Zeev Bucki פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 המראתי בשעה14.00 UTC מהיתרו לונדון ELY316 שבשדה שלג כבד מאוד וראות כמעט אפסית.למרות זאת השדה היה מלא מטוסים מלא פיקוח ורשות להמראות ונחיתות בלי בעיה ממסלול 09.אני מקווה שאנחת בבן גוריון אז אם לא יהיה שלג לפחות תדאגו לי לפיקוח. בוקי זאב:4X-MJB
lior kestner פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 כמו בוקי גמאני טסתי אומנם לפריז בהלוך היה גשם חזק . עכשיו אני בחזור המראה נקייה ממסלול , 27L שלג כבד ראות אפסית גם ..!! אם אפשר גם לדאוג לפיקוח בארץ ... ELY324
Tomer Oszlak פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 לפי METAR עדכני היתר'ו סגור בגלל השלג הכבד
Nir Gonen פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 ספרו לי על זה! הייתי אמור להיות היום בחתונה באוקספורד, בבוקר נסעתילמרכז העיר לקנות מתנה לפני שאני והגברת יורדים דרומה לחתונה ובדרך חזרה הביתה נתקע לנו האוטו! היינו צריכים לנטוש אותו בצד הדרך בגלל השלג ולחזור הביתה ברגל בשלג כ-ב-ד!
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 קצת לדקדק בפרטים: מסלול לא נסגר עקב שלג, בכל כמות. אין בעיה לקבל אישור נחיתה, זו אחריות טייס לוודא כי התנאים יאפשרו בלימה בטוחה. מסלול נסגר כאשר ציוד מיכני הנדסי נמצא עליו בעת ניקוי שלג. ישנם שדות בהם ירידת שלג והימצאות קרח נפוצה, ולכן הם מצוידים כך שתהליך ניקוי שלג אורך זמן מועט והתעבורה עליו כמעט לא מופרעת. באנגליה לא רק שאין מספיק מודעות למז"א חורפי שנפל עליה לאחרונה פעמים רבות, אין למרבית המכוניות הפרטיות צמיגי חורף ובמז"א כזה מתרחשות אלפי תאונות ביממה. אצלנו יורד שלג בכל יום כמעט כשמתחתיו שכבות קרח. בבוקר הכבישים המשניים לבנים, בשוליים ערימות שלג גבוהות שפונו ימים קודם לכן, לא רואים את השפה, חונים חצי מטר לתוך הכביש והמרחב הנותר מצטמצם ומכוניות חולפות כשהמראות אומרות שלום כמעט. לא רואים את הקווים והעזרים הצבועים על פני הכביש. עם צמיגים טובים המתאימים לתנאים אתה נוסע כמו מלך, לא מחליק ובולם כראוי. החוק מחייב התקנתם 15.10 עד 15.3. העיקר הוא שנוסעים בתנאים אלה כמה חודשים ללא כל בעיה ועם מעט תאונות. לניר- בחורף -2 /1961 היה שלג על הקרקע כחודשיים רצוף, גרתי על בריסטול רוד באדג'באסטון קרוב למגרש הקריקט.
Tomer Oszlak פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 לפי הMETAR של לונדון השדה סגור בגלל כמות השלג על המסלול
Amir Paz פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 למי שרוצה להכנס לזה, בקנדה יש פירסום רישמי של איך לבצע בדיקת חיכוך למסלול והגדרת מרחקים. http://www.tc.gc.ca/eng/innovation/tdc- ... rfi-95.htm כשגרתי במזרח קנדה (טורנטו) לא הספיקו לנקות את השלג - ובד"כ היו מתמקדים רק על 2 מסלולים (מתוך 6-7) על מנת להחזיק את השדה פתוח. 10-12 ס"מ בלילה אחד. במערב קנדה - אלברטה ו BC הטמ"פ צונחות , האוויר יבש, וכמה שמנסים עדיין תמיד נרגיש ב"קרח שקוף" באזורים מסויימים על המסלול.
lior kestner פורסם דצמבר 18, 2010 דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 הרגע חזרתי אל ארץ הקודש מפריז הקפואה.. הייתה טיסה בהחלט חוויתית ! תודה למשה אלבז שפינק אותנו בנחיתה בפיקוח. בנוסף לפקחי סנטר ביוון וניקוסיה שעשו את העבודה שלהם ככה כייף להתחיל את השבוע תודה רבה
Zeev Bucki פורסם דצמבר 18, 2010 מחבר דיווח פורסם דצמבר 18, 2010 אכן תודה לאלבז על הפיקוח וקבלת הפנים אבל היכן שאר הפקחים... אפילו בלונדון הקפואה והמושלגת היה מלא פיקוח. בוקי זאב:4X-MJB
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 19, 2010 דיווח פורסם דצמבר 19, 2010 לפי הMETAR של לונדון השדה סגור בגלל כמות השלג על המסלול א. פתח מדריך לקיצורי METAR. ב. כבר כתבתי שפיקוח טיסה לא קובע מתי שלג סוגר מסלול ,אלא טייס מחליט אם הוא יכול לנחות בביטחה- בשלג, קרח, מים וכו' שנקראים RUNWAY CONTAMINATION.
Tomer Oszlak פורסם דצמבר 19, 2010 דיווח פורסם דצמבר 19, 2010 בדקתי את ה METAR כל הערב היה כתוב SNOCLO שאורמ שהשדה נסגר בגלל השלג כמו כן גם באתר של השדה התעופה נכתב שהשדה נסגר לכל היום