rovenroven פורסם מאי 23, 2009 דיווח פורסם מאי 23, 2009 גם במציאות יש טייסים שקצת מתקשים! עוד אחד: חח הוא חייב לשים ב"הערות" new pilot כדי שהפקחים יהיו קצת יותר עדינים.
rovenroven פורסם מאי 24, 2009 מחבר דיווח פורסם מאי 24, 2009 עוד דוגמא: מה יכול להיות יותר ברור מ"צא לי מהמסלול!"
Gal Mintz פורסם מאי 24, 2009 דיווח פורסם מאי 24, 2009 הכרתי את הראשון בעבר, שמעתי אותו כבר המון פעמים, אני מתגלגל מצחוק כל פעם מחדש!
Yarin_l10 פורסם מאי 24, 2009 דיווח פורסם מאי 24, 2009 חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרגו אותי!!! איזה טייסים מפגרים.. כמה פעמים צריך להגיד את אותו הדבר רק לאט לאט ולהגביר את הטון?!
Idan Traub פורסם מאי 24, 2009 דיווח פורסם מאי 24, 2009 חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרגו אותי!!!איזה טייסים מפגרים.. כמה פעמים צריך להגיד את אותו הדבר רק לאט לאט ולהגביר את הטון?! נכון שבפעם החמישית מתוך הכסא שמול המחשב והחדר עם המאוורר זה לא בעיה גדולה להבין פקח אבל כולנו בני אדם וכולנו טועים . וגם לי ולעוד רבים יצא לא להבין בימדויק על הקשר הוראות הסעה . במקרה כזה אם יש ספק אז אין ספק ושואלים ושואלים וגם כותבים בטקסט אם צריך עד שמבינים בלי שום ספק מה רוצים מטייס לבצע .
Matan Solomon פורסם מאי 24, 2009 דיווח פורסם מאי 24, 2009 אהבתי את i`m very busy tonight יש לילה שלא עמוס שם אצלכם ?
OmriSoudry פורסם מאי 24, 2009 דיווח פורסם מאי 24, 2009 גם אצלנו זה קורה. 7 בבוקר, באחד מימי השבוע...טייס חופית קורא לי בחנייה.. טייס: תל נוף שומע? אני: חמש חמש טייס: בוקר טוב, אני חופית שיוצאת מטייסת...אתה יודע איך אני אמור לקרוא על הקשר? אני: (מסתכל במערכת) אני מכיר שאתה קורא "דבורה" טייס: לא קיבלתי? אני: קורא "דבורה" טייס: לא קיבלתי, תל נוף אני: "דדדבבבוווורררההה" טייס: מוודא בורה? אני: דדבבבבבווורההה!!! ד-ב-ו-ר-ה!! החיה המעצבנת הזאת שמזמזמת ועוקצת!!! שקט על הערוץ...ואז... טייס (בקושי מצליח לדבר מרוב צחוק): קי..בלתי דבורה, מוכן..הסעה... יוצא דרומה.. סיפור אמיתי לגמרי . אם מישהו היה מאזין בסקאנר הוא היה צוחק. מצד שני, אם מישהו היה מאזין בסקאנר לתל-נוף ב-7 בבוקר הוא בנאדם מסכן . בקיצור - זה נכון שקורה שלא מבינים...עייפות, איכות קשר במטוס\מגדל, רעש מהקוקפיט, הסחות דעת ועוד מיליון סיבות. אבל במקרים שיש ביוטיוב זה פשוט מוגזם!
Baruch Spiegel פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 עומרי אהבתי. הדרך שבא בחרת להתמודד עם הדיסונס הקוגניטיבי הרגעי הזה (אני מקווה...) - מצויינת. הומור זה דבר שתמיד עוזר להרגיע במצבי לחץ. במקרים אחרים, פקחים מתחילים להתעצבן (ביום עמוס אפשר בהחלט להבין למה), הטייס מתחיל להילחץ, בהמשך גם הטייס מתחיל להתעצבן וזה הופך לכדור שלג שבסופו מתקבל שיח חרשים שבו אף אחד לא מבין כלום ממה שנאמר. אם אפשר להימנע מעצבנות ברשת ולנסות להישאר COOL, גם במצבים מלחיצים, זה עוזר לכולם. קל וחומר ברשת וירטואלית שבה אין באמת מצבי לחץ. פקחים\בקרים וגם טייסים - קחו לתשומת ליבכם :!: קחו דוגמא של מטוס במצב STRESS. בקר\פקח שמדבר איתו נמצא במצב פחות לחוץ מטבע הדברים(קצת פחות..) לעומת הטייס שיושב בקוקפיט של מטוס עם בעיה קריטית. מעבר לסיוע הטכני\תעבורתי וכד' שהבקר צריך לתת לטייס, לבקר\פקח יש תפקיד קריטי בכל מה שקשור להשראת ביטחון ואווירה רגועה אפילו באמצעות טון הדיבור שלו. רק דבר כזה יכול לעשות את ההבדל בין התמודדות מוצלחת עם מצב חירום לבין אסון ח"ו.
Ron Peer פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 " טיסה נעימה " אמרנו כבר :wink: :wink: בהחלט יש משהו במה שברוכי אומר הגיוני ומסכים איתו בהחלט. אך שוב, מצד שני מקרים כמו :, אייר ציינה איבריה ( גם בארץ עשו שטות ) זה בעיה..איך טיסיי חברות גדולות בינ"ל לא יודעים אנגלית ברמה בסיסית? שלא יצאו מתחומי המדינה שלהם עד שיקבלו לפחות 135 בפסיכומטרי באנגלית :wink:
Baruch Spiegel פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 עוד דבר מעניין: שימו לב שהאות ד' במילה דבורה היא עיצור ללא תנועה (מי עושה עכשיו בגרות בלשון?...) בהחלט סביר שכשאומרים "דבורה" בקשר אין פריצה לשידור עם הד' והשידור מתחיל רק מהב' של דבורה. רק הבנה של העובדה הטכנית הפשוטה הזאת יכולה לשנות את היחס שלך לאיש שמולו אתה מדבר בקשר ולהימנע מלייחס לו כל מיני מומים כמו בעיות שמיעה או בעיות קוגניטיביות... (פריצה לשידור הכוונה - למיקרופון יש סף עצמה שמעליה הוא מעביר את אותות הקול. מה שמתחת לסף העצמה הזו מסונן. זה מונע ממכם לשמוע בקשר כל מיני רעשים לא רצויים כמו רעשי לוואי מהמנוע או סתם קברניט זקן שמפליץ נודים שקטים...בריח של וורדים כמובן כי הוא מחיל האוויר, כל הזכויות ליציאה הזאת שמורות לעידו ורוזנטל) וגם זה קשור ל"להישאר COOL". תחשבו על זה.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 אתייחס לסרטון הראשון כי הוא מעלה בעיה נפוצה במציאות. בטיסות בינלאומיות חלה חובה בכל המדינות החברות באמנת ICAO לעשות שימוש בשפה האנגלית לתקשורת תעופתית. במספר מדינות חברות עקב פערים תרבותיים ופיקוח על עמידה בדרישות, אנשי המוסמכים להפעיל קשר אווירי אינם יודעים אנגלית בסיסית. נפוץ במזרח הרחוק, בעיקר סין, ובמדינות הדוברות ספרדית וצרפתית. אתן דוגמא לגבי שפות מזרח אסיה. בשפות אלה קיימת הברה מיוחדת המביעה שאלה, בסינית "מה" וביפנית "קה" המופיעות תמיד בסוף המשפט. אנשים מתרבויות אלה לא מבינים שבאנגלית שאלה מובעת על ידי היפוך סדר המלים במשפט, וגם באינטונציה. בשפות כסינית אינטונציה משמשת להבעת מילה שנשמעת דומה אך שונה לחלוטין במשמעותה. אתן דוגמא- מאי מאי בסינית פירושו מסחר. מאי באינטונציה יורדת היא למכור ובאינטונציה רגילה היא לקנות. כלומר אינטונציה אצלם לא מביעה מצב רוח אלא שוני במשמעות ואף היפוך המשמעות במקרים כגון זה. בסין קיימת בעיה נוספת של קושי אמיתי למקומיים לבטא הברות בשפות אחרות. דוגמא- סיני גם אם אוהב צ'יזבורגר לא יוכל לבטא מקדונלדס גם אם ישתדל. למקדונלדס קוראים בסינית מאי דן לאו, אלה הברות סיניות ללא קושי עבורם בהיגוי. הם גם אוהבים קולה אך קוראים לה KEU LEU. הדבר משפיע על כל איכות התעופה שלהם, כולל שירותי בקרת תעבורה. פשוט קשה עד בלתי אפשרי להבין אותם. בארה"ב טייס שיבצע עבירות ולא משנה באותו רגע הסיבה, תישלל זכותו להפעיל כלי טיס במרחב האווירי של ארה"ב עד שהבעיה הספציפית תיחקר ויוכח אחרי תום תקופת השלילה כי ננקטו אמצעים מתאימים למניעתה. כשמצטברים מספר מקרים כאלה, מורידים את דרוג אותה מדינה ומטוסיה יוכלו להגיע לארה"ב רק אחרי טיפול יסודי ובדיקה מחודשת. צריך לזכור כי סין הופכת להיות המעצמה השניה בעולם בכמות התעבורה האווירית והבעייה רק מחמירה למטוסים אורחים ולמטוסיה בחו"ל. לגבי תל נוף, קיים אלף-בית פונטי בו היה הפקח צריך בפעם השלישית לעשות שימוש. כדאי לא רק לצחוק מטעויות של אחרים אלא גם ללמוד מהן משהו, רצוי באופן מעמיק. לא התרשמתי כי בחטיבה קיימת הקפדה מספקת על סינטאקס הודעות, הרי יש סינטאקס ויש לעשות בו ורק בו שימוש כל עוד ניתן. מישהו מכם מחזיק את הספר (בעברית לדוגמא, של משרד התקשורת) הרלבנטי ועיין בו פעם?
Adam Waiser פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 עופר אשמח אם תסביר מה זה סינטאקס הודעות? מעבר לזה אני מסכים שבאמת אפשר וצריך גם ללמוד מהטעויות האלה ולא רק לצחוק מהן. ודבר אחרון אין מה לדאוג שכן: "...וכשתגיע השעה, יבוא אחד בשם אחד, יכירו ויאמרו כל העולם - שפה אחת" (האדמו"ר א. בנאי שליט"א)
Ron Peer פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 אהלן עופר, שלא תבינו לא נכון :!: זב שאני צוחק זה לא אומר שאני לא לומד ומקשיב :!: ובעיקר לאנשים כמו עופר, ברוכי, תומר ועוד... אנשים עם ידע כמו שלכם זה לא הולך ברגל..וכל דבר שאפשר ללמוד מכם הרי זה משובח. בכל מקרה הצחוק בא במקרה זה לאחר ההלם/שוק על כך שדברים מסוג זה קורים בתעבורה האווירית בין לאומית. אוליי זה לא היה במקום כי עשה רושם של חוסר רצינות מצידי. אך לא כך הם פניי הדברים. להזכירכם: "דבורה" - צחקתי גם מזה ( גם כבדיחה אבל בהחלט על המקוריות והרעיון ), אז אני אדם לא רציני? חבריי מ VATIL שטסים עימי מפקחים עליי ברשת וגם מדריכי ומתרגלי IFS יודעים שאני רציני בדברים אלו - ובכל מקרה צחוק תמיד בריא לבריאות.. :wink:
matango פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 חחח חשבתי שאני גרוע בנדב"ר אנגלית, כנראה שיש יותר גרועים ממני
Opher Ben Peretz פורסם מאי 25, 2009 דיווח פורסם מאי 25, 2009 הוראות בקרת תעבורה מנוסחות מראש במשפטים קצרים. נקבעו ע"י ICAO עם גמישות קלה ביותר של הרשות הריבונית במרחב אווירי. אתן דוגמא לגמישות: FAA: Flight Level two zero zero. UK: Flight Level two hundred. הבריטים טענו כי נוסח ICAO מעלה הסתברות לאי הבנה ברורה של הגובה ואימצו רק חלק ממנו. בקר תעבורה חייב לעשות בסינטאקס שימוש ללא כל נוסח אחר. הדבר נועד לשתי מטרות: א. מסר קצר ב. מסר חד משמעי ומוכר. כמלכי אילתור, ישראלים ימציאו כל מה שרק תרצה, ויעשו כל דבר אפשרי כמעט מבלי לסכן צווארם בכדי למתוח את החוט. אם טסת עם מישהו ושמעת בהרצליה כך ובחיפה אחרת, רק מאשש זאת. כל דבר פרט לסינטאקס שתשמע בקשר אווירי אינו תקין. לבקר מותר אלתור אחד והוא איך יקצר את אות הקריאה של מטוסים במרחבו, אם כי גם לכך קיימות מוסכמות מקובלות (לא חוק). משרד התקשורת שהוא הסמכות על גלי האתר הוציא חוברת שעודכנה לגבי קשר אווירי בעברית. לגבי קשר באנגלית קיים ברשת ובספרית החטיבה ספר FAA ATC BASICS. את ההבדלים בין אנגליה וארה"ב וכן נהגים דומים באירופה תוכל למצוא בעצמך, זה פחות חשוב כי הדברים הגיוניים וברורים. קשר אווירי צבאי מבוסס על האזרחי אך כולל גם כללים שונים עקב צרכים וכלים שונים.
david.avi פורסם מאי 26, 2009 דיווח פורסם מאי 26, 2009 וזה אחד טוב http://www.youtube.com/watch?v=2ca1ch6l ... re=related