Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 שלום חברים, הוותיקים שבכם זוכרים את התקופה הישנה בה טייס ברשת ביצע בחינות רמה על מנת לקבל דרגות. הדבר עדיין קיים ברשת השכנה, ועושה רושם שבקרוב ע"פ החלטת VATSIM הדרכת הטייסים תהפוך להיות חלק אינטגרלי מפעילות הרשת. אנחנו ב VATIL חושבים לקחת את הרעיון הזה קצת יותר לעומק וליצור פלטפורמה של מנהל תעופה אזרחי ווירטואלי. אני מייד אנסה להסביר את מה שעומד מאחורי זה, זה לא פשוט, אך מדובר בחזון אחרית הימים מבחינת עולם התעופה הווירטואלי. כנציגות VATIM בישראל - אנו בחטיבת VATIL לא יכולים לחייב אף טייס לעבור דרך המסלול שמייד נפרט לגביו, אנו יכולים להמליץ בלבד כל עוד זה לא חובה, אנו מעריכים כי בעתיד הקרוב יבוא חוק יסוד ממנהלי רשת VATSIM המחייב הדרכה מינימלית לטייס מתחיל ברשת. החזון: -------------------- חטיבת VATIL היא הגוף המנחה את ציבור הטייסים הרשומים לחטיבת VATIL ומוגדרים כטייסים "ישראלים" אל מול רשת VATIM העולמית במתקשר לרמתם המקצועית. ומעבר לכך: המשך תפקוד החטיבה כפי שנעשה עד היום בכל הקשור למערך ההדרכה (פיקוח), ולקביעת נהלי תעבורה. שיטה וביצוע: ---------------------- כפי שכבר ציינתי, רשת VATSIM נושבת בימים אלו לכיוון של יצירת מנגנון הדרכה לטייס ומתן דרגות לטייסים. בחטיבת VATIL אנו מתכוונים למנף את הרעיון של הדרכה/בחינת טייסים גם אם החוק ב VATSIM לא מחייב זאת, ובתנאי - שאנו עושים זאת רק למי שמעוניין בכך. ובמילים אחרות: טייס חדש שנרשם ל VATIL ומעוניין להתחיל לטוס עם 747 לניו יורק - כמובן שיורשה לעשות זאת מבלי לקבל הסמכה מוקדמת, כי: אלו הם חוקי VATSIM. ביום בו חוקי VATSIM יחייבו הדרכה מסוג X חטיבת VATIL תתיישר בהתאם. נכון לעכשיו המטרה היא - להקים יסודות לקראת הבאות, לקראת אותו שינוי של VATSIM. נכון להיום מחלקת הדרכת טייסים באתר החטיבה היא מחלקה המספקת חומר תאוריה עבור המשתמש והכוונה לבית הספר לטיסה IFS. המטרה בעתיד היא להפוך את מחלקת הדרכת הטייסים ל: "מנהל הדרכת הטיסה של VATIL" ובמקום ש VATIL תהיה גוף המדריך טייסים, היא תהיה גוף המנפיק תעודות רמה לטייסים על סמך בחינות שבוצעו (ע"י VATIL). ותפקח על פעילותים המקצועית של הגופים. אני אנסה להסביר את זה בדוגמאות, מה שיקל את ההבנה: אביב קרבל, בחור חדש שרק אתמול נרשם לחטיבה (דוגמא... :wink: ) מעוניין להתחיל ולטוס ברשת. נכון להיום אביב לא צריך לבצע שום מבחן, אך בקרוב יצא נוהל חדש ע"י VATSIM המחייב את אביב ככל הנראה לבצע בחינה. לעניין - אביב נרשם לקורס רשיון טיס פרטי בבית הספר לטיסה IFS או בבית הספר לטיסה - מוישלה -או בוחר לקבל הדרכה ממדריך פרטי בשם תומר חיים. לאחר שביצע את קורס רשיון הטיס הפרטי, זכאי אביב לגשת לבחינת רשיון טיס פרטי המתבצעת ע"י אחד הבוחנים המוסמכים מטעם מנהל הדרכת הטייסים של VATIL. אותו בוחן יתחבר עם אביב למולטיפלייר ב FSX (דוגמא בלבד) ייצא איתו לאזור 8, יבצע איתו בחינה ע"פ נוהל כתוב, ויעניק לו רשיון טיס פרטי מטעם החטיבה. במידה וחוק VATIM עד אז יכנס לתוקף - יכול מאוד להיות.. אז יקבל אביב גם דרגת P1 שזה PILOT1 (סתם דוגמא - עדיין לא ידוע איך יהיו הדרגות במדויק). ועכשיו לחיבור: והיה ואביב מעוניין להתחיל לטוס עבור חברת עייט שירותי תעופה, עליו להחזיק רשיון טיס פרטי מטעם המנהל, ורק עימו יוכל להתקבל לחברה. והיה ואביב היה רוצה להטיס מטוס דו מנועי תחת פעילות החברה, יצטרך לעבור הדרכה ע"י קבלן משנה או בית ספר מורשה - מייד יורחב ורק אז יהיה כשיר להטיס דאש 6 בעיט תעופה. עד כאן הדוגמא. אינטגרציה בין הגופים: אחד המכשולים העומדים בפנינו זה עניין הפתיחות של מנהלי חברות התעופה הווירטואליות. חשוב כי אותם חברות תעופה ווירטואליות יסכימו לסגור שעריהם בפני טייסים שלא עברו הכשרה מתאימה. האפקט שיתקבל - טייס חדש המעוניין להיות חלק מקבוצה (חברת תעופה ווירטואלית) יהיה מחוייב להחזיק רשיונות מסויימים., מה שבתקווה יגרום לו לרצות להרחיב את הידע שלו, להתנסות בטיסה בצורה מקצועית יותר, ואנחנו - זכינו בעוד טייס מעולה. כל הדברים הנ"ל אינם מתקשרים לחוק VATSIM. ביום בו החוק יצא לפועל, יוענקו דרגות לטייסים ע"פ שיטת VATSIM ובמקביל לשיטה הישראלית. מה הכוונה לקבלני משנה: להרים פרויקט כזה דרושים מאות שעות של אפיון נהלים,וכוח אדם עצום- אין לנו אותם... אבל קיים פתרון אחר: אנשים שמוכנים להרים יד ולהתנדב למנף תחום מסויים בתעופה - תחום בו יש להם ידע ונסיון. לדוגמא: -אלמוג עטר, הוא האדם היחיד המוסמך מטעם VATIL לבצע הדרכת חציית אטלנטי. כל הדרוש מאלמוג הוא להדריך 4 שעות (מפגש אחד) בחודש. לדוגמא: עופר בן פרץ הוא האדם אשר אחראי על הדרכת מסוקים, בית הספר למסוקים שלו נמצא בחיפה, הוא האדם המסמיך על מרחפים בישראל. לדוגמא: מיקי ליפ, הוא האדם היחיד המוסמך מטעם VATIL להדריך על 737 ולהעניק תעודת TPYE RATING או לחילופין, הדרכת CRM ( דוגמא בלבד). לדוגמא: בית הספר לטיסה IFS מבצע הדרכת מזג אוויר אחת לשבועיים. זה לא חייב להיות אדם אחד, יכול להיות שעופר בן פרץ מנהל בית ספר לטיסה משלו עם סילבוסים משלו (המאושרים ע"י המנהל) ומתחרה ב IFS - לגיטימי לחלוטין. קחו את כל קבלני המשנה הללו (ואפשר ליצור רשימה עצומה) ותחברו אותם לתורה כתובה במנהל התעופה של VATIL. לדוגמא: אדם המעוניין לבצע מבחן לרשיון מסחרי צריך לעמוד בתנאים הבאים: 1.הדרכה בבית ספר לטיסה מוכר ע"י המנהל (IFS, מוישלה) או: 2.הדרכה ע"י מדריך טיסה מוסמך מטעם המנהל (תומר חיים - דוגמא..) 3.מעבר הדרכת מזג אוויר בהובלת ברוך שפיגל המתקיימת פעם בחודש - דרוש אישור לנוכחות מברוכי 4.מעבר הדרכת חירומים ע"י עופר בן פרץ המתקיימת פעם בחודש - דרוש אישור לנוכחות מעופר. 5.נסיון של לפחות X שעות בתנאי VFR באם המועמד עומד בכל התנאים, הוא מתבקש לשלוח מייל למנהל התעופה על מנת לתאם בחינה לרשיון טיס מסחרי. עד כאן, רק ברגע שאותו אדם השיג ועמד בכל הדרישות לרשיון מסחרי, יוכל להדריך ב IFS או ב" דוד הדרכת טיסה" , או להגיש מועמדות לאלעל וירטואל. הכל כולל הכל - דוגמאות בלבד , שום דבר לא מבוסס- אני רק מנסה להעביר את הרעיון. מכאן דברים גם יכולים להתפתח למנהל צי 767 באלעל ווירטואל שקבע כי מהיום אסור להסיע על ה "Y" במדריד בגלל מגבלת פנייה. אין סוף.. אך בסופו של יום הדבר יגרום לחברים פה להעמיק את הידע ולשאוף לתפקידים שונים ומגוונים. הנושא עדיין בחיתולים, יש המון פוטנציאל. חשוב לנו לקבל את הדעה שלכם, גם חשוב לנו לדעת מי מהאנשים פה יהיה מעוניין אולי לקחת חלק ולהיות אותו "קבלן משנה" למנף נושא אישי - לכתוב סילבוס, ולבצע הדרכה בתחום. או אפילו - להקים בית ספר של ממש לדאייה, או לאז"מ או להיות מדריך טיסה פרטי. הכל פתוח לדמיון שלכם, ההודעה שפורסמה בפורום VATSIM: (סעיף 3 מתוך הפירסום) The Pilot Training Program Will Go Into Effect by the End of 1Q 2009 (March 31, 2009). The Founders firmly believe that the Pilot Training Program is a major step forward in VATSIM's evolution. While we believe that the Pilot Resource Center ("PRC") is a useful tool for new members to the community, it doesn't provide the same level of "hands-on" experience that a Pilot Training Program will eventually offer. This program will go a long way towards bringing new, inexperienced pilots up to speed much quicker than the methods the online community has used up until now. We hope that the program will also have the effect of beginning to address concerns some ATC have expressed about the present inequality between ATC and pilots (the former are required to undergo training while the latter are not). Once again, members should keep a few things in mind regarding the pilot training program. First, the program is not to be considered a completed work. Rather, it will be a continuing "work in progress" for the foreseeable future, much in the same way that ATC training was in its early days on SATCO. Part of the reason that the rollout of the Pilot Training Program has been delayed for so long is that it is a huge project. Most likely, the administrators of the program felt that they would be held up to the same expectations that membership has of current ATC training programs. The Founders realize that it took many years for ATC training to evolve into what we have today. The same will be true of the Pilot Training Program. Members should be patient with this program as it develops. Second, participation by VATSIM pilots will be voluntary. The Founders believe that the evolution and maturity of a program of this scale must be gradual and that forced participation at its outset would be a mistake. In order to have as many pilots as possible use the program, all pilots (both new and existing) will be urged to undertake the courses. We could also offer meaningful incentives for those agreeing to go through the program as well as take other steps to encourage voluntary participation. However, in order to see where we might want to take the Pilot Training Program, we must actually roll it out and start using it. Finally, the Founders are aware that some local and divisional level voluntary training of pilots has already begun in the community. This is an admirable achievement which has been welcomed. However, much as is the case with ATC ratings, there needs to be a degree of uniformity of basic standards among all such programs with VATSIM's Pilot Training Program in order to avoid repetition of the same mistakes which have been made in the past. Therefore, any existing and all future local level pilot training programs must be reviewed and expressly approved/authorized by the Pilot Training Department. Only those receiving such approval may continue (subject to the continuing review of the Pilot Training Department). שבוע טוב, דעתכם..
Adam Waiser פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר פז כל הכבוד בן אדם!!! גם על ההשקעה והחשיבה העמוקה בנושא, וגם על החיבור למציאות בואטסים והמבט לעתיד. אני חושב שהרעיון שהעלת הוא חיובי ויכול להצעיד את המקצועיות בחטיבה כמה רמות קדימה. לדעתי זו תהיה חובה להגדיל את מערך ההדרכה הקיים בחטיבה (או ליצור את כל האפשרויות שהצעת) אבל חשוב להבין שזה הכרחי שאכן יתקיימו במקביל גם בית ספר לטיסה כמוIFS עד רמת קורס הגדר מכשירים ודו מנועי, בית ספר למסוקים, ו"אקדמיית בואינג" לכבדים למיניהם ועוד בכל מקרה הדבר דורש התארגנות מחודשת, הרתמות של מספר רב של אנשים, לא מעט זמן של עשייה בכיוון ובעיקר רצינות והתמדה!!! בכל מקרה שוב כל הכבוד ואשמח לעזור כמה שאוכל כדי להביא את הרעיון לפסים מעשיים.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר פז כל הכבוד בן אדם!!! גם על ההשקעה והחשיבה העמוקה בנושא, וגם על החיבור למציאות בואטסים והמבט לעתיד. אני חושב שהרעיון שהעלת הוא חיובי ויכול להצעיד את המקצועיות בחטיבה כמה רמות קדימה. לדעתי זו תהיה חובה להגדיל את מערך ההדרכה הקיים בחטיבה (או ליצור את כל האפשרויות שהצעת) אבל חשוב להבין שזה הכרחי שאכן יתקיימו במקביל גם בית ספר לטיסה כמוIFS עד רמת קורס הגדר מכשירים ודו מנועי, בית ספר למסוקים, ו"אקדמיית בואינג" לכבדים למיניהם ועוד בכל מקרה הדבר דורש התארגנות מחודשת, הרתמות של מספר רב של אנשים, לא מעט זמן של עשייה בכיוון ובעיקר רצינות והתמדה!!! בכל מקרה שוב כל הכבוד ואשמח לעזור כמה שאוכל כדי להביא את הרעיון לפסים מעשיים. תודה רבה אחי, אני שמח לשמוע שיש בך את המרץ לדחוף :!: [ מקור הרעיון הוא של המטורף מספר 1: ברוך שפיגל שכבר הרבה מאוד זמן קורא לכל הגופים להתאחד.. אני רק מוסיף את הטירוף האישי שלי לסלט הזה כמו בוחן מטעם "המנהל" יש לאן..., ואנחנו מאוד רוצים לדעת מה אנשים מרגישים וחושבים לגבי זה..
E.Z פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 Second, participation by VATSIM pilots will be voluntary. The Founders believe that the evolution and maturity of a program of this scale must be gradual and that forced participation at its outset would be a mistake. In order to have as many pilots as possible use the program, all pilots (both new and existing) will be urged to undertake the courses. We could also offer meaningful incentives for those agreeing to go through the program as well as take other steps to encourage voluntary participation. However, in order to see where we might want to take the Pilot Training Program, we must actually roll it out and start using it. דבר ראשון לפי דברי הפאונדרים אין כוונה ממשית לחייב מעבר של הסמכה זו או אחרת. דבר שני- רעיון הדרכת טייסים גלובאלי הוא טוב אבל רעיון מנהל התעופה כמו שהוא שואף להיות לא טוב בעיקר מבחינת החברות הווירטואליות הוא יוצר ניגוד אנטרסים מובהק לחברות ולמה אני מתכוון: אף חברה וירטואלית לא מחוייבת לרשדת זו או אחרת ועובדות על מערך הסמכה משלהם, אם חברת בריטיש למשל פעילה בווטסים וגם באיבאו כנרא תווצר אפליה בין טייסים שפעילים במסגרת החברה באיבאו לכאלה שבווטסים בגלל פערי סטנדרטים. דבר שני : כל חברה וירטואלית מתאפיינת בסטנדרטים שלה עיט עם הבחינות שלה והרמה שהיא דורשת, אלעל וכו'...... דבר שלישי- בניגוד למציאות (לדעתי זה לא קיים שם) אזרח ישראלי (חבר ב ואטאיל) יכול להשתייך לחברה כמו דלתא שעובדת לפי הסטנדרטים שלה איזה אינטרסים יש לחברה כמו דלתא להתייחס למה שקובע אותו מנהל תעופה אזרחי ב VATIL? דבר אחרון בהתייחסות כללית: אני אישית חושב שאנחנו נגיע למצב שמרוב עצים לא רואים את היער מבחינת כמות ההסמכות ו"הרשיונות" ברגע שמדובר במערכת שברובה עיונית אין בעיה עם זה אבל תשתית אנושית תגזול מאותם אנשים את הליבה של התחביב שזה .....לטוס.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 מרגע הצטרפותי לואטסים פעלתי לכוון את התפתחות הארגון להעלאת רמת הטייסים באמצעות קביעת דרגות הסמכה, ומערכת שתכשיר ותבחן אותם לכך. בכדי לתת לכך תוכן, דרך אחת היא לקבוע רפי כניסה כאפשרויות- לחברות תעופה, (לא כולם טסים בהן), אולי גם קביעת כללי שימוש במרחב אווירי כבמציאות. לדוגמא לפחות רישיון פרטי בשדות התעופה בעת שמחובר פקח ושוררים תנאי כט"ר, לפחות רישיון לטיסת מכשירים בתנאי כט"מ או מרחב TMA מפוקח. תגובות BOG (ומנהל החטיבה) לכך היו שליליות, הראשונים קבעו כי חיוב בחינות טייס ימנע כניסת רבים מדי לרשת. משנקבע ההיפך (לא מיד אך בהדרגה) אני מבולבל שהרי הטיעון תקף, או שהם מבולבלים. אני מציע להיזהר מהקמת תילי רשויות רישוי, ראה את המשך מכתב המייסדים בנושא קליקות של בכירים. הדרכת טייסים תצרוך משאבים רבים בחטיבה שאין לה יכולת מספקת לדעתי לקיום משימתה העיקרית-מתן שירותי פיקוח בהיקף ראוי. החטיבה מתקשה לדעתי לארגן חומר הדרכה באיכות ראויה. חומר הדרכה צריך להתבסס על ידע וניסיון, ועקרונות כתיבה ותיעוד טכני, זה לא המצב. הקמת עוד גוף, דומה לאותם גופים (כמו LSA) שלפני יומיים הציע אסף לאחד ארגונים ולשלב כוחות. אי אפשר לבסס חטיבה על סטודנט אחד ועוד ילד וחצי עם כל הכבוד, ועליהם להוסיף תילים נוספים, הבסיס לא מספיק חזק. אני פועל בחברת תעופה המיישמת עקרונות אלה, וכך כמה עשרות פעילים מריצים ארגון דינאמי עבור אלפי אנשים לתפארת. להם אקדמית טיס מובנה שיטתית כראוי, כל החומר כתוב באופן איכותי. המבחנים התיאורטיים ממוחשבים והתוצאה מתקבלת מיידית. קיים קורס אחד בן 5 טיסות עם מדריך בתא, קורס רשות כמובן, לדו-מנועי. המבחן זהה בעיקרון למבחן PPL FAA. עלייה בסולם הסמכות הטייסים ומעבר למטוס אחר מחייבים מבחן עיוני ממוחשב ומבחן מעשי, מתבצע בלי מדריך ב- ACARS ובוחן שעובר על הטיסה נותן ציון והערות ללא שהייה מיותרת. כל פעולת טייס מתועדת ומכומתת. טיסה בחברה מדווחת אוטומאטית ונבדקת. התוצאה היא השקעה מזערית לתפעול שוטף איכותי- בשביל זה יש CPU, שמירה על רמת איכות ואחידות גבוהות, ומעקב צמוד אחר תפקוד כל טייס והארגון כולו.
Shadi Abo Ahmad פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 תמיד ישאר הניגוד בין השאיפה למציאות לבין "חוק יסוד ואטסים" שמאפשר לכל אחד להתחבר ולטוס בלי קשר לרמה (כל עוד לא עבר על חוקי הרשת). כידוע, לחטיבה יש מוגבלות מבחינת משאבים זמינים. בסך הכל מדובר פה באנשים עם מחוייבויות אמיתיים מאחורי התחביב. ולכן רעיון כזה ולמרות מטרתו החיובית, יכול להשפיע על ביצועי החטיבה בתחומים אחרים (למשל: הדרכת פקחים). לפי דעתי כיוון המחשבה הזה טוב מאד, אבל אולי כדאי לחשוב על ביצוע במתכונת יותר מרוכזת ומצומצמת שלא תדרוש השקעה של יותר מדי משאבים שכבר היום חסרים לצוות החטיבה. (בעיקר זמן). למה לא ללכת בכיוון של לחזק את תוכניות ההדרכה בתוך החברות הוירטואליות, ולהוציא את הנטל הזה אל מחוץ לצוות החטיבה? כבר היום קיימים מערכי הדרכה בסיסיים בחברות הוירטואליות השונות, וכדאי לתמוך בהם יותר. כי ההצלחה והרמה המקצועית שלהם, זה מה שנראה בסוף ברשת שלנו. וזה מה שימשוך יותר טייסים חדשים להצטרף אליהם למרות שהם לא חייבים. צעד ראשון בכיוון הזה יהיה שאחראי ההדרכות בצוות החטיבה ישמור על קשר יותר הדוק עם מנהלי ההדרכות בחברות השונות. את התוצאות של שיתוף פעולה בסיסי כזה נוכל לראות ברשת מהר מאד! ובלי קשר לנושא עצמו, כל הכבוד לעושים במלאכה בחטיבה ולשאיפה שלהם להעלאת הרמה המקצועית
Mark163 פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 לאלאלאלאלא זה פשוט סיבוך אחד גדול. הרעיון באמת יקדם את הרמה פי 54 אבל זה פשוט יותר מידי כאב ראש כי לדוגמא אני מתחבר עם בואינג. ורוצה לטוס טיסה טרנס אטלנטית, ואין לי "רשיון". אתה רוצה להגיד שהסקווק בוקס פשוט לא יתן לי להתחבר\ לשלוח תוכנית טיסה וכ'וכ'וכ'? איך אפשר באמת לעקוף את הרעיון הזה. זאת אומרת שכל אחד שרוצה לטוס, יהיה צריך לקבל "רשיון". עכשיו ב-IFS יש בערך 50 אנשים שממתינים פשוט שהקורס יתחיל, ואם ניקח את כל כל כל כל כל האנשים שבחטיבה, לא רק CVFR, גם IFR פסיעה משתנה דו מנועי בואינג וכ'וכ'וכו'. ש-IFS לא "מצליח" לפתוח עוד מחזורים בגלל מגבלות יכולת אדם. וזה רק קורס CVFR ולפי הרעיון שלך יהיה צריך עוד הרבה קורסים בשביל זה. וכשקשה ל"תחזק" קורס CVFR לכל מי שרוצה ללמוד ב-IFS, שזה לא כל האנשים בחטיבה. בו תוסיף את כל הדרגות ותאמין לי, מה שיצא זה באלגן אחד גדול ובמקום להרכז במה שבאמת נרשמים ל-VATSIM, לטוס\ לפקח. להתחיל את כל העניין הזה, בעיקר ב-VATIL שבאמת אין מספיק כל אדם. מה שיצא זה כאב ראש אחד גדול..................
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 IFS הוא במידה מסוימת צואר בקבוק, אך מחוץ לנושא CVFR בישראל אפשר ללמוד לבד, למשל בקורס המובנה של FS. אחרי שיודעים יסודות טיסה, עקרונות הפעלת מטוס מסוים והטסתו ניתן ללמוד בספרות הטייס המסופקת עמו. ספרות ברשת לכל נושא תעופתי נגישה לכל. בתפיסה המוצעת הקשה למימוש, כמות הבלגאן (אני מגדיר אותו כאן כמצב עקב אנשים העושים ברשת ככל המתחשק להם, תוך התעלמות מהעקרונות) תקטן, לא? מלשון תיאורך הבנתי כי העניין העיקרי של ואטסים לדמות תעבורה אווירית קרוב ככל הניתן לכללי המציאות, לא בדיוק בראש שלך. מסקנה?
Adam Waiser פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 IFS הוא במידה מסוימת צואר בקבוק, אך מחוץ לנושא CVFR בישראל אפשר ללמוד לבד, למשל בקורס המובנה של FS. אחרי שיודעים יסודות טיסה, עקרונות הפעלת מטוס מסוים והטסתו ניתן ללמוד בספרות הטייס המסופקת עמו. ספרות ברשת לכל נושא תעופתי נגישה לכל.בתפיסה המוצעת הקשה למימוש, כמות הבלגאן (אני מגדיר אותו כאן כמצב עקב אנשים העושים ברשת ככל המתחשק להם, תוך התעלמות מהעקרונות) תקטן, לא? מלשון תיאורך הבנתי כי העניין העיקרי של ואטסים לדמות תעבורה אווירית קרוב ככל הניתן לכללי המציאות, לא בדיוק בראש שלך. מסקנה? איך הבנת את זה? בכל מקרה בהמשך לדיון שהתפתח ולנקודה חשובה שעלתה כאן ואם נתייחס רגע למונח "קרוב ככל הניתן לכללי המציאות" הייתי מציע שנמצא את הדרך לעשות זאת ולמצוא דרך בכל זאת להשאיר את הבירוקרטיה בצד... למרות שמדברים פה על מתן "רשיונות" וירטואלים צריך לראות איך מייצרים מערכת שתדע להבחין בין העיקר (לימוד טיסה ופיקוח) לבין התפל (עיסוק ב"עבודת מטה" ואדמינסטרציה על על תופעות הלואי שלה שעלולות להפוך את התחביב לכאב ראש די גדול) מורכב, אך אפשרי לדעתי
E.Z פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 IFS הוא במידה מסוימת צואר בקבוק, אך מחוץ לנושא CVFR בישראל אפשר ללמוד לבד, למשל בקורס המובנה של FS. אחרי שיודעים יסודות טיסה, עקרונות הפעלת מטוס מסוים והטסתו ניתן ללמוד בספרות הטייס המסופקת עמו. ספרות ברשת לכל נושא תעופתי נגישה לכל.בתפיסה המוצעת הקשה למימוש, כמות הבלגאן (אני מגדיר אותו כאן כמצב עקב אנשים העושים ברשת ככל המתחשק להם, תוך התעלמות מהעקרונות) תקטן, לא? מלשון תיאורך הבנתי כי העניין העיקרי של ואטסים לדמות תעבורה אווירית קרוב ככל הניתן לכללי המציאות, לא בדיוק בראש שלך. מסקנה? איך הבנת את זה? בכל מקרה בהמשך לדיון שהתפתח ולנקודה חשובה שעלתה כאן ואם נתייחס רגע למונח "קרוב ככל הניתן לכללי המציאות" הייתי מציע שנמצא את הדרך לעשות זאת ולמצוא דרך בכל זאת להשאיר את הבירוקרטיה בצד... למרות שמדברים פה על מתן "רשיונות" וירטואלים צריך לראות איך מייצרים מערכת שתדע להבחין בין העיקר (לימוד טיסה ופיקוח) לבין התפל (עיסוק ב"עבודת מטה" ואדמינסטרציה על על תופעות הלואי שלה שעלולות להפוך את התחביב לכאב ראש די גדול) מורכב, אך אפשרי לדעתי אתה לא יכול כל כך להפריד בינהם בכל מקרה האדמינסטרציה היא אחוז קטן ממכלול הפעילות . בכל מקרה זה קצת הוצאה מפרופורציות למה ש VATSIM מכוונת אליו זה בסופו של דבר תחביב ול VATSIM יש תשתית של עשרות מסגרות משיקות כגון החברות הוירטואליות והיכולת ליצור ישור קו בלי לפגוע באנטרסים\פעילות של זו או אחרת הוא אפסי, אם אני שם את עצמי בנעליים של מנהל DELTA VA, חברה שמריצה עשרות ארועים בחודש רק ב VATSIM ואחרי שהשקיע במערך הדרכה סביר אז אני שואל את עצמי למה לעזאזל אני צריך את הכאב ראש הזה?
Ben Cohen פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני נגד הרעיון. תחשבו, אותו אדם אשר טס ברשת הוא בדרך כלל (אני מודע לעובדה שיש יוצאי דופן) האדם שידו לא משגת. מסיבות כאלה ואחרות הוא לא יכול ללמוד או להיות פעיל בתחום התעופה ב"מציאות"-קורס טיס, טיסנים, דאייה... הוא פונה לרשת, כי שם הוא יכול לתת ביטוי לאהבה שלו לתחביב ולהנות, במסגרת המשאבים שהוא כן יכול להשקיע. אם ההגבלות החדשות יכנסו לתוקף אתם עוצרים את אותם האנשים שעבורם זה באמת רק תחביב, ובעצם "מוצצים" להם את ההנאה... יש אנשים שזה נוגע בהם יותר, שהם כן מעוניינים באותן הגבלות שעבורם יעשו את עולם הסימולטורים צעד אחד קרוב יותר לעולם האמיתי. אבל אני מאמין שרובנו בסך הכל רוצים לטוס-בלי יותר מדי סיבוכים מסביב. הרעיון מדהים, באמת מתוכנן בקפידה ומאוד מקצועי, העניין הוא בשביל עולם הסימולטורים אני חושב שאולי זה צעד אחד יותר מדי...
Idan Traub פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני חייב להסכים עם בן . הרעיון מדהים מהפכני ובאמת מעולה יש רק בעיה אחת : כוח אדם האנשים שבחטיבה ופועלים או טסים למעל 90 אחוז יש או לימודים או עבודה בזמן שהם לא טסים. זה תחביב שעד כמה שאני יודע באופן ישיר אף אחד לא מקבל ממנו אגורה . לא שאני רוצה להרוויח אבל זה לא העבודה היומית שלנו או העיסוק העיקרי . זה קצת בעיה ליצור ארגון עם כוח אדם שפועל כמו במציאות בלי הדבר שמניע את העולם והוא כסף . לדעתי צריך לפעול לצמצום הארגונים לארגון לכל תחום ושמעליהם ארגון הדרכה יחיד שיפעל בתאום עם כל החברות השונות . LSA לאזמים , עיט לתעופה קלה , אולי איזו מיני חברה של ארקיע וישראיר , ואל על לכבדים . ברגע שנאחד את הכל גם הבלאגן יפסק כי הכל יהיה יותר ברור וגם תיהיה אפשרות לתחלופה יותר גדולה בתחום . ופה גם לדעתי אפשר לקשר את הרעיון של הרישיון . לתת לחניכים יותר חומר לקריאה לבד ורק את המעשי לדוגמא לעשות איתם . כך נקצץ את שעות ההדרכה ולא על חשבון המקצועיות . לדוגמא אני רוצה ללמוד את ה767 : אני קורא לי בקצב שלי את המדריך של הLDS אבל נמצא בקשר מתמיד עם המדריך המעשי שלי למקרה שיש לי שאלות על דברים לא מובנים . אבל לא להאכיל בכפית . אחרי שלמדתי את כל החומר והגיע החלק להעביר את הכל לתכלס אז פשוט קובעים שתיים שלוש טיסות ומבצעים אותם עם המדריך (לצערי בFSX במטוסים שאינם דיפולטים זה בעיה לבצע שיתוף . אולי יצא איזה פאץ או תוסף שיאפשר זאת ) אחרי שאני עשיתי שתיים שלוש טיסות תחת הדרכה שבניהן כמובן הרבה תרגול לבד תחת התיעצות עם המדריך או המתרגל אז אפשר לבצע טיסת הסמכה עם התשתית שלפי ידיעתי כבר קימת . לטיסים חדשים אפשר לעשות קורס בסיס עם דגש לדעתי יותר על למידה של החומר לבד וקריאת מאמרים מתורגמים או באנגלית . ולאחרי הקורס הבסיס אז אפשר להמשיך ללמדית החומר של מסוקים / דו מנועי / מכשירים . בזמן הלמידה של החומר היבש הטייס גם ככה יטוס ברשת עם רישיון פרטי ויגדיל את הניסיון שלו .
Yoni פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני בעד... חשוב לכולנו לטוס ולפקח כאשר אנו נמצאים בסביבה איכותית וראליסטית ככל האפשר. בנוסף, מנהל תעופה וירטואלי דומה לכפי שיש במציאות, ולכן גם מגביר את הראליסטיות של VATIL. אני חושב, שדווקא דבר זה יכול לתת הרבה יותר כוח אדם, מפני שלאט יותר אנשים יעברו את ה"קורס" ויוכלו להדריך אנשים, בנוסף עולה הרצון של אנשים לתרום בגלל סיבות כאלה ואחרות. המנהל הוירטואלי לדעתי דווקא גורם לאנשים לדעת יותר ולהיות יותר מקצועיים בגלל שהם מעוניינים להיות בדרגה כזו או אחרת, וכד'.... אני מאמין שאם נלך בשיטה זו, נתקדם במקצועיות שלנו ונגביר את אהבת הטיסה שלנו ואף יהיו יותר פקחים וטייסים ברשת כי הם מודעים לכך שישנם טייסים / פקחים מקצועיים. אני אשמח לעזור בכל הצורך.
Mark163 פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני בעד...חשוב לכולנו לטוס ולפקח כאשר אנו נמצאים בסביבה איכותית וראליסטית ככל האפשר. בנוסף, מנהל תעופה וירטואלי דומה לכפי שיש במציאות, ולכן גם מגביר את הראליסטיות של VATIL. אני חושב, שדווקא דבר זה יכול לתת הרבה יותר כוח אדם, מפני שלאט יותר אנשים יעברו את ה"קורס" ויוכלו להדריך אנשים, בנוסף עולה הרצון של אנשים לתרום בגלל סיבות כאלה ואחרות. המנהל הוירטואלי לדעתי דווקא גורם לאנשים לדעת יותר ולהיות יותר מקצועיים בגלל שהם מעוניינים להיות בדרגה כזו או אחרת, וכד'.... אני מאמין שאם נלך בשיטה זו, נתקדם במקצועיות שלנו ונגביר את אהבת הטיסה שלנו ואף יהיו יותר פקחים וטייסים ברשת כי הם מודעים לכך שישנם טייסים / פקחים מקצועיים. אני אשמח לעזור בכל הצורך. ועכשיו ברצינות אני פשוט לא מבין איך אתם מצפים שטייס חדש יגיע לרשת בשביל להנות. יתחילו לו כל הדרגות רשיונות קורסיםה דרכות לימודים קריאה וכ'וכ'וכ', אתם באמת לא חושבים שזה קצת פארנואי מידי? בשביל מה באתי? לטוס או להתעסק בהרצאות לימודים קריאה הדרכות שיעורים דרגות הרשאות וכ'ו, בו נגיד את זה ככה, מישהו חדש בא ל-VATSIM בשביל להנות. ומה הוא רואה במקום, את כל הלימודים והרשיונות הוירטואליים האין סופיים האלה, אתם לא חושבים שזה קצת הרבה יסבך אותו ובמקום להנות מהטיסה הוא יצתרך לטוס שעות VFR עם הדרכות ורשיונות וריטואליים...... כמה אפשר להעמיס על בן אדם רגיל שרוצה בערב להנות מטיסה עם PMDG בטיסה והוא צריך לתהתחיל לשמוע הרצעות לימודים קריאה רשיונות הרשאות. אני רציני איתכם, נראה לכם שמישהו שאין לו כמה שעות ביום בשביל כל הרשיונות והלימודים האלה, באמת ימשיך לטוס ב-VATSIM שבמקום לטוס צריך להתעסק בכל הרשיונות שעות טיסה של VFR אחר כך דו מנועי וווווווווווווווווווווווכ'ו...............
Idan Traub פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 לדעתי הדרך נכונה השאלה היא כזאת : לדוגמא בקיץ אין בעיה של לימודים לחברה הצעירים אבל בתקופה של בגרויות ומבחנים באוניברסיטה זה בעיתי . לדעתי הדרך נכונה הבעיה היחידה היא עבודת הבירוקרטיה שגורמת לאנשים לחשוב פעמיים . ופשוט שלאנשים ימאס .
אורח פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני בעד...חשוב לכולנו לטוס ולפקח כאשר אנו נמצאים בסביבה איכותית וראליסטית ככל האפשר. בנוסף, מנהל תעופה וירטואלי דומה לכפי שיש במציאות, ולכן גם מגביר את הראליסטיות של VATIL. אני חושב, שדווקא דבר זה יכול לתת הרבה יותר כוח אדם, מפני שלאט יותר אנשים יעברו את ה"קורס" ויוכלו להדריך אנשים, בנוסף עולה הרצון של אנשים לתרום בגלל סיבות כאלה ואחרות. המנהל הוירטואלי לדעתי דווקא גורם לאנשים לדעת יותר ולהיות יותר מקצועיים בגלל שהם מעוניינים להיות בדרגה כזו או אחרת, וכד'.... אני מאמין שאם נלך בשיטה זו, נתקדם במקצועיות שלנו ונגביר את אהבת הטיסה שלנו ואף יהיו יותר פקחים וטייסים ברשת כי הם מודעים לכך שישנם טייסים / פקחים מקצועיים. אני אשמח לעזור בכל הצורך. ועכשיו ברצינות אני פשוט לא מבין איך אתם מצפים שטייס חדש יגיע לרשת בשביל להנות. יתחילו לו כל הדרגות רשיונות קורסיםה דרכות לימודים קריאה וכ'וכ'וכ', אתם באמת לא חושבים שזה קצת פארנואי מידי? בשביל מה באתי? לטוס או להתעסק בהרצאות לימודים קריאה הדרכות שיעורים דרגות הרשאות וכ'ו, בו נגיד את זה ככה, מישהו חדש בא ל-VATSIM בשביל להנות. ומה הוא רואה במקום, את כל הלימודים והרשיונות הוירטואליים האין סופיים האלה, אתם לא חושבים שזה קצת הרבה יסבך אותו ובמקום להנות מהטיסה הוא יצתרך לטוס שעות VFR עם הדרכות ורשיונות וריטואליים...... כמה אפשר להעמיס על בן אדם רגיל שרוצה בערב להנות מטיסה עם PMDG בטיסה והוא צריך לתהתחיל לשמוע הרצעות לימודים קריאה רשיונות הרשאות. אני רציני איתכם, נראה לכם שמישהו שאין לו כמה שעות ביום בשביל כל הרשיונות והלימודים האלה, באמת ימשיך לטוס ב-VATSIM שבמקום לטוס צריך להתעסק בכל הרשיונות שעות טיסה של VFR אחר כך דו מנועי וווווווווווווווווווווווכ'ו............... נערך ע"י בן צוובנר- מה שמרק עושה או לא עושה לא אמור לעניין אותי, אותך ובמיוחד לא את שאר הפורום, במיוחד כאשר הבן אדם העלה פה נקודה חשובה מבלי לזרוק האשמות וטענות כלפי אף אחד. סה"כ הביע את דעתו ודאגתו בצורה מכובדת. אני מדגיש שוב, יש חוקי פורום, התקפות אישיות מכל סוג, לא מקובלות כאן. אני בעד הרעיון ככה לא יהיה מצב של טייסים שעושים טעיות קריטיות או סתם בלאגנים ויאזן את כולם
Yuval Fishler פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני בעד...חשוב לכולנו לטוס ולפקח כאשר אנו נמצאים בסביבה איכותית וראליסטית ככל האפשר. בנוסף, מנהל תעופה וירטואלי דומה לכפי שיש במציאות, ולכן גם מגביר את הראליסטיות של VATIL. אני חושב, שדווקא דבר זה יכול לתת הרבה יותר כוח אדם, מפני שלאט יותר אנשים יעברו את ה"קורס" ויוכלו להדריך אנשים, בנוסף עולה הרצון של אנשים לתרום בגלל סיבות כאלה ואחרות. המנהל הוירטואלי לדעתי דווקא גורם לאנשים לדעת יותר ולהיות יותר מקצועיים בגלל שהם מעוניינים להיות בדרגה כזו או אחרת, וכד'.... אני מאמין שאם נלך בשיטה זו, נתקדם במקצועיות שלנו ונגביר את אהבת הטיסה שלנו ואף יהיו יותר פקחים וטייסים ברשת כי הם מודעים לכך שישנם טייסים / פקחים מקצועיים. אני אשמח לעזור בכל הצורך. ועכשיו ברצינות אני פשוט לא מבין איך אתם מצפים שטייס חדש יגיע לרשת בשביל להנות. יתחילו לו כל הדרגות רשיונות קורסיםה דרכות לימודים קריאה וכ'וכ'וכ', אתם באמת לא חושבים שזה קצת פארנואי מידי? בשביל מה באתי? לטוס או להתעסק בהרצאות לימודים קריאה הדרכות שיעורים דרגות הרשאות וכ'ו, בו נגיד את זה ככה, מישהו חדש בא ל-VATSIM בשביל להנות. ומה הוא רואה במקום, את כל הלימודים והרשיונות הוירטואליים האין סופיים האלה, אתם לא חושבים שזה קצת הרבה יסבך אותו ובמקום להנות מהטיסה הוא יצתרך לטוס שעות VFR עם הדרכות ורשיונות וריטואליים...... כמה אפשר להעמיס על בן אדם רגיל שרוצה בערב להנות מטיסה עם PMDG בטיסה והוא צריך לתהתחיל לשמוע הרצעות לימודים קריאה רשיונות הרשאות. אני רציני איתכם, נראה לכם שמישהו שאין לו כמה שעות ביום בשביל כל הרשיונות והלימודים האלה, באמת ימשיך לטוס ב-VATSIM שבמקום לטוס צריך להתעסק בכל הרשיונות שעות טיסה של VFR אחר כך דו מנועי וווווווווווווווווווווווכ'ו............... יש אנשים ויש אנשים, אני לעומתך מעדיף לשבת וללמוד על דברים תיאורטים, להתמקצע, להבין ולדעת. לדעתי זה הרבה יותר תורם ומעניין מאשר לעלות עם 747, לא לדעת איך עובדים הדברים, סתם ללחוץ על כפתורים כמו תוכי ולבהות במסך במשך 4 שעות. ולענין: רעיון מעולה! חייבים מערכת שבתוכה יתרכזו כל הנתונים,ושתיהיה גישה לכל אחד מהגופים. אבל זה כמובן אחר-כך.
Yoni פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני בעד...חשוב לכולנו לטוס ולפקח כאשר אנו נמצאים בסביבה איכותית וראליסטית ככל האפשר. בנוסף, מנהל תעופה וירטואלי דומה לכפי שיש במציאות, ולכן גם מגביר את הראליסטיות של VATIL. אני חושב, שדווקא דבר זה יכול לתת הרבה יותר כוח אדם, מפני שלאט יותר אנשים יעברו את ה"קורס" ויוכלו להדריך אנשים, בנוסף עולה הרצון של אנשים לתרום בגלל סיבות כאלה ואחרות. המנהל הוירטואלי לדעתי דווקא גורם לאנשים לדעת יותר ולהיות יותר מקצועיים בגלל שהם מעוניינים להיות בדרגה כזו או אחרת, וכד'.... אני מאמין שאם נלך בשיטה זו, נתקדם במקצועיות שלנו ונגביר את אהבת הטיסה שלנו ואף יהיו יותר פקחים וטייסים ברשת כי הם מודעים לכך שישנם טייסים / פקחים מקצועיים. אני אשמח לעזור בכל הצורך. ועכשיו ברצינות אני פשוט לא מבין איך אתם מצפים שטייס חדש יגיע לרשת בשביל להנות. יתחילו לו כל הדרגות רשיונות קורסיםה דרכות לימודים קריאה וכ'וכ'וכ', אתם באמת לא חושבים שזה קצת פארנואי מידי? בשביל מה באתי? לטוס או להתעסק בהרצאות לימודים קריאה הדרכות שיעורים דרגות הרשאות וכ'ו, בו נגיד את זה ככה, מישהו חדש בא ל-VATSIM בשביל להנות. ומה הוא רואה במקום, את כל הלימודים והרשיונות הוירטואליים האין סופיים האלה, אתם לא חושבים שזה קצת הרבה יסבך אותו ובמקום להנות מהטיסה הוא יצתרך לטוס שעות VFR עם הדרכות ורשיונות וריטואליים...... כמה אפשר להעמיס על בן אדם רגיל שרוצה בערב להנות מטיסה עם PMDG בטיסה והוא צריך לתהתחיל לשמוע הרצעות לימודים קריאה רשיונות הרשאות. אני רציני איתכם, נראה לכם שמישהו שאין לו כמה שעות ביום בשביל כל הרשיונות והלימודים האלה, באמת ימשיך לטוס ב-VATSIM שבמקום לטוס צריך להתעסק בכל הרשיונות שעות טיסה של VFR אחר כך דו מנועי וווווווווווווווווווווווכ'ו............... יש אנשים ויש אנשים, אני לעומתך מעדיף לשבת וללמוד על דברים תיאורטים, להתמקצע, להבין ולדעת. לדעתי זה הרבה יותר תורם ומעניין מאשר לעלות עם 747, לא לדעת איך עובדים הדברים, סתם ללחוץ על כפתורים כמו תוכי ולבהות במסך במשך 4 שעות. ולענין: רעיון מעולה! חייבים מערכת שבתוכה יתרכזו כל הנתונים,ושתיהיה גישה לכל אחד מהגופים. אבל זה כמובן אחר-כך. בשביל מה יש את פישלר? :wink:
Waheb פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 לכאורה , הנושא שהועלה נראה מאוד מבטיח , וכי יעשה הרבה סדר ברשת ובכל הבלגן שנוצר עקב טייסים שאין להם "די ניסיון" ... או ידע , וזה בא לטובת כולנו אלה שטסים הרבה זמן , ואלה שלא טסים או חדשים בתחום שיזכו להדרכה מקצועית . אבל כמו שהוזכר העניין הזה יעשה תסבוכת אחת גדולה , וידרוש הרבה משאבי אנוש , וכו .. עלה לי רעיון שאולי יכול לתרום בקביעת דירוגים לטייסים , הרעיון הוא מאוד פשוט : פקחים מדרגים טייסים = הפקח נותן ציון לרמת הידע של הטייס ביחס לתוכנית הטיסה שהוא ביצע ; למשל , אביב שרק אתמול התחבר לרשת ואטסים החליט לבצע טיסת CVFR , וייתכן שיש לו את הידע ואת הניסיון מטיסות אוףליין או טיסות מהרשת המקבילה , אז הוא עולה לטיסה , מפגין את הידע שלו , והפקח נותן לו ציון בהתאם . מה זה נותן ? 1) קודם כל הפקח יידע איך להתייחס לאותו אביב בפעם הבאה שהוא מתחבר. 2) משוב : הטייס יקבל משוב לגבי הטיסות שלו ואיפה מומלץ להשלים את החומר החסר . 3) לא דורש הרבה כוח אדם 4) הרעיון פשוט וניתן ליישום די מהר , גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת ביצוע . נ.ב מצטער אביב אבל אתה דוגמן הבית אשמח לשמוע תגובות בעניין .
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני תמיד הייתי נגד חוק שכזה אשר יחייב טייסים לעבור הסמכות ושיעורים כדי לטוס ברשת, אני חושב שזה ירחיק אנשים מהרשת. ההיסטוריה מלמדת שרוב האנשים שמגיעים לVATIL עושים בהתחלה קצת שטויות ובסוף מיישרים קו ומתחילים מאפס בIFS כי הרצון שלהם ללמוד מתעורר. אם היה חוק שכזה שאומר להם בהתחלה לקרוא עשרות עמודים של טקסט רק כדי להרשם לVATSIM חלק גדול מהם בכלל לא היה מנסה כי לא היה לו סבלנות. המשיכה הראשונית לVATSIM היא FUN, ההשתקעות באה בגלל הרצון ללמוד. כל הרעיון של קידום ולימוד צריך לבוא מכיוון הVAים או גופים כדוגמאת IFS שיעודדו טייסים להכנס למסגרת יותר לימודית ומאתגרת.
Shadi Abo Ahmad פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 ווהיב פשוט רעיון מעולה!!אשמח מאוד אם יהיה משהו כזה או דומה לזה! תודה! זה עוד יותר מסובך! לפי מה תקבע מי יידרג את הטייס? פקח מגדל או בקר סנטר? ומה אם הטיסה עוברת ביותר מאזור אחד? שלא לדבר על יותר ממדינה או יבשת אחת! אתה בעצם מבקש מבן אדם גם לספק שירותי פיקוח ותוך כדי גם לחלק ציונים וחוות דעת על טייסים. זה לא יעבוד! לא צריך להקיף את האנשים פה ביותר מדי מסגרות, נהלים ומנגנונים! אני בדעה של עידו שצריך לתמוך יותר בחברות תעופה ובתי ספר וירטואלים :idea:
Yarin_l10 פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אני את האמת ממש בעד הנושא,הרי הסיסמא של VATSIM היא As real as its gets עלה לי גם רעיון - כשיש אירוע מאורגן,שיהיה מין "משרד מודיעין טיס" שהוא בעצם יהיה אשכול בדביק,שמה הטייסים ישלחו את תוכניות הטיסה שלהם ובעצם זה יפעל כמו במציאות,שצריך לקבל אישור ממשרד מודיעין טיס. אני כמובן לא אומר שמחייבים לכל טיסה שרוצים לעשות.. אני מתכוון לאירועים מאורגנים.(גם באירועים מאורגנים לא חייבים,רק בשביל ההרגשה המציאותית.) כמובן שיהיו רק כמה חברי חטיבה שמוסמכים לתת אישורים.
rovenroven פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 לכאורה , הנושא שהועלה נראה מאוד מבטיח , וכי יעשה הרבה סדר ברשת ובכל הבלגן שנוצר עקב טייסים שאין להם "די ניסיון" ... או ידע , וזה בא לטובת כולנו אלה שטסים הרבה זמן , ואלה שלא טסים או חדשים בתחום שיזכו להדרכה מקצועית .אבל כמו שהוזכר העניין הזה יעשה תסבוכת אחת גדולה , וידרוש הרבה משאבי אנוש , וכו .. עלה לי רעיון שאולי יכול לתרום בקביעת דירוגים לטייסים , הרעיון הוא מאוד פשוט : פקחים מדרגים טייסים = הפקח נותן ציון לרמת הידע של הטייס ביחס לתוכנית הטיסה שהוא ביצע ; למשל , אביב שרק אתמול התחבר לרשת ואטסים החליט לבצע טיסת CVFR , וייתכן שיש לו את הידע ואת הניסיון מטיסות אוףליין או טיסות מהרשת המקבילה , אז הוא עולה לטיסה , מפגין את הידע שלו , והפקח נותן לו ציון בהתאם . מה זה נותן ? 1) קודם כל הפקח יידע איך להתייחס לאותו אביב בפעם הבאה שהוא מתחבר. 2) משוב : הטייס יקבל משוב לגבי הטיסות שלו ואיפה מומלץ להשלים את החומר החסר . 3) לא דורש הרבה כוח אדם 4) הרעיון פשוט וניתן ליישום די מהר , גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת ביצוע . נ.ב מצטער אביב אבל אתה דוגמן הבית אשמח לשמוע תגובות בעניין . ומה יהיה כשיהיה עומס? באופן כללי אני נגד הרעיון מסיבה פשוטה:כוח אדם!,גם ככה עכשיו יש רק שעה אחת פיקוח תל-אביב בשבוע ,אם גם את כוח האדם הזה ישקיעו במשהו אחר מה יהיה?
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 הדרכת טייסים תצרוך משאבים רבים בחטיבה שאין לה יכולת מספקת לדעתי לקיום משימתה העיקרית-מתן שירותי פיקוח בהיקף ראוי. החטיבה מתקשה לדעתי לארגן חומר הדרכה באיכות ראויה. חומר הדרכה צריך להתבסס על ידע וניסיון, ועקרונות כתיבה ותיעוד טכני, זה לא המצב. מר בן פרץ, אתה צריך להתעדכן במה שקרה כאן בשנה ומשהו שנעדרת. כוונתי בעיקר למערך ההדרכה של IFS. כדאי גם שתבדוק מי מאנשי הצוות בIFS עוסקים גם בהדרכה וגם מתקדמים בדרגות הפיקוח והבקרה בחטיבה. כשבאמת רוצים - אפשר. ובכללי: כדי שהחזון הזה ימריא, צריך שיתוף פעולה מצד כל האנשים שרואים עצמם כבעלי ידע ונסיון - כל אחד בתחומו. כדי שזה יקרה צריך להתגבר על כמה מכשולים. חלק מהם אובייקטיביים ואמיתיים, חלק מהם יותר קשורים למוכנות של אנשים או ארגונים להכפיף עצמם לגוף כולל - שהמטרה שלו היא לעשות סדר - לא להתערב ולא להכתיב כלום לאף אחד. אם נצליח להתגבר על המכשולים האלו - יש על מה לדבר. בינתיים בלי קשר להסכמתם או אי הסכמתם של אנשים או אירגונים - התחלנו בקטן - במסגרת IFS. התחלנו מההתחלה כמובן - קורס בסיסי. בקרוב חדשות לגבי קורסים נוספים.