Tomer Haim פורסם פברואר 19, 2011 דיווח פורסם פברואר 19, 2011 לא יודע אם זה מסלול טוב או לא, ראוי או לא, בטח עוד תתווכחו על זה כאן אבל עשו כתבה ממש יפה, מרגשת ומוציאה את התעופה יחסית טוב: http://www.iba.org.il/media/?recorded=1 ... -18_211832 תעבירו לשעה ו-3 דקות
Ido Wachtel פורסם פברואר 19, 2011 דיווח פורסם פברואר 19, 2011 גם אני ראיתי את הכתבה אתמול, ובהחלט היא הוציאה את התעופה בצד טוב. אבל אני מאוד בספק בעיניין IFC, הם עדיין לא הצליחו לשכנע אותי למה לשלם 100 אלף שקל לשנת לימוד שבסוף כל המסלול הסיכוי שתתקבל לחברת תעופה הוא נשאר אותו הסיכוי הקלוש כמו לפניהם. אפילו שאחד המדריכים שם (דודי מורן) אמר על קורס ארקיע לפני שנתיים שהתקבלו יותר טייסים "אזרחיים" מכאלה שסיימו קורס טייס. הוא גם הוסיף ואמר שלדעתו בעתיד רוב הטייסים בחברות התעופה יהיו "אזרחיים" בגלל פחות טייסים מסיימים קורס טייס. בכל מקרה, זה סיכון לא קטן.
mickey lip פורסם פברואר 19, 2011 דיווח פורסם פברואר 19, 2011 לטעמי קשקוש אחד גדול, אבל דרך נפלאה לבזבז כסף או לעשות כסף, תלוי באיזה צד אתה...... חניך מסיים בקושי עם 250 שעות , אני רוצה לראות אותו נכנס לאלעל או לארקיע , מדע בדיוני זה פורום אחר.....
Amir Paz פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 מדהים!הבעיה היא איך עושים 300000 שקל.. חוסכים. אבל כמו שמיקי כתב, עם 250 שעות בישראל אתה מוגבל. בשביל להטיס נוסעים על 4X-CDL לסופרלנד ובחזרה, צריך 500 שעות טיסה. בהנחה שאתה פונה לאדם שמשכיר מטוס באופן פרטי, ומצליח להוציא ממנו 750 ש"ח לשעה בהנחה שאתה משלם לו מראש, חסרים לך נגיד 250 שעות, תכפיל 250 כפול 750 זה 187 אלף שקל, נגיד 150 אלף כי השתתפת עם חברים פה ושם. כלומר בשביל להגיע למעמד שבו אתה יכול לצבור שעות טיסה בארץ הקודש, כטייס מסחרי בחברה מסחרית ללא שכר אתה צריך 450 אלף שקל. אז, אם תצבור לאזור ה 1000, עם עוד קצת דו מנועי, סיכוי לא רע לארקיע. אבל, יכול להיות שאני טועה, יכול להיות שהבוגרים כן יגיעו למעמד הקורס בחברות בדרך לא דרך, כבר ראינו מקרים של ק.ראשון עם 500 שעות על ATR.
Adam Waiser פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 תשובה הרשמית של IFC לשאלת השעות היא כדלהלן: "נכון שעם 250 שעות לאלעל אולי לא תתקבלו אבל הי אתם לומדים עם המדריכים הכי טובים שיש היום, חלקם בעלי תפקידים כאלה ואחרים במקומות שונים ונפגשים באופן כללי עם כל האנשים שעושים ומשפיעים על עולם התעופה הישראלי" (רוצה לומר יוצרים קשרים לקומבינות ופרוטקציות בעתיד בבוא היום...) חוצמזה לא ראיתי את הכתבה אבל ממה שאני זוכר ביום הפתוח שלהם הם דיברו על שנה רביעית שבמהלכה לומדים על GROUP C וצוברים עוד שעות בכל מקרה כמו תמיד אני מאחל להם ולעולם התעופה הישראלי המון הצלחה ושגשוג ושבעזרת השם יום אחד תיפסק ההגמוניה של חיל האוויר ואנשיו בתחום, הנהלים התנאים והיחס בכל הקשור להצטרפות של דם חדש וצעיר יותאמו לסטנדרטים הנהוגים בעולם הנאור ושיקומו עוד מכללות ובתי ספר מסודרים שיצרו תחרות הולמת שאולי תוזיל קצת את שכר הלימוד המטורף ש IFC "לא יכולה להוריד" בשום פנים ואופן נכון להיום ושכולנו נוכל סוף סוף להתחיל אשכרה לחשוב ברצינות על ללמוד טיסה בלי למשכן את הבית כולל האישה הילדים והכלב בלי אפשרות וודאית להחזיר את ההשקעה ביום מן הימים. אמן :mrgreen:
mickey lip פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 "לומדים עם המדריכים הכי טובים שיש היום" - הצהרה מפוצצת וחסרת כל ביסוס. מי קבע מי מדריך טוב ומי לא? כולם מדריכים טובים , לא עם כולם תסתדר, מדריך טוב זה מדריך שמתאים לך באופן אישי. אורן גבעוני מדריך מעולה, הכי טוב שאני מכיר ,נו אז אני מכיר את כולם? עם כולם טסתי? יבוא מישהו שאולי לא יסתדר איתו ויגיד שהוא לא, אז זה הופך אותו למדריך פחות טוב? מאיפה הם לוקחים את הקביעה הזאת ? האם המדריכים שלהם עברו קורס מדריכים שונה מכל השאר? חבורת קשקשנים IFC , עם מודל , חזון ורעיון יפה שהלואי וביום מן הימים יהיה זהה למכללות תאומות בחו"ל, כל השאר יחסי ציבור ועסק נטו שבעיני לגיטימי לחלוטין..... בסכום שהם דורשים אתה יכול באופן פרטי לעשות את אותו דבר וישאר לך עודף.......הרבה עודף להרבה שעות טיסה נוספות....תעשה חשבון . נ.ב לגבי קשרים עם אלעל.....נו שיבואו ל VATIL אם יש להם בעיה.....גם פה משפעים על התעופה בארץ, תזכיר להם שהליך LDA נולד וקיבל אישור לביצוע בזכות VATIL.... אמיר פז, תיקון טעות, הבחור שמטיס את הATR התקבל עם 300 ומשהו שעות, אבל זה אחד ביובל......
אורח פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 רק בשביל השוואה, כמה עולה אותו מסלול בארצות אחרות בעולם?
Nir Gonen פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 לטעמי קשקוש אחד גדול, אבל דרך נפלאה לבזבז כסף או לעשות כסף, תלוי באיזה צד אתה......חניך מסיים בקושי עם 250 שעות , אני רוצה לראות אותו נכנס לאלעל או לארקיע , מדע בדיוני זה פורום אחר..... +1
Lior Avinoam פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 בארץ זה די קשה להוציא רשיון טיס, הסכומים פה הם ממש באוויר. אבל כמו שאמרו שם כמה - זה שווה את זה, וגם אם לא תילך לארקיע אתה משלם ונהנה. אביב, אם אתה רוצה לצאת מטייס מליונר אתה חייב להתחיל מליארדר(לפחות בארץ)
Nir Gonen פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אם זה שווה את זה רק בשביל התענוג של הטיסה ולא בשביל ללכת לחברת תעופה שיוציאו רישיון פרטי ויסגרו עניין בשביל להנות מטיסה לא צריך 3 שנות לימודים עם תואר וכל שאר הדברים שהם עושים שם
Elad Zeierman פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 לפני מספר שנים שרק הציגו את הבית ספר היה את היום הפתוח הראשון שבו הגיעו כל הקודקודים, חבר טוב מאוד שלי הלך לשמוע מה יש להם להגיד לטענתו לאורך כל הארוע השיווק שלו היה מאוד זול וההרגשה כאילו מנסים לדחוף לך מוצר שאתה לא בהכרח צריך השיא מבחינתו היה לפי איך שהוא סיפר לי היה הרבה לפני ההרצאה הראשונה כאשר כל מיני "מתעניינים" לטענתו נראו כמו ניצבים שתולים, הגיעו לדיילות והגיעו וביקשו ואני מצטט "להרשם כאן ועכשיו". שתבינו אנחנו מדברים על נקודה שבא מעבר לפרסומות קופצות באינטרנט ושמות לאף אחד אין מידע על הדבר הזה שקוראים לו IFC, אף אחד לא יודע כמה זה עולה ואיך נרשמים ....כאן ועכשיו כעלקי, מעבר לזה חבר שלי שבאותו תקופה כחובב תעופה שלא מכיר את הקלחת והביצה הזאת כמו שרוב חברי הפורום הוותיקים מכירים כאן, ההרגשה יצאה שמוכרים לך לוקשים שוב ממישהו שהרבה לא מבין בעניין- זה לגבי רכישת מקצוע כטייס. אבל לא הייתי בהכרח פוסל את לימודי התעופה שלא כוללים את הבלוק של הרשיונות- אלא הלימודים המקיפים, חברות תעופה בארץ מחפשות אנשים עם ידע בתחום התעופה אם זה בתחומי התיירות או הפן הניהולי והעסקי של חברות תעופה, קחו בחשבון שבארץ לעבוד בחברת תעופה גם לא כטייס זה לא בהכרח רע, יש את הייתרונות והחסרונות מול ללכת לעבוד בחברת הייטק אבל בגדול זה משהו טוב ברוב המקרים ואני מדבר גורף על 3 החברות- הגדולות בארץ.
Liaz Kamper פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אבל לא הייתי בהכרח פוסל את לימודי התעופה שלא כוללים את הבלוק של הרשיונות- אלא הלימודים המקיפים, חברות תעופה בארץ מחפשות אנשים עם ידע בתחום התעופה אם זה בתחומי התיירות או הפן הניהולי והעסקי של חברות תעופה, קחו בחשבון שבארץ לעבוד בחברת תעופה גם לא כטייס זה לא בהכרח רע, יש את הייתרונות והחסרונות מול ללכת לעבוד בחברת הייטק אבל בגדול זה משהו טוב ברוב המקרים ואני מדבר גורף על 3 החברות- הגדולות בארץ. אלעד, אולי נעבור יום אחד מההיי-טק לתעופה. איזה שדרוג... אגב, מישהו מכיר את דודי מורן מהכתבה? אני חושב שהוא לימד אותי תעופה בחוג לילדים לפני 23 שנים.
Elad Zeierman פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אבל לא הייתי בהכרח פוסל את לימודי התעופה שלא כוללים את הבלוק של הרשיונות- אלא הלימודים המקיפים, חברות תעופה בארץ מחפשות אנשים עם ידע בתחום התעופה אם זה בתחומי התיירות או הפן הניהולי והעסקי של חברות תעופה, קחו בחשבון שבארץ לעבוד בחברת תעופה גם לא כטייס זה לא בהכרח רע, יש את הייתרונות והחסרונות מול ללכת לעבוד בחברת הייטק אבל בגדול זה משהו טוב ברוב המקרים ואני מדבר גורף על 3 החברות- הגדולות בארץ. אלעד, אולי נעבור יום אחד מההיי-טק לתעופה. איזה שדרוג... אגב, מישהו מכיר את דודי מורן מהכתבה? אני חושב שהוא לימד אותי תעופה בחוג לילדים לפני 23 שנים. הכל היום אפשרי- למחלקה שלי הגיעו כמה כאלה מהייטק ותחומים אחרים
Amir Paz פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אבל לא הייתי בהכרח פוסל את לימודי התעופה שלא כוללים את הבלוק של הרשיונות- אלא הלימודים המקיפים, חברות תעופה בארץ מחפשות אנשים עם ידע בתחום התעופה אם זה בתחומי התיירות או הפן הניהולי והעסקי של חברות תעופה, קחו בחשבון שבארץ לעבוד בחברת תעופה גם לא כטייס זה לא בהכרח רע, יש את הייתרונות והחסרונות מול ללכת לעבוד בחברת הייטק אבל בגדול זה משהו טוב ברוב המקרים ואני מדבר גורף על 3 החברות- הגדולות בארץ. אלעד, אולי נעבור יום אחד מההיי-טק לתעופה. איזה שדרוג... אגב, מישהו מכיר את דודי מורן מהכתבה? אני חושב שהוא לימד אותי תעופה בחוג לילדים לפני 23 שנים. הכל היום אפשרי- למחלקה שלי הגיעו כמה כאלה מהייטק ותחומים אחרים אתה מחשיב את המחלקה תעופתית ?? :wink: :drinking:
Izik Bakshi פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אגב, לא הרבה יודעים אבל אילון מרקובר הוא בין החברים הראשונים בחטיבה והיום לצערי לא פעיל. יש לו כמה מאות שעות ברשת VATSIM. נאחל לכולם בהצלחה!
Elad Zeierman פורסם פברואר 20, 2011 דיווח פורסם פברואר 20, 2011 אגב, לא הרבה יודעים אבל אילון מרקובר הוא בין החברים הראשונים בחטיבה והיום לצערי לא פעיל.יש לו כמה מאות שעות ברשת VATSIM. נאחל לכולם בהצלחה! איילון זה הבחור שהיה מביא ל ILS את התחנת ממסר שלו בתוך הרכב לא ? :-)
Itay Zecharia פורסם פברואר 21, 2011 דיווח פורסם פברואר 21, 2011 אגב, לא הרבה יודעים אבל אילון מרקובר הוא בין החברים הראשונים בחטיבה והיום לצערי לא פעיל.יש לו כמה מאות שעות ברשת VATSIM. נאחל לכולם בהצלחה! איילון זה הבחור שהיה מביא ל ILS את התחנת ממסר שלו בתוך הרכב לא ? :-) הבחור השרירי עם הסלט :mrgreen: אני בעצמי הגעתי ליום הפתוח בסבב השני, וממש כמו שאלעד מספר, הרגשתי שמנסים למכור לי משהו שעדיין בחיתולים. הקריטריונים לקבלה בארץ הם עדיין הרבה ויטמין P. והויטמין הזה שוקל הרבה יותר מהשעות שיש לך ומהניסיון שצברת. יש מספר שמות מוכרים בתעופה הקלה בארץ, חלקם מדריכים עם כמה אלפי שעות, והם עדיין לא התקבלו אפילו לארקיע. אנשים עזבו אתכם אשליות, בואו למערב. אמיר תכין אותם ל-PSTAR?
Tomer Haim פורסם פברואר 22, 2011 מחבר דיווח פורסם פברואר 22, 2011 אני מכיר הרבה/המון טייסים אזרחיים עם אלפי שעות כולל מולטי וסילון וכל הגדר אפשרי שנבעטו מכל המדרגות של אחת משלושת החברות הגדולות בישראל ובדרך כלל כי היו חייבים לקבל טייס עם 10 שעות על כנף קבועה רק כלפני 10 שנים הבטיחו לו.... אני מכיר מעט טייסים עם 500 שעות שמתוכם 100 דו מנועי שהתקבלו קקצינים ראשונים לארקיע ואפילו לקאל + עוד כמה וכמה מקורבים לפה ולשם שהתקבלו לחברות בינוניות וגדולות ואפילו לתעשיה האוירית עם מינימום שעות... בישראל המושג המקצועי P-FACTOR מקבל משמעות נוספת.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 23, 2011 דיווח פורסם פברואר 23, 2011 לפי תחזית גידול התעופה המסחרית בישראל, יוצאי ח"א יהיו פי עשרה מדרישת החברות לטייסים. במטוסים ובשמים שטסים כעת ויהיו בעתיד, אני רואה יתרון עצום ליוצאי ח"א לעומת בוגרי הרצליה. לבוגרי מגמת קרב בכל תחום התמצאות מרחבית, לבוגרי מגמת תובלה בכל הקשור לידע בסוג טיסה זה, ולטייסי מסוקים בכל הקשור לקבלת החלטות שהינה חלק עיקרי בקברניטות מטוס נוסעים. לפני שנה הקפיץ הקונגרס האמריקאי את מינימום השעות בקבלה לחברות תעופה ל-1500 לקצין ראשון, תוצאה של תאונות. כך יכול לקרות בכל רגע ובכל מקום. תחזית יאט"א לדרישת טייסים עולמית היא מספר פנטסטי, עשרות אלפים עד שנת 2029.
Amir Paz פורסם פברואר 24, 2011 דיווח פורסם פברואר 24, 2011 לפי תחזית גידול התעופה המסחרית בישראל, יוצאי ח"א יהיו פי עשרה מדרישת החברות לטייסים.במטוסים ובשמים שטסים כעת ויהיו בעתיד, אני רואה יתרון עצום ליוצאי ח"א לעומת בוגרי הרצליה. לבוגרי מגמת קרב בכל תחום התמצאות מרחבית, לבוגרי מגמת תובלה בכל הקשור לידע בסוג טיסה זה, ולטייסי מסוקים בכל הקשור לקבלת החלטות שהינה חלק עיקרי בקברניטות מטוס נוסעים. לפני שנה הקפיץ הקונגרס האמריקאי את מינימום השעות בקבלה לחברות תעופה ל-1500 לקצין ראשון, תוצאה של תאונות. כך יכול לקרות בכל רגע ובכל מקום. תחזית יאט"א לדרישת טייסים עולמית היא מספר פנטסטי, עשרות אלפים עד שנת 2029. השאלה היא האם טייס קרב מוכן לשבת בכסא ימין לאילת עבור 150 שקלים לגיחה... לדעתי זה מה שגרם ליחס ח"א/אזרחי בחברות הקטנות להשתנות קצת. באלעל זה אחרת כמובן.
oz sessler פורסם פברואר 24, 2011 דיווח פורסם פברואר 24, 2011 לפי תחזית גידול התעופה המסחרית בישראל, יוצאי ח"א יהיו פי עשרה מדרישת החברות לטייסים.במטוסים ובשמים שטסים כעת ויהיו בעתיד, אני רואה יתרון עצום ליוצאי ח"א לעומת בוגרי הרצליה. לבוגרי מגמת קרב בכל תחום התמצאות מרחבית, לבוגרי מגמת תובלה בכל הקשור לידע בסוג טיסה זה, ולטייסי מסוקים בכל הקשור לקבלת החלטות שהינה חלק עיקרי בקברניטות מטוס נוסעים. לפני שנה הקפיץ הקונגרס האמריקאי את מינימום השעות בקבלה לחברות תעופה ל-1500 לקצין ראשון, תוצאה של תאונות. כך יכול לקרות בכל רגע ובכל מקום. תחזית יאט"א לדרישת טייסים עולמית היא מספר פנטסטי, עשרות אלפים עד שנת 2029. אהלן עופר, איפה בדיוק אפשר למצוא את התחזית הזאת? למזלנו החוק האמריקאי לקצין ראשון יכנס לתוקף רק ב-2013. 1500 שעות זה עוד בסדר.. המכה הרצינית פה, היא שמתוכם 500 שעות צריכות להיות טיסות מרחב כלומר לג ראשון קו ישר יותר מ 50 מייל. אנחנו (מדריכי טיסה) מנסים פה בשיניים להתקרב לדרישות האלה.