Amir Paz פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 אמיר מה הכוונה פלטפורמה נכונה?אזרחות וכו'?אתה חושב שמי שיש לו אזרחות אירופאית יקבל הדעפה לעבוד בחברת תעופה אירופאית על פני מישהו שאין לו אזרחות אירופאית? חן, בשביל לעבוד צריך להיות חוקי לעבודה. סביר להניח ש KLM יעסיקו הולנדי חוקי מאשר סיני עם אשרת תייר.
חן מ פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 הבנתי את הכוונה... העיניין הוא שקשה מאוד לדעת מתי חברה תוכל להגיד הנה אנחנו צריכים טייסים בואו נגייס...זה לא משהו שהם עושים כל יום אז כאילו אי אפשר להסתמך על זה כמקצוע ראשי?
Amir Paz פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 הבנתי את הכוונה...העיניין הוא שקשה מאוד לדעת מתי חברה תוכל להגיד הנה אנחנו צריכים טייסים בואו נגייס...זה לא משהו שהם עושים כל יום אז כאילו אי אפשר להסתמך על זה כמקצוע ראשי? נכון
חן מ פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 אז למה אתה אומר "לאלו שיש תמיכה" אני אומר בכוח מלא סעו בלי לחשוב פעמיים?
Yoni פורסם אוגוסט 14, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2010 אז למה אתה אומר "לאלו שיש תמיכה" אני אומר בכוח מלא סעו בלי לחשוב פעמיים? בגלל שפחות או יותר, אין להם מה להפסיד. או יותר מדויק : בגלל שיש להם תמיכה :roll:
חן מ פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 אבל גם אם יש להם אזרחות אירופאית\אמריקאית\משהו אחר...הם יוכלו ללכת וללמוד באותה אקדמיה מעולה אבל לא בטוח שבסופו של דבר עבודה מובטחת תיהיה להם!
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 אבל גם אם יש להם אזרחות אירופאית\אמריקאית\משהו אחר...הם יוכלו ללכת וללמוד באותה אקדמיה מעולה אבל לא בטוח שבסופו של דבר עבודה מובטחת תיהיה להם! אם תהיה נגר מובטחת לך עבודה? נכון שקל יותר למצוא עבודה בתור נגר, אבל כלום לא מובטח. חן נראה לי שעליתי על הבעיה אתה צריך ללכת למגלת עתידות... זה יסדר הכל :wink:
אורח פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 תשאל אותה באותה הזדמנות, איך תיהיה בתור חניך טייס. אולי זה יעזור לך לפתור את התעלומה ...
אורח Nati_Mizrahi פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי המפתח הוא כמה אתה אטרקטיבי. בטיס יש 6 סוגי רשיונות/הגדרים: 1.פרטי 2.מסחרי 3.מכשירים 4.דו מנועי 5.ATPL 6.בניית מוניטין זה נשמע רע, אבל אני לא מעוניין להעמיד פנים - זה המצב בשטח, ואגב לא רק בישראל - בכל מקום בעולם קשרים בעולם התעופה עוזרים. ותבדיל - אני לא מדבר על קשרים בגדר "הקומבינה" (גם זה קיים) אני מדבר על קשרים ברמת הייחצנות. ליצור לעצמך שם טוב שמבוסס על הנסיון העשיר שלך - הדבר הראשון שהטייס הראשי של חברה מסויימת עושה אחרי שנדלקה לו מנורה חיובית בעקבות קורות חיים שהגיעו לידיו זה להרים טלפון "מי זה נתי?" בדיוק כמו שמנכ"ל פלאפון מרים טלפון לכמה חברים בשוק - לפני שהוא מעסיק ראש תחום חדש. יש לא מעט טייסים בשוק הישראלי שמחזיקים אלפי שעות טיסה ולצערם הדלת פשוט לא נפתחת - חלקם טייסים מוכשרים. בשונה מחו"ל, בישראל אתה צריך לעבור 3 דלתות מסתובבות, הראשונה - טייסי חיל האוויר, השניה - טייסים אזרחיים, והשלישית - קומבינות (ושוב - זה קיים בכל מקום בעולם). דלת מ"ס 1 - תעדוף יוצאי חיל אוויר. את הדלת ששמה חיל האוויר אין בחו"ל. אני לא משמיץ חלילה את הדלת הראשונה, נהפוכו - אני מקבל ומבין אותה, זו פשוט עובדה - טייס חיל אוויר ישראלי הוא טייס מנוסה יותר (גוון נסיון) וסביר להניח שגם חריף יותר מהמועמד האזרחי (אופי, תכונות). לאחרונה רואים קצת שינויים ביחס המעבר של הדלת הראשונה - משהו כמו 10 מתוך 12 איש בקורס האחרון בארקיע נדמה לי הגיעו מהאזרחות. אני מניח שהחבר'ה של חיל האוויר פשוט לא רוצים להטיס ATR לאילת בשביל 150 ש"ח לגיחה - הם מנווטים את עצמם להייטק. נ.ב - נפילי טיס בשלב מתקדם שהוציאו רשיון באזרחות יעברו דרך הדלת הראשונה לדעתי כאילו היו יוצאי טייסים יוצאי חיל אוויר. השליטה שלך היא בדלת השניה, ואולי השלישית. דלת מ"ס 2 - גוון נסיון/ רמת טיסה/ סיבה טובה לכך שיעדיפו אותך על פני טייסים אזרחיים אחרים אם תגיע עם גוון נסיון עשיר יותר על פני האחרים - אתה תצליח. שים לב למונח - גוון. אם יש לך 2500 שעות טיסה כאשר מתוכן 1200 על איזה דאש 6 או סילון אחר, סביר להניח שתקבל עדיפות על פני טייס שהדריך ויש לו 2500 שעות על ססנה. ושוב - למשוואת הדלת השניה צריך להכניס גם את עניין קשרי החוץ. אתה יכול להיות עם אחלה גוון ואחלה נסיון (שעות טיסה) - אבל לא מכירים אותך. לעומת זאת , דוד עם 1400 שעות טיסה על ססנה בהרצליה עשה את המסחרי שלו לפני 5 שנים עם הטייס הראשי של חברת X - ויש עליו אחלה המלצות - כי הוא פשוט טייס מעולה. בנוגע לדלת השלישית - אין לי מה להרחיב. כן - שמעתי סיפורים, אבל אני לא אכנס לזה. ותמיד תזכור - אתה יכול להשקיע חצי מיליון שקל בקריירת טיס, להגיע לגיל 30 והרופא שמע רישרוש בלב - הלך ה MEDICAL... מה עכשיו? תכין גיבוי. קח תזמן ! סבבה תודה רבה אני יתמקד בנתיים ברישיון הטייס הפרטי שלי ניר ברוכי מדבר על מצבים קצת יותר מורכבים. מצבים שבהם כלל המשכורת שלך הולכת ללימודי הטיס ובעקבות כך תהליכים חשובים אחרים לא מקבלים תעדוף.אני לחלוטין מסכים איתך לגבי החלום וההגשמה -אני פשוט לא חשבתי יותר מידי (אולי בגלל זה אני פה ) קניתי כרטיס לפני 3 שנים לטורנטו ואמרתי נסתדר - בדיוק כמו בחיל האוויר "תמריא - שאר הפרטים מהבקר" :wink: אני הגעתי לקנדה לפני 3 שנים עם 17 אלף דולר קנדי (60 אלף שקלים) בכיס. אחרי 4 חודשים כבר בקושי היה לי איך לשלם שכר דירה. עבדתי אצל אנשים שהיחס שקיבלתי מהם הוא גרוע יותר מהיחס שהייתי מקבל מהאויבים שלנו (עבדתי אצל לבנוני מוסלמי שהתייחס אלי יותר בכבוד מיהודי בצפון אמריקה - צורם אני יודע - אבל זו עובדה מהשטח, ויש כמה כאלו). עברתי את התהליך שכל מהגר עובר. אני מכנה את זה - ניצול רשמי. הזמן שאתה משקיע על התבססות, הכסף שאתה משקיע על עורכי דין להגירה - על אחת כמה וכמה אם אין לך תמיכה כלכלית מהצד - הוא זמן יקר ניר, אתה הגעת עם אזרחות לאנגליה ואני משער שגם עם עוגן כלכלי, זו פלטפורמה אחת לגמרי, ואם יש עוד כאלו בחטיבה אני אומר בלב שלם - כוח מלא - לכו על זה - הרבה אין לכם מה להפסיד. באשר לחיות בחו"ל, זו דעתי אחרי 3 שנים שאני כן בקנדה. אני עובד כטכנאי מערכות הגנה (מצלמות, אש, אזעקות ומערכות קולנוע ביתי) - אני מרווחי שכר ממוצע בשוק. תאורטית, אני ואשתי יכולים לשלם על בית (משכנתא) בסדר גודל כזה: http://www.beattiehomes.com/Edmonton/Ed ... cordID=206 בתוך 10-12 שנים. ואני מדבר על שכר ממוצע של טכנאי - בהנחה שאנחנו לא מתקדמים לשום מקום מנקודה הנוכחית יכולים לרכוש 2 רכבים.. יכולים לעשות 2-3 חופשות בשנה ועוד חופשת סקי קבועה בחורף, ועדיין לשים קצת כסף באיזה מניה של PENN WEST ואולי לראות מזה משהו בהמשך. יכולים. אני רואה את החיים בחו"ל בצורה מאוד פשוטה: בחו"ל אתה יכול להיות מקום ראשון בליגה לאומית בלי בעיה - אבל החוכמה היא להיות מקום ראשון בליגת העל (ישראל).... הבית, התנאים, המחייה, הפלטפורמה הזו - לא עושה לי את זה. כשאני נכנס לבית של קנדי והגברת מספרת לי שבעלה נפטר ושעתיים אחרי ההלוויה הם ישבו לארוחת צהריים במסעדה יוקרתיתי ב DOWN TOWN קלגרי - אני אומר לעצמי - מה לעזאזאל אני עושה פה... והתשובה - מקדם מטרה. המנטליות הקנדית (שמאוד דומה לאנגלית אגב) מגעילה אותי בכל המובנים, קור הרוח של האנשים, החיוך המזוייף , והעיקר (זה אני הכי אוהב אצלהם) - 2 ידים על ההגה כשהם נוסעים 40 קמ"ש מעל המהירות המותרת. (זה אולי מסביר הכי טוב את המנטליות). בשניה שתהיה לי את ההזדמנות (טיס) לחזור לארץ - אני מתחפף. מבחינתי לקחת מקום ראשון בליגת העל - לא בלאומית - זו לא חוכמה, זה פשוט קל מידי. זו דעתי - אני לא בא לחנך אף אחד, אבל אני רוצה להעביר מסר פשוט לאלו שעדיין לא חיו בחו"ל - לחיות ולטייל זה לא אותו הדבר. נ.ב פועל במקדונלדס מרוויח 10 דולר לשעה. 180 שעות בחודש - 1800 דולר. שכר דירה לחדר נחמד באיזה בייסמנט - 500 מחייה -500 נשאר ללימודים - 800. פרטי מסחרי דו מנועי ומכשירים: 40 אלף 40 אלף לחלק ל 800 4 וקצת שנים. מסקנה: פועל במקדונלדס יכול לסיים את כל הרשינות אחרי 4 שנים אבל מה צריך בשביל מקדונלדס.... ניירות :drinking: צודק עבודה בחו"ל פסלתי זה יאכל לי את כל הכסף דרך אגב אמרת שהיה לך רשרוש בלב אז איך גרת בקנדה פסלו את הרישיון לא? אחי אני מסכים עם כל מילה שלך. וגם כשאני מוצא את עצמי באתר בנייה חשוך ב 10 בלילה מושך כבלים של מצלמות אני חושב לעצמי - זה חלק מהתהליך. אבל כשחברים שולחים לי הודעות בפרטי ושואלים אותי "אמיר אחרי כמה זמן אפשר להתחיל לעבוד בתור טייס" - אני רוצה להקטין את הפער העצום ולשרשר מודעות בנושא הטיס האזרחי. יש המון דרכים, יש המון אפשרויות. אבל אין הרבה למי שאין לו פלטפורמה מוכנה - ואת זה אני רוצה שחברים יבינו פה. כשבעל מסעדה יהודי ישראלי אמר לי "אני אשלם לך 5 דולר לשעה לשטוף כלים (המינימום זה 10) הסתכלתי עליו, חייכתי, ואמרתי לו "תודה, כנראה שאתה לא באמת יהודי". זה טובעני , זה לא פשוט - לפעמיים אתה חושב שאולי אתה מפספס משהו. אבל כמו שהספקת להבין - בחו"ל אין אבא ואמא (אולי בבנק).. בחו"ל ב 5 וחצי בערב כולם בבית בדינר, וגם פצצת אטום ברחוב לא תוציא אותם לעזרת חבר. אם הייתי משנה משהו? - כלום. כל שניה שהייתי שוטף כלים, או עובר בין בתים לחלק פליירים במינוס 25, פשוט בכל רגע היתי מדמייין בראש " PWR SET" "V1". שמע זו מחלה לאלו שיש פלטפורמה מוכנה - כוח מלא בלי לחשוב (לא מגזים - אל תחשבו - פשוט סעו). ולאלו שאין תמיכה או אזרחות - תנשמו עמוק, ותבינו שאתם נכנסים לטירונות ואל תצפו לשום דבר (גם לא מקרובים שלכם - מנסיון, דודים יש רק לפני ביקורת גבולות :wink: ). אגב הייתה לי שיחה מעניינת עם אדר לוטן בנושא טיס (הוא בטח לא קורא פה עכשיו - הבחור עושה בטן גב באוסטרליה ) ואדר סיפר על אפריקה ועל הקלות לקבל שם עבודה בתור טייס וההקלה בניירת (אפריקה אחרי הכל) שלחתי מייל ל 45 חברות תעופה בדרום אפריקה. חלקם ענו לי: ------------------------------------------------------------------------- Hi Amir, Most countries in Southern Africa will validate an ICAO issued CPL or ATPL, this will then enable you to fly for a period in that country whilst you complete the required process to gain an equivalent license from that country. In Zambia to get a validation, you need to have over 700 hours total time, you will have to write air law and will need a letter from the country issuing your license certifying it is correct. Then to gain a full equivalent Licence you will then have to undergo a General Flight Test and a Medical. Well that is the process in Zambia. No a Commercial License will be sufficient in most countries unless you are hoping to fly an aircraft that requires an ATPL. Almost all countries in Africa require for foreigners to have a Work permit or Visa entitling you to work in that country. I hope this helps, good luck with your future aviation career. Best regards -------------------------------------------------------------------------------------------------- Dear Amir Thank you for your interest and application with Awesome Aviation. In order to be eligible, you will need at least 1,500 hours total time, and 500 hours multi-turbine experience, and while a license endorsement based on a foreign CPL is possible, the matter of obtaining a work permit or visa is not an easy one in South Africa. The Department of Home Affairs is long over-due an overhaul of this regulation, but until then, considering the number of pilots available locally, this would be difficult to motivate. None-the-less, we do not have any anticipated movement in our crew at this time, which would preclude us considering any applications at this time. I trust you understand. Kind regards ---------------------------------------------------------------------------------- Dear Amir It is quite a process to convert to a South African licence. Most companies here would hire a South African pilot over a foreign one. Difficult to get SA work permit as well. There are also a lot of SA pilots looking for jobs Good luck regards ------------------------------------------------------------------------------------- ולמרות הכל אני אומר... מי שבאמת רוצה - יגיע לשם. אין דבר כזה בלתי אפשרי. המגלבה היחידה - והבאמת יחידה שתעצור אתכם - היא מגבלה רפואית, בזה אין לכם שליטה. מעבר לזה - הגירה לא הגירה - תמיד , אבל תמיד יש פתח. השאלה כמה מוכנים להקריב זה הכל. חחח אבל זה בדיוק אותו דבר כמו באירופה גם שם צריך רק CPL ו ATPL בטח נתי חושב לעצמו "ואוו מה עשיתי " יאללה נתי - תפתח שירשור חדש בנושא אחר, יש לך מוניטין טוב :wink: חחח למה חושב מה עשיתי ותודה רבה אחי אהלן אמירדבר ראשון אני שמח שאתה חולק את הסיפור האישי שלך כי זה בהחלט נותן לאנשים עוד נקודת מבט על התהליך שבחרנו לעשות וככל שיודעים יותר הרי זה משובח אין לי ספק שמצבי טוב בהרבה מאנשים אחרים למרות שאני ממש לא באתי ממשפחה עשירה ועד היום אני לא מצליח להבין מאיפה ההורים שלי (בעיקר אבא) הצליח לממן אותי דרך הלימודים האלה אך למרות כל היתרונות האלה (אזרחות ותמיכה מהבית) לעבור ליבשת אחרת בלי להכיר אף אחד ובלי שום היכרות מוקדמת עם המדינה זה גם משהו לא קל בכלל בפני עצמו כמובן שהדברים האלה לוקחים זמן, וכסף, הרבה כסף, אבל בסופו של יום, אני חושב שאני מסכם את כל הלבטים והתהיות בשאלה אחת האם הייתי עושה דברים אחרת? אם הייתה לי את האפשרות האם הייתי מנסה לעשות משהו אחר עם הזמן הזה והתשובה היא חד משמעית - לא אפילו שעוברים עליי זמנים יחסית קשים, ולפעמים האור בקצה המנהרה נראה כאילו הוא רק מתרחק מיום ליום, לא הייתי מחליף את הבחירות שלי בשום דבר אחר ללא שום קשר איפה אתה רוצה לבסס את החיים שלך (בארץ או בחו"ל) אני יודע היום שאין שום דבר שהיה עוצר אותי אם זה חברה או אישה או בת זוג אז כמובן שהתקווה היא שהיא תהיה מישהי שתבין ותיתמוך ותעשה כל שביכולתה כדי לעזור לך כמובן שהדבר מסתבך כשמוסיפים צאצאים למשוואה כי מרכז החיים עובר לילדים שלך אבל בגדול אני לא רואה סיבה למה לא לרדוף אחרי החלום אני לא יודע מה אני מנסה להגיד פה בתכלס, רוב הדברים בטח לא נוגעים להרבה חברים פה בפורום שעדיין נמצאים בשנות העשרה כמובן ששום דבר לא משתווה לחיים בארץ, אחרי תקופה די ממושכת בחו"ל אני מבין, ויודע את זה, אבל בדיוק כמו שאמרת, האפשרויות שמונחות בפנייך בחו"ל גדולות כמה עשרות מונים מבארץ ואפשר לנצל את זה ע"מ להגיע לאיזה מטרה שתירצה - להישאר בחו"ל או להמשיך ולהיתקדם בארץ אני, בדיוק כמוך, לא בא לחנך אף אחד, אני שמח לתרום את החוויות שלי ע"מ לעזור לאנשים להגיע להחלטה קצת יותר מושכלת, אבל בסוף היום אני לא מקבל אחוזים מאוקספורד או מה CAA על אנשים שאני מביא לאנגליה אני לא מנסה לשכנע אנשים לבחור בדרך שלי כי בתכלס אין דרך אחת נכונה ומה שטוב בשבילי לא בהכרח טוב למישהו אחר מה שאני מנסה להגיד זה שכולנו אוהבים לטוס (בין אם בסימולטור או במציאות) ודעתי האישית היא שלכל דרך יש יתרונות וחסרונות מה שתפסיד בבחירת קריירה כטייס לא בהכרח יותר נורא ממה שתפסיד אם תחליט ללכת ללמוד מקצוע אחר אתה גר בארה"ב לא? ואם כן ראיתי בפייסבוק תמונות שלך וזה נראה שאתה טייס בחברת תעופה אחי תודה רבה על העזרה
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 אני גר בקנדה. אני לא טייס בחרת תעופה. ולא פסלו לי את הרשיון
אורח Nati_Mizrahi פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 אני גר בקנדה.אני לא טייס בחרת תעופה. ולא פסלו לי את הרשיון לא אמרתי לניר גונן אחי אה אבל אמרת ששמעו שיש לך רשרושים בלב ולמה אתה גר בקנדה?
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי תקרא כמו שצריך :wink: אין רישרושים והלב בישראל, אבל אני עדיין בקנדה אני פה בשביל לטוס.
אורח Nati_Mizrahi פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי תקרא כמו שצריך :wink: אין רישרושים והלב בישראל, אבל אני עדיין בקנדה אני פה בשביל לטוס. אה סבבה התבלבלתי בינך לבין עוד מנהל ושם יותר זול בקנדה? אתה צובר כאילו שעות ואז חוזר אבל זה לא משתלם שכר דירה והכל... ואני ממליץ לך לעבור לאירופה ולעבוד ב EASYJET\RAYNAIR\continental בארה"ב
Idan Traub פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי תקרא כמו שצריך :wink: אין רישרושים והלב בישראל, אבל אני עדיין בקנדה אני פה בשביל לטוס. אה סבבה התבלבלתי בינך לבין עוד מנהל ושם יותר זול בקנדה? אתה צובר כאילו שעות ואז חוזר אבל זה לא משתלם שכר דירה והכל... ואני ממליץ לך לעבור לאירופה ולעבוד ב EASYJET\RAYNAIR\continental בארה"ב אני מאמין שאמיר יודע מה הוא עושה בקצה מדבריות הכפור והסלעים הקנדית.....
Amir Paz פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי, איך אני יעבוד באירופה או בארצות הברית?
אורח Nati_Mizrahi פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי תקרא כמו שצריך :wink: אין רישרושים והלב בישראל, אבל אני עדיין בקנדה אני פה בשביל לטוס. אה סבבה התבלבלתי בינך לבין עוד מנהל ושם יותר זול בקנדה? אתה צובר כאילו שעות ואז חוזר אבל זה לא משתלם שכר דירה והכל... ואני ממליץ לך לעבור לאירופה ולעבוד ב EASYJET\RAYNAIR\continental בארה"ב אני מאמין שאמיר יודע מה הוא עושה בקצה מדבריות הכפור והסלעים הקנדית..... כן צודק נתי,איך אני יעבוד באירופה או בארצות הברית? תעבוד איפה שבא לך אמיר אחי אבל אני ממליץ על חברות בארה"ב או באירופה כי הדרישות לשם נמוכות וטובות יחסית לבואינג 737-800
Nir Gonen פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתי הדרישות בארה"ב ממש לא נמוכות גם באירופה הדרישות לא נמוכות, במיוחד עם המשבר הכלכלי בתקופה האחרונה מה שאמיר מנסה להסביר זה שאי אפשר פשוט להחליט איפה אני רוצה לעבוד בשביל ארה"ב תיצטרך לקבל אישורי עבודה כמו גם לאירופה וזה לא פשוט בכלל! על גבול הבלתי אפשרי! מה גם שבכל מקום תיצטרך לעבור הסבות לקבלת רישיונות מקומיים ובאירופה הדבר כולל מעבר של 14 בחינות תיאוריה ומבחני טיסה בקיצור נושא ההגירה הרבה יותר מסובך מלהיסתכל באינטרנט ולהחליט שאני הולך לעבוד באירופה \ ארה"ב וכו וכו
אורח Nati_Mizrahi פורסם אוגוסט 15, 2010 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2010 נתיהדרישות בארה"ב ממש לא נמוכות גם באירופה הדרישות לא נמוכות, במיוחד עם המשבר הכלכלי בתקופה האחרונה מה שאמיר מנסה להסביר זה שאי אפשר פשוט להחליט איפה אני רוצה לעבוד בשביל ארה"ב תיצטרך לקבל אישורי עבודה כמו גם לאירופה וזה לא פשוט בכלל! על גבול הבלתי אפשרי! מה גם שבכל מקום תיצטרך לעבור הסבות לקבלת רישיונות מקומיים ובאירופה הדבר כולל מעבר של 14 בחינות תיאוריה ומבחני טיסה בקיצור נושא ההגירה הרבה יותר מסובך מלהיסתכל באינטרנט ולהחליט שאני הולך לעבוד באירופה \ ארה"ב וכו וכו כן אתה צודק עכשיו שאני חושב על זה מחוץ למחשב חחח תגיד אתה טייס בארה"ב או שאתה גר בארץ