Oren Geva פורסם יוני 12, 2004 דיווח פורסם יוני 12, 2004 טייסים ופקחים יקרים! אנא הפסיקו לעבוד עם שרת EUROPE-C - בתצפית שערכתי אתמול ב-ASRC התגלה הבדל בין נתוני מזג האוויר שאני ראיתי ובין הנתונים שאלעד ואורן אלקובי ראו. אצל אלעד ואורן היה METAR של 110650Z. אצלי כבר היה 111250Z. אותו METAR ישן עדיין מופיע בשרת EUROPE-C. אנא עבדו עם שרתים אחרים על מנת שאצל כולנו יופיע מז"א מעודכן וזהה. אני לא בטוח שהבעיה לא מופיעה בשרתים אירופיים נוספים - אבל בשרתים האמריקאים זה בסדר. בכלל - מהיכרותי עם ספקי האינטרנט בישראל תקבלו גם זמני תגובה טובים יותר על השרתים האמריקאיים בד"כ.
אורח פורסם יוני 12, 2004 דיווח פורסם יוני 12, 2004 תודה אורן, זה עכשיו מסביר את כל הבעיה שהיה לי בזמן האחרון עם ה METAR. לא שמתי לב שאני על השרת הזה. רן.
Itay Zecharia פורסם יוני 12, 2004 דיווח פורסם יוני 12, 2004 תודה רבה אורן, עכשיו זה מסביר באמת הרבה דברים. לא הבנתי למה עדכוני מזג האוויר תמיד היו מתעכבים אצלי.
hagay פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 אני רק יחזק את מה שאורן כתב, כשעבדתי בחברת מחשבים אחד הבוסים שלי נחשב לבן הקליברים בארץ בנושא רשת, והוא אמר לי שהחיבור לשרתים מאמריקה הרבה יותר מהירים מכל מקום אחר בעולם (פרט לשרתים מישראל כמובן).
Opher Ben Peretz פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 טרם התחברות אני מבצע פינג למספר שרתים ב- SERVINFO ומיד רואים איכות השרת בזמן תגובה ואמינות הקשר, כגון פאקטים שאבדו. לוקח 10 שניות. :wink:
Oren Geva פורסם יוני 13, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 13, 2004 גם אני. אבל כאן אני מדבר על שרתים באירופה שה-METAR בהם פשוט אינו עדכני - זה מעבר לאיטיות בתקשורת.
Eliran-VFS1 פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 כן גם אני כמו עופר עושה זאת... פשוט לאירופה יש כמה וכמה שרתים מהירים לעומת אחד שלפחות אני ראיתי מהיר בארה"ב. אבל אם אתם ממליצים אני עובר לUK.
Oren Geva פורסם יוני 13, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 13, 2004 מהירים או לא - חסכת 50 מילי שניות בפינג אבל קיבלת METAR שגוי, זה לא שווה את זה. ממילא ערוצי הקול אינם תלויים בשרת והדיליי של השרת לא מושפע מהם, כך שאני מעדיך להתחבר לשרת שמדווח METAR נכון... אבל לך תדע מי מהשרתים באמת מדווח METAR נכון...
Eliran-VFS1 פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 אורן, דווקא שרתי הכול כן תלוים בשרת שבחרת בAVC.. לפעמים היתי נכנס לשרתים שהיו מנתקים לי את הקול באמצע ... ואז הייתי נאלץ להחליף שרת קול. ואין דרך לברר איזה שרת באמת נותן מזג אויר אמיתי? שאני עושה בסימלטור עדכן מזג אויר של ה15 דקות האחרונות... אי אפשר להשוות את זה למה שנותן שרת של ואצים ולברר איזה מהם דובר אמת?
Oren Geva פורסם יוני 13, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 13, 2004 שרת הקול תלוי בשרת שהגדיר הפקח. אם אני לא טועה מקובל אצלינו להגדיר את שרתי הקול של AVSIM בכל העמדות. זה לא משתנה אם אתה משנה שרת ואטסים שאתה מחובר אליו. הרי אתה מתחבר ל-EUROPE-C, אני ל USA-W והפקח בכלל על שרת OZPACK באוסטרליה. עובדה שכולנו שומעים אחד את השני. זה קורה בגלל שברגע שאתה מחבר בסקווקבוקס לתדר הפקח הוא מעדכן לך את ה-AVC לשרת הקול אליו הוא מחובר וזה לא תלוי בשרת ואטסים. שרת ואטסים משמש להעברת נתוני מיקום המטוסים אל מסכי המכ"מ ותכתובות הטסקט בין הפקחים והטייסים. המקום היחיד בו הקול תלוי בשרת ואטסים הוא נושא תדר ה-UNIFORM ושם חובה לכתוב בטקסט בדיוק מסיבה זו!
Eliran-VFS1 פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 גם אני עבדתי הרבה עם אסיה עד שגילתי שלאסיה פינג "צהוב" על 340 ומעלה לעומת אירופה וארה"ב על פינג "ירוק" של 90 עד 100 .
Opher Ben Peretz פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 שלום, בכדי להגיע לתוצאה טובה בכל החלטה יש לנתח את המצב באופן לוגי ושיטתי על בסיס המידע המיטבי שברשותך בעת קבלת החלטה. יש כאן שני נושאים, מודל מז"א ואיכות הנתונים לפיקוח טיסה. א. מז"א: אם אני מקבל METAR ישן או שגוי, השימוש שלי ב- NOAA הנו כי המידע האחרון נכון ועדכני. לשאלה מי רואה איזה מז"א- אני יוצא מנק' הנחה שיש שתי אפשרויות לטעות מז"א בוואטסים, טעות של המידע האגור במערכת מכל מיני סיבות,קיימת בהסתברות נמוכה יותר, וטעות במידע המאוחזר משרת נתון אליו אני מחובר, בסבירות גבוהה יותר. לא מעשי לבדוק בעת תקלת METAR לאיזה שרת מחובר מטוס נתון והאם מז"א שלו נכון, אני יוצא מההסתברות שכנראה אצלו נכון כפי שהסברתי במשפט הקודם, ולכן המידע שאני מספק בעת תקלה אצלי מ- NOAA יהיה גם נכון וגם תואם לתנאי הטיסה שלו. ב. נתוני נתיבים לפיקוח טיסה: איכות המידע על המסך מורכבת מהדיוק של הנתונים ומעיתוי ורציפות קבלתם. הנתונים מועברים ספרתית כך ששאלת הדיוק נופלת. חשוב שהפקח יקבל נתונים רציפים ובזמן הקרוב ביותר לזמן אמת. דבר זה אני משיג באמצעות בדיקת איכות ועיכוב הקשר אל מספר שרתים ב- PING. מובן שאיכות התקשורת הקולית מהווה מרכיב חשוב בפיקוח טיסה. בדיקת PING נותנת כאן תוצאה משמעותית יותר באשר לאיכות (lost packet) . כך אתה קובע בעצמך כפקח את איכות הקשר הקולי שלך, אשר נקבע בנוסף גם על ידי הצד השני לשיחה. אשמח לשמוע האם דברי התקבלו על דעתכם. :wink:
Eliran-VFS1 פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 אני בודק את הפניג של השרתים בעזרת התוכנה SERVINFO ..אם מישהו לא יודע איך שיגש אלי. עופר האם אתה בודק את הפינג באותה שיטה? ואיך אני נגש לנתונים של NOAA ? יש איזה אתר או משהו?
Oren Geva פורסם יוני 13, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 13, 2004 עופר, אני מסכים בהחלט לאופן ניתוח המצב שביצעת. אבל אני חושב שיש לך טעות בלוגיקה. מתוני מז"א מ-NOAA הם אכן מידע עדכני ונכון. סביא להניח שאם ב-NOAA מופיע לך שמיים בהירים ורוחות חלשות ואתה מסמכל מבעד לחלון אכן זה מה שתראה. אבל אם שרת ואטסים המדווח לך METAR של 6 בבוקר עם סופות ברקים - עד כמה שאתה יודע זה מה שהטייס מקבל אצלו בסימולטור. הוא מקבל את מזג האוויר שלו מואטסים, לא מ-NOAA. הבעיה שלנו היא ששרתים שונים בואטסים מדווחים על תנאי מז"א שונים. ולכך כנראה אין לנו פתרון. אבל מנסיוני (!) אני מציע לכולם להתחבר לשרתים האמריקאים. הם אמינים יותר, ובד"כ מעודכנים יותר.
mic פורסם יוני 13, 2004 דיווח פורסם יוני 13, 2004 ני לוחץ בסקווקבוקס על שרת של US וUSA והוא פשוט לא מתחבר לי אליו... אין לי מושג למה רק EUROP C ו ASIA S עובדים לי