prince869 פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 שלום חברי ואטיל ואורחים יקרים, לפני מס' חודשים, בוצעה הכנת כתבה במעריב לנוער, עיתון שבועי, אשר מותאם לנוער בגילאי 12-18. עקב הכתבה שעשו עליי לפני שנה וקצת בבטאון חיל האוויר, מעריב לנוער פנו אליי, וביקשו לעשות כתבה עלי ועל חבר שלי מהחטיבה (עידן טראוב נבחר למשימה), ולדבר על חיל האוויר הוירטואלי שהיינו שותפים להקמתו. אני ממליץ בחום לקרוא את כל הכתבה, היא מעניינת מאוד, ומסבירה יפה את כל המשתמע משני בחורים צעירים שטסים על סימולטורים. מי ייתן, והחטיבה וחיל האוויר הוירטואלי בפרט ימישכו לשגשג בפרסום ועוד ועוד! תהנו! *מומלץ להגדיל את המסך של האינטרנט באמצעות Ctrl+. *חלק מהכתבה צונזר בגלל חלקים שאסור לנו להעלות לאינטרנט, אתם מוזמנים לקנות את הגיליון ולראות על מה מדובר! נשמח לקבל תגובות ופידבקים, שלכם, רז ועידן!
prince869 פורסם אוקטובר 15, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 אין תזכורת לכלל מקימי חיל האוויר הוירטואלי? :cry: בכל מקרה, יופי של כתבה ופרסום, תודה! כמו שאולי אתה מכיר תקשורת, לא תמיד הם כתובים מילה במילה לפי מה שאמרת בראיון. אכן הדגשנו להציג גם את המקימים האחרים, אך לצערנו זה לא הופיע בכתבה. מצטער.
Amir Gluzman פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 כל הכבוד לעידן טראוב,שובל כהן,ירדן שלוי,אוהד שליו ולכל שאר מקימי חיל האוויר הוירטואלי על דברים כמו יוזמה שכזאת ישר כוח ובהצלחה בהמשך!
Amit Doron פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 כל הכבוד רז ועידן על הפעילות בהכנת הכתבה!
arik_25 פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 כל הכבוד!! גאה להיות חלק מחיל האוויר!! אחרי המון זמן של השקעה קוראים דברים טובים ועוד יקרו הרבה
moshe elbaz פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 היוזמה יפה ומבורכת הכתבה נחמדה מאוד, יש לי רק בעיה שזה האירוע המתוקשר השני ברציפות על ואטיל (הראשון היה בחד"ב 2009) שמחפשים את הפן הצבאי למרות שהוא אמור להיות זניח בפליט סימולטור, באופן אישי קשה לי עם כל המיירטים שיושבים לי על הזנב בזמן טיסה, זה הפריע לי בחד"ב , אין לטייסת קרב הגבלה כלשהי בואטיל ובודאי שהכתבה והמרואינים עושים עבודה יפה, ההרגשה האישית שלי היא שזה פוגע בסימולטור
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 היוזמה יפה ומבורכת הכתבה נחמדה מאוד, יש לי רק בעיה שזה האירוע המתוקשר השני ברציפות על ואטיל (הראשון היה בחד"ב 2009) שמחפשים את הפן הצבאי למרות שהוא אמור להיות זניח בפליט סימולטור, באופן אישי קשה לי עם כל המיירטים שיושבים לי על הזנב בזמן טיסה, זה הפריע לי בחד"ב , אין לטייסת קרב הגבלה כלשהי בואטיל ובודאי שהכתבה והמרואינים עושים עבודה יפה, ההרגשה האישית שלי היא שזה פוגע בסימולטור לייק !
Amit Doron פורסם אוקטובר 15, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2010 היוזמה יפה ומבורכת הכתבה נחמדה מאוד, יש לי רק בעיה שזה האירוע המתוקשר השני ברציפות על ואטיל (הראשון היה בחד"ב 2009) שמחפשים את הפן הצבאי למרות שהוא אמור להיות זניח בפליט סימולטור, באופן אישי קשה לי עם כל המיירטים שיושבים לי על הזנב בזמן טיסה, זה הפריע לי בחד"ב , אין לטייסת קרב הגבלה כלשהי בואטיל ובודאי שהכתבה והמרואינים עושים עבודה יפה, ההרגשה האישית שלי היא שזה פוגע בסימולטור להזכירך,חיל האוויר הוירטואלי זה לא רק מטוסי קרב שמיירטים וכו..טייסת תובלה מתחילה לעבוד בקצב חזק,ועובדת על תרגילים ואימונים שונים שלא קשורים לעניניינים של ירוט ופגיעה. אני חושב שחייל האוויר מוסיף צבע לשמים הוירטואליים של הארץ שלנו ויוצר הרבה דברים טוב... ומתי מיירטים ישבו לך על הזנב בדיוק בלי שרצית בכך?
moshe elbaz פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 גם מטוס תובלה הוא צבאי, ושוב בלי לפגוע באף אחד היוזמה מבורכת התשומת לב שהיא מקבלת היא מרכזית מדי,
Amit Doron פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 גם מטוס תובלה הוא צבאי, ושוב בלי לפגוע באף אחד היוזמה מבורכת התשומת לב שהיא מקבלת היא מרכזית מדי, אני לא מבין את הטענה שלך,הכתבה הזאת ועוד כמה כתבות נוצרו בעקבות פעילויות של חברי החיל,יוזמות פרטיות של כתבות למעט הכתבות בחד"ב,ששם גם החיל לא פעל בצורה מלאה, מה לעשות שבארץ שלנו דברים צבאיים יותר מעסיקים את הציבור. ודבר אחרון-כל כך קשה לכם לראות משהו שמצליח?בכל דיון שקשור לחיל חייבים לרשום על התנגדות לפעילותו?,החיל פועל במטרה לממש את רצונם של אנשים לא רק לטוס מA לB אלא לעשות דברים קצת יותר שונים ומגוונים מטיסה אזרחית,יש כאלה שימצאו בזה חריגה מסוימת(שלא מובנת לי למה).הרי מדובר בתחביב שמדמה את המציאות,אז אנחנו מנסים לדמות משהו אחר שקשור למציאות ויממש את הרצון שלנו.
moshe elbaz פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 גם מטוס תובלה הוא צבאי, ושוב בלי לפגוע באף אחד היוזמה מבורכת התשומת לב שהיא מקבלת היא מרכזית מדי, אני לא מבין את הטענה שלך,הכתבה הזאת ועוד כמה כתבות נוצרו בעקבות פעילויות של חברי החיל,יוזמות פרטיות של כתבות למעט הכתבות בחד"ב,ששם גם החיל לא פעל בצורה מלאה, מה לעשות שבארץ שלנו דברים צבאיים יותר מעסיקים את הציבור. ודבר אחרון-כל כך קשה לכם לראות משהו שמצליח?בכל דיון שקשור לחיל חייבים לרשום על התנגדות לפעילותו?,החיל פועל במטרה לממש את רצונם של אנשים לא רק לטוס מA לB אלא לעשות דברים קצת יותר שונים ומגוונים מטיסה אזרחית,יש כאלה שימצאו בזה חריגה מסוימת(שלא מובנת לי למה).הרי מדובר בתחביב שמדמה את המציאות,אז אנחנו מנסים לדמות משהו אחר שקשור למציאות ויממש את הרצון שלנו. אוקי אז ככה, אני אסביר שוב ותשתדל לא להעלב או להתעצבן "יוזמה מבורכת יוזמה מבורכת יוזמה מבורכת" אבלללל זה לא המטרה של הסימולטור, לא קרבות לא מטוסי תובלה לא יירוטים ולא אימונים בעומק האויב, בשביל זה פיתחו את כוכב כחול, ברגע שהחלטתם לפתוח את חיל האויר זה אחלה, ברגע שחצי מהמטוסים על המסך נקראים בורג בזלת וכ'ו וכ'ו אז הרסתם לי את ההנאה, אין לי בעיה לפרגן כשמשהו מצליח זה אחלה, אני לא מבין למה אתה כועס בתגובות שלך. (נפתח נושא זה הגיוני לתת ביקורת, חלק מהענין של פורום)
Ohad Shalev פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 גם מטוס תובלה הוא צבאי, ושוב בלי לפגוע באף אחד היוזמה מבורכת התשומת לב שהיא מקבלת היא מרכזית מדי, אני לא מבין את הטענה שלך,הכתבה הזאת ועוד כמה כתבות נוצרו בעקבות פעילויות של חברי החיל,יוזמות פרטיות של כתבות למעט הכתבות בחד"ב,ששם גם החיל לא פעל בצורה מלאה, מה לעשות שבארץ שלנו דברים צבאיים יותר מעסיקים את הציבור. ודבר אחרון-כל כך קשה לכם לראות משהו שמצליח?בכל דיון שקשור לחיל חייבים לרשום על התנגדות לפעילותו?,החיל פועל במטרה לממש את רצונם של אנשים לא רק לטוס מA לB אלא לעשות דברים קצת יותר שונים ומגוונים מטיסה אזרחית,יש כאלה שימצאו בזה חריגה מסוימת(שלא מובנת לי למה).הרי מדובר בתחביב שמדמה את המציאות,אז אנחנו מנסים לדמות משהו אחר שקשור למציאות ויממש את הרצון שלנו. אוקי אז ככה, אני אסביר שוב ותשתדל לא להעלב או להתעצבן "יוזמה מבורכת יוזמה מבורכת יוזמה מבורכת" אבלללל זה לא המטרה של הסימולטור, לא קרבות לא מטוסי תובלה לא יירוטים ולא אימונים בעומק האויב, בשביל זה פיתחו את כוכב כחול, ברגע שהחלטתם לפתוח את חיל האויר זה אחלה, ברגע שחצי מהמטוסים על המסך נקראים בורג בזלת וכ'ו וכ'ו אז הרסתם לי את ההנאה, אין לי בעיה לפרגן כשמשהו מצליח זה אחלה, אני לא מבין למה אתה כועס בתגובות שלך. (נפתח נושא זה הגיוני לתת ביקורת, חלק מהענין של פורום) מי אמר שלא? מי אמר שהמטרה היא רק לטוס על ססנות\בוינגים עם FMS\FMC\FMA\FDA\FAA ועוד כמה F? המטרה שאתה רואה לנגד עיניך היא אזרחי.. המטרה שאני רואה זה מטוסי קרב - תובלות - מסוקים וכו'.. כל אחד עם המטרה שלו... נ.ב חצי מהמטוסים שאתה רואה על המסך לא היו טסים כלל אם הם לא היו נקראים בזלת בורג וכו' וכו' כי המטרה שלך זו לא המטרה שלהם ומבחינתם היא משעממת... התגובה לא בטון כועס אלא בטון מאוד רגוע נא לקרוא אותה בהתאם
OmriSoudry פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 נקודה למחשבה - גם במציאות לך למכ"מ של בקרת ת"א ותגיד לי מה אתה רואה יותר: אלעלים או ברגים ובזלת... וירטואל איז דה ניו ריאליטי? אז הנה הריאליטי קפצה להגיד שלום... כל עוד הפעילות שלהם לא פוגעת בפעילות השוטפת של החטיבה ולא עושה דברים לא מציאותיים בעליל (כמו למשל המראת פיריט מטוסי קרב מבן גוריון...) על בסיס יומי, אז היא רק מוסיפה עניין לפקחים/בקרים ומדמה עוד יותר את המרחב הישראלי המציאותי.
Elad Zeierman פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 נקודה למחשבה -גם במציאות לך למכ"מ של בקרת ת"א ותגיד לי מה אתה רואה יותר: אלעלים או ברגים ובזלת... וירטואל איז דה ניו ריאליטי? אז הנה הריאליטי קפצה להגיד שלום... כל עוד הפעילות שלהם לא פוגעת בפעילות השוטפת של החטיבה ולא עושה דברים לא מציאותיים בעליל (כמו למשל המראת פיריט מטוסי קרב מבן גוריון...) על בסיס יומי, אז היא רק מוסיפה עניין לפקחים/בקרים ומדמה עוד יותר את המרחב הישראלי המציאותי. לא מוסיפה ולא נעליים- רק מעיקה למי שהגיע למקום הזה ורוצה תעופה אזרחית נטו בלי קשקושים דמיוניים של הצבא הרי אנחנו גם ככה לא עובדים לפי הנהליים הצבאיים האמיתיים לא? אזה איפה הריאליטי :roll:
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 ברגע שחצי מהמטוסים על המסך נקראים בורג בזלת וכ'ו וכ'ו אז הרסתם לי את ההנאה משה, אתה יכול לגבות את הטענה הזו סטטיסטית או שזו סתם תחושה שלך?
Ittai Arnon פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 קראתי את הכתבה ממה שפורסם פה אך אני חייב לציין שאני מאוכזב. אין שום אזכור לחטיבת VATIL ובעצם הכתבה היא אינדיבידואלית. מאחורי חה"א הוירטואלי הישראלי הראשון עומדת חטיבה שלמה, ארגון, רשת שבה המטוסים טסים, בקרים, ארועים ולכל זה אין אזכור. יכולתי להמשיך להכביד במילים אך אין טעם לעשות זאת כאן. ייתכן שהכתבת צנזרה הרבה מהמלל אך זהו ממש פספוס 'עצם העניין'... לתשומת לבכם.
OmriSoudry פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 נקודה למחשבה -גם במציאות לך למכ"מ של בקרת ת"א ותגיד לי מה אתה רואה יותר: אלעלים או ברגים ובזלת... וירטואל איז דה ניו ריאליטי? אז הנה הריאליטי קפצה להגיד שלום... כל עוד הפעילות שלהם לא פוגעת בפעילות השוטפת של החטיבה ולא עושה דברים לא מציאותיים בעליל (כמו למשל המראת פיריט מטוסי קרב מבן גוריון...) על בסיס יומי, אז היא רק מוסיפה עניין לפקחים/בקרים ומדמה עוד יותר את המרחב הישראלי המציאותי. לא מוסיפה ולא נעליים- רק מעיקה למי שהגיע למקום הזה ורוצה תעופה אזרחית נטו בלי קשקושים דמיוניים של הצבא הרי אנחנו גם ככה לא עובדים לפי הנהליים הצבאיים האמיתיים לא? אזה איפה הריאליטי :roll: לגבי הנהלים לא יודע עוד להגיד לך מה יהיה בעתיד, אולי גם זה יקרה בסוף... אבל לגבי הדמיוניים, בתור טייס זה לא אמור להפריע לך. הממשק שלך עם חיה"א הוירטואלי (כמובן אם הכל תקין) אמור להיות מקסימום "שמור גובה '8, מעליך זוג מהירים בגובה '10" או "CGK נסה לגלות קשר עין עם זוג כבדים שעה 2 שלך בגובה '1.5, אתה נכנס אחריהם לחדרה.." כפי שקורה בעולם האמיתי. שוב, אם הפעילות שלהם גורמת לממשק בלתי-רצוי ומטריד, אז יש מקום לבחון את נהלי החטיבה וחיה"א לגבי הטיסות שלהם. צריך לזכור שהם די קפצו למים העמוקים, ועד עכשיו אין נהלים ממשיים לטיסות שלהם. הם עוד בתחילת דרכם. אגב, זה משהו שלקחתי על עצמי לעזור לטפל בו (הנהלים שלהם), מקווה לתוצאות בקרוב...
prince869 פורסם אוקטובר 16, 2010 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 קראתי את הכתבה ממה שפורסם פה אך אני חייב לציין שאני מאוכזב.אין שום אזכור לחטיבת VATIL ובעצם הכתבה היא אינדיבידואלית. מאחורי חה"א הוירטואלי הישראלי הראשון עומדת חטיבה שלמה, ארגון, רשת שבה המטוסים טסים, בקרים, ארועים ולכל זה אין אזכור. יכולתי להמשיך להכביד במילים אך אין טעם לעשות זאת כאן. ייתכן שהכתבת צנזרה הרבה מהמלל אך זהו ממש פספוס 'עצם העניין'... לתשומת לבכם. איתי וכל המאוכזבים, אני ועידן, נמצאים זמן רב בחטיבה, אנחנו צעירים, אך בוגרים מאוד. בואו נעזוב שניה את עניין חיל האוויר הוירטואלי, אני ועידן תרמנו רבות לואטיל גם בלי חיל האוויר, אנו מודעים לכך שבזכות ואטיל, המקום המדהים הזה, חיל האוויר הוירטואלי קיים. אני מעוניין שתסמכו עלינו, ותדעו, שאני ועידן לא הפסקנו להדגיש ולהדגיש, את קיום ואטיל, ואת כל הדבר הזה שנמצא מאחורי חיל האוויר. אני אישית הייתי בטוח שהכתבה תיהיה יותר על ואטיל ופחות על חיל האוויר, אך כנראה שהכתב התעניין יותר בעניין חיל האוויר, וכתבה שהיא בעצם על צעירים שרוצים לטוס, אך עדיין לא יכולים לעשות זאת במציאות. אני ועידן מסרנו שמות, מסרנו קישורים, מסרנו המון מידע על ואטיל עצמה, וואטסים, על כל הרשת החברתית הזאת, אך לצערי הרב, זה לא נכלל בכתבה. כולנו רוצים לפתח את ואטיל ואל תחשבו אף לרגע שאנחנו לא מנסים בכל רגע לעשות זאת. איתי, אני מקווה מאוד שאתה מאוכזב מהכתב וממעריב לנוער, שלא הכניסו לכתבה את הדברים שהזכרנו באופן מודגש וגדול. ולא מאיתנו, אני ועידן. כי כן חשובה לנו החטיבה! אל תיתנו לי הרגשה כאילו אני פעלתי לשווא בביצוע הכתבה הזאת, אני מבקש לכבד את מה שעשינו כי אנחנו היינו מכבדים אתכם. וגם כל הוויכוחים האלה בנושאי חיל האוויר, למה להרוס את הטעם הטוב שיש לשרשור ולהכניס את כל הבררה? תפתחו שרשור חדש בנושא... תדעו שהכול באמת בא ממקום טוב, שלכם, רז.
Ittai Arnon פורסם אוקטובר 16, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 16, 2010 קראתי את הכתבה ממה שפורסם פה אך אני חייב לציין שאני מאוכזב.אין שום אזכור לחטיבת VATIL ובעצם הכתבה היא אינדיבידואלית. מאחורי חה"א הוירטואלי הישראלי הראשון עומדת חטיבה שלמה, ארגון, רשת שבה המטוסים טסים, בקרים, ארועים ולכל זה אין אזכור. יכולתי להמשיך להכביד במילים אך אין טעם לעשות זאת כאן. ייתכן שהכתבת צנזרה הרבה מהמלל אך זהו ממש פספוס 'עצם העניין'... לתשומת לבכם. איתי וכל המאוכזבים, אני ועידן, נמצאים זמן רב בחטיבה, אנחנו צעירים, אך בוגרים מאוד. בואו נעזוב שניה את עניין חיל האוויר הוירטואלי, אני ועידן תרמנו רבות לואטיל גם בלי חיל האוויר, אנו מודעים לכך שבזכות ואטיל, המקום המדהים הזה, חיל האוויר הוירטואלי קיים. אני מעוניין שתסמכו עלינו, ותדעו, שאני ועידן לא הפסקנו להדגיש ולהדגיש, את קיום ואטיל, ואת כל הדבר הזה שנמצא מאחורי חיל האוויר. אני אישית הייתי בטוח שהכתבה תיהיה יותר על ואטיל ופחות על חיל האוויר, אך כנראה שהכתב התעניין יותר בעניין חיל האוויר, וכתבה שהיא בעצם על צעירים שרוצים לטוס, אך עדיין לא יכולים לעשות זאת במציאות. אני ועידן מסרנו שמות, מסרנו קישורים, מסרנו המון מידע על ואטיל עצמה, וואטסים, על כל הרשת החברתית הזאת, אך לצערי הרב, זה לא נכלל בכתבה. כולנו רוצים לפתח את ואטיל ואל תחשבו אף לרגע שאנחנו לא מנסים בכל רגע לעשות זאת. איתי, אני מקווה מאוד שאתה מאוכזב מהכתב וממעריב לנוער, שלא הכניסו לכתבה את הדברים שהזכרנו באופן מודגש וגדול. ולא מאיתנו, אני ועידן. כי כן חשובה לנו החטיבה! אל תיתנו לי הרגשה כאילו אני פעלתי לשווא בביצוע הכתבה הזאת, אני מבקש לכבד את מה שעשינו כי אנחנו היינו מכבדים אתכם. וגם כל הוויכוחים האלה בנושאי חיל האוויר, למה להרוס את הטעם הטוב שיש לשרשור ולהכניס את כל הבררה? תפתחו שרשור חדש בנושא... תדעו שהכול באמת בא ממקום טוב, שלכם, רז. אהלן רז, בוא רגע נשים את הדברים על סדרם. אין לי שום דבר אישי חס ולחלילה נגדך ונגד עידן ההפך הוא הנכון. אני חושב כדרך אגב שאיש איש יעשה כראות עיניו בעיסוקו בתחביב ומצידי שכתבות כאלו יפוצו בכל רחבי העיתונות בארץ. אני לא מסכים עם כותרת שניתנה לנושא "פרסום חיל האוויר הוירטואלי של VATIL" שכן אין בכתבה ולא אזכור אחד של החטיבה. אני לא יכול לומר שיש 'פסול' בכתבה, אך אני מעריך שבאופן בה היא פורסמה ובמתכונת שהיא פורסמה הנושא משך 'אש' בתגובותיו. ואני מאוכזב, כי בתור העומד בראש הארגון הייתי רוצה שיכירו את החטיבה, השמות לא מעניינים אותי, אך גיוס חובבים חדשים לחטיבתנו, מכל שכבות הגיל והפיכת התחביב ל REAL AS IT GETS זו מטרתי. שבוע טוב.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 17, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2010 ח"א הוירטואלי אינו שייך לחטיבה ואינו חלק ממנה. הוא הוקם ומופעל על-ידי חברי חטיבה אך אינו מוגבל אליהם, ועושה שימוש במרחב האווירי שהחטיבה מנהלת, ובשירותיה.
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 17, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2010 ח"א הוירטואלי אינו שייך לחטיבה ואינו חלק ממנה. הוא הוקם ומופעל על-ידי חברי חטיבה אך אינו מוגבל אליהם, ועושה שימוש במרחב האווירי שהחטיבה מנהלת, ובשירותיה. הלוואי וזה היה נכון, אם זה נכון אז למה מח"א וירטואלי הוא תפקיד של צוות חטיבת VATIL? למה בפרסומי "תקנים" של החטיבה מוגדרים בעלי תפקידים של ח"א וירטואלי?
Yakov Kraus פורסם אוקטובר 17, 2010 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2010 למרואיין אין קשר לפרסום הסופי של הראיון עורך העיתון הוא הגורם שלבסוף מפרסם את הכתבה את אותו העורך מעניין בעיקר סיפורי "צבע" לא VATIL ולא VATSIM מיותר לבוא בטענות למרואינים החשיבות הוא בחשיפה כל הכבוד