Etai Charit פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 רצ"ב תמונה. בהסתמך על תמונה זו בלבד, באיזה אזור על הגלובוס אני נמצא?
Etai Charit פורסם יולי 14, 2009 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2009 דרומי? משעמם בשיוט הא? :] אני מחפש תשובה טיפה יותר ספציפית, לא יותר מידי. לספציפי נגיע אולי בסוף. כרגע אני מחפש תשובה בסגנון: "דרום מזרח הים התיכון". צפייה ב-SI/VRTE לפני שעונים על החידה - אסורות. חידה בנוסף, רק כדי שלא תספיק חו"ח החידה הפשוטה יחסית שלמעלה: בתמונה הנ"ל אני משייט בי"א בגובה 33, התחלתי לשחק עם הדיחוס. 1. אילו שתי פעולות ביצעתי? 2. בשעון הגדול מבין השניים שמשמאל לפאנל הדיחוס ישנם שני מחוגים (גדול וקטן), איך הם יגיבו?
Nadav פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 בקשר לחידה הראשונה- אני מנחש שהיית באזור האוקיינוס ההודי (כיוון 127, 0167E). בקשר לחידה השניה- א. העברת את השסתום (Valve) למצב ידני (Manual), לכן גם הנורית נדלקה. ב. לדעתי-המחוגים יתחילו לעלות כי כיוונת את הגובה טיסה ל-33000 וברגע שהעברת את הדיחוס לידני הוא לא ישאר על 8400 לחץ קבינה. ובלי קשר- סחטיין על התפירה! ראיתי אתמול את היעד שלך ב-SI... יופי של חידות
Ben Cohen פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אני אענה רק על השנייה, כיוון שאני מברר לגבי הראשונה. כפי שנדב אמר העברת את המפסק למצב ידני, ולדעתי סגרת את השסתום שאחראי על בריחת אוויר מבוקרת מן הקבינה (אני זוכר שהוא תמיד פתוח במידה מסויימת, קטנה ככל שעולים בגובה). הניחוש שלי הוא שהמחוגים דווקא ינועו במעלה הסקאלה שכן מערכת הדיחוס עדיין ממשיכה לשאוב אוויר אל התא והלחץ בתוכו יעלה.
Ben Cohen פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 ניסיתי לברר לגבי הראשונה ע"י הצבה במערכת קאורדינטות על הגלובוס וגם אני הגעתי לאותו מיקום כמו נדב, בדרום האוקיינוס ההודי, קרוב לקוטב הדרומי. טס לכיוון דרום-מזרח.
אורח Yarden Salvi פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אתם בטוחים שזה בדרום האוקיינוס ההודי? זה אזור שדי רחוק מכל יבשה או מקום מיושב, ולפי מיכלי הדלק שכמעט שכמעט מלאים (רק שליש נשאב ונשרף מהמיכל המרכזי בלבד), זה נראה די קרוב לאחר ההמראה, שכן הוא לא הספיק עדין לצבור זמן באוויר. מה דעתכם? *עריכה: סתם ניחוש, יכול להיות ששוב טסת לבנגקוק?? והפעם עברת מדרום?? **עריכה 2: אמרתם קרוב לקוטב הדרומי, הטמפרטורה בתמונה בגובה FL310 היא כולה -5. זה נראה "חם" מדי לגובה הזה ובמיוחד אם זה קרוב לקוטב..
Yarden Antebi פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 יכול להיות שהמטוס מקונפג כרגע ל BBJ ובגלל זה הצריכת דלק הרבה יותר קטנה.
Almog Atar פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 וחריט איפה הלחץ הסטנדרטי?? הוא על סטנדרטי, תראה את האותיות STD בירוק, ה1007 זה הלחץ הקודם שהיה מכוייל. לגבי מיקום, 300 מייל צפונית מערבית בערך לN01E067 וכמו שאמרו פה החברים, צפון האוקיינוס ההודי....
falcon-11 פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 יכול להיות שהמטוס מקונפג כרגע ל BBJ ובגלל זה הצריכת דלק הרבה יותר קטנה. אכן BBJ. מיכל מרכזי:47 טון. ה737 הרגיל יכול להכיל סה"כ 22 טון בערך. מיקום: בין האיים המלדביים לאיי סיישל.
Yarden Antebi פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 כן ראיתי את זה רק היום, אתמול בלילה התמונה נפתחה רק בחצי ולא ראיתי את המיכלי דלק..
Etai Charit פורסם יולי 14, 2009 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2009 בינתיים נסכם: 1. יפה, אכן אני מעל האוקיינוס ההודי, דווקא לא בדרום שלו אלא במרכזו טיפה צפון מערבה. הנקודה 0167E כפי שה-FMC של הבואינגים מקבל אותה היא N01* E67*, ואני נמצא 320 מייל בכיוון 307 ממנה. 2. חידה שנייה - בן כהן ענה את התשובה המדוייקת ביותר לגבי מה עשיתי בדיחוס: העברתי למצב מניואל וסגרתי את השסתום. ניתן ללמוד זאת ע"פ השעון הקטן שמראה שהקבינה מנמיכה. קבינה מנמיכה = הלחץ בקבינה עולה = הגובה המדומה הוא של גובה נמוך יותר. במצב מניואל הגבהים שהזנתי כגובה השיוט וגובה הנחיתה לא רלוונטיים, מי שסוגר ופותח את השסתום הוא אני. 3. עד כה, אף אחד לא ענה נכון איך יתנהגו שני המחוגים בשעון הגדול יותר. בן טעה. ניתן עוד הזדמנות קטנה... את רוב הרמזים נתתי בתשובה 2. הערה לגבי המטוס: זה 739 שאני ערכתי, בעל משקל ריק נמוך קצת יותר (22 טון) והרבה יותר יכולת נשיאת דלק (77 טון). תצורה מוזרה קצת, אך זה 737 שיכול להגיע לכל נקודה בעולם במסגרת המגבלות שלו.
rovenroven פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 בינתיים נסכם:1. יפה, אכן אני מעל האוקיינוס ההודי, דווקא לא בדרום שלו אלא במרכזו טיפה צפון מערבה. הנקודה 0167E כפי שה-FMC של הבואינגים מקבל אותה היא N01* E67*, ואני נמצא 320 מייל בכיוון 307 ממנה. 2. חידה שנייה - בן כהן ענה את התשובה המדוייקת ביותר לגבי מה עשיתי בדיחוס: העברתי למצב מניואל וסגרתי את השסתום. ניתן ללמוד זאת ע"פ השעון הקטן שמראה שהקבינה מנמיכה. קבינה מנמיכה = הלחץ בקבינה עולה = הגובה המדומה הוא של גובה נמוך יותר. במצב מניואל הגבהים שהזנתי כגובה השיוט וגובה הנחיתה לא רלוונטיים, מי שסוגר ופותח את השסתום הוא אני. 3. עד כה, אף אחד לא ענה נכון איך יתנהגו שני המחוגים בשעון הגדול יותר. בן טעה. ניתן עוד הזדמנות קטנה... את רוב הרמזים נתתי בתשובה 2. הערה לגבי המטוס: זה 739 שאני ערכתי, בעל משקל ריק נמוך קצת יותר (22 טון) והרבה יותר יכולת נשיאת דלק (77 טון). תצורה מוזרה קצת, אך זה 737 שיכול להגיע לכל נקודה בעולם במסגרת המגבלות שלו. המחוג יעלה למעלה, כלומר יצביע על כך שהלחץ בקבינה עולה ו ה "גובה של הקבינה" יורד.עשיו שאלה, איך אתה ערכת את הקונפיג של המטוס שיתאים לטראנס אטלנטי? אשלח אם תגיד לי איך לעשות את זה או שתשלח לי את קובץ הCFG בבקשה.
Ben Cohen פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 בינתיים נסכם:1. יפה, אכן אני מעל האוקיינוס ההודי, דווקא לא בדרום שלו אלא במרכזו טיפה צפון מערבה. הנקודה 0167E כפי שה-FMC של הבואינגים מקבל אותה היא N01* E67*, ואני נמצא 320 מייל בכיוון 307 ממנה. 2. חידה שנייה - בן כהן ענה את התשובה המדוייקת ביותר לגבי מה עשיתי בדיחוס: העברתי למצב מניואל וסגרתי את השסתום. ניתן ללמוד זאת ע"פ השעון הקטן שמראה שהקבינה מנמיכה. קבינה מנמיכה = הלחץ בקבינה עולה = הגובה המדומה הוא של גובה נמוך יותר. במצב מניואל הגבהים שהזנתי כגובה השיוט וגובה הנחיתה לא רלוונטיים, מי שסוגר ופותח את השסתום הוא אני. 3. עד כה, אף אחד לא ענה נכון איך יתנהגו שני המחוגים בשעון הגדול יותר. בן טעה. ניתן עוד הזדמנות קטנה... את רוב הרמזים נתתי בתשובה 2. הערה לגבי המטוס: זה 739 שאני ערכתי, בעל משקל ריק נמוך קצת יותר (22 טון) והרבה יותר יכולת נשיאת דלק (77 טון). תצורה מוזרה קצת, אך זה 737 שיכול להגיע לכל נקודה בעולם במסגרת המגבלות שלו. עכשיו הבנתי את הטעות. בקיצור, הגובה במחוג הקטן יהיה נמוך יותר והמחוג ירד בסקאלה. המחוג הנמוך מציין את הלחץ בקבינה והוא יעלה.
Etai Charit פורסם יולי 14, 2009 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2009 טוב, צודקים שניכם בתשובה, טועים בהגדרה אחת פשוטה יחסית. המחוג הקטן מציין את גובה הקבינה. המחוג הגדול מציין את הפרש הלחצים בין הקבינה לסביבה (ופה הטעות ההגדרתית שלכם. אם שומרים על אותו גובה (=אותו לחץ חיצוני) אז המחוג הגדול נותן גם אינדקציה ללחץ בקבינה. ברגע שמשתנה הגובה של המטוס, זו כבר לא אינקציה ישירה טובה. בכל אופן, מה שמשנה זה לא הלחץ האבסולוטי, אלא הפרש הלחצים. זה הערך האמיתי שמשפיע על העמידות המבנית של הגוף. אם מדובר בלחץ כזה או אחר - ממש לא מעניין, מה שמשנה זה הפרש הלחצים. אם במקרה כן מעניין אתכם לחץ האוויר בתוך הקבינה ברגע נתון, אין בעיה לחשב את זה: לוקחים לחץ אטמוספרי סטנדרטי בגובה פני הים (1013 מיליבר), מפחיתים מלחץ זה את מפל הלחץ לפי גובה הקבינה (שוב- המחוג הקטן), והופכים את היחידות ליחידות של PSI. התשובה לשאלה השלישית היא שהמחוגים יתרחקו אחד מהשני, הקטן יסתובב נגד כיוון השעון בהתאם לגובה הקבינה שיורד. עם זאת, המחוג הגדול ינוע עם כיוון השעון ויתן אינדקציה שהפרש הלחצים בין הקבינה לבין הסביבה עולה. אם אחזור רגע לשאלה הראשונה, הנוגעת לאיך מכניסים קואורדינטות למחשב. כל אלה שנהנים לטוס כאן בNATים למיניהם יודעים שמכניסים את הנק' 50N020W למחשב בצורת 5020N. אם נחלק את כדוה"א למערכת צירים שמרכזה בנק' 0,0, ובהתאם לכיווני רוחות השמים, אפשר לשים את כל האוקיינוס האטלנטי ברביע הרביעי, זאת אומרת צפון מערבית לראשית הצירים. כל נקודה ברביע הזה מאופיינת בסיומת האות המציינת את הציר שנמצא עם כיוון השעון לרביע הזה במערכת הצירים. כך גם כל נקודה אחרת בעולם. בדוגמא שהובאה בתמונה, מדובר בתמונה שנמצאת ברביע הראשון, הצפון מזרחי לראשית הצירים. נלך מהנקודה על מערכת הצירים עם כיוון השעון עד הציר הראשון שניפגש איתו, אנו רואים שזה הציר שסימנו ככיוון מזרח, ועל כן הסיומת 0167E. זו חוקיות שנכונה לגבי כל נקודה ורצוי לזכור אותה. שאלה אחרונה בנושא הדיחוס (אלא אם כן ימשיך דיון): בתמונה המובאת לגבי הדיחוס, בפאנל העליון, ניתן לראות מה מצב הדיחוס במטוס. מה אתם אומרים על מצב זה? מתואר כאן מצב בתפעול ידני. מתוך הנחה שהמערכת כולה תקינה, אם הייתי מעביר למצב אוטומטי, מה היה קורה? מה הייתם מצפים שיקרה? ואם לא, מה אז הייתם עושים?
Etai Charit פורסם יולי 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יולי 16, 2009 שאלה אחרונה בנושא הדיחוס (אלא אם כן ימשיך דיון): בתמונה המובאת לגבי הדיחוס, בפאנל העליון, ניתן לראות מה מצב הדיחוס במטוס. מה אתם אומרים על מצב זה? מתואר כאן מצב בתפעול ידני. מתוך הנחה שהמערכת כולה תקינה, אם הייתי מעביר למצב אוטומטי, מה היה קורה? מה הייתם מצפים שיקרה? ואם לא, מה אז הייתם עושים? אני רואה שאין יותר עונים, ולכן אענה סופית על השאלה. המערכת האוטומטית מתוכנתת לשמירת הפרש לחצים (dP) קבוע מראש לפי גובה שיוט. בגבהי שיוט עד גובה 28, הפרש לחצים 7.45. 28-37 הפרש 7.8 37 ומעלה - הפרש 8.35 בתמונה רואים כי הפרש הלחצים הוא 3.9 וגובה הקבינה גובה 8. גובה הקבינה יחסית גבוה, אם כי לא חורג מהמגבלה (גובה 10). עם זאת, הפרש הלחצים נמוך מידי, מה שאומר שחלק מהנוסעים, בעיקר החולים יותר, ירגישו לא בנוח ולחינם. מערכת אוטומטית תקינה (מה שבאותה הטיסה לא היה לי ב-PMDG, מוזר). היתה קובעת בגובה זה הפרש של 7.8, ולא 3.9 כמו במצב הנוכחי. הפתרון, אם המערכת האלטרנטיבית (ALTN) לא עושה מה שצריך גם כן, להעביר למצב ידני ולסגור את ה-OUTFLOW VALVE עד הגעה להפרש הלחצים הרצוי, ועם דגש לא להגזים עם הפרש הלחצים, משום שכאמור זה מה שמשפיע על המבנה של המטוס. בקיצור, המצב הנוכחי הנראה בתמונה הוא מצב לא סטנדרטי, אם כי מצב יחסית מתקדם מבחינת בעיה-פתרון. במצב הנוכחי שבתמונה כבר נבחר פתרון ואנחנו בדרך להשגתו. אמשיך לסגור את שסתום היציאה עד שהמחוג הגדול יגיע ל7.8 PSI, אעיף מבט על גובה הקבינה (המחוג הקטן) לוודא שתואם את הציפיות, ואז אשחק עם שסתום היציאה עד שהקבינה לא תטפס או תנמיך, בהסתכלות על מד שיעור נסיקת גובה קבינה שנמצא בשעון הקטן מבין השנים, ואוודא שמיוצב על 0. כמובן שעל הדרך אודיע למבצעים ואפתח תקלה. אחד הדברים לבדיקה - איך קרה ששתי המערכות האוטומטיות לא מספקות את הסחורה. PMDG מישהו?