David Bendavid פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 שימו לב לרוחות בב"ג! 12027G41KT ראות 6000 מטר.... בקיצור: LLBG 040450Z 12027G41KT 6000 NSC 32/04 Q1000 BECMG 5000 HZ RMK SCT170 BLW SA ON RWY30 מטאר מעניין ביותר שווה בדיקה אחרי בית ספר
Opher Ben Peretz פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 א. מזג אוויר צפוי עד שגרתי מאפיק ים סוף בחילופי העונות. ב. ביום העצמאות 1966 בחיפה טסתי במפגן במסוק סיקורסקי H-34, באותה רוח בגובה 300 רגל, הבמות היו דרומית לתל שקמונה, מקום בו הזרם היורד מסטלה מאריס עושה ממטוסים בגובה נמוך קציצות ומפרק כל מבנה. אחרי נחיתה בחזרה בתל נוף והרמת כוסית של מאות צוותי האוויר שטסו במפגן, לקחתי פייפר, הורדתי את (קברניט אל על) גולני ברמת דוד, וטסתי הביתה לחיפה, 38 מעלות. כל זאת בכדי לנסוע מחיפה בכביש הישן בפקק עם כל מי שחזר מהמפגן בערב לגני התערוכה בת"א לנשף צ"א עם החברה. אחריו לנסוע בחזרה לחיפה כדי ב-6 בבוקר להמריא לתל נוף בחזרה עם הפייפר (ב-0730 כבר טסו עליו חניכי הקדם מכין). היה כיף!
guy13 פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 מזג אוויר כל כך מגעיל היה היום, לא מקנא בטייסים :shock:
Yarin_l10 פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 איכס......... איז מזג אוויר היה היום! שרב,גורם לך לרצות למות :| רוחות 41 קשר?! :shock:
אורח Yarden Salvi פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 איזה כיף החום הזה!!! הכל מעולה חוץ מהאובך הזה. ראות אפסית.. כנראה שהיום בערב יישבר השרב, למרות שכאן בצפון יש טפטופים מדי פעם, עם טיפות בגודל של ססנה מלאות באבק. חגיגה למכוניות! שאלה , האם הלחות האפסית והיובש החזק , משפיעים ישירות על הלחץ? (1000 QNH)
WalKMaN` פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 איזה כיף החום הזה!!!הכל מעולה חוץ מהאובך הזה. ראות אפסית.. כנראה שהיום בערב יישבר השרב, למרות שכאן בצפון יש טפטופים מדי פעם, עם טיפות בגודל של ססנה מלאות באבק. חגיגה למכוניות! שאלה , האם הלחות האפסית והיובש החזק , משפיעים ישירות על הלחץ? (1000 QNH) צפיפות האוויר, והגובה. אין חשק לטוס..
אורח Yarden Salvi פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 אני יודע, השאלה שלי היא האם הלחות או היובש יכולים להשפיע על הצפיפות ? :?:
Yarin_l10 פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 אני יודע, השאלה שלי היא האם הלחות או היובש יכולים להשפיע על הצפיפות ? :?: לפי מה שזכור לי זה שצפיפות האוויר והטמפרטורה משפיעה על הלחות.. היא לא משפיעה ישירות,אבל היא משפיעה כן בגלל מה שכתבתי..
WalKMaN` פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 אני יודע, השאלה שלי היא האם הלחות או היובש יכולים להשפיע על הצפיפות ? :?: לפי מה שזכור לי זה שצפיפות האוויר והטמפרטורה משפיעה על הלחות.. היא לא משפיעה ישירות,אבל היא משפיעה כן בגלל מה שכתבתי.. נכון, שאמרתי גובה התכוונתי לצפיפות וטמפ'.. ישירות היא לא משפיעה, צודק..
Muli Ivanir פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 אני יודע, השאלה שלי היא האם הלחות או היובש יכולים להשפיע על הצפיפות ? :?:כן, היא משפיעה. צפיפות האוויר יורדת כשהלחות הייחסית גדלה. השפעה ישירה ולא עקיפה דרך הגובה/טמפרטורה.
Etai Charit פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 לחץ = צפיפות * קבוע הגז * טמפרטורה הלחות עשויה במעט לשנות את קבוע הגז, די זניח.
Yarden Antebi פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 בלילה הרוח הייתה מכיוון 120 מהירות 30 עם משבים עד 35 קשרים, ממש מוזר לשמוע את זה ב 5 בבוקר כשבד"כ הרוח היא בקושי 5 קשר
Ron Peer פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 מישהו יודע איך יכול להיות שמזג אוויר ברשת שמתעדכן ע"י שרות MEATER ואמור להיות יותר מעודכן מהמזג אוויר שמתעדכן מתוך הסימולטור. ולמרות זאת עושה רושם שהוא פחות מדוייק היום, האם זה נכון?
Etai Charit פורסם מאי 4, 2009 דיווח פורסם מאי 4, 2009 PV=(n*R*T)/V לא מבין מה עשית כאן. PV=mRT משוואת הגז האידאלי Pv=RT אחרי חילוק במסה P = (ro) R T אחרי חילוק בנפח סגולי כך מגיעים מנוסחת הגז האידאלי אל תלות הלחץ בצפיפות ובטמפרטורה.
Ron Peer פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 סליחה התכוונתי: P=(n*R*T)/V כאשר n ולא m וזה לא מסה אלא מס ' מולים של הגז, לפי נוסחת גז אידיאלי.. ניתן אחר כך להמיר לנוסחאות עם פרמטרים אחרים בדומה למה שאתה עשית.
Izik Bakshi פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 יותר נהוג לרשום את משוואת הגז האידיאלי עם מספר מולים ולא מסה, ככה זה לפחות הופיע בספרים ובהרצאות שלמדתי איתם כימיה באוניברסיטה. יש לשים לב שקבוע הגז האידיאלי משתנה בהתאם ליחידות אשר איתם עובדים. הנה קצת מידע שיסדר את הדבים בצורה יותר יפה, ניתן למצוא הרחבה בספרו של פרופסור עמנואל מנזורולה - יסודות הכימיה (עמוד 157). כאן משום מה סימנו את הצפיפות כ-d ולא באות היוונית המקובלת "רו" Mw הוא מסה מולרית כפי שנתונה לכל חומר בטבלא המחזורית.
Ron Peer פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 תודה איציק אני דווקא נמנעתי מלהיכנס לזה... למרות שיש לי רקע בהחלט וכמו שכתבתי בתגובתי האחרונה יש n בנוסחא ולא m בהחלט נהוג לכתוב בצד שמאל של המשוואה PV אך כיוון שדובר על לחץ רציתי לבודד את P בלבד. בכל מקרה נתת את הרצאה מס' xx בקורס כימיה פיסיקלית :wink: יש לך תואר בכימיה? אפרופו, מנזורלה היה ידיד טוב של אחת המרצות שלי.. (לפחות לפי סיפורים שלה ) :wink: היתה מחמיאה עליו כל הזמן
Izik Bakshi פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 זה חומר מהרצאה בקורס כימיה בסיסית לתלמידי הנדסת מכונות שעשיתי בסמסטר שעבר, המרצה היה פרופסור מנזורולה, היה די מעניין אצלו, הוא לוקח את הכימיה ומפשט אותה בצורה יפה עם הרבה רקע היסטורי על מתי ואיך פיתחו את כל התיאוריה, בלי להיכנס לפרטים הקטנים כי בכל זאת אנחנו לא סטודנטים לכימיה :wink: אני סטודנט להנדסת מוכנות באוניברסיטת ב"ג בנגב.
Ido Rosenthal פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 זה חומר מהרצאה בקורס כימיה בסיסית לתלמידי הנדסת מכונות שעשיתי בסמסטר שעבר, המרצה היה פרופסור מנזורולה, היה די מעניין אצלו, הוא לוקח את הכימיה ומפשט אותה בצורה יפה עם הרבה רקע היסטורי על מתי ואיך פיתחו את כל התיאוריה, בלי להיכנס לפרטים הקטנים כי בכל זאת אנחנו לא סטודנטים לכימיה :wink: אני סטודנט להנדסת מוכנות באוניברסיטת ב"ג בנגב. בתרמודינמיקה המשוואה הזו, על כל הוריאציות שלה, היא חשובה מאוד. בעיקר משתמשים בה בתצורה של נפח סגולי לדעתי ואז יש R אחר
Etai Charit פורסם מאי 5, 2009 דיווח פורסם מאי 5, 2009 יפה, לא הכרתי את הנוסח הזה של המשוואה. הכרתי אותה בצורה התרמודינמית שלה לצורך לימודי אווירודינמיקה. תודה.