Nir Gonen פורסם יוני 26, 2011 דיווח פורסם יוני 26, 2011 שלום לכולכם אז כרגיל כמו שאתם כבר יודעים לאחר מעבר בחינה אני מקדיש כמה דקות בשביל לרשום תקציר קצר אחרי כמעט 60 שעות בסימולטור של ה737-800 הגיע היום הגדול בוא אנחנו עושים את מבחן הרמה לקבלת הרישיון במהלך ה60 שעות האלה בסימולטור תירגלנו בערך כל מצב חירום שאתם יכולים לדמיין החל מדברים פשוטים כמו גלאי אש שלא עובד בזמן הכנת התא לטיסה ועד לדיקומפרסיה אקספלוסיבית ב FL410 והנמכת חירום לגישת VOR עם CIRCLE TO LAND וכל מה שבאמצע גישות ILS CAT3B גישות ILS עם מנוע אחד והליכה סביב על מנוע אחד איבוד מנוע ב V1 במשקל ההמראה המירבי בתנאי ראות מינימלית ועם מסלול רטוב איבוד כל המערכות ההידראוליות ושליטה במטוס בצורה הכי בסיסית עם היתמודדות מול כל הכוח שמופעל על ההגאים ועד STABILIZER שנתקע בטיפוס ונחיתת ILS עם STABILIZER תקוע ועוד שלל אירועים מעניינים בשבילי היום של המבחן התחיל כמו כל יום אחר שהיה לי השבוע השכמה ב3 בבוקר נסיעה של כשעה לשדה התעופה ובחמש בבוקר תחילת תדריך עם הבוחן התדריך נמשך כשעה וחצי וכולל בתוכו תדרוך מלא על כל מה שאנחנו הולכים לעשות בבחינה, המגבלות שחלות על כל תימרון, מה התפקידים של הבוחן, מה מצופה מאיתנו וכמובן איך אפשר בלי ערמות על גבי ערימות של ניירת לאחר מכן ביצענו בחדר התדריכים את החישובים למרחקי נחיתה הרגילים ולמצבי החירום שניפגוש במהלך הבחינה, כמו כן ביצענו את כל התדריכים להמראה ולכל הגישות שנעשה וזאת על מנת לחסוך זמן בסימולטור לאחר התדריך, ב6 וחצי בבוקר ניכנסו לסימולטור אני התחלתי את המבחן בתפקיד ה PM ובן הזוג שלי לטיסות התחיל בתור PF התחלנו עם מטוס כבוי בנקודת ההמתנה E1 למסלול 28 בדבלין סט-אפ מלא של המטוס עד להתנעת המנועים בהתנעה של המנוע הראשון קיבלנו אינדקציה של הוט סטארט ונאלצנו לכבות את המנוע ולבצע את הצקליסט להתנעה מבוטלת לאחר מכן התנענו מחדש וביצענו את כל ההכנות הדרושות התיישרות על מסלול 28 והמראה עם SID – LIFFY4A במהלך הטיפוס קיבלנו את התקלה הראשונה שלנו שריפה בתא המטען האחורי ביצענו את הצקליסט המתאים ועברנו על תהליך קבל ההחלטות שנהוג אצלנו בחברה משהו שלוקח כ10-15 דקות במהלכן אנחנו צריכים לאבחן את התקלה, לנסות ולהשיג את כל המידע הרלוונטי לנו חלק מהדברים שאנחנו מדברים עליהם בשלב האינפורמציה – מידע מה QRH מידע בנוגע לכמות הדלק שיש לנו ולאן נוכל להגיע עם הדלק הזה או לחלופין כמה זמן נוכל להישאר באוויר, מידע מצוות הדיילים, מידע מן החברה, האם הם רוצים שננחת בשדה מסויים, מידע מן הפיקוח, מזג האוויר בשדות רלוונטים שאולי נרצה ללכת אליהם, מידע מן הטכנאים על הקרקע, אורך המסלולים בשדות השונים, האם יש בשדה אמצעי חירום מתאימים וציוד מתאים לטיפול בנוסעים וכו וכו וכו לאחר שעברנו על כל האינופרמציה אנחנו מחליטים אילו אפשרויות הם הכי טובות ומחליטים על האופציה שאנחנו רוצים לבחור, לאחר שבחרנו את האופציה המתאימה אנחנו מבצעים את הפעולות שדרושות בכדי לגרום לאופציה הזו לקרות ולבסוף מעריכים מחדש לאחר זמן מה האם ההחלטה שלנו הייתה נכונה, אם לא, חוזרים על כל התהליך לאחר מכן תדריך לצוות הדיילים וכמובן כריזה לנוסעים ע"מ שידעו מה קורה אז כמו שאתם רואים כל התהליך הזה לוקח זמן ועבודה עם תיאום רב בין שני אנשי הצוות וה"מערכת" בכל מקרה החלטנו לחזור לדבלין לנחיתה וקיבלנו את גישת ה VOR RWY 16 CIRCLE TO LAND RWY 34 עוד כ10 דקות במעגל המתנה בנקודה BAPDA בזמן שאנחנו מכינים את הגישה מכיילים את ה FMC מכוונים תדרים וכיוונים ומתדרכים את הדפית כולל תדריך כפול לגישה לא מדוייקת מוכנים לגישה אני קורא לגישה דבלין ואנחנו מאושרים לתהליך מדפים חמש, משווים מהירות לבאג, 10 מייל מהמסלול 2 מייל לפני הפיינל אפרוץ' פיקס מכניסים את גובה המינימה ל MCP מחמשים את ה VNAV PTH SPD INTV. מגיעים לנקודת ההנמכה והמטוס מתחיל לרדת עם הגישה, תוך כדי קוראים מרחקים וגבהים לוודא שאנחנו במקום הנכון, מוודאים שנית את הלחץ כדי למנוע מאיתנו לטוס לתוך האדמה, חמישה מייל מהמסלול, גלגלים למטה, מדפים 15, בדיקות נחיתה עד למדפים ממשיכים להנמיך ומגיעים לגובה בו ALT ACQ. מופיע על ה FMA בנקודה הזו מכיילים את ההדינג ב MCP ל45 מעלות ימינה או שמאלה למסלול, נקודה הבאה, ALT HOLD לוחצים הדינג סלקט ומתחילים את הפנייה, מכיילים את גובה ההליכה סביב ב MCP וברגע שאנחנו עם כנפיים ישרות מתחילים את הזמן ל20 שניות, ה PM פותח דף פרוגרס 2 ב FMC ומוציא את רכיב הרוח גב, מחלקים את רכיב רוח הגב \ אף בחצי ומוסיפים \ מחסירים את זה מה20 שניות ומתחילים את הפנייה ל"עם הרוח". במקביל לסוף המסלול אנחנו מתחילים את הזמן, מודדים את הגובה שלנו מעל פני האדמה כפול 3, לדוגמא אם אנחנו 700 רגל מעל האדמה, 7 כפול 3 נותן לנו 21 שניות, מודדים 21 שניות פלוס מינוס חצי רכיב רוח גב \ אף ובסוף הזמן בוחרים כיוון מסלול ב MCP מדפים 40, משווים מהירות ל VFLY , משלימים בדיקות נחיתה, מתחילים לבדוק את כיוון הטרנד וקטור לעומת ציר המסלול, ומתחילים לחפש את הפאפי'ז, ברגע שמזהים את המסלול ואת המיקום ביחס לציר הגלישה מנתקים טייס אוטומטי, מכבים ומדליקים את הפלייט דיירקטור'ז, מוודאים שוב גובה הליכה סביב ב MCP 300 רגל הוא המינימום שבו אנחנו צריכים להיות מיוצבים לנחיתה, הכל הולך כמתוכנן ואנחנו מבצעים נחיתה מלאה עם עצירה על המסלול הבוחן ממקם אותנו בתחילת המסלול ואנחנו עוברים לשלב הבא של הבחינה. ממריאים בתנאי ראות מינימלים וחווים איבוד מנוע ב V1 אנחנו מבצעים את פרופיל ההמראה לאחר איבוד מנוע ועוברים שוב על ניתוח הבעיה והחלטת החלטות כמו שתיארתי מקודם, ניסינו לבצע הדלקה מחדש של המנוע באוויר שלא צלחה ולכן התחלנו הכנה ותדריך לקראת נחיתה, משהו שלוקח כ20 דקות, לנחיתה עם מנוע אחד אנחנו צריכים לתכנן נחיתה עם מדפים 15 מה שדורש חישוב מרחקי נחיתה לא סטנדרטיים ועוד כל מני דברים שונים ומשונים שצריך לקחת בחשבון ולוקחים הרבה הרבה זמן, אנחנו מקבלים וקטורים לגישת ILS מסלול 28 בדבלין, אנחנו מבצעים גישת איי אל אס ידנית ללא טייס אוטומטי וללא מצערת אוטומית ומגיעים עד למינימה, אין קשר עין עם המסלול ואנחנו מבצעים הליכה סביב עם מנוע אחד, לאחר שסיימנו את פרופיל ההליכה סביב עם מנוע אחד הבוחן ממקם אותנו חזרה בכיוון יירוט ללוקולייזר ואנחנו מבצעים את אותה הגישה עם הטייס האוטומטי וללא מצערת אוטומטית, ברגע שמרגישים בנוח מנתקים את הטייס האוטומטי ומבצעים נחיתה מלאה עם מנוע אחד לאחר מכן אנחנו מקבלים בחזרה את המנוע המת ומבצעים את אותה גישה עם שני מנועים אבל ללא אוטומציה והכי חשוב ללא פלייט דיירקטור'ז, מבצעים את הגישה המלאה בתנאי CAT1 לנחיתה מלאה. לאחר מכן הבוחן ממקם אותנו בתחילת המסלול ואנחנו מבצעים המראה מבוטלת ממש לפני V1 בשל שריפה במנוע שלא ניתנת לכיבוי ובשל כך מורים על פינוי כל הנוסעים מהמטוס. בסוף הצ'קליסט של פינוי המטוס אנחנו מסיימים את השלב הזה במבחן יצאנו להפסקה של כ20 דקות להיתרעננות, כוס קפה ושיחה קצרה על נושאים ברומו של עולם ולאחר מכן נכנסו חזרה לסימולטור, הפעם תורי להיות PF והשותף שלי PM בעיקרון ביצענו בדיוק את אותו פרופיל אבל עם תקלות שונות, אני קיבלתי במקום שריפה בתא המטען, משאבה הידראולית שמתחממת, וקונפליקט TCAS RA מעבר לזה בפרופיל החד מנועי קיבלתי במקום תקלה במנוע, נזק מאסיבי למנוע כלומר לא יכלנו לנסות הדלקה מחדש של המנוע, לאחר מכן כל הפרופיל היה בדיוק אותו הדבר בסוף המבחן שלי נשארו לנו כ50 דקות ספייר במהלכן תירגלנו עם הבוחן הקפות עם המטוס כהכנה ליום רביעי בו נעלה חמישה טייסים עם המטוס האמיתי ונבצע כל אחד כ6 טאץ' אנד גו. בסוף ה5 שעות שהוקצו לנו למבחן יצאנו מהסימולטור לתחקיר מסכם וכמובן שעברנו את הבחינה ואפילו בציון די טוב ועם מחמאה נחמדה מהבוחן שהיינו אחד הצוותים הכי טובים שיצא לו לראות בזמן האחרון, סיום וחתימה על כל מה שנשאר מהניירת לסיכום. בהחלט היה יום מהנה וקורס מהנה במיוחד, כמות החומר והמידע שצריך לקלוט וליישם היא עצומה והזמן קצר במיוחד, קשה ואינטנסיבי יותר מכל מה שעשיתי עד היום, אבל ללא ספק, אפילו בימים הקשים ביותר, עם השכמה ב3 בבוקר במשך שבוע שלם, או לימודי קרקע שבמהלכם אתה מרגיש כאילו אין מספיק שעות ביום ללמוד את כל החומר שאתה צריך לעבור עליו, עדיין ציפיתי לכל יום והיתרגשתי כל פעם מחדש להיכנס לקוקפיט או ללמוד את הספרות, אין ספק שצריך מחלה רצינית, או בהחלט להיות "מכור" רציני בשביל להמשיך להרגיש את ההיתלהבות הזאת גם ברגעים הקשים. אז זהו, סיימנו עם הסימולטור, ובתקווה שמעכשיו והלאה אני אוכל להביא לכם תמונות וסיפורים "אמיתיים" מהקו. מקווה שנהניתם מהסקירה הקצרצרה הזאת שהכנתי ניר
David Bendavid פורסם יוני 26, 2011 דיווח פורסם יוני 26, 2011 תודה על השיתוף ניר! תמשיך לשתף ושיהיה בהצלחה בהמשך! כל הכבוד.
אורח פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 כל הכבוד ניר מחזיק אצבעות לתמונות שלך מהקו טיסות בטוחות ומהנות
Zeev Bucki פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 כל הכבוד ניר.תמשיך לשתף אותנו.בהצלחה בהמשך הדרך עד ל"מלכה" ה744. בוקי זאב:4X-MJB
Moshe Bensal פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 תודה על השיתוף, וכל הכבוד על העדכון המדוקדק, שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך, ומקווה כמו כולם לתמונות.
Ido Wachtel פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 מרתק... ניר שיהיה לך בהצלחה! מגשים חלום של הרבה מאיתנו וכולנו שמחים על כך
Omer D פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 איזה יופי, מקנא בך, בהצלחה בהמשך ומחכים לתמונות!
Nir Gonen פורסם יוני 27, 2011 מחבר דיווח פורסם יוני 27, 2011 תודה רבה לכולכם!! שמח לראות שנהניתם מהסיכום הקצר שלי בינתיים בתהליך העלאה ליוטיוב קטע קצרצר מהסימולטור..... יעלה לפורום בקרוב
Simon Cohen פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 מצטער לא ראיתי שאתה באנגליה כבל ביטול ובהצלחה בהמשך
Vlad Egorkin פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 מאוד נהנתי לקרוא את זה מחכה לתמונות מהמציאות.
zvi rodes פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 ניר ידידי אתה "תותח" כל הכבוד,אתה מראה לכולנו מה זה רצון ברזל,התאור שלך קצת קצר להבא פרט יותר :drinking:
Or Netzer פורסם יוני 27, 2011 דיווח פורסם יוני 27, 2011 שפיץ. בהצלחה בהמשך!! תמשיך לשתף. נחיתות בטוחות. וכמובן , מזל טוב ענקי. אני בטוח שכולנו אכולי קנאה.
Amir Paz פורסם יוני 28, 2011 דיווח פורסם יוני 28, 2011 =D> מת על הסיכומים שלך מהבחינות אפשר לשים את המנגינה של גבעת התחמושת וזה יתחבר למילים שכתבת , איזה קצב כל הכבוד תותח
Lior Avinoam פורסם יוני 28, 2011 דיווח פורסם יוני 28, 2011 חחח אמיר הרגת אותי באמת זה מתאים..! נהנתי לקרוא, מעניין מאוד! כל הכבוד ובהצלחה בהמשך!
Opher Ben Peretz פורסם יוני 28, 2011 דיווח פורסם יוני 28, 2011 אני מניח שבמוקדם או במאוחר תראו אותו בחברה, דו"ח איינדהובן- הפסקת המראה מוזרה ומאוחרת, יוני 2010: http://www.onderzoeksraad.nl/docs/rappo ... PX_ENG.pdf
Nir Gonen פורסם יוני 28, 2011 מחבר דיווח פורסם יוני 28, 2011 כן עופר כבר ראינו את הסיפור הזה לפי מה ששמעתי הקצין הראשון היה עם 2000 שעות על טייפ הזוי לחלוטין הסיפור הזה, לא יצא לי לקרוא את מה שפירסמת אבל לפי מה שראיתי במדיה הוא הרגיש שהמטוס לא בטוח להטסה, שהוא קיבל תנועה לא רצונית של הגה הגובה, ואינדקציה מוזרה על מד המהירות אני מניח שעם ניתוח הOFDM נדע בדיוק מה קרה
Opher Ben Peretz פורסם יוני 28, 2011 דיווח פורסם יוני 28, 2011 הכל בקישור, דו"ח סופי. מוצגים כל המשתנים הרלבנטיים מה-OFDM . שעותיו אכן כך. הסיבה שהפסיק היתה תנודות במגמת המהירות על PFD, הפסיק כשגלגל אף 2 שניות באוויר ב-152 קשר, 9842 רגל מסלול. החיווי מיוחס לתנודות אטמוספיריות, כנראה טמפרטורה. אני מסכים עם מדיניות ראיינאייר שרק קברניט מפסיק המראה ולא PF. אם ימשיכו כך, קברניטים ימריאו ולא PF :? . או שהיד של הקברניט תישאר על המצערות עד VR במקום .