Yakov Kraus פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 הדמיית הטסת מטוסי קרב בסימולטור ביתי בלתי אפשרית התאוצות וכוחות הג'י לא ניתנות להדמיה מכיוון שהטייס צריך להתיחחס לכל המימד מסביבו זה לא ניתן להדמייה אי אפשר לדמיין רוח וקור וצריכת חמצן
אורח פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 רק משחק ? מעניין. איזה כוחות אתה בדיוק מרגיש כשאתה לוחץ TOGA ב 73 שלך ? מה בדיוק אתה מרגיש כשאתה עושה פניה ב 742 או ב 727 ? . AUTBRAKE ב MAX ? כלום. אז מה ההבדל ? סתכל פה ותיראה מה ניתן לעשות בסימולטור. על זה נאמר, עם קצת רצון וקצת יכולת ....
Yakov Kraus פורסם נובמבר 5, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 הכל עניין של פרופורציות בכל זאת אין להשוות בין התאוצות וכוחות ג'י של מטוסי נוסעים למה שמופעל במטוסי קרב האם במטוסי קרב תוכלו לעשות שת"פ כמו שאתם עושים עם אל על?
Barak Zohar פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 יעקב אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל טייסי ח"א וכל טייס בעולם, מקבל את ההכשרה שלו יחד עם אימונים רבים מול הסימולטור. כאחד שראה מזה סימולטור של F-16 של ח"א הישראלי, אני יכול לומר לך בלב שלם שחוץ מכוח ה G, אין הבדל גדול בין המציאות לסימולטור וזא אחת הסיבות שהטייסים מחוייבים להתאמן בסימולטור מס' פעמים בשבוע חוץ מהטיסה על המטוס עצמו.
אורח פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 הסימולטור בסרט ששמתי והסימולטור שהיה לנץ ברמון, לא כלכך שונים. ביתרון של הביתי, הגרפיקה הרבה יותר טובה.
Barak Zohar פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 אז יש הרבה חדש מאז שהשתחררת הסימולטור F-16 שיש כרגע בחצרים או רמון אם אני לא טועה (הועבר מרמת דוד), הוא ברמת טיסה וגרפיקה מציאותית לכל דבר, ממש כמו במציאות. פיתוחם של אלביט מערכות כמובן...
Yakov Kraus פורסם נובמבר 5, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 הסימולטורים בחיל האויר הם בעיקר ללמד חירומים שמסוכן לבצע במטוס אמיתי אנשי מילואים בחיל האויר צרכים להמריא לטוס באופן סדיר על מנת לא לאבד את הכושר לטוס בג'י גבוה על מנת לא להקיא ואפילו לאבד את ההכרה באמת משהו חושב שיושבים בחדר מול המחשב מושכים בסטיק מסתכלים במד ג'י שעולה ועולה 3 4 5 זה מדמה טיסה אמיתית ונניח לזה נגיד שאני יתקין סימולטור על רכבת הרים מה עם העבודה פה לא מדובר בלטוס מנקודה א לנקודה ב פה צריך לעבוד עם הראש בחוץ להסתכל סביב לסרוק את השמיים לחפס מטוסים קשה מאוד לעשות את זה עם סימולטר ביתי במשך שנים הטסתי את FALCON4 ואפילו קניתי ג'וי סטיק couger ממתכת בדיוק כמו שך F16 בפעם הראשונה שעליתי ברכבת הרים עם הבת שלי בדיזני בפריז הבנתי שלהטיס מטוסי קרב זה סיפור אחר לגמרי
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 טיסה קרבית מורכבת ממכלול נושאים. חלק מהם ניתן לדמות ולתרגל בסימולטור, במיוחד עם היכולת הטנולוגית שכבר קיימת. חלק לא ניתן אך לא בטוח שהוא חלק עיקרי. חלק חשוב בהכשרה ואימון טייס קרב הוא הקניית התמצאות מרחבית בתנאים משתנים במהירות של שטח, איומים, מטרות, ובקיצור תמונה אווירית. תמונה כזו ניתן להציג על מסך מכ"מ, תע"ל, כוונת קסדה, צג איומים ורב משימתי, ודומיהם. קיימים כיום סימולטורים ביתיים בעלי יכולת כזו, למשל פאלקון. תצוגה תלת מימדית של התא והיקום סביבו הפכה לאיכותית עם הזמן. בנוסף, עבור הסימולטור יש כבר מספר מערכות מוכחות של עקיבה אחרי תנועת הראש, המאפשרות העברת מבט לתחום המרחיב בהרבה את שדה הראייה שהיה פעם. חלק חשוב נוסף בהכשרת ואימון טייס קרב הוא הפעלת מערכת הנשק. לכך הסימולטור אידיאלי. חלק חשוב נוסף הינו עבודה במבנה, בצוות ועם גורמים נוספים המשתתפים בפעילות כגון מבנים מלווים, מטוסי שליטה ובקרה כגון AWACS וכוחות אחרים. יכולת ההדמיה מחד ועבודה חכמה ונוחה ברשת (מולטיפלייר) מאידך מאפשרים לסימולטור לשמש כלי אידיאלי לצורך כזה. למשל למשימות מיוחדות, מורכבות וארוכות טווח, לסימולטור אין תחליף. עניין ה-G בקרב אוויר הולך ויורד בחשיבותו, כפי שעלה עם הכנסת מטוסים בעלי יכולת תמרון גבוהה לפני דור וחצי. הולך ויורד מכיוון שכבר כיום קיימים מטוסי קרב להם יכולת איתור, זיהוי, רכישה ושיגור נשק מדויק מנגד בטווח של כ- 200 מי"מ. פרופיל הטיסה של המיירט בתנאים שהוזכרו יכול להיות קו ישר. ח"א החל בקליטה ראשונית של כלי כזה. במטוסים ישנים יותר, עניין ה-G אינו נושא לתרגול אלא נתון אליו הטייס לומד להסתגל, וכאן סימולטור לא יעזור הרבה. מוסכם גם כי עם כל ניסיון שיצבור טייס סימולטור, כשיעלה לאוויר יחטוף את שוק חייו, ובהדרגה ילמד, ישתלט ויהיה טוב עוד יותר.
Etai Charit פורסם נובמבר 5, 2010 דיווח פורסם נובמבר 5, 2010 "מטוסים ישנים יותר, עניין ה-G אינו נושא לתרגול אלא נתון אליו הטייס לומד להסתגל, וכאן סימולטור לא יעזור הרבה." מסכים בהחלט. ג'י ושאר נתונים הם חשובים, הן כתוצר לוואי של תמרון נכון (המבוסס על נתונים אחרים), והן כפרמטר עיקרי שמהווה בסיס לתמרון מסויים. למשל, ביירוט אופקי הנתונים שביניהם יש משחק הוא אספקט למטרה, מרחק למטרה וג'י. למשל (דוגמא עם נתונים דמיוניים-מומצאים), במרחק 10 מייל ובאספקט 120 נתחיל למשוך ב-3 ג'י, כשיש שוב נקודת ביקורת למרחק באספקט 90, לפיו נחליט אם וכמה להחריף את הפנייה, שבסוף תביא אותנו למצב בו נוכל להשלים בשיפוט ל-6 של המטרה. התחושה שג'י יוצר אצל הטייס היא תוצר לוואי, שכפי שעופר אמר יש צורך להסתגל אליה, אך היא לא פרמטר: למעשה הטיסה מתבססת על שיפוטים (ויזואליים / מבוססי מכשור - את שניהם הסימולטור מדמה) ועל נתוני טיסה שבאים כפרמטרים למימוש תורת הלחימה הלכה למעשה. כאמור, הג'י הוא פרמטר שבניגוד לגובה וכיוון, הוא נותן תחושה בטיסה. לתחושה זו אין חשיבות ברמת הטיסה. זו בסה"כ עוד התמודדות, אחרת.
Yakov Kraus פורסם נובמבר 7, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 אני חוזר בי אספקט ה"משחקיה" הוא שכאשר אני מושך את הסטיק בכוח אני יושב בבית ושותה תה במציאות הייתי חש ברע ואולי מאבד את ההכרה. מהסימולטור אפשר ללמוד תהליכי הנעה הסעה המראה נחיתה וכו' אפשר ללמוד תאוריה של קרבות אויר אפשר ללמוד תאוריה של הפצצה הפעלת מערכות תאוריה של התגברות והתחמקות מאיומים תיאוריה שליטה ובקרה אפשר אולי להבין קצת יותר תעופה קרבית אבל חוסר התחושה של הכוחות הפועלים על הטייס מגביל מאוד את ה"סימולציה" לא בכדי לוקח ללמד חניך שנים טיסה קרבית
אורח פורסם נובמבר 7, 2010 דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 אני חוזר ביאספקט ה"משחקיה" הוא שכאשר אני מושך את הסטיק בכוח אני יושב בבית ושותה תה במציאות הייתי חש ברע ואולי מאבד את ההכרה. מהסימולטור אפשר ללמוד תהליכי הנעה הסעה המראה נחיתה וכו' אפשר ללמוד תאוריה של קרבות אויר אפשר ללמוד תאוריה של הפצצה הפעלת מערכות תאוריה של התגברות והתחמקות מאיומים תיאוריה שליטה ובקרה אפשר אולי להבין קצת יותר תעופה קרבית אבל חוסר התחושה של הכוחות הפועלים על הטייס מגביל מאוד את ה"סימולציה" לא בכדי לוקח ללמד חניך שנים טיסה קרבית אתה מצחיק אותי. הרי זה בדיוק אותו הדבר כמו להטיס 737 ושות' אתה מרגיש משהו ? כלום. נחיתה אתה יכול לרסק את המטוס שלך על המסלול, הרגשת משהו ? המראה של מטוס קל בכח מלא ? אתה מרגיש את הדחיפה בתחת של המנועים ? את המשיכה ? פניה ? כלום. במקביל למה שאתה אומר ובאמת שבלי לפגוע, כל הטיסות של ה 742 וה 727 אתה יושב לך בסבבה בחדר עבודה שותה תה, לא נורא שני מנועים לא עובדים, השלישי יצא לפנסיה ובמקביל בעולם האמיתי היתה כוכב בתעופה בחקירה.
Yakov Kraus פורסם נובמבר 7, 2010 מחבר דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 באמת כשאתה מזכיר לי ה742 וה727 שלי דפוקים כל הזמן נכבים לי מנועים והתה נשפך מרוב בהלה - כמו במטוס האמיתי
Idan Traub פורסם נובמבר 7, 2010 דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 באמת כשאתה מזכיר לי ה742 וה727 שלי דפוקיםכל הזמן נכבים לי מנועים והתה נשפך מרוב בהלה - כמו במטוס האמיתי רק שלא כמו במטוס האמיתי אתה גם נשאר לנקות אותו אחרי...
Or Bahtari פורסם נובמבר 7, 2010 דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 יעקב,לא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה לרמוז? ניתן להבין מהדיון שאין שום תחושה כשטסים בסימולטור ביתי,בזה אתה ורן צודקים. אבל לא הבנתי מה המטרה של פרסום ההודעה הזו?
Sharon Ben פורסם נובמבר 7, 2010 דיווח פורסם נובמבר 7, 2010 הדמיית הטסת מטוסי קרב בסימולטור ביתי בלתי אפשריתהתאוצות וכוחות הג'י לא ניתנות להדמיה מכיוון שהטייס צריך להתיחחס לכל המימד מסביבו זה לא ניתן להדמייה אי אפשר לדמיין רוח וקור וצריכת חמצן מזל שאתה מעיר את עינינו בנושא....לא ממש מבין מה מטרת הדיון. להגיד שלא מרגישים G כאשר מושכים? אוקי..אז? כמה פעמים יצא לך להרגיש בסימולטור האזרחי את הטלטלות של משבי רוח חזקים כל הדרך לנחיתה בגשם סוחף וראות מוגבלת? מנסיון - לא מומלץ שתהיה לידך כוס תה (מזכיר לי את הבדיחה על הטייס וכוס הקפה שנשפכה עליו). כנראה שלא יצא לך לטוס בימי הפאלקון שלך אונליין (עם עוד כמה חבר'ה ובקר), עם TIR, דוושות וקוגר (בעצם רק הקוגר כמו שציינת). אז נכון שלא מרגישים G אבל כל השאר די קרוב למציאות - התצוגות בתא, הקולות בקשר, ההתרגשות כאשר משגרים עליך/ שאר חברי המבנה וכו'. אני טס אונליין במסגרת 108 (http://62.90.141.80/~freefly/108/hq/cms/index.php) ומזמין אותך להצטרף אלינו לגיחה אחת על מנת להתרשם כמה החוויה כיפית.
אורח פורסם נובמבר 8, 2010 דיווח פורסם נובמבר 8, 2010 באמת כשאתה מזכיר לי ה742 וה727 שלי דפוקיםכל הזמן נכבים לי מנועים והתה נשפך מרוב בהלה - כמו במטוס האמיתי תפעל כמו באמיתי ולא יכבה אפילו המחמם של התה.
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 8, 2010 דיווח פורסם נובמבר 8, 2010 ב-RFP אם אני זוכר נכון, מובנה מחולל תקלות לפי MTBF ללא שליטת הצוות. תיקון: בדקתי וכתוב שאין למעט זה של הסימולטור עצמו, כלומר רן צודק.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 יעקב צודק ב-100% ולאוו דווקא בגלל תחושות ה-G. ההבדל העיקרי והחשוב ביותר הוא באדם שיושב מאחורי ההגאים\סטיק בסימולטור או במטוס אמיתי. בידע הטכני, המקצועי והתיאורתי שהוא רכש, במיומנות שהוא רכש ובמטוס צבאי - גם בתורות הלחימה שהוא רכש. ידע בעשרות נושאים הקשורים לתעופה שטייס אמיתי חייב להיות בעל ידע והתמצאות בהם. זו אמירה כללית ומסכמת שאפשר לפרוט אותה לרבבות סעיפים ותתי סעיפים שקשורים לכל דבר שאתם מכירים בסימולטור. מצד אחד עולם הסימולטורים הביא לתעופה הרבה חברה צעירים שעבורם התעופה היא לא נושא זר לחלוטין. בחורים שראו קוקפיט אחד או שניים בחיים שלהם. זה בהחלט יתרון. מצד שני המצב הזה יצר בעייה של הרבה בחורים צעירים שניגשים ללמוד תעופה בעולם האמיתי מתוך תחושה מטעה שאת הרב הם כבר יודעים. זה מצב שבהחלט מקשה על היעילות והיכולת ללמד חבר'ה כאלה. בשפה המקצועית של המדריכים זה נקרא: "לא מקבל הדרכה". לא משנה איזה סימולטור או איזה קוקפיט ביתי מעולה יש לך לא משנה אם הוא טוב יותר או פחות ממה שיש בבסיס חיל האוויר. ללא הרקע ומטען הידע הנדרש - (אני אכתוב את זה בקטן ותשתדלו ללחוש כשאתם קוראים את זה) : זה בסך הכל משחק מחשב. ממליץ לכל מי שמעוניין בקריירת טיסה אמיתית לאמץ לעצמו גישה מעט צנועה יותר לגבי הנסיון שהוא רוכש בסימולטור למחשב ביתי. את מה שנדמה לך שאתה כבר יודע תשמור לעצמך. למורים ולמדריכים תקשיב לכל מילה כאילו זו פעם ראשונה שאתה רואה מטוס מבפנים.
אורח פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 ברוכי, מעבר לזה ששוב חזרת על המנטרה הקבועה שלך שבבסיסה היא נכונה, לפני שרצים צריך ללמוד ללכת, מה הקשר למה שיעקב כתב ? הוא מדבר על תחושות ולא על לימוד התאוריות והמעשים של הטסה קרבית.
Ohad Shalev פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 יעקב צודק ב-100%ולאוו דווקא בגלל תחושות ה-G. ברוך, לא ציפיתי שתגיד אחרת. למרות שכל מה שכתבת בהמשך סותר את דברי יעקב, לכן אני לא מצליח להבין למה אתה מסכים - אבל ניחא. בכל מקרה אני מסכים עם הדבר הבא שכתבת- ממליץ לכל מי שמעוניין בקריירת טיסה אמיתית לאמץ לעצמו גישה מעט צנועה יותר לגבי הנסיון שהוא רוכש בסימולטור למחשב ביתי. את מה שנדמה לך שאתה כבר יודע תשמור לעצמך. למורים ולמדריכים תקשיב לכל מילה כאילו זו פעם ראשונה שאתה רואה מטוס מבפנים. בהחלט מומלץ "לשכוח" את כל הידע ולבוא כדף חלק לכל מיני קורסי טיסה כאלו או אחרים. לא משנה איזה סימולטור או איזה קוקפיט ביתי מעולה יש לך לא משנה אם הוא טוב יותר או פחות ממה שיש בבסיס חיל האוויר.ללא הרקע ומטען הידע הנדרש זה בסך הכל משחק מחשב. מה ההבדל פה בין טייס מטוסי קרב, טייס מסוקים, טייס דאון, טייס מעבורת חלל, טייס ססנה וטייס 777? זה משותף לכולם - ללא הידע הדרוש וגם איתו זה סה"כ משחק מחשב - מה חידשת לנו פה? האמת, שאין לי מושג מאיפה אתה שואב את הידע שלך על טייסי מטוסי קרב ב-VATSIM. אתה כבר הרבה זמן מנסה ליצור דה-לגיטימציה לכל מיני נושאים שלדעתך לא מעניינים, ע"ע חיה"א הוירטואלי - ופה אתה ממשיך בקו הזה. האמת שממך לא ציפיתי לרמה כזאת של התנשאות (דריסת האחר, שיש לו רצונות ודעות קצת שונים משלך, בכך שאתה מנסה שוב ושוב בכל מיני צורות להנמיך אותו ולרומם את עצמך - ובזה עופר צודק בהחלט!). לא הופתעתי, זה היה ברור שתגיב איך שתגיב - אבל בכל זאת התאכזבתי. המשך יום נעים.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 מה הקשר למה שיעקב כתב ? כותרת השרשור היא: הטסת מטוסי קרב בסימולטור זה רק משחק העלתי נקודה שעוד לא העלו שלדעתי היא חשובה ועיקרית. חשוב לי לציין את הנקודה הזאת בעיקר לאור התגובות שנכתבו כאן בכזה להט ושכנוע עצמי מאנשים שמעולם לא הטיסו מטוס קרב במציאות. גם אני שיחקתי בסימולטורים מהסוג הזה. בCFS, ב IL2, בF15 המצויין של JANES בכוכב כחול, בUSAF. קראתי המון מאמרים באינטרנט ובספרים על מערכות, על שיטות פעולה, על ביצועים, על CORNER SPEED על הכרת המטוס שלך והכרת היריב וניצול היתרונות שלך ונקודות התורפה של היריב, על תרגילים שונים לקרב אוויר, מעולם לא הטסתי מטוס קרב במציאות. אין לי צל של מושג איך הדברים מתבצעים באמת, איפה הדגשים, הניואנסים, כמה ללחוץ על הסטיק, לאן מותר להסתכל בלי להיכנס לורטיגו או בלי לתפוס את הצוואר ולאן לא, איך מזהים תקלות במנוע, איך נמנעים מהזדקרות מדחס בקרבות אוויר. קצרה היריעה מלהכיל את כל מה שאני לא יודע על מטוסי קרב ועל טיסה קרבית מכיוון שמעולם לא עברתי הכשרה מקצועית בתחום הזה. עבורי כל הפעילות הזאת היא שעשוע אינטלקטואלי ולא מעבר לזה. האמת, שאין לי מושג מאיפה אתה שואב את הידע שלך על טייסי מטוסי קרב ב-VATSIM. אתה כבר הרבה זמן מנסה ליצור דה-לגיטימציה לכל מיני נושאים שלדעתך לא מעניינים, ע"ע חיה"א הוירטואלי - ופה אתה ממשיך בקו הזה. האמת שממך לא ציפיתי לרמה כזאת של התנשאות (דריסת האחר, שיש לו רצונות ודעות קצת שונים משלך, בכך שאתה מנסה שוב ושוב בכל מיני צורות להנמיך אותו ולרומם את עצמך - ובזה עופר צודק בהחלט!). האמת שאין לי מושג מאיפה לקחת את ההקשר לחיה"א הוירטואלי? קראתי את ההודעה של יעקב ואת התגובה שלי 5 פעמים כדי להיות משוכנע. לא מצאתי שום איזכור לחיה"א הוירטואלי. על מה יצא הקצף?
Opher Ben Peretz פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 טסתי על סימולטור בו חא"א מסמיך את טייסי הקו הראשון שלו, הסמכה לאחר ריענון ובחינה שנתיים בקרב בודדים מול בוחן. כל טייס יירוט חייב באימון שנתי זה. ביום בו טסתי כנגד הבוחן לא היה לי ניסיון קודם באותו מטוס. הפלתי אותו במעבר ראשון תוך 40 שניות ובפעם השניה תוך דקה וחצי. קיבלתי הסבר לפני הגיחה בן חצי דקה על מפסקי חימוש. כל זאת בעניין כפול: א. הסימולטור למטוסי קרב כמשחק ב. הידע המעמיק הדרוש, עמו אני מסכים כמובן, אך בפרופורציה. מיקי כתב על הפלת מיג ביום כיפור ברקטות. היה זה בן כתתי גיורא רום שטס בעייט N כמפקד טייסת הדרקון, תפקיד אליו התמנה ימים קודם לכן. הוא לא עבר קורס הסבה, ושיגר רקיטות כי לא ידע להפעיל נכון מפסקי שיגור טיל.
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 ובעקבות הגיחה המוצלחת הזאת מיד מונית למפקד הטייסת? או מוביל? או אפילו סתם טייס מן המניין? גם במקרה שלך מדובר היה בתרגיל אינטלקטואלי ואירוח נאה. לא יותר מזה.
Ohad Shalev פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 ברוכי, לא צריך להיות מחברי חז"ל כדי לחבר כמה הודעות שלך בנושא ולקרוא בין השורות... אתה יכול להיתמם עד מחר - אנחנו לא מפגרים. בכל מקרה ברוכי, "כל הפוסל - במומו פוסל".
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 9, 2010 דיווח פורסם נובמבר 9, 2010 אתה לא צריך לקרוא בין השורות. אני יכתוב את זה במפורש שחור על גבי אפור של הפורום (אין איזה ערכת צבעים יותר מוצלחת?): אני לא בקטע. טוב? לא מעניין אותי "טיסה קרבית" בסימולטור אזרחי. לא עושה לי את זה. אם אתה מתאמץ להסיק מזה שאני פועל נגד או חותר תחת הפעילות של חיה"א הוירטואלי - זה כבר פרשנות אישית שלך. פעילותכם מבורכת. מאפשרת גיוון ותוספת עניין למי שאוהב את הז'אנר. טוסו ותיהנו.