עבור לתוכן
Shlomlux2

בימים אלו נסלל שדה תעופה חדש באיזור עכו

Recommended Posts

פורסם

כן כן.... באיזור עכו :lol: בשדות קיבוץ שומרת!

למעשה הוא היה שם עוד מימי המנדט הבריטי (ושם דרך אגב, עזר ויצמן עשה את קורס הטיס שלו :wink: , ועל זה יעיד איזור ענקקקק שחסום בגדרות עם סימוני מוקשים שעדיין נשארו שם).

המסלול, שכבר נפתח לאירלייטים (וההפנינג שהיה שם עם כ-50 אירליטים היה מדהים) החל להסלל ואורכו כ-300-500 מטר לערך.

המיוחד שבו, שדרומית לו, בקצהו, ישנו מסלול של 100 מטר של טיסנים :)

ועוד יותר מיוחד זה שעד היום היו כמה נחיתות אירלייט שעברו מעלינו, המטיסים, במרחק של לא פחות ממטר אחד(!!!) וזה היה כאשר מתלמד ניסה לנחות, או שישנם באזים די מגניבים שעושים לנו אירלייטים, ושוב, תדפדפו בפורום הטיסנאות אולי תראו מספר תמונות. למרות הפחד, זה מראה מדהים ותוכלו לראות תמונות שבועיות שאני מפרסם בפורום טיסנאות בתפוז (תשאלו את יונתן פרלמוטר שהטיס בעבר בשמרת ואף איבד שם טיסן :o ).

לבינתיים הנה תמונה משישי של נחיתה, המצלמה שממנה צולמה התמונה אינה בעלת זום, אז תבינו לבד כמה נמוך היה האירלייט!

בקרוב אני אצלם את המסלול החדש ויפרסם את התמונות.

33511687.jpg

פורסם

השדה הסמוך לעכו שהיה בסיס של חיל האוויר המלכותי הבריטי נקרא סאן ג'ין. חיל האוויר השתמש בו בשעתו עד שנות השבעים כמטווח אוויר קרקע עבור מטוסי רמת דוד. בסוף שנות הששים, לאחר כיבוש הגדה, נפתח בבסיס בריטי ישן אחר, מוקייבלה שליד ג'נין, מטווח שהחליף את סאן ג'ין והאחרון נסגר. בדרך כלל נהג צה"ל לנצל שטחים כאלה לאחר שחיל האוויר הפסיק להשתמש בהם כמחסני חירום, ראה כדוגמאות את סירקין, פלוג'ה תימן, מגידו (מחנה עמוס) ועוד... זה מזכיר לי עוד קטע: בשעתו חיל האוויר השתמש בקטעי חוף כמטווחי אוויר קרקע והבולטים בהם היו חדרה (בדיוק במקום בו נמצאת כיום תחנת הכוח רבין) ואשדוד (צמוד לבתי הזיקוק של אשדוד דהיום, מטווח 82 דאז). כיוון התקיפה היה מערבה, הרעיון היה בין השאר שפצצות, המחטיאות בדרך כלל קדימה יפלו בים ולא יסכנו בני אדם, מובן שקטעי חוף אלה היו סגורים באופן קבוע לציבור עקב סכנת נפלים. יום אחד, טייס לא כל כך מיומן שחרר פצצה מוקדם מאוד, היא פגעה בחולות בנימינה, דילגה לאוויר וחלפה מטרים ספורים מעל לכביש החוף דאז , הישן של היום מעל לראשי הנהגים הנדהמים. זו היתה הגיחה האחרונה במטווח חדרה... :wink:

פורסם

תאמינו לי...

אין כמו ימי שבת! 8)

מ-8 בבוקר עד 13 בצהריים מטיסים :) ...

מ-13 בצהריים עד 16 אחה"צ אוכלים וישנים :D

מ-16 אחה"צ ועד השעות הקטנות של הלילה טסים :lol: ...

וככה כל שבוע חוזר חלילה! :wink:

פורסם

בשדה שומרת יש כבר מזה זמן רב עמדה של כימניר (הבנתי שמדובר במסלול חירום) שכוללת בין השאר גם משאבת דלק...

מישהו יודע מה אורך המסלול, ולמי מיועד? וכן, האם צפויים להגיע גורמים נוספים (כמו בי"ס לטיסה של אולטרלייטים או משהו בסגנון)?

והכי חשוב, מתי יהיה אפשר להכנס לסלול לא דרך כל החר** של הפרות שהם זורקים שם כדי לייצר קומפוסט.. :lol: ?

פורסם

אוקיי...

המסלול כבר לא רק של כימניר, והוא כבר סלול לאולטרלייטים...

במקום ישנו ביצפר לטיסת אולטרלייט די זול!!!! שמלמד על סוונה שחבלז ביזבז...

למקום יש שני דרכים, דרך החרא שאמרת (עפר)

או דרך הקיבוץ והשער הנעול :)

מאיפה אתה?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...