dolev_ravid פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 היי חבר'ה בימים האחרונים רצות שיחות מאחורי הקלעים אודות נושא חייל האוויר הוירטואלי. לפני שאנחנו מקימים את חייל האוויר ומשקיעים הרבה מזמנינו רצינו לדעת האם תיהיו מעוניינים בדבר כזה? האם תרשמו לדבר כזה ותקחו בו חלק? מה דעתכם ?
WalKMaN` פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 לדעתי הרבה יתלהבו.. אבל לא נראה לי שיש פה הרבה שיודעים לשלוט במטוסי ה-F בצורה מקצועית. אבל גמאני בעד.. נלמד מה יש..
lior oren פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 אני ישמח להצטרף ואני שולט די טוב בF אבל בכבדים לא כמו הרקולס אבל ב707 כן אשמח להשתתף בעד כמובן
תומר עינבר פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 אני אשמח להשתתף בחיל האוויר הוירטואלי, חבל שסגרו פעם רק בגלל שעופר בן פרץ עזב. אני יודע לשלוט במסוקים, הרקולס, 707 וגם F-16 (צריך לחזור לזה). בנתיים המחשב שלי בקומה, אז רק בעוד כמה חודשים אוכל להתחיל לטוס.
אורח Yarden Salvi פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 רעיון מעולה, הרבה לדעתי ירצו לקחת חלק, ואפשר לגוון בסוגי הטיסות והטייסות כמו שנאמר , תובלה, קרב, מסק"ר ומס"ער (מסוקי סער- תובלה).
Izik Bakshi פורסם ינואר 23, 2009 דיווח פורסם ינואר 23, 2009 יוזמה מבורכת חברים, אשמח לסייע מהצד ככל האפשר. הערה ברשותכם, לא צריך להקים מחדש את ח"א הוירטואלי אלה פשוט להמשיך מאיפה שהפסיקו, בזמנו ניסחנו מספר הסכמי עבודה וכללים שתואמים את נהלי VATSIM בנושא. ציטוט מתוך נהלי החטיבה בנושא תעבורה צבאית: הפעלה צבאית בהתאם לנהלי ואטסים, הפעלה צבאית הינה הפעלה מיוחדת המחייבת אישור מחלקת מבצעים מיוחדים בהנהלה (VSOA). טיסות מטוסים צבאיים בין שדות תעופה לפי נהלי תעופה רגילים מותרות גם ללא אישור כזה. להבהרה, יירוט מטוס או טיסת מבנה במטוסים צבאיים מצביעה על תפעול צבאי לו נחוץ אישור מיוחד. אין לקיים טיסות במטוסים צבאיים ישראליים, אף במסגרת סטנדרטית, במרחבי הפיקוח השכנים כולל רצועת עזה. האיסור לא חל לגבי מרחב ניקוסיה. ואטסים הינו ארגון א-פוליטי, בו יש לקיים כל הפעלה ותקשורת באווירה חברותית ובלתי פוגענית, להימנע מהערות, אותות קריאה או פעולות בלתי ידידותיות, ומסרים המאזכרים עימותי עבר. ארגונים שקיבלו אישור מחלקת מבצעים מיוחדים יפעלו במרחב ואטיל לפי העקרונות הבאים: א. אין לבצע תקיפת מטרות מחוץ לשטחי המטווחים. ב. תעבורה צבאית לפי כט"מ תפעל בנתיבי אי טי אס, ונהלי המרחב, והכנפות / בסיסים. ג. תעבורה צבאית בכט"ר תפעל בנתיבי קרב או נתיבי כטר"מ כתלות בסוג המטוס והמשימה, ונהלי המרחב, והכנפות / בסיסים. ד. טיסות צבאיות יבצעו תרגול אווירי לסוגיו באזורי הטיסה הצבאיים. יעפי ירי למטרות קרקע וים יבוצעו בשטחים המיוחדים המשמשים כמטווחים. ה. לתעבורה בנתיבי אי טי אס עדיפות על פני מתרגלים באזורים אותם היא חוצה. בעת הצורך יפנו מטוסים צבאיים המתרגלים את מרחב נתיבי אי טי אס הרלבנטי לטווח ביטחון בתוך שתי דקות מהוראת הבקר. ו. לתעבורה צבאית עדיפות באזורי התרגול הצבאיים על פני תעבורה בנתיבי אי טי אס חוצים המסומנים במפות כמצריכים אישור בקר (BY ATC). טיסה בנתיבים אלה מצריכה תיאום מראש עם הבקר. ז. ניווט במטוסים צבאיים החורג משטחי הטיסה הצבאיים ומנתיבי קרב, כטר"מ ואי טי אס, מצריך אישור מוקדם. הסכם העבודה של ח"א הוירטואלי מול חטיבת VATIL http://www.vatil.org/vatil/training/documents/KRAV.pdf נוסח באנגלית: http://www.vatil.org/vatil/charts/VIAF_VATIL_MOU.pdf
Etai Charit פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 חיל האויר הוירטואלי לא נעלם, בטח לא כשעופר עזב. כשעופר עזב איבדנו כוח עבודה ואיש צוות בתחום היחסים הבינלאומיים וקישור החייל עם ואטסים העולמית. העבודה נמשכה למעשה עד זמן מאוד קרוב לגיוס שלי, שהיה ביולי האחרון. כשעזבתי אני, אז איבוד כוח האדם היה מכריע והעבודה נפסקה לחלוטין. מוזמנים להתרשם מהאתר המצ"ב. התרשמו ממספר ההודעות המצומצם שבפורומים, הגיעו לפורטל שבו מצויין גם יומן חדשות לפי תאריך ופעולות שנעשו. לערן לויצקי ואורן טרנר בטוח יש עוד הרשאות ניהוליות. בקשה אליהם יכולה להוביל לכך שמי שירים את הכפפה ימשיך בדיוק מאותה נקודה. חבל לעשות עבודה כפולה. אשמח מאוד לראות את העבודה שהשקעתי בזמנו "פורסת כנפיים" וממשיכה מאותה נקודה בה הופסקה. http://viaf.forumj.net/portal.htm אגב, בזמנו אפילו טייסות החלו להפתח וחלק היו מאוד קרובות להפתח. היה זה המחסור המוחלט בהיענות שגרם להפסקת העשייה.
אלעד ברנע פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 למי שיש fsx אני יכול לספק לו את המטוסים הבאים aerosoft f16 עם צביעה של חיל האויר והוא מטוס מדהים בהכל nemeth desgion sikorskey ch53 יסעור מקצועי מאוד רק צריך לעשות צביעה לחיל האויר הישראלי iris texan t6 מטוס מדהים מאוד צריך רק לעשות צביעה שנדע אותה iris f15 eagle יש צביעות לכל מיני טייסות בקיצור יש את הציוד הנדרש
WalKMaN` פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 לי יש את ה-F15 ואת ה-F16 של AS, אבל אני לא יודע לטוס בהם..
almoghilel פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 לא ניראלי שיש ל-AEROSOFT את ה-F15... ראיתי רק את ה-F16...
Shireto Shahar פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 חיל האויר הוירטואלי לא נעלם, בטח לא כשעופר עזב. כשעופר עזב איבדנו כוח עבודה ואיש צוות בתחום היחסים הבינלאומיים וקישור החייל עם ואטסים העולמית. העבודה נמשכה למעשה עד זמן מאוד קרוב לגיוס שלי, שהיה ביולי האחרון. כשעזבתי אני, אז איבוד כוח האדם היה מכריע והעבודה נפסקה לחלוטין.מוזמנים להתרשם מהאתר המצ"ב. התרשמו ממספר ההודעות המצומצם שבפורומים, הגיעו לפורטל שבו מצויין גם יומן חדשות לפי תאריך ופעולות שנעשו. לערן לויצקי ואורן טרנר בטוח יש עוד הרשאות ניהוליות. בקשה אליהם יכולה להוביל לכך שמי שירים את הכפפה ימשיך בדיוק מאותה נקודה. חבל לעשות עבודה כפולה. אשמח מאוד לראות את העבודה שהשקעתי בזמנו "פורסת כנפיים" וממשיכה מאותה נקודה בה הופסקה. http://viaf.forumj.net/portal.htm אגב, בזמנו אפילו טייסות החלו להפתח וחלק היו מאוד קרובות להפתח. היה זה המחסור המוחלט בהיענות שגרם להפסקת העשייה. נכון..טייסת תובלה הייתה חצי אינץ' מלהפתח. פשוט אנשים התחילו להעלם לי..וזה דעך.
lior oren פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 מישהו יכול להביא לי הורדה ? F15 F16 אני פשוט במחשב חדש
Yarin_l10 פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 מישהו יכול להביא לי הורדה ?F15 F16 אני פשוט במחשב חדש מה שאלעד פירסם אלה מטוסים בתשלום אני בטוח שיש דגמים פשוטים יותר למטוסי הקרב האלה(המדהימים האלה) שלא בתשלום
lior oren פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 מישהו יכול להביא לי הורדה ?F15 F16 אני פשוט במחשב חדש מה שאלעד פירסם אלה מטוסים בתשלום אני בטוח שיש דגמים פשוטים יותר למטוסי הקרב האלה(המדהימים האלה) שלא בתשלום כן אחי איפה יש?
guy13 פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 אם הייתי טס ברשת, בכיף הייתי מצטרף... אני מוכן לעזור במשהו אם יש.
Alon Abelson פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 אשמח להמשיך ולפתח את נושא הפיעלות בבסיסים הצבאיים אלון
ערן 339 פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 שלום לכולם אני ראש מטה החיל החדש אני שמח שיש היענות לעניין, חשוב שתישמר בכדי שנוכל להקים אותו מחדש. החיל הנוכחי ישתמש בעיקר בתשתית והיסודות הנהדרים שהחיל הקודם יצר ועשה ויפיק לקחים (כמו השרשור הזה עוד בשלבי ההקמה הראשוניים) לסיבות שגרמו לנפילת החיל הקודם. אנחנו צריכים אותכם בכדי לפתח את הנושא, חשוב שההיענות תישמר צפו לשמוע מאיתנו בהמשך ובמלוא העוצמה. המשיכו להגיב לשרשור. שבוע טוב.
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 1, 2009 דיווח פורסם פברואר 1, 2009 מישהו יכול להביא לי הורדה ?F15 F16 אני פשוט במחשב חדש מה שאלעד פירסם אלה מטוסים בתשלום אני בטוח שיש דגמים פשוטים יותר למטוסי הקרב האלה(המדהימים האלה) שלא בתשלום כן אחי איפה יש? ליאור, את כל ההורדות הכי טוב להתחיל לחפש באתר שנקרא AVSIM : http://www.avsim.net/ תהנה, ואל תשכח להתקדם לאט אבל בטוח
Moshe Mizrahi פורסם פברואר 1, 2009 דיווח פורסם פברואר 1, 2009 חיל האויר הוירטואלי לא נעלם, בטח לא כשעופר עזב. כשעופר עזב איבדנו כוח עבודה ואיש צוות בתחום היחסים הבינלאומיים וקישור החייל עם ואטסים העולמית. העבודה נמשכה למעשה עד זמן מאוד קרוב לגיוס שלי, שהיה ביולי האחרון. כשעזבתי אני, אז איבוד כוח האדם היה מכריע והעבודה נפסקה לחלוטין. אשמח מאוד לראות את העבודה שהשקעתי בזמנו "פורסת כנפיים" וממשיכה מאותה נקודה בה הופסקה.http://viaf.forumj.net/portal.htm נראה לי שעכשיו כשעופר כאן אפשר לחדש את התנופה, אז כל מי שרוצה להרים כפפות מוזמן
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 1, 2009 דיווח פורסם פברואר 1, 2009 בכדי להפעיל את החייל, יש צורך לפחות באלמנטים הבאים, שחלקם לא הצלחנו להרים לפני כשנה: א. מטה שכולל גם בעלי ניסיון אמיתי, איתי חריט היה מעולה, צריך חמישה כאלה, שמסוגלים להשקיע שעות בארגון, ניהול ופיקוד, שישארו פעילים שנתיים. אחרת ח"א יגמור את יכולותיו בהכשרת אנשים שלא יהיו פעילים וגם הכשרה זו תאבד אחרי זמן קצר ללא פעילות. היכולת צריכה להתבטא פנימה בניהול ח"א הוירטואלי, והחוצה (מח"א ורמ"ט בלבד בשלב ראשון), בעבודה מול ואטיל, VSOA וגורמי חוץ כחילות אוויר אחרים (לקשרים מסיבות שונות ולאירועים). ב. מפקדות שדה ומטה שיכללו בסיס ראשון לפחות: 1. טייסת קרב ותובלה לפחות, עם כמה בעלי ניסיון טיסה ורצוי מהחייל. 2. מפקדות מקצועיות שצריכות לכלול: א) מוצב שליטה מרכזי האחראי להרצה שוטפת בזמן אמת של האתר והמערכת הממוכנת למבצעים שהינה לב פעילות החייל, ב) להק מודיעין עם מחלקה למבצעים המכינה מטרות, ג) מח' מבצעים המתכננת פעילות מבצעית ומורידה פקודות משימה ומבצע, ד) מח' הדרכה שבונה ומריצה תוכניות אימונים והכשרת כלל בעלי המקצוע, ומפעילה מטווחים, ה) מח' ציוד המכינה מטוסים (כולל למשל צביעות), מערכות נשק ותשתיות, ו) מפקדה ומערך פיקוח ובקרה המשולב במערך הפיקוח בואטיל, עם לפחות 5 בקרים ויכולת הדרכת פיקוח טיסה, ובקרות מרחבי, תקיפה ויירוט, ז) השלמת מערכת השליטה הממוחשבת שאפיינתי וסתיו פיתח אך טרם הרצנו אותה, ח) 10 טייסים ככמות מזערית, רצוי יותר, ט) נוכחות כמות אנשים מתמדת בפעילות אימונים, ביטחון שוטף, תרגילים משולבים ומבצעים. הקדשתי אז שעות רבות לעבודה כלפי חוץ, ובתוך כחודש וחצי עם סיוע חם וצמוד של איציק יבורך שמו שנקרע אז במכינת באר שבע ואילן, החומר לאישור ח"א בחטיבה, באיזור VATAME ו-VSOA היה גמור. הודעתי ל-VSOA על כך וכן כי לא אגיש בקשה לאישור ח"א עד שאראה כי החייל אכן פועל כפי שהוגדר באותם מסמכים. אלה כוללים לא מעט התחייבויות (למשל לא לצאת מהאיזור בקרב אוויר ובכלל). המעוניינים יבורכו. אישית אני מתמקד כעת בטיסה ב- MD-11, ולא בניהול, בקרת תעבורה והדרכה. מישהו כבר טס על ה-F-18 שיצא לפני כמעט שנה? חיל האויר הוירטואלי לא נעלם, בטח לא כשעופר עזב. כשעופר עזב איבדנו כוח עבודה ואיש צוות בתחום היחסים הבינלאומיים וקישור החייל עם ואטסים העולמית. העבודה נמשכה למעשה עד זמן מאוד קרוב לגיוס שלי, שהיה ביולי האחרון. כשעזבתי אני, אז איבוד כוח האדם היה מכריע והעבודה נפסקה לחלוטין. אשמח מאוד לראות את העבודה שהשקעתי בזמנו "פורסת כנפיים" וממשיכה מאותה נקודה בה הופסקה.http://viaf.forumj.net/portal.htm נראה לי שעכשיו כשעופר כאן אפשר לחדש את התנופה, אז כל מי שרוצה להרים כפפות מוזמן
Barak Zohar פורסם פברואר 9, 2009 דיווח פורסם פברואר 9, 2009 מישהו יכול להביא לי הורדה ?F15 F16 אני פשוט במחשב חדש אם אתה רוצה יש לי את כל מטוסי הקרב של ישראל F-15 ו F-16 בטקסטורות מעולות והכל עובד נהדר עם קצת שיפורים שלי. אם אתה מעוניין דבר איתי במסנג'ר ואני אשלח לך barakzo@hotmail.co.il