובדק ומצא נתיב חלופי לשלך (יותר טוב או פחות טוב זה בכלל לא משנה) - ביג פאקינג דיל!!! (ולא בגלל שהמישהו הזה הוא אני - באמת אתה יודע שאין לי שום בעיה איתך ואני מעריך מאד את ידענותך ויכולותיך בתחום). ממתי "דיון מעמיק עם שינויים והערות" (ציטוט מדוייק של דבריך) הפך למשהו שאנחנו מגנים??? דווקא הייתי מצפה שתעודד את התופעה וגם אם לא תעודד בטח לא הייתי מצפה שתתרגז מזה עד לרמה של "ענישה קולקטיבית" בדמות אי פרסום נתיב כחלק מהתדריך. (תודה בינך לבין עצמך שבלי נתיב זה לא ממש תדריך - מקסימום פינת הבישול השבועית של ליפי ) אני אומר - קח סולם ורד מהעץ - חליק לא בריא ללב להתעצבן ועוד מתחביב :!: ------------------------------------------------------------------------------------ ולסיום הערה מנהלית: רוב הסיכויים שבעיית הקול במחשב שלי לא תיפתר עד הערב ולכן אם אצליח להגיע לטיסה אני יהיה text only unicom :!: אני יודע שזה מבאס אבל אבקש לפחות מהמטוסים שיהיו ישירות לפני ומאחורי (בקרקע ובאוויר) לתת דיווח טקסט כדי שלא אקלע לקונפליקטים אתכם. אני בכל מקרה אשתדל לצאת אחרון (גם ככה השעה גבולית מבחינתי). להת' (אולי) בערב וטיסה נעימה לכולם דן , דן א- לא לקחתי קשה בכלל, כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. ב- כתבתי את התגובה שלי ,כפי שהיא, לא בגללך חלילה ולא בעצבים,פשוט קובע עובדה מוגמרת. ג- הדיונים האלה חוזרים על עצמם עוד מהסיבוב הקודם, לתומי חשבתי שזה ישתנה.(אני תמיד בעד דיון מעמיק, אבל יש ויש, יש צורה נאותה ודרך להעביר את הדברים( יש גם דברים שניתן לעשות מאחורי הקלעים,סתם נקודה למחשבה). ד- אם כל פעם שנרשום נתיב , יקום מישהו ויזרוק לי בפרצוף שזה לא נתיב טוב ויאלה בואו נעשה את זה אחרת, אז למה אני טורח ומשקיע מזמני? יש לי דברים יותר טובים לעשות בזמן הזה.( את התדריך האחרון כתבתי על חשבון זמן איכות עם הבנות שלי ). את הנתיב אני מוציא מהתוכנה, ומתקן לפני הטיסה ממש אם יש צורך, עד היום מה שהיה חסר זה רק SID STAR ברוב המקרים, ואת זה מקבלים מהפקח במידה ויש , ובמידה שלא, לוקחים מהגפסן. אז שותקים פעם, פעמיים, שלוש , אבל חלאס, לי נמאס, זה לא מכובד ולא נעים, וזה בטח לא בגלל הביקורת, אני יודע לקבל טוב מאוד, אבל יש גם דרך להעביר ביקורת, ואת זה לא כולם יודעים לצערי. גם לי יותר נוח שמישהו אחר ישקיע כל שבוע חצי שעה - שעה מזמנו ואני אבוא כמו מלך ויתחבר לטיסה, הרבה יותר קל. ה- "תדריך ללא נתיב זה תוכנית בישול" , אז כנראה שלא יהיה בכלל תדריך שבוע הבא, רק ארשום יעד, אם אני אמצע את הזמן לכך. את שאר הנתיב כולל סקירה היסטורית, כל אחד ידאג לעצמו, איך כתב אהרון? העיקר שכולם מגיעים לאותו יעד. ו- שוב, לא נפגעתי, פשוט קצת נמאס לי. רשאים להחליף אותי , או שלא. טיסה נעימה ושבוע טוב.
mickey lip פורסם ינואר 15, 2009 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2009 חברים, את תוכנית הטיסה אני מכין דרך הFSB. משתדל לתת נתיב כללי , כי זה מה שהו נותן. כשעה לפני הטיסה אני עובר על הכל ומכניס גם את הSID STAR אחרי שבדקנו נוטאמים. במסגרת הזמן המוגבל שיש לי , זה מה שאני יכול להציע. מכיוון שכל טיסה וכל נתיב הופך להיות דיון מעמיק עם שינויים והערות , וכתוצאה מכך כל אחד טס "איך שבא לו" , אני מסיר את עצמי מתכנון הנתיב. משבוע הבא , התדריך יכלול יעד בלבד. נתיב טיסה, כל אחד לעצמו. טיסה נעימה . מיקי, בקר טוב, התלבטתי אם לענוות לך מעל הפורום או בהודעה פרטית, אבל לאחר חשיבה - ולמען החברים הצעירים שלרובם זו התנסות חדשה עם TFC , אז להלן: א. לדעתי, רעיון TFC הוא לעודד השתלבות חברים בטיסה מקוונת (ככל הניתן), לא בהכרח כקבוצה של X טייסים שטסים אחד צמוד לתחת של השני, אלא מכוונים ליעד מוסכם. ב. מכיוון שכך, רשאי כל אחד מהחברים לתכנן לעצמו את נתיב הטיסה ליעד המוסכם, ואני חושב שכך עדיף, מכיוון שזה רק מאתגר יותר. אם יש למישהו השגות או רעיון שונה, יבורך ויעלה אותם. ג. עד לרגע זה אני עדיין לא מבין - לא שאני לא מכבד - את החלטתך לא להכין יותר נתיב ליעד המוסכם במסגרת התדריך השבועי המאד מפורט ומעניין כשלעצמו. אם אין לך רצון לשתף את כולנו בנתיב שלך - זכותך. אבל להציג את זה כ-"אולטימטום" מכיוון שחברים העלו שאלות בפורום בהקשר למפגש השבועי על תקן התענינות גרידא - זה פשוט לא במקום. לסיכום: אני מכבד את עמדתך, מבין אותה אבל לא מקבל אותה. שיהיה לכולנו יום נעים, שקט ואולי גם טיסה נעימה לכל המשתתפים. לא הצגתי שום "אולטימטום", מה שכן הצגתי זו עובדה. גם אני לא מקבל הרבה דברים, אבל כמוך , מכבד אותם. אל תציג אותי כאחד שלא מעודד חברים לטיסה מקוונת, או כאחד שלא מוכן לקבל ביקורת. בטח שלא "לתקוף" אותי על ההחלטה שלי בטענה שזה למען עתיד ילדינו. לא מכובד ועוד יותר לא במקום. כנראה שלא למדנו כלום מהסיבוב הקודם של TFC. אני סיימתי "להתנצל" בפנייכם, ועשיתי זאת רק בגלל שאני מכבד ומעריך אותך ואת דן, אחרת לא הייתי עונה כלל. מבחינתי הדיון בנושא סגור.
danb2000 פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 לא מבין מיקי, פשוט לא מבין. כתבת הרבה "מדם לבך" - קראתי את הדברים פעם, פעמיים, ושלוש, ותהרוג אותי אבל אני עדיין לא מבין מה החטא הגדול בלפרסם נתיב אלטרנטיבי לשלך (אתה קורה לזה "זריקה לפרצוף" - שיהיה :roll: ). יצא לי לתדרך פה ושם בעבר ואני לא מצליח לחשוב על שום סיטואציה שבה הייתי מגיב כמוך אילו משהו היה מוצא לנכון לפרסם נתיב חלופי לשלי או רחמנא ליצלן להוכיח אותי על טעות כלשהי שאולי ביצעתי בתדריך, והאמן לי אני הרבה פחות סבלני ורגוע ממך, אצלי "הפיוז נשרף והרהיטים זזים" צ'יק צ'אק. כתבת שלא נעלבת ולא נפגעת אבל דבריך זועקים בדיוק ההיפך מבין השורות. בחיי - הייתי מתנצל אם הייתי יודע על מה ולמה :!: סיימת באמרך שהנושא סגור מבחינתך - לא אכופף את ידך בכח אבל חבל לי שאתה נותר בתחושתיך. דבר אחרון ואולי הכי חשוב: לא איכפת לי מכלום אבל שום תדריך, עם נתיב בלי נתיב, עם מתכון או בלי מתכון, לא שווה את זה שתוותר על זמן איכות עם הבנות שלך. נקודה. :!: מה קרה? מת העולם? זה איבוד פרופורציות בנאדם - כולה תחביב - זוכר? ואז.... אולי שמאבדים פרופורציות מרגישים כמו שאתה מרגיש עכשיו - לא יודע, אולי:roll:.... בכל מקרה, באמת מכל הלב רק טוב שיהיה לך.
Amir Paz פורסם ינואר 16, 2009 דיווח פורסם ינואר 16, 2009 היה מעולה! תודה למיקי על האירוח בתא הטייס קומה 4.5 בהרצליה אני ובקשי למדנו עוד חצי דבר על 737. בשנה הבאה עם היוקים!!!
aviadch פורסם ינואר 16, 2009 דיווח פורסם ינואר 16, 2009 היה כל כך כיף שפשוט אי אפשר לתאר את זה כאן. אני חולה על זה. פשוט חולה על זה.
David Bendavid פורסם ינואר 16, 2009 דיווח פורסם ינואר 16, 2009 היה כל כך כיף שפשוט אי אפשר לתאר את זה כאן. אני חולה על זה. פשוט חולה על זה. חחח אביעד היית תותח... לא הפסקתי לצחוק, גמרת לי ת'ריאות חח
Izik Bakshi פורסם ינואר 16, 2009 דיווח פורסם ינואר 16, 2009 תודה ענקית למיקי על האירוח המקסים, היה תענוג גדול!
E.Z פורסם ינואר 16, 2009 דיווח פורסם ינואר 16, 2009 עברתי כאן על דיון בעיקר בחלק על הריב הטיפשי סביב נושא הנתיב, בתור מי שמכיר את ה FSBעל חסרונותיה ויתרונותיה (הרבים מאוד) ומקווה סוף סוף למצוא חור שיארח את החטיבה לקורס מזורז בנושא (הסילבוס כתוב וגם המצגות ). הנה כמה אנקדוטות שכדאי שכולם יכירו. 1. AUTOGEN - יעיל ב 40 אחוז מהמקרים בערך ודורש 90 אחוז מהפעמים התערבות אנושית בתכנון- בין הייתר הוא אוהב להכניס אתכם בכיוון ההפוך בנתיבים חד סיטריים 2. שילוב RF עם FSB - נחשב היעיל ביותר בתנאים הבאים: א. NAVDATA של FSB מעודכן לזה שאתם יוצרים איתו נתיב. ב. אין הסתמכות על סיד סטאר יש להוריד מהפורמאט את הכיתוב "SID" ו "STAR" כיוון שאם מקודדים את התוכנית איתם יורד החלק האחרון של הנתיב והוא הופך ל DCT. 3. ברמת העיקרון RF מספק את הסחורה בלבד לתדריכים במידה ולא רוצים לתת הערכת זמן טיסה ועוד נתונים אלה או אחרים. יאללה עשיתם קונצרט משורה מסריחה של קודי ICAO, לפני שבוע תוך רבע שעה טייס קנדי עצלן קיבל מימני דיפסאצ' עם חישובי דלק + LOAD SHEET + ביצועי המראה לקוויקי ללא תדלוק הנתיב זה עסק של בדיוק 2 דקות + דקה לעבור על נוטאמים, תביאו את היעד לשבוע הבא אני יכין את הנתיב, ואם אתם רוצים מתכונים אני יודע איך להכין שוקו משוקולית ו חלב 3% של תנובה+ לגרד מקופלת לבפנים.