dash-7 פורסם יוני 9, 2009 דיווח פורסם יוני 9, 2009 עוד התפתחות בעקבות התרסקות הטיסה של אייר פראנס http://news.walla.co.il/?w=//1499605 איך חברה שחלק משמעותי מצי מטוסיה הוא אירבוס יכולה להתמודד עם הוראה כזאת?!
dash-7 פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 A320 ביצע נחיתת חירום http://news.walla.co.il/?w=//1500431
Yarin_l10 פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 כשיו אני רואה שהזנב נחתך בצורה נקייה בגוף המטוס.. זה נראה חשוד למדי,יכול להיות שחס וחלילה זה היה פיגוע? או שהטייסים לא שמו לב בבדיקות לפני הטיסה שיש בעיות בחיבור של הזנב עם גוף המטוס? זה נראה לי די הגיוני את האמת,מצאו רק את הזנב,חתוך בצורה נקייה,שלם לחלוטין,הטייס האוטומטי יכול להתנתק בגלל זה? וזה בעצם גורם לשאר האירוע..
fokker פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 כשיו אני רואה שהזנב נחתך בצורה נקייה בגוף המטוס..זה נראה חשוד למדי,יכול להיות שחס וחלילה זה היה פיגוע? או שהטייסים לא שמו לב בבדיקות לפני הטיסה שיש בעיות בחיבור של הזנב עם גוף המטוס? זה נראה לי די הגיוני את האמת,מצאו רק את הזנב,חתוך בצורה נקייה,שלם לחלוטין,הטייס האוטומטי יכול להתנתק בגלל זה? וזה בעצם גורם לשאר האירוע.. אני לא רואה מה נחתך בה בצורה נקייה... וגם אם היו (תיאורטית) בעיות חיבור, איך בדיוק הטייסים ידעו?, אלו כנראה היו בעיות חיבור פנימיות שרק לחצים בטיסה יכולים להשפיע עליהין (בקרקע אתה לא תבחין בהם, וכנראה גם לא היו תלונות על הזנב, או בעיות שקשורות בה ולכן לא טרחו לבדוק) לגבי מציאת הזנב, ברור שיש עוד חלקים רבים (אבל קטנים) במים ושלא מוצאים אותם(אולי גם אין צורך להוציא אותם, אני לא יודע, אני לא חוקר). לדעתי הכנף לא נשברה או התעקמה קשות, מהסיבה שהיא שטוחה ובעצם מהווה חלק אחד (היא לא מורכבת מכמה חלקים). האם זה פיגוע? לדעתי זה לא, אבל נצטרך לחכות. החוקרים כבר ידעו מהחלקים שמצאו, אם הם התפרקו כתוצאה ממטען חבלה.
Yarin_l10 פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 ניתן לראות שהזנב נחתך בצורה די נקייה בקו כמעט ישר,זה יכול להיות בגלל בעיות בחיבור בין הזנב לגוף המטוס..
תומר עינבר פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 אם אני לא טועה, ההגה כיוון מחובר עם שני ברגים ענקיים שמחזיקים אותו קרוב לגוף או שהוא מושחל על הזנב. אני לא יודע איך זה באיירבאס הזה. אם קורה מצב של קריאת ההגה כיוון, אז הוא בד"כ פשוט מתנתק מהגוף כמו שהיה עם ה-767 שהטייס משנה השתולל עם ההגהים לאחר המראה.
Michael R פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 אם אני לא טועה, ההגה כיוון מחובר עם שני ברגים ענקיים שמחזיקים אותו קרוב לגוף או שהוא מושחל על הזנב. אני לא יודע איך זה באיירבאס הזה.אם קורה מצב של קריאת ההגה כיוון, אז הוא בד"כ פשוט מתנתק מהגוף כמו שהיה עם ה-767 שהטייס משנה השתולל עם ההגהים לאחר המראה. זה לא היה A320?
Ido Bone פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 לא אין סיכוי, הוא לא יכול להגיע בטיסה רצופה מברזיל לצרפת.. אם אני לא טועה זה היה A330
dash-7 פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 לא אין סיכוי, הוא לא יכול להגיע בטיסה רצופה מברזיל לצרפת.. אם אני לא טועה זה היה A330 התבלבלת הוא התכוון למקרה שתומר עינבר דיבר עליו ולגבי המקרה שתומר דיבר עליו,היה גם A300 של אמריקן שהתרסק כמה זמן לאחר אסון ה11 בספטמבר גם בגלל שקרס מיצב הכיוון
fokker פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 בקיצור צריך לחכות לדו"ח הרשמי, בכדי לדעת מה באמת קרה...
Idan Traub פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 אם יש לך חלק חלוד או חיבור חלוד / פגום באוזר הזה של המטוס אתה לא תראה אותו אלה אם כן תנסה להסיר את הזנב . בזמן טיסה ישנם לחצים אדירים על כל גוף המטוס וכל חלק עומד במבחן כל פעם מחדש . מדהים אותי הגודל של הזנב שרואים את האיש יושב עליו .
Yarin_l10 פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 לכו חפשו את הקופסאות השחורות ק"מ לעומק האוקינוס..זאת הבעיה העיקרית, ואם יימצאו אותן, יידעו הרבה יותר. אני לא רוצה להלחיץ.. אבל ליתר דיוק זה 14 ק"מ :roll:
Ido Bone פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 אם אני לא טועה ראיתי באיזו תכנית שהקופסה השחורה יכולה לשרוד רק 72 שעות מתחת למים(מה שאומר שהיא גמורה)... זה נכון? או אולי ליותר זמן?
fokker פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 אם אני לא טועה ראיתי באיזו תכנית שהקופסה השחורה יכולה לשרוד רק 72 שעות מתחת למים(מה שאומר שהיא גמורה)... זה נכון? או אולי ליותר זמן? הקופסא השחורה יכולה להחזיק מתחת למים הרבה יותר מ 72 שעות (מדובר בטווח של חודשים), אבל יש מגבלה. הקופסא השחורה יכולה לשדר אותות אודות מיקומה עד ל 30 יום. אחרי 30 יום אין אותות והחיפוש אחר הקופסא השחורה יותר בעייתי. לפי מה שהבנתי מהעיתונות, האמריקאים שלחו ספינה עם מכשירים מיוחדים לאזור ההתרסקות, המסוגלים לקלוט אותות עד 6 ק"מ עומק במים. נ.ב, לפי מה שקראתי פעם באינטרנט, מה שיכול להשפיע על חוזק שידור האותות של הקופסא השחורה הוא המליחות של המים. האם דבר זה נכון?
Idan Traub פורסם יוני 10, 2009 דיווח פורסם יוני 10, 2009 בשנות ה נדמה לי התרסק מטוס נוסעים הודי מסוג בואינג 747 . לקח אם זכרוני אינו מטעה אותי מעל 3 חדושים למצוא את הקופסא השחורה ומספר חלקים מהמטוס . יש על זה פרק בתעופה בחקירה . החוקרים המשיכו לחפש למרות העבודת הנמלים התת ימית אחר הקופסא ושרידים נוספים של המטוס . לבסוף נמצאו ראיות לפצצה שנמצאה במטוס והורשעו קיצונים הודים החיים בקנדה בפיגועים .
4X-EAJ פורסם יוני 11, 2009 דיווח פורסם יוני 11, 2009 מטוס אוסטרלי ביצע נחיתת אונס באוסטרליה. ב11 בלילה ביצע מטוס אירבוס 330-200 של חברת Qantas האוסטרלית נחיתת אונס באי גואם,לאחר שאש פרצה בתא הטייס. המטוס,שהיה בדרכו מאוסטרליה ליפן החל לעלות עשן מתא הטייס ומייד לאחר מכן פרצו להבות בצידו הימני של התא. לאחר ניסיון לכבות את האש באמצעות מטף, ביצעו הטייסים הסטה של המטוס לשדה תעופה קרוב שבאי גואם והצליחו להנחיתו מבלי שאיש מהנוסעים ואנשי הצוות יפגע. נסיבות הדליקה עדיין לא ידועות.
fokker פורסם יוני 11, 2009 דיווח פורסם יוני 11, 2009 מטוס אוסטרלי ביצע נחיתת אונס באוסטרליה.ב11 בלילה ביצע מטוס אירבוס 330-200 של חברת Qantas האוסטרלית נחיתת אונס באי גואם,לאחר שאש פרצה בתא הטייס. המטוס,שהיה בדרכו מאוסטרליה ליפן החל לעלות עשן מתא הטייס ומייד לאחר מכן פרצו להבות בצידו הימני של התא. לאחר ניסיון לכבות את האש באמצעות מטף, ביצעו הטייסים הסטה של המטוס לשדה תעופה קרוב שבאי גואם והצליחו להנחיתו מבלי שאיש מהנוסעים ואנשי הצוות יפגע. נסיבות הדליקה עדיין לא ידועות. חודש ממש לא משמח לתאגיד Airbus...
4X-EAJ פורסם יוני 11, 2009 דיווח פורסם יוני 11, 2009 בהחלט כן,בשבועיים האחרונים 2 מטוסים מבצעים נחיתת חירום ואחד מתרסק,עצוב מאוד.
אורח פורסם יוני 15, 2009 דיווח פורסם יוני 15, 2009 שני מטוסים כמעט התרסקו שבוע שעבר בגלל תקלה בILS 26 http://news.walla.co.il/?w=/21/1502807&m=1
אורח פורסם יוני 15, 2009 דיווח פורסם יוני 15, 2009 שני מטוסים כמעט התרסקו שבוע שעבר בגלל תקלה בILS 26http://news.walla.co.il/?w=/21/1502807&m=1 דווקא שהיה את הערפל הסמיך והמטורף הזה, הייתה תקלה בILS.. לא יודע, נראה לי זיון שכל רציני בהתחשב בזה שיש לטייסים DME ורדיו אטלימיטר, אני בטוח שהם היו שמים לב אם הם יו 200 רגל מעל הקרקע כאשר המסלול 5 מייל לפניהם.
moshe elbaz פורסם יוני 15, 2009 דיווח פורסם יוני 15, 2009 זה היה על הטיסה מניו יורק 747 ואני דיברתי עם הקצין הראשון על המטוס הם היו במנימה כשהחליטו ללכת סביב ולהגיע ללרנקה, וזה אחד המחדלים הגדולים כיוון ש12 שעות לפני הערפל כבר ידעו מה הולך להיות המז"א... לא פלא שדירוג הבטיחות שלנו הוא כזה, וכרגיל עד שלא יקרה אסון...
David Bendavid פורסם יוני 15, 2009 דיווח פורסם יוני 15, 2009 זה היה על הטיסה מניו יורק 747 ואני דיברתי עם הקצין הראשון על המטוס הם היו במנימה כשהחליטו ללכת סביב ולהגיע ללרנקה, וזה אחד המחדלים הגדולים כיוון ש12 שעות לפני הערפל כבר ידעו מה הולך להיות המז"א... לא פלא שדירוג הבטיחות שלנו הוא כזה, וכרגיל עד שלא יקרה אסון... זה לא היה 74 ולא מניו יורק, זה 76 מטורונטו. זה שידעו את מזג האוויר זה משהו אחד, זה שהם הגיעו למינימה והחליטו ללכת למקום אחר זה כי הוא לא היה בטח ב100% שהוא ינחית את המטוס בבטיחות, מה שמחייב אותו ללכת סביב. דירוג בטיחות לא קשור לאל על אלא לרש"ת.
Etai Charit פורסם יוני 15, 2009 דיווח פורסם יוני 15, 2009 שני מטוסים כמעט התרסקו שבוע שעבר בגלל תקלה בILS 26http://news.walla.co.il/?w=/21/1502807&m=1 דווקא שהיה את הערפל הסמיך והמטורף הזה, הייתה תקלה בILS.. סביר להניח שהתקלה החלה עוד קודם, אך כשהיה צריך להשתמש במערכת רק אז הגיעה האינדקציה שמשהו לא בסדר. כל עוד אף אחד לא משתמש במערכת, לך תדע מה קורה איתה. לגבי התקלה: OM, DME, FMS, DA: אלה ארבע אינדקציות שונות לכך שהמערכת חווה נתונים שגויים. לא צריך להגזים וכמעט לרסק שני מטוסים.
dash-7 פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 דרונייר 328 ירד מהמסלול אתמול איפושהו באינדונזיה מוזר ביותר http://www.youtube.com/watch?v=-IbDyNRF ... re=popular