עבור לתוכן
Kobi David

דילמה ברמת בוגי.....

Recommended Posts

פורסם

מזמן החלטתי, שמה שחסר לי במחשב, זה כרטיס מסך טוב.

יש לי מפרט אימתני.

לוח אם P4C Deluxe

פנטיום 4 - 3 ג'יגה

1024 זיכרון DUAL Kingston

5 מאווררים

בקיצור... מחשב טוב, כשקניתי את המחשב, לקחתי 9600PRO, הייתי בטוח שאני הולך להביא כרטיס אחר, מכרתי את זה, התפקשש, ונשארתי עם 5200 (זוועתי).

אני זקוק לכל מי שיש לו נסיון עם RADEON 9800XT 256.

זה הכרטיס שאני הולך לקנות בוודאות, לא משהו אחר.

השאלה היא, של איזו חברה.....

ATI או ASUS.

תסתכלו על היכולות של הכרטיס, ותגידו מה אתם חושבים

ATI

http://shop.ati.com/product.asp?sku=2436180

ASUS

http://usa.asus.com/products/vga/r9800xt/overview.htm

זה הרבה כסף, אבל שווה כל דולר.

ממתין לשמוע מכם.

פורסם

לדעתי עדיף לך לקנות R9800 Pro 128, כיום לא ידוע לי על שום מנוע גרפי שינצל מעל 128 ראם...

לי יש את ה-R9800 Pro ואני ממש מרוצה ממנו, אבל אם אתה נעול על ה-9800XT לדעתי כבר כדאי לך ללכת על ה-X800, לפי מה שנאמר לי, הפרש המחרים בינהם הוא אפסי...

פורסם

אני עוד זמן מה הולך לקנות מחשב,למה עוד זמן מה?מפני שאז תצא ה"תכנולוגיה החדשה"(למביני המחשבים).

לפי דעתי אני אקנה את ה X800,שמעתי שהוא כרטיס מסך תותח!!!!!!

אתה רואה בו חלק ברור,ממש כל דבר!!!הכרטיס מסך הכי טוב שיצא.

כל מה שרשמתי כאן לא בטוח,

קובי,

אם אתה סגור על הכרטיס מסך שאתה רוצה אז סבבה,

בכל זאת תסתכל גם על ה X800 אם אתה רוצה(לפי דעתי)שיפור יותר טוב.

בברכה,

פורסם

לדעתי השני הכרטיסים מאוד טובים אבל מה לדעתי אמור לקבוע זה ההבדל במחירים. העצה שלי היא לקנות את הזול מבין שניהם. ASUS היא חברה מעולה וATI יצרה את הצ'יפ שזה כבר החלק המרכזי כך שיום היא יותר טובה יום השניה.

פורסם

128 מיותר בשלב הזה - הסימולטור פשוט לא משתמש בזכרון מעל 128.

אבל זו השקעה לעתיד - ושווה לשקול את זה. לדעתי כש256K זכרון יהיה באמת נחוץ כבר יהיה דור חדש של מעבדים גרפיים והכרטיסים הנוכחיים ממילא יהו מיושנים.

זה מנסיון של אחד שבמשך שנים בונה מחשבים שהם הטופ שבטופ מתוך מחשבה שהחלקים יוכלו להיות משודרגים בעתיד... כשהעתיד הזה מגיע ויש לך צורך אמיתי לשדרג, אתה כבר צריך להחליף את הכל.

בכל אופן, אם אתה מדבר על שני כרטיסים עם אותו מעבד גרפי, ואני מניח (לא נכנסתי בשעה כזאת וגם אין לי כח כרגע לקרוא את המפרטים שלהם) אותה רמה של זכרון - לא יהיו הבדלם בביצועים.

בכלל כרטיסים מאותה קטגוריה בד"כ מתנהגים מאוד דומה.

אז פשוט תשווה את הפיצ'רים הנוספים (יציאות, פיענוח MPEG וכו') ותחשוב אם זה שווה לך את הכסף. אין פה הרבה מעבר לזה...

פורסם

עזוב, זה קישקוש

כשבודקים UT4 או QUAKE באתרי הבדיקות האלה, והכרטיסים האלה נותהים מספרים מטורפים - 160FPS וכו', ואחד יצא 2 FPS יותר בממוצע - אין פה אפילו מובהקות סטטיסטית.

הפרש כזה יכול לנבוע אפילו מטמפרטורה קצת שונה בחדש כשעשו את הבדיקה...

זה אותם ביצועים.

פורסם

אסוס עדינים פיזית ???

לא נתקלתי בשום כרטיס, לוח אמא שלהם שנשבר לי בידיים (אם לזה התכוונת).

יש להם אמינות טובה וביצועים מצויינים.

פורסם
אסוס עדינים פיזית ???

לא נתקלתי בשום כרטיס, לוח אמא שלהם שנשבר לי בידיים (אם לזה התכוונת).

יש להם אמינות טובה וביצועים מצויינים.

אין ספק שיש להם מוצרים מצויינים.

אבל השאלה היא האם שווה להוסיף כסף על כרטיס מסך רק בגלל שכתוב עליו ASUS.

הרי הם רק שמים כאן פלטפורמה בשביל המעבד והזכרונות, הם שמים אותה עפ"י הספסיפיקציות של ATI במקרה הזה. השאלה היא אם פרוסת סיליקון וקצת נחושת של ASUS מצדיקים מחיר גבוה יותר מפרוסת סיליקון וקצת נחושת של מישהו אחר? אין כאן באמת טכנולוגיה של אסוס...

פורסם

עכשיו חשבתי על משהו.

ASUS נחשבים לטובים מאוד ברוב הדברים שהם מיצרים אבל תשימו לב שמי שיצר את הצ'יפ זאת ATI והיא גם מוכרת כרטיס שלם לא רק צ'יפ (להבדיל מNVIDIA שהיא מיצרת רק צ'יפים) אז אולי בכל זאת ATI יודעים איך לנצל את הצ'יפ שלהם בצורה הכי טובה (הכל ביחס שלא יתחמם יותר מדי אבל עדין יתן ביצועים מעולים).

אז כמו שאומרים "ותחשבו על זה" :wink: :!: :D

פורסם

אסוס עדינים, לדוגמא, אתם מכירים את שני הציפצופים שהמחשב משמיע כשכרטיס מסך לא יושב במקום כמו שצריך, אז מנסיון הרכבה של הרבה מערכות מחשב באסוס זה היה דבר כמעט נפוץ, לעומתם באינטל אתה צריך פלייר כדי להוציא את הכרטיס (סתם גוזמה),

אורן אני לא מסכים עם הקביעה שלך "קצת סיליקון וכו'" זה לא רק זה, וגם כאן אני מדבר מניסיון, לפני שרכשתי את ה9600 שלי עבדתי עם GF2-7700 של אסוס ורמת הביצועים שלו הייתה הרבה יותר טובה מכרטיסים אחרים שאמורים להיות שיכים לדור אחד או שתיים קדימה והם לא של אסוס,

רן יתכן שאתה צודק לגבי זה שATI מכירים את הצ'יפים שלהם הכי טוב, אבל לא נשכח שגם להם חשוב הכסף יותר מהכל, אז אם הם יכולים להרויח על חשבוננו הם לא יהססו לרגע,

מה שאני מגיע למסקנה מי שמשלם מקבל ולא משנה אסוס או ATI.

פורסם
אסוס עדינים, לדוגמא, אתם מכירים את שני הציפצופים שהמחשב משמיע כשכרטיס מסך לא יושב במקום כמו שצריך, אז מנסיון הרכבה של הרבה מערכות מחשב באסוס זה היה דבר כמעט נפוץ, לעומתם באינטל אתה צריך פלייר כדי להוציא את הכרטיס (סתם גוזמה),

אורן אני לא מסכים עם הקביעה שלך "קצת סיליקון וכו'" זה לא רק זה, וגם כאן אני מדבר מניסיון, לפני שרכשתי את ה9600 שלי עבדתי עם GF2-7700 של אסוס ורמת הביצועים שלו הייתה הרבה יותר טובה מכרטיסים אחרים שאמורים להיות שיכים לדור אחד או שתיים קדימה והם לא של אסוס,

רן יתכן שאתה צודק לגבי זה שATI מכירים את הצ'יפים שלהם הכי טוב, אבל לא נשכח שגם להם חשוב הכסף יותר מהכל, אז אם הם יכולים להרויח על חשבוננו הם לא יהססו לרגע,

מה שאני מגיע למסקנה מי שמשלם מקבל ולא משנה אסוס או ATI.

לא יודע חגי, כל המחשבים שלי ושל חברים שלי שבניתי להם, מושתתים על ASUS = 0 בעיות ציפצופים.

מסכים לחלוטין עם הקביעה שלך על הסליקון, יוכיח זאת ה GF4 TI4200 שלי שנתן בראש על המחשב שלי ל Gainward FX5900U .

אני לא אמרתי את המשפט על ה ATI, אך עדיין הם יודעים מה הם עושים ולכן כשדיברתי עם קובי אמרתי לו המחיר הוא זה שידבר, כי מבחינת ביצועים הם יהיו זההים או עם הפרש מינימלי לכל צד.

פורסם

הזול מבניהם, אין ממש הבדל בביצועים, ואני אגיד לך מה תקנה את ה SAPPHIRE הוא בד"כ הכי זול.

היה לי 8500 של SAPPHIRE ומחינת אמינות אז מגיע לו כל הקרדיט, עכשיו הוא עבר למחשב

של אבא שלי והוא עדיין מתפקד ברמות יחסית גבוהות.

פורסם

לא יודע חגי, כל המחשבים שלי ושל חברים שלי שבניתי להם, מושתתים על ASUS = 0 בעיות ציפצופים.

.

בלי ח"ו לזלזל, כמה מחשבים הרכבת 10 או 20, אני הרכבתי בלי גוזמה לפחות 500 אז אני חושב שהניסיון שלי קצת יותר גדול, בכל אופן זה לא האישו, לדעתי כמו שכתבתי מי שמשלם מקבל.

פורסם
הזול מבניהם, אין ממש הבדל בביצועים, ואני אגיד לך מה תקנה את ה SAPPHIRE הוא בד"כ הכי זול.

טעות מרה, יש הבדל עצום בביצועים בין ספיר ושאר הכרטיסים לאלו של ASUS, ATI ועוד כמה חברות חזקות.

חגי, אני לא חושב שבכל 10 שנותי כאיש סיסטם הרכבתי 500 מחשבים, אולי שרתים וגם זה לא בטוח.

לוקח את המילה שלך בנושא זה ומסכים עם האימרה What you pay is what you get או בעברית, מה בישלת בערב שבת, תאכל כל השבוע :wink:

פורסם

רן, אני כן,

לפי חשבון פשוט,

עבדתי כ5 שנים בחברה,

ואם נגיד 1 מחשב ביום תראה לאן תגיע,

אז אני שיערתי על פי כמות העבודה שהיית לנו שאני לבד בלי הטכנאים האחרים הרכבתי בערך 500 אם לא יותר, אנחנו עבדנו רק עם חברות גדולות כדוגמת הפניקס לא עם פרטיים.

פורסם

טעות מרה, יש הבדל עצום בביצועים בין ספיר ושאר הכרטיסים לאלו של ASUS, ATI ועוד כמה חברות חזקות.

חגי, אני לא חושב שבכל 10 שנותי כאיש סיסטם הרכבתי 500 מחשבים, אולי שרתים וגם זה לא בטוח.

לוקח את המילה שלך בנושא זה ומסכים עם האימרה What you pay is what you get או בעברית, מה בישלת בערב שבת, תאכל כל השבוע :wink:

רן, בזמנו שהייתה לי התלבטות בקשר לכרטיס שלי שאלתי ב HWZONE ואמרו לי ללכת על היותר זול

הם אמרו שלכל כרטיס יש יתרונות וחסרונות לא ממש משמעותיים בהשוואה לשאר החברות ושהכי כדאי לקנות את ההכי זול

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...