Liav Nefesh פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 זה באמת מצחיק קצת לשמוע את איציק (או אחרים שמפקחים) ופתאום מסינג'ר או איסיקיו קופץ... :wink: ואור, שלחו לי מזמן פלאג שדרכה אתה יכול לגלוש באינטרנט תוך כדי טיסה מבלי לצאת מהסימולטור יש איזה חלון בסימולטור שמספק לך את זה וזה דיי נחמד להשתמש בזה וממדי פעם אני מוצא את עצמי בטיסות ליוון או משהו כזה משותת בצ'אטים של נענע משיעמום :oops: (אם אני לא טועה פירסמו את זה לפני כמה חודשים טובים בגיימר)
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 LOL איציק...אני מבין את netman לגמרי... זה הרבה יותר מעניין לטוס טיסות ארוכות, אבל אתה לא מצפה שמישהו יוותר על יום שלם בשביל הלוך ושוב של 8 שעות... כמו שאמרו, זה לא המקצוע שלך, אלא רק תחביב. כמה שתעסוק בטיסה בצורה רצינית, גם טייסים אמיתיים לא יושבים בטיסות טראנס אטלנטיות דבוקים למכשירים... מוציאים חפיסת קלפים ומחפשים מה לעשות... מסקנה - לא לשחק פוקר נגד טייסי 747 :wink: מישהו יכול להנחות אותי לאפשרות שהסימולטור לא יעצור כשאני ממזער? טייסים ישנים בטיסות טראנס אטלנטיות או משגעים את מרכז השליטה. הם ישנים וזאת עוד סיבה למה יש SEL CAL . כל אחד נהנה לטוס לאן שהוא רוצה, אני אוהב לחצות את האוקיינוס אל תגידו לי מה זה נותן לי רק שעות בלה בלה בלה כל אחד טס לאן שהוא רוצה !! וכן אני נשאר תמיד ליד המחשב (טלוויזיה מעל הראש וכל מה שאני צריך לידי) ואוכל זה לא בעיה 5 דקות להכין. אני נהנה לטוס טראנס אטלנטי ולא בגלל השעות, וכן אני לא טס על מסך מלא ומדבר בMSN מוריד דברים כותב הודעות בפורום ועושה עוד כמה דברים. ואני נהנה.
alon_a פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אם כבר את מדברים על לצאת מהסימולטור אני אף פעם לא יוצא בעיקר כי זה מעביר אותי לPAUSE אבל אחרי שאני בגובה שיוט ובמהירות טיסה שקבעתי לעצמי אני רואה קצת טלויזיה קצת קורא עיתון ומכין לעצמי כוס שוקו ואם זה בטיסות ארוכות כמו טראנס אטלנטיות שאני עושה ואני רעב או רוצה להתקלח אחי משגיח על הATC של המשחק או בנחיתות שהתנאים לא הכי שבעולם הוא לידי גם לעזור לי עם הדפיות במידה ואני מחליף גישה או עושה הקפה משום שהמסלול לא פנוי כמו כן הוא גם רושם כל מיני דברים שאני מבקש שיהיה לי רשום מול העניים למרות שהוא בן 11 הוא מבין שזה חשוב לי וגם לו זה חשוב
Oren Geva פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אני מבין את netman לגמרי... זה הרבה יותר מעניין לטוס טיסות ארוכות, אבל אתה לא מצפה שמישהו יוותר על יום שלם בשביל הלוך ושוב של 8 שעות... אם זה הרבה יותר מעניין אז איך זה שאף אחד מכם לא נמצא שם בזמן הטיסה? ה-FMC עובד אחרת כשהוא עובד 12 שעות במקום 4? לגבי תכנון טיסה טראנס אטלנטית אני מסכים איתכם - יש כאן הרבה מה ללמוד. אבל אחרי שאתם כבר עושים את זה בשלוף, מה עוד נשאר בטיסה בעצם? אני באמת לא מצליח להבין איזה ערך מוסף מתקבל מביצוע טיסה ארוכה, במשך שעות רבות כשאתם בכלל לא שם. תריצו את הזמן מעל הים! ממילא אין לכם שם פיקוח! זה לא "לא ריאליסטי" יותר מאשר כשהמטוס טס לו את השעות האלה לבד ואתם בבית הספר! ואל תגידו שאתם לא עושים את זה. לפחות חלקכם. או לחילופין טוסו באמת. אני כן מצפה שמישהו יוותר על יום שלם בשביל לטוס הלוך ושוב 8 שעות לכל כיוון. בדיוק כמו שהטייסים בטיסות האמיתיות מוותרים על יום שלם. מה יוצא מזה שהמחשב מוותר על יום שלם לבד ואתם לו שם? אני באמת לא מצליח להבין מה אתם מפיקים מזה. הרי גם אם אתם חוזרים כל 5 דקות אתם מוותרים על יום שלם! ההערה שלך רק גורמת לי לחשוב שזה לא באמת המצב. אתם פשוט לא שם. כדי להיות מסוגל לאמר "אני טסתי את הטיסה מלונדון לישראל (סתם דוגמא) בדיוק כמו שטסים אותה במציאות!" :wink: בדיוק כמו שטסים אותה במציאות? בפורום/מסנג'ר/טלויזיה/בית ספר?!
GILG פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אורן, זה לא דבר שניתן להסביר לפי דעתי,לכל אחד יש את השיקולים שלו בטיסה...אני לדוגמא יודע מכיר CVFR אבל לא אוהב את הקונספט לכן אני טס טיסות של 3 וחצי שעות+ בסילוניים ובזמן האחרון גם יוצא לטיסות של 12 שעות פלוס מינוס. כל אחד אוהב בטיסה משהו אחר זה מה שיפה בתחביב שלנו יש אחד שאוהב להרגיש "טייס אמיתי" ולהנחית את המטוס שלו בהיטרו/קנדי/פרנקפורט...וזה פשוט לא ניתן להסברה. אני כותב את ההודעה הזאת שאני במרחב אתונה בדרך לציריך :wink: לכל אחד יש את הריגוש שלו בפלייט,אחד אוהב טיסות CVFR בין חיפה להרצליה ואחד אוהב לטוס שעות על גבי שעות בעולמנו :wink: הנושא פשוט לא ניתן להסברה לילה טוב גיל
Oren Geva פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 מה אני אגיד לך... לטעמי אתם מתחמקים מהאמת הפנימית שלכם. אתם לא מסוגלים להסביר לעצמכם למה אתם באים למחשב, מעלים את הפלייט, ממריאים ונותנים לו לטוס, חוזרים אחרי חצי יום ונוחתים. אני לא בא בטענות אליך - 3.5 שעות ואני בטוח שאתה שם. אבל מי ששם את המחשב לטוס לבד, הולך לישון ובא בבוקר לנחות - הרי הוא לא באמת נהנה מהטיסה עצמה. הוא רוצה "כבוד". אז לבריאות, בקיצור. העיקר שאתם נהנים מזה.
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אני מבין את netman לגמרי... זה הרבה יותר מעניין לטוס טיסות ארוכות, אבל אתה לא מצפה שמישהו יוותר על יום שלם בשביל הלוך ושוב של 8 שעות... אם זה הרבה יותר מעניין אז איך זה שאף אחד מכם לא נמצא שם בזמן הטיסה? ה-FMC עובד אחרת כשהוא עובד 12 שעות במקום 4? לגבי תכנון טיסה טראנס אטלנטית אני מסכים איתכם - יש כאן הרבה מה ללמוד. אבל אחרי שאתם כבר עושים את זה בשלוף, מה עוד נשאר בטיסה בעצם? אני באמת לא מצליח להבין איזה ערך מוסף מתקבל מביצוע טיסה ארוכה, במשך שעות רבות כשאתם בכלל לא שם. תריצו את הזמן מעל הים! ממילא אין לכם שם פיקוח! זה לא "לא ריאליסטי" יותר מאשר כשהמטוס טס לו את השעות האלה לבד ואתם בבית הספר! ואל תגידו שאתם לא עושים את זה. לפחות חלקכם. כדי להיות מסוגל לאמר "אני טסתי את הטיסה מלונדון לישראל (סתם דוגמא) בדיוק כמו שטסים אותה במציאות!" :wink: בדיוק כמו שטסים אותה במציאות? בפורום/מסנג'ר/טלויזיה/בית ספר?! אל תגיד לי שאתה לא בMSN כי אני רואה אותך בMSN שאתה בסימולטור אני נהנה לטוס את הטיסות האלה CVFR לא מרגש אותי וגם לא ססנות ועל זה שאין פיקוח שם זה לא נכון בשבועות האחרונים לפחות פעם בשבוע יש שנוויק ופעם בחודש גאנדר עדיין משהו! אז קצת מקשקשים בMSN קצת זה קצת ההוא מה קרה ומה נראה שלך שטייסים עושים באמיתי יושבים כמו גלמים קשורים לכסא ומסתכלים סתם? לא חביבי הם ישנים קוראים עיתון מדברים, דרך הACARS הם שולחים SMS לכוכב נולד (כן כן זה מה שהם עושים ) . ככה שאנחנו לא רחוקים מהמציאות
OmriSoudry פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 קודם כל אסור לא להיות ליד המחשב מעל חצי שעה בואטסים אם אני לא טועה. שנית כל, המוטיבציה הכי טובה להישאר (ואני חושב שאורן יסכים) זה לצלם תמונות במהלך הטיסה וככה כל הזמן נשארים על הטיסה ואם משעמם פשוט מוצאים זוויות יפות ומצלמים :wink:
mic פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 יש קטע אחר של ניצול הזמן שיש לך, אני מעדיף לעשות לרנקה הלוך - חזור, שזה שעתיים ורבע כולל קרקע בערך... אתה מתנסה בעוד המראה וביצוע SID בצורה מדוייקת, עוד ביצוע STAR ונחיתה בצורה מושלמת. אתה למעשה מנצל את הזמן שאתה מטיס פי שתיים. הרגעים המתים והמשעממים כמעט אינם בטיסות האלו. אני עושה בזמן האחרון כ"כ הרבה פעמים חיפה - בן גוריון - חיפה, כי זה פשוט תענוג בשבילי לעשות את גישת הILS ל12 מVOR BGN, לעלות הרידיאלים בול בזמן ולבסוף גישת ILS ארוכה וכייפית. והסידים של NAT הם לא מהפשוטים ביותר, הם כייפים ומאתגרים אותי כרגע ואני נהנה מכל רגע ומבצע אותם בלי להתעייף יותר מדי אחרי טיסה של 3 שעות. זה ההבדל, כדאי לכם לנצל את הזמן שלכם על הדברים המועילים בעולם הסימולטורים.
Oren Geva פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אל תגיד לי שאתה לא בMSN כי אני רואה אותך בMSN שאתה בסימולטור אני נהנה לטוס את הטיסות האלה CVFR לא מרגש אותי וגם לא ססנות ועל זה שאין פיקוח שם זה לא נכון בשבועות האחרונים לפחות פעם בשבוע יש שנוויק ופעם בחודש גאנדר עדיין משהו! אז קצת מקשקשים בMSN קצת זה קצת ההוא מה קרה ומה נראה שלך שטייסים עושים באמיתי יושבים כמו גלמים קשורים לכסא ומסתכלים סתם? לא חביבי הם ישנים קוראים עיתון מדברים, דרך הACARS הם שולחים SMS לכוכב נולד (כן כן זה מה שהם עושים ) . ככה שאנחנו לא רחוקים מהמציאות אלמוג, לא צריך לקפוץ מהמכנסיים. קראת בכלל מה שכתבתי? שנינו יודעים שאני לפעמים גם ב-MSN ולפעמים גם בפורום. יוצא לשניה וחוזר. אבל אני לא שם את המטסו לטוס לבד והולך לישון! ואם יש לך שנוויק וגאנדר ואתה טס את הטיסות האלה אז אין לי שום בעיה! אבל גם אתה לא יכול להסביר לי את המוטיבציה של לתת למטוס לטוס לבד 12 שעות. אולי הם שולחים SMS לכוכב נולד, אבל הם במטוס. הם לא הולכים לטייל ולא לבצפר. חות מזה אם מה שאתה רוצה לעשות זה לשלוח SMS, תשלח SMS. אבל תסביר לי מה הקשר בין זה לעובדה שנתת לסימולטור לשחק עם עצמו 12 שעות? לא משנה. כמו שאמרתי - אם זה עושה לכם טוב... לילה טוב לכולם.
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אל תגיד לי שאתה לא בMSN כי אני רואה אותך בMSN שאתה בסימולטור אני נהנה לטוס את הטיסות האלה CVFR לא מרגש אותי וגם לא ססנות ועל זה שאין פיקוח שם זה לא נכון בשבועות האחרונים לפחות פעם בשבוע יש שנוויק ופעם בחודש גאנדר עדיין משהו! אז קצת מקשקשים בMSN קצת זה קצת ההוא מה קרה ומה נראה שלך שטייסים עושים באמיתי יושבים כמו גלמים קשורים לכסא ומסתכלים סתם? לא חביבי הם ישנים קוראים עיתון מדברים, דרך הACARS הם שולחים SMS לכוכב נולד (כן כן זה מה שהם עושים ) . ככה שאנחנו לא רחוקים מהמציאות אלמוג, לא צריך לקפוץ מהמכנסיים. קראת בכלל מה שכתבתי? שנינו יודעים שאני לפעמים גם ב-MSN ולפעמים גם בפורום. יוצא לשניה וחוזר. אבל אני לא שם את המטסו לטוס לבד והולך לישון! ואם יש לך שנוויק וגאנדר ואתה טס את הטיסות האלה אז אין לי שום בעיה! אבל גם אתה לא יכול להסביר לי את המוטיבציה של לתת למטוס לטוס לבד 12 שעות. אולי הם שולחים SMS לכוכב נולד, אבל הם במטוס. הם לא הולכים לטייל ולא לבצפר. חות מזה אם מה שאתה רוצה לעשות זה לשלוח SMS, תשלח SMS. אבל תסביר לי מה הקשר בין זה לעובדה שנתת לסימולטור לשחק עם עצמו 12 שעות? לא משנה. כמו שאמרתי - אם זה עושה לכם טוב... לילה טוב לכולם. אני נהנה בטיסות שאני עושה יש לך בעיה אל תסתכל על איך שאני טס למה אני טס. ועוד מעט תגיד כבוד שמכבוד עניינים ושטויות כאלה זה כל כך ידוע. אני נהנה מהטיסות האלה וואני שם (אתם יודעים מה) על מה שאתם אומרים על השמה כבוד מהכבוד הזה ואני עושה מה שאני שלם איתו וכיף לי אני לא יטוס CVFR רק בגלל שאתם חושבים כבוד ושעמום ולא במטוס נקודה ! (.)
Oren Geva פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אני נהנה בטיסות שאני עושה יש לך בעיה אל תסתכל על איך שאני טס למה אני טס. ועוד מעט תגיד כבוד שמכבוד עניינים ושטויות כאלה זה כל כך ידוע. אני נהנה מהטיסות האלה וואני שם (אתם יודעים מה) על מה שאתם אומרים על השמה כבוד מהכבוד הזה ואני עושה מה שאני שלם איתו וכיף לי אני לא יטוס CVFR רק בגלל שאתם חושבים כבוד ושעמום ולא במטוס נקודה ! (.) אלמוג - אני מתבייש שהצלחת להוציא את זה ממני, אבל הנה זה בא. מישהו דיבר עליך? למה אתה מתגונן? תרגע. חשבתי שאתה קצת יותר שקול מזה...
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אלמוג... לאף אחד אין בעייה עם זה שאתה אוהב לטוס טרנסאטלנטי... זה שיש לך מעל ל-5000 שעות טיסה... זה אחלה... אני לא חושב שמישהו התלונן. כמו ששאדי אמר-"מה שקובע זו האיכות, לא הכמות" אבל עד שנגיע לרמה של אלמוג... יש לנו עוד זמן ולאורן-באמת כל אחד אוהב לטוס בצורה אחרת... ויש כאלה שטסים 8 שעות לכל כיוון גם כשהם לא על המחשב... אז מה?! זה נותן להם סיפוק... הם נהנים... וכן! אי אפשר להסביר את זה!! אני לדוגמה טסתי לבייג'ין, אחרי שעתיים התנתקתי, ולקראת שעה וחצי לנחיתה התחברתי שוב. אני אוהב לטוס ליעדים חדשים, ללמוד גישות שונות, מושגים חדשים, ועוד הרבה דברים. כי אני נקרא עדיין טייס חדש, גם אם עברה שנה מאז. כי אני התחלתי ללמוד ולהתעסק בתעופה בדיוק לפני שנה... אז ככה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד. ולכן אני מנסה את כל היעדים ונהנה מכל רגע. ואני לא חושב שלמישהו יש פה בעייה עם זה... כולם פה ממש אחלה חבר'ה :wink:
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אלמוג... לאף אחד אין בעייה עם זה שאתה אוהב לטוס טרנסאטלנטי...זה שיש לך מעל ל-5000 שעות טיסה... זה אחלה... אני לא חושב שמישהו התלונן. כמו ששאדי אמר-"מה שקובע זו האיכות, לא הכמות" :wink: יפה משפט לעניין! אני כבר לא סופר כמה יש לי זה לא מעניין אותי!!! מה שכן מעניין אותי זה שאני אוהב לטוס בVATSIM ואוהב 747 ולא מעניין אותי מה אתם חושבים ואורן לא פעם אחת אמרו לי פה כבוד שמה כבוד ושעות. וזה שאתה אומר מה יש לך כבר לעשות בטיסה של 8 שעות או משהו זה מתייחס לכולם והכולם הזה זה גם אני אם גרמתי לך להתעצבן סליחה . מסקנה שלי מכל זה : אני טס לאן שבא לי בתנאי שאני נהנה ואני נהנה מאשר לטוס עם ססנה 172 לא משנה מה אומרים לי נקודה לילה טוב .
GILG פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 חברים,אי אפשר להסביר את זה נקודה. למה ילד X אוהב כדורגל? וילד Y כדורסל? כי ילד X יגיד שכדורגל זה משחק טקטי ואווירה טובה ומעניין והכל טוב ויפה...וילדY יגיד כדורסל שזה קצר ודינמי וביצועים יפים :wink: די חבר`ה הרבה אנשים מגיעים לסיפוק בטיסות CVFR בארץ ואחרים מגיעים לסיפוק בטיסות ארוכות,גישות שונות,דיבור באנגלית עם פקחים. חבר`ה בלי IFR לאירופה וארה"ב לא היו יודעים כמה הטייסים הישראלים מקצוענים וכמה שווה לבקר בארץ! ובלי CVFR פשוט לא היה תנועה בארץ! תבינו יש כאן תלות מסוימת של שני הזאנרים האלה וכל אחד שיעשה מה שבא לו כל עוד זה לא פוגע באף אחד וזה במסגרת החוק גיל
OmriSoudry פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 מסכן אור, רק רצה לספר כמה כיף היה לו בצרפת. ואז התווכחו פה על "האם הצרפתים חרא של עם" ואז "האם לטוס בסימולטור טיסות ארוכות זה מועיל או כיף" :roll:
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 חברים,אי אפשר להסביר את זה נקודה. למה ילד X אוהב כדורגל? וילד Y כדורסל? כי ילד X יגיד שכדורגל זה משחק טקטי ואווירה טובה ומעניין והכל טוב ויפה...וילדY יגיד כדורסל שזה קצר ודינמי וביצועים יפים :wink: די חבר`ה הרבה אנשים מגיעים לסיפוק בטיסות CVFR בארץ ואחרים מגיעים לסיפוק בטיסות ארוכות,גישות שונות,דיבור באנגלית עם פקחים. גיל ולפי דעתי לא צריך לשאול למה אתה טס ככה אם אתה ככה כל אחד שיטוס איך שנוח לו בתנאי שהוא לא עובד אל החוקים ושלא סתם לזרוק את המטוס . אני למשל תמיד מפקח על המטוס גם אם אני בפורום לדעתי לא צריך לדחוף את האף למה כל אחד עושה בטיסה ולמה טסת 8 אם אפשר אותו דבר בטיסה של שעתיים.
mic פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 חברים,אי אפשר להסביר את זה נקודה. למה ילד X אוהב כדורגל? וילד Y כדורסל? כי ילד X יגיד שכדורגל זה משחק טקטי ואווירה טובה ומעניין והכל טוב ויפה...וילדY יגיד כדורסל שזה קצר ודינמי וביצועים יפים :wink: די חבר`ה הרבה אנשים מגיעים לסיפוק בטיסות CVFR בארץ ואחרים מגיעים לסיפוק בטיסות ארוכות,גישות שונות,דיבור באנגלית עם פקחים. חבר`ה בלי IFR לאירופה וארה"ב לא היו יודעים כמה הטייסים הישראלים מקצוענים וכמה שווה לבקר בארץ! ובלי CVFR פשוט לא היה תנועה בארץ! תבינו יש כאן תלות מסוימת של שני הזאנרים האלה וכל אחד שיעשה מה שבא לו כל עוד זה לא פוגע באף אחד וזה במסגרת החוק גיל וואללה עכשיו הבאת כאן את הנקודה הכי נכונה. בהחלט אתה צודק ואני מבין בדיוק מה אתה אומר.
Eliran-VFS1 פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 לדעתי כדי ללמוד דברים חדשים, כי אנחנו באמת לא מקצוענים כמו אלמוג, לא צריך לטוס יותר מידי מיילים-אני רוצה לראות אם הדלק היה עולה לכם משהו כמה הייתם אוהבים לטוס למרחק... זה שהכנסת תוכנית טיסה מהדיספצר של IAL אומר שאתה באמת יודע להטיס? לא דווקא אני בטוח שאף אחד לא בדק אם הדלק בתוכנית שווה לדלק שמטוס. בכול מקרה רוצים ללמוד גישה בשדה כמו היטרו בלונדון תקח 747 תעשה אימונים במרחב האוירי למה לטוס 8 שעות שכול הכיף והאימון זה רק בנחיתה ובהמראה. ב8 שעות האלה היתה עושה אימונים באיזה 4 5 שדות ואז באמת היתה יודע קצת יותר . ועוד יותר חשוב ללמוד מאשר לטוס.אם כבר לטוס תחת פיקוח תלמדו קצת שפות תגידו לצרפתי במגדל איזה משהו בצרפתית. ותהנו מטיסה אולי קצרה מאיזור באירופה לאיזור אחר באירופה אבל גם שוב הרווחתם להצליח להמריא לנחות בכול הגישות המסובכות של אותם שדות וגם יוצא שבשביל שעה טיסה לא תלכו ותיתנו למחשב להטיס את המטוס. בכול מקרה מי שאוהב לטוס שעות שיטוס כמה שבא לו בכול מקרה רק שלא ישכח לחזור בזמן למחשב שלא יהיה מצב שהמטוס הגיע לשדה וממשיך לטוס עוד אחריו. לסיכום אין כמו הנמכות בבן גוריון.אפשר גם אימונים באילת ולמה לא לנסות קצת בעובדה? זה כזה קל? לילה טוב.
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 חברים,אי אפשר להסביר את זה נקודה. למה ילד X אוהב כדורגל? וילד Y כדורסל? כי ילד X יגיד שכדורגל זה משחק טקטי ואווירה טובה ומעניין והכל טוב ויפה...וילדY יגיד כדורסל שזה קצר ודינמי וביצועים יפים :wink: די חבר`ה הרבה אנשים מגיעים לסיפוק בטיסות CVFR בארץ ואחרים מגיעים לסיפוק בטיסות ארוכות,גישות שונות,דיבור באנגלית עם פקחים. חבר`ה בלי IFR לאירופה וארה"ב לא היו יודעים כמה הטייסים הישראלים מקצוענים וכמה שווה לבקר בארץ! ובלי CVFR פשוט לא היה תנועה בארץ! תבינו יש כאן תלות מסוימת של שני הזאנרים האלה וכל אחד שיעשה מה שבא לו כל עוד זה לא פוגע באף אחד וזה במסגרת החוק גיל ודי כבר מקצוענים כמו אלמוג אם קצת רצון אפשר לדעת הכל וגם אני לא יודע הכל אני תמיד ממשיך ללמוד וללמוד ולגלות דברים חדשים :roll:
Erez Savir פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 לדעתי כדי ללמוד דברים חדשים, כי אנחנו באמת לא מקצוענים כמו אלמוג, לא צריך לטוס יותר מידי מיילים-אני רוצה לראות אם הדלק היה עולה לכם משהו כמה הייתם אוהבים לטוס למרחק...זה שהכנסת תוכנית טיסה מהדיספצר של IAL אומר שאתה באמת יודע להטיס? לא דווקא אני בטוח שאף אחד לא בדק אם הדלק בתוכנית שווה לדלק שמטוס. בכול מקרה רוצים ללמוד גישה בשדה כמו היטרו בלונדון תקח 747 תעשה אימונים במרחב האוירי למה לטוס 8 שעות שכול הכיף והאימון זה רק בנחיתה ובהמראה. ב8 שעות האלה היתה עושה אימונים באיזה 4 5 שדות ואז באמת היתה יודע קצת יותר . ועוד יותר חשוב ללמוד מאשר לטוס.אם כבר לטוס תחת פיקוח תלמדו קצת שפות תגידו לצרפתי במגדל איזה משהו בצרפתית. ותהנו מטיסה אולי קצרה מאיזור באירופה לאיזור אחר באירופה אבל גם שוב הרווחתם להצליח להמריא לנחות בכול הגישות המסובכות של אותם שדות וגם יוצא שבשביל שעה טיסה לא תלכו ותיתנו למחשב להטיס את המטוס. בכול מקרה מי שאוהב לטוס שעות שיטוס כמה שבא לו בכול מקרה רק שלא ישכח לחזור בזמן למחשב שלא יהיה מצב שהמטוס הגיע לשדה וממשיך לטוס עוד אחריו. לסיכום אין כמו הנמכות בבן גוריון.אפשר גם אימונים באילת ולמה לא לנסות קצת בעובדה? זה כזה קל? לילה טוב. תאמין לי אתה לא יודע כמה גיל ואני תיכננו את הדלק שטסנו להונג קונג.. לדעתי בערך שעה רק על הדלק... גיל ואני כול טיסה שאנחנו עושים ביחד אנחנו מתכננים את זה לפחות יום לפני.. דפיות לומדים את הגישות את השדה וכו'... אני חושב שכמו שגיל אמר,כול אחד אוהב לטוס מה שהוא אוהב ואי אפשר לשפוט את זה.יש אחד שאוהב CVFR ויש אחד IFR ויש אחד IFR ארוכות. לדעתי הדיון צריך להסתיים פה כי ממש אבל ממש סטינו מהנושא. לילה טוב לכולם, ארז
Or Netzer פורסם אוגוסט 2, 2004 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 טוב טוב ואואוא להרגע.. זה לא המטרת דיון ... מי הגיע לזה בכלל?!?!? אורן תשמע אתה לא יכול להשוות עבודה לתחביב.. תאמין לי שאם טייס אמיתי היה יכול לשגר את עצמו מחוץ למטוס ולא להשתעמם בקוקפיט או רק לחפש איך להעסיק את עצמו הוא היה עושה את זה בלי לחשוב פעמיים... אין מה להשוות בכלל... זה מה שאתה גם לא מבין שיש כאלה שנהנים להטיס את הכבדים רחוק וארוך אוהבים לתכנן נתיב טיסה אוהבים לבצע NATS .. ואתה לא יכול להגיד להם לא לעשות את זה או לבקר את זה.. כי זה תחביב שלהם בדיוק כמו שלך לטוס במטוסים ישנים ולעשות טיסות מוזרות (אך גם יפות) אתה לא אוהב לטוס ארוך ואתה חושב שאין טעם אל תטוס אני אוהב את היעדים באירופה אני טס בשביל להנות ולדמיין את עצמי טייס... אוקיי אז אין לי קוקפיט מלא אני לא בגובה 35000 רגל ואני יכול להסתובב בבית.. תאמין לי.. טייס אמיתי.. היה חולם להיות כמוני במציאות להרים את המטוס לשמיים לצנוח למטה ולחזור בדיוק לנחיתה........ מספיק עם הדיון הוא לא לעניין ואלמוג להרגע ולא לחמם (כנ"ל כל השאר) ועוד דבר אלמוג אנחנו נדחוף את האף למישהו ל"קוקפיט שלו" ברגע שהוא יעשה שטויות כמו לישון בטיסה או בכלל לא להיות על המחשב טוסו חופשי ארוך.. כל עוד אתם בסביבה ושומרים על המטוס שלכם ובודקים תפקוד ... אחרת באמת אל תטוסו סתם תקבלו השעיות מיותרות במקרה הרע אורן לא אמר לכם אל תעשו סתם התעניין מה זה מביא לכם אללה מספיק הדיון מתחיל לעבור את הטעם הטוב תאמינו לי תחזרו לצרפתים עדיף :wink:
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 נכון אני מדבר על לא להתעניין במה שכל אחד עושה בקוקפיט כמו טלוויזיה מתי אוכל בלה בלה בלה כמובן כמו דבר של ישן או משאיר את הסימ אונליין ודברים כאלה צריך להתערב.
Eliran-VFS1 פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 לדעתי כדי ללמוד דברים חדשים, כי אנחנו באמת לא מקצוענים כמו אלמוג, לא צריך לטוס יותר מידי מיילים-אני רוצה לראות אם הדלק היה עולה לכם משהו כמה הייתם אוהבים לטוס למרחק...זה שהכנסת תוכנית טיסה מהדיספצר של IAL אומר שאתה באמת יודע להטיס? לא דווקא אני בטוח שאף אחד לא בדק אם הדלק בתוכנית שווה לדלק שמטוס. בכול מקרה רוצים ללמוד גישה בשדה כמו היטרו בלונדון תקח 747 תעשה אימונים במרחב האוירי למה לטוס 8 שעות שכול הכיף והאימון זה רק בנחיתה ובהמראה. ב8 שעות האלה היתה עושה אימונים באיזה 4 5 שדות ואז באמת היתה יודע קצת יותר . ועוד יותר חשוב ללמוד מאשר לטוס.אם כבר לטוס תחת פיקוח תלמדו קצת שפות תגידו לצרפתי במגדל איזה משהו בצרפתית. ותהנו מטיסה אולי קצרה מאיזור באירופה לאיזור אחר באירופה אבל גם שוב הרווחתם להצליח להמריא לנחות בכול הגישות המסובכות של אותם שדות וגם יוצא שבשביל שעה טיסה לא תלכו ותיתנו למחשב להטיס את המטוס. בכול מקרה מי שאוהב לטוס שעות שיטוס כמה שבא לו בכול מקרה רק שלא ישכח לחזור בזמן למחשב שלא יהיה מצב שהמטוס הגיע לשדה וממשיך לטוס עוד אחריו. לסיכום אין כמו הנמכות בבן גוריון.אפשר גם אימונים באילת ולמה לא לנסות קצת בעובדה? זה כזה קל? לילה טוב. תאמין לי אתה לא יודע כמה גיל ואני תיכננו את הדלק שטסנו להונג קונג.. לדעתי בערך שעה רק על הדלק... גיל ואני כול טיסה שאנחנו עושים ביחד אנחנו מתכננים את זה לפחות יום לפני.. דפיות לומדים את הגישות את השדה וכו'... אני חושב שכמו שגיל אמר,כול אחד אוהב לטוס מה שהוא אוהב ואי אפשר לשפוט את זה.יש אחד שאוהב CVFR ויש אחד IFR ויש אחד IFR ארוכות. לדעתי הדיון צריך להסתיים פה כי ממש אבל ממש סטינו מהנושא. לילה טוב לכולם, ארז יפה מאוד ארז. לא הכרתי הרבה אנשים שאכן מתעסקים בזה. בכול מקרה לבדוק דלק לפני הטיסה ולהשאיר את המחשב דלוק סתם זה לא כדאי...אולי תנסו לטוס עם תקלות אקראיות ואז שיהיה דליפה ולא בדקתם במשך הטיסה עם הדלק סביר ,פתאום תראו שכנף אחת ריקה מדלק .או שאולי נשרף מנוע..העיקר שהטייס האוטומט מטיס. הכיף הוא שאם טסים טיסה ארוכה תתמודדו עם כול מיני תקלות שעלולות לצוץ. תשאלו את דן מורנו שהלך לו איזה מכשיר במטוס ואם לא היה בשליטה על המטוס והיה הולך וחוזר אחר כך גם אם לא מחובר לרשת היה רואה מטוס בריצפה (או בחנייה ). לא נעים. כדאי לבדוק כול אותם שאוהבים IFR ארוכות ואכן זכותכם תקחו צעד קדימה ותפעילו את התקלות האקראיות תאמינו לי זה נשמע הרבה יותר מהנה שהולך משהו במטוס. רק היום שטסנו בערב היה מישהו שלא נפתח לו הגלגלים .לא כייף יותר?
Almog Atar פורסם אוגוסט 2, 2004 דיווח פורסם אוגוסט 2, 2004 אני למשל בודק בטיסה כל הזמן עם כמה דלק אני יגיע כמה בזבזתי צריכת דלק עוד דרכים לחסוך בדלק . לטוס למזרח זה באמת כיף גם אני ישבתי הרבה עם הדלק והנתיב אבל זה היה שווה כל רגע.