עבור לתוכן
Ido Wachtel

[אסור לפספס] פקח חדש בJFK

Recommended Posts

פורסם
מעניין אם שמעתם, אבל איזה 15-20 שניות אחרי שזה מתחיל

אחד הפקחים אומר

" this is the guys from the israeli school "

כבוד !! (:

הוא אומר this is what you get guys when your kid ואז משהו לא ברור אבל לפי התשובה של הטייס זה משהו על לקחת את הילד איתך לעבודה...

פורסם
ד"א הפקח המבוגר יותר שיש שם הוא תענוג לאוזנים. לילות שלמים של האזנה למגדל הזה לימדו אותי לדבר ברדיו

מצויין

אז עכשיו תקשיב

נשאר רק משהו אחרון ללמוד

סע על כביש 412 צפונה, קח ימינה לצפריה... ישר אחרי הגשר תעצור תרכב - צא החוצה, שב על כיסא נוח ותסתכל על 08

תסתכל טוב טוב איך זה נראה..

תעשה את זה לילות שלמים כמו שאזנת ל JFK ואני מתחייב בפניך אלבז שאתה לא תמריא יותר על 08

מתחייב!

:drinking:

פורסם

"רשות התעופה האמריקנית השעתה שני פקחים שאפשרו לילד לחלק הוראות לטייסים בעת המראות ונחיתות בנמל התעופה קנדי. הקלטה של השיחות מגדל הפיקוח דלפה לתקשורת, ובה נשמע הילד מתיר לטייס ספרדי להמריא: "אדיוס, אמיגו". "

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857477,00.html

פורסם
"רשות התעופה האמריקנית השעתה שני פקחים שאפשרו לילד לחלק הוראות לטייסים בעת המראות ונחיתות בנמל התעופה קנדי. הקלטה של השיחות מגדל הפיקוח דלפה לתקשורת, ובה נשמע הילד מתיר לטייס ספרדי להמריא: "אדיוס, אמיגו". "

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857477,00.html

צעד נכון לטעמי...אני מבין שככל הנראה לא היה עומס בשדה ואם כן היה עומס אז הפקח בחיים לא היה נותן לילד לדבר בקשר.

אבל מצד שני הצעד נעשה בשביל ש"יראו ויראו" הפקחים האחרים שלא יווצר מצב שבו כל פקח עושה מה שהוא רוצה כשאין עומס...

לדעתי הפקח יחזור לעבודה בזמן הקרוב

פורסם

לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.

עם כל השעשוע שבעניין, הפקח הזה עשה טעות חמורה ושילם עליה, בצדק גמור, בעבודתו.

אם בארץ דבר כזה היה מתקבל בהבנה סחבקית (וגם זה בספק) הרי שאצל האמריקאים אין כזה דבר.

הפקח הזה עף על טיל הביתה.

פורסם

לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.

עם כל השעשוע שבעניין, הפקח הזה עשה טעות חמורה ושילם עליה, בצדק גמור, בעבודתו.

אם בארץ דבר כזה היה מתקבל בהבנה סחבקית (וגם זה בספק) הרי שאצל האמריקאים אין כזה דבר.

הפקח הזה עף על טיל הביתה.

מה שיאמר לזכות האמריקאים שבניגוד לישראלים הם לא מוותרים ואצלהם אין שכונה....

פורסם
מה שיאמר לזכות האמריקאים שבניגוד לישראלים הם לא מוותרים ואצלהם אין שכונה....

יש יתרונות ויש חסרונות אבל אצלהם הכל by the book, אין פשרות.

פורסם

בכל מקרה הילד אמר את מה שאבא שלו אמר לו להגיד, ככה שזה לא משנה מי אמר מה.

גם טייסים נותנים לפעמים לאנשים זרים שנכנסים לקוקפיט לגעת בהגאים או לשנות כל מיני דברים בטייס האוטומטי, זה משנה משהו? הם אומרים להם בדיוק מה לעשות, והם עושים אותו דבר מה שהטייסים / פקחים עצמם היו עושים.

לכן אני לא חושב שצריך לעשות עניין כל כך גדול בסיפור הזה.

פורסם
בכל מקרה הילד אמר את מה שאבא שלו אמר לו להגיד, ככה שזה לא משנה מי אמר מה.

גם טייסים נותנים לפעמים לאנשים זרים שנכנסים לקוקפיט לגעת בהגאים או לשנות כל מיני דברים בטייס האוטומטי, זה משנה משהו? הם אומרים להם בדיוק מה לעשות, והם עושים אותו דבר מה שהטייסים / פקחים עצמם היו עושים.

לגבי הילד זה בהחלט חמוד ונראה שגם עשה שם לכמה אנשים את היום

אבל כשזה מגיע לקוקפיט, כנראה פיפסת איזה פרק בתעופה בחקירה...

יש שם פרק על מטוס שהתרסק ואף אחד לא הבין למה

עד שבחקירה גילו קולות של ילדים בקוקפיט ואפילו שמעו (לא זוכר את המשפט המדויק) משהו שהילד אומר על מה שהוא עשה עם היוק רגע לפני שהמטוס התחיל לצלול

בתעופה ובעיקר בחקירות של תעופה והפקת לקחים חייבים לעשות עניין גדול מכל פיפס

וגם בישראל אני מקווה שעם הצעדים שננקטים עכשיו לאור הורדת דירוג הבטיחות של ישראל לא יהיו יותר קריצות עין והחלקות

אגב - אפרופו קריצת עין:

האירוע שהיה בין אלעל ללופטהנזה בבן גוריון (הפרדה של 200 מטר) מסתבר שהמגדל ניסה לטייח את המקרה ומי שדיווח עליו היה טייס אלעל.

שורה תחתונה למרות שזה אולי יוציא אותי כמו איזה פוץ:

צריך להגיד בעיקר בפורום הזה שממנו יוצאים לא מעט אנשים לעולם התעופה בין אם למקצוע הפיקוח או הטיסה או לדיספאצ' לביטחון ב"ג ולא עולה לי בראש מה עוד

בתעופה חייבים לעשות עניין מכל דבר בטח כשחיים של כל כך הרבה אנשים נמצאים על הכף

ומי שחושב אחרת שילך לעבוד בקניון

פורסם

נו באמת, אתה חושב שאם ישימו פקח חדש במקומו אז JFK יהפוך לשדה בטוח יותר?

חלק פה אמרו שהפקח הזה תותח ולדעתי על פאשלה כזאת ( בדיחה גרועה) לא מעיפים פקח עם ניסיון בשדה כזה.

אני בטוח כששמעתם את זה לא אמרתם לעצמכם " אוי ואבוי מה הוא עושה יש פה אירוע בטחוני חמור.."

פורסם

אדם, אני דווקא כן ראיתי את הפרק עם האיירבאס שהקפטן נתן לילד לגעת בהגאים, אבל ההבדל היחידי פה הוא שאותו ילד היה באוויר; אותו מקום שבני אדם לא אמורים להיות. אין ספק שלא היה צריך לתת לילד לגעת בהגאים, אך על הקרקע, כאשר יושב לידך אדם מיומן ומקצועי, אומר לך בדיוק מה צריך לומר לא צריכה להיות שום בעיה.

זה מזכיר לי את טיסותיי הראשונות בססנה מלפני כמה שנים בחיפה (במציאות), הייתי עם מדריך טיסה וישבתי בצד שמאל, למרות שידעתי בדיוק מה שאני צריך לעשות כדי לבקש מירשה, ביקשתי מהמדריך שיגיד לי בדיוק מה צריך לומר וכך היה, ועובדה שום דבר לא קרה, ההבדל היחידי הוא פה אחר, הניסיון עדיין נמצא בחלל החדר.

פורסם

זה היה המשפט שלך שהגבתי אליו - טענת שזה בסדר שטייסים נותנים לזרים שנכנסים לקוקפיט לגעת בהגאים אז נתתי את הדוגמא של האיירבאס מתעופה בחקירה

אז בעצם אתה מסכים איתי בסוף

אחלה! :wink:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...