עבור לתוכן
zvi rodes

היום ברשת ב' תוכנית העוסקת בתעופה וירטואלית.

Recommended Posts

פורסם

אני ממש לא מבין מה יש לכם נגד VFS. אין להם שום קשר לIVAO (בהווה).

אין לי שום דבר נגד IVAO, גם אם המייסדים שם עשו פה פרובוקציות בשקל לפני שהקימו רשת "מתחרה" הם לא עדיין לא עבדו על אנשים בעיניים. VFS עדיין מנוהלת ע"י אותו אדם שעבד על אנשים בעיניים, אותו אדם הורחק מצמיתות מVATSIM ולפני שנה הוא וחבריו היו נכנסים לשרת TS של IFS עם תוכנות עיוות קול ועושים שם פרובוקציות.

נכון עשו לדעתי שלא הצטרפו איתם לשידור הנ"ל

עידו - דיוק או עובדות הם כנראה לא התכונות החזקות שלך, בפעם האחרונה שבדקתי אני לא מורחק וכך גם חלק רחב של אנשי צוות בVFS. עם כל הכבוד לתרומה שלך לקהילה שעליה אי אפשר לחלוק, הסטנדרטים שלך או הבחינות שלך בעיט הם לא קנה מידה בשבילי או בכלל. הרמה לא נקבעה כדי לרצות אותך או שכמותך אלא היא בפירוש הותאמה משיקול ענייני לרמה בינונית כדי להתאים לדרישת רוב החניכים בקורס. מעבר לזה אני לא מתייחס לאנשים קטנים, ואין לי עניין לחרוג ממנהגי גם ביחס אליך. אז אתה תסתפק בזה.

אבי, אני בקושי מכיר אותך ואין לי שום דבר נגדך, אתה יכול להמשיך עם הקטנת הראש ולעשות עצמך לא יודע על מה אני מדבר, זה שחתום למטה בדף הבית שלכם כמנהל VFS לא יכול לטוס ברשת VATSIM בגלל כל הסיפור עם גביית הכספים

פורסם

דעתי על VFS:

אכן כמו שנאמר בכתבה VFS היה בית הספר הראשון מסוגו ברשת, בית הספר עבד במשך שנה בצמוד ל VATIL, הכשיר טייסים וארגן מפגשים בהרצלייה.

אני הייתי VFS2 באותה תקופה, הייתי אחראי על רוב החומר הכתוב שלהם, אותו חומר שהיום קיים באתר שלי, באתר החטיבה וב IFS.

בשלב מסוים בית הספר VFS התחיל לקחת כספים כדי לממן פעילות של שרתים וכו' ואז החל הקונפליקט בין VFS לבין חוקי VATSIM, עצם קיום הקונפליקט נודע לי שהארגון גובה כספים מכל חבר חדש והחלטתי לעזוב את הארגון כי ה"אג'נדה" שלי אומרת שבתחום הווירטואלי, כל חומר שאני כותב יחולק בחינם לכל דכפין וכך זה אצלי באתר, ב VATIL, ב IFS וכיום גם ב VFS.

במקביל, 2 חברי VATIL שלא היו מרוצים מהתנהלות החטיבה דאז, חברו לחברי VFS שגם היו ממורמרים מהקונפליקט והחלו בפעולות "איבה" ברשת, הודעות פוגעות וכו' וכו', יש לצין שכל הקונפליקט (חוץ מעניין התשלום) בין VFS, שני החברים האחרים לבין הנהלת VATIL דאז כלל באופן אישי לא יותר מ 15 איש שרבו ביניהם על בסיס אישי וכל השאר על עקרון.

הסיפור הסתיים בזה ששני אנשים הושעו מ VATSIM האחד הוא מנהל VFS בפועל והשני הוא אחד מ2 החברים הנוספים. (ואז קם ארגון IFS שלנו)

כל החבורה הזו הלכו יחד והקימו את IVAO-IL וכך תם הקשר בין VATIL ל VFS כשבתקופה שלאחר מכן נמשכו אי אילו תקריות שונות ומשונות.

לפי מה שידוע לי, VFS לקחו כספים רק בתקופה של 3 חודשים ואף טענו שהחזירו את הכספים הללו והיום הם כלל לא גובים כספים מנרשמים חדשים.

לפני שנה בערך עבר בגלל סיבה לא ברורה איזה חתול שחור? בין VFS ל IVAO-IL וארגון VFS החלו להעביר חניכים שמסיימים אלינו.

כיום הביקורת שיש לי אל מול התנהלות VFS זו אולי ההמוניות של ההדרכה שלהם, משהו שקשור לכמות ואיכות, אבל תזכרו, הרוב המוחלט של טייסי VATSIM בעולם באים בלי ללמוד כלל, לכן מה ש VFS ומה ש IFS עושות, הוא בצד החיובי של הסקלה (יותר טוב מכלום), שני הגופים הללו אחראיים לבואם של חברים חדשים לטוס ברשת VATIL, מה מהם יותר ומי מהם פחות.

אני לא מכיר את רמת הלימוד ב VFS רק לעניות דעתי, הם עושים את זה מהר מידיי, אני כן מכיר את רמת הלימוד ב IFS ויחד עם הצוות משתדל שהיא תהיה הכי טובה שניתן במגבלות הקיימות.

היום, מבחינתי, בית הספר היחיד הרישמי של VATIL הוא IFS, אבל, אנחנו לא שוללים אנשים שבאו מ VFS, איננו אוסרים להזכיר על דפי הפורום שלנו את ארגון VFS, כל זה נגוז כבר לפני שנתיים.

שוב אני אומר, מי שרוצה, שיעשה את הבחירה שלו בין שני בתי הספר, ההמלצה שלי היא IFS.

אבי, קח את מה שעידו אמר כביקורת בונה, גם אני ראיתי תופעה דומה, מגמה דומה, ולי חשוב איכות הטיסה וההטסה.

פורסם
ויעיד ברוכי שכאשר החבר'ה שלו פישלו במבחנים באתי בטענות גם אליו

אני אכן יכול להעיד על ביצוע התאמות ושיפורים במערך שלנו כדי להתאים למערך הבחינות של עיט. בדגש על נושא חשוב ש"פיספסנו" (בלהט הפעילות השותפת...) בנושא של הכרת מסמכים חשובים ונהלים של ואטסים הכללית.

מעבר לזה יש שיתוף פעולה צמוד בין IFS לעיט. עיט תעופה היא חברת תעופה וירטואלית שמתאימה כמו כפפה ליד למי שסיים הכשרה בסיסית ומעוניין לצבור נסיון בטיסות ברשת על בסיס הידע שרכש בקורס בסיסי. ה"מודל העסקי" של עיט ותכנת BLACKBOX נותנים לטיסה תוכן מעניין. בנוסף יש הערכה לגבי הדיוק והאיכות בביצוע של כל טיסה גם מבחינת "שביעות רצון הנוסע" וגם מבחינת דיוק בביצוע הנתיב ועמידה בזמנים. לכן טיסה בעיט נותנת מוטיבציה להשתפר להתקדם ולצבור נסיון לקראת מעבר למטוסים גדולים יותר ו\או טיסות מורכבות יותר.

ולא רק כ"תחנת מעבר". גם מי שכבר מרגיש עצמו כמנוסה מספיק תמיד כיף לבצע טיסת "עיט" מרעננת וכיפית לפחות פעם בשבוע.

פורסם

בקיצור, לא משנה איפה לומדים העיקר שהענף יתפתח והקהילה תגדל :D

שני בתי הספר מצוינים ובהצלחה לשניהם כי יש לכולנו מטרה משות :wink: פת

פורסם
הקשבתי לתוכנית אמש ובגדול הצגת הדברים היתה מרשימה ומעניינת.

אני חושב שאנשי VFS עשו אתמול שירות לא רע בכלל לעולם התעופה הוירטואלי בארץ בכך שסיפרו על קיומו ואולי בעקבות כך יצטרפו לשורותיו עוד אנשים, לגבי האיכות וכו... נו ימים יגידו.

קיצר שימו מאחורה את כל הרקע הבעייתי של ואטיל וVFS בסוף מה שמעניין זה שאנשים נוספים נחשפים לשריטה, המפסיד היחיד הפעם זה אולי IFS אבל לאור רשימות ההמתנה המתארכות נראה לי שאפשר לספוג את זה.

*אגב סיפור אישי קטן, כשאני התחלתי עם החיידק הכרתי בחור יקר שלמד בVFS וסיפר לי שאשכרה אפשר ללמוד לטוס וגם לטוס ברשת. הוא המליץ לי על VFS בתור התחלה, חיפוש קצר בגוגל העלה שקיים עוד בית ספר כזה לטיסה וירטואלית שנקרא IFS,

שיטוט קצר באתרים של שני בתי הספר, קצת אחד ועוד אחד... הלכתי בסוף על IFS וזה לפני שהכרתי אפילו בוגר IFS אחד!

הכל שאלה של מה מחפשים וכמה רוצים להשקיע והפנים של בית הספר באתר וסתם ניואנסים קטנים שאני נוטה לא לפספס.

פורסם

אתמול הבאתי לידיעתכם את קיום המשדר,בסוף המשפט כתבתי "יהיה מעניין " ,ידעתי מראש לאן יוביל השירשור , התגובות כאן.לדעתי כן היינו חייבים להשתתף במשדר ולהציג את IFS לצד VFS .שמעתי את המשדר שלדעתי היה מרשים ומכבד את VFS בפעילותו.לי אישית אין כל בעיה עם קהילת VFS, פעילותם למען שמים וירטואליים ברוכה.כמי שחבר בקהילת VATIL מספר שנים ,התבגרתי , אני מאמין שהצעירים הרבה ממני גם התבגרו עם השנים יחד איתי.לכן אני פונה אל כל חבריי הקהילה הוותיקים הזוכרים את העבר, את המריבות וחילוקיי הדעות עם אנשים אלה ואחרים ,בואו נעביר דף חדש ,נשתף פעולה עם כל גורם אשר התעופה הוירטואלית לנגד עיניו ,יבחר כל אדם את ביה"ס בו ירצה ללמוד ומה ואיך ילמד,אנחנו ב-IFS נשאף למצוינות מתמדת שתבוא לידי ביטוי בתעופה ברשת.

פורסם

בנימה טובה אגב אני לא נגד VFS, כמובן שמה שאמרתי לגבי התשלום היה בצחוק.. עם הרבה שיחות שהיו לי עם חברי VFS אמרו לי שזה היה בגלל צורך להמשך החייאת אתר ותו לא.

חוצמזה, שVFS עדיין היו המייצגים הרשמיים של ואטיל בעניין בית הספר לטיסה היתה לי הערכה אדירה כלפי אותם אנשים, שמבחינתי הקימו את הבית ספר ממטרות טהורות של לעזור לאנשים להיכנס לתחביב גרידא.

הדבר שלא היה טוב זה כל ההתכתשות הזאת שהיתה בין השנים.. תזכרו למשל שאני הלכתי נגד כל העולם גם הלכתם איתי, אבל כשהבנתי שזה לא המקום להתנצח על תחביב משותף עם אינטרס משותף אחד- כאן גם הבנתי כמה טעיתי שהלכתי בדרך הזאת.

היום טפו טפו אני כבר למעלה מ-5 שנים נקי מכל השטויות האלה, ולדעתי גם כשזה ירד אל מתחת לפני השטח כמה שאפשר כל הפוליטיקה הזו- התחביב שלנו הלך והרקיע שחקים.

הכי חשוב שכל אחד יפעל תחת האינטרס שלו מבחינת שימור התחביב הזה, וככה מבחינתי גם לא יהיה צורך בקיום 2 קהילות נפרדות בIVAO וVATSIM. לדעתי הכל נובע מפוליטיקה אחת גדולה.. כמו שאמרתי.. מזל שאני כבר 5 שנים ומעלה לא מושפע מזה :D

פורסם

ואטסים היא רשת פרטית שעקרון הברזל שלה הוא פעילות חינמית. כל שיתוף פעולה עם גופים חיצוניים עובר סינון ובקרה של הנהלת הרשת (כן, כולל שת"פ אל-על) כדי לוודא שאין התנגשות רעיונית או אחרת.

VFS היא גוף שקם בתוך ואטסים, ומקימיה למדו את תורת התעופה הוירטואלית מאיתנו. ההצלחה שלו הייתה מסחררת, בעיקר משום שההצלחה שלנו הייתה מסחררת. כמו שקורה להרבה ארגונים מצליחים לא וירטואליים, גם כאן ההצלחה עלתה לראש והטשטש הגבול בין הארגון לבין המנהל שלו. בארגונים כמו שלנו נהוג שהאדם משרת את הארגון ולא להיפך: אין קשרים בין ואטסים לבין ארגונים שאין בהם רוטציה של צוות או לכל הפחות בחירות.

מרגע שVFS הפכו לארגון פרטי שספק אם אינו למטרת רווח כספי או אחר, רשת ואטסים לא יכלה להיות עימו בקשר. אלירן גם הורחק מהרשת לצמיתות בשל דרכי פעולתו, שלא אפרט אותן.

מאידך, כפי שכבר ציינו לפני, אין לנו שום מגבלה על בוגרי VFS או על צוות המדריכים שלה, ורבים מהם חברים וטסים אצלנו. רמת ההדרכה שם היא לא מענייננו בכלל - בכל מקרה אין אצלנו "קרדיט" למי שלמד במקום כלשהו, אלא נבחן רק הידע האישי הספציפי. גם עופר בן פרץ חברנו המדופלם ביותר נבחן תחילה על ידיעותיו, וכשהוכיח אותן התקדם (והוא היה בבית ספר יותר טוב, תאמינו לי...).

בנוסף, אין לנו כקהילה "סכסוך" עם VFS - זה לא רלוונטי בכלל. אין לנו סכסוך גם עם סטימצקי, עם מפלגת הגמלאים או עם משרד עורכי הדין שלי, ובכל זאת אנחנו לא מפרסמים אותם ולא מפנים לשם אף אחד.

לגבי תכנית הרדיו: אני הייתי אמור להופיע בה, ואכן ויתרתי מאחר שVFS הציגו בה, על מנת שלא יווצר קשר כלשהו בין הארגונים אצל מאזין זה או אחר. זה פשוט חוקי הרשת שלנו. אין לנו מחסור ביחסי ציבור וזה ממש לא מצער אותי - עדיף בהרבה שנושא התעופה הוירטואלית יוצג ולא קונפליקט בין ארגונים, ולכן טוב שהתכנית הייתה כפי שהייתה (כדי לסבר את האוזן: חלקנו באוכלוסית האיזור, מילארד ורבע, הוא כחצי אחוז. חלקנו במספר חברי האזור בואטסים הוא 17%).

זה הכל, אני מקווה שזה סוגר את הנושא.

פורסם

ה"סכסוך" הזה לא נגמר בתשלום שהם גבו בזמנו, הם במשך שנים הטרידו והפריעו לIFS בTS, חבל שכל נציגי IFS מאז נמצאים בצבא היום, לדעתי הם היו מתפלצים מלקרוא את השרשור הזה. ביום שאותו חתול שחור שתומר דיבר עליו עבר בינם לבין IVAO הם פתאום נהיו "אחלה" של אנשים...

פורסם

אולי נסתפק בדברים של אילן יונש ונעצור,מה הטעם להמשך השירשור ,האינפורמציה הועברה נתרכז בהווה עם מבט לעתיד.

פורסם
אולי נסתפק בדברים של אילן יונש ונעצור,מה הטעם להמשך השירשור ,האינפורמציה הועברה נתרכז בהווה עם מבט לעתיד.

קראתי את הדברים, אני חושב שבסך הכל אני יכול להסכים עם רוח הדברים ועיקרי הדברים של רוב הדוברים בדיון. אני חושב שטוב עשו המנהלים שהביעו את דעתם בעניין ושמכאן ואילך הנושא שהיה עמום משהו, יהיה מעתה ברור יותר.

רק הבהרה קטנה (ומבלי להיכנס לפרטים שלא נחוצים לדיון זה) לגבי ה"חתול השחור" שתומר הזכיר לגבי יחסי קהילת VFS עם רשת IVAO - כדאי לדעת שני דברים:

1. הטריגר או אותו חתול שחור היתה החלטה שקיבלנו עם הסרת ההודעה שהיתה כאן בפורום ואטיל בדביק על VFS. עם הסרת ההודעה האמורה מדביק החלטנו ב-VFS (בזמן שהיה קיים מעין "שיתוף פעולה" -דגש על מעין כי אנשי IVAO למעשה איינו אותו הלכה למעשה לחלוטין עוד קודם לכן בהתנהלות מסויימת שנקטו בה) שאנחנו כקהילה וירטואלית לא ננקוט מעתה שום עמדה חד צדדית. להפתעתנו אנשים מסויימים ב-IVAO ראו בכך (בשילוב עם הורדת ההודעה מצד ואטיל) - סוג של שבירת כלים מצדינו. ("כלים" שלדעתינו נשברו על ידם עוד קודם לכן) שימו לב לכך שעיתוי העלת ההודעה הדביקה שלהם סמוכה מאד למועד שבו תומר חיים קיבל את מושכות הנהלת החטיבה - ואני חושב שהדברים ברורים.

2. דבר אחרון לסיום בעניין קהילת IVAO ישראל - למרות מה שהיה או לא היה, שפירטתי בתמצות נמרץ למעלה - אני עדיין חוזר על מה שכתבתי כאן בדיון קודם לכן. אין לנו שום דבר נגד IVAO או נגד מי שהיום נמנה על קהילה זו, או לצערי מה שנותר ממנה, מנהליה, חבריה או מי שעתיד להיות חבר בה. אנחנו לא רואים עניין להתרגשות מההודעה הדביקה בפורום שלהם. הדברים מתחת לפני השטח שונים מכפי שניתן אולי לטעות ולחשוב.

פורסם

מר נדלר

אינני מנהל עכשיו אבל הייתי פעם אחד מהם...מעורב ישירות ולעומק בנושא

החלטתי קצת להגיב ....

אני חושב שאילן סיכם יפה את העניין

נכון לאז נעשו מעשים כאלו או אחרים:

פוליטיקות מקומיות ולא רציניות....לגיל האדיפלי

כראוי במחוזותינו לצערי

הוגבו התגובות חוקית ואטסימית ומאותו רגע ,אינני סבור שמישהו עקרונית היה נגד VFS או דומות לה,אולי ההיפך הוא הנכון....דאז!

לפחות לא אני ...ממש לא,איננו פוסלים אף אחד מלהיות ברשת ואטסים כל עוד עומד הוא בקריטריונים הברורים של חוקתה

אני מאמין כי מי שרוצה להתחרות חייב להתחרות,יהיה טוב ישרוד ,לא יהיה מספיק טוב

אל מול המתחרה-ייצא מהשוק

זה קורה כל יום כל היום בעולם העסקים

העניין הוא לזנוח משקעי עבר וכהמלצה...."אתה לא יכול עליו-תצטרף אליו"

טקטיקה עסקית לגיל הרך שבמקרה דנן אמורה לתפוס לטובת הצד המצטרף או הלא יכול

עד כאן..no hard feelings לאף אחד

תתחילו לטוס!

פורסם

כניראה שגם פה אנחנו עדין לפרצוף האמיתי של המדינה שלנו.

הטורקים רוצים לרצוח אותנו, ראש הממשלה שלהם עוזב דיון בו נשיא המדינה שלנו נוכח.

הם רק שומעים שהישראלים בפסח לא יגיעו אליהם, מורידים מחירים והופ כל עם ישראל מתייצב בדום בתור של אונאיר ושות'.

בדיוק אותו הדבר נושא VFS.

מר נדלר צץ לו פתאום רק ברגע שהמילה VFS עולה איפה שהוא, תוקף מכפיש וישר קמים להם החברה הטובים להוריד את המכנסיים ולפנות את החורים כדי שידפקו אותם מאחורה.

מיקי אמר שאוהבים שמחרבנים עלינו, לדעתי כמו שזה ניראה כרגע זה יותר ידפקו אותנו מאחורה.

למה ?

מאוד פשוט, כשעלתה הכתבה ב YNET, חבורת VFS לא יכלה לשבת ולו לרגע ולפרגן, חלילה, כל החבורה יצאה נגד VATIL .

לא ראיתי אותך שם מר נדלר יוצא נגד אותם חברים בארגון שלך, בניגוד גמור לחברינו פה שבאו ופרגנו.

משהו שכניראה VFS לא מסוגלים לעשות, בעיקר כל עוד אלו שהועפו מפה בבושת פנים ובצד.

אין לי שום דבר נגד VFS, יש לי הרבה נגד אנשים שמנסים בכל דרך לקלקל משהו שאנשים טובים, עושים ובונים ונהנים מזה.

פורסם
כניראה שגם פה אנחנו עדין לפרצוף האמיתי של המדינה שלנו.

הטורקים רוצים לרצוח אותנו, ראש הממשלה שלהם עוזב דיון בו נשיא המדינה שלנו נוכח.

הם רק שומעים שהישראלים בפסח לא יגיעו אליהם, מורידים מחירים והופ כל עם ישראל מתייצב בדום בתור של אונאיר ושות'.

בדיוק אותו הדבר נושא VFS.

מר נדלר צץ לו פתאום רק ברגע שהמילה VFS עולה איפה שהוא, תוקף מכפיש וישר קמים להם החברה הטובים להוריד את המכנסיים ולפנות את החורים כדי שידפקו אותם מאחורה.

מיקי אמר שאוהבים שמחרבנים עלינו, לדעתי כמו שזה ניראה כרגע זה יותר ידפקו אותנו מאחורה.

למה ?

מאוד פשוט, כשעלתה הכתבה ב YNET, חבורת VFS לא יכלה לשבת ולו לרגע ולפרגן, חלילה, כל החבורה יצאה נגד VATIL .

לא ראיתי אותך שם מר נדלר יוצא נגד אותם חברים בארגון שלך, בניגוד גמור לחברינו פה שבאו ופרגנו.

משהו שכניראה VFS לא מסוגלים לעשות, בעיקר כל עוד אלו שהועפו מפה בבושת פנים ובצד.

אין לי שום דבר נגד VFS, יש לי הרבה נגד אנשים שמנסים בכל דרך לקלקל משהו שאנשים טובים, עושים ובונים ונהנים מזה.

רן יקירי אין לך מה להתרגש מהאספסוף הזה שכותב, מכפיש ומציף את הטימספיק שלנו בשם VFS, אני חייב להודות שאת אבי נדלר איני מכיר אך ממה שהתרשמתי מהראיון ברדיו וממה שכתב כאן בפורום אני מוכן לחתום בעיניים עצומות שהוא לא אחד מאלו. לא שאני בא להגן כאן על אבי, סך הכל מנסה לומר לך ולעידו ולכל אלו שנושאים (ואפשר לומר די בצדק) מטען מאד כבד על הנהלת VFS שלא נראה לי שמישהו מהטוקבקיסטים ב -וואי נט או הילדים שמפריעים לנו בטימספיק עושים את זה בגלל שהם קיבלו הוראה מממישהו להציק לנו, סך הכל ילדים שיודעים שVFS זה טוב וIFS זה רע ורוצים להרגיש שהם חלק מאיזה מאבק היסטורי שאסור להם לפספס..

שורה תחתונה חבל להגרר כאן לפרובוקציות והתבטאויות שלא מתאימות לפורום הזה ושמכערות את הפרצוף שלנו. תשאיר את השפה הזו לאותם חברה שמלכלכים עלינו, בוא נתעסק בלעשות את מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב -לטוס ולפקח ברשת ונשאיר את הלכלוך לכל מי שהשמצות מעניינות אותו יותר מלטוס, ללמד וללמוד.

יאללה אני מיציתי,

השרשור הזה התנפח למימדים מפלצתיים וחבל שכרגע מתעסקים פה בקשקושים על מי יותר טוב ויותר צודק במקום ללכת לטוס.

פורסם

מסכים מאוד.

לצערי ישנם חבר'ה שכנראה מתוך שיעמום בוחרים לפגוע בפעילות של הקהילה או בחבריה בפרט (הפרעות ל-TS של IFS וכו') והם מתעטפים בשמות כאלה ואחרים, לאותם חבר'ה אומר שהם כנראה ימצאו עצמם מחוץ לקהילה שלנו.

מעבר לכך אני מצטרף לכל מילה של אילן ותומר שנכתבה מקודם.

פורסם
משה, אני שואל את עצמי האם זה הגיוני שצריך לתת למישהו מילות תודה על כך שהוא בסך הכל עושה צדק עם האחר, או שמא זהו סטנדרט שהיינו מצפים מכל אדם - לצערי, כנראה שבמקומות מסוימים זה המצב, אז תודה על מילותיך

אבי,

תודה על התודה, אני חושב שהבנת מהתגובות ש"הסטנדרט המצופה מכל אדם" לפי איך שהגדרת אותו, קיים בנוסף אלי גם אצל הרוב המכריע כאן. נכון, יש כאן חברים שעדיין כועסים או מרגישים נפגעים מאותה תקופה רעה ומדוברת ואני יכול רק לנחש לפי רוח הדברים עד כמה הם הרגישו נבגדים אז. מאז עברו הרבה מים וכמה שנים, וההשמצות הנלוות הן תופעה דועכת ונעלמת, למעט אצל בודדים שעדיין לא קולטים שהמלחמה נגמרה. אני לא יודע אם יש דרך (ומה היא) לרצות את כולם ולשתף פעולה בחזרה אבל אני מניח שכל עוד מי שמוביל את הארגון אצלכם הוא מישהו שתקע לחברים כאן סכין בגב, זה הולך להיות קשה.

פורסם

אדם, הרבעיה שניצחה על ההפרעות בTS הם איתי יהוד, אלירן נתי קלומר והיחיד שלא היינו בטוחים לגביו היה אבי, מפעמים שאבי כן שוחח איתנו בלי תוכנות עיוות כאלה או אחרות זה נשמע אותו בנאדם.

גם אריאל המהולל היה מפולפל בלשונו וידע להתנסח בצורה רהוטה, זה לא עשה אותו בנאדם יותר טוב.

פורסם

סך הכל מנסה לומר לך ולעידו ולכל אלו שנושאים (ואפשר לומר די בצדק) מטען מאד כבד על הנהלת VFS שלא נראה לי שמישהו מהטוקבקיסטים ב -וואי נט או הילדים שמפריעים לנו בטימספיק עושים את זה בגלל שהם קיבלו הוראה מממישהו להציק לנו, סך הכל ילדים שיודעים שVFS זה טוב וIFS זה רע ורוצים להרגיש שהם חלק מאיזה מאבק היסטורי שאסור להם לפספס..

אולי זה יבהיר למה אין לנו שום מעורבות מול VFS: זה בדיוק ההבדל התרבותי, ובדיוק ההבדל בין גוף פילנטרופי כמו ואטסים לגוף למטרות אישיות כמו VFS. אם משהו משלנו היה מתנהג ככה, לרוב הוא היה עף. אנחנו לא מחפשים כמות מקסימלית של אנשים, אנחנו מחפשים ליצור קהילה ברמה מסוימת, ולכן לנו אין בעיה לוותר על חבר זה או אחר או על ארגון זה או אחר. VFS (למיטב ידיעתי, מודה שאני לא בקי במה הולך שם) מנסה לגייס כמה שיותר חברים, כולל כאלה שלא יעברו אצלנו (ושיהיה ברור: אין בזה שום נימה ביקורתית, זה לגיטימי לחלוטין).

ובמילים פשוטות הרבה יותר: אם מישהו משלנו היה תוקף את VFS בכתבה שנעשתה עליה בלי שום בסיס לזה, היינו דורשים ממנו להפסיק. לא ראיתי טוקבק מפרגן כלשהו מחבר VFS, ובטח שלא מראשיה. וזכרו על מה השרשור הזה: על שידור שאנחנו בחרנו להשאיר לVFS, עם מלוא הפירגון וכדי לא להפוך את זה לויכוח בסגנון הטוקבקים (למרות שהכתבה תוכננה עלינו למיטב ידיעתי והם השתחלו פנימה, כמו שעשו בטוקבקים בYNET).

האמת שאני לא שש לכל הדיון הזה, ולא רוצה להמשיך ולהביע דעה שלילית (או חיובית) על ארגון אחר כשאין שום מטרה אמיתית להבעת הדעה הזו פרט לרכילות זולה. אין לזה גם שום חשיבות, מאחר שאני לא רואה שום התנגשות בין הארגונים שלנו, כולל תחרות בין IFS לVFS - אין בכלל מה להשוות. לפחות פרט לתיאורים המוכרים של מערכת העיכול של רן, הדיון הוא תרבותי, אבל בואו לא נגרר...

פורסם
דעתי על VFS:

אכן כמו שנאמר בכתבה VFS היה בית הספר הראשון מסוגו ברשת, בית הספר עבד במשך שנה בצמוד ל VATIL, הכשיר טייסים וארגן מפגשים בהרצלייה.

אני הייתי VFS2 באותה תקופה, הייתי אחראי על רוב החומר הכתוב שלהם, אותו חומר שהיום קיים באתר שלי, באתר החטיבה וב IFS.

בשלב מסוים בית הספר VFS התחיל לקחת כספים כדי לממן פעילות של שרתים וכו' ואז החל הקונפליקט בין VFS לבין חוקי VATSIM, עצם קיום הקונפליקט נודע לי שהארגון גובה כספים מכל חבר חדש והחלטתי לעזוב את הארגון כי ה"אג'נדה" שלי אומרת שבתחום הווירטואלי, כל חומר שאני כותב יחולק בחינם לכל דכפין וכך זה אצלי באתר, ב VATIL, ב IFS וכיום גם ב VFS.

במקביל, 2 חברי VATIL שלא היו מרוצים מהתנהלות החטיבה דאז, חברו לחברי VFS שגם היו ממורמרים מהקונפליקט והחלו בפעולות "איבה" ברשת, הודעות פוגעות וכו' וכו', יש לצין שכל הקונפליקט (חוץ מעניין התשלום) בין VFS, שני החברים האחרים לבין הנהלת VATIL דאז כלל באופן אישי לא יותר מ 15 איש שרבו ביניהם על בסיס אישי וכל השאר על עקרון.

הסיפור הסתיים בזה ששני אנשים הושעו מ VATSIM האחד הוא מנהל VFS בפועל והשני הוא אחד מ2 החברים הנוספים. (ואז קם ארגון IFS שלנו)

כל החבורה הזו הלכו יחד והקימו את IVAO-IL וכך תם הקשר בין VATIL ל VFS כשבתקופה שלאחר מכן נמשכו אי אילו תקריות שונות ומשונות.

לפי מה שידוע לי, VFS לקחו כספים רק בתקופה של 3 חודשים ואף טענו שהחזירו את הכספים הללו והיום הם כלל לא גובים כספים מנרשמים חדשים.

לפני שנה בערך עבר בגלל סיבה לא ברורה איזה חתול שחור? בין VFS ל IVAO-IL וארגון VFS החלו להעביר חניכים שמסיימים אלינו.

כיום הביקורת שיש לי אל מול התנהלות VFS זו אולי ההמוניות של ההדרכה שלהם, משהו שקשור לכמות ואיכות, אבל תזכרו, הרוב המוחלט של טייסי VATSIM בעולם באים בלי ללמוד כלל, לכן מה ש VFS ומה ש IFS עושות, הוא בצד החיובי של הסקלה (יותר טוב מכלום), שני הגופים הללו אחראיים לבואם של חברים חדשים לטוס ברשת VATIL, מה מהם יותר ומי מהם פחות.

אני לא מכיר את רמת הלימוד ב VFS רק לעניות דעתי, הם עושים את זה מהר מידיי, אני כן מכיר את רמת הלימוד ב IFS ויחד עם הצוות משתדל שהיא תהיה הכי טובה שניתן במגבלות הקיימות.

היום, מבחינתי, בית הספר היחיד הרישמי של VATIL הוא IFS, אבל, אנחנו לא שוללים אנשים שבאו מ VFS, איננו אוסרים להזכיר על דפי הפורום שלנו את ארגון VFS, כל זה נגוז כבר לפני שנתיים.

שוב אני אומר, מי שרוצה, שיעשה את הבחירה שלו בין שני בתי הספר, ההמלצה שלי היא IFS.

אבי, קח את מה שעידו אמר כביקורת בונה, גם אני ראיתי תופעה דומה, מגמה דומה, ולי חשוב איכות הטיסה וההטסה.

כל הכבוד תומר כל מילה במקום.

פורסם

לפחות פרט לתיאורים המוכרים של מערכת העיכול של רן, הדיון הוא תרבותי, אבל בואו לא נגרר...

בגלל זה אתה עו"ד :D

פורסם

רן ידידי החביב,אני עכשיו ממש מבולבל ,אולי בגלל גילי המופלג או בעיית הבנת הנקרא ,כתבת "מר נדלר צץ לו פתאום רק ברגע שהמילה VFS עולה איפה שהוא, תוקף מכפיש וישר קמים להם החברה הטובים להוריד את המכנסיים ולפנות את החורים כדי שידפקו אותם מאחורה.

מיקי אמר שאוהבים שמחרבנים עלינו, לדעתי כמו שזה ניראה כרגע זה יותר ידפקו אותנו מאחורה " ובהמשך " לא ראיתי אותך שם מר נדלר יוצא נגד אותם חברים בארגון שלך, בניגוד גמור לחברינו פה שבאו ופרגנו."לא נראה לי כי יש כאן בעיית עיכול כהגדרתו של אילן יותר נראה לי כי יש כאן בעיית ניסוח.אישית,אני נוהג להוריד את מכנסיי אך ורק לבדיקת גודל הפרוסטטה,אתה עוד לא הגעת לגיל הזה אבל גם אתה תוריד את המכנסיים,אוהב אותך :lol:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...