Mark163 פורסם מרץ 23, 2009 דיווח פורסם מרץ 23, 2009 בסימולטור ממלאים תוכנית טיסה לפי ה-SB\FSINN. ואיך במציאות?
Yarin_l10 פורסם מרץ 23, 2009 דיווח פורסם מרץ 23, 2009 שאלה די מעניינת.. גם אני אשמח לקבל תשובה.. ד"א - אני יודע שצריך להעביר את התוכנית טיסה למודיעין טיס לקבלת אישור,זה מוריד כמה אופציות אבל אין לי שמץ של מושג.. הטייסים במציאות שביניינו,מישהו מוכן להסביר וגם טיפה להעמיק על התוכנית טיסה במציאות (אם היא שונה בכמה דברים מבVATSIM ובמה) תודה..
Waheb פורסם מרץ 23, 2009 דיווח פורסם מרץ 23, 2009 אם זכרוני איננו מטעה אותי יש תדפיס שמוציא אותו ה - DISPATCHER ובו מפורטת תוכנית הטיסה לטייס ולפקח .. מה שגם מחובותו של ה DISPATCHER לדאוג לבטיחות המטוס מבחינת משקל ואיזון וכו ..
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2009 דיווח פורסם מרץ 23, 2009 א. תוכניות טרום טיסה מגישים למודיעין טיס. בפמ"ת פנים ארצי מפורטים כתובות, טל' / פקס ושעות פעילות. תוכניות טיסה באוויר מגישים לבקר עמו אתה בקשר. ב. טיסה בשטח מקומי שבאחריות שדה היציאה (להקפות ובאזורי הטיסה שלו) ניתן להגיש למגדל בטלפון. ג. למטוס פרטי מגיש הטייס, בחברות תעופה מגיש המשלח / מבצעי טיס. CVFR: על גבי טופס הקשת מירשה טיסה או בטלפון בע"פ. IFR בארץ: על גבי טופס הקשת מירשה טיס. IFR חו"ל: כנ"ל, באנגלית. מירשה מקובל להגיש עד 30 דקות לפני סגירת דלתות. איני דן בנהלי לחימה בטרור על היבטיהם. לפני טיסה מבצעים תכנון שלה הכולל את כל היבטיה ולפי כללי התעופה. בחברות תעופה קיימת משגרה / מבצעי טיס ובהם קמב"ץ / משלח המוסמכים לכך. תמיד תמיד תמיד ולא משנה איך איפה ומתי, האחריות לביצוע הטיסה בביטחה ובטיחות , היא רק של אדם אחד- הקברניט. כולל טעויות ומחדלים של כל גורם בחברת התעופה ולא משנה מי.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2009 דיווח פורסם מרץ 23, 2009 הערה לחברי הפורום הצעירים: עיזבו גן ילדים ודיסקוטק כשאתם חושבים תעופה ורוצים לטוס. א. תקנות הטיס (הפעלת כלי טיס וכללי טיסה) התשמ"ב - 1981. טרם הספקתי להכניס לספרית החטיבה, כדאי. מצאתי ב-5 שניות ברשת. ב. פמ"ת מהדורה 22 פרק א'. לקרוא, להבין, ואז לשאול שאלות ברמה קצת אחרת מאשר קודם. כך תתקדמו.
Ittai Arnon פורסם מרץ 24, 2009 דיווח פורסם מרץ 24, 2009 פרקטית זה הולך ככה: נאמר טיסה ל UKBB. אני עובד עם שתי תוכנות בתשלום שנרכשו ע"י החברה. FliteStar ו Jeppview. ב Flitestar אני מתכנן את הנתיב (זה די אוטומטי) עם תיקונים קטנים כגון, ללא טיסה מעל קפריסין (הקונפליקט של קפריסין היוונית והתורכית) ומניעה מעל מדינות ללא יחסי שלום עם ישראל. יש פורמט ל flightplan אותו אני ממלא, הנה לינק למשהו מאוד דומה. http://www.flightplanning.navcanada.ca/awws/html/doc/autres/flight_plan.pdf הסבר למי שירצה אני אשמח לתת בהמשך... אני דואג להכניס נק' יציאה וכניסה להקל על עבודתי ועבודת הבקר. ב Jeppview אני מדפיס את הדפיות העדכניות של השדה. שולח פקס למרכז תיאום חיצוני (יש גם פנימי לטיסות פנים) משהו כמו 5 שעות לפני. לאחר מכן בודק שנתקבל, מוודא מול EuroControl שנתקבל גם כן. ומקווה לא לקבל סלוט. יש כמבון ענייני בטחון להסדיר ומעבר מעל מדינות שדורשות תשלום, אבל זה לשיעור הבא. מקווה שעניתי.
Yarden Antebi פורסם מרץ 24, 2009 דיווח פורסם מרץ 24, 2009 לגבי הטיסה מעל קפיריסין, בד"כ מקבלים מ VELOX ישירות ל VESAR לא? שזה למעשה מעביר אותך מעל צפון מזרח קפריסין (מעל האדמה)
WalKMaN` פורסם מרץ 24, 2009 דיווח פורסם מרץ 24, 2009 http://www.aopa.org.il/site/userfiles/f ... FLPlan.pdf http://www.aopa.org.il/site/userfiles/f ... ull/FP.doc
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 24, 2009 דיווח פורסם מרץ 24, 2009 לא מוכרת לי בעיה לטוס עתה מחלק קפריסאי אחד למשנהו, בין אם כמוצא / יעד ובין במעבר מעל. כידוע לפני כשנה נחתם ביניהן הסכם מדיני.
Ittai Arnon פורסם מרץ 25, 2009 דיווח פורסם מרץ 25, 2009 אהלן עופר, איני יודע על איזה הסכם מדובר אך בכל הקשור לטיסות המצב לא השתנה. עדיין יש ויכוח לגבי הבקרה בחלקו הצפוני של האי (בקרת איר ג'ן), הקפריסאים היוונים לא מכירים בה ומעבירים לאנקרה ישירות. (היא גם לא חלק מICAO) לא ניתן לטוס מחלקו הדרומי לצפוני ומעבר לכך אם רצינו לטוס מלארנקה לדוגמא לטורקיה לא יכולנו. טיסה שהייתה כך הייתה טיסה מישראל ללארנקה ולדלאמאן טורקיה. מלארנקה טסנו לרודוס ומשם לדלאמאן. לגבי השאלה ישירות ל vesar זה מקובל אם כי הקונפליקט הבקרתי שרשמתי למעלה עדיין קיים.